2014-02

Márton (13 éves, Budapest)

Marci igazán különleges fiú, bár a betegsége miatt nem könnyű a tanulásban a társaival tartani a tempót, az idei középiskolai felvételit 82 százalékosra írta meg. Ez közel duplája volt az átlagnak.
Hűha, ez igen! Így nem is csodálkoztunk, amikor pontosan megmondta, milyen típusú laptopot szeretne, hogy annak a segítségével minél több információhoz juthasson az internetről.

Mivel az új géphez külön vásároltunk megfelelő programot is, az átadás nem ment simán, a program feltöltésével akadt egy kis gondunk.
De nem voltunk egyedül, hiszen a kívánságot támogató cég vezetője és képviselője is jelen volt, akik gyorsan telefonos segítséget hívtak, s így összefogással sikerült elindítani a gépet. Azután persze már nem szólhattunk bele, Marcié volt a terep, megküzdött maga minden egyes új lépéssel, s végül mindenki örömére elindult a csoda…saját gépe előtt ült és hagyta, hogy kitáruljon előtte a világ.


Köszönjük a Váci utcai Bevásárlónegyed Nonprofit kft-nek a támogatást, melyet egy december végi belvárosi adománygyűjtő kampány bevételéből finanszíroztak, valamint a kft. vezetőjének, Michael Carroll igazgató úrnak és Figuly Viktóriának, akik az átadásra is személyesen eljöttek.


Felkai Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014. február 11.


Lóránt (14 éves, Fegyvernek)

A 14 éves Lóránt iPhone 4-et kért a Csodalámpától. Sajnos saját telefonja elromlott, idősebb testvére pedig érthetően hosszabb időre, vagyis amíg Lóránt kórházban van, nem tudja nélkülözni készülékét.

Lóránt nagyon talpraesett nagyfiú, elmesélte, hogy mikor megtudta, milyen beteg, teljes erőbedobással a gyógyulásra koncentrált. Egyetlen egy dolgot nem kedvel, hogyha megszúrják…

Édesanyja az ajándékozás pillanatáig titokban tartotta, miért is jönnek sietve a belvárosba, nyomban a reggeli vérvétel után.
Lóránt némileg meglepődött, amikor végül meglátta céljukat, a hatalmas, szép, régi épületet, vagyis a Magyar Nemzeti Bank épületét...

Lórántot a bank munkatársai fogadták, majd a protokoll szobában csatlakozott hozzánk az MNB egyik alelnöke, dr. Balog Ádám, hogy személyesen teljesítse Lóránt kívánságát. Rövid beszélgetés után nem feszítettük tovább a húrt, előkerült a kis doboz, benne a kért telefonnal.

Reméljük, hogy Lóránt fülig érő mosolya azt is jelzi, hogy megbocsátja a kórháznak a ma reggeli vérvételt…

/ 4



Lóránt a telefon közös kicsomagolása és beüzemelése után elmesélte, hogy valószínűleg néhány héten belül befejeződik kezelése, ezután felvételizni fog tiszafüredi katonai gimnáziumba.
A telefont elsősorban barátaival és családtagjaival való kapcsolattartásra használja majd.

Kedves Lóránt! Mielőbbi teljes gyógyulást és sikeres felvételit kívánunk.

Lóránt kívánságát a Magyar Nemzeti Bank támogatásával teljesítettük, Lóránt nevében is köszönjük!


Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014. február 26.




Lili (6 éves, Debrecen)


Tisztelt Csodalámpa!



Barátnőmmel az Önök alapítványán keresztül hallottunk Liliről,aki 6 éves,Debrecenben él és golyóépítő-szett volt a szíve vágya. Szerettük volna teljesíteni a kívánságát azzal tetézve,hogy személyesen adjuk át az ajándékát.





A nagy találkozásra a Debreceni Klinikán került sor egyik kedves önkéntesük, Bobkó Stella segítségével, ahová Lili az édesanyjával felülvizsgálatra jött. Mivel sikerült titokban tartani érkezésünket, igazi nagy meglepetésben volt a kislánynak része és egy rövid időt együtt töltöttünk játékkal,beszélgetéssel.

Számunkra Lili öröme és mosolya volt az ajándék, valamint az a hír, hogy a legfrissebb orvosi vizsgálatok csupa jó eredményt mutattak.

Szeretnénk még további jó egészséget és csodás életet kívánni Lilinek és családjának.





Tisztelettel: N.Nikoletta




Köszönjük magántámogatóink segítségét!




Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2014. 02.06.


Benedek (8 éves, Budapest)

Mikor meghallotta a kis Benedek, hogy a dzsinn tud varázsolni és megvalósítja a gyerekek legmerészebb álmát is, a mindig mosolygó szemeivel rám nézett, és szinte azonnal közölte, hogy ő egy igazi laptopot szeretne kérni a dzsinntől. Azt is őszintén megsúgta, hogy nem csak tanulásra és levelezésre szeretné használni az ajándékot, hanem megkeresné a legesleges-legizgalmasabb játékokat is, és a a sok szuri és kezelés között szívesen játszana is egy "csöppet" kikapcsolódásként.

Nem is kellett sokat várnia Benedeknek a csodára ! Nagy volt a meglepetés, mikor minden előzetes jelzés nélkül megjelentem a Tűzoltó utcai kórházban, ahol a kisfiú éppen szív ultrahangra várt. Mikor meglátott, nem is sejtette micsoda meglepetés várja.





Amint előkerült a csomagból a laptop, Benedek hangosan felsikoltott, tapsolni és ugrándozni kezdett örömében, majd néhány másodperc után megnyugodva bekapcsolta a gépet és azonnal ismerkedni kezdett a dzsinn ajándékával. Míg egyik kezecskéjével "egerészett", másik kezével folyamatosan simogatta a valóra vált álmot és közben azt suttogta: hát ez nem igaz......, ez az enyém...., juj de jó !





Sajnos rövid időn belül meg kellett szakítania az ismerkedést a számítógép rejtelmeivel, hiszen vissza kellett mennie a vizsgálatokra. Szépen visszacsomagoltuk a laptopot, kezében fogva vitte a doktor bácsihoz, ujjacskáját figyelmeztetőn felemelve azt mondta neki: kérlek szépen nagyon vigyázz rá, amíg én nem leszek itt, mert ez csak az enyém, és ha vége a vizsgálatoknak, akkor rögtön visszaveszem tőled!

Kora délután Benedek már újra magához szoríthatta legjobb "barátját", és boldogan ismerkedhetett az internet világával.




Kicsi Benedek, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt a laptop használatában.



Köszönjük az Ernst and Young Tanácsadó Kft. támogatását.








Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.02.25.


Sára (5 éves, Ózd)



Sára nagyon szerény, csendes kislány, Miskolcon, a GYEK-ben gyógykezelik. Több héten keresztül gondolkodott, amíg végül eldöntötte, hogy mit is szeretne kérni a Csodalámpától. Egy LCD TV-t választott, mert sokáig nem mehet majd még közösségbe, csak otthon és a kórházban tartózkodhat, sűrűn vissza kell jönnie kontroll vizsgálatokra.

Épp ezért jött vissza édesanyjával Sára akkor is, amikor megérkezett a TV. A kicsi lány el sem akarta hinni, hogy azt a nagy dobozt neki kell majd kicsomagolni, mert az Ő ajándéka van benne. Édesanyja segítségével kibontották a papírdobozt,” előbújt” az LCD TV, s akkor már nagy volt az öröm!!!

Otthon ki is próbálták, és telefonon elmesélték, hogy gyönyörű a kép és a hang az új TV-n, s Sárát el sem lehet csábítani semmivel a képernyő elől.

Kedves Sára!
Jó, és hasznos időtöltést kívánunk Neked azzal, hogy szép filmeket, meséket, nézel a tévéden addig, amíg nem mehetsz közösségbe, de természetesen utána is! Gyógyulj meg minél hamarabb!!




Köszönjük a KPMG Hungária Kft. ismételt támogatását, amivel Sára arcára mosolyt csalhattunk!









Tatárné Csonka Zsuzsanna és Bodnárné Kati
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2014. február 05.



Roxana Melani (3 éves, Berzék)



Roxánát édesapja hozta kontroll vizsgálatokra Budapestre. Mivel gyorsan végeztek ezekkel a feladatokkal, sétálva vártak a kórház előtt a napsütéses időben.

Roxána örömmel vette el tőlem a filmeket, amiket majd megnézhet a hordozható DVD lejátszón, amelyet édesapja kezébe adtam, mert a kislánynak túl nagy volt ez a csomag.

Néhány fotó készítése után indultak is a vonathoz, hazafelé. A kislány jól van, erősödik, így további jó egészséget kívánva elköszöntünk.




Köszönjük a Fércművek támogatását!






Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.02.17.


Renátó (12 éves, Tápióság)



Renátó épp „Scooby-doo” mesét nézett, amikor vasárnap délután megleptük. Eleinte jobban érdekelte a tévé, de aztán kötélnek állt és kibontotta a dobozt. Előkerült a nagy fekete X-box mellől a kézi vezérlő és a kiegészítő fejhallgató is.

Édesapja egyből összeállította a játékot. Rövidesen a tévé képernyőjén már nem a kutya szaladgált, hanem a Williams csapat pilótájaként Renátó ült egy Forma-1-es versenyautóban.

Jó szórakozást, Renátó!




Köszönjük, hogy Renátó kívánsága a FIRSTMED-FMC KFT. támogatásával teljesülhetett!









Sulija Anikó és Piacsek István
kívánság-koordinátorok
Tápóság, 2014.02.16.


Boglárka (17 éves, Somogytúr)



Előzetesen édesapjával egyeztettem telefonon egy szerda estét, mikor a szülők már otthon vannak, és mire Bogi megérkezik a táncóráról, én már otthon várjam a régen áhított meglepetéssel.

Az időzítés tökéletes volt, a nagylány érkezése előtt a szülőkkel és kishúgával beszélgettem még néhány percet. Arra előtte még volt időm, hogy édesanyja megmutassa Bogi néhány festményét.

Megtudtam, művészeti iskolába jár, textiltervezést tanul, így biztos vagyok abban, ennek a komoly fényképezőgépnek nagyon jó helye lesz nála. Nem véletlenül kérte ezt a masinát a Csodalámpa dzsinnjétől…

Bogi először nem tudta, hogy ki vagyok, de mikor rájött, már sejtette, hogy mi van a becsomagolt ajándékban.

Nagy örömmel bontotta ki a CANON fényképezőgépet, és máris fotózni kezdett vele. Láttam, hogy nagyon nagy örömet szereztünk neki, a fényképezőgép hasznos lesz számára a tanulmányaihoz, és távlati céljai eléréséhez is.




Köszönjük a Fundamenta-Lakáskassza Zrt ismételt támogatását!







Köszönjük a NIOK Adhat-vonalat hívók segítségét, amivel

hozzájárultak Boglárka kívánságának megvalósulásához!







/ 2





Varga Ákos
kívánság-koordinátor
Somogytúr, 2014.02.19.



Anna (13 éves, Szombathely)



Anna sikeresen kosarazik Szombathelyen, ezért is nehezen viseli, hogy a betegsége és a műtétek, valamint a kezelések miatt egy ideje nem sportolhat: sokat kell kórházban lennie. Épp ezért az utóbbi időben a kedve sem volt igazán jó, pedig alapvetően nagyon vidám lány.

Nem is csodálkoztunk, hogy egy szintén csuda vidám sztárral, Radics Gigivel szeretne találkozni. Már a Megasztár óta nagy rajongója a fiatal művésznek, s most a várható újabb műtét előtt sikerült a találkozót létrehozni. Az énekesnő menedzsere meghívott bennünket a Nagy Duett próbájára, ahol nem csak a hely látványa, a díszletek, de a műsorkészítés fortélyai és persze a sztárpárok is lenyűgöztek bennünket.

Majd eljött a nagy pillanat: Anna végre találkozhatott Gigivel és színpadi párjával, Hujber Ferivel. Mintha régi ismerősök lettek volna, úgy beszélgettek a szombathelyi suliról, amelyről kiderült, Feri is a diákja volt. Anna kíváncsi volt Gigi hétköznapjaira, milyen iskolába jár, hogy telik a napja, mikor jár stúdióba és persze a nagy kérdés, szeretne-e világhíres sztár lenni.

A beszélgetés végén Radics Gigi dedikált CD-jét ajándékozta Annának azzal a kéréssel: gyógyuljon meg mielőbb, hogy a következő koncertjére elhívhassa a szombathelyi rajongóját.




Köszönjük Sárdi Mariannának a találkozó létrehozását és a Nagy Duett stábjának, hogy

nagy szeretettel fogadtak bennünket.






Felkai Márta
Budapest, 2014. február 6.


Alexandra (17 éves, Ököritófülpös)





Alexandra kívánsága egy laptop volt, mivel betegsége miatt rengeteg időt tölt kórházban. A nővérektől megtudtuk: a hosszú kezelés után már nagyon haza szeretett volna menni, úgyhogy éppen jókor érkeztünk, hogy a nagylánynak teljesen váratlanul nagy örömet szerezzünk az ajándékkal.

Épp az ágyán bóbiskolt, amikor megérkeztünk, így szükség is volt a segítségre, ami a laptop beüzemelését illeti. De sikerült! Ez az első saját használatú laptopja, amivel internetezhet, és majd tudja tartani a kapcsolatos barátaival akkor is, ha távol van otthonától.

Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen a saját laptopodban, használd tanuláshoz és szórakozáshoz egyaránt. Bízunk mielőbbi gyógyulásodban, tudjuk, komoly műtét vár még Rád!




Köszönjük az Magyar Nemzeti Bank támogatását!

Vankó Győző úrnak a személyes részvételt, és a technikai segítséget a szerelésben!








Havasi Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.02.20.


Norbert (11 éves, Nekézseny)

Norbinak sok vágya volt, de igazából nem is tudta, melyiket árulja el nekem. Egyik alkalommal, amikor kontrollvizsgálatra jöttek vissza a GYEK-be elmondta, hogy ő nagyon szeretne egy tabletet, de azt biztosan nem lehet kérni. Aztán egy szép verőfényes februári napon elhozta Norbinak a Csodalámpa Dzsinnje azt, amire nagyon vágyott.







Az ajándék igazi meglepetés volt a kisfiúnak, mert nem tudta, miért kell így soron kívül bejönnünk a kórházba. A boldogságtól kipirult arccal, remegő kézzel bontotta ki a kicsinyke dobozt, és csillogó szemekkel mutatta az édesanyjának, hogy megkapta a TABLETET.

Kedves Norbi! Megérdemled! Olyan régen vártál rá! Használd egészséggel!




Köszönjük Deák Zsolt magántámogatónk ismételt segítségét!



Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2014. február 06.

Emese (16 éves, Kerepes )


Emese nagyon vágyott egy saját laptopra, amin tartani tudja a kapcsolatot barátaival és osztálytársaival. Egy fiatal „hölgy” fontos szempontok szerint választ még műszaki cikket is, így hosszas keresgélés után Mesi egy rózsaszín masina mellett döntött.

Az ajándékozásra a Tűzoltó utcai Klinika aulájában került sor, miután a kontrollvizsgálatoknak vége lett. A csomagolás kibontása után a kislány örömmel kiáltott fel:


- Épp ilyet akartam, illik a színe a telefonomhoz is!!


Mi, férfiak, kicsit elmosolyodtunk a kamaszos rajongáson, és nagyon jó volt látni az örömet, amit ezzel a komoly laptoppal szereztünk ezen a délelőttön.




Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását, külön köszönjük

Szalay György úrnak a személyes jelenlétet.





Petri Sándor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.02.10.


Tibor Dávid (6 éves, Szentpéterúr)



Tibike kezelésre utazott Budapestre édesapjával a kórházba, amikor találkoztunk. A kívánsága egy kerékpár volt, amit támogatóink segítségével és részvételével ma adtunk át neki.

Meglepetés volt Tibikének ez a nap, mert bár emlékezett rá, hogy ő mit kért a dzsinntől, de hogy azt épp ezen a napon kapja meg, nem tudta. Izgatottan bontotta ki és köszönte meg az ajándékát. Látták a dobozban lévő elemekről, hogy még össze kell szerelniük édesapjával a kerékpárt.

Tibike elégedetten vitte magával édesapja segítségével, a nagy csomagot, ami a kerékpárját tartalmazta.




Köszönjük a Budapesti Kommunikációs Főiskola diákjainak, a Marketing Hallgatói Teamnek, a

szervezőknek, Németh Alexandrának és Szabó Rékának, hogy a

karácsony előtti jótékonysági sütivásár bevételéből támogatták Tibike kívánságát!








Külön köszönjük Marganits Nikolettnek és Csikós Beátának a személyes részvételt a kívánság teljesítésén!





Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.02.04.


János (3 éves, Debrecen)



Örömömre szolgált, hogy én lehettem ott a 3 éves debreceni Janika kívánságának teljesítésénél.

A lakásban egy egész kis csapat fogadott bennünket, hiszen Janikának 2 kishúga is otthon volt. A „nagyfiú” egy elektromos traktort szeretett volna, mivel nagyon érdeklik a mezőgazdasági gépek!

Amikor Jánoska megpillantotta a titokban összeszelt járművet, nagyon megörült neki, rögtön fel is pattant sofőrnek, a nagyobbik kishúga pedig felült az utánfutóra, így utaztak. Igazi vagányként száguldozott a lakásban, és reméljük a tavasz közeledtével kinn a szabadban is sokszor utazhat majd, ami láthatóan nagyon nagy örömet jelent számára.

Bízunk benne, hogy Janika pár nap múlva esedékes műtétje sikeres lesz, és még nagyon sokáig, jó egészségben fogja tudni használni ezt a szuper kis járgányt!




Köszönjük az Magyar Nemzeti Bank támogatását,

Vankó Győző úrnak a személyes részvételt az ajándékozáson!





Harkányi Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2014. 02.13.


Adrián (6 éves, Pilis)



Adrián 6 éves kisfiú, Pilisen lakik anyukájával és két testvérével, 2013 novembere óta a Madarász utcai Gyermekkórházban kezelik.

Kívánsága egy modern LED televízió volt, amelyen kedvenc meséit (Pókember, Turbó, Verdák) tudja nézni, mivel nem mehet ki játszani a barátaival, testvéreivel az udvarra.

Adrián nagyon meglepődött és meg is volt szeppenve, de a plüss játékával szívesen köszönt nekünk. A tévé kicsomagolását nagyon lelkesen végezte, a távirányító nagyon fellelkesítette, hiszen így az ágyból is tudja majd egyik meséről a másikra kapcsolni a saját féltve őrzött készülékét.




Köszönjük az RSM DTM munkatársainak, hogy a karácsonyi sütivásár

és a tombola segítségével megvalósították Adrián álmát!









Kunst Márta és Vilmányi Beáta
a támogató képviselői
Budapest, 2014.02.11.


Regina (17 éves, Nagykőrös)





Regina már egy kész hölgy, hamarosan érettségizik. Sajnos a kórházban töltendő idő alatt nem tud folyamatosan lépést tartani osztálytársaival a tanulásban, ezért a Csodalámpa dzsinnjétől egy laptopot kért, ami nagy segítséget jelentene számára a felzárkózásban.

Mikor beszélgettem Reginával a kívánságáról, kedves, mosolygós tekintetében hallatlan elszántságot és kitartást véltem felfedezni és szavakkal is elmondta, hogy számára a tanulás nagyon fontos, nem szeretne halasztani az iskolában, mert eltökélt szándéka, hogy az érettségi után tovább folytatja tanulmányait - cukrász szeretne lenni. Ez igen! Mindezt tudva melyik dzsinn tudna ellenállni egy ilyen kérésnek - no és egy ilyen bájos fiatal lánynak?

A Provident Zrt. támogatásával a dzsinn rövid időn belül megtalálta a világ legszebb, legcsajosabb fehér színű laptopját, ami pontosan illik Regina egyéniségéhez - persze azért a laptopnak elsősorban a tanulást kell segítenie, na de ha már..., szóval akkor legyen olyan, amilyet leendő gazdája megálmodott.

A "tudománytár" átadásában Kádár Katalin, a Provident Zrt. munkatársa volt segítségemre . Sajnos Regina az éppen aktuális kezelések miatt nem tudta azonnal birtokba venni a gépet, de a nagylány boldogságtól csillogó szemei semmi kétséget nem hagytak a felől, hogy napokon belül megkezdődik az intenzív, és csupa-csupa titokkal teli levélváltás a barátnőkkel - utána pedig jöhet az intenzív tanulás!

Kedves Regina, őszinte szívvel kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást, nagyon sok boldog órát-napot-évet a megvalósult álom társaságában és sok sikert az érettségihez!




Köszönjük a Provident Zrt. támogatását, hisz ismételt segítségükkel most

megint boldog mosolyt tudtunk varázsolni egyik gyermekünk arcára!






Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.február 13.


Olivér Krisztofer (13 éves, Salgótarján)





Olivért egy halk szavú, kicsit visszahúzódó fiúcskának ismertem meg, de mikor beszélgettünk, nagyon határozott elképzelése volt arról, mit is kérjen a dzsinntől, ha az a huncut szellem nem viccel vele és régi álmát tényleg valóra tudja váltani. Sajnos nagyon hosszú időt kell a kisfiúnak kórházban töltenie és barátaival csak úgy tudja tartani a kapcsolatot, ha a mamával üzen nekik, ők pedig visszaüzennek, vagy ha nem túl lusták, akkor írnak neki levelet.

Na, de micsoda hosszú idő telik el, míg a hírek ilyen régimódi módszerrel cserélődnek! Gyönyörű szemeivel rám tekintve azt mondta: legtitkosabb álmom válna valóra, ha a dzsinn egy laptopot hozna nekem ajándékba, mert akkor perceken belül kapcsolatba léphetnék bármelyik barátommal, kicserélhetnénk titkainkat, pletykálhatnánk is egy kicsit ( és még azt mondják, a "férfiak" nem pletykásak!), no meg néha az iskolai dolgokról is lehetne cseverészni.

Hát lehet egy ilyen kérésnek ellenállni? A Csodalámpa kedves támogatója természetesen nem tudott ellent mondani, azonnal megkérte a dzsinnt, keressen egy laptopot Olivér számára, no nem ám akármilyet: a jó minőségen túl legyen a gép színben és méretben is férfiasan elegáns. A varázsló nem okozott csalódást, addig ment üzletről-üzletre, míg végül megtalálta a legszebb és legjobb laptopot, pontosan azt, amelyikre Olivér vágyott.

Már csak annyit kellett tennie a dzsinnek, hogy ezt a gyönyörű ajándékot eljuttassa Olivérhez a Tűzoltó utcai kórházba. Beléptem a kórterembe és nagy izgalommal álltam meg Olivér ágyánál. Szomorúan láttam, hogy a fiúcska kicsit bágyadtan fekszik az ágyban, a mai kezelések eredményeként két kis törékeny kezén kesztyű, amelyet még 1-2 napig szigorúan a kezén kell tartania. Azt hiszem, mikor meglátott, azonnal sejtette, hogy a napi rossz élmények után végre valami jó fog vele történni, még az is lehet, hogy megérkezett a csoda? Mintha valami ilyen kérdés tükröződött volna örömtől csillogó szemében.

Bizony kicsi Olivér, a mai naptól kezdve nem kell a mamát megkérni, hogy hírnökként közvetítsen közted és a barátaid között, megvalósult az álmod, amelyet azért a "nyomaték kedvéért" természetesen működésbe is kellett hozni. Nagyon "büszke" voltam magamra, mert még életemben nem üzemeltem be számítógépet, de Olivér vezényletével végül ez is sikerült!

Megbeszéltük, hogy a sok" csiribiri" programot majd a kis számítógép zseni a szobatársak segítségével akkor teszi fel, ha a kötés holnap-holnapután lekerül a kezéről. Attól kezdve pedig non-stop lehet pletykapartit folytatni a haverokkal, lehet szörfözni a különböző érdekes oldalak között, és bizony nem utolsó sorban sokat segít a tanulásban is ez a nagy kincs, ha megfelelően tudja használni a gazdája!

Kicsi Olivér, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok hasznos-és haszontalan időtöltést a laptop társaságában.




Külön szeretnénk megköszönni a HINORA Marketing Group ismételt segítségét,

hogy Olivér álma ilyen gyorsan valóra válhatott.









Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014. február 05.


Máté (11 éves, Fehérvárcsurgó)



Máté egy céltudatos “fiatalember”, aki már tervezgeti a jövőjét. E cél megvalósítása érdekében a Csodalámpa dzsinnjét arra kérte, hogy egy professzionális fényképezőgépet hozzon neki, hogy természetfotókat készíthessen.

Február 6-án ezt a kívánságát teljesíteni tudtuk egy adományozó jóvoltából! A képek tanúsága szerint Máté boldogan, széles mosollyal bontotta ki a hőn áhított fényképezőgép dobozát.

Kívánjuk, hogy minden vágya teljesüljön a jövőben és szebbnél szebb fotókat készítsen komoly gépével.




Köszönjük Frankl Endre és Alexander Hemingway magántámogatónk segítségét!!




Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014. február 6.


Kála (3 éves, Majs)


Kálát a szokásos ellenőrző vizsgálat előtt leptük meg. Édesanyukája elmesélte, hogy a kislány nem mehet közösségbe, ezért szeretett volna egy olyan játékot, amivel biztonságban tud játszani.

Kála kicsit félénken fogadott minket, és miután kinyitotta dobozt, anyukájához bújt és elmesélte, hogy miket fog játszani az új játékgépen. Mosolya és jókedve mindenkire átragadt!



Kedves Kála! Kívánunk neked jó egészséget és sok örömteli órát az X-BOX-hoz!

Köszönjük a Repeta Menü Kft. támogatását!


Magasi Viktória
kívánság-koordinátor
Pécs, 2014.02.10.


Dániel (17 éves, Alibánfa)


Dani olyan laptopot szeretett volna, amin nem csak játszani tud, hanem a jövő évi érettségire való felkészülésben is segít.

A fiatalember türelmesen várta kívánságának teljesülését (még sose volt laptopja vagy számítógépe), amikor egy csütörtök délután a támogatókkal együtt felkerestük a kórházban .


Bár Dani 17 éves, mégis nagyon meglepődött, amikor a támogatók elvitték neki a várva várt laptopot. Akár egy gyerek! Rögtön kibontotta és megnézte a masinát, ami nagyon-nagyon tetszett neki.
Öröme leírhatatlan volt, könnyes szemmel köszönte meg a támogatóknak a segítséget.




Köszönjük, a Provident Zrt. támogatását, valamint azt, hogy a cég képviseletében Elek Péter és Horváth-Nagy Alexandra személyesen is részt vettek a kívánság teljesítésében.





Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2014.01.30.

Áron (16 éves, Várvölgy)





Áron egy nagyon szimpatikus, barátságos fiú, aki bátyjával együtt kicsi gyerekkorától kezdve focizik, rengeteg idő töltenek a sportpályán. Sajnos tavaly egy olyan betegség támadta meg a szervezetét, aminek következtében szinte majdnem teljesen elvesztette a mozgásképességét.

Hála a gondos orvosi kezelésnek és Áron hozzáállásának - mindennap 2 órán keresztül tornázik és keményen küzd azért, hogy legyőzze a betegséget - fokozatosan javul az állapota.

Az ő kívánsága egy elektromos bicikli volt, amivel bármikor önállóan le tud gurulni a sportpályára, hogy ott is eddze magát és együtt lehessen sporttársaival, barátaival.

Mi pedig azt kívánjuk, ez a tehetséges fiú minél hamarabb felépüljön és újra 40 méterről lője a gólokat! Hajrá, Áron!




Köszönjük, hogy Áron kívánsága a FIRSTMED-FMC KFT. támogatásával teljesülhetett!







Külön köszönet a technikai segítségért a székesfehérvári Velox Kft. munkatársainak!




Veress Ágota
kívánság-koordinátor
Várvölgy, 2014. 02.09.


Patrik (16 éves, Devecser)

Patrikkal 2013 telén találkoztam először, akkor jegyeztem fel kívánságát. Lenyűgözött az optimizmusa és a bátorsága...

Kívánságának teljesítésére 2014 január utolsó napján az adományozók képviselőivel közösen került sor. Mindannyian izgatottan vártuk, hogy láthassuk Patrik örömét.
Édesanya és Nagymama nem árulta el Patriknak, hogy jövünk, így valóban nagy volt a meglepetés!

Patrik mesélt nekünk a horgászásról, arról, hogy mire fogja használni az ajándék kapásjelző szettet. Láthatóan javult az életöröme, csillogott a szeme, amit nagyon jó érzés volt látni mindannyiunknak.

Örülünk, hogy részesei lehettünk ezeknek megható pillanatoknak!

Köszönjük a Fundamenta-Lakáskassza Zrt-nek és a Fundamenta Személyi Bankár hálózat Göncz Erika vezette csapatának, hogy támogatták Patrik kérését!

Külön köszönjük Dr. Ferencz Iván, Lipter Anita és Magyar Tamás személyes jelenlétét az ajándék átadásán!







Kiss Edit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.02.05.


Johanna (3 éves, Hidasnémeti)



Johanna kívánságteljesítése nem volt mindennapi. A pici lány szeretett volna a szobácskájába valami szép bútort.

A Provident munkatársaival már három időpontot is egyeztettünk, hogy Johannának végre át tudjuk adni a szép bútorokat, de a kislány mindhárom alkalomkor visszakerült a kórházba. De végre eljött a várva várt nap, és Johannát hazaengedte a doktor bácsi a kórházból, s ezért teljesíteni tudtuk Johanna álmát.

A kislány és édesanyja nagy örömmel vártak bennünket és mi is nagy örömmel mentünk el a Hernád menti kis városkába, ahol Johanna lakik. A szobában már összerakva álltak a bútorok, s csak arra vártak, hogy Johika birtokba vegye azokat.

Kedves Johanna!
Mindnyájan szívből kívánjuk, hogy minél hamarabb gyógyulj meg, és érezd magad nagyon jól a kis szobádban, a bútoraid között!!




Johanna szüleinek nevében is köszönetet szeretnénk mondani a Provident Pénzügyi ZRt.-nek és munkatársainak,

Gál Ottó, Kaposvári József és Kis István uraknak azért, hogy Johanna álmát valóra váltották.







Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2014. január 30.


Carlos (12 éves, Budapest)





Carlos mindene a számítástechnika, így alapítványunktól egy laptopot szeretett volna. Türelmesen várta az ajándékát, ami sok-sok kórházban töltött nap után megérkezett.

Kedves támogatóink személyesen vitték el a nagyfiúnak a laptopját, a „férfiak” együtt be is üzemelték a gépet. Nagy volt az öröm, Carlos ezután könnyebben tudja tartani a kapcsolatot a barátaival!

Támogatóink távozása után a nagyfiú a kórházi folyosón „szaladgálva” örömmel mutogatta új masináját mindenkinek!!




Köszönjük a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. és a Fundamenta Személyi Bankár támogatását, Dr. Szabó Évának és férjének, dr Göncz Ernőnek, hogy személyesen adták át az ajándékot.







Vargay Adrienn
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.01.22.


Barbara (14 éves, Tiszarád)





Izgatottan érkeztünk egy téli hétköznap délelőtt Tiszarádra a 14 éves nagylányhoz, Barbarához, hisz tudtuk, hogy már nagyon várja a dobozban lapuló ajándékot. Szüleinek sikerült titokban tartani érkezésünk, így nagy volt a meglepetés. Örömkönnyekben tört ki, melyek csak akkor csillapodtak, miután a csomagolásból előkerült a várva várt laptop.

Nagyon megható volt részese lenni eme örömteli pillanatnak és látni a boldogságot, amit a kívánság teljesülése okozott.

Barbara szüleivel együtt nagyon hálás az ajándékért, és kérte köszönetük továbbítását a támogatók felé. Barbara betegsége révén nem mindig tud iskolába járni, így a tanulásban és az osztálytársaival való kapcsolattartásban is segítségére lehet a laptop. Egy nagyon kedves, vidám, közvetlen és őszinte fiatal lányt ismerhettünk meg.

Reméljük, hogy ezzel az ajándékkal, illetve az általa szerzett örömmel hozzájárulhattunk Barbara gyógyulásához.




Köszönjük egy lelkes munkahelyi kollektíva támogatását!






Alagi Enikő
kívánság-koordinátor
Tiszarád, 2014.01.16.


Archívum

Archívum


Belépés