2022-05

Xavér (9 éves, Pilisszántó)


Xavért nagy-nagy szeretet veszi körbe a családjában, szülei és négy testvére segítségére és figyelmére mindig számíthat.

Xavér mozgásfejlesztéséhez sokféle eszközre van szükség, épp ezért egy trambulin volt a kívánsága a Csodalámpától.

Így testvéreivel együtt, közös játékban fejleszthető Xavér mozgása.

Xavér szülei szívhez szóló sorokkal mondtak köszönetet a kívánság teljesítéséért:

„Tisztelt Csodalámpa Alapítvány! Tisztelt alapítványi munkatársak!

Megérkezett hozzánk a trambulin, melyet ezúton is hálásan köszönünk szépen. Xavi nem tud beszélni, így mi olyat szerettünk volna kívánni, amit nem csak Xavér, hanem minden gyermekünk együtt tud használni, nagyon összetartó kis csapatot alkotnak.

A régi trambulinunk nem csak játék a kisfiaink számára, hozzájárult Xavér fejlesztéséhez, jó időben a nagy beszélgetések, az iskolai történések elmesélésének a színhelye is. Sajnos már a régit kinőtték a gyermekeink, ezért szerettünk volna egy nagyobb, minden szempontból biztonságos trambulint kívánni.

Még egyszer köszönjük szépen a Csodalámpa Alapítvány Kuratóriumának, Munkatársainak és Önkénteseinek, hogy valóra váltották a kívánságunkat!

Tisztelettel:
Xavér családja”


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek nagylelkű támogatását, mellyel most Xavérnak szerezhettünk örömet!


Szerencsés Tamás
kívánság-koordinátor
Pilisszántó, 2022.05.04.

SZABOLCS (7 ÉVES, MÉLYKÚT)


Szabolcs örömmel vette a lehetőséget, mely szerint a Csodalámpa Alapítvány teljesíti egy kívánságát. Hamar eldöntötte, hogy nem tárgyat, hanem élményt szeretne kérni. Mivel kiskora óta nagyon szereti az állatokat, így a Nyíregyházi Állatparkra esett a választása, ahol 3 napon keresztül rengeteg időt tölthetett a különféle állatok közelében, miközben családjával együtt az elegáns Hotel Pangea szolgáltatásait élvezhette.
Délután 4-kor találkoztunk a kisfiúval és szüleivel, hogy együtt járjuk be az Állatparkot. Lelket melengető érzés volt látni, Szabolcs mennyire élvezte a programot, milyen vidáman és érdeklődéssel figyelte az őt körülvevő sokszínű állatvilágot. Kedvence az Óceánium titokzatos világa volt, ahova vissza is mentünk sétánk során, hogy Szabolcs alaposan megfigyelhesse az óceánok és tengerek élőlényeit.


Köszönjük a Groupama Biztosító támogatását, így közösen nagy örömet szerezhettünk.Szabolcsnak.



Kanyári Liza
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2022.05.23.

Rinaldo Milán (15 éves, Békés)


Rinaldo kedvenc időtöltése a zenehallgatás és az Xboxozás.

Három testvérével sokszor játszanak együtt. A kívánsága a Csodalámpától egy Xboxhoz tartozó kormányszett volt, így még többféle játékot tud kipróbálni.

Már nagyon várta és nagy örömmel vette át Rinaldo az Xboxhoz a kiegészítőt.


Köszönjük magánadományozóinknak, köztük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak a támogatást, mely segítséggel teljesíteni tudtuk Rinaldo kívánságát!


Dr. Kapás Ferenc
kívánság-koordinátor
Békés, 2022.05.09.

Lara Edina (10 éves, Veszprém)


Lara szeret sportolni, 3 éves korától lovagol és tagja egy U9-es kézilabda csapatnak. Nagy állatbarát, a kutyusok a kedvencei, de van otthon macskája, nyula és halacskája is.

Nagy vágya, hogy legyen egy saját farmja, ahol rengeteg állat veszi őt körül. Érdekli a technika, inkább autókkal, távirányítású markolóval szeret játszani és persze legózni is szokott.

A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, hogy ne maradjon le a tanulásban a kórházban töltött napokon.


Köszönjük magántámogatóink, valamint a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest támogatását, az általuk szervezett sütivásár segítségével teljesülhetett Krisztián kívánsága!





Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.16.

Klára (12 éves, Helvécia)



Klára szereti a matematikát, a jövőben robotikával szeretne foglalkozni. Másik nagy szenvedélye az olvasás. Kedvenc szerzője Leiner Laura, a Szent Johanna gimi könyvsorozat összes részét olvasta már.

A Csodalámpától egy tablet volt a kívánsága, amire e-könyveket szeretne feltölteni, hogy olvashasson a kórházban töltött napokon.


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Klára kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.17.

Dominika Ágnes (18 éves, Tatabánya)



Dominika nagy vágya volt, hogy legyen egy saját okostelefonja. A Csodalámpától egy Xiaomi készüléket kért, hogy cseveghessen a barátnőivel vagy épp zenét hallgathasson a kórházban töltött hosszú időben.


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását, amellyel teljesíthettük Dominika kívánságát!


Koczkáné Hovanyecz Ilona
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.11.

KIARA (16, EGYED)

Kiara sok időt töltött már kórházban és egy laptop volt a kívánság a Csodalámpától, hogy ne maradjon le a tanulmányaiban.

Szabadidejében persze kedvenc filmjeit is megnézi majd ezen a LENOVO laptopon.

Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház ismételt támogatását!



Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.04.12.

JÁNOS (11, BUDAKESZI)

Május 6. 17:00 Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér.

Sok-sok izgatott utazó ember, de mindenki közül van egy nagyfiú, aki mindenkinél sokkal izgatottabban várja a repülést. Jankó, 11 éves és az volt az álma, hogy lássa kedvenc csapatát -köztük olyan híres focistákkal, mint Messi, Neymar vagy Mbappé- futballozni.

A Csodalámpa elrepítette őt Párizsba, hogy a Páris Saint-Germain csapat egyik meccsét saját stadionjában meg tudja nézni.

Már a repülés is új és fantasztikus élmény volt számára. VIP vendégként kísérték őt a repülőre, ahol bemehetett a pilótafülkébe, beszélhetett a kapitánnyal.

Párizs látványa lenyűgözte, édesapjával bejártak mindent, amit csak lehetett. A várva várt napon pedig a világ legnagyobb focistái közül többet is láthatott játszani. Élőben, nem messze a pálya szélétől.

/ 4




Fantasztikusan boldog volt, mert elmondása szerint:
„Egyáltalán nem reméltem volna, hogy kijutok Párizsba nemhogy a világ legjobb csapatának a stadionjában üljek és pláne nem, hogy egy összecsapást is megnézzek, amin a világ legjobb játékosai tapsoltatták meg a szurkolókat. Nagyon szépen köszönöm a sok élményt, mosolyt, jóságot és nem utolsó sorban a sok-sok SZERETETET.”

Szívből köszönjük a Wizz Air Hungary Zrt-nek, a Marriott Budapest Hotelnek, a Hesse Trade Kft.-nek és magántámogatóinknak, hogy Jankónak ilyen nagy örömöt tudtunk együtt okozni és valóra tudtuk álmát váltani!



Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Párizs, 2022. május 8.

ALEXANDRA (13 éves, BUDAPEST)


Alexa izgatottan várta, hogy régóta dédelgetett álma - delfinnel való úszás - egy mesés utazás során valóra váljon.
A kislányt már a repülőúton nagy meglepetés érte, amikor a kapitány behívta őt a pilótafülkébe, a légiutaskísérők pedig vendégül látták, miközben sok érdekességet meséltek a repülésről. Kedvességükkel, az amúgy is szép utat – és Alexa első repülését - még különlegesebbé tették.
Hamarosan megérkeztünk Máltára, és a csodák tovább folytatódtak. A repülőtérről az elegáns Corinthia Hotel-be vitt minket a taxi, ahol a szálloda dolgozói nagy-nagy szeretettel fogadták Alexát, és 3 napon keresztül lesték minden kívánságát. A hatalmas szoba a tengerre néző terasszal, a pálmafák árnyékában elterülő medencék, a finom reggelik, és az ott dolgozók figyelmessége, kedvessége elvarázsolta a kislányt, aki erre a pár napra valódi hercegnőnek érezhette magát. Városnézést, kirándulást szerveztek neki, ezzel is felejthetetlenné téve az ott tartózkodást.
A csodák közepette pedig elérkezett a várva-várt egésznapos program, a delfinárium. A fóka show, a papagáj show is természetesen nagy élményt jelentett, de az ebéd utáni delfin bemutatót követően az izgalom a tetőfokára hágott: Alexa belebújt a különleges úszóruhába, majd rövid kiképzést kapott arról, hogyan lehet a delfinekkel kommunikálni. Pár perccel később beereszkedett a tengervízzel töltött medencébe, ahol önfeledten és boldogan úszkálhatott a fotón látható delfinnel a napsütéses Máltán.
Alexa álma valóra vált, és ez a fantasztikus hétvége minden bizonnyal egy életre szóló élményt jelent számára.

Alexandra és édesanyja kedves sorait ide kattintva olvashatják el.



/ 9



Köszönjük a Hotel Corinthia St George's Bay vezetőségének és munkatársainak, a Corinthia Budapest igazgatójának, Jonathan Pace úrnak, a Wizz Air Hungary Ltd, a Bástya Millenium Zrt., továbbá magántámogatóink, közöttük Tibor támogatását, segítségükkel válthattuk valóra Alexa álmát!



Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Málta, 2022.05.20-23.


KATALIN RAMÓNA (13 éves, ÉRD)



Katalinnak sok időt kell kórházban töltenie. Minden vágya egy tablet volt, amin tud filmeket nézni és a kedvenc játékaival játszani a kezelések alatt.

Örömmel bontogatta ki a csomagolásból a Csodalámpától kapott Lenovo tabletet és rögtön üzembe is helyezte az új készülékét.


Köszönjük magántámogatóinknak a segítséget, mellyel teljesíthettük Katalin kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.03.

FLÓRA (11 éves, ALSÓÖRS)


Flórának régi álma vált valóra egy májusi hétvégén: elutazhatott a párizsi Disneylandbe. A lezárások, utazási korlátozások miatt sokáig csak ábrándozhatott az útról, de ez nem csökkentette a lelkesedését.

A késő éjjeli megérkezés ellenére másnap kora reggeltől éjszakába nyúlóan rótta Disneyland utcáit, belefeledkezve a látványosságokba. Igazán különlegesnek érezte magát, hiszen sehol sem kellett sorban állnia, mindenhol előre mehetett; a felvonulásokat, az esti tűzijátékot is a legjobb helyről nézhette végig.

Ezt az élményt még fokozta a Wizzair figyelmessége: a gépen külön köszöntötték, a pilótafülkét is felfedezhette a kapitány társaságában. Életre szóló élmény marad ez a hétvége!


/ 10




Köszönjük az Euro Disney Associes S.C.A., a Wizz Air Hungary Ltd az MVM Energetikai Zrt., továbbá magántámogatóink támogatását, mellyel valóra válthattuk Flóra álmát.



Kis Zsuzsa
kívánság-koordinátor
Párizs, 2022.05.06.-08.


A család küldte ezt a szívderítő köszönőlevelet:

Kedves Csodalámpa!

Nagyon köszönjük ezt a csodás hétvégét, igazi álom volt minden!


Köszönünk mindent, szavakkal nem tudom kifejezni hálánkat, Flóra boldogsága határtalan.

Zsuzsa maximálisan teljesítette minden kívánságunkat, ennél jobb segítőt keresve sem találhattak volna mellénk. Igazán remekül sikerült az utazás, a Repülő Társaság is nagyon kedves, figyelmes volt. MINDEN FLÓRÁRÓL SZÓLT.

A JÓ ISTEN ÁLDJA MEG ÖNÖKET! Egy életre hálával tartozunk ezért az élményért.

Köszönettel: FLÓRA és CSALÁDJA

ELIZABET (13 éves, MONORIERDŐ)



Elizabet nagyon szeret zenét hallgatni és nagyon szeret táncolni is. Kozmetikusként vagy fodrászként képzeli el a jövőjét.

Már régóta szeretett volna egy hófehér mobiltelefont, amin egy fülhallgatóval bárhol meghallgathatja kedvenc számait.

Nagyon izgatott volt, amikor megtudta, hogy hamarosan átveheti a kívánt Samsung készüléket, suli után rögtön hozzánk vezetett az útja.


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását, amellyel teljesíthettük Elizabet kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.02.

BENEDEK BALÁZS (10 éves, EGER)


Benedek mindene a foci. Maga is csapatban játszik, rendszeresen nézi a meccseket, főleg a magyar bajnokságot, és mindent tud a fociról. Fejből bármikor elmondja számtalan csapat összeállítását. Nagy álma volt eljutni egy nagy nemzetközi mérkőzésre és nem kisebb párbajt sikerült megnéznie, mint a mindig hallatlanul nagy presztízsű Atletico Madrid-Real Madrid összecsapás, persze Madridban.

Már az utazás maga is izgalmas volt, hiszen először ült repülőgépen. A Wizzair munkatársai mindent megtettek azért, hogy felejthetetlen legyen ez az első repülőút, VIP elbánásban részesítették, megismerkedhetett a repülőgéppel és a pilótával is. A meccs előtt pedig sikerült Madridból is egy kis ízelítőt kapnia. Nagy lelkesedéssel járta be Madrid belvárosát és természetesen a Real Madrid stadionja sem maradhatott ki a városnézésből.

Persze a legfontosabb élmény a hihetetlen hangulatú meccs volt, ahol élőben láthatta a világ élvonalába tartozó játékosokat.


/ 5




Köszönjük a Wizz Air Hungary Ltd-nek, a Henkel Magyarország Kft.-nek, a Schneider Electric-nek, valamint magántámogatóinknak, köztük Tamásnak és barátainak, hogy valóra válthattuk Benedek álmát!



Horvai András
kívánság-koordinátor
Madrid, 2022. május 7.

BALÁZS (7 éves, BUDAPEST)


Balázs nemrég kezdte meg a kezelését a kórházban, így mostanában ritkán tud a szabadban rohangálni, biciklizni.
Nagy örömmel mesélt arról, hogy legutóbb az állatkertben jártak és a legjobban a fókák tetszettek neki.

Mivel több időt kell otthon töltenie, a Csodalámpától egy Xbox volt a kívánsága. Azért, hogy a nagyobb testvéreivel együtt tudjon játszani, kaptak még egy plusz kontrollert is a közös játékokhoz.




Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek nagylelkű támogatását, mellyel most Balázsnak szerezhettünk örömet!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
2022.05.10.

TERÉZ (3 éves, BUDAPEST)


A pici lány tündéri volt, bár először megijedt kicsit tőlem. Boldogan vette birtokba a kerti játszóteret. Vidáman hintázott, abba sem akarta hagyni. Imádja a csúszdát, ahol a bátyjaihoz hasonlóan fejjel előre csúszik.

A két bátyus is nagyon örült a játszónak, a húguk révén most igazából ők is kaptak valamit, mert persze ők is használják a mászókát, a csúszdát és a fenti kis "fészket".

Természetesen a sok kezelés és a kiemelt figyelem miatt néha kicsit háttérbe szorítva érzik magukat
(a szülők ezt minden erővel próbálják elkerülni, kompenzálni). Ez a kerti játszótér erre kiválóan alkalmas, hiszen a három gyerek együtt élvezi a használatát. A mászóka része kifejezetten fejleszti a kicsi lány mozgását.

Szóval nagy az öröm a családban, nagyon köszönik, hogy megkaphatták az alapítványtól.


Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház ismételt támogatását!


Solti Judit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.04.14.

PETRA (9 éves, SZOLNOK)


Petra nagy állatbarát, sokféle állattal veszi magát körbe, van kutyusa, cicája, halacskája és kaméleonja is. Elárulta nekem, az a vágya, hogy állatorvos legyen. Sportolni is nagyon szeret, bár a kezelések miatt mostanában nem tud eljárni a vízilabda edzéseire.

A Csodalámpától egy mobiltelefon volt a kívánsága, hogy a testvéreivel és a barátnőivel tudja tartani a kapcsolatot akkor is, ha éppen a kórházban van.

Az egyik kezelés előtt tudtunk Petrával találkozni, aki a maszk alatti széles mosollyal vette át Barnabástól a mobil készüléket.


Köszönjük Budai Barnabásnak a felajánlott mobiltelefont, mellyel teljesíthettük Petra kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.04.20.

HANNA (3 éves, PERKÁTA)



Tudom, tudom. Mindig ezt mondom.

De Hanna egy igazi csoda. Úgy adódott, hogy pont a kezelés utolsó napján sikerült egyeztetnünk másnapra egy időpontot. Gondoltam is magamban, hogy nem lesz toppon a kisasszony. Ehhez képest, amikor beléptem, hangosan köszönt és azonnal mesélni kezdett.

Mindenről. Az is hamar kiderült, hogy nagyon könnyen barátkozik és egy perc múlva már a kezemben volt. Onnantól kezdve nekem nem kellett kérdezgetnem. Elmesélte, hogy kanül volt a kezében. Elképesztően okos és talpraesett kislány.

Amikor szóba került a játszótér, egy akkora mosolyt kaptam, hogy le sem tudom írni nektek. Hanna az egyik legszebb ruháját vette fel és kimentünk egy kicsit a játszóteret megnézni. Az ott készült fotók mindent elárulnak arról, hogy újra jó helyre került egy ajándék az alapítvány és leginkább a támogatónk jóvoltából. Ezúton is köszönöm nekik! Kicsit még beszélgettünk a húsvéti nyusziról, a Jézuskáról, a Mikulásról. Csupa olyan dologról, amikről beszélgetni kell még az ő korában. De ezek között számomra nincs ott a kanül. Neki sem lesz ott sokáig. Ugyanolyan lesz, mint a többi gyerek. Megküzdött érte.

Elköszöntünk egymástól és beültem az autóba. Elindultam. Útközben pedig rájöttem, hogy nagyon sokat tanultam Hannától… Nagyot hajlított az életemen. Mert ő már most azt tanítja, hogy a hozzáállásunkat mi választjuk meg. Legyen szó bármiről…

Köszönöm Hanna!


Hanna nevében is köszönjük a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. és a Szerencsejáték Zrt. ismételt támogatását!



Tar Zoltán
kívánság-koordinátor
Perkáta, 2022.05.01.

CSONGOR (8, BÖDE)


Csongor és testvére sokat gondolkoztak azon, mit is kívánjanak a Csodalámpától. Abban már az elején megegyeztek, hogy az lenne a legjobb, ha ugyanolyan ajándékot kapnának mindketten. Végül egy tabletre esett a választásuk, mivel azt sok hasznos és szórakoztató tevékenységre tudják használni, és bárhova magukkal vihetik.

Az áprilisi kontroll alkalmával hatalmas mosollyal, nagy örömmel vették át ajándékaikat.


Köszönjük kedves magántámogatóinknak, köztük Dr. Zalányi Katalinnak, hogy Csongor kívánságát teljesíthettük!


Dr. Székely Gyöngyi
kezelőorvos, kívánság-koordinátor
Kaposvár, 2022.04.14.

CSENGE (15 éves, MAGYARLUKAFA)



Íme egy boldog tinédzser, akinek teljesült a kívánsága.

A 9. évfolyamot végző Csenge tanulmányai eredményes folytatásához szeretett volna egy laptopot, mivel a középiskolában sok feladatot kell megoldaniuk, beadniuk online felületen.

Csenge, jó tanulást, használd egészséggel, örömmel a laptopot!


Köszönjük a CHARITIES AID FOUNDATION OF AMERICA támogatását!


Dr. Tészás Alexandra
kezelőorvos / kívánság-koordinátor
Pécs, 2022.04.27.

BOTOND (15 éves, NAGYATÁD)



A Csodalámpa Dzsinnje a lehető legjobb időpontban teljesítette Boti kívánságát. A napokban volt ugyanis a 15. szülinapja a nagyfiúnak. Így nagy volt az öröm, mikor megérkezett a PS4-hez a kontroller, illetve a játékok.

Mivel Boti kerekes "járgánnyal" közlekedik, így ez egy újabb lehetőség számára, hogy az ikertesóján kívül még a kis barátokkal is tud közösen játszani, ha meglátogatják őt. Sok közös játékot, szórakozást, vidám perceket kívánok neked Boti!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük az INLOCK kripto platform adományozóinak, hogy segítségükkel teljesíthettük Botond kívánságát.


Landek Balázsné
kívánság-koordinátor
Nagyatád, 2022.05.04.

BENEDEK (11 éves, HORVÁTZSIDÁNY)



Benedek szeret a szabadban focizni és biciklizni, de ha rossz az idő, akkor szívesen legózik. Érdekli az építészet és jól megy neki a matek is, így a jövőben építészmérnökként vagy gazdasági mérnökként szeretne dolgozni.

A most felújított szobájába a Csodalámpától egy gamer széket és az íróasztalára egy LED lámpát kért.

Reméljük, hogy ezekkel a bútorokkal komfortosabbá vált Benedek „birodalma”.


upload:Beszamolok/4906_Benedek3.jpg

Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Benedek kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.05.

BARNABÁS (9, BÖDE)



Barnabás és testvére sokat gondolkoztak azon, mit is kívánjanak a Csodalámpától. Abban már az elején megegyeztek, hogy az lenne a legjobb, ha ugyanolyan ajándékot kapnának mindketten. Végül egy tabletre esett a választásuk, mivel azt sok hasznos és szórakoztató tevékenységre tudják használni, és bárhova magukkal vihetik.

Az áprilisi kontroll alkalmával hatalmas mosollyal, nagy örömmel vették át ajándékaikat.


Köszönjük a Colliers Magyarország Kft. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Barnabás kívánságát!


Dr. Székely Gyöngyi
kezelőorvos, kívánság-koordinátor
Kaposvár, 2022.04.14.

BÁNK (13 éves, MARTONVÁSÁR)


Bánk szereti a sportokat, 4 éve teniszezik és biciklizni is nagyon szeret.

Nemrég saját szobát kapott és ebből a szobából már csak egy szuper TV hiányzott, amin a kedvenc Netflixes filmjeit tudja nézni. A Bánk által kért Smart TV-t a Csodalámpa az egyik kezelés után tudta átadni neki. Bánk annyira örült, hogy még aznap be is üzemelte kis kuckójának új berendezési tárgyát.


Magántámogatóinknak, köztük Jánosnak köszönjük a segítséget, mellyel teljesíthettük Bánk kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.04.14.

ÁRON (8 éves, FÁBIÁNHÁZA)



Áron egy PlayStation konzolra vágyott játékokkal és két kontrollerrel, hogy testvérével együtt játszhassanak.

A kisfiú vizsgálatra érkezett, ahol ez alkalommal nagy meglepetés érte. Örömmel vette át ajándékát, és alig várta, hogy hazaérjen, és kezdődhessenek a nagy játék csaták.


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Áron kívánságát!


Dr. Kántor Katalin
kezelőorvos / kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2022.03.24.

ANASZTÁZIA (6 éves, ÓZD)



A 6 éves Anasztáziára, egy bájos, halk szavú kicsi lány. Még hosszú kórházi kezelés vár rá. Szeret mesét, zenét hallhatni, játszani, beszélgetni az édesapjával és testvéreivel. De csak egy telefonjuk van az édesanyjával, akit a rokonok, barátok gyakran hívnak telefonon, hogy érdeklődjenek Anasztázia hogyléte felől.

A kislány, ahogy látta, hogy betegtársai tableten játszanak, nézik a meséket, sőt még látják egymást és beszélgetnek is a rokonokkal, testvérekkel, elmondta, hogy az a szíve vágya, hogy neki is legyen a saját tabletje.

Kérése hamar teljesült! A boldogságtól kipirult arccal, hálakönnyekkel a szemében köszönte meg a kis dobozt, amit átadtam neki, pedig még nem is tudta mi lapul a doboz alján. Amikor kibontotta a csomagot és meglátta benne a tabletet és egy tartó tokot, látszott rajta, hogy a szíve szinte a torkában dobog! Meg sem tudott szólalni az örömtől, de mi, akik ott voltunk, láttuk, mennyire boldog!

Drága kicsi Ani! Sok ilyen boldog percet kívánunk még neked, és minél hamarabbi gyógyulást!!


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását, amellyel teljesíthettük Anasztázia kívánságát!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022. 04.28.

VIKTÓRIA (7, DEBRECEN)

Viki sajnos sok időt tölt kórházban, így nagyon szeretett volna egy tabletet, amelyen tarthatja a kapcsolatot családtagjaival, kis barátaival. A készülék segítségére lesz a tanulásban, de jól jön majd a szabadidő eltöltésében is, hiszen játszhat, mesét nézhet rajta.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk Viki!

Köszönjük az Eco-Logist Consulting Kft. támogatását, segítségükkel teljesíthettük a kislány kívánságát.


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2022.04.11

GUSZTÁV (10, SAJÓBÁBONY)

Gusztinak van két öccse, akikkel sokat játszik, szeretettel foglalkozik velük. Vágya egy Xbox játékkonzol volt, amivel együtt játszhatnak a testvérek. Igazán örömteli pillanat volt, amikor a kisfiú átvette ajándékát.

Élvezetes játékokat, jó szórakozást Guszti!

Köszönjük a Schneider Electric támogatását, segítségükkel ismét örömet szerezhettünk egy beteg kisgyereknek!



Máté-Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022.03.07.

FERENC (18, RÉTKÖZBERENCS)

Feri egy okostelefonra vágyott, amivel könnyedén tarthatja a kapcsolatot a külvilággal akkor is, ha éppen kezelésen tartózkodik a klinikán.

Boldogan vette át telefonját, és türelmetlenül várta, hogy beüzemelhesse és kipróbálhassa mi mindent tud az új készülék.

Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek nagylelkű támogatását, segítségükkel teljesíthettük Ferenc kívánságát!



Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2022. 04. 11.

MILÁN (11 ÉVES, LÉTAVÉRTES)

Milán régóta vágyott egy elektromos rollerre, így nagy örömet jelentett számára, hogy kívánsága teljesülhetett.
Boldogsága tovább fokozódott, amikor megtudta, hogy egy önzetlen, kedves futó az ő kedvéért is indult neki a maratoni távnak, hiszen célja a táv teljesítése mellett az volt, hogy a versennyel összegyűjtse az elektromos roller árát.
Milán csodálattal kérdezte: "A bácsi tényleg azért futott ilyen sokat, hogy nekem örömet szerezzen?"
Anyukája pedig meghatódottan mesélte, hogy nagyon régen nem látta ennyire felhőtlenül boldognak a fiát.


Köszönjük Pradarics Tamásnak, aki Csodabogárként futott, valamint magántámogatóinknak, köztük Tamás barátainak, hogy az együtt összegyűjtött adományból teljesülhetett Milán kívánsága!


Miholecz Judit és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Létavértes, 2022. 04.19.

Krisztofer (5 éves, Boldva)

Az 5 éves Krisztofer egy tabletet kért a Csodalámpától. Mivel sok időt tölt a kórházban, a mesefilmek nézegetése a legkedvesebb időtöltése. Egy kölcsönbe kapott kis telefonon szinte egész nap elnézegetné a Mancs Őrjáratot, a Peppa malacot, és Kuflik meséket.
Egyik beszélgetésünk alkalmakor Krisztofer elmondta, hogy szeretné, ha jobban, nagyobb kijelzőn láthatná a meséket, ezért szeretne egy Tabletet kérni a Csodalámpától.
Kívánsága hamar meghallgatásra talált, és a kisfiú megkapta a nagyon várt Tabletet.
Édesapja elmondása szerint kicsi fia legszívesebben az új ajándékával aludna.

Kedves Krisztofer!
Kívánjuk, hogy legyen sok boldog órád a mesefilmek nézegetése alatt, és gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük a Budapest Marriott Hotel támogatását, amellyel teljesíthettük Krisztofer kívánságát!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc 2022.04.28.

Archívum

Archívum


Belépés