Beszámolók


Adományozás bankkártyával vagy PayPal-lal

Zenta (12 éves, Budapest)
Zenta sokat jár kórházi kezelésre és bizony hiányzott neki, hogy akár útközben, akár a hosszú várakozási idő alatt felhívhassa valamelyik tesót, beszélgethessen barátnőivel vagy akár csak a telefonról elküldött egyetlen mosolygós hangulatjellel jelezhesse szeretteinek, hogy minden rendben van.

Ezért aztán a kis kamaszlány arra kérte a dzsinnt, lepje meg egy okostelefonnal, ami aztán a napi beszélgetéseken túl segít abban is, hogy sok okos, érdekes dolgot megnézhessen, megtanulhasson a telefonra feltelepíthető programok segítségével... ha már egyszer olyan okos az az okostelefon!

A Tűzoltó utcai Klinikára éppen kontrollra érkező kislányt egy elegáns Samsung Galaxy telefonnal leptük meg. Mikor Zenta meghallotta, hogy a Csodalámpa Alapítványtól érkeztem, annyira meglepődött, hogy hirtelen meg sem tudott szólalni. Gyönyörű szemeivel rám nézett és huncutul csillogó szemei elárulták, már sejti, hogy valami nagy meglepetésben lesz része.
Bizony nagyon meglepődött Zenta, mikor a "varázsdobozból" előkerült az okosabbnál is okosabb telefon - amint a kezébe vette az ezüstösen csillogó csodát, megszűnt számára a külvilág - teljesen rabul ejtette a telefon!

Hamarosan el is búcsúztam, hiszen oly' sok "feladat" vár Zentára mire minden fontos és kevésbé fontos dolgot feltölt a telefonra, hogy ebben zavarni... hát azt bizony nem illik!

Mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt, okos elfoglaltságot kívánunk a mobiltelefon használatában!


Köszönjük a Forrai családnak a támogatást!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.02.06.

Valentin (15, Sajólád)Valentin épp egy kontrollra utazott, amikor tudomást szerzett arról, hogy a Csodalámpa Alapítványtól kívánhat valamit.

Bár sok barátja van, akikkel együtt bicikliznek, fociznak, szurkolnak, aktív életet élnek, mégis úgy döntött, nem ilyen jellegű lesz a kérése, hanem egy laptop.

Álma gyorsan teljesülhetett kedves támogatóink segítségével, meglepetésként a kórházban megkapta a laptopját, az adományozó CIB Bank képviseletében Kulcsár Zoltán úrtól .

A nagyfiú öröme határtalan volt!!


Hálás köszönet a CIB Bank segítő közösségének, akik a december 1-jén megrendezett fergeteges ReCIBrock-partin gyűjtött adományból valósították meg Valentin álmát!


Ambrus Judit
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018.02.05.

Dániel (5 éves, Tornyospálca)Danika 6 éves, életvidám, örökmozgó kisfiú volt a betegsége előtt. Sajnos átmenetileg jelenleg nem tud egyedül járni. Nagyon megtetszett neki az osztályon levő elektromos rendőrautó.

Nagy álma volt egy saját akkumulátoros kisautó, melyet a mai nap folyamán – egy tűzpiros Ferrari képében - át is adtunk neki.

Mielőbbi teljes felépülést és balesetmentes közlekedést kívánunk a csodajárgánnyal!


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!


Szilágyi Krisztina
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2018. január 17.

Dániel (17 éves, Eger)


upload:Beszamolok/3709_Daniel_2.jpeg

A 17 éves Dani vágya a számítógépéhez egy komoly videókártya volt monitorral együtt. Elmondása szerint azért is ez a kérése, mert informatikai szakon tanul, szeretne ezen a pályán elhelyezkedni, továbbtanulását segítené az eszköz.

Kívánságát mielőbb szerettük volna teljesíteni, alaposan körbejártuk a beszerzést, mert a cél az volt, hogy valóban sok évre támogassuk a nagyfiú tanulását is.

Óriási meglepetést szerezhettünk a nagyfiúnak, annál is inkább, mert az utolsó percig sikerült titokban tartanunk, mire készülünk.

Ráadásként támogatóink képviseletében egyik kollegájuk, István is részt vehetett a teljesítésen.

Ahogy a képekből is látszik, sikerült eltalálni Dani vágyát.

Reméljük, hogy sok öröme lesz a gépben és pár év múlva „kész” informatikusként meglátogat majd minket.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a K&H Bank üzleti vezetőinek és a Develor Zrt. vezetőinek összefogását és privát adományát!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018. január 31.

Richard István (17 éves, Rohod)Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kicsi települése Rohod, ahol Richard él az édesanyjával. Jobb helyre nem is kerülhetett volna ez a gyönyörű szobabútor!

Ricsi nagyon örült az ajándéknak, már karácsonyra be tudta rendezni a szobáját, ruhái kényelmesen elférnek a szekrényben.

Ágya elősegíti gyógyulását azzal, hogy az éjszaka megfelelő környezetben tud pihenni.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank segítségét!


Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Rohod, 2017.12.22.

Natasa Erzsébet (7 éves, Érd)Natasa már rég várta ezt a nagy pillanatot, mi is reméltük, hogy még karácsony előtt megkapja a tabletet.

Aznap el is tűnt a szemünk elől, nehezen, de sikerült rátalálnunk. Épp indulásra készen voltak. Nagy örömmel kezdte kibontani a csomagot és kérdezgette: - Ez mi?? Ez az??

Nagyon boldog volt és nagy örömmel ölelgetett mindenkit, azonnal meg akarta nézni és használni. Mivel még nagy út állt előttük, megbeszéltük, hogy otthon alaposabban szemügyre veheti az ajándékát, a régen vágyott tabletet.
Köszönjük Csordás Nórának és családjának az ajándékot!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.12.18.

Levente Péter (6 éves, Nagykálló)Nagykállóba indultunk, hogy a hétéves Levente kívánságát teljesítsük. Nagyon sok időt töltött mostanában kórházban, így hazaérkezve nagyon várta, hogy megkapja az óhajtott XBOX-ot, hisz nagyon szeret rajta játszani.

Megérkezésünk után egy nagyon csendes, mosolygós kisfiút ismertünk meg. Erőteljes bíztatásunkra kezdett neki a nagy doboz kicsomagolásához. Kis segítséggel kezébe foghatta az ajándékát, aminek nagyon örült.

A nagymama elmondása szerint ma egész nap erről a pillanatról beszélt. Távozásunk előtt még Levente hangja is megjött… Megtudtuk, szeptembertől iskolába indul, amihez jó egészséget, kitartást kívánunk. Reméljük az XBOX-ban sok öröme telik.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Alagi Enikő és Alagi János
kívánság-koordinátorok
Nagykálló, 2017. 12.14.

Klaudia (5 éves, Tét)
Klaudia igazi kis hölgy, szereti, ha rend van a szobájában, így alapítványunktól egy nagy macis szekrényt kért, mivel a nagyon szereti a macikat is.

Megrendeltük a bútort, mindannyian izgultunk, karácsony előtt megérkezik-e… Igen, 19-én kiszállították a szekrényt, amit a kislány nagy örömmel vett birtokba.

Anyukája így emlékezik:


Szeretnék megköszönni a szekrényt, kislányomnak, Klaudiának nagyon tetszik. Egyfolytában pakolgatja kis ruháit, játékait. Amikor meséli, hogy ő milyen szép szekrényt kapott, csak úgy ragyog az arca…

Minden örömet köszönünk, amit ezzel a szekrénnyel okoznak neki. Sajnos féléven belül már ez a 3. daganat, amit találtak nála…

Köszönjük, hogy egy kis boldogságot hoztak neki.Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Erdős Réka és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátorok
Tét, 2017.12.29.

Dzsesszika (12 éves, Tokodaltáró)
Dzsesszika nagyon szeret játszani. Többszöri beszélgetés után lassan megnyílt az egyébként halkszavú, visszahúzódó kislány, és elmesélte, hogy otthon sokat nevet testvéreivel együtt társasjáték csata közben, különösen mikor valamelyik tesó akkorát dob a kockával, hogy azonnal 15 fokot kell vissza csúsznia a létrán.

A bogárszemű kislánynak sajnos most sok időt kell a kórházban töltenie, elszakadva családjától és a barátnőktől. A kórházi kezelés ideje alatt nagyon nehezen telnek a napok- hetek-hónapok. Ezért Dzsesszika azt kérte a Csodalámpától, ha lehet, "varázsoljon" neki a dzsinn egy olyan laptopot, amit nem túl nehéz kézben tartani - hiszen a sok szuritól sajnos sokszor fáj a karja és a csuklója. Elmondta, hogy nagyon hiányoznak a barátnői és a laptop segít neki a csajokkal csacsogni, megosztani egymás között az igazi "női" titkokat... és hát azért nagyon szeretne elkalandozni az internetes játékok világában is.

A kis kamaszlány álma sok jószívű dzsinn összefogásával, a Kühne+Nagel Kft. munkatársainak felajánlásával valósulhatott meg ilyen gyorsan.

Dzsesszikát a kórházban leptük meg a nőiesen elegáns laptoppal. Az ajándékot a Kühne+Nagel Kft. két kedves munkatársnője, Kokas Eszter és Sütő Diána adták át az örömtől és meghatottságtól szinte teljesen megnémult kislánynak... és aztán a két hölgy még további apró ajándékokkal lepte meg a boldogságtól még mindig kicsit kábult „laptop-királynőt”.


Köszönjük a Kühne+Nagel Kft. támogatását, hiszen segítségükkel sikerült egy újabb beteg kisgyermek álmát valóra váltani.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.február 06.

Ádám (12 éves, Dunakeszi)
Ádámot a dunakeszi otthonukban tudtuk felkeresni a kívánsága teljesítésére, egy kedves, vidám hangulatú találkozó keretében. A kérése egy Playstation4 játékgép volt, néhány játékkal együtt.

Az adományozó Richard Jacobs úr amerikai családja éppen Budapesten tartózkodott. A szülők úgy gondolták, hogy ez egy nagyszerű tanulási lehetőség a 3 gyermekük számára, hogy megértsék, hogy adni nagyon fontos.

Az ismerkedés is könnyen ment, Ádám nagy örömmel, kicsit meghatottan vette át az ajándékot, amit közösen azonnal beüzemeltek. Vendéglátóink karácsonyi hangulatot teremtettek a házi készítésű mézeskalácsokkal, meghitt, méltó ünneplése volt az emberi jóság, a segítőkészség és a gyógyulásban való reménynek.

Ádámnak mielőbbi felgyógyulást kívánunk!
Köszönet a Jacobs családnak e nemes gesztusért!


Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Dunakeszi, 2017. december 18.

Norbert (7 éves, Géderlak)
Karácsonyi meglepetésként érkeztünk 2017 decemberében Géderlak faluba Norbihoz, hogy átadjuk a régen várt laptopot. Ő azonnal játszani és zenét hallgatni szeretett volna, így aztán gyorsan kibontottuk és beüzemeltük az ajándékot.

Használd egészséggel, Norbi, és boldog új évet neked és az egész családodnak!


Köszönjük a Lenovo Technology B.V. támogatását!


Dr. Kapás Ferenc és Kapás Csilla
kívánság-koordinátorok
Géderlak, 2017.12.21.

Éva (17 éves, Kecel)


Éva jogosítványt szeretett volna szerezni Alapítványunk segítségével. Megkereste az OPAL Autósiskolát, ami iskolájához és lakóhelyéhez is viszonylag közel van, és elkezdte a tanfolyamot.

Kértük, tavasszal feltétlenül tájékoztasson bennünket az eredményes gyakorlati vizsgáról, és a jogosítvány megszerzéséről.

Sok sikert kívánunk alapítványunk nevében!!


Köszönjük magántámogatóink segítségét, amellyel hozzá járultak Éva álmának a megvalósulásához!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.12.12.

Dávid László (17 éves, Miskolc)


Dávid, mint korosztályából oly sokan, jogosítványra vágyott…

Megkereste az Árvai Autósiskolát, ami iskolájához és lakóhelyéhez is viszonylag közel van, és elkezdte a tanfolyamot, amint beköszöntött a jó idő. Az elméleti és gyakorlati oktatással jól haladt, a vizsgákon ügyesen teljesített.

Gratulálunk frissen megszerzett jogosítványához!


Köszönjük magántámogatóink segítségét, amellyel hozzá járultak Dávid álmának a megvalósulásához!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.12.12.

András (4 éves, Pécs)
Andris, mint korosztályából oly sokan, imádja a legókat, így alapítványunktól egy LEGO rendőrállomást kért. Izgatottan várta, hogy mikor hozza végre a dzsinn az ajándékát.

A dzsinnn helyett tőlem kapta meg a sok dobozból álló LEGO készletet, a kisfiú huncut arcán nagy-nagy öröm tükröződött!!


Köszönjük az American International School of Budapest ismételt támogatását!


Lengyel Dóra
kívánság-koordinátor
Pécs, 2017.12.13.

ANDRÁS (4, PÉCS)


Andris, mint korosztályából oly sokan, imádja a legokat, így alapítványunktól egy LEGO rendőrállomást kért.

Izgatottan várta, hogy mikor hozza a dzsinn az ajándékát.
Picit talán csalódott, hogy egy dzsinn helyett tőlem kapta meg a sok dobozból álló LEGO készletet, de a kisfiú huncut arcán nagy-nagy öröm tükröződött!!

Köszönjük a a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola diákjainak és tanárainak évtizedes támogatását!


Lengyel Dóra
kívánság-koordinátor
Pécs, 2017.12.13.

Aletta (8 éves, Mezőkövesd)Alettának régi vágya volt egy laptop, amin játszhat különféle játékokat, beszélgethet a szeretteivel, barátnőivel a Skype-on, és a tanulásban is segítségére lehet.

A kislány szüleivel egy vizsgálatra érkezett a gyerekosztályra, mit sem sejtve, hogy a vizsgálat után régen várt kívánsága teljesülni fog!

A meglepetéstől és az örömtől még a szemei is mosolyogtak Alcsinak, mikor a dobozból előkerült a laptop, ami csak az övé.

Azonnal be is kapcsolta, s már azon járt az esze, hogy milyen játékokat fog a laptopra telepíteni.

Kedves Aletta! Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban, és gyógyulj meg minél hamarabb!
Köszönjük az Anonymus Színház Szolgáltató Nonprofit Kft. támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna és
Adorján László
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2018. január 18.

Laura (14 éves, Karcsa)
A 14 éves Laura , mint korosztályából oly sokan, rajong a mobiltelefonokért, alapítványunktól Samsung S6 okostelefont kért.

Szerettük volna, mindenképpen karácsony előtt átadni az ajándékot a támogató képviselőinek, Joó Zsuzsanna és Havasréti Csaba személyes részvételével. Ugyan nem volt kontrollidőpontjuk, de anyuka segítségével titokban szerveztem Miskolcra egy találkozót.

Nagy boldogságot szereztünk, a meglepetés tökéletesen sikerült! Laura nagyon-nagyon örült az új mobiljának.Köszönjük az FGSZ Zrt. támogatását!


Kónya Szilárdné
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017.12.15.

Róbert (9 éves, Erdőtelek)Robi kívánsága egy X Box játékgép volt, ami egy iskolai közösség összefogása által valósulhatott meg az ünnep előtt! Kedves támogatónk, Balogh Attila tanár bácsi így emlékezik a kívánságteljesítésre:


„Nincs tisztább cselekedet, mint mást helyezni magad elé.”


William Blake angol költő szavai jutottak eszembe akkor, amikor egy beteg gyermek saját, megtakarított zsebpénzével járult hozzá, hogy teljesülhessen egy másik beteg gyermek álma.

A Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola tavalyi 4.a osztálya elkezdett valamit. Karácsonyi jótékonysági cselekedetünknek híre ment iskolánkban, s sokan sajnálatukat fejezték ki, hogy nem csatlakozhattak hozzánk. Idén a 3. a-sok folytatták ezt az adománygyűjtő cselekedetet, s iskolánk sok osztályközössége és pedagógusa állt ügyünk mellé, s támogatott anyagilag.

A kisfiú egy igen komoly veleszületett betegséget hordoz már évek óta. Sok, életmentő műtéten esett át és még vár rá vizsgálat bőven. Messze a gyógyulás, de talán az idei karácsony előtt két nappal segíthettünk egy kicsit a lelki gyógyulásban is a családnak és Robinak.

Itt köszönöm meg az összes támogatónknak kisebb-nagyobb összegű adományait, mert így teljesülhetett Robi álma. Külön köszönet Gyökér Balázsnak és családjának, különösen az édesapának, aki még a szállításunkról is gondoskodott. Mert Robiék, bár Budapestre járnak kezelésre, mégis több mint 100 kilométerre, Erdőtelken laknak. Otthonukban látogattuk meg őket, s bár csak a szülők voltak beavatva, Robi megsejthetett valamit. Az időjárás és a forgalom miatt kis csapatunk hamarabb ért oda, így a várakozás perceit beszélgetéssel töltöttük. Megismerkedhettünk a család tagjaival és történetükkel. Az eddigi küzdelmeikkel és a rájuk váró nehézségekkel. Robiról kiderült, hogy nagyon szereti az állatokat és a Star Wars hőseit is. Imádja családját, és amiben tud, abban segít, de persze kímélni is kell őt. Végül befutottak az Csodalámpa Alapítvány önkéntesei is, József és kedves felesége egy hatalmas és egy kisebb ajándékcsomaggal. A nagyobb csomag Robi álmát rejtette, a kisebb pedig az X Box-hoz tartozó játékokat, amit testvérével együtt fog játszani. Reméljük, a testvéri szeretet gyógyító hatása is erőt ad Robinak a küzdelemben, és amúgy is bármilyen játékot többen jobb játszani…

Felemelő és egyben szívszorító volt látni, ahogy a kisfiú örült a hosszú kórházi kezelések alatt megismert, s eddig csak az álmaiban látott, saját X-Box-nak. Fülig szaladt szája az örömtől, boldogan kiabálva és ugrálva, végigölelt és puszilt mindenkit.

Mindent elsöprő boldogságának az óvó szülői figyelmeztetés szabott gátat:
Kisfiam, ne izgasd fel magad, tudod, nem bírja a szíved!

A mi szívünk, a Piros Iskola közösségének szíve bírja, és jövőre is célunk lesz egy beteg gyermek vágyának teljesítése. „


/ 4

Köszönjük a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola ismételt segítségét!


Hanzl Zsófia és Hanzl József
kívánság-koordinátorok
Erdőtelek, 2017.12.22.

Mátyás (8 éves, Budapest)Matyi kívánsága egy DIXIT társasjáték volt, ami egy iskolai közösség összefogása által valósulhatott meg az ünnep előtt!

Kedves támogatónk, Balogh Attila tanár bácsi így emlékezik a kívánságteljesítésre:

„Hányszor van olyan helyzet, hogy emberek egymás közelében, pár száz méterre élnek egymástól és végül több száz kilométeres utazás vagy egy életünket megváltoztató esemény kell ahhoz, hogy találkozzanak. Ez történt december 19-én, a Heim Pál Gyermekkórház egyik kórtermében is.

A Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola 3.a osztálya egy hagyománnyá alakult kezdeményezést folytatott akkor, amikor a Csodalámpa Alapítvány kívánságlistájáról választott egy teljesítendő vágyat közös karácsonyi ajándéknak. Itt köszönöm meg a szülők mindenben támogató hozzáállását és az alapítvány munkatársainak segítségét, akik olyan kívánságot kerestek, ami általunk is teljesíthető. Mátyás akár csak mi, harmadik osztályos és ő is egy tizennyolcadik kerületi (egyházi) iskola növendéke. Velünk ellentétben azonban egy igen komoly betegséggel küzd, ezért is volt éppen a kórházban, s bár akármit kívánhatott volna, szerényen csak egy DIXIT társasjátékot kért a Csodalámpától.

Kedd délután, az előző nap az osztályunk által választott két diák képviselővel és az alapítvány önkéntesével, Mártával (aki szintén több szállal is kapcsolódik a tizennyolcadik kerülethez), négyesben látogattuk meg Matyit, aki infúziós kezelésen vett részt. Beavatva csak édesapja volt, így valóban értetlenül nézett ránk a kisfiú, amikor beléptünk szobájába. Annál nagyobb volt az öröm, kiderült miért jöttünk, és kis segítőimmel átadtuk az alap társasjátékot, s mellé még hat kiegészítő kártyacsomagot is. Kicsit feszengtünk, hiszen Matyi örült volna, ha kipróbálhatja velünk a játékot, de a kezelése ezt nem tette lehetővé, így még beszélgettünk egy kicsit vele és édesapjával, aztán „Szeretetteljes Karácsonyt és valóban egészségben bővelkedő, új esztendőt kívánva!” jöttünk el.

Jó érzés volt úgy eljönni, hogy az osztályközösségünk összefogásával, gyerekek és szüleik együtt hajthattak végre egy csodát, teljesíthettek egy álmot.”Köszönjük a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola ismételt segítségét!


Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.12.19.

Tamás (11 éves, Sopron)Tomi a veseosztály művese részlegében tölt hetente háromszor pár órát. Sopron mellett laknak, így azokon a napokon, amikor Pestre jönnek édesanyjával, hajnali háromkor kelnek fel, hogy a vonattal időben ide érkezzenek.

Tomi laptopra vágyott, és a kívánságát még karácsony előtt teljesíteni tudtuk a White Star Real Estate cégnek köszönhetően.

A kórházba a cég képviselőjével érkeztem, ahol a kisfiú boldogan bontotta ki a gyönyörű számítógépet, melyet azonnal be tudott üzemelni, láttuk, hozzáértő kézbe került az ajándék. Az öröm határtalan volt, telefonon boldogan és izgatottan újságolta a jó hírt anyukájának, aki épp elment valahová.
Köszönjük a White Star Real Estate Kft. segítségét, Tominak gyógyulást és sok türelmet kívánunk.


Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.12.13.


Belépés