Beszámolók

Adományozás bankkártyával vagy PayPal-lal

LILI (18 ÉVES, KAKUCS)


Lili tetováló művész szeretne lenni, saját grafikákat is tervez már. Ehhez a kreatív tevékenységhez egy digitális rajztáblát kért a Csodalámpától, aminek segítségével pontosan meg tudja rajzolni az általa elképzelt mintákat.


Köszönjük a Budapesti Corvinus Egyetem harmadéves hallgatóiból álló hat fős csapatnak, hogy teljesülhetett Lili vágya!

Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.12.01.


LIZA (17 éves, SZOMBATHELY)


Liza álma hamarosan teljesül: a nagylány jogosítványt szeretne szerezni, mégpedig minél hamarabb. A Csodalámpa és Liza mindent megtesznek a cél elérése érdekében. A sikeres KRESZ vizsga után már a gyakorlati oktatásra került a sor.
Hajrá Liza, csak így tovább!


Köszönjük a támogatást a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nek, valamint azon felhasználóiknak, akik most váltottak elektronikus vízdíjszámlára – segítségükkel teljesülhet Liza álma!


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.november 22.

Levente (17 ÉVES, ZALACSÁNY)

Levente betegség következtében elveszitette a látását. A zalai nagyfiú a Vakok és Gyengénlátók Intézetében tanul, így pénteken ott sikerült találkoznunk vele és édesanyjával. Egy színfelismerő és fényerősségjelző készülék volt a nagy álma. Az anyuka elmesélte, fia milyen nagyon várja a kívánság teljesülését, már éjszaka alig tudott aludni az izgalomtól. És az örömteli pillanat elérkezett, kézbe vehette az áhított eszközt.
Levente boldog mosolya mindent leírt. Az igazi beállításra otthon volt mód, ahol aztán az összes fellelhető színt ellenőrizte, és sikerült felidézni a színek rég elvesztett csodáját.
Édesanyja az alábbi levélben fejezte ki hálás köszönetét az adományozóknak. Ismét bebizonyosodott, hogy mekkora örömöt tud okozni a beteg gyermekeknek a külső támogatás.
"Kedves Csodalámpa!
Mégegyszer hálásan köszönjük a kívánság teljesítést!
Leventének hatalmas örömöt szereztek. Le sem teszi a kezéből a színfelismerőt, mindennek tudni akarja a színét. Nagyon hasznos kis készülék.
Köszönjük.
Tisztelettel: xxx Szilvia"Köszönjük a támogatást a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nek, valamint azon felhasználóiknak, akik most váltottak elektronikus vízdíjszámlára – segítségükkel teljesíthettük Levente kívánságát!


Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.november 26.

DOMINIK (5 ÉVES, CIGÁND)

Dominik álma egy beülős rendőrautó volt, mellyel "szirénázva száguldozhat", amint felderíti a kisebb-nagyobb rejtélyeket. A kisfiú nagyon örül, hogy kívánsága ilyen hamar teljesült, és büszkén mutatja be kis barátainak a lámpák és szirénák működését.


Köszönjük a Budapesti Corvinus Egyetem harmadéves hallgatóiból álló hat fős csapatnak, valamint Csipak Péter úrnak, a Fashion Street tulajdonosának és kollegáinak, a kiállítást támogató művészeknek és természetesen a csodalámpás gyermekeknek, hogy műveikkel létrehozták azt a fantasztikus kiállítást, melynek keretében magántámogatóknak köszönhetően teljesülhetett Dominik vágya.

Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021.11.10

Dalma (18 éves, Szeged)

Dalma 18 éves, a Szegedi Deák Ferenc gimnázium tanulója, jó tanulmányi eredménnyel. Versenyszerűen kajakozott, de sajnos a sors úgy hozta, hogy betegsége miatt nem folytathatta kedvenc sportját. Más fiatal talán összeroppant volna abban, amin Dalma végigment, de rajta mindez nem látszik. Hihetetlen erővel és kitartással halad céljai felé, melyhez segítségül a Csodalámpát is hívta. Alapítványunk és több magánember segítségével valóra vált Dalma vágya és kapott egy parakajakot, mellyel készülhet a párizsi olimpiára is! Mindannyian nagyon szurkolunk neki!

Kitartást és nagyon szép eredményeket Dalma!Köszönjük a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, valamint számos magántámogatónk segítségét, az ő támogatásuknak köszönhetően tudtuk csak Dalma álmát valóra váltani.

Emlékként fogadják tőlünk a Gyöngyösmézes kft mézeskalácsait:


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Szeged, 2021. november 12.


MARCELL (4 ÉVES, PÉCS)


Marcell a betegsége miatt normál hintában nem tud ülni. Ezért fészekhintát kért. Kis idő után összebarátkoztunk. Feltettem a hintát, amit nagyon figyelt és már kérte anyukáját, hogy tegye bele. Nagyon aranyosan "köszönöm a hintát" mondta és mosolygott rám. Nagyon ügyesen kapaszkodik a hintába, szeret benne lenni. Reméljük ez az öröm sokáig kitart és erőt ad a nehézségek leküzdéséhez. Újból sikerült nagy mosolyt varázsolni egy beteg gyermek arcára!


Köszönjük magántámogatóinknak, valamint az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak ismételt támogatását!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Pécs, 2021. 11. 12.

Janka (8 éves, Karancskeszi)


Janka nagyon szeret sok időt tölteni a szabadban, ha rossz idő van, akkor meséket szeret leginkább nézni.
A Csodalámpától egy tabletet kért, hogy bárhol, akár otthon, akár a kórházban tudja nézni a Magyar népmeséket, ami a kedvenc mesesorozata.


Köszönjük magántámogatóinknak, az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak ismételt támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.27.

Vanessza (16 éves, Dunaújváros)


Vanessza fodrász szeretne lenni, de a kozmetika iránt is érdeklődik.
A kórházi kezelések miatt jelenleg nem járhat közösségbe, így iskolába sem.
Vanessza a Csodalámpától egy iPad-et kért, mert ezen a gépen becsatlakozhat online formában a tanóráiba, szabadidejében pedig megnézheti rajta kedvenc filmjeit.
Vanessza annyira lelkes volt, hogy amikor telefonáltunk, hogy átvehető a kívánsága, akkor rögtön el is indult, hogy minél hamarabb kipróbálhassa.


Köszönjük magántámogatóinknak, az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak ismételt támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.11.08.

SIMON GÁBOR (4 ÉVES, DEBRECEN)

Simon egy igazán klassz LEGO készletet nézett ki magának: a több, mint 1000 db-ból álló tehervonat pálya motorizált, applikációval irányítható. Nem csoda, ha a kisfiú csak úgy ragyogott a boldogságtól, amikor megkapta az áhított játékot. Vidáman pózolt egy fotó erejéig, aztán sietett is tovább, hogy mihamarabb irányítása alá vegye a vonatot és a szállításra váró különböző rakományokat.


Köszönjük magántámogatónk, Csaba felajánlását, segítségével teljesülhetett Simon kívánsága!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021.10.22.

PÉTER (16 ÉVES, VESZPRÉM)


Péter vizsgálatra érkezett, és igencsak meglepődött, amikor a Doktornő nagy mosoly közepette átadott neki egy csomagot, mely nem mást rejtett, mint pontosan azt a Nintendo készüléket és hozzá való játékot, amelyre a nagyfiú vágyott.
Péter boldogan köszönte meg az ajándékot és elmondta nekünk, hogy egyszer majd ő is szeretne hasonló jótékony cselekedettel örömet szerezni egy csodalámpás gyereknek.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük Szabolcsi Lajos úrnak és kedves barátainak, hogy támogatásukkal egy újabb kívánság válhatott valóra!


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2021.11.04.Zakariás (8 éves, Kápolnásnyék)


Sok gyermek szereti az állatokat, de különösen igaz ez Zakariásra, vagyis Zakira, ahogyan a családja nevezi a 8 éves kisfiút. Zakinak otthon is vannak kedvencei, akiket gondoz: kutyák, nyuszi és tyúkok, köztük nagyon jól érzi magát, de ő egy igazi „nagy állatot” is szeretett volna a megsimogatni.

A delfin és a zebra nagyon nagy kedvence. Delfint simogatni most nem tudott elmenni, de Vas Dóra és Hanga Zoltán - a Fővárosi Állat- és Növénykert dolgozóinak - segítségével bemehetett a zebrákhoz, megetethette őket, sőt egészen közelről láthatta a kiscsikót is, aki egy hete született. VIP vendégként körbebuszozta testvéreivel és szüleivel az állatkertet és ráadásként még egy orrszarvú is a tenyeréből ehetett jó pár darab almát.

Reméljük felejthetetlen élményben volt része!
Köszönjük magántámogatóinknak, hogy valóra válthattuk Zakariás álmát!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.19.

Martin Dániel (17 éves, Székesfehérvár)Martin már most nagyon szorgalmasan dolgozik a karrierjén. Szakácsnak tanul és gyakorlaton az egyik étteremben segíti a szakácsok munkáját. Mi is meggyőződhettünk tehetségéről, mivel kóstolót is kaptunk tőle az általa készített süteményekből, amit ez úton is nagyon szépen köszönünk.

A szabadidejében persze nem csak süt-főz, szereti a számítógépes játékokat is. Ehhez kapcsolódott a kívánsága is, egy videokártyát kért a Csodalámpától.

Mielőbbi gyógyulást és sok sikert kívánunk Martinnak az iskolapadban és a konyhában is!


Köszönjük magántámogatóinknak, az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak
ismételt támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.26.

István (13 éves, Budapest)István szorgalmas, jó tanuló fiú. A Csodalámpa Alapítványtól egy mobiltelefont kért.

Sokszor kell a kórházban töltenie egy-egy napot. Ezen a Samsung Galaxy készüléken felhívhatja a családját és a barátait, játszani és zenét hallgatni is tud rajta, amíg várakozik.

Mikor találkoztunk, már nagyon izgatott volt István, alig várta, hogy a kezébe vehesse a telefonját.


Köszönjük a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. támogatását,
mellyel teljesíthettük István kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.27.

Júlia (9 éves, Fót)


Julcsi nagyon szereti az állatokat és szerette volna egészen közelről megfigyelni őket.
A Csodalámpától épp ezért az volt a kívánsága, hogy néhány napot eltölthessen családjával a Nyíregyházi Állatparkban. Nagyon tetszett neki a fóka show és a kisbuszos idegenvezetés az állatok világában.
Julcsinak nagyon jó a kézügyessége, szeret rajzolni és festeni. Az alkotáshoz nagyon sok ihletet kapott ez alatt a néhány nap alatt.

A támogatást köszönjük az E.ON Hungária Zrt.-nek, mellyel valóra válthattuk Julcsi álmát!


Alagi János
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2021.10.18.


Zsuzsanna (9 éves, Tiszabura)

A Tiszaburán élő 9 éves Zsuzsika Debrecenbe a Klinikára jár vissza gondozásra. Egyéni tanterv szerint tanul, ezért a tanuláshoz kért a Csodalámpától egy laptopot.
Zsuzsikát otthonában látogattuk meg és vittük el számára a Csodalámpa ajándékát.
A kislány gyönyörű fehér ruhába öltözve, az ablakon kukucskálva várt bennünket.
Boldogan bontogatta ki a nagy dobozt, amiben az ezüstszínű laptop lapult.
Testvérei segítségével azonnal be is üzemelték az új ajándékot. Játékokat, filmeket mentettek le az internetről, és felhívták Zsuzsi egyik kis barátnőjét Messengeren, hogy elmondják neki, milyen nagy öröm érte Zsuzsikát, mert megkapta a laptopot, amire már olyan régen vágyott.


Köszönjük magántámogatóinknak, valamint az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak ismételt támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Tiszabura 2021. október 23.

Zakariás (8 éves, Gödöllő)


Zakariás imádja a természetet, a társasjátékokat és a hangoskönyveket. Zaki nagyon szeret kirándulni és horgászni. Amikor rossz az idő, akkor legózni szokott. Hatalmas lego készlete van, amiből már csak egy-két darab hiányzik. Épp ezért a Csodalámpa Dzsinnjétől egy igen komoly Lombház legot kért.
Az egyik kórházi kontrollon tudtuk átadni Zakinak a hatalmas nagy dobozt. A maszk miatt nem látszik - de mi tudjuk -, hogy óriási mosollyal vette át ajándékát.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük Szabolcsi Lajos úrnak és kedves barátainak, hogy támogatásukkal megvalósulhatott Zakariás kívánsága.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.27.


VIKTÓRIA (17 ÉVES, PÉCS)


Mit is kívánhatna egy 17 éves lány a csodalámpától, ami különleges és örök élményt nyújt neki…? Viki -aki a vágó szakmával kacérkodik -, gondolt egyet és egy filmforgatáson szerette volna találni magát. Az álma egyszer csak valóra is vált. Egy egész délutánt egy magyar TV sorozat forgatásán töltöttük, ahol már nagyon várták őt. Megnézhette az összes díszletet, odaképzelhette magát a történet eseményeihez. Kulisszatitkokba pillanthatott be, ami nagyon érdekes élmény volt számára. Az egyik rendező, Budavári Balázs még a rendezői székét is odaadta és fejhallgatóval a fején asszisztálta végig az aznapi sok-sok felvett jelenetet. A rendezői feladatok nagyon imponáltak neki, így az sem kizárt, hogy ilyen irányt vesz majd az élete. Találkozott színészekkel és a filmet forgató stáb sok-sok tagjával. Végül meglepetés ajándékkal, örömmel és boldogan hagytuk el a stúdiót a nap végén!


Köszönjük magántámogatóinknak, hogy Viki álma valóra válhatott!

Külön köszönet Rudolf Péternek, a Vígszínház igazgatójának, valamint Kapitány-Diószegi Judit vezető producernek, és Hatházi Fanni kreatív szupervizornak a kívánság teljesítésében nyújtott segítségükért!

Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.18.


Viki írt nekünk egy csodálatosan kedves verset:

upload:Beszamolok/4486_Viki_levele0001.jpg

upload:Beszamolok/4486_Viki_levele20001.jpg

KRISZTIÁN (15 ÉVES, SEGESD)

Krisztián reggel megtudta, hogy aznap hazamehet. Örült, hisz napok óta a kórházban volt. Izgultam, hogy a megbeszéltek szerint megérkezzen az ajándéka -amiről ő természetesen nem tudott, - hogy még a hazamenetel előtt átadhassam neki.
Még délelőtt átvettem a csomagot, és bementem a szobájába. Nehéz leírni a pillanatot, az örömöt, amit Krisztián mutatott a doboz láttán. "Nem is gondoltam, hogy ez ilyen szép! Köszönöm, köszönöm!"
Aznap az osztály összes dolgozójának elújságolta, hogy megkapta a Csodalámpától a telefonját.


Köszönjük magántámogatóinknak, a Vigaszágrólszakadtak futócsapat tagjainak, hogy segítettek Krisztián kívánságát megvalósítani.


Russay Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2021.10.18.

Sebestyén (12 éves, Úri)

Sebi év eleje óta nem járhat iskolába. Sokszor kell Budapestre jönnie kórházi kezelésre.

A Csodalámpa Dzsinnjétől egy PlayStationt kért, hozzá tartozó játékokkal, hogy szabadidejében játszhasson rajta.

Az egyik kontroll alkalmával találkoztunk Sebivel, aki alig várta, hogy hazaérkezzen és kipróbálhassa a játékokat.

Köszönjük magántámogatóinknak, az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak ismételt támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.07.

Menyhért Dániel (13 éves, Budapest)


Menyhért betegsége okán ritkán tud bejárni az iskolájába, ezért egy laptopot kért a Csodalámpa Dzsinnjétől, hogy online is bekapcsolódhasson az órákba. Anyukájával megbeszélve, az utolsó pillanatig sikerült titokban tartani az átadás időpontját. Így valóban meglepetést tudtunk neki szerezni, amiről mosolya is árulkodik.

Részlet Menyhért anyukájának leveléből:

Kedves Csodalámpa!

A kisfiam nagyon örült az ajándéknak. Köszönettel tartozunk ezért Dr. Karolini Anna és Dr. Mejhelbach Krisztina főorvos nőknek, Önöknek, a Csodalámpa Alapítványnak és a szponzoroknak, akik lehetővé tették az álom megvalósulását. Köszönjük áldozatos munkájukat!


Szívből köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását,
amellyel Menyhért kívánságát teljesíthettük!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.12.

Archívum


Belépés