Csodalámpa

Beszámolók


Adományozás bankkártyával vagy PayPal-lal

Zalán (12 éves, Miskolc)
Zalán Miskolcon él szüleivel és két testvérével. Régi álma volt, hogy a család együtt megismerje Budapest nevezetességét, de a gondos szervezés ellenére betegségének újbóli fellángolása nem tette ezt lehetővé. Talán egyszer ez a kívánsága is teljesül.

Végül átgondolta a kérését, és a behatárolt egészségi állapotára tekintettel egy Play Station 4 játékkonzolt kért az alapítványtól játékprogramokkal. Így együtt tudnak játszani a testvéreivel, ami nagy élmény lesz mind a hármuknak.

A kisfiú éppen vizsgálatra érkezett a kórházba, meglepődött, és nagyon örült az ajándékának. Lefotózta, és már küldte is ismerőseinek a jó hírt. Indulhat a közös játék!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Bodnár Jánosné
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017. 11.07.

Tibor Krisztofer (8 éves, Budapest)Tibi, mint korosztályából oly sokan, rajong a számítógépekért, így alapítványunktól egy laptopot kért, amin szeretne barátaival beszélgetni, illetve játszani.

Az ajándékozásra kedves támogatónk irodájában került sor, a szülőktől megtudtuk, a kisfiú nagy izgalommal készült az eseményre…

A képeken is látszik, milyen nagy örömet szereztünk!


Köszönjük Gábriel Péter ismételt támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.09.25.

Regina (4 éves, Budapest)Regina súlyos műtéten esett át, már szerencsére jól van… saját szobájában alszik, mint egy igazi nagylány. Így alapítványunktól egy új ágyat kért, mivel szereti a meséket, hercegnős ágyat.

Izgalommal nézte végig a bútordarab összeszerelését, nagyon „elégedett” volt a végeredménnyel. Mikor támogatóink képviselői megérkeztek otthonába, nagy örömmel büszkélkedett új ágyával.


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.10.25.

Patrícia Beatrix (4, Sáránd)


A négyéves Patrícia lány létére nagyon szereti az autókat, egy igazán lányos színűt kért!

Szerencsére rózsaszínű kisautót is árulnak, így sikerült örömet szerezni a kislánynak.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2017.10.02.


Panna (12 éves, Sárosd)Panka egy laptopot szeretett volna, amin játszhat, zenét hallgathat nemcsak otthon, hanem a hosszú, egyhangú kezelések alatt bent a kórházban is.
A dzsinn, amint tudomást szerzett tündéri Panka kéréséről, már varázsolt is...

Ahhoz, hogy a gyönyörű HP laptop csajszissá alakuljon, Panka csillogó öntapadós rózsaszín-lila-piros szívecskéket is kapott, amit azonnal rendezgetni kezdett, és alig várta, hogy otthon kialakítsa a saját, egyedi, Pankás gépét.

Sok örömet, és mihamarabbi gyógyulást kívánunk, tündérlány!


Köszönjük Gábriel Péter úrnak, hogy valóra váltotta Panka álmát is!


Flandera Tünde
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.11.09.

Mátyás Bence (10 éves, Budapest)
Matyi egy nagyon érdeklődő, sokoldalú kisfiú, aki rajong a komoly számítógépes játékokért, nagyon szeret bringázni és kedvenc játékai közé tartoznak az elektromos helikopterek, a "lopakodó" drónok.
Hosszú gondolkodás után elárulta, ha valóban kérhet valamit a dzsinntől, akkor nagyon örülne egy quad-copternek.

Az ajándékkal a kórházban leptük meg a kis kamaszfiút, aki már nagyon várta az ajándékot. Édesanyjával telefonon egyeztettünk az érkezésről és Matyi megérezte, hogy ez a kezelési időszak valami nagy meglepetést tartogat számára.
Amikor megérkeztem a hatalmas dobozzal, örömtől csillogó szemekkel azonnal megjegyezte: éreztem, hogy jönni fogsz, mert anya nagyon titokzatos volt, és gondoltam, csak a Csodalámpa meglepetése miatt nem árulja el, hogy kivel is beszélt telefonon.

Azonnal kibontottuk a csomagot és Matyi profi módon kezdett hozzá a drón összeszereléséhez. Szinte teljesen megszűnt számára a külvilág, de amikor megkérdeztem,
ad-e valami nevet ennek az elegáns áramvonalas gépnek, rám nézett és a legnagyobb természetességgel válaszolt: igen, Thrown - drón lesz a neve. Hogy miiért? Elárulta nekem, de ez legyen a mi titkunk!

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk Matyinak és nagyon sok örömteli időtöltést a „csodadrón” társaságában!


Köszönjük az American International School of Budapest diákjainak, szüleiknek, tanáraiknak az immár évtizedes támogatást!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.november 7.

Gergő István (16 éves, Erk)Gergő Róma nevezetességeit szerette volna látni, betegsége miatt hosszú időt kellett várnia az utazásra, amire így emlékezik:


"Rómába mindig is szerettem volna elmenni. Látni akartam a saját szemeimmel mindazokat, amikről már lassan 8 éve tanulok. Látni, hogy a történelem nagyjai miket hagytak az utókorra. Az utamon elkísért a hasonló érzésekkel csurig töltött személy, a bátyám.

Két héttel az indulás előtt fogtam fel, hogy amire kisiskolás korom óta vágyok, az megvalósulni látszik. Onnantól kezdve minden egyes pillanatát vártam az útnak. Az első repülésemtől kezdve, Olaszország ételeit, az emberek öltözködését, szokásaikat és persze az ország nevezetességeit.

Láthattam végre azokat a dolgokat, amiket eddig csak a képeken nézhettem csillogó szemekkel. Olyan tárgyaknak örültem, hogy láthatom élőben, amiről addig nem tudtam, hogy szeretném. Egyetlen egy részt sem tudnék mondani a túrából, ami nem tetszett volna.

Azonban, a kirándulásunk csúcspontja a Colosseum volt. Hihetetlen látványt nyújtott az egész építmény. Amint beléptem, azt mondtam magamban; „Ez kipipálva!”. Akkor éreztem, hogy ez egy tétel volt a bakancslistámon. Az egész hely elvarázsolt. Napokat tudtam volna ott eltölteni.

Örök élményeket szereztem, amiket soha nem fogok elfeledni. Hála a Csodalámpa Alapítványnak! Köszönöm nekik ezt a lehetőséget! "


/ 5

Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2017.09.26.

Dorina (12 éves, Nyírbátor)Dorina, már éppen lépett volna ki a kórház kapuján, hogy hazamenjen a súlyos szívműtétje után, amikor kiderült, hogy sajnos egy ideig még az intenzív osztály „vendégszeretetét kell élveznie”.
Már előtte is türelmetlenül várta a dzsinn érkezését, de most éreztük, hogy azonnali lelki segítség kell!

Kedves támogatóink megértve a helyzet súlyosságát, lemondtak arról, hogy személyesen jelen legyenek a kívánságteljesítésen /az intenzív osztályra be sem lehetne menni!/, így ma azonnal átadtam a kislánynak az ajándékot.

Hatalmas örömmel és lelkesedéssel fogadta a nagy csomag érkezését és buzgón esett neki a doboznak. Édesanyja segítségével gyorsan ki is csomagolta és örömmel vette tudomásul, hogy kamera és cd-olvasó is tartozéka az ő saját laptopjának.


Köszönjük az American International School of Budapest támogatását!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.11.09.

CSABA DOMINIK (12, HŐGYÉSZ)


Csaba nagy focikedvelő (és betegségéig „fociművelő” is volt), így aligha csoda, hogy Dzsudzsák Balázzsal, példaképével szeretett volna találkozni. Csak hát Balázs külföldön focizik…

A Magyar Labdarúgó Szövetség sietett segítségünkre és szerveztük meg a nagy találkozást a magyar-izlandi válogatott meccs előestéjén.

Csabával és szüleivel a Csodalámpa irodájában találkoztunk, ahol átadtuk Csabának a Nissan Magyarország ajándékát, egy „igazi” profi futball labdát – hátha Balázs lesz olyan szíves és aláírja a labdát…

Utána együtt átsétáltunk a közeli Ritz-Carlton szálloda halljába, ahová hamarosan megérkezett Dzsudzsák Balázs is.

Balázs kedvességének köszönhetően Csaba pillanatok alatt feloldódott (az ember mégsem találkozik minden nap a példaképével…) és kiderült, Csaba „titkos” kérdésekkel készült a találkozóra – még szüleinek sem árulta el, hogy mi mindenre kíváncsi.

Pillanatok alatt egy „interjú szituáció” kellős közepén találta magát Balázs, pattogtak a kérdések, és egyebek mellett megtudtuk, hogy kedvenc játékosa Messi, hogy neki és családjának mennyi erőfeszítésébe került, hogy Nyírlugosról első osztályú külföldi csapatok és a magyar válogatott kulcsjátékosává váljon…

/ 8

A barátságos beszélgetés után Balázs elővarázsolta a magyar válogatott 7. számú mezét, dedikálta Csabának és természetesen a labdát is aláírta. (így legalább a kétkedő osztálytársak is elhiszik, tényleg találkoztak…). És hogy még teljesebb legyen Csaba öröme, a másnapi válogatott meccsre az MLSZ ajándékaként kapott a család három belépőjegyet is!

Hálásan köszönjük Csaba nevében is Dzsudzsák Balázs és a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatását és ajándékait, Szabó Gergő és Tömő Attila uraknak a találkozó megszervezéséhez nyújtott segítségét.


Patzauer Gábor és Felkai Márta
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2017.10.09.

Milán (15 éves, Kál)
Milánt a betegség tolókocsiba kényszerítette, ezért nagyon beszűkült az a világ, amit el tud érni, ami örömet jelent számára. Nagy vágya volt egy laptop, amin filmeket tud nézni, zenéket letölteni és játékokat, amik változatosságot hoznak az életébe.

Október 3-án leptem meg Milánt a látogatással és adtam át az alapítvány ajándékát, egy laptopot.

Milán nagyon boldog volt, egyre csak azt kérdezgette, hogy ezzel tényleg tud filmeket nézni, meg zenét hallgatni? Már alig várja, hogy édesanyja segítségével feltegyék a szükséges programokat a gépre, és indulhasson nagy kalandja a virtuális világban.

Boldog mosolya sokáig elkísért a hazafelé vezető úton.


Köszönjük a Lenovo Technology B.V. támogatását!


Solti Judit
kívánság-koordinátor
Kál, 2017.10.03.

Marcell (16 éves, Szeged)Marcell egy felejthetetlen londoni hétvégén szerette volna megnézni élőben kedvenc játékosait, a Chelsea focicsapatot. Meglepetésünkre meghívást kaptunk a mérkőzés előtti gála ebédre, majd az izgalmas meccs következett. Nagy tétje volt ennek a találkozónk, de szerencsénkre 4:2-re nyert a csapat.

Következő nap Marci és kísérője részt vettek a stadionlátogatáson, benéztek a kulisszák mögé, végig járták az öltözőket, beültek az edzői székbe és közelről megnézték a pályát. Ezt követően ismerkedtünk a város nevezetességeivel, majd pedig a Hyde Parkot és környékét láttuk.

Hogy még emlékezetesebbé tegyük ezt az amúgy is emlékezetes hétvégét, utolsó közös vacsoránk a Hard Rock Cafe-ban volt Marci kérésére.

Remélem, hogy számodra is olyan emlékezetes marad ez a néhány nap, amilyen számunkra. Nagyon jó egészséget és sikerekben gazdag jövőt kívánunk!
Köszönjük a UniCreditbank Hungary Zrt. vezetőségének és munkatársainak támogatását.Köszönjük a WIZZAIR segítségét, továbbá Szövérfi János és Barthos Zoltán uraknak, hogy Marcell még a mérkőzés előtti gálán is részt vehetett.


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Takács Eszter és Beregi Georgina
kívánság-koordinátorok
London, 2017.10.24.

Jázmin Petra (3 éves, Pocsaj)A hároméves Petra betegsége miatt nem mehet közösségbe, de nagyon szeret csúszdázni és hintázni, ezért egy saját játszóteret kért a Csodalámpától.

A kislány nagyon várt minket, reggel már azt kérdezte édesanyjától, megjött-e a játszótér. Délután érkeztünk Virág úrral és segítőivel a családhoz. Petra érkezésünkkor aludt és az építés végére ébredt fel.

Megilletődve kapaszkodott anyukája nyakába és nagy szemekkel nézte végig az építés utolsó munkálatait. A hintába és a csúszdába is nagyon szégyenlősen ült bele, míg ott voltunk…

Bízunk benne sok-sok örömöt fog szerezni számára a hinta és a piros csúszda.

Gyógyulást kívánunk Petrának és sok mosolygós napot a játszótérrel.


Köszönet az Eötvös József Gimnázium diákjainak, akiknek összefogásával Petra álma is valóra válhatott!Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Ficzere Edina
kívánság-koordinátor
Pocsaj, 2017.10.13.

János (8 éves, Csabdi)
Jánoska sok-sok nehéz kezelésen van túl és bizony nehezen telik számára a kórházi időszak. Szereti a meséket, a természetfilmeket és az izgalmas autós-üldözős játékokat is. Így aztán szinte természetes volt, hogy a dzsinntől egy laptopot kért - hiszen az maga lenne a csoda számomra... mondta huncutul mosolyogva.
Csodák márpedig vannak, és szerencsére vannak olyan kedves, igazi csodatévő emberek is, akik a Csodalámpával együtt segítenek valóra váltani beteg gyermekek álmát.

Jánoska titkos álmát Gábriel Péter úr, régi kedves támogatónk segített megvalósítani. A kisfiút a kórházban leptük meg egy gyönyörű, hófehér laptoppal és a dzsinn még egy külön billentyűzettel is megajándékozta a boldogságtól szinte megszólalni sem tudó kiskamaszt. Aztán lassan oldódott a hangulat, Jánoska többször is megköszönte az ajándékot, de ha nem mondott volna semmit, örömtől csillogó szemei szavak nélkül is elárulták volna mérhetetlen boldogságát.

A kisfiút várta a doktor bácsi, így Gábriel úr és Jánoska hatalmas, igazi férfias kézfogással elbúcsúztak egymástól. Mikor támogatónk már elment, Jánoska még elárulta, hogy őt otthon egy igazi, élő őzike várja, akinek "véletlenül" Bambi a neve és amint hazaérnek anyával, azonnal meg fogja mutatni legkedvesebb barátjának, Bambinak a gyönyörű laptopot... és lehet, hogy majd levelet is írok neki - tette hozzá huncutul mosolyogva!

Jánoska, kívánunk Neked sok-sok örömteli időtöltést a laptop használatával.Köszönjük Gábriel Péter úrnak, hogy ismét segített valóra váltani egy beteg gyermek álmát!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.október 17.

Dóra (16 éves, Budapest)A Budapesten élő 18 éves Dóri hosszú gondolkodás után úgy döntött, hogy a Csodalámpától egy hosszú hétvégét kér, amit szüleivel együtt tölthetne el a Bambara Hotelben.
Augusztus végén elérkezett Dóri kívánságteljesítésének ideje, s mi elindultunk, hogy találkozzunk Dórival és szüleivel, s Dóri kérésének támogatójával az Eger melletti Felsőtárkányban lévő Bambara Hotelba.

Mindnyájan nagyon vártuk már a találkozást! Szinte egy időben érkeztünk a hotel bejáratához.
Dóri ragyogott a boldogságtól. Szemében örömkönnyek csillogtak. Mosolyogva árulta el, hogy ők már elfoglalták a szobájukat, s végigjárták az egész hotelt, hogy nekünk is megmutassanak mindent.
Ámulva jártuk végig a csodálatos helységeket az afrikai stílusban épült hotelben. Minden varázslatosan szép volt.

Dóri és szülei elvittek bennünket a szálláshelyükre is. Szobájuk elképesztően szép és kényelmes volt! Természetesen itt is minden berendezés afrikai stílusban készült. Egy kellemes beszélgetés után a látottaktól feltöltődve indultunk haza.

Dóri beszámolóját olvasva, s élőben is látva a Bambara Hotelt megértettük, hogy Dóri mért választotta ezt a hotelt. Azt hiszem, hogy életre szóló élményben volt része.

De erről szóljon Dóri beszámolója:


„ A Csodalámpa Alapítványtól lehetőséget kaptam, hogy kívánjak valamit. Többszöri próbálkozás után végül egy hosszú hétvégét választottam. Két szálloda közül a Bükk lábánál elhelyezkedő Bambara Hotel mellett döntöttem.

Augusztus 17-én délután három óra körül érkeztünk meg a szállodához. Apa fölmérte a terepet, utána bejelentkeztünk, megkaptuk a szobakártyát. Az egész szálloda afrikai stílusban van berendezve, így a szobánk is, mely szerencsére akadálymentes volt. Ebben a pár napban felfedeztük a szállodát, így a Kroko Bárt, ahol nagyon finom koktélokat ittunk. A San Toro éttermet, ahol tradicionális afrikai fogások mellett más ételeket is megkóstolhattunk. A wellness részlegen a belső medencéket még én is kipróbáltam.

A szállodához tartozó Majomváros bungalóit éppen akkor adták át, amikor ott voltunk. Nekem a Majomvárosban a három kenguru tetszett, illetve a hotel egy fa köré épült, ahol négy szurikátának fantasztikus helyett alakítottak ki. Őket többször hosszasan nézegettem, sőt láttam az etetésüket is. Mi ritkán járunk az ország ezen részén, ezért elmentünk Egerbe, ahol megnéztük a várat és a Bazilikát. Szombaton Lillafüredre látogattunk el, már az oda vezető út is gyönyörű volt, mert Magyarország egyik legszebb panorámaútja vezet oda. Lillafüred nagyon szép város, most láttam először. Megnéztük a helyi nevezetességet, a felsőtárkányi szabadidő központot, mely egy gyönyörű tó köré épült. Sajnos az erdei kisvasutat nem tudtuk kipróbálni.

Nagyon gyorsan elrepült ez a pár nap. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy látogasson el a Bükkbe, és ha teheti, szálljon meg a Bambara Hotelban. Ha lehetőségünk lesz rá, akkor mi is visszatérünk még.

Nagyon szépen köszönöm a Csodalámpa Alapítvány összes dolgozójának, Zsuzsi néninek és Laci bácsinak és a támogatóknak, hogy lehetővé tették számomra, hogy egy életre szóló élményhez jussak.

Köszönettel és szeretettel: …… Dóri”

Köszönjük Ilyés Tamás támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Felsőtárkány, 2017. augusztus 18.

Bálint (14 éves, Szombathely)
Bálint a számítógépéhez kért új videókártyát. A nagyfiú nagyon komolyan foglalkozik a számítástechnikával, informatikusnak készül.

A felújított gép így a tanulását is segíti majd, de megtudtuk, mint korosztályából oly sokan játszani is szokott szabadidejében… az így bővített számítógéppel majd ez is nagyobb élményt jelent majd.


Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2017. október 05.


Norisz (14 éves, Heves)


Norisz kívánsága az volt, hogy láthassa a tengert. A Csodalámpa dzsinje ezért mozgósított mindent és mindenkit, hogy ez a kívánság valóra válhasson.

Egy péntek délutánon Norisszal és az Édesanyjával indultunk neki kalandos utunknak, Máltára. A repülés izgalmát átélve, a szállodai szoba elfoglalását követően első utunk a tengerpartra vezetett. Igaz, akkor már sötét volt, fürödni nem lehetett, de a hullámzó tengerbe első este belemártottuk a kezünket. Másnap reggel a máltai magyar csodacsapat két tagja Zsuzsa és Jani elvittek minket a Nemzeti Akváriumba, ahol sok izgalmas látnivaló van, de a legszuperebb egyértelműen a cápás, rájás nagy medence, aminek a belsejében át lehetett sétálni egy üvegfolyosón keresztül. Ezután a kirándulás után utunk egyből a tengerpartra vezetett, gyönyörű napsütéses időnk volt, így úszkáltunk a tengerben. Este a máltai csapat egy grillpartyt szervezett, ahol finomakat ettünk.
Vasárnap reggel volt az igazi izgalom, amikor is ellátogattunk Mediterranoe Marina Parkban, az ott élő magyar csapattal – Feri, Móni, Vitti, Zsuzsa, Jani -, ahol Norisz együtt úszhatott a delfinekkel, Vittivel együtt. A delfinúszást követően még megnéztünk egy fóka showt és egy delfin showt is, majd ismét a tengerparton fürödtünk egy nagyot.
Hétfőn későn délután indultunk vissza Budapestre, amikor már kicsit borongósabb idő volt. Természetesen Norisznak egy kis rossz idő nem szegte kedvét attól, hogy még utolsó napon is fürödjön a tengerben. Így hazautazás előtt még egy fürdés és homokvár építés volt a program.

Azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom azt, hogy egy csodálatos, élményekkel teli hétvégét tölthetett ott Norisz. Nekem, mint a Csodalámpa önkéntes kísérőjének külön nagy öröm volt látni vasárnap este, ahogyan Norisz boldogan, ragyogóan ült a vacsoránál.

Kívánom Norisznak, hogy ez az utazás adjon egy olyan életreszóló élményt, ami segíti Őt gyógyulásában, és kívánom, hogy ragyogjon és mosolyogjon mindig úgy, ahogyan az utazásunk végén!

Az ott élő magyar csapatnak pedig még egyszer egy nagy köszönet, hogy ott voltak velünk a programokon, és ilyen szívvel-szeretettel fogadtak minket./ 4

Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank, a MagNet Magyar Közösségi Bank , valamint magántámogatóink segítségét, hogy sikerült Norisz álmát valóra váltani!dr. Kiss Tímea
kívánság koordinátor
Málta, 2017. október 2.


Norisz e-mailben köszönte meg az utazást:

Kedves csodalámpa!

Először is szeretném megköszönni minden munkatársuknak, aki az utazásunk szervezésében részt vett. Dr. Kosztopulosz Nikolett doktornéninek akinek eszébe jutott, hogy"megdörzsölhessem a Csoda lámpát". Nem utolsó sorban Dr. Kiss Tímeának(Timinek), és a Máltán élő magyar családoknak, akik mindent megtettek, hogy ez a pár nap az életem legszebb napjai legyenek! Nagyon jól éreztük magunkat anyával együtt! A repülés nagy élmény volt! A szálloda kényelmes. A reggelinél alig tudtunk választani a gusztusos étkek közül. A tenger part? Felülmúlta a képzeletemet! A forró homok, a sós víz, a hullámok habjai, olyan vonzóak voltak,hogy még akkor is benne voltunk amikor borús volt az ég. Az aquarium-ban a rengeteg féle halak és a halak között úszkáló búvár is lenyűgözött. A delfinek voltak az üdülés csúcs potjai! Megsimogattam, úsztam közöttük, puszit adtam nekik! Soha nem felejtem el a bűrük tapintását! A pálmafák látványa is örök emlék lesz!


Lora (11 éves, Budapest)A 11 éves Lora nagy vágya egy zongora volt. Már Szabadkán is zongorázni szeretett volna, de ott az oboa és a nagybőgő közül választhatott csak.

A hirtelen Magyarországra költözés, a sok izgalom és kezelés után hihetetlen öröm rajzolódott ki a kislány arcán, mikor otthonukba megérkezett a hőn áhított hangszer, vagyis egy zongora.

Szégyenlősen néhány hangot leütött rajta a kérésünkre. Búcsúzóul megígérte, hogy az első koncertjére meghív minket.
Köszönjük a MagNet Magyar Közösségi Bank támogatását!


Sulija Anikó és Piacsek István
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2017. 09.23.

Fruzsina (8 éves, Esztergom)Fruzsina PS4 játékgépéhez kiegészítőket és új játékokat kért a Csodalámpától, amit kedves támogatóink segítségével tudtunk teljesíteni, akik így emlékeznek a kívánságteljesítésre:


„Ha segítesz másokon, az Téged is épít, többé, jobbá tesz! Nem tudsz úgy átvinni valakit a csónakodon a túlsó partra, hogy közben te magad is meg ne érkezz!”

Tudtam, hogy meg fog érinteni, és tudtam, hogy okkal. Sokszor érzem azt, hogy áldott vagyok, mert megvan mindenem. Amikor viszont az ember nem csak tudja, hanem szembesül is vele, az már olyan dolog, ami alól akkor sem vonhatom ki magam, ha akarom. Fruzsina egy csoda. Úgy, ahogyan a szülei is. Hallva a történetüket, csak arra tudtam koncentrálni, hogy ne sírjam el magam – ők igazi, hétköznapi HŐSÖK. Csupa nagybetűvel.

Felnőtt embereket meghazudtoló módon tűrni azokat a fájdalmakat, amikről mesélt a betegsége kapcsán, egészen megdöbbentő volt. Ugyan csak 8 éves, mégis felnézek Rá. Nagyon boldog volt, amikor egyszerre mondtuk Neki: „Milyen szép hajad lett! Nagyon csinos vagy! Nem is látszik, hogy beteg voltál!” Lehetett érezni, hogy nyomokat hagyott a lelkében. És persze, miért is ne lenne így. Amikor viszont kibontotta az ajándékot, amit kért (kontrollerek, és X BOX játékok), láttuk az arcán: most igazán boldog.

Elmesélték, hogy attól féltek a legjobban, hogy nem tudja Fruzsina elkezdeni az iskolát idén, mert olyan gyenge az immunrendszere, mint egy 1 éves kisgyereknek. Szerencsére viszont mégis be tudott ülni szeptember 1-én a várva-várt iskolapadba, és újra olyan lehet picit, mint a többi gyermek. Hálásan köszönöm az Édesanyjának és Fruzsinának, hogy megtisztelt minket a bizalmával, és elmesélte a történetüket, mert megint több lettem ez által én is: tanultam kitartást, hitet és akaratot.

Gyógyulj meg Fruzsi, nagyon drukkolunk Neked!

Csiszár-Szlamek Márta”

„Egy napos hétfői délutánon érkeztünk meg Esztergomba Fruzsináék háza elé. Nagyon izgatottan vártuk már, hogy megismerhessük ezt a kislányt, akinek kívánságát teljesíteni tudjuk. Már a kapuban vártak. Nagy mosoly volt a szülők arcán és nagy meglepődéssel fogadott minket Fruzsi, hiszen számára meglepetés volt a találkozó. Miután beinvitáltak otthonukba, ami már önmagában egy jóleső érzés, szívélyes fogattatásban volt részünk.

Beavattak kicsit az életükbe, és Fruzsina arca boldogsága fordult, miután ráébredt, ma teljesül a vágya. Elmesélte nekünk megható történetét, melybe beleborzongtunk mindannyian. Elismerésre méltó, hogy milyen alázattal viselte betegségét, és vette tudomásul, hogy Neki ezt meg kell élnie és túl kell rajta lennie. Érdekes szembesülni azzal, hogy mindenki életében mást jelent a „normális” szó, másak a mindennapi normák. Ezt megdöbbenten vettem tudomásul.

Rendkívüliek a gyermekek, ahogy Fruzsina is. Hiszek abban, hogy mindennek oka van, ami talán a kislányra is teljes mértékben igaz. Hisz furcsa érzés volt hallani, mikor azt mondta: „Nekem betegnek kellett lennem!” Ezt a terhet vette ő magára, de látszott rajta ma már örömmel telnek napjai.

Ehhez volt egy cseppnyi támogatás az ajándék, amivel segíthettük Őt kilépni a mindennapi mókuskerékből. A játékokkal, melyekkel játszat ezután, átléphet egy-egy másik világba, ahogy nem csak általunk elismert hős lehet, hanem akár ő is annak érezheti magát mikor megment egy virtuális világot, vagy éppen egy versenysorozat kupáját tarthatja virtuálisan kezében.

Örülök, hogy könnyebbé, élménydúsabbá tehettük ennek a gyönyörű kislánynak a mindennapjait. Jó egészséget és gyógyulást kívánok Neki.

Tóth Csaba Barnabás "


Köszönjük a Fundamenta Lakáskassza Szakértői Üzletág észak- és dél-dunántúli kollégáinak a támogatását!


Szerencsés Tamás
kívánság-koordinátor
Esztergom, 2017.09.25.

Éva Melánia (11 éves, Sarkad)A 11 éves Éva nagyon boldog volt, amikor teljesült nagy álma, a klinikai benn fekvése alatt megkapta a laptopot. Nem ismeretlen a számítógép kezelése számára, hiszen az iskolában tanítják a használatát.

Eddig a szomszédba járt számítógépezni, de most a szülei megígérték, mivel van gépe, a netet is beköttetik. Ennek azért is örül, mert az iskolában akadnak olyan feladatok, amihez az internetről levett anyagból tud segítséget kapni.

Éva elmondása szerint még a fehér színét is eltaláltuk a laptopnak, mert álmában ilyenre vágyott.


Köszönjük magántámogatóink, köztük a MIX TEAM támogatását!


Dóczi Tamásné
kívánság-koordinátor
Szeged, 2017.10.04

Csaba (7 éves, Nádudvar)
Csabi egy SONY PlayStation 4 konzolt kért a Csodalámpától. A dzsinn hamarosan elő is varázsolta a csodamasinát, már csak abban kellett besegítenem, hogy az minél előbb el is jusson kis gazdájához.

Ilyen gyorsan még soha nem szerveztem meg ajándék átadását. Nagyon sietnünk kellett, mert Csabit sajnos csak egyetlen napra engedték haza a kórházból, hogy találkozhasson apukájával és testvérével, aztán másnap már mennie kellett vissza.

Édesanyjával megbeszéltük a találkozót és egy óra múlva már Csabi a kezében is szorongatta a hatalmas dobozt. Nagyon meglepődött, mert az összeesküvésről semmit sem tudott. Boldogan bontogatta az ajándékát és biztos vagyok benne, hogy délután már hatalmas játékcsatákat vívtak a testvérével.

Nagyon örülök, hogy megismerhettelek Csabi, és kívánom, hogy gyógyulj meg olyan hamar, amilyen hamar valóra válthattuk az álmodat!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Nádudvar, 2017.09.21.


Belépés