Beszámolók

Adományozás bankkártyával vagy PayPal-lal

HADASSA ELLI (5 éves, ÉRD)


Elli kívánsága a Csodalámpától, hogy a kedvenc meséit, a Peppa malacot és a Hupikék törpikéket TV-n is nézhesse testvéreivel a szobájukban.

Elli kicsit megszeppent, amikor meglátta, hogy milyen nagy a TV, de persze nagyon örült neki. Reméljük, hogy sok önfeledt szórakozásban lesz részed!


Köszönjük a LeasePlan Hungária Zrt. vezetőinek és munkatársainak,
hogy segítségükkel teljesíthettük Elli kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.04.04.

FLÓRA (9 éves, HALÁSZI)


A mai napon találkoztam Flórával és családjával a Hotel Pangeában. Izgatottan várta, hogy az állatpark állatait megnézze, különösen a hatalmas zsiráfot. Szeretné kipróbálni a KocsikáZoo-t és a tevegelést is.

Délután Nyíregyházára főterére látogatnak majd el és a napsütéses időben egy hatalmas sétát tesznek. Biztosak benne, hogy a nyáron visszatérnek és megnézik a többi csodás látnivalót is.


/ 8
Köszönjük a VakVarjú Étterem vezetőinek és dolgozóinak segítségét,
melynek köszönhetően sikerült Flórának örömet szereznünk!


Kanyári Liza
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2024.04.03.

VIKTÓRIA (5, DEBRECEN)


Viki álma egy saját játszótér volt, ahol kedvére hintázhat, csúszdázhat, mászókázhat.

A kislány a mai napon örömmel vette át ajándékát, és a viszonylag hűvös idő ellenére egész délelőttjét a saját játszóterén töltötte.
Köszönjük az Infogroup csoport támogatását, segítségükkel teljesíthettük Viki kívánságát!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.03.15.

OLIVÉR (10 éves, PITVAROS)Olivér nagyon izgatottan várta a találkozást kedvenc énekesével. Azt kérte az alapítványtól, hogy beszélgethessen Manuellel. Órákkal előbb ott volt már édesanyjával a megbeszélt helyen, majd mikor Manuel megérkezett még el is sírta magát örömében. Olyan boldog volt, hihetetlennek érezte, hogy összejött a találkozás.

Bemutatkoztak egymásnak, majd nagyon menő ajándékokat kapott az énekestől. Persze Oli is odaadta neki, amit ő készített és hozott meglepetésként. Jót beszélgettek, majd úgy váltak el egymástól, hogy találkoznak Manuel budapesti koncerten nyár elején.


Köszönjük Manuelnek és menedzserének, Nikolettnek, hogy valóra váltották Olivér álmát!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.03.25.

KRISZTIÁN (6 éves, KONYÁR)Krisztián vágya egy kerti fészekhinta volt, hogy bármennyit hintázhasson a jó levegőn, vagy pihenhessen benne, ha éppen ahhoz van kedve.


Köszönjük a Cisco Systems Magyarország Kft. támogatását,
segítségükkel nagy örömet szerezhettünk Krisztiánnak!


Dr. Nagy Beáta
kívánság-koordinátor
Konyár, 2024.03.18.

BOTOND (4 éves, SÁSD)


Boti szeret kint játszani a szabadban, és különösen érdeklik a traktorok, teherautók, daruk. Nagyon szeretett volna egy akkumulátoros kistraktort, amibe beleülhet, saját maga irányíthatja, mehet vele bárhova.

Ez a szép sárga traktor pont olyan, mint az igazi, csak a mérete kisebb. Világít, különféle hangokat ad, sőt, még egy markolóval is rendelkezik.
Köszönjük magántámogatóinknak, a CFP blog szerkesztői és a magyar társasjátékosok közösségének összefogását, hogy segítségükkel megvalósíthattuk Botond kívánságát!

Horváth Éva
kívánság-koordinátor
Sásd, 2024.03.17.

BENEDEK (12 éves, ZALAEGERSZEG)


Benedek odavan a labdajátékokért, a labdák különösen megnyugtatják. Betegségéből kifolyólag sajnos nem sportolhat, viszont fantasztikus ajándékot kapott a Csodalámpa Alapítványtól: egy beltéri labdatengert, amelyben bármikor jókat játszhat a sok labda között, vagy pihenhet, kikapcsolódhat.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola, az Európa 2000 Gimnázium és a BME Kéttannyelvű Gimnázium diákjainak, tanárainak és szülői munkaközösségének, valamint a Fair Play Trade Kft.-nek, hogy segítségükkel teljesíthettük Benedek kívánságát!Ekler Katalin
kívánság-koordinátor
Zalaegerszeg, 2024.03.17.

ATTILA (13 éves, KARCAG)Attila vágya egy okostelefon volt, amelyen nem csak kapcsolatot tarthat barátaival, rokonaival, de internetezhet, játszat, zenét is hallgathat rajta. Nagyon örült ajándékának, és izgatottan várta, hogy kipróbálhassa az áhított készüléket.


Köszönjük a Liferay Hungary Kft. ismételt támogatását,
segítségükkel teljesíthettük Attila kívánságát!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.03.16.

Milán (5 éves, Szamosszeg)

Milán egy akkumulátoros kistraktorról álmodott, amibe beülhet, amit vezethet. Nagyon megtetszett neki egy zöld traktor, amelynek utánfutója is van, így mindenféle játékot beletehet, szállíthat.
Nagy volt az öröm, amikor megérkezett a hatalmas csomag, benne az áhított zöld kistraktorral.Köszönjük szépen Rudolf Péternek, a Vígszínház igazgatójának és a színház vezetésének, az előadás nézőinek, valamint magántámogatóinknak, hogy segítségükkel egy újabb beteg gyermek kívánságát teljesíthettük.


Nagyné Szabó Éva és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Samosszeg, 2024.03.13.

Flóra (3 éves, Újfehértó)

Flóra sokat jár klinikánkra vizsgálatokra, fejlesztésre. Szülei hozzák-viszik autóval, és bizony hosszú az út a kislánynak. De jó lenne, útközben mesét nézni, így gyorsabban telne az utazás - kívánta Flóra.
Meglátod Flóra, ezentúl rövidebb lesz az út Nyíregyházára - legalábbis számodra úgy tűnik majd -, hiszen új tableteden kedvenc meséid fognak szórakoztatni útközben.


Köszönjük szépen Rudolf Péternek, a Vígszínház igazgatójának és a színház vezetésének, az előadás nézőinek, valamint magántámogatóinknak, hogy segítségükkel nagy örömet szerezhettünk Flórának.


Dr. Kántor Katalin
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2024.03.22.

ZOÉ (8, PÉCEL)

Hangszert már többen is kértek a Csodalámpától, csakhogy Zoé kérése több szempontból is egyedinek bizonyult...

Ő ugyanis hegedülni szeretne megtanulni.

Ehhez persze hosszabb időre van szükség, és nem mellékesen szükség van tanárra, hegedűre és sok-sok gyakorlásra. Amikor megkérdeztük, miért ez a kérése, rávágta, hogy ezt könnyebb teljesítenünk, mint az első vágyát, eredetileg ugyanis kutyust szeretett volna, de a szülői tanács ellenállt. Persze sikerült megegyeztünk abban, hogy bizony vannak esetek, amikor a szülői jóváhagyást is meg kell kapni, és bíztattuk is, hogyha nagyobb lesz, talán megkaphatja testvérével a tacskót, hiszen el tudják majd vinni sétálni.

Addig azonban a hegedű tanulás nagy kihívást jelent majd számára, hiszen ez az egyik legnehezebb hangszer.

Nagyon jó érzés volt számunkra, hogy egyik kedves régi támogatónk jelezte nekünk, örömmel segítene megvalósítani ezt az álmot. Ehhez megtalálta Robertát, a kedves, fiatal hegedűtanárt, és a Paganini Hangszerboltban egy csodás hegedű "termett" Zoénak.
A kislány először megszólalni sem tudott az örömtől, de később, amikor megtudta, mennyire különleges nap ez számunkra is, már vígan beszélgetett velünk.

/ 6
Miért különleges? Az ő álma lett az ÖTEZREDIK megvalósított "csodalámpás" álom!

Külön meglepetés volt számára az "5000-es" hatalmas narancsos csokitorta, amiből jóízűen falatozott, és még minket is megkínált.
Roberta a hangszerboltban megmutatott néhány alapvető fogást, afféle " 0.-ik" hegedűórát tartva Zoénak.

Végezetül a kislány megígérte, hogy időről időre ír nekünk és beszámol Robertával együtt, hol is tartanak a zenetanulásban.


Zoé nevében is hálásan köszönjük az 5000. kívánságteljesítéshez nyújtott segítséget magántámogatónknak, Orsolyának és a Paloznaki Jazzpiknik-nek, Rácz Pál hegedűkészítő mesternek, a Paganini Music hangszerbolt tulajdonosának, hogy szakértelmével, ajándékaival és tanácsaival maga is hozzájárult Zoé öröméhez, valamint Robertának, hogy első szóra mellénk állt és tanítja a jövő kis zenészét.Patzauer Éva
kívánság-kordinátor
Budapest, 2024. március 27.

KRISTÓF (16 éves, ADONY)Kristóf szeret sportolni, az NBII-ben focizott. Mivel mostanában nem járhat közösségbe, ezért csak otthon edz. A Csodalámpától egy mobiltelefon volt a kívánsága, amelyen cseveghet a barátaival, vagy éppen játszhat és zenét hallgathat.


Köszönjük a Rossmann Magyarország Kft. támogatását, mellyel valóra válthattuk Kristóf kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.03.26.

GERGELY (8 éves, KOMÁROM)


Gergő nagy focirajongó, ő maga is focizik egy helyi csapatban. Azt kérte a Csodalámpától, hogy elmehessen a magyar válogatott egyik meccsére és Szoboszlai Dominikot, a válogatott csapatkapitányát élőben is megnézhesse.

Kedvenc csapata, a Liverpool mezében érkezett a Magyarország – Koszovó barátságos mérkőzésére. Az első félidőben kicsit unalmasnak találta a meccset, ezért lement az első sorba, hogy még közelebbről láthassa az éppen bemelegítő cserejátékosokat. Odaköszönt a pályára Varga Barnabásnak, aki félbehagyva a bemelegítést, odament Gergőhöz lepacsizni. Büszkén jött vissza a helyére elmesélni, hogy mi történt.

A 2. félidőben nagy kedvence, Szoboszlai Dominik pont előttünk lőtte a gólját. Az egész stadionnal együtt ünnepeltük a magyar csapat újabb sikerét. Gergő utána megint lement az első sorba, és a többi kisgyerekkel együtt szurkolt a magyar csapatnak. Felejthetetlen élményekkel indult haza szüleivel.
Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Gergő kívánságát.


Bakonyi Tamás
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.03.26.

DORINA (17 éves, BUDAPEST)Dorina kívánsága a Csodalámpától egy szép, fehér, nagylányos ágy volt, aminek vannak kihúzható tárolói is, amelyek praktikusak és így kényelmesebben elfér Dorina a saját szobájában.

Dorina nagyon örült az új bútorának és a hozzá tartozó matracnak, ami sokkal kényelmesebb alvóhely lesz számára, mint az eddigi ágya.


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Dorina kívánságát.


Kardos Tamás
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.03.21.

ZENTE (7 éves, GESZTERÉD)Zente kontrollra érkezett a mai napon, és a vizsgálat végén jókedvűen távozott azzal az Xbox játékgéppel, amelyet a Csodalámpa Alapítványtól kapott. A kisfiú alig várta, hogy hazaérkezzen, és kezdődhessen az önfeledt játék.


Köszönjük a Colonnade Biztosító munkatársainak, hogy segítségükkel
ismét mosolyt varázsolhattunk egy beteg gyermek arcára.


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.03.12

KRISTÓF (10 éves, HAJDÚSZOBOSZLÓ)


Kristóf 4. osztályos, jó tanuló, kedvenc tantárgyai a magyar, a testnevelés és a matek. Tanulás mellett gitárórára és boksz edzésre jár, amit kifejezetten szeret. Szabadidejében többnyire online játszik a barátaival.

Kívánsága egy PS5 játékkonzol volt, amelyhez meglepetésként megkapta kedvenc játékát, a Marvel's Spider Man 2 játékszoftvert is.


Köszönjük Rudolf Péternek, a Vígszínház igazgatójának és a színház vezetésének, az előadás nézőinek, valamint magántámogatóinknak, hogy segítségükkel nagy örömet szerezhettünk Kristófnak.


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.03.08.

GERGŐ (6 éves, HAJDÚSZOBOSZLÓ)


Gergő kedvenc játéka a Super Mario, amit ezentúl saját Nintendo Switch játékgépével játszhat. Természetesen más játékok is rendelkezésére állnak, széles a választék. Hatalmas volt a kisfiú öröme, amikor átvette ajándékát.


Köszönjük Rudolf Péternek, a Vígszínház igazgatójának és a színház vezetésének, az előadás nézőinek, valamint magántámogatóinknak, hogy segítségükkel megvalósíthattuk Gergő kívánságát.


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.03.08.

BRIGITTA (16, BUDAPEST)


Brigitta szenvedélye a varrás, így a Csodalámpától egy Singer varrógép volt a kívánsága, amelynek maga választotta ki a színét is. A szeme is felragyogott, amikor meglátta a csodás kis masinát. Van, amikor szabásmintát használ, de inkább maga tervezi a ruháit. A következő egy top lesz, amit most már az új varrógéppel készít el.

Az iskolában tizedikes, és majd egy bölcsődében szeretne dolgozni. Kicsi kora óta arra készül, hogy majd felnőttként gyerekekkel foglalkozzon. Szabadidejében nem csak varrni, hanem rajzol is szeret. Brigi egy igazán szeretetre méltó lány és a humora fergeteges.


Köszönjük a Cosmo Consult International Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Brigitta kívánságát.


Horvai András
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.03.18.

ZALÁN (11 éves, MOSONMAGYARÓVÁR)


Zalán egy nagyon jó eszű és szorgalmas fiú, aki szeret tanulni és iskolába járni. A kedvenc tantárgya a matek és az angol. A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, mert online formában szeretne német órákat is venni.

A laptop más tantárgyaknál is nagy segítség lesz számára, pl. az informatika házi feladatait is könnyebb lesz ezen elkészíteni. Persze néhány játék is rákerül majd, mint a Minecraft vagy a Fortnite.

Zalán elmesélte nekünk, hogy a jövőben informatikával szeretne foglalkozni. Jó tanulást és szép eredményeket kívánunk Zalánnak!


Köszönjük a LeasePlan Hungária Zrt. vezetőinek és munkatársainak,
hogy segítségükkel teljesíthettük Zalán kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.03.08.

RÓBERT (5 éves, TÉGLÁS)Robinak valójában betegsége mindennapi ellenőrzéséhez szükséges a mobiltelefon, amit a Csodalámpa Alapítványtól kapott. Nagyon örül neki, mert a készülék használatával biztonságosabban töltheti idejét az óvodában is.


Köszönjük Rudolf Péternek, a Vígszínház igazgatójának és a színház vezetésének, az előadás nézőinek, valamint magántámogatóinknak, hogy segítségükkel teljesíthettük a kisfiú kívánságát.


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.03.11.

Archívum


Belépés