2020-04

Vajk (14 éves, Budapest)


Vajk egy rollert kért alapítványunktól, és azt mondta, az külön öröm lenne számára, ha az általa kinézett típust kaphatná meg. Nagy volt a boldogság, amikor megérkezett az ajándék, és ezt leghitelesebben Vajk hozzánk írott levele fejezi ki:

„Kedves Csodalámpa, nagyon szépen köszönöm a rollert, régóta szerettem volna ilyet, de nem is remélhettem, hogy egyszer megkapom. Örülök, hogy végre ilyen menő rollerem lehet.

Csak azt sajnálom, hogy most a vírus miatt nem tudom megmutatni a haverjaimnak és nem mehetek ki a roller- pályára, csak itt az utcánkban próbálhattam ki.

Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy az én kívánságomat is teljesítették: Vajki”


A Csodalámpa Alapítvány nevében hálás köszönetünket fejezzük ki Sáhó Dánielnek a nagylelkű támogatásért, hiszen így közösen teljesíthettük Vajk álmát!


Dr. Jenei Tiborné és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020. 04.17.


Panna (18 éves, Vác)


Panna egy sokoldalú, intelligens nagylány, akinek egyik hobbija a sütés. Szeret finom sütiket, tortákat készíteni, és régóta vágyott már egy konyhai robotgépre, amivel könnyebben és még élvezetesebben menne a munka.

Így, hát izgatottan bontotta ki a várva-várt ajándékot, majd örömtől sugárzó arccal nézegette, milyen felszereléseket, keverőtálakat rejt a doboz.

Panna, használd egészséggel a robotgépet, készíts sok-sok finomságot a segítségével!


Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. és a Gammo Europe Kft. támogatását!



Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.04.20.

Nándor (5 éves, Tunyogmatolcs)



Nándi az, aki mindenkit levesz a lábáról. Kedves, szerény és nagyon okos kisfiú. Már túl van a transzplantáción. Épülni és erősödni a cél és feladat most számára.

Így lett Nándi álma egy óriás nagy poszter, ami az új szobája egyik falát beterítő hatalmas faltörő Transformers karaktert ábrázol.

A poszter valóban monumentális és erőt sugárzó, ennél már csak Nándi öröme és boldogsága volt nagyobb. Kaptuk képet az alkotási állapotról, majd a boldog birtokba vétel pillanatáról. Azt hiszem, ezek mindent elmondanak.




Hálásan köszönjük a támogatást a LeasePlan Hungária Zrt. vezetőinek és munkatársaiknak, mellyel örömet okozhattunk egy kedves kisfiúnak!


Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2020. március 20.

Milán (11 éves, Hajdúnánás)



Milán nagyon szeret játszani, mindene az XBOX. Unokatesójának van ilyen, így otthon ez volt a kedvenc időtöltése.

Kórházban is sokat beszélt róla, nagyon sajnálta, hogy nem hozhatta magával. Mikor elmondtam neki, hogy van egy lehetőség, és hogy kívánhat a Csodalámpától valamit, felcsillant a szeme. Abban a pillanatban már tudta, hogy a nagy álmát fogja kérni. XBOX konzolt, játékkal.

Amikor megérkezett az ajándék az osztályra, Milán éppen kezelésen volt. Semmit sem sejtett, sem ő, sem az anyukája. Igazi meglepetés volt mindkettőjük számára. Milán teljesen odavolt, hogy a kedvenc dínós játékát is megtalálta a dobozban az XBOX konzol mellett. Az igazi nagy felfedezést az Ark Surival Evolved játék jelentette. Óriási nagy álmát váltották valóra.


Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását, segítségükkel így Milán vágya is teljesülhetett!


Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2020. március 30.

Balázs (5 éves, Mátészalka)



Balázs mikor ide került hozzánk, eléggé nagy fájdalmai voltak és persze beszélni se nagyon akart velünk. Majd egy este bementem hozzá és elmeséltem, van nekünk egy Lámpásunk, amit, ha megdörzsöl, közben kívánhat valamit.

Ez bizony felkeltette az érdeklődését. Még a kíváncsiság látszott a szemén, de már akkor tudta mit szeretne, mert a kedvenc játékát nem tudta magával hozni. Kértem aludjon még rá és jól gondolja meg. Hamarosan jött is, hogy ő bizony egy Lego City rendőrállomást kérne a Lámpástól, mert nagyon szeret legóval játszani.

Amikor megérkezett a csomag, és bevittem hozzá, nem is sejtette mi van a dobozban. Anyukáját kérdezte, hogy most ez akkor már az lehet? Mondtuk, igen Balázs ez bizony az, amire vágytál. Hatalmas volt az öröm, látszott rajta, hogy alig várja, hogy nekiállhasson összerakni a rendőrállomást.


Hálásan köszönjük a támogatást a LeasePlan Hungária Zrt. vezetőinek és munkatársaiknak, mellyel örömet okozhattunk egy kedves kisfiúnak!



Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2020. március 27.

Réka (16 éves, Hévízgyörk)



A 16 éves Réka kívánsága egy laptop volt, mely segíti őt a tanulásban, de ugyanakkor szórakozást is nyújt neki: sok érdekességet olvashat, láthat a világról, filmeket nézhet és játszhat is rajta.

A nagylány örömtől sugárzó arccal bontotta ki a csomagot, és vidámsága csak fokozódott, amint egyre aprólékosabban megnézegette ajándékát. Szemmel láthatólag nagyon tetszett neki a szép, új laptop. Kedvesen megköszönte, majd elmesélte, milyen régóta vágyott már rá.


Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház támogatását, mely segítségével valóra válhatott Réka kívánsága!


Koczkáné Hovanyecz Ilona
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.03.18.

Szandra (13 éves, Csömend)



Kórházunkba ismét ellátogatott a Csodalámpa Dzsinnje! Szandra kívánsága egy laptop volt, amely nagy segítségére lehetne a tanulásban, hiszen betegsége miatt sokat hiányzik az iskolából.

A helyes, vékony, barna hajú kislány kontrollra jött a kórházba a szüleivel. Ekkor nyílt alkalmam átadni neki az ajándékot, mely valódi meglepetésként érte. Nagyon örült, nézegette, dédelgette a gépet. Biztos nagy becsben tartja majd!

A kislánynak a tanulás mellett van még egy fontos feladata: minél több tápláló ételt kell fogyasztania, hogy mielőbb megerősödjön. Az új laptop ebben is segítségére lesz, hiszen a neten sok finom recept közül válogathat.

Kedves Dzsinn megint jót tettél! Segítettél egy kislánynak a tanulásban, a barátaival való kapcsolattartásban, könnyebbé tetted számára a bezártság elviselését.

Kedves Szandra! Reméljük, ajándékunkkal hozzájárulhatunk gyógyulásodhoz!


Köszönjük a Slendy jótékony felhívás Csodabogarak tortaaukció szervezőjének, Ojtó Szabolcsnak és a rendezvény kapcsán az adományozó cégeknek, hogy összefogásukkal teljesülhetett Szandra álma.

Az adományozó cégek névsora megtekinthető az alábbi linken:

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/195


Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Zalaegerszeg, 2020.03.02.

Roxána Melani (9 éves, Berzék)


Roxi nagyon nőcis kis hölgy, legkisebb gyerek a Családban. Nagyon szeret Barbi babával játszani. Kedvenc színe a rózsaszín. Nem véletlen, hogy kívánságában is ennek a színnek kiemelt szerepe volt.

Ugyanis Roxána nagy vágya volt, egy rózsaszín bicikli, bevásárló kosárral. Kezelések ideje alatt nem telt el nap kérdés nélkül, mikor érkezik meg a kerékpár, mikor kaphatom meg?
Roxi végre otthonában pihenhette ki a kezelések fáradalmait, mikor az egyik reggel megérkezett a várva várt járgány. Természetesen rózsaszínű bukósisakkal. Óriási volt a meglepetés az öröm. Tökéletesen passzolt minden Roxi egyéniségéhez.

Sikongatva örülni, végre boldogan biciklizni, erről szolt a kilenc éves „rózsaszínű kis hölgy”
nagy napja.

Szülei köszönőlevelét fényképek kíséretében kaptuk:

Nagyon szépen köszönjük a segítségüket, nagyon boldog Roxána, és mi is azok vagyunk mert látjuk, hogy mennyire örül. Köszönhető Önöknek.

Nagyon szépen köszönjük, Roxánának hatalmas örömet okoztak!


Hálásan köszönjük a támogatást a LeasePlan Hungária Zrt. vezetőinek és munkatársaiknak, mellyel örömet okozhattunk egy kedves kislánynak!


Bernhardt Katalin
kívánság-koordinátor
Berzék, 2020. április 06.

Dávid (8 éves, Hajdúdorog)


Hajdúdorogon lakó nyolc és féléves Dávid gyógykezelésének ideje alatt nagyon szeretne kis barátaival, rokonaival beszélgetni, netes játékokkal játszani. A kisfiúnak még sosem volt saját telefonja, ezért egy okos telefont kért a Csodalámpától.

Gyerkőc és Anyukája, nagyon meglepődött, amikor átadtam a kis dobozt, amiben ott lapult a telefon. Nem hitték el, hogy Dávidka kívánságát is teljesíti a Csodalámpa. Természetesen a készüléket azonnal ki kellett próbálni, tesztelni az internetet és telepíteni a játékokat.

Dávid le sem tette a kezéből a telefont, sőt azt mondta, hogy vele fog aludni! Kívánjuk, hogy legyen sok örömöd az ajándékban, s gyógyulj meg minél hamarabb!


A kívánságteljesítéshez nyújtott támogatást hálásan köszönjük Dr. Takácsné Marsalkó Kingának.


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. április 02.

Balázs (16 éves, Budapest)



Balázs kívánságát többszöri egyeztetés után sem sikerült átadnunk az adományozóval közösen. Először a kezelések, majd a kialakult vírushelyzet miatt, majd vártuk a család jelentkezését. Végre egy csütörtök reggel jött a hír: otthon vannak, és Balázs már izgatottan várja, hogy mielőbb játszhasson az áhított készülékkel. A korlátozások maximális betartásával, maszkban és kesztyűben a kerítésen keresztül átadtam az Édesanyának a várva várt csomagot.

Balázs hamarosan küldött nekünk egy fotót és az alábbi levelet:

"Régóta vágytam egy PS4-re, mert amikor láttam a nagyon király játékokat az interneten, sosem tudtam őket kipróbálni. De most, hála a Csodalámpa Alapítványnak, teljesült a kívánságom. Amikor csak elengednek a kórházból, alig várom, hogy hazaérjek, és játszhassak vele, persze csak a tanulási teendők után. Mióta megkaptam a gépet, a hangulatom is jobb lett!

Köszönöm szépen!

Balázs"

Kívánsága teljesülését személyesen is megköszönte (telefonon) Sárospataki Albertnek (BILLINGO).


A Csodalámpa Alapítvány nevében is hálás köszönet magántámogatónk nagylelkű támogatásáért!


Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. március 26.

Armand (8 éves, Kázsmárk)


A kilenc éves Armand bekerült a kórházba, hosszú kezelések várnak rá. Így jó ideig nem mehet ki a szabadba. Pedig imád szaladgálni, szerelni, mindent, amit a levegőn lehet végezni. Kint lenni ez a kedvenc időtöltése.

Aggodalmat okozott számára, hogy akkor mivel fogja eltölteni szabadidejét. Armand nem sokat gondolkodott, kitalálta, hogy a Csodalámpától kér egy tabletet, amin majd meséket nézegethet, netes játékokkal játszhat, beszélgethet a barátaival, rokonaival, és még a tanulásban is segítségére lehet az eszköz. Nagy meglepetés volt, amikor az ajándéka megérkezett.

Jó volt látni, mennyire örül Armand a tabletnek. Szemei csillogtak, szája fülig ért a boldogságtól.

Megígérte, hogy nagyon fog rá vigyázni, és azt mondta, hogy „köszöni szépen a Csodalámpának, hogy megajándékozta őt, és ez akár a szülinapi ajándéka is lehetne, hiszen pár nap múlva lesz 9 éves”


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád támogatását, melynek segítségével Armand álma is teljesülhetett!


Tatárné Zsuzsi
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. április 9.

Dávid (4 éves, Budapest)


Dávid egy helyes, vidám kisfiú, akinek vágya egy beülős, elektromos kisautó volt, amellyel kedvére száguldozhat. Megsúgta nekünk, hogy akkor lenne a legboldogabb, ha olyan autót kaphatna, amelybe 6 éves nővérével együtt is beülhetnek, így elvihetné őt kocsikázni.

Dávid alig akart hinni a szemének, amikor meglátta a várva-várt ajándékot. Rögtön kipróbálta, milyen vezetni, és csak úgy repdesett az örömtől.

A képek és a kisfiú szüleinek köszönő sorai magukért beszélnek:

„Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Nagyon köszönjük, hogy teljesítették Dávid egy nagy álmát. A mai napon birtokba vette a szuper járgányt, szinte el sem hitte, hogy örökre nála maradhat. :-)

Nagyon sok sikert kívánok Önöknek, csoda, amit nap, mint nap tesznek!

Köszönettel,
Dávid családja”





A Csodalámpa Alapítvány és Dávid családja nevében is hálásan köszönjük az Indamedia Sales Kft. támogatását, mellyel valóra válhatott a kisfiú álma!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.04.01.

Noémi (9 éves, Mád)


Noémi egy csendes, kedves kislány. Már jó ideje kórházban van, s gyógykezelése még több hónapig eltarthat.

Közösségbe most egy jó darabig nem mehet, ezért kedvenc időtöltése egy kölcsön laptopon netes játékokkal játszani, mesefilmeket nézegetni. A tanítás is interneten keresztül történik, azért kért Noémi egy saját laptopot a Csodalámpától.

Borongósan indult a szerda délelőtt, ami végül igazi meglepetést hozott Noémi számára. Nagy volt az öröm, amikor meglátta a nagy barna dobozt. Csak nem a laptop? Kérdezte nagyon halkan. De bizony az, feleltem, még halkabban. Így már a kórházban és otthon is bármikor tudj játszani, videózni, és tanulni.

Noémi boldogan bontotta ki ajándékát, s máris elkezdett ismerkedni a várva várt csodaszép Lenovo laptoppal.


Köszönjük magántámogatónk segítségét, ami révén mosolyt csaltunk Noémi arcára!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. március 25.

Fanni (16 éves, Ózd)



Fanni 16 éves kész hölgy. Szeret barátokkal találkozni, moziba járni. Kedvenc időtöltése a filmnézés. Kikapcsolódást jelent számára. Az utóbbi időben ez egy kis nehézségbe ütközött.

Úgy érezte, hogy nem csak a szórakozásban, de a tanulásban is segítséget jelentene számára egy laptop, ami titkon régóta vágya volt. Kérését pedagógusa segítségével elküldte a Csodalámpának.

Nagy volt a meglepetés mikor megérkezett az ajándéka. A kórházi lezárások miatt nem mert arra gondolni, hogy mostanában teljesülhet a vágya. A laptop kicsomagolása közben boldogan tervezgette milyen filmeket fog megnézni.


Köszönjük a Slendy jótékony felhívás Csodabogarak tortaaukció szervezőjének, Ojtó Szabolcsnak és a rendezvény kapcsán az adományozó cégeknek, hogy összefogásukkal teljesülhetett Fanni álma.

Az adományozó cégek névsora megtekinthető az alábbi linken:

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/195


Bernhardt Katalin
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. március 18.

Boróka (3 éves, Székesfehérvár)



A mosolygós, 3 éves kislánynak határozott elképzelése volt, mit szeretne kérni alapítványunktól: egy akkora Disney kastélyt, amely még nála is nagyobb! A Csodalámpa dzsinnje varázsolt hát egy szép játék kastélyt Boróka otthonába.

Volt nagy meglepetés és boldogság, amelyről a kislány anyukája az alábbi megható sorokat írta:

Kedves Csodalámpások!

Megkaptuk a csodás ajándékot!

Én gondoltam, hogy sikere lesz, de a kislányom hetek óta nem nevetett ilyen boldogan, mint ma! Most épp 4 napja vagyunk itthon, de ma kelt fel először úgy igazán játszani!
Hálásan köszönjük!

Csodás kezdeményezés, és nagyobb lökést adott, mint bármelyik gyógyszer!

Üdvözlettel: Boróka családja


Köszönjük a Lauder Javne közösségi iskola tanulóinak, a tanárainak és a szülőknek az összefogást, így az összegyűjtött adományukból Boróka álma valóra válhatott.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Székesfehérvár, 2020.03.26.

Norbert Nimród (6 éves, Budapest)


Norbert egy aranyos kisfiú, aki a jelenlegi vírusveszélyes időszakban ki sem léphet a lakásból, és persze látogatókat sem fogadhat. Így anyukájának adtuk át az ajándékot, aki leszaladt a kapuba, átvenni a várva várt tabletet.

Sajnáljuk, hogy közvetlenül nem láthattuk Norbert boldogságtól ragyogó arcát, amint kibontja a szépen becsomagolt ajándékot, de az anyuka által küldött fotók alapján el tudjuk képzelni az örömteli, megható pillanatot.


Köszönjük magántámogatónk nagylelkű felajánlását, amellyel hatalmas örömet okozhattunk egy kedves kisfiúnak!


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.03.26.

Norbert édesanyja az alábbi levelet küldte alapítványunknak:

Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Ezúton is szeretnénk megköszönni a lehetőséget, hogy gyermekem egy ilyen szép ajándékot kapott.
Nagyon szépen köszönjük, hálásak vagyunk érte.
Sok egészséget kívánunk Önöknek!

K.T.


Natália (13 éves, Nyíradony)



A 14 éves Natália egy laptopot kért a Csodalámpától. A kislány felülvizsgálatra érkezett a kórházba, ahol meglátogattuk őt, és egyben teljesítettük is kívánságát.

Nagyon örült a laptopnak, és boldogan mesélte, mennyire könnyebb lesz így a tanulás, és a barátaival való kapcsolattartás. Persze filmnézésre és játékra is használom majd – tette hozzá mosolyogva.

Kedves Natália, mielőbbi gyógyulást kívánunk neked, és teljen nagyon sok örömed az új laptopban!


Köszönjük a Ferro-Sped 2000 Kft. nagylelkű támogatását!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.01.15.

Máté Benjamin (12 éves, Sopron)



Máté ezekben a napokban a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán fekszik, ahol kezeléseit kapja. Kívánsága egy laptop volt, amellyel tarthatja a kapcsolatot barátaival, családtagjaival, valamint játszhat rajta, filmeket nézhet, és ami természetesen nagy segítséget jelent a tanulásban is.

Kórházi ágyán izgatottan bontotta ki a nagy dobozt, és boldogságtól sugárzó arccal ismerkedett szép, új laptopjával.

Máté, használd örömmel és egészséggel az ajándékot!


Köszönjük Tálos Dánielnek és a barátainak, hogy jótékony Csodabogárként szervezett művészeti árverésük kapcsán adományt ajánlottak a Csodalámpának, s ebből közösen szerezhettünk nagy örömet Máténak.


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.03.26.

Máté anyukájának köszönő sorai:

Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Máté megkapta a laptopot és boldogan vette át!! Hálásan köszönjük a felajánlónak a nagylelkű ajándékot!
Minden jót kívánunk!

Máté és anyukája


József Adrián (15 éves, Viss)


A középiskolás Adrián egy kedves, udvarias fiatalember. Gyógykezelése miatt, még egy darabig nem mehet közösségbe. Édesanyjával azon aggódtak, hogy így hogyan fog tudni tanulni, és a barátaival kommunikálni.

Nagyon boldogok voltak, mikor kiderült, hogy a Csodalámpa teljesíti Adrián egy kívánságát.A kérdés azonnal az volt, hogy lehet-e laptopot kérni? A válasz természetesen igen volt!

Rövid idő elteltével megérkezett a várva várt laptop, melyet meglepődve, boldogan csomagolt ki dobozából Adrián. Jó volt látni, mennyire örül, hogy teljesült a kívánsága.

Kedves Adrián, kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban és minél előbb gyógyulj meg!


Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. március 17

Eszter (9 éves, Tarnabod)


Eszti már rutinosan, felnőtt komolysággal érkezett a szokásos vizsgálatra. Nem sejtette, hogy ez most egy kicsit más lesz, mint az eddigiek. Meg se fordult a fejébe, hogy a mai nap róla fog szólni, és arról a dologról, amire vágyakozott.

Nagy volt a meglepetés, mikor kiderült, számára, hogy Kívánságteljesítésre érkezik. Nagyon örült a laptopnak, amit elmondása szerint azért kért, mert majd segít neki a tanulásban és persze azért szeretne, játszana is rajta, ha szülei megengedik.

Régi vágya teljesült ezzel és nem is gondolta, hogy a Dzsinn ilyen gyors lesz. Örömmel segített a bontogatásban és vette át ajándékát.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek támogatását, melynek segítségével Eszter álma is teljesülhetett!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. március 5.

Dorottya (17 éves, Gödöllő)



A 17 éves Dorottya egy laptopot kért a Csodalámpától, mivel eddig a barátnőjétől kölcsönbe kapott laptopot használta.

Dorottya egy életvidám kis hölgy, aki szereti a színházat és a komolyzenét. Gyermekorvosnak készül, így nagyon komolyan veszi a tanulást, különórákra is jár.

Itt Budapesten, a Centrál kávézóban találkoztunk. Dorottya nem sejtett semmit, azt hitte, hogy a felvételiről fogunk beszélgetni. Volt is nagy meglepetés, amikor hirtelen előkerült a laptopot tartalmazó doboz az asztal alól!

Kedves Dórci, élvezd a laptopodat, nagyon sok sikert kívánunk Neked tanulmányaidhoz!


Köszönjük az UB Merchants Kft. támogatását, mely segítségével valóra válhatott Dorottya kívánsága!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.02.13.

Bianka (15 éves, Velence)


Bianka úgy érkezett a vizsgálatra a budapesti kórházba, sejtette, ma nagy nap lesz, hiszen látogató is érkezik hozzá.

Az utazástól a fáradtság, de egyben az izgatottság is látszott rajta, mire eljött a kívánságteljesítés pillanata. Nagy örömmel fogadta a támogatóit és mosolygós arccal vette át a rég áhított ezüstszínű laptopját.

Lelkesedéséből látszott, hogy nagyon örül az ajándékának, miközben bontogatta a csomagot. Ez a laptop a hasznára lesz a tanulásban, és mivel szeret filmet nézni, azokat is megtekintheti rajta, és persze a nőcis barátnői társalgásokról se kell már lemondania.


Köszönjük a Ferro-Sped 2000 Kft. támogatását!

Hálásak vagyunk, hogy a cég tulajdonosai, Suhajdáné Kosztolányi Judit és férje Suhajda Tamás személyesen tejesítették Bianka kérését.


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. március 5.

Archívum

Archívum


Belépés