2013-10

Sára Katalin (10 éves, Bénye)

Sárika betegsége ellenére imád mozogni, így teljesen egyértelmű, hogy kívánsága egy háromkerekű bicikli volt, amellyel biztonságosan élvezheti a szabadságot, amikor otthon van.

Hét közben ugyanis a lány a Pető Intézetben lakik, ezért többszöri egyeztetés után, egy napsütéses, szombati napra időzítettük a gyönyörű bicikli átadását.

Sárika öröme határtalan volt, anyukája alig bírta követni a "szélsebesen" robogó kislányt.

A szállítás megszervezésében nagy segítségünkre volt a kecskeméti KIK-FOR Kft. ügyvezető igazgatója, (ezúton is köszönjük!) aki rendelkezésünkre bocsátotta a társaság kisbuszát, ugyanis a bicikli mérete miatt nem fért be személyautóba.

Az érkezéskor újabb legyőzendő akadályba ütköztünk, mert a Sárikáék utcájában csatornáztak, így nem tudtunk behajtani.



A kislány öröme azonban mindent elfeledtetett velünk, csodálkozva néztük, ahogy tekert és nem volt hajlandó leszállni a vadonatúj szerzeményéről.

Szívünkben jó érzéssel búcsúzkodtunk a kis családtól.


Zsombori Erzsébet és Soponyai Zoltán
kívánság-koordinátor
Bénye, 2013.10.19.




Köszönjük a Telenor Magyarország Zrt. segítségét, hogy adománygyűjtő felhívásuk és egy jótékonysági koncert szervezésével támogatták Sári kívánságának teljesítését!


Máté (17 éves, Tatabánya)

Egy komoly fiatalember előtt már nagyon nehéz titkot tartani, édesanyjának mégis sikerült.
A család otthonába érkezve, Máté igencsak meglepődött az idegen láttán, de mikor átadtam a meglepetését, egy laptopot, pillanatok alatt feloldódott.

Nagy szakértelemmel vette kezébe a gépet és kezdte el annak beüzemelését.

Máténak kívánom, hogy legyen sok-sok öröme az ajándékban.


Köszönjük a Magyar Telekom támogatását, hogy a Csodalámpa Alapítvány 2013 január-februárjában a "Hello holnap! Adományvonal" kedvezményezettje lehetett. E kampány eredményeként teljesült Máté kívánsága.





Pál Melinda
kívánság-koordinátor
Tatabánya, 2013/9/14


Roland (11 éves, Szeged)

A repülő út nagyon tetszett oda és visszafele is.
Amikor odaértünk Barcelonába, a város meglepően szép volt. Megérkeztünk a szállodához éjfélkor, mivel késett a gép, nagyon kellemes környezet fogadott minket. Másnap korán keltünk, megreggeliztünk és utána a stadionhoz vettük az irányt.

A múzeum részével kezdtük, ami nagyon érdekes, és egyben gyönyörű épületrész volt.

Ott készítettünk olyan fényképeket mintha ott állnának mellettünk a futballisták, és megfoghattunk egy serleget, ami persze másolat volt, de az is tetszett mindkettőnknek.

Nagyon jó érzés volt olyan dolgokat látni, mint Messi aranycipője, aranylabdája, Váldes kesztyűje...
Minden, amiről életem során álmodoztam, hogy majd láthatom, most itt feltárult előttem! Alig hittem a szememnek! Messi a példaképem, ő sok erőt adott nekem!


A múzeum után beléptünk a stadion arénájába, és nem tudtunk mást csinálni, csak mosolyogni meg fényképezni. Egyszerűen nem találtunk szavakat, mert még nem láttunk akkora épületet, mint ez a stadion, olyan szép zöld füve volt a pályának, hogy egyszerűen hihetetlen.
Ezután lementünk a stadion boltjába, ahol minden volt a sáltól kezdve a kulcstartón át a névre szóló mezekig.
Roland ott kapott egy mezt, amire az ő nevét vasalták rá.

A bolt után pihentünk pár órát szállodában az esti meccsre. Eljött az idő, elindultunk a stadion felé, ami nagyon közel volt, két utcával távolabb. Elkezdődött a várva várt pillanat, mindenki őrjöngött és végül nyert a Barcelona 4-1-re.

Nagy élmény volt számomra! Nagyon tetszett. Óriási hangulat volt meccs közben, főleg akkor, amikor helyzetbe került a csapat, vagy éppen gólt lőtt.

A következő nap elmentünk az Ócenáriumba, sok különleges halfajjal találkoztunk, többek között: cápa, csikóhal stb. Később a Tibidabo Vidámparkba vettük az irányt. Ott kipróbáltunk nagyon sok mindent. Hegyen voltunk, tehát ráláttunk egész Barcelonára.

Nagyon szépen köszönöm az utat a Csodalámpa Alapítványnak, Pukler Gábornak és Dr.Kapás Ferencnek. Felejthetetlen élmény volt számomra!

Roland és kísérője, Dániel

Szeged, 2013.10. 10.



Roland nevében is köszönjük a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. és az E.ON Hungária Zrt. támogatását.




Tamás (7 éves, Budapest)





Amikor Tamáskával találkoztam a Tűzoltó utcai Klinikán, még forró nyári idő volt. A kisfiú kérdésemre, hogy mit szeretne a Csodalámpa dzsinnjétől kapni, olyan határozottan felelt, hogy kevés 7 éves tud ilyen választ adni.

Kívánsága egy nagy legó volt, címe alapján kissé fantasztikusnak tűnt, Halálcsillag, de Tamás nagyon gyorsan elmondta, hogy ezzel mit lehet “kezdeni”. A kívánságot gyorsan tudtuk teljesíteni a LEGO gyár jóvoltából, így egy szép őszi napon Tamáska otthonába megérkezett a”csoda”.

A kisfiú boldogsága határtalan volt, így az ebédje utolsó falatjai sem tűntek el a tányérjáról. A legónak egyébként azért is örült annyira, mert közelgett a 8. születésnapja /október 8./ így előzetesen kívánhattam neki boldog születésnapot és mielőbbi gyógyulást.




Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. támogatását, ismét nagy örömet szereztek egy gyermekünknek!









dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. október 04.


Olivér (8 éves, Hajós)



Olivér laptopot kért a Csodalámpa Alapítványtól, hogy végre neki is legyen egy saját, amit csakis ő használhat.

Legós játékokat fog minden mennyiségben játszani ezen a masinán, és a kedvenc zenéit fogja hallgatni a tanulás mellett.

Kívánjuk, hogy sok örömet szerezzen ez a fajta kikapcsolódás számára.




Köszönjük az Ernst and Young Tanácsadó Kft. támogatását.






Tatár Ági és Lengyel Andrea
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2013. október 9.


Nóra (16 éves, Tyukod)





Nóra talán már le is tett arról, hogy teljesül a kívánsága, amikor megkerestem időegyeztetés miatt. Bizony az LCD TV jó szolgálatot tesz abban a kis szabolcsi faluban, ahol ő is él, hiszen a tévénézésen kívül kevés a szórakozási lehetőség.

Ezt a hiányt csak növeli Nóra betegsége, akinek így több időt kell távol tölteni korosztályától.

Az ajándék célt ért, örömet szerzett, jó helyre került!




Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását!





Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Tyukod, 2013.10.06.


Krisztofer (5 éves, Mátészalka)





Krisztofer komolysága egy felnőttével vetekszik! Határozott elképzelése és célja van ennek az 5 éves legénynek!

Öröme határtalan volt, hogy teljesült a kívánsága (XBOX Kinect+játékok) - amiben biztos volt, hiszen nagyon akarta ezt a játékgépet.

Így van a betegségével is - helyesebben az EGÉSZSÉGÉVEL, mivel ő már egészségesnek nyilvánítja magát!

Van mit tanulnunk tőle, aki, ha nem is tudja, de ösztönösen érzi - minden fejben dől el!




Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását!





Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Métészalka, 2013.10.01.


Dominik (3 éves, Kétegyháza)



A 3 és fél éves Dominiket Miskolcon a GYEK-ben gyógyítják. Már több mint 2 éve hősiesen küzd a betegséggel.

Nagyon kevés időt töltött ez idő alatt az otthonában, pedig otthon mindenki annyira várja! S milyen jó lenne, ha egy új ágyikó is várna rá otthon, ha majd hazaengedi a doktor bácsi a kórházból.

Szóval Dominik álma az volt, hogy egy Villám McQueen-es ágy várja otthon. És végre eljött a várva-várt nap! Domikát egy rövid időre hazaengedték a kórházból! S a Csodalámpa Dzsinnje varázsolt egy gyönyörű ágyat Dominik szobájába, mire hazaért. Megható volt a meglepetés és az öröm, amit Domi és szülei arcán láttunk! Kicsi Domi!

Kívánjuk, hogy álmodj szépeket ebben a gyönyörű ágyban! És az álmaid váljanak valóra!




Köszönjük Szarvas családnak és kedves "adhatvonalas" támogatóinknak, hogy a 13600 / 35-ös Csodalámpa ADHAT-vonal hívásával 250 Ft-os adományaikkal hozzájárultak Dominik kívánságának teljesítéséhez.

Köszönjük továbbá az óbudai AUCHAN bevásárlóközpont vásárlóinak, akik lufiművész önkénteseinknek átadott adományaikkal járultak hozzá Dominik öröméhez.





Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2013. október 18.


Ákos Jenő (17 éves, Molvány)



Ákos az elmúlt egy évben nagyon sok műtéten és kezelésen esett át, ezért már nagyon várta, hogy a szülőfaluja környékén kerekezhessen. Ehhez azonban egy szuper túrakerékpárra lett volna szüksége.

A kívánságteljesítésre jó néhány utánpótlás kerekező fiú és lány, köztük a Bike Express SE versenyzői és szülei fogtak össze, hogy együtt teljesítsék Ákos álmát. Megkeresték a KTM magyarországi képviseletét, ahonnan rövid időn belül meg is érkezett a szuper modell.

Már csak az átadást kellett megszervezni, így a gyerekek a Molványban élő fiút elhívták a budapesti Campona üzletház előtti parkolóban megrendezett Futafok egészségnapra, ahol a résztvevők különböző korosztályban versenyeztek, görkorival, futva és kerékpározva. Az ünnepélyes eredményhirdetésen azután végre eljött a pillanat, hogy a sok-sok résztvevő előtt együtt adhassák át a szuper kétkerekűt.

Ákos meghatódva köszönte meg, hiszen nem is gondolta, hogy ennyien fognak össze, hogy teljesülhessen az álma. Az autóhoz már ő vitte a kerékpárt, miközben persze is ki is próbálta. Azóta hallottuk, hogy nagyon sok kilométert tett meg vele és nagyon hálás a gyerekeknek.




Köszönjük a KTM magyarországi képviseletének az árengedményt, a Bike Express SE és az

utánpótlás kerékpárosoknak, valamint szüleiknek pedig az adományt, mellyel Ákos álma valóra válhatott.






Felkai Márta
Budapest, 2013. október 5.


Zsófia (14 éves, Budapest)



Zsófi kívánsága ...
...a Telenor segítségével teljesülhetett.


Zsófi kisgyermek korától lovagol. Súlyos betegsége miatt egy évig fel kellett függesztenie kedvenc sportját. Most, felépülése után már alig várta, hogy újra lóra ülhessen, és ehhez kívánsága egy lovagló felszerelés volt tőlünk, a Csodalámpától.

Október 14-én hétfőn, iskola utánra, edzés előttre egyeztettem a szülőkkel az ajándék átadás időpontját, hogy már aznap kipróbálhassa Zsófi új felszerelését.

Amikor érkeztem, tanulását szakítottam félbe. Az ajándék mérete miatt azonnal lelepleződtem, hogy én vagyok, aki az ő ajándékát hoztam. Zsófi fülig érő szájjal, boldogan bogozta a csomagolást, és lelkesen vette számba, hogy mennyi mindent kapott, és tud majd kipróbálni a délutáni edzésén.

Nem húztuk sokáig az időt, így is késésben volt már kicsit, és türelmetlenül várta, hogy tényleg birtokba vehesse új szerzeményeit. Gyorsan búcsút vettem a kedves családtól, és mint eddig is, átjárt az öröm, hogy mennyire jó másoknak örömet szerezni.

Én is köszönöm! Zsófinak kívánom, hogy szép hosszú legyen ez az ősz, sokat lovagoljon, hogy valamit pótolni tudjon a kiesett egy évből, és amennyire lehet, el tudja felejteni az elmúlt időszak küzdelmeit.




Köszönjük a Telenor Magyarország Zrt. segítségét, hogy adománygyűjtő felhívásuk

és egy jótékonysági koncert szervezésével támogatták Zsófia kívánságát!







Hunfalvy Tímea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. október 21.


Virág (14 éves, Balassagyarmat)



Nagy szervezkedés előzte meg Virág meglepetésének átadását, egyrészt mert a nagylány által kért telefon már nem volt kapható abban a típusban, a másik hogy mindezt úgy kellett megoldani, hogy ne tudjon róla.

Ismét a Fundamenta egyik struktúrája sietett a segítségünkre, Tóth Anikó és munkatársai első szóra „”ugrottak”, és már indult is a keresgélés. Természetesen (ahogy szokták) nem állt meg ennyiben a dolog, hiszen azért egy kis plusz ajándék is odakerült a telefon mellé. A Váci utcai Café Mentába hívtuk meg Virágot édesanyjával együtt, ahol egy igazi hölgykoszorú fogadta egy úriemberrel kiegészülve. Bármennyire is próbáltunk meglepetést szervezni, egy ilyen nagylányt már nehéz becsapni, még ha a cél jó is.

Virág rögtön a középpontba került és záporoztak is rá a kérdések, róla, a családjáról, iskoláról és természetesen egy kicsit a betegségéről. Egy csésze jó zöld tea mellett kellemesen elbeszélgettünk, de a lényeget azért nem volt szabad elfelejteni, magát a kívánságát. A nagy öröm azért csak akkor jött el, amikor átadták neki az új Sony telefont, hozzá egy tokot és még sok apró, de hasznos ajándékot, amit a hölgyek vittek neki. A kívánságteljesítés végén még egy „gyümölcskosarat” is hazavihettek, hogy a testvérkék is kapjanak valami meglepetést.

Kívánjuk Virág, hogy nagyon sok örömed teljen a telefon használatában és nagyon sok jó hírt kapjál rajta!




Köszönjük a Fundamenta SZEB-nek, ezen belül Tóth Anikónak és munkatársainak,

hogy ismét segítettek egy gyermek álmának valóra váltásában.







Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.09.06.


Péter (4 éves, Jászárokszállás)



Jóval előbb megérkeztem Jászárokszállásra, mint maga az ajándék, ezért több időm maradt arra, hogy jobban megismerhessem Petit. Kedves, nyitott, érdeklődő és nagyon mozgékony kisfiú ő. Mindent megmutatott, amit látnom kellett, a szobáját, és a játékait is.

Aztán megérkezett végre a gyönyörűséges játszótér is, amit készítője és segítői hoztak el, majd szereltek össze. Peti alig várta, hogy kipróbálhassa ajándékát, aminek - és ezt többször is elmondta - nagyon örült!

Jó egészséget és sok örömet kívánok az egész családnak!




Köszönjük a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. ismételt támogatását!!




/ 2





Cakóné Bálint Judit
kívánság-koordinátor
Jászárokszállás, 2013. 10.11.


Mátyás (14 éves, Kaposvár)



Matyi és a Manchester City nagy napja

A családdal és Matyival már indulás előtt néhány nappal felvettem a kapcsolatot, hogy megbeszéljük az esetleges igényeket kérdéseket, és hogy ne az indulás napján találkozzunk először. Azt beszéltük meg, hogy Matyit édesapja fogja elkísérni az utazásra és a meccsre, mivel – mint később megtudtam – komoly focistamúltra tekint vissza, így érdeklődése szakmai alapú is.

Az indulás napján kora délután, a megbeszélt időpontban autóval mentem értük, majd felérve a reptérre, a levegőben folytatódott az utazás. Az autóban való beszélgetés közben megtudtam, hogy Matyinak ez élete első repülési élménye. A szállodába már késő este érkeztünk, így egy gyors vacsorát követve hamar aludni tértünk, mivel a meccs másnap volt kora délután. Érdekes véletlenként hamar kiderült, hogy a recepciós fiatalember éppen magyar, és nagyon segítőkész, ami által hamar otthonos hangulata lett a szállodának.

Mint előző nap megbeszéltük a meccs előtt egy-két órával hamarabb kimentünk a stadionhoz, melynek méretei mindannyiunkat lenyűgöztek. A meccs kezdete előtt a szervezők gondoskodtak arról, hogy legyen program. Koncertek, labdazsonglőrök, a stadion kabala- űrlényei gondoskodtak a szórakozásról. Fő attrakciónak a játékosok busszal történő megérkezése számított, akiket riporterek és szurkolók hada várt.

A meccsen a helyünket hamar elfoglaltuk, a pályához nagyon közel voltunk, jól láttunk mindent. Ahogy gyűltek a nézők, egyre inkább érezni lehetett a minket körülvevő hangulatot. A stadion több mint 40.000 ember befogadására képes, és ez a meccs teltház előtt zajlott. Kezdés előtt a pályán is színes program szórakoztatta a nagyérdeműt. Kezdőrúgás után a közönség rögtön kapcsolódott a játékhoz, melynek szinte minden mozzanatát támogatólag kommentálta, folyamatosan biztatta a csapatát. A meccs elején a házigazdák kaptak egy gólt, amit két percen belül viszonoztak is, megalapozva a meccs rendkívül izgalmas alaphangulatát. Matyi végig nagyon élvezte a meccset, látszott rajta, hogy szemét le sem tudja venni a játékról. Végül a hazai csapat még két gólt lőtt, így szerencsénkre egy győztes meccset ünnepelhettünk aznap este.

Másnap bejelentkeztünk egy stadion- és klub- túrára, ahol a stadion olyan részeibe is bejuthattunk, ahová egyébként külsősöket nem engednek be. Betekinthettünk a több mint 100 éves csapat múltjába, mindennapjaiba, személyes helyszíneibe, tárgyaiba. Láttuk a csapat öltözőjét, bemelegítő termét, sajtószobát, a VIP páholyt, beülhettünk fontos emberek székébe, és végezetül a gyephez is kimehettünk. A délután hátralévő részét Manchester város nevezetességei megtekintésével, és természetesen a Manchester City FC saját boltjában történő souvenirek vásárlásával töltöttük.

Hazautazáskor Matyinak már élete második repülése következett, melyet szintén nagyon élvezett. Úgy gondolom, sikerül számára egy fantasztikus élményt adni, melyre egy életen át emlékezni fog.




Köszönjük az és az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását és külön köszönjük a Telenor Magyarország Zrt. segítségét, hogy adománygyűjtő felhívásuk és egy jótékonysági koncert szervezésével támogatták Matyi kívánságát!











/ 5





Varga Ákos
kívánság-koordinátor
Kaposvár - Manchester, 2013. 10.07.


Bence (10 éves, Balatonlelle)

Bence nagyon szeret legózni. Nem csoda, hogy egy legolandi utazást kért a Csodalámpától...

Sok-sok hónapos kezelés után októberben végre sor került a várva-várt utazásra. Szerda este érkeztünk meg a dániai Billundba, Legoland fővárosába.
Csütörtök reggel egy kiadós reggeli és egy rövid séta után végre beléptünk az elvarázsolt birodalomba.

Bence izgatottságát még az időnkénti záporok és a hideg sem tudta csökkenteni. Kitörő lelkesedéssel irányított minket a látnivalók között.
Először megcsodáltuk Chima mesebeli birodalmát, majd a különböző miniatűr városokat. Mivel eleredt az eső, felültünk a kisvonatra, ami körbevitt Legolandben, és közben további ízelítőt kaptunk a ránk váró látványosságokból. A vonatozás után jöhetett végre a legfőbb látványosság, a Csillagok háborúja részleg. Bence boldogan csodálta az aprólékosan és rendkívül élethűen kivitelezett csatajeleneteket, és a Milleneum Falcon miniatűrjét.
Miután mindent alaposan megnéztünk, tovább sétáltunk a vidámparkba, ahol jobbnál jobb játékok vártak bennünket. Bence kedvence a kalózcsata volt, ahol is egy hajóra szállva vízágyúval kellett lőni az ellenséges hajók legénységét, és a parton megbújó orvlövészeket. Mondanom sem kell, hogy mind a hárman csuromvizesek lettünk.

/ 4



Pénteken folytatódott Legoland felfedezése.
Ki kellett próbálni a hullámvasutakat, és természetesen a kalózcsata megismétlése sem maradhatott ki a programból. A nap megkoronázása mégis a boltok meglátogatása volt, ahonnan Bence hosszas válogatás és mérlegelés után két doboz lego boldog tulajdonosaként távozott.

Ezután már csak egy gyors vacsorára volt időnk, mielőtt felültünk a repülőre, ami hazarepített minket a valóság földjére.


Bence nevében is köszönjük a Provident Zrt. és a Szabadics család támogatását!





Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Billund 2013.10.20.


Annabella (14 éves, Nagykanizsa)



A most kívánó kislányra a munkám során "találtam rá", a zalaegerszegi szívsebészeten az egyik betegünk mesélte, hogy a 14 éves unokájának súlyos tüdőbetegsége van. Telefonon felvettem a kapcsolatot az édesanyával, aki szó szerint nem akart hinni a fülének. Annabella kívánsága egy laptop lett, mivel a kórházi kezelések miatt sok időt tölt távol a családjától.

Szeptember elején már a kislány kezében volt a laptop Nagykanizsán. Hihetetlen gyorsasággal bontotta ki a csomagolását, és óvatosan nézegette új tulajdonát. Egy pillanatra elfelejtette az elmúlt évek összes rettegésben töltött, álmatlan éjszakája! Gondoltam is magamban, hogy ma éjjel is ébren lesz Annabella, de nem a betegsége, hanem a laptopja miatt.

Ottlétünk alatt felhívtuk a nagymamát is, aki szintén a könnyeivel küszködött. Hálából meghívott minket a hamarosan megrendezésre kerülő "Tökfesztiválra" a kis falujukba. Így tett egyszerre két csodát is a Csodalámpa, a kislány vágya is teljesült, és a nagymama is gyorsabban gyógyult az örömtől.




Köszönjük a Magyar Telekom támogatását, hogy a Csodalámpa Alapítvány 2013 január-februárjában a "Hello holnap! Adományvonal" kedvezményezettje lehetett. E kampány eredményeként teljesült Annabella kívánsága.



Varga Andrea
kívánság-koordinátor
2013.09.09.


Bertalan (6 éves, Budapest)


From: Magdolna R***a mailto : magdolna.r****6 @ gmail.com
Sent: Thursday, October 17, 2013 7:52 PM
To: csodalampa@t-online.hu
Subject: Berci kívánsága ma teljesült :)

Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Jobbkor nem is teljesülhetett volna Bercike kívánsága, mert az utóbbi napokban egyre nehezebben viselte a kórházba jövést-menést. Mikor érkeztek is éppen sírdogált, de azonnal boldogság öntötte el a szívét és mosoly ült ki arcára, mikor meglátta az óriási kastélyt :)! Több se kellett, azonnal nekilátott az összerakáshoz, :)!

Még egyszer köszönjük szépen!

R***a Magdolna (*** Bertalan édesanyja)

Berci nevében is köszönjük a Lego Manufacturing kft. segítségét.


Ádám (6 éves, Zsámbék)

Nem akármilyen természetű gyerekre vallott ez a kívánság...

Miután megérkeztem a családhoz hogy meglepetést szerezzünk Gergővel a kisfiúnak, még 10 perc sem kellett, hogy megértsem, miért pont ez volt Ádám kívánsága.

Szembetaláltam magam egy igazi kis örökmozgóval, akinek szinte egy perc nyugta sem volt, akár egyedül, akár Emmával, a nővérével közösen játszottak és rohangáltak keresztül-kasul a lakáson.

Egy pingpongasztalnál jobb meglepetést nem is (kérhetett) és kaphatott volna.

Mire Gergőék is megérkeztek az asztallal, sok mindent megtudtam Ádámról, a betegségéről és arról, hogy ez a "dolog" szinte nem is létezik az életükben.
Azon kívül, hogy a kezelések sajnos a család életét felbolygatták, szerencsére a kisfiú kedvét és energiáját csak kevésbé befolyásolták.

Az asztal megérkezése azért felkorbácsolta a kedélyeket, a nagy várakozás után először egy kis csendes szemlélődés kezdődött, ismerkedés az idegen „fiúval és lánnyal” és persze a hatalmas csomaggal.
A kültéri pingpongasztalt közösen felállítottuk a nappaliban, és kineveztük téli beltéri pingpongasztalnak, és ahogy a képek is mutatják, elég volt a fele is ahhoz, hogy induljon a meccs.

Ádám! Kívánjuk, hogy nagyon sok boldog órát tölts játékkal, és ne hagyd, hogy mindig Emma nyerjen!


Köszönjük támogatóinknak, Csobán Dórának és Ács Gergelynek, hogy hozzájárultak egy gyermek álmának megvalósításához.


Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Zsámbék, 2013.10.18.

í/i>

Tibor (6 éves, Nemesdéd)

Tibike sajnos nagyon sok időt tölt kórházban, ilyenkor az időt sokszor mesenézéssel üti el.
Alapítványunktól egy hordozható DVD lejátszót kért, amit támogatónk segítségének hála hamarosan eljuttattunk a pécsi klinikára.

Tibikét a hazautazása előtti napon leptük meg a DVD lejátszóval.
Ő igazi izgága kisfiú, aki mindenhol szeret ott lenni, sokat játszik és beszélget a gyerekekkel és felnőttekkel is. Reméljük, hogy a jobbnál jobb mesék egy időre elterelik a figyelmét a kórházról, betegségről.

Kívánjuk, hogy nagyon sok örömét lelje a DVD lejátszóban.


Tibi nevében is köszönjük magántámogatónk, dr. Tesics György ismételt támogatását.


Lengyel Dóra
kívánság-koordinátor
Pécs, 2013.08.22.


Gergő (8 éves, Mórahalom)





Percekig csak ugrált örömében Gergő, amikor megtudta, milyen nagy meglepetést készítettünk neki! Gergő úgy tudta, orvoshoz mennek, aztán a Szeged Gokart pályán körberakott gumiabroncsok láttán már gyanús volt neki, hogy talán az a bizonyos kívánság teljesülhet végre...

Az időjárás kedvezett a nagy napnak, a mórahalmi fiút és családját napsütés és segítőkészség, plusz hatalmas adag szeretet fogadta az Algyői úti Gokart pályán.

Farkas Ferenc vendégül látta Gergőt, emellett meghívta a családot és más, klinikán ápolt gyerkőcöket is pár körre, hogy teljes legyen az élmény. A sokadik kör után nagy ölelést kapott Gergőtől, amire csak annyit tudott mondani: „Hát ezért csináljuk, ezért érdemes ezt csinálni”. Feri elmesélte, hogy legutóbb hasonló élményben akkor volt része, amikor 2011. augusztus 2-án a fukusimai japán gyerekeket meghívták Szegedre gokartozni.

Amikor elköszöntünk, Gergő és édesapja még beszámoltak a nap izgalmairól a szegedi Rádió 88-nak és az Európa Rádiónak.




Köszönjük a Szeged Gokart támogatását!!




/ 6






Lengyel Andrea, Tatár Ágnes, Kapás Csilla
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2013.09.05.


Eszter (4 éves, Jászszentandrás)



A szőke kicsi Eszter imád játszani, így alapítványunktól egy XBOX Kinect játékgépet szeretett volna, természetesen játékokkal.

Az ajándékozásra július végén került sor, a nyári kánikulában kitűnő időtöltés lesz a hűs szobában játékgépezni.

Eszter elmondta, együtt játszik majd az egész család!! Kívánjuk, hogy sok-sok boldog percet éljenek át együtt!




Köszönjük a Head of Unit, UNHCR Global Service Centre támogatását

és Scrivener Zoltán személyes jelenlétét a kívánság-teljesítésen!






Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Jászszentandrás, 2013. 07.27.


Dominik (7 éves, Ács)





A Margitszigeten szeptember 27.-én megrendezésre került „Séta a beteg gyerekek kívánságáért” program keretében, több budapesti középiskola diákja vállaltak közösséget a kórházban gyógykezelt gyerekekkel, illetve vállalták, hogy teljesítenek egy-egy kívánságot

Nagyon szép őszi nap volt amikorra megbeszéltünk egy találkozót az Europa 2000 középiskola képviselőivel, hogy közösen teljesítsük Dominik kívánságát.

Mit is kérhet egy ízig-vérig XXI. századi gyermek, aki napjait zárt falak között tölti, hol kórházban, hol otthon a szobájában? Egy olyan dolgot, amivel elűzheti az unalmas órákat, elfelejtheti a fájdalmas kezeléseket, ezért is kért Dominik egy tabletet.

A kisfiú a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán volt kezelésen, ezért arra gondoltunk, hogy megpróbáljuk egy kicsit könnyebbé tenni neki azt a pár napot. Édesanya velünk szövetkezve megpróbálta titokba tartani a jövetelünket, ami sikerült is neki. Sajnos nem a legjobb időpontban érkeztünk, mert éppen egy vizsgálat után toppantunk be és egy kicsit még álmos volt a kisfiú.

Sikolya Erzsébet tanárnő és diákjai, Réka és Viktor megpróbálták egy kicsit felvidítani, ami csak félig-meddig sikerült, de kaptunk rá ígéretet a kisfiútól, hogy később ki fogja csomagolni az ajándékot és megnézi. Kifelé menet félszemmel még láttuk, hogy az ajándék kikerült a csomagolásból, és hamarosan édesapa és fia közösen indultak felfedezőútra a letölthető játékok birodalmában.

Kívánjuk Dominik, hogy minél hamarabb gyógyulj meg, és sok kellemes percet tölts játékkal.




Köszönjük az Európa 2000 Turisztika – Vendéglátó, Film és Kommunikációs Középiskola, Szakképző Iskola diákjainak és munkatársainak, hogy segítettek valóra váltani Dominik kívánságát!





Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.10.08.


Attila László (14 éves, Illocska)



Ismét teljesült egy álom!

Attila régi nagy álma volt egy laptop, amin tanulhat, ismerkedhet a világgal és játszhat. Lelkes segítőink azonnal cselekedni akartak, így nemsokára teljesülhetett a vágya.

A nagyfiú nagyon boldog volt amikor megkapta a laptopot, alig várta hogy kibonthassa a dobozból és elkezdhesse a beüzemelést.
Mint a hozzá hasonló mai fiatalok, gyors és hozzáértő mozdulatokkal kezdett a folyamatnak.

Kívánjuk Attila, hogy nagyon sok boldog, és egyben hasznos időt tölts a laptop mellett!


Attila nevében is köszönjük magántámogatónk segítségét!



Magasi Viktória
kívánság-koordinátor
2013.09.15.


Levente (8 éves, Áporka)



Levente kívánsága a Tűzoltó utcai Klinikán teljesült.

A kisfiú 3. osztályos, éppen matematikát tanult, amikor beléptem a szobába kezemben a laptoppal. Már nagyon várta, hogy teljesüljön a kívánsága.

Anyukája közreműködésével sikerült meglepetést szereznünk, és Levi boldog mosollyal vette kézbe első saját gépét. Rögtön be is kapcsolata, és nagy izgalommal vette birtokba. Főleg játszani szeretne vele, de majd egyre inkább használhatja a tanuláshoz is.

Levente szeme felcsillant, amikor meglátta a DVD lejátszási lehetőséget, így meg tudja nézni kedvenc filmjeit is.

Kívánom, hogy nyitottságod, vidámságod segítsen a betegséged leküzdésében. Jó szórakozást a laptophoz!




Köszönjük az Ernst and Young Tanácsadó Kft. támogatását.









Havasi Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.09.25.


Balázs (11 éves, Lébény)



Balázska Londonja...


11 éves Balázska kívánsága teljesült a piros emeletes buszok városában. Izgalommal és várakozással telve érkezett Balázska a lutoni reptérre apukájával. Már az úton a belvárosi hotel felé kiderült, hogy Balázska nagyon szereti a buszokat, taxikat és a vonatokat… És természetesen mindent tud róluk, típust, gyártót, stb...

Így a londoni városnéző körút kiemelt része volt, hogy ezeket a járműveket ő is kipróbálhassa. Bejártuk a belvárost a piros emeletes busszal, sikerült kipróbálni a gyors Jubilee metrót és a híres fekete taxit is.

A hosszú séták alkalmával csillogó szemekkel figyelte London nyüzsgő hétköznapi életét. Nagy élményt jelentett számára a Londoni Közlekedési Múzeum meglátogatása, ahol régi buszokat, és metrószerelvényeket testközelről nézhetett meg.

Balázska egyik kedvenc programja volt a Kings's Cross St. Pancras pályaudvar meglátogatása, ahol láthatta a nemzetközi EuroStar vonatokat. Természetesen nem maradt ki a programból a Buckingham- őrségváltás, az AquaLife és a Madame Tusseauds Muzeum sem.

Balázs Londonban töltött napjai sok jó ember összefogásával válhattak ilyen különlegessé!! Köszönjük a szállodának a kedves vendéglátást, és egyik taxi vezetőnek hogy hozzájárult Balázska öröméhez.

A szálloda, ahogy megtudta Balázska történetét, rögtön felajánlott egy ajándék villás reggelit. Az ismeretlen taxisofőr pedig az utazás végén nem fogadott el viteldíjat, ajándéknak szánta Balázskának!!

Megható, példaértékű gesztusok! Jó érzés tölti el a szívemet, hogy vannak még olyan emberek, akik akarnak segíteni!




Balázs nevében is köszönjük a KPMG Hungária Kft., Ságodi Attila úr és a Bunge Zrt támogatását!








/ 4






Annamaria Oosthuizen
kívánság-koordinátor
London, 2013.10.07.


Mátyás (17 éves, Szombathely)





Amikor Mátyás megszerezte a jogosítványát, már tudta, egy nem mindennapi kívánsággal keresi meg a Csodalámpát, hiszen már évek óta arról álmodott: szeretne egy hatalmas, nagy monstrum katonai járművet vezetni. Konkrét elképzelése is volt, ha lehet, Rába H 24-est.

Bár ez nem számít átlagos kívánságnak, a honvédelmi minisztérium munkatársai készségesen szervezték a programot, s amint az összes engedélyt megkapták, máris egyeztették a látogatás időpontját. A helyszínként pedig a győri 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyáját jelölték ki, ahol személyesen Hende Csaba miniszter és a bázis vezetői, köztük Kovács Ferenc mérnök ezredes , az alakulat parancsnoka fogadott bennünket.

Mátyást valódi katonai sorfal várta és a rövid ismerkedés után megkapta – ha nem is véglegesen -, az uniformisát. Mivel az öccse is elkísérte, a laktanyában őrá is gondoltak, így Benedek is katonaruhába öltözhetett. Ezután buszra szálltunk és így érkeztünk meg a gyakorlópályára, ahol már várt bennünket a hatalmas Rába. Mátyás ettől kezdve csak mosolygott és alig tudott betelni a csodálatos jármű látványával. Nem beszélve arról, amikor beülhetett a vezetőülésre és elvihette egy körre. Visszaérve kísérőjétől megkaptuk a „nem hivatalos” jelentést, Mátyás szuper vezető, olyan, mintha már évek óta ezen a járművön gyakorolna.

A majdnem 2 méteres fiú pedig ezt mondta, amikor kiszállt az autóból:
„Fantasztikus élmény volt! Mindig is nagyon szerettem volna ezt… leírhatatlan, milyen érzés, egész egyszerűen érezni kell! Kicsit furább volt vezetni, mint egy sima autót, de azt hittem, kicsit nehezebb lesz” – s ettől kezdve szinte csak mosolygott.

A győri vendéglátók még egy meglepetéssel készültek, egy hatalmas lánctalpast mutattak meg, amibe mind a két fiú beülhetett és a gyakorlópályára mehetett ki. Amikor visszaértek, és mindenki érdeklődött, hogy érezték magukat, Mátyás illedelmesen megköszönte, majd azt kérte, hadd vezesse még egyszer a Rábát. Mivel ez a nap róla szólt, természetesen kivihette még egy körre. A laktanyába visszatérve a program befejezéseként az ezredes úr vezetésével megnézhettük a bázis rakéta-kiállítását, miközben nagyon sok érdekességet hallottunk a laktanya életéből. Mátyás még mindig mosolyogva és nagyon elégedetten köszönt el a vendéglátóktól.




Köszönjük a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonáinak, valamint Hende Csaba miniszter úrnak, Farkas Anikó kabinetfőnöknek és munkatársainak ezt a felejthetetlen élményt.




/ 5






Felkai Márta és Huszár Katalin
Győr, 2013. október 1.


Vivien (14 éves, Békésszentandrás)



Vivien kívánsága egy laptop volt, amit már annyira várt, hogy naponta nézegette a Csodalámpa honlapját.

Pár napja volt kontrollvizsgálaton, aminek eredményei alapján jelenleg is járhat iskolába. Ebéd után azonban hazamegy, így otthonában látogattuk meg.

Kissé szomorkás őszi idő volt mikor Viviennel találkoztunk. Éppen matematikát tanult, ami valljuk be őszintén, nem a legjobb szórakozás. Szerencsére édesanyja tud titkot tartani, így sikerült óriási meglepetést és örömet szerezni neki, erről mindent elárul a kislány mosolya.

Vivi elmondta, hogy elsősorban a tanulásban jelent majd nagy segítséget ez a gép, de természetesen a szórakozást, játékot sem vonja meg magától. Nem szeret kórházban lenni, de ha laptopját maga mellett tudhatja a kórházi ágyon, olyan lesz számára mintha a barátai is kicsit vele lennének, hiszen így tartani tudja velük a kapcsolatot.

Kívánjuk Vivi, hogy mindig maradj ilyen mosolygós kislány, és szerezzen neked sok-sok örömet ez az ajándék!!

Köszönjük a Harvard Krokodiloes a capella kórusnak, hogy július 30-i budapesti koncertjükkel lehetővé tették Vivi kívánságának teljesítését és a magyar Harvard Club tagjainak a lelkes szervezést. Köszönjük továbbá az A38 koncerthajó tulajdonosainak, hogy helyet biztosítottak a jótékony célú koncerthez.

Albelné Benkő Beatrix
kívánság-koordinátor
Békésszentandrás, 2013.09.30.


Letícia (5 éves, Sajópetri)



Letícia 5 éves kislány, aki nagyon szereti a mesefilmeket. Hosszú kórházi kezelés vár még rá, Miskolcon a GYEK-ben kezelik.

Azért volt a kívánsága egy hordozható DVD lejátszó, mert azt az ágyba is be tudja vinni, és így kényelmesebben tudja nézni kedvenc hercegnős mesefilmjeit.

S a Csodalámpa Dzsinnje teljesítette Leti kívánságát! Boldog mosoly volt a kislány arcán, amikor teljesült a kívánsága.

Reméljük, hogy gyorsabban telik majd az az idő, amit a kórházban kell töltened így, hogy sok szép mesefilmet nézegetsz a DVD lejátszódon.




Köszönjük a Fundamenta Zrt. Áprili Struktúrájának támogatását!!







Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2013. szeptember 27.


Enikő (11 éves, Felsőpakony)






Az emberek arcára mosolyt fakasztani, szemükbe könnyet csalni, a legnagyszerűbb dolog a világon.

Charlie Chaplin




Egyik reggel, mikor megnyitottam a levelező rendszeremet, egy e-mailen akadt meg a szemem, mely a Csodalámpa Alapítványtól érkezett. Egy nagyon kedves levélben kértek fel bennünket arra, hogy egy beteg kislány kívánságát teljesítsük. Munkatársaimmal azonnal megbeszéltük, és együtt úgy döntöttünk, nem lehet kérdés, hogy teljesítjük Enikő kérését.

Enikő egy 11 éves kislány aki tabletet szeretett volna, lila tokkal, így nem is tűnt bonyolult dolognak beszerezni számára az áhított dolgokat. Akkor nem. A táblagéppel semmi gond nem volt. Úgy gondoltuk, hogy egy ugyanolyan gépet adunk át, mint amivel mi Fundamentások dolgozunk, amit gyorsan be is szereztünk. Ezután jött a gond, mert a gyártó, valamilyen érthetetlen üzletpolitikai okból nem gyárt lila színű borítót!

No de a lehetetlen nem létezik, így jött az internetes kutakodás, utánajárás és rövid 4 hét alatt megérkezett a várva várt lila tok, elhárult minden akadály, hogy végre örömöt tudjunk szerezni Enikőnek. 2013 szeptember 9-e volt a nagy nap, amikor találkozhattunk Enikővel a Heim Pál Gyermekkórházban, ahová vizsgálatra hozta édesanyja.

Úton a kórház felé szokatlanul feszült volt a hangulat, később bevallottuk egymásnak, hogy mindannyian tartottunk attól, hogy milyen lesz a kórház, milyen lesz a beteg gyerekek között lenni. Mennyivel más volt a valóság! Kedves orvosok, mosolygó gyerekek, barátságos olvasószoba, a mini állatkertben rohangáló mókusok!

Aztán megjött Enikő! Ha nem tudjuk, hogy beteg, ránézve nem gondoltuk volna. Örökös mosoly az arcán, egy folyamatosan csacsogó, vidám kislány. Jó volt látni a ragyogó szemét, amikor kibontotta, és kezébe vette a rég várt ajándékát. Gondoltuk, megmutatjuk, hogyan kell használni, de legnagyobb meglepetésünkre azonnal jobban kezelte a gépet, mint mi, akik naponta dolgozunk rajta. Na, mindegy majd gyakorlunk.

Én azt hiszem, mi sokkal többet kaptunk ezen a napon, mint Enikő. Látni egy kislányt, aki 11 évesen, súlyos betegen is állandóan mosolyog, nem foglalkozik a jelen helyzettel, csak a jövő érdekli, azt gondolom komoly tanulság.

Köszönjük neked Enikő, hogy együtt tölthettük ezt a fél órát, és kívánjuk, hogy minél hamarabb meggyógyulj, mert szükség van az olyan vidám, erős akaratú felnőttekre, mint amilyen te leszel.



Pacz József
SZEB
Budapest, 2013.09.09.




/ 3






Köszönjük a Fundamenta SZEB-nek, ezen belül Pacz Józsefnek és munkatársainak,

hogy segítettek valóra váltani Enikő álmát!





Alex (17 éves, Nagyecsed)



Alex 17 éves nagyfiú, akinek a kívánsága egy laptop volt. Sok időt tölt kórházban, és a mai napon is kezelésre érkezett, amikor a várva várt ajándékát átadtam.

Amikor meglátott a nagy dobozzal, széles mosoly jelent meg az arcán, és már tudta, hogy ez csak a Csodalámpa lehet. Azonnal hozzá is látott kibontani a csomagot, és beüzemelte a laptopját.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk Neked Alex és sok örömöt a laptophoz!




Köszönjük a Magyar Telekom támogatását, hogy a Csodalámpa Alapítvány 2013 január-februárjában a "Hello holnap! Adományvonal" kedvezményezettje lehetett. E kampány eredményeként teljesült Alex kívánsága.




Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2013.09.27.


Viktória (13 éves, Anarcs)


Viki kontrollra érkezett vissza az osztályunkra, mit sem sejtve arról, hogy ezen a napon meg- kapja várva várt laptopját.

Amikor adtam neki a masinát, boldogság töltötte el, szeme felcsillant és csak mosolygott, szóhoz sem jutott.

Remélem sok örömöd lesz benne! Jó egészséget kívánok neked!



Köszönjük az Ernst and Young Tanácsadó Kft. támogatását.








Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2013. 09.24.





Réka (10 éves, Kamut)





Egy szép napon a csodalámpa dzsinnje fülébe jutott, hogy Réka kórházban fekszik, nem kelhet fel az ágyból és nagyon unatkozik.

Sietett is be hozzá, hogy meglepje a kislányt egy laptoppal, hogy érdekesebben tudja eltölteni az időt.

Réka nagy örömmel fogadta a masinát, szeme csillogott.

Remélem sok örömöd lesz benne! Jó egészséget kívánunk neked!!!




Köszönjük az Ernst and Young Tanácsadó Kft. támogatását.






Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2013. 09.24.


Henrietta Dorottya (16 éves, Mezőnyárád)



Henrietta a nyáron egy máj-transzplantáción esett át, azóta magántanulóként otthon kell lépést tartania az osztálytársaival, egyedül kell tanulnia minden tantárgyból. Éppen ezért a Csodalámpától egy tabletet kért, hogy annak segítségével akár a kezelések alatt, illetve a sok utazás közben is részt tudjon venni az iskolai oktatásban, és persze az internet segítségével tartani tudja továbbra is a kapcsolatot a társaival, barátaival.

Henrietta Mezőnyárádról indult a családjával egy péntek délután Budapestre, hogy a Margitszigeten találkozhasson 300 középiskolás diákkal, akik már hónapok óta 8 intézmény tanulóival egy közös sétát szerveznek. A gyalogtúra célja pedig nem más, mint, hogy kifejezzék odafigyelésüket, gondoskodásukat a beteg gyerek iránt.

A rendezvény fő szereplője Henrietta lett, aki a megnyitóbeszédek után meghatódva vette át az egyik résztvevő iskola, a META - Don Bosco Szakközépiskola diákjaitól a tabletet. Ezután a gyerekek közösen indultak el a szigeten, hogy a séta végén együtt engedhessék fel a 300 csodalámpás lufit, kifejezve ezzel is az együttérzésüket. A program pólófestéssel és lufi hajtogatással, na meg egy kis uzsonnával folytatódott a halastó melletti Bringóvárban.



Köszönjük az alapötletet a Budapest Amerikai Nemzetközi Iskolának, illetve a közös séta szervezésben aktívan közreműködő 8 intézmény – az Arany János Gimnázium, a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, a Csík Ferenc Gimnázium, az Eötvös József Gimnázium, az Europa 2000 középiskola, a Szilágyi Erzsébet Gimnázium,a Szent István Gimnázium részvételét, valamint a META - Don Bosco Szakközépiskola tanulóinak, hiszen az ő összefogásukkal teljesülhetett Henrietta álma.

Köszönjük a támogatást a
Bringóhintó Kkt-nek, hogy helyet adott a rendezvénynek, a Firstmed-FMC Kft-nek, a Ludwig és Mentesi Kft-nek, a Pick Szeged Zrt-nek és a Siófoki Gyümölcstermesztési Zrt-nek a finom uzsonnáért, a WOR-PELTEL Kft-nek, valamint a [Happy Balloons Kft-nek Happy Balloons Kft-nek] pedig a lufkért, melyekből csodálatos figurákat varázsoltak a résztvevőknek.


/ 2






Felkai Márta és Mocsonoky Andrea
Budapest, Margitsziget, 2013. szeptember 27.


Benjamin (16 éves, Hegykő)





Beni szeret kerékpározni. Nagyon szeretett volna egy extrákkal felszerelt biciklit. Kívánsága az volt, hogy fekete vagy fehér színű legyen, de a legfontosabb az volt, hogy a bicikli rendelkezzen tárcsafékkel.

A kerékpárt a szombathelyi 4 Sport kft segítségével tudtuk átadni. Ugyan a Beni által kért kerékpár elfogyott, de az üzletben ajánlottak egy másikat. Bár nem is fehér nem is fekete, de nagyon szemrevaló és eredeti elképzelését is felülmúló kerékpárt kapott Benjamin.

Mindenkinek elnyerte a tetszését, Beni pedig boldogan mosolygott az új kerékpárjával.




Köszönjük a 4 Sport Kft-nek, hogy kedvezményesen vehettük meg a kerékpárt.







Külön köszönjük a Telenor Magyarország Zrt. segítségét, hogy adománygyűjtő felhívásuk és egy

jótékonysági koncert szervezésével támogatták Benjamin kívánságát!







Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2013. augusztus 28.


Vivien (11 éves, Kistelek)



Vivien álma laptop volt rózsaszínű táskával. A dzsinn nem sokáig tétlenkedett, mert tudta, hogy a kislánynak a műtét után nagy szüksége lesz a kapcsolattartáshoz erre a masinára.

A kislány szeptember 9-én érkezett otthonról apukájával, és mikor meglátta kezemben az áhított csodalámpás feliratú tasakot, elfelejtette a mentőautós utazást, a betegségét, és mosolyogva vette birtokba a saját laptopját.

Kellett még az apai segítség a laptop bekapcsolásához és elindításához, de a mosoly nem tűnt el arcocskájáról.

Kívánjuk, hogy mielőbb gyógyulj meg kicsi Vivien.




Köszönjük az Ernst and Young Tanácsadó Kft. támogatását.









dr.Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013 szeptember 9.


Katinka (13 éves, Kaposvár)

Katinka és Alexandra ugyanazt kérték a Csodalámpától, egy párizsi városlátogatást.

A lányok (és kísérőik is) most repültek először, ezért már maga az utazás is nagyon nagy élmény volt. Párizsban nagyon sok szép helyen jártunk. Bementünk a Notre Dame-ba, megcsodáltuk a virágos kertjét, és felmentünk a ’lakatos’ hídra, ami arról nevezetes, hogy a szerelmesek egy lakatot kapcsolnak a rácsára a nevükkel, a hídon már több tonnányi lakat van! Ez különösen érdekes volt.

Ellátogattunk a közeli virágpiacra, ahol a lányok nagyon élvezték, hogy különleges virágokat, húsevő növényeket, az érintésünktől összehúzódó mimózát és különleges orchideákat láttunk. Nagyon tetszett nekik a város hangulata, a szép, kőből épített kovácsoltvas kiserkélyes manzárdos házak.

Elsétáltunk a Champs Elysées-hez, hajókáztunk a Szajnán. Felmentünk a Montmartre-ra, és bementünk a Sacré Coeur-be is, körbejártunk a festők kis terén, megcsodáltuk a képeket és az arckép rajzolók ügyességét, a karikatúrákat. Voltunk az Eiffel toronyban, a La Défense felhőkarcolói között. Kilátogattunk Versailles-ba, megcsodáltuk a tükörtermet és a különleges, szökőkutakkal teli óriási kertet. Láttuk a Louvre-ban a Mona Lisa-t és a Milói Vénuszt, de maga az épület is csodálatos volt, nagyságával, díszességével. Nagyon ízlett nekik a francia konyha is, élvezték az újdonságokat (francia hagymaleves, panini, croissant, bagette, sajtok)

A lányok teljesen kivirultak, főleg Szandi volt halovány az induláskor, de utána nagyon boldog volt, és belemelegedett, szerintem teljesen megfeledkezett arról, hogy betegnek van kikiáltva.

Katinka drága, mindvégig olyan jól bírta, soha nem panaszkodott, pedig fárasztó volt, tündéri gyerek. Élete élménye volt, azt mondta minden tetszett neki.

Egyszóval nagyon tartalmas napokat éltünk át együtt!!


Katinka nevében is köszönjük a Prime Rate Kft. támogatását!

Zákonyi Zelma
kívánság-koordinátor
Párizs, 2013.09.30.


Katinkáék üzenete:

Tele élményekkel, maradandó emlékekkel, érkeztünk haza.

Ezúton, szeretnénk hálásan megköszönni Önnek, az Alapítványnak és nem utolsó, de elsősorban annak a Jótevőnknek, Jótevőinknek, aki, akik lehetővé tették, hogy ez az út, ez az utazás létrejöjjön.

Hálás köszönettel!

……. Katinka és édesanyja


Gábor (9 éves, Budapest)



Alig kezdődött el a 2013/14-es tanév, Gabi, a Budapest XIII. kerületében élő fiúcska egyik legnagyobb álma válhatott valóra, mert a Csodalámpa Alapítvány dzsinnje megajándékozta őt egy fantasztikus laptoppal.

Meleg, kora őszi napon baktattam a kertvárosi utcán, amikor elértem a társasházat, ahol Gabi az egyik földszinti lakásban lakik szüleivel. A lakáshoz aranyos kis kertrész is tartozik, ahol jó időben kellemes órákat tölthet el. A fiúcska és szülei nagyon kedvesen fogadtak és beinvitáltak a takaros kis lakba. Gabi, miután birtokba vette a számítógépet, értő kezekkel máris hozzálátott, hogy szóra bírja a masinát. Édesapja segített neki, bár látszólag Gabi nem szorult sok segítségre.

Nagy szerencsénkre az ajándékozás napja éppen egybeesett Gabi születésnapjával, így öröme kétszer akkora volt.

Remélem ez a hasznos ajándék segítségére lesz a tanulásban és abban is, hogy barátaival tarthassa a kapcsolatot!




Köszönjük az Ernst and Young Tanácsadó Kft. támogatását.






Viz Krisztina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. szeptember 6.


Alexandra (17 éves, Pacsa)


Alexandra és Katinka ugyanazt kérték a Csodalámpától, egy párizsi városnézést.

A lányok (és kísérőik is) most repültek először, ezért már maga az utazás is nagyon nagy élmény volt.

Párizsban nagyon sok szép helyen jártunk. Bementünk a Notre Dame-ba, megcsodáltuk a virágos kertjét, és felmentünk a ’lakatos’ hídra, ami arról nevezetes, hogy a szerelmesek egy lakatot kapcsolnak a rácsára a nevükkel, a hídon már több tonnányi lakat van! Ez különösen érdekes volt.

Ellátogattunk a közeli virágpiacra, ahol a lányok nagyon élvezték, hogy különleges virágokat, húsevő növényeket, az érintésünktől összehúzódó mimózát és különleges orchideákat láttunk. Nagyon tetszett nekik a város hangulata, a szép, kőből épített kovácsoltvas kiserkélyes manzárdos házak.

Elsétáltunk a Champs Elysées-hez, hajókáztunk a Szajnán. Felmentünk a Montmartre-ra, és bementünk a Sacré Coeur-be is, körbejártunk a festők kis terén, megcsodáltuk a képeket és az arckép rajzolók ügyességét, a karikatúrákat. Voltunk az Eiffel toronyban, a La Défense felhőkarcolói között.

Kilátogattunk Versailles-ba, megcsodáltuk a tükörtermet és a különleges, szökőkutakkal teli óriási kertet. Láttuk a Louvre-ban a Mona Lisa-t és a Milói Vénuszt, de maga az épület is csodálatos volt, nagyságával, díszességével. Nagyon ízlett nekik a francia konyha is, élvezték az újdonságokat (francia hagymaleves, panini, croissant, bagette, sajtok)



A lányok teljesen kivirultak, főleg Szandi volt halovány az induláskor, de utána nagyon boldog volt, és belemelegedett, szerintem teljesen megfeledkezett arról, hogy betegnek van kikiáltva.

Egyszóval nagyon tartalmas napokat éltünk át együtt!!


Szandra nevében is köszönjük a E.ON Zrt. és aMikulás kocogás résztevőinek a támogatását!


Zákonyi Zelma
kívánság-koordinátor
Párizs, 2013.09.30.


Ákos (14 éves, Veszprém)



Kellemes őszi napsütésben érkeztünk Ákosékhoz, hogy ismét örömöt szerezhessünk!

Ákos kívánsága egy laptop volt, mivel a betegsége miatt mozgásában korlátozva él. Tanulmányaiban is nagy segítségére lesz majd az eszköz, mivel informatikai szakra jelentkezett.

Ákos nagyon boldog volt, hogy teljesült a kívánsága. Kívánjuk, hogy sok – sok élmény forrása legyen az ajándékod! Jó egészséget és örömet az egész családnak!




Köszönjük a Magyar Telekom támogatását, hogy a Csodalámpa Alapítvány 2013 január-februárjában a "Hello holnap! Adományvonal" kedvezményezettje lehetett. E kampány eredményeként teljesült Ákos kívánsága.







Ligetváriné Márti és Ligetvári György
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2013.09.07.




Kedves Csodalámpa Alapítvány!


Tavasszal a Budai Gyermekkórházban kezelésen voltam, amikor felkerestek engem. Akkor ismertem meg az alapítványt. Volt egy kívánságom, mely valóra válhatott. Írtam egy levelet, amiben megfogalmaztam, hogy egy komoly laptopra vágyom.

Teltek a hónapok, és már-már el is felejtettem, hogy kívántam, majd szeptember 7-én csoda történt: Beteljesült az álmom!

Szeretnék köszönetet mondani, amiért ilyen nagy örömet okoztak nekem, és kívánom, hogy minél több gyermek élhessen át hasonló örömöt!

Munkájukhoz a továbbiakban is kitartást és erőt kívánok!



...... Ákos (Veszprém)


Archívum

Archívum


Belépés