2011-01

Beszámolók/2011-01-31 Zsolt


Délelőtt érkeztünk meg a házhoz, ahol Zsolt az anyukájával, nagyszüleivel és két fiútestvérével lakik, kis helyen, de annál nagyobb szeretetben.

Az egész család izgatottan várta érkezésünket, csak Zsolt nem tudott semmiről, hogy még nagyobb legyen a meglepetés. Boldogan kapcsolta be a laptopot, amire október óta várt, miközben az egész család izgatottan forgolódott körülötte.

Legközelebb a kórházban fekve is tudja majd nézni a “vonatos filmeket”, melyeket annyira szeret, de természetesen két tesójával is megosztja majd a laptopot, hiszen az már első pillantásra látszott, hogy nagyon jó testvérek.

Miután megcsodáltuk Zsolt valóban hatalmas vonatos képeslap gyűjteményét, és ajándékba kaptunk néhány gyönyörű horgolt angyalka karácsonyfadíszt – melyeket ezúton is még egyszer köszönünk – melegséggel a szívünkben hagytuk el Mezőberényt.

Zsoltnak és családjának nagyon jó egészséget, minden jót kívánunk!




/ 2







Horváth Anita és Horváthné Nagy Ilona
kívánság-koordinátorok
Mezőberény, 2011.01.03.

Rita (11 éves, Szombathely)






Rita LCD TV-t kért, amit karácsony előtt sikerült átadnunk. A kórházban Rita nem tudta, hogy megyünk, így volt nagy meglepetés, amikor meglátott bennünket. Szóhoz sem jutott, olyan nagy volt az öröme. Mivel aznap „csak” vérvételre kellett bejönniük, így az átadás után rögtön haza mehettek és beüzemelték a készüléket. (A nagyszülő elmondta, hogy ő nem hitt abban, hogy Rita megkapja azt, amit kért. Erre válaszoltam, hogy amit kérnek a gyerekek, mi azt természetesen teljesítjük)

Kívánjuk Rita, hogy sokáig tudd használni az új tévédet!



Köszönjük a szombathelyi Media Markt segítségét!




Köszönjük aBritish International School tanulóinak,

hogy ismét örömet okoztak!











Huszárné Török Katalin és
Mogyorósi Mikós
kívánság-koordinátorok
Szombathely, 2010. 12.23.

Bence (9 éves, Rábacsécsény)






Megérkezett a december, s vele együtt a várakozás és készülődés az ünnepre. Ebben a hónapban van az év legszebb ünnepe a Karácsony. Évek óta küzdök azzal, hogy ugyanazzal a tiszta szívvel élhessem meg az ünnep melegét, mint gyermekként. Azzal, hogy tényleg az legyen a fontos, hogy együtt vagyunk és szeretjük egymást, s ne pedig az ajándékok száma határozza meg a Karácsony értékét. S ekkor jött a telefon, hogy megyünk Bencének ajándékozni… Hatalmas izgalommal vártam, hiszen ő az én kis manóm, akinek először ott lehettem a kívánsága teljesülésénél.

Vasárnap délután érkeztünk meg Rábacsécsényre az adományozó testvérpárral együtt. Azokkal az emberekkel, akik közül az egyikőjük szintén leküzdötte a gyilkos kórt, míg a másik gyermekei már részesültek az alapítvány gyógyító csodájában. S most ők jöttek továbbadni a szeretetet, hitet s reményt egy számukra ismeretlennek a betegség elleni harc közepette.

Bence kicsit gyengén, de örömmel vette át az ajándékát. Egyből nekilátott a kicsomagolásnak, hogy minél hamarabb kipróbálhassa az új játékkonzolt. Míg mi a szülőktől érdeklődtünk a kisfiú hogyléte felől, Bence ez idő alatt egy percre sem tette le az új szerzeményét, s csak kérdezett, hogy mi mire is való. Hamar bele is merült a játékba, így talán alig vette észre mikor búcsút vettünk tőle. De ezt mi nem is bántuk, hiszen addig sem arra gondol, hogy másnap kórházba kell mennie kezelésre, hanem önfeledt lehetett egy kis időre.

Azért keltünk ma útra, hogy teljesítsük egy beteg kisgyermek vágyát. De a látogatás után elgondolkodtam, hogy igazából ki is az, aki kapott és ki az, aki adott. S azt hiszem mi gazdagabban távoztunk, mint ahogy elmentünk. Ez a karácsony igazi szelleme…

Kitartást, erőt kívánunk az egész családnak, s azt hogy Bence otthon tölthesse az ünnepeket, s minél előbb meggyógyuljon!

Köszönjük Baán Miklósnak és testvérének az adományt!!





/ 2







Takács Anikó és Nyilas József
kívánság-koordinátorok
Rábacsécsény, 2011.12.11.

Beszámolók/2011-01-13 Zoltan






Zoli 12 éves és az Irigy Hónaljmiriggyel szeretett volna találkozni.

Találtunk egy mindenkinek alkalmas időpontot, ami egybeesett Zoli szülinapjával. Ekkor leesett az első igazi hó, megspékelve egy kis ónos esővel. Semmi nem szegte kedvünket, hiszen két nagy eseményre is készültünk.

Zoli szülei meglepetésnek szánták a „bulit”. Mindenki szerencsésen megérkezett a helyszínre, az Irigy Hónaljmirigy próbatermébe. Mikor már ott álltak a bejáratnál, Zolinak még akkor sem volt gyanús semmi. Majd mikor meghallotta a zenét és a teremben meglátta a fiúkat, akkor esett le neki, hova is jöttek.

Végre megtörtént a várva várt találkozás. Pont előző nap említette meg anyukájának, hogy „már lehet, hogy el is felejtették a kívánságomat”. Szóval nagy volt az öröm, az ünnepeltet felköszöntötték szülinapja alkalmából, együtt énekeltek, táncoltak, sok fotó készült, és Zoli minden fontos aláírást is begyűjtött.

A találkozás után elmentünk megünnepelni ezt a különleges szülinapi eseményt egy cukrászdába. Később, azt hiszem jóleső fáradtsággal, lassan hazamentünk. Zoli végig azt mondogatta, „ez volt életem legszebb napja”.

Köszönjük az együttes tagjainak, hogy találkozásuk létrejöhetett!

Külön köszönjük Fodor Péter menedzsernek, hogy a koncert előtti sűrű program kellős közepén lehetőséget adott Zolinak a találkozóra.




/ 4




Tunyogi Orsi
kívánság-koordinátor
Budapest,2010.12.01.

Laura (4 éves, Balmazújváros)






Laura soron következő műtétjére érkezett a miskolci kórház gyermeksebészeti osztályára 2011. január 6.-án.

Nem gondolta, hogy még ezen a napon teljesül a kívánsága, ami egy hordozható DVD lejátszó volt. A pici lány nagy örömmel fogadta az ajándékot, és azt kérdezte tőlem: „ugye Zita néni ezt nem kell már visszaadnom?”

Az osztályra visszatérve anyukájával és apukájával rögtön be is kapcsoltatta a „várva-várt” ajándékot, hiszen kapott mellé DVD meséket is, így a holnapi műtétre már jobb kedvvel gondolt, vagy talán nem is foglalkozott vele…

Szülei a mi közvetítésünkkel mondanak hálás szívvel köszönetet a támogatónak és az Alapítvány munkatársainak is!




Köszönjük támogatónknak, Istvánnak, hogy már évek óta karácsonykor

egy kisgyermekünk arcára mosolyt csal ajándékával.





/ 3




Törökné Zita és Kónyáné Tímea
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2011. január 6.

Beszámolók/2011-01-13 Gabor






Gábor álma mi más lehetett, mint a legtöbb tininek, ő is egy új „csodamobilra” vágyott: a SAMSUNG Galaxy 3-ra.

Kívánjuk, hogy minden álmod, vágyad, óhajod 10 nap alatt teljesüljön!

Most ugyanis az történt, hogy kedves támogatónk, a Márkus család a honlapunkat olvasgatva azonnal lépett, megvásárolta a készüléket, és az ünnep előtt személyesen át is adta az ajándékot a fiú nagy-nagy örömére.








Köszönjük a Márkus család önzetlen segítségét, és azt, hogy karácsonykor

évről évre visszatérnek a gyermekeinkhez több kívánságot is teljesítve.





Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2010.12.21.

Eszter (11 éves, Pap)




Találkozásunk a 11 éves Eszterrel egy kicsit nehezen indult. Igen csak megilletődött, amikor megérkeztünk és megtudta jövetelünk okát. Egy kis pityergés is besikerült, de aztán a várva várt ajándék oldott a feszültségen.

Eszter szüleitől megtudtuk, hogy kislányuk vidám. Nagyon szeret iskolába járni, ahonnan egy ideje azonban kénytelen távol maradni.

Eszter iskolatársainak is nagyon hiányzik, mivel a kezelések miatt csak ritkán találkozhatnak. Érdekli az informatika és a világháló, így a netbooknak jó hasznát fogja venni a tanulásban, kikapcsolódásban.


Köszönjük a GE Healthcare támogatását!









Dr.Magyar Judit és Dr. Lordovics László
kívánság-koordinátorok
Pap, 2010. 12.23.

Bendegúz (14 éves, Nagykanizsa)

Bendegúz 14 éves nagyfiú, akinek hobbija a zene. Elhatározta, megtanul gitározni.

Nem is gondolta, hogy álma ilyen gyorsan teljesül majd egy kedves támogatónk, a Márkus család jóvoltából.

Szinte egy nap alatt beszerezték a gitárt, s karácsony előtt még vállalták a hosszú utat Nagykanizsáig.

Igazi meglepetést szereztek a napokig lázas betegséggel küzdő fiú számára. Kérdésemre válaszolva - milyen a gitár? - Bendegúz így összegzett:
Ez sokkal- sokkal jobb, mint amire számítottam.


Köszönjük a Márkus család önzetlen segítségét, és azt, hogy karácsonykor

évről évre visszatérnek a gyermekeinkhez több kívánságot is teljesítve.

Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2010.12.22.





Beszámolók/2011-01-06 Zsolt






Zsolti egy Wii játékkonzolra vágyott, amit barátainál látott meg és próbált ki először.

A kedves felajánlók segítségével sikerült meglepetést szerezni neki. Mikor megérkeztünk hozzá, nem is sejtette, hogy kívánsága teljesülni fog. A nagy ajándékdobozt meglátva mosoly és hatalmas öröm jelent meg arcán. A csomag kibontásában kishúga is buzgalommal segített.

A technikai akadályok leküzdése után, már indult is a játék, Márióval.

Jó érzés volt látni, milyen boldog Zsolti!
Minden jót kívánunk az egész családnak!







Köszönjük magántámogatónk önzetlen felajánlását!





Albelné Benkő Beatrix
kívánság-korrdinátor
Öcsöd, 2010. 12.07.

Beszámolók/2011-01-06 Pongrac


Pongrác már igen sokszor megfordult a Gyermekszív Központban, de nem gondolta volna, hogy ez a mostani látogatása ilyen boldogan fog zárulni.

Régi vágya volt már egy X BOX, amin otthon tudna játszani, mivel itt a kórházban mindig nagy lelkesedéssel veti bele magát a játékba a betegtársaival.

A gyors szervezésnek és a lelkes adományozónak köszönhetően, pont a hazamenetel előtt sikerült ezt a nagy ajándékot átadni Pongrácnak, aki hatalmas hévvel esett neki a csomagolásnak csak hogy végre láthassa mit rejt a doboz.

Nagy volt az öröm, azonnal konstatálta, hogy még játék is van hozzá és pont olyan amilyet szeret. Eltervezte, hogy csak ő fog vele játszani, persze a tesóit is odaengedi, néha. Megtudtuk azt is, hogy a szomszéd faluban az egyik barátjának, már van X BOX-a és tőle további játékokat tud majd szerezni.

A jó hangulatú beszélgetés után, Pongrác édesanyjával visszatért a kórterembe, és mindenki jó érzéssel folytatta tovább az útját.

Köszönjük magántámogatónknak, Pellion Ágnesnek, hogy ismét mosolyt csalhattunk egy gyermek arcára.





Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2010. 12.01.

Beszámolók/2011-01-06 Nikolasz






Karácsony előtt egy nappal – pontosan három hónappal első kívánságteljesítésem után – régióvezetőnkkel, Erdős Rékával útnak indultunk Koroncóra, hogy egy 3 éves kisfiú kérését teljesítsük.

Megérkezésünkkor Nikolasz és édesanyja épp az udvaron játszottak, majd beinvitáltak minket a házukba. Niko érdeklődve figyelte a nálam lévő szatyrot, ami az ajándékát rejtette. Az ajándékozás előtt még megmutatta nekünk egyik kedvenc játékát, egy elektromos autópályáját, amit ott előttünk ki is próbált. Megtudtuk, hogy Niko az autókon kívül nagyon szereti a meséket is, ezért egy hordozható DVD lejátszót kért a Csodalámpától.

Niko nagyon örült a meglepetésnek, majd a szekrényből előkerült a kedvenc meséjét tartalmazó DVD is, amit kis segítséggel egyszerre el is indított a lejátszóban. A „Még mit hoztatok?” kérdésére átadtam neki pár szaloncukrot így karácsony alkalmából. Nikot nagyon lefoglalta a mesenézés, reméljük, ez eltereli figyelmét a kezelésekről.

Niko, használd egészséggel az ajándékodat, és nézz rajta nagyon sok mesét!




/ 3








Köszönjük a támogatását!





Potyondi Zsuzsanna és Erdős Réka
kívánság-koordinátorok
Koroncó, 2010. december 23.

Máté (15 éves, Ajka)

Máté egy vasútmodellt szeretett volna kapni, ami nagyon hamar sikerült teljesítenünk egy kedves felajánlónak köszönhetően.

Láttam rajta, hogy boldog volt, mikor a kórházban találkoztunk. Elmondta, hogy az asztalt ő fogja otthon elkészíteni. Nagyon örömmel fogadta a vonatot és a kiegészítő kellékeket.

Jó barkácsolást és kikapcsolódást! A legjobbakat kívánjuk Számodra!


Köszönjük Szabadics Éva magántámogatónk felajánlását!

Beregi Georgina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2010.12.15.






Beszámolók/2011-01-06 Cintia

Ködös, zimankós, meglehetősen barátságtalan időben indultam el Szolnokra december 21-én. Ám mindenképpen át akartam adni az ajándékot még karácsony előtt, hiszen ilyenkor a várakozás még izgalmasabb, mint máskor.

Mikor megérkeztem Cintiához, rögtön felmelegedtem, mert olyan barátságosan és kedvesen fogadtak. A kislány mosolyával /ami végig, amíg ott voltam nem hervadt le az arcáról/, fel lehetett volna olvasztani a jeget a környező utcákról.

Olyan hozzáértő módon nyúlt a kis net-bookhoz, hogy csak néztem.

Annyi biztos, Cintiának emlékezetes karácsonya volt a Csodalámpa és a támogató jóvoltából.


Czakóné Bálint Judit
önkéntes
Szolnok, 2010 12.21.









Köszönjük a GE Healthcare támogatását!!









Beszámolók/2011-01-06 Benedek






Benedek régen vágyott már egy komoly számítógépre.

Karácsony közeledtével talán még inkább remélte, hogy a Csodalámpa dzsinnje neki is elhozza az ajándékát. Nagy szeretettel fogadott bennünket, megsejtette az előzetes telefonálgatásokból, hogy miért kerestük meg őt!

Bár érkezésünkkor a kutyái lefoglalták minden figyelmünket, a kisfiú azért izgatottan a csomagjainkat nézegette. A segítségünkkel kibontotta a dobozokat, az íróasztalán előkészített helyre került a számítógép, így gyorsan be tudtuk üzemelni. Benedek arcán nagy öröm tükröződött, főleg akkor virult ki teljesen, amikor elérte kedvenc FBI-os nyomozós játékát az interneten.

Hamar el is búcsúztunk, hagytuk őt, hogy élvezhesse vadonatúj számítógépét.
Kedves Benedek, reméljük, sok örömöt hoz az életedbe ajándékunk!




/ 2








Köszönjük az Erőforrás Alapítvány támogatását, amellyel ismét

hozzájárult egy gyermek kívánságának teljesüléséhez.








Márk Judit és Tunyogi Orsolya
kívánság-koordinátorok
Budapest,2010. 12.13.

Bence Kristóf (9 éves, Velence)


Bence hosszú ideje érdeklődik a csillagok iránt, sok ilyen tárgyú könyve van, de egy profi távcső még hiányzott.

Nem is gondolta, hogy a kívánság megfogalmazása után ilyen rövid idő alatt valóra válhat az álma. Egy kedves támogatónk jóvoltából a csodamasina a karácsonyfa alatt várta volna Bencét, ám a kisfiút állapota miatt bent tartották a kórházban az ünnepek alatt, de amint hazautazhatott, azonnal örülhetett is a messzelátónak.

A képek is bizonyítják: a kisfiú öröme határtalan…







Köszönjük Szabadics Éva magántámogatónk felajánlását, segítségével újabb csoda történhetett!!!





Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Velence, 2011.01.03.

Andrea Kitti (3 éves, Várpalota)

Didergő, fagyos téli reggel indultunk útnak, hogy a Csodalámpa ajándéka megérkezzék Andika karácsonyfája alá, gyertyagyújtásra.

Meleg, aprócska kis otthonukban a bájos, kicsi lány kedvesen mosolyogva fogadott bennünket szüleivel együtt. Az oldódás azonnal megtörtént, így hamar eljutottunk a csomagbontásig, amely igazán nagy-nagy örömet szerzett.

Andika boldogan ölelte magához saját kis DVD lejátszóját, amellyel a támogatóink a kislány nehéz mindennapjait könnyítették meg!


Köszönjük Baross Gábor felajánlását!

Ligervári Györgyné
kívánság-koordinátor
Várpalota, 2010. 12. 21.




Archívum

Archívum


Belépés