2014-09

Cintia (9 éves, Ajka)

Cintia régóta vágyott már egy laptopra. Nem is gondolta, hogy a tanév ilyen kellemes meglepetéssel kezdődik a számára, és szeptember ötödikén iskolájában, a Mozgásjavító Általános Iskolában teljesül a kívánsága.
Reméljük, sok-sok örömteli percet töltesz el ezzel a csodálatos masinával, ami közelebb hozza majd számodra a világot is!!



Köszönjük a MagNet Magyar Közösségi Bank ügyfeleinek , hogy segítettek Cintia álmát megvalósítani !




Márk Judit és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2014. 09.05.


Balázs (6 éves, Nyíregyháza 9. p.)

Balázs 7 éves, aki imád legózni, így egyértelmű volt, hogy a Csodalámpától LEGO-t szeretett volna. Már csak az volt a kérdés, hogy melyiket kérje a katalógusból. Végül a Rendőrkapitányságra esett a választás. Egyik nap kontrollra érkezett a klinikára és ezen alkalommal került sor az ajándék átadására. Nagyon izgatott volt az ajándék kibontásakor és amikor élőben is meglátta a hatalmas doboz LEGO-t, már nem is volt maradása, azonnal indulni akart haza, hogy otthon összerakhassa. A nagy izgalom közepette az is kiderült, hogy jó választás volt, mert a többi legójával is kombinálni tudja a mostanit.


Leld örömöd az új játékodban Balázs!


Köszönjük a LEGO Manufakturing Kft. ismételt támogatását!!



Miholetz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2014.09.10.

Viktória (15 éves, Karcsa)






Viktória 15 éves, Budapesten kezelik. Azzal a kéréssel írt levelet a Csodalámpának, hogy nagyon szeretne egy laptopot, mert betegsége miatt magántanuló lett. A laptop segítségével könnyebb lenne számára a tanulás, és kommunikálni is tudna a tanáraival és osztálytársaival.

Amikor Viktória édesanyjával egy vizsgálatra jött Miskolcra, akkor történt meg a kívánságteljesítés. A nagylány és anyukája nem is gondolta, hogy milyen meglepetésben lesz részük, hogy átvehetik Viktória álmát, a laptopot. Az édesanya örömkönnyeket hullatott, Viktória meg el sem akarta hinni, hogy tulajdonosa lett egy HP laptopnak.

"- Mi még soha nem kaptunk semmit, mióta Viktória beteg lett -" mondta az anyuka, sírástól elcsukló hangon.
Viktória viszont széles mosollyal szólalt meg:
" - Hálásan köszönöm mindenkinek, aki segített abban, hogy megkapjam ezt a laptopot! "

Kedves Viktória!
Használd hasznosan a laptopot, és sok jó jegyet kívánunk a bizonyítványodba!!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2014. szeptember 15.

Tamás (5 éves, Szeghalom)




Az ötéves Tomi kívánsága nem is lehetett más, mint a nyíregyházi LEGO gyár meglátogatása, hiszen nagyon kíváncsi volt arra, hogy az általa annyira szeretett LEGO játékokat hol is készítik, gyártják.

Augusztus 22-e volt a nagy nap, amikor is szponzorunk lehetőséget biztosított a még a nagyközönség számára nem nyilvános új gyár meglátogatására.

Tomi nagy fegyelemmel, érdeklődéssel és lelkesedéssel járta végig a gyár látogatható részeit, és nagy örömmel vette át a gyár ajándékát. A gyárlátogatást egy kis városnézés és fagyizás követett, majd a már kellőképpen elfáradt Tomi nagy öleléssel köszönte meg e felejthetetlen napot.

Kívánjuk, hogy sok-sok öröme legyen Tominak a játékban, és e kívánságot valóra váltó nap is nagy erőt adjon neki és családjának a felépüléshez!


Köszönjük, hogy a LEGO Manufacturing Kft. ismételten lehetőséget adott arra, hogy egy „csodalámpás”

gyermek ilyen közelről megnézhesse kedvenc játékainak a készítését, majd ajándékkal távozhatott.

Külön köszönet a kalauzolásért Székelyföldi Zoltán úrnak!!




Dr. Magyar Judit és dr. Lordovics László
kívánság-koordinátorok
2014. 08. 22.

Norbert (16 éves, Gyulaj)



Norbi kívánságát a kórházban való benntartózkodása idején sikerült teljesíteni, egy okostelefont szeretett volna a kamasz fiú, amit nagy örömmel vett át tőlem.

Így tudja majd rendszeresen tartani a kapcsolatot a barátaival és a családjával. A külvilággal való kapcsolattartás nagyon fontos szerepet játszik élete ezen szakaszában, mikor ki van szakítva a megszokott környezetéből.


Köszönjük a budapesti Thomas Mann Gimnázium tanulóinak, tanárainak és szüleiknek a segítséget és támogatást.



Lengyel Dóra
kívánság-koordinátor
Pécs, 2014.06.15.

Flórián (9 éves, Kiskunhalas)




Flóriánnak nem kellet sokat gondolkodnia, mi is legyen a kívánsága, határozott kérése volt: tankot szeretne vezetni, de igazit, ami működik. A kivitelezéshez azonban kellett egy kis idő, na meg szervezés. De végre eljött a várva várt nap, amikor is Flórián családjával az ország egyik feléből elindult a másikba.

A kisfiúnak a hosszú út és a nagy meleg sem szegte kedvét, hogy öröme teljen a kívánsága beteljesülésében. Tapolcán a régi laktanyában több tankkal és különböző katonai járművel ismerkedett. Csodálkozva nézte a nagy monstrumokat, majd érdeklődve, csillogó szemekkel járta körbe és mászott fel rájuk. Kis idő elteltével elérkezett a várva várt pillanat! Indulás a T 59-es tankkal, azaz a Tigrissel, mellyel erdőn és mezőn át száguldottak.(Egyébként úgy tudjuk, ez minden military-rajongó álmai között előkelő helyen szerepel.)

A visszaérkezést követően a Flórián szemében láttuk, micsoda óriási élményben volt része!


Köszönjük Molnár Bertalannak, a LifeÉlmény ügyvezetőjének, hogy segítségével eljutottunk

Vitárius György vállalkozóhoz és feleségéhez Zsuzsához, akik felajánlották Flóriánnak ezt a csodálatos kívánságteljesítést.


Felkai Márta és Icsó Klára
kívánság-koordinátorok
Tapolca, 2014. augusztus 9.

Domonkos (17 éves, Egerszalók)

Domonkos beszámolója az utazásáról:


Gyerekkori álmom, hogy építész legyek.

Mindig is ez szerettem volna lenni. Pontosan ezért kezdett el érdekelni a dániai ’BIG’ építész iroda is. A munkájukat nézegetve elállt a lélegzetem. Csodás érzés volt arra gondolni, hogy egyszer majd én is hasonló projekteken dolgozzak.

Ekkor jött a kérdés: mi lenne a kívánságom, amit a Csodalámpa Alapítvány teljesíthetne?

Nem kellett sokat gondolkodnom a válaszon. Amint az ötlet megszületett, hogy talán ki kéne látogatnom az irodába, nem is haboztam tovább.

Rögtön szóltam, nekem ez lenne a kívánságom. Az álmom, amit valóra kell váltania az alapítványnak.
Azt kértem, tegyék lehetővé, hogy kilátogathassak az irodába. Tegyék lehetővé, hogy beszéljek az ottani építészekkel. Az már csak egy ráadás lett volna, ha a kedvenc építészemmel is találkozhatok. Ő ugyanis ezt a bizonyos irodát vezeti.

A nagy találkozás sajnos nem jött össze, egy felejthetetlen élmény, egy inspiráló utazás és egy álomba illő délután azonban igen, összejött.

Még hazaérkezve és az emlékeimet felidézve sem igazán tudtam elhinni, hogy tényleg megtörtént. Valóban csodás volt. Körbe vezettek az irodában, és az építészekkel közös ebéd után egészen délután öt óráig úgy dolgoztam a 'BIG' irodájában, mintha én is egy gyakornok lennék a sok közül.

/ 5



A projektvezetőm kiadta az utasításokat, a csapattal együtt dolgoztam és a készülőben lévő projekt egyik utolsó fázisában is részt vehettem. Elkészíthettem egy tervben lévő épület makettjét.

Hihetetlen belegondolni, hogy ha a megrendelő az én makettemet választja, pár éven belül talán az az épület lesz az otthona valakinek, amit én, 17 évesen életem első makettjeként lemodelleztem. Rengeteg diplomával rendelkező építész vágyik arra, hogy átélhesse ezt az élményt.

És nekem ez már az érettségi előtt összejött. Észveszejtő!

Domonkos nevében is hálásan köszönjük a Bjarke Ingels Group és a Dán Nagykövetség munkatársainak kedves segítségét és a Földgázszállító Zrt. valamint a Magnet Közösségi Bank támogatását, mely lehetővé tette e különleges kívánság teljesítését.



Gergely Zsófia
kívánság-koordinátor
Koppenhága, 2014. Augusztus 14


Roland (8 éves, Varsány)

A nyolcéves Roland nagyon vágyott egy laptopra, szeretne megtanulni mindent rajta, amit csak lehet.

Az ajándékozásra kora délután, egy kellemetlen orvosi beavatkozás után került sor, így Roland sajnos nem tudta igazán élvezni a pillanatot, de bízunk abban, hamarosan túljutott a nehéz órákon és használni kezdte az ajándékát. Reméljük, gyorsan beletanul a masina kezelésébe.

Roland nevében is köszönjük a Fundamenta-Lakáskassza Személyi Bankár-nak a támogatást, Cseri Ildikónak, Dalmadi Zoltánnénak és Dalmadi Zoltánnak, hogy személyesen teljesítették a kívánságot.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014. 09.03.


Kornél (10 éves, Szeged)

A tízéves Kornél rajong a LEGO-kért!
Nem is számított arra, hogy a budapesti kórházi tartózkodása alatt olyan kellemes meglepetés éri, hogy megkapja a Chima repülő Főnix tűztemplom készletet.




Az ajándékozásra egy pénteki napon került sor, sok –sok ember segítsége nyomán végül a főnővér, Andrea néni a kisfiú kezébe tudta adni a játékot tartalmazó nagy dobozt.


Köszönjük magántámogatónk, Farkas Franciska támogatását!




Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.08.01.

Kata (4 éves, Érd)

A kicsi lány édesanyjával és nagymamájával jött be az alapítvány irodájába, hogy átadhassuk neki a nagyon várt ajándékot. Amikor megkérdeztük tőle, hogy mit szeretne kérni, számára nem volt kérdés, hogy csakis „A LEGO Delfin cirkáló” -ról lehet szó. Unokatestvérénél játszott vele, és azóta nyúzta szüleit, hogy neki is vegyenek egyet. A Csodalámpa dzsinnje most már valóra is váltotta ezt a kérést.

Amikor meglátta, csak ennyit tudott mondani: „Ez nagy!”

Bizony nem kis kihívás elé állította Katát és édesapját, hogy együtt összeépítsék a számtalan LEGO elemből álló hajót.




Kívánjuk Katának, hogy minél több öröme legyen a játékban!

Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. támogatását!






Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.09.05.

Zsófia (5 éves, Nagykanizsa)

Különleges, legfeljebb póniló méretűre megnövő tehénke volt az álma a Nagykanizsán élő Zsófinak, akit a 6. születésnapján leptünk meg a kedves kis jószággal.

A ritka betegséggel küzdő kislány és testvérei nagyon szeretik a tejtermékeket, ezért ötlötte ki a pudingot különösen kedvelő Zsófi, hogy saját Dexter tehene - akit ő fog gondozni és fejni - ellátja majd a családot elegendő tejjel.

Édesapja olvasott erről a szarvasmarhafajtáról, amely a tenyésztőjéről kapta a nevét, az 1840-es években Írországban élő Mr. Dexter a legjobb kelta hegyi marhákat keresztezte jól tejelő fajtákkal, így hozta létre a fajtát.

Nem volt egyszerű feladat valóra váltani a kislány álmát, miután Magyarországon nagyon kevesen foglalkoznak Dexter szarvasmarhákkal. Hosszas telefonálgatás után jutottam el egy kiskunmajsai tenyésztőhöz, Hanga Lajoshoz, s az ő segítségével ma már a család istállójában él a 6 hónapos fekete tehénke.

Hanga úr, amikor megtudta, hová is kerül majd a boci, mindent megtett azért, hogy a szükséges állatorvosi vizsgálatok, oltások és dokumentumok időben meglegyenek ahhoz, hogy a szeptember 4-i születésnapján teljes lehessen Zsófi öröme.

A család nagy szeretettel fogadott bennünket, különösen Zsófi és testvérkéi, Bogi és a kis Anna várta kíváncsian, hogy megpillanthassa az új jövevényt.

/ 5



A mamájától aznap elválasztott tehénke eleinte nagyon félénk volt, de hamar megszokta új környezetét, a körülötte sündörgő kismacskával, a csaholó kutyusokkal, és később már simogatni, szeretgetni is hagyta magát. Neki is születésnapja volt, csak míg a kislány a 6. évét, a tehénke a 6. hónapját ünnepelte.

Nem csak a kívánsága tárgya, hanem Zsófi tortája is különleges volt: a csodalámpások nevében ugyanis egy fekete tehénkét ábrázoló cukrászremeket vittem a kislánynak, ami nagyon ízlett mindenkinek.

Ennél jobban nem is sikerülhetett volna a meglepetés, Zsófi arcáról egy pillanatra sem tűnt el a mosoly, azt mondta, ez volt élete legjobb szülinapja.
Mostantól Zsófi lesz a Dönci névre keresztelt tehénke második anyukája, akit, ha felnő, az első ellése után fejni is tud majd. Mint megtudtam, ez sem idegen tőle, hisz kecskékkel már próbálta.

Drága Zsófi!
Nagyon örülök, hogy megismerhettelek téged és a családodat. Biztos vagyok benne, hogy gondos kis gazdája leszel Döncinek.

Köszönet illeti a tenyésztőt, Hanga Lajos urat, hogy oly sokat tett Zsófi öröméért.

Ez a különleges kívánság nem teljesülhetett volna támogatónk, az FGSZ Földgázszállító Zrt. segítsége nélkül.


Lakatos Edina
kívánság-koordinátor
Siófok, 2014.09.04.


Efraim (11 éves, Budapest)

Efraim sebész szeretne lenni, éppenséggel gyereksebész.
Elmesélte nekünk, hogy gyógyítani szeretne, és nem is akárhogy: a műtétek után a gyerekeknek hegedülni szeretne, mert ezzel felvidíthatja őket. Ezért is kért tőlünk egy hegedűt.

Megtudtuk 3 éve szorgalmasan tanul játszani, és bár gondolkozott a zongorázáson is, de kis lakásban élnek, ahova nem igen férne be egy zongora, így inkább a hegedű mellett döntött.

Efraimmal és szüleivel, Lóránttal és Gabival a Szamos Royal cukrászdában találkoztunk: a fiú csak annyit tudott, hogy a csodalámpások találkozni szeretnénk vele és pontosítani, milyen hangszerre is vágyik...

A nagyfiú hamar feloldódott, jót beszélgettünk, majd a finom süti után, amit Zoltán cukrász barátunk maci formára díszített, javasoltuk Efraimnak, hogy sétáljunk egyet a környéken… Megnéztük a Zeneakadémiát is, majd – micsoda véletlen - az átellenben lévő Paganini Music hangszerüzletbe léptünk be.

Itt Mága Zoltán hegedűművész úr és kedves ismerőse, Rácz Pál aranykoszorús hegedűkészítő mester már vártak bennünket.



Efraim pár perc alatt úrrá lett elfogódottságán és régi ismerősként beszélgetett Mága úrral, nézegette a sok szebbnél szebb hegedűt, egy több, mint 100 éves ritkaságot is kezébe foghatott. Három hangszert ki is próbálhatott (valamit mégis gyaníthatott, mert egy rövid darabbal azért készült...), és szépen játszott rajtuk. Mága úrtól tanácsokat kapott, amitől még könnyebben megy majd a zenélés.

/ 9



Az igazi meglepetés azonban még csak most jött: a kipróbált három hegedű közül választhatott egyet, vonót, tokot, és más, a zenéléshez elengedhetetlenül fontos kelléket is kapott ajándékba a csodás Rácz Pál féle hegedűhöz.

Ráadásként Mága úr gyönyörűen játszott nekünk, Rácz úr pedig körbevezetett minket a hihetetlenül szép, múzeumnak is beillő üzletében és hangszerkészítő műhelyében.

Efraim és támogatóink életre szóló barátságot kötöttek, a nagyfiút mindig szeretettel látják az üzletben. Efraim megígérte, hogy időről-időre beszámol arról, hol tart a zenetanulásban, és meglátogatja Mága urat is.


Efraim nevében is hálásan köszönjük Mága Zoltán úrnak és Rácz Pál úrnak e különleges kívánság teljesítéséhez adott segítségüket, támogatásukat.



Patzauer Éva és Gábor
Kívánság-koordinátorok
Budapest, 2014. szeptember 5.


Zsófia (5 éves, Nagykanizsa)


Richard László (14 éves, Gulács)



Ricsi minden vágya egy komoly mobil volt.

Megleptük őt, egy kórházi vizsgálat alkalmával megkapta a hőn áhított telefont, aminek igazán örült, arcán a mosoly mindent elárul.

Kedves Ricsi!
Sok boldogságot kívánunk neked, használd egészséggel az új telefonod!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank ismételt támogatását!


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2014.08.15.

Noel (4 éves, Hajdúnánás)




Noel egy aranyos kisfiú, aki a szobájában szeretett volna egy ágyat és szobabútort. Egy szép délutáni napon a Csodalámpa dzsinnje útnak indult, hogy teljesítse Noel kívánságát. Egész nap anyukájának mondogatta, mikor jön már Tella, ugyanis engem így szólít.

Megérkezésemkor nagyon boldog volt, megmutatta gyorsan a szobáját, a bútorok össze voltak szerelve, nagyon szépen be volt rendezve, dicsekedett is vele. Fényképeket készítettem róla és az új bútorról, Noel hozta is a formáját, nagyon helyes, így szeretjük!

Noel, remélem sok örömöd lesz benne, és sok szép napot töltesz a szobádban. Jó egészséget kívánunk neked és boldogságot az életben!!!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!




Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Hajdúnánás, 2014.07.30.

Nikolasz (15 éves, Felsőtárkány)






A 15 éves Nikolaszt Miskolcon, a GYEK-ben kezelik. Mint minden kamasz fiú, ő is szeret internetezni, s ez legjobban egy okostelefon segítségével oldható meg a mai kamaszok körében. Ezért szeretett volna Nikolasz is egy ilyen telefont.

Nem is kellett túl sokat várnia, hogy a Csodalámpa Dzsinnje elhozza számra az ajándékát.
A Dzsinn szerepét ezúttal Zsíros István, az FGSZ Zrt. Miskolci Üzemének munkatársa vállalta magára, s adta át a nagyfiúnak a mobilt.

Nikolasznak nagy meglepetésben volt része, mert nem tudta, milyen öröm éri ezen a napon.
Először el sem akarta hinni, hogy tényleg valóra vált az álma, s tulajdonosa lehet ennek a csodaszép okostelefonnak.

Kedves Nikolasz!
Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ebben a masinában!!


Köszönjük a FGSZ Földgázszállító Zrt. ismételt támogatását!



Tatárné Csonka Zsuzsanna és Kónyáné Tímea
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2014. augusztus 6.

Laura (14 éves, Tápiószőlős)

Hatalmas álom vált ma valóra Szegeden!

Bende Laura gyermekklinikai szobájában szerette volna fogadni Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét.


...most még csak a TV-ben

Az ország legnépszerűbb szóvivője pótolhatatlanul fontos a 14 éves nagylány életében.
Az elmúlt 2 és fél év kezelései alatt minden egyes nap a híradó, és benne Győrfi Pál tudósításai adtak Laurának erőt.

A szóvivő kisugárzása ezen a csütörtöki napon még plusz csodaerőt adott.
Nagy pillanat, amikor a sok csendes, nehéz hónap után valaki ekkora mosolyt láthat Laura arcán!
Végre nemcsak tévén keresztül, hanem személyesen is találkoztak, megfogták egymás kezét, beszélgettek… mintha mindig ismerték volna egymást.

Laura átadta a kikészített ajándékát, aztán anyukájával meséltek Rambo nevű lováról, meg persze az otthonmaradt testvérekről és a külföldön dolgozó apukáról, aki már nagyon várja, hogy látogatóba hazajöhessen.

Miután a vendég elköszönt és visszaindult Budapestre, mi még Laurával megnéztük a Tényeket – és benne a nagy kedvenc szóvivőt, aki megígérte, hogy holnap valami titkos jelet is küld a tudósításában a lánynak.


...de most már "igaziból" is ismerősök lettek

Csodás nap volt, köszönjük Győrfi Pál úrnak hogy Laura különleges kérését habozás nélkül teljesítette, köszönjük a kedvességét, és Laura nevében a mentős plüsselefántot is.


Lengyel Andrea, Kapás Csilla
kívánság-koordinátorok
Szeged 2014. szept. 4.


Kornél (4 éves, Öskü)






Budapestre rendszeres kontroll vizsgálatra hozzák Kornélt szülei, egy ilyen alkalommal találkoztunk a Gyermek Kardiológiai Intézetben.

Egy terepjáró autót kért LEGO-ból a kisfiú, amit támogatónktól, a nyíregyházi LEGO gyártól meg is kapott. A csomag olyan nagy és nehéz volt Kornélnak, hogy bátyjának is segítenie kellett, amit a testvér nagy örömmel tett meg és ígérte, hogy feltétlenül segít az összeszerelésben is.

Kornél megilletődöttsége hamar érdeklődésre és izgalomra váltott az ajándéka láttán, beszélt arról is, hogy mennyire szereti a LEGO-t. Közösségbe még nem mehet Kornél egy ideig, erősödnie kell, biztosan ki fogja használni új játékát otthonában.

Hamarosan indultak is haza, hiszen Kornélnak a korai kelés és a vizsgálatok után pihenésre volt szüksége. Lelkesen integetett nekem a kisfiú, ahogy távolodtak a nagy dobozzal.


Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. támogatását!




Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.08.26.

Bianka (5 éves, Fót)




A játszótér felépítése egy szemerkélő esős reggelen kezdődött. Hamar elállt az eső, így zavartalanul elkészülhetett a kertben Bianka örömére a hinta és a csúszda is. Mivel pont a szerelés végére érkeztem meg, így lefotózhattam, amint Bianka kipróbálja a rózsaszínű hintát és csúszik néhányat a csúszdán.

A kislány nem akarta abbahagyni a játékot, de sajnos újra eleredt az eső, mivel ebédidő volt, a szülei hívták ebédelni a gyerekeket. Meglepetésünkre a család az építőket és engem is meghívtak ebédre, mi pedig örömmel elfogadtuk a meghívást.

Búcsúzáskor Bianka és szülei a játszóteret köszönték meg, mi pedig a finom ebédet.
Számomra szép élmény volt e rövid idő alatt is látni Bianka összetartó családjának az erejét, ami egészen biztosan eddig is nagyban segítette a kislány gyógyulását, és ezután is támogatja majd felnevelkedését.


Köszönjük az AbbVie Kft. támogatását!






Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Fót, 2014.08.07.

Anett (16 éves, Szigetszentmiklós)






A 16 éves Anettel többször is találkoztam, mire véglegesítettük a kívánságát. Nagyon közvetlen, aranyos lány – megesett, hogy órákat voltam nála, annyira belemerültünk a beszélgetésbe. Több ötlet is szóba jött, míg végül egy fehér Samsung Galaxy okostelefont nézett ki magának.

Kis idő után két kedves felajánlónak köszönhetően sikerült teljesíteni a kívánságot.
Egy forró nyári napon találkoztam Vele és az Édesapjával (fantasztikus csapat!) és egyből elkezdtük nyomkodni a kütyüt...



Köszönjük magántámogatóink, köztük Pédl Mária segítségét!


Keskeny Zsuzsi
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.08.08.

Archívum

Archívum


Belépés