Beszámolók

Adományozás bankkártyával vagy PayPal-lal

Noémi (9 éves, Mád)


Noémi egy csendes, kedves kislány. Már jó ideje kórházban van, s gyógykezelése még több hónapig eltarthat.

Közösségbe most egy jó darabig nem mehet, ezért kedvenc időtöltése egy kölcsön laptopon netes játékokkal játszani, mesefilmeket nézegetni. A tanítás is interneten keresztül történik, azért kért Noémi egy saját laptopot a Csodalámpától.

Borongósan indult a szerda délelőtt, ami végül igazi meglepetést hozott Noémi számára. Nagy volt az öröm, amikor meglátta a nagy barna dobozt. Csak nem a laptop? Kérdezte nagyon halkan. De bizony az, feleltem, még halkabban. Így már a kórházban és otthon is bármikor tudj játszani, videózni, és tanulni.

Noémi boldogan bontotta ki ajándékát, s máris elkezdett ismerkedni a várva várt csodaszép Lenovo laptoppal.


Köszönjük magántámogatónk segítségét, ami révén mosolyt csaltunk Noémi arcára!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. március 25.

Fanni (16 éves, Ózd)Fanni 16 éves kész hölgy. Szeret barátokkal találkozni, moziba járni. Kedvenc időtöltése a filmnézés. Kikapcsolódást jelent számára. Az utóbbi időben ez egy kis nehézségbe ütközött.

Úgy érezte, hogy nem csak a szórakozásban, de a tanulásban is segítséget jelentene számára egy laptop, ami titkon régóta vágya volt. Kérését pedagógusa segítségével elküldte a Csodalámpának.

Nagy volt a meglepetés mikor megérkezett az ajándéka. A kórházi lezárások miatt nem mert arra gondolni, hogy mostanában teljesülhet a vágya. A laptop kicsomagolása közben boldogan tervezgette milyen filmeket fog megnézni.


Köszönjük a Slendy jótékony felhívás Csodabogarak tortaaukció szervezőjének, Ojtó Szabolcsnak és a rendezvény kapcsán az adományozó cégeknek, hogy összefogásukkal teljesülhetett Fanni álma.

Az adományozó cégek névsora megtekinthető az alábbi linken:

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/195


Bernhardt Katalin
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. március 18.

Boróka (3 éves, Székesfehérvár)A mosolygós, 3 éves kislánynak határozott elképzelése volt, mit szeretne kérni alapítványunktól: egy akkora Disney kastélyt, amely még nála is nagyobb! A Csodalámpa dzsinnje varázsolt hát egy szép játék kastélyt Boróka otthonába.

Volt nagy meglepetés és boldogság, amelyről a kislány anyukája az alábbi megható sorokat írta:

Kedves Csodalámpások!

Megkaptuk a csodás ajándékot!

Én gondoltam, hogy sikere lesz, de a kislányom hetek óta nem nevetett ilyen boldogan, mint ma! Most épp 4 napja vagyunk itthon, de ma kelt fel először úgy igazán játszani!
Hálásan köszönjük!

Csodás kezdeményezés, és nagyobb lökést adott, mint bármelyik gyógyszer!

Üdvözlettel: Boróka családja


Köszönjük a Lauder Javne közösségi iskola tanulóinak, a tanárainak és a szülőknek az összefogást, így az összegyűjtött adományukból Boróka álma valóra válhatott.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Székesfehérvár, 2020.03.26.

Norbert Nimród (6 éves, Budapest)


Norbert egy aranyos kisfiú, aki a jelenlegi vírusveszélyes időszakban ki sem léphet a lakásból, és persze látogatókat sem fogadhat. Így anyukájának adtuk át az ajándékot, aki leszaladt a kapuba, átvenni a várva várt tabletet.

Sajnáljuk, hogy közvetlenül nem láthattuk Norbert boldogságtól ragyogó arcát, amint kibontja a szépen becsomagolt ajándékot, de az anyuka által küldött fotók alapján el tudjuk képzelni az örömteli, megható pillanatot.


Köszönjük magántámogatónk nagylelkű felajánlását, amellyel hatalmas örömet okozhattunk egy kedves kisfiúnak!


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.03.26.

Norbert édesanyja az alábbi levelet küldte alapítványunknak:

Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Ezúton is szeretnénk megköszönni a lehetőséget, hogy gyermekem egy ilyen szép ajándékot kapott.
Nagyon szépen köszönjük, hálásak vagyunk érte.
Sok egészséget kívánunk Önöknek!

K.T.


Natália (13 éves, Nyíradony)A 14 éves Natália egy laptopot kért a Csodalámpától. A kislány felülvizsgálatra érkezett a kórházba, ahol meglátogattuk őt, és egyben teljesítettük is kívánságát.

Nagyon örült a laptopnak, és boldogan mesélte, mennyire könnyebb lesz így a tanulás, és a barátaival való kapcsolattartás. Persze filmnézésre és játékra is használom majd – tette hozzá mosolyogva.

Kedves Natália, mielőbbi gyógyulást kívánunk neked, és teljen nagyon sok örömed az új laptopban!


Köszönjük a Ferro-Sped 2000 Kft. nagylelkű támogatását!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.01.15.

Máté Benjamin (12 éves, Sopron)Máté ezekben a napokban a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán fekszik, ahol kezeléseit kapja. Kívánsága egy laptop volt, amellyel tarthatja a kapcsolatot barátaival, családtagjaival, valamint játszhat rajta, filmeket nézhet, és ami természetesen nagy segítséget jelent a tanulásban is.

Kórházi ágyán izgatottan bontotta ki a nagy dobozt, és boldogságtól sugárzó arccal ismerkedett szép, új laptopjával.

Máté, használd örömmel és egészséggel az ajándékot!


Köszönjük Tálos Dánielnek és a barátainak, hogy jótékony Csodabogárként szervezett művészeti árverésük kapcsán adományt ajánlottak a Csodalámpának, s ebből közösen szerezhettünk nagy örömet Máténak.


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.03.26.

Máté anyukájának köszönő sorai:

Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Máté megkapta a laptopot és boldogan vette át!! Hálásan köszönjük a felajánlónak a nagylelkű ajándékot!
Minden jót kívánunk!

Máté és anyukája


József Adrián (15 éves, Viss)


A középiskolás Adrián egy kedves, udvarias fiatalember. Gyógykezelése miatt, még egy darabig nem mehet közösségbe. Édesanyjával azon aggódtak, hogy így hogyan fog tudni tanulni, és a barátaival kommunikálni.

Nagyon boldogok voltak, mikor kiderült, hogy a Csodalámpa teljesíti Adrián egy kívánságát.A kérdés azonnal az volt, hogy lehet-e laptopot kérni? A válasz természetesen igen volt!

Rövid idő elteltével megérkezett a várva várt laptop, melyet meglepődve, boldogan csomagolt ki dobozából Adrián. Jó volt látni, mennyire örül, hogy teljesült a kívánsága.

Kedves Adrián, kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban és minél előbb gyógyulj meg!


Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. március 17

Eszter (9 éves, Tarnabod)


Eszti már rutinosan, felnőtt komolysággal érkezett a szokásos vizsgálatra. Nem sejtette, hogy ez most egy kicsit más lesz, mint az eddigiek. Meg se fordult a fejébe, hogy a mai nap róla fog szólni, és arról a dologról, amire vágyakozott.

Nagy volt a meglepetés, mikor kiderült, számára, hogy Kívánságteljesítésre érkezik. Nagyon örült a laptopnak, amit elmondása szerint azért kért, mert majd segít neki a tanulásban és persze azért szeretne, játszana is rajta, ha szülei megengedik.

Régi vágya teljesült ezzel és nem is gondolta, hogy a Dzsinn ilyen gyors lesz. Örömmel segített a bontogatásban és vette át ajándékát.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád támogatását, melynek segítségével Eszter álma is teljesülhetett!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. március 5.

Dorottya (17 éves, Gödöllő)A 17 éves Dorottya egy laptopot kért a Csodalámpától, mivel eddig a barátnőjétől kölcsönbe kapott laptopot használta.

Dorottya egy életvidám kis hölgy, aki szereti a színházat és a komolyzenét. Gyermekorvosnak készül, így nagyon komolyan veszi a tanulást, különórákra is jár.

Itt Budapesten, a Centrál kávézóban találkoztunk. Dorottya nem sejtett semmit, azt hitte, hogy a felvételiről fogunk beszélgetni. Volt is nagy meglepetés, amikor hirtelen előkerült a laptopot tartalmazó doboz az asztal alól!

Kedves Dórci, élvezd a laptopodat, nagyon sok sikert kívánunk Neked tanulmányaidhoz!


Köszönjük az UB Merchants Kft. támogatását, mely segítségével valóra válhatott Dorottya kívánsága!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.02.13.

Bianka (15 éves, Velence)


Bianka úgy érkezett a vizsgálatra a budapesti kórházba, sejtette, ma nagy nap lesz, hiszen látogató is érkezik hozzá.

Az utazástól a fáradtság, de egyben az izgatottság is látszott rajta, mire eljött a kívánságteljesítés pillanata. Nagy örömmel fogadta a támogatóit és mosolygós arccal vette át a rég áhított ezüstszínű laptopját.

Lelkesedéséből látszott, hogy nagyon örül az ajándékának, miközben bontogatta a csomagot. Ez a laptop a hasznára lesz a tanulásban, és mivel szeret filmet nézni, azokat is megtekintheti rajta, és persze a nőcis barátnői társalgásokról se kell már lemondania.


Köszönjük a Ferro-Sped 2000 Kft. támogatását!

Hálásak vagyunk, hogy a cég tulajdonosai, Suhajdáné Kosztolányi Judit és férje Suhajda Tamás személyesen tejesítették Bianka kérését.


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. március 5.

Vivien (16 éves, Nyíradony)Vivien szerény, visszahúzódó kishölgy, aki mikor megtudta, hogy betegsége kiújult, nagyon ügyesen vette az akadályokat.

Mivel kéthetente továbbra is járnia kell kezelésekre így nagyon szeretett volna egy laptopot. Hamar beigazolódott, hogy kívánsága nem csak jó elfoglaltságot jelent számára, de a jelenlegi helyzetben igazán nagy segítség az otthoni tanulásban.

Nagyon boldog volt mikor megkapta, az ajándékát. Örömét, bár próbálta azt is szerényen, nem tudta leplezni. Boldog volt.


Vivien nevében is köszönjük a The British International School Budapest diákjainak és magántámogatóink adományát; Vivien kívánságát az ő segítségükkel teljesítettük.


Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2020. március 11.

Tifani (8 éves, Fülöp)Tifani sajnos visszaesett és eléggé el volt kenődve mikor újból találkoztunk a kórházban. A hír, hogy újra kívánhat a Csodalámpától, kicsit jobb kedvre derítette.

Pár nap múlva meg is kerestek az anyukájával, hogy a hosszú kezelések alatt egy tablet nagyon jól jönne Tifaninak. Mesét is tudna nézni és a rokonokkal is tudná tartani a kapcsolatot. Izgatott várakozás következett.

Egyik nap, mikor nem is számított rá, megérkezett az ajándék. Csodalámpa újból teljesítette a kívánságát. Boldogsága óriási volt.


Köszönjük, hogy támogatónk, a Cisco Systems Hungary Ltd. segítségével egy újabb gyermek álma is valóra válhatott!


Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2020. március 24.

Tamás (17 éves, Kéty)Tamás kívánsága egy okostelefon volt, mely összeköti a külvilággal akkor is, amikor a kezelések miatt éppen a Tűzoltó utcai Gyerekklinikán fekszik.

A telefon pénteken érkezett meg alapítványunkhoz, és nagyon gyorsan kellett megszerveznünk az ajándék átadását, mivel a fiúnak hétfőn többnapos kezelése kezdődött a látogatási tilalom alatt álló klinikán.

Tamással és szüleivel hétfőn reggel találkoztunk. „Pont ilyet szerettem volna!” – mondta meghatottan a nagyfiú, amikor kibontotta a csomagot és meglátta az áhított okostelefont. Az örömteli pillanatok után gondolatai már azon jártak, mi mindenre fogja tudni használni az új készüléket.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. ismételt támogatását, amellyel ezúttal egy komoly, kedves nagyfiúnak szerezhettünk örömet.


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.03.09.

Máté (5 éves, Kérsemjén)


Máté egy nagyon kedves kisfiú, aki tartós kezelés alatt áll, emiatt is szeretett volna egy Xboxot. Ezzel a játékkal itt a kórházban és otthon is tud játszani, apukájával és a benti barátokkal egyaránt.

Nagy meglepetés volt számára mikor egy éjszaka megérkeztem az óriási csomaggal. Még anyukája se sejtette, hogy mit is csinálok éppen én az osztályon. Így aztán kettőjüket sikerült meglepni egyszerre.

Máté öröme határtalan volt, nem lehet leírni azt a boldogságot, amit a játék okozott számára. Azóta, ezzel kel, ezzel fekszik, nincs nap, hogy ne használná.

Jó mókázást, jó időtöltést kívánunk!


Köszönjük, hogy támogatónk, a Cisco Systems Hungary Ltd. segítségével egy újabb gyermek álma is valóra válhatott!


Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2020. március 03.

Martin (17 éves, Miskolc)Martin lelkes focirajongó, imád futballozni. Ezt a hobbiját az utóbbi időben egy kicsit mellőzni kényszerült. A kórházban szobatársának behozták a gitárját, így a zenével jobb hangulatban teltek a napok.

Nagyon megkedvelte ezt az időtöltést, rájött, hogy érdekli a játék és szívesen tanulna gitározni. Így a Csodalámpától egy akusztikus gitárt kért ajándékba. Boldogan nézegette a hangszert. Örömét még egy Adidas Uniforia Pro Focilabdával is sikerült fokozni, csak, hogy hű maradhasson kedvenc sportjához.

Sok sikert a tanuláshoz Martin, és kívánjuk, minél több örömödet leld a gitározásban.


Köszönjük magántámogatóinknak, Horvai Andrásnak és családjának a segítségét!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. március 06.

Marcell (3 éves, Abony)Marcell kívánsága egy olyan trambulin volt, melyen testvéreivel együtt vígan ugrándozhat.

A kisfiú izgatottan szaladt ki az udvarra, ahogy észrevette, hogy házukhoz egy nagy csomag érkezett. Izgalma csak fokozódott, amikor kiderült, hogy a hatalmas csomag az ő ajándékát rejti, melyet a Csodalámpa Alapítvány küldött neki. Alig bírta kivárni, amíg a felnőttek összeszerelik a trambulint!

Végre elérkezett a várva várt pillanat: a kis Marcell volt az első, aki kipróbálhatta, majd csatlakoztak hozzá kicsit nagyobb testvérei, és megkezdődött a gyerekek önfeledt ugrándozása.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. ismételt támogatását!

Segítségükkel egy újabb beteg kisgyermek álmát válthattuk valóra.


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Abony, 2020.03.20.

Dezső (13 éves, Kál)Dezső 13 éves, mosolygós, jókedvű fiú, aki a Csodalámpa Dzsinnjétől egy okostévét kért, hogy gyógyulása alatt virtuálisan is tudjon hódolni egyik hobbijának, a sportnak.

Mikor megérkeztünk azzal a bizonyos tévével, nagyon nagy volt az öröm - édesapja segítségével gyorsan ki is csomagolták. Kérdésünkre, hogy mit fog játszani rajta, azt válaszolta, hogy:

"Sok mindent! De FIFA-t biztosan!" Kedvenc csapata a Királyi Gárda, vagyis a Real Madrid.

Ezúton is kívánunk Dezsőnek sok-sok nyert meccset, és mielőbbi gyógyulást!


Köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház ismételt támogatását! Segítségükkel Dezső álma is valóra válhatott!


Katona Csenge és Havasi Máté
kívánság-koordinátorok
Kál, 2020. február 20.

Amira (6 éves, Rákóczibánya)Amira kedvenc időtöltése a mesenézés, ezért a Csodalámpától egy tabletet kért. Ezen nemcsak meséket tud nézni, vagy játszani, hanem a kórházi kezelések alatt így könnyebben tudja tartani a kapcsolatot testvéreivel, akár láthatják is egymást ennek segítségével.

Sok örömteli percet kívánunk a tablethez!


Köszönjük az Egység Közösség ismételt támogatását, hogy segítségükkel Amira kívánsága teljesülhetett!


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.03.17.

Ádám (7 éves, Nagykálló)Ádám szeret meséket nézni. Unokatesójánál látogatóban volt, mikor látta, hogy a gyerekszobában van egy kisebb tévé, amin fogható a YouTube.

Nagyon örült mikor meghallotta, hogy lehet egy kívánsága, amit a Csodalámpa teljesít. Nem is gondolkodott sokáig, hogy, mit is kérjen. Anyával megbeszélték és így rövid időn belül kigondolta, mi is legyen az.

Arra viszont nem számított, hogy a következő kezelési napon, miközben az infúzió csepegett, meglepetésben lesz része. Az okostévé láttán, nagyon megörült, boldogan várja, hogy be legyen szerelve a saját szobájába új társa, amin a YouTube is fogható.

Minden jót kívánok neked Ádám! Sok vidámságot, jó időtöltést az ajándékodhoz.


Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását!


Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2020. március 24.

Bence (8 éves, Mátészalka)Eléggé nehezen indult a beszélgetés, de nagyon örült, mikor megtudta, hogy a Csodalámpa teljesíti egy nagy kívánságát. El se akarta hinni, hogy van ilyen. Így hát jól megfontolta mi is legyen az.

Sokat gondolkodott, hirtelen azt se tudta mit kérjen. Végül egy laptopra esett a választása. Mire megérkezett az ajándék, kiderült jobbat nem is kívánhatott volna. Az új szerzemény nem csak az otthoni tanulásban lehet nagy segítségére, de nagyon jó mókának is bizonyul.

Látszott, hogy nagyon örült neki és alig várta, hogy használatba vegye.


Szeretnénk megköszönni a Budapesti Értéktőzsde Zrt. támogatását, segítségükkel egy újabb gyermek arcára tudtunk mosolyt varázsolni.


Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2020. március 13.

Archívum


Belépés