2019-05

Virág (16 éves, Budapest)

Virág nagyon régen megszerette az állatokat, főleg a pandákat, ezért is kézenfekvő volt számára, hogy kívánsága ezeknek a maciknak a meglátogatása legyen. Ezek a látszólag aranyos, de valójában „kissé” félelmetes méretű állatok kevés európai állatkertben látogathatóak, Magyarországon eddig még nem láthattuk őket közelről.
Szerencsére Bécsben, a schönbrunni állatkertben egy egész család él, bár a gyerekeket a közelmúltban visszaszállították Kínában, azért a mama YanYan és a papa itt maradtak.

Hosszas szervezés előzte meg látogatásunkat, mivel jelenleg pároztatás miatt a két állatot elválasztották egymástól, így drukkolnunk kellett, hogy ne csak jó idő várjon minket, hanem YanYan ne bújjon el kuckójában. A schönbrunni állatkert dolgozói nagyon kedvesen fogadtak minket, személyes állatkerti túrát is kaptunk, melynek keretében igen sok állat szokásairól is hallhattunk Annától.


Persze a látogatás fénypontja a pandaketrec volt, ahol már várta is Virágot a nagymaci. Kényelmesen és ráérősen rágicsálta a bambusz rudat, amiből Virágnak is jutott :-), sőt még örökbe is fogadta YanYan-t.

Hisszük, hogy ez a jól sikerült látogatás lényegesen hozzájárul Virág gyógyulásához, azt pedig tudjuk, hogy örökre szívébe zárta kedvencét.

/ 5





A kívánságteljesítéshez nyújtott segítséget köszönjük a bécsi, schönbrunni állatkert dolgozóinak, a Mellow Mood Hotelsnek és magántámogatóinknak.



Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Bécs, 2019. május 2.


Viola (8 éves, Szombathely)


Viola nagyon szereti a lovakat, heti rendszerességgel jár lovagolni. Egy lovardát kért lovakkal, amikkel otthon is tud játszani, már sok-sok lova van, amelyek így elférnek az istállóban.

Kívánságát még húsvét előtt tudtuk teljesíteni, nagyon örült Viola, azonnal össze is szerelte apukája segítségével a lovardát. Az tetőablakokat ki lehet nyitni, az ablakokat virág díszíti, a lovakat az épülethez lehet kötni. Megmutatta a többi lovat is, a sok-sok kiegészítőt és bővíteni is lehet az épületet.


Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását!


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2019.04.19.

Patrik (6 éves, Eger)


Patrik egy örökmozgó, szeretni való kisfiú. Sok időt töltött kórházban. Az volt a vágya, hogy mire hazakerül a kórházból, a Csodalámpa varázsoljon az udvarukra csúszdát, mászókát és három hintát, hogy három fiú testvérével játszhasson végre a szabadban!

És eljött a várva várt nap! Patrikot végre hazaengedték a kórházból. Édesanyjától minden reggel megkérdezte, hogy járt e már az udvarukon a Csodalámpa Dzsinnje, vannak e már játékok az udvaron? És egyik reggel Patrik anyukájának a válasza az volt, hogy " igen, itt járt a Dzsinn!"

A Csodalámpa újra teljesített egy álmot! Kerti játszóteret varázsolt Patrikék udvarára! Annak ellenére, hogy Patrik nem vehette le a szájkendőt, szeméből is sugárzott a boldogság, hogy álma teljesült!

Kedves Patrik!
Kívánunk sok örömteli napokat, használjátok az új játékokat!


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Egerszalók, 2019. április 27.

Nikolett (12 éves, Újfehértó)


Niki 13 éves lány, aki a Csodalámpától egy SMART TV-t kért. Egy szombat délután találkoztunk, amikor átadtam az ajándékát. Bár tudta, hogy aznap teljesül a kívánsága, mégis nagyon megörült, amikor meglátta a készüléket rejtő dobozt.

Nem gondolta, hogy ilyen nagy a valóságban, elmondta, hogy neagyon jó helye lesz a szobájában ennek a TV-nek.

Használd egészséggel Niki!


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.04.27.

Lili (9 éves, Nyíradony)


Lili egy kis visszahúzódó, csendes kislány. Nagy álma volt, hogy a szobájában legyen egy saját tévéje egy rattan fotellel, hogy kényelmesen tudja nézni kedvenc műsorait.

A nagylány éppen a kórházi osztályon tartózkodott, mikor az ajándéka megérkezett! Édesanyja segítségemre volt, ügyesen tartotta a titkot. Sajnálom, hogy nem videó felvételt csináltam, mert igazán azon látszott volna Lili meglepődöttsége. Érzelmeit nehezen mutatja ki, de biztosan láttam és tudom, nagyon nagy öröm volt számára, hogy teljesült a kívánsága!

Kedves Lili! Használd egészséggel az új tévédet!


Köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház ismételt támogatását!



Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.04.17.

Dóra (3 éves, Oroszlány)


Egy péntek délután szorgos munka kezdődött az oroszlányi család udvarában. A házban közben ott aludt a három éves Dóri, aki betegsége miatt nem mehet közösségi játszótérre, ezért kért egy saját játékot az udvarukra.

Mire felébredt, a szakemberek már végeztek a munkával, átadva a teret az ünneplésnek, hiszen a kívánság teljesülése pontosan Dóri 3. születésnapjára esett. A torta csak az első volt a meglepetések sorában!

A házból kilépve még jobban felcsillant a szeme, amikor meglátta az udvarban történt változást. Mosolyogva futott a játszótér, saját szavaival a „játéktér” felé és azonnal a birtokába vette azt, testvérével, Zsomborral és unokatestvérével, Hannával. Két-három lecsúszás után az őt figyelő felnőtteknek csodálatos kijelentést tett: „Boldog vagyok!”

Reméljük állapota tovább javul és hamarosan barátait is elhívhatja saját játékterére, vagy ő megy majd el a közösségi játszótérre.




Köszönjük a Hesse Trade Kft. támogatását!


Radics Zoltán
kívánság-koordinátor
Oroszlány, 2019.04.26.

Dénes (7 éves, Budapest)


A kicsi Dénes nagyon szereti a LEGO játékokat és régi vágya volt egy komoly LEGO űrhajó, amivel aztán hatalmas "kalandokra indulhat"..

A huncutul mosolygó Star Wars rajongó fiúcska álma akkor valósult meg, amikor szüleivel kontrollra érkezett a klinikára.

Az ajándékot támogatónk, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. kedves munkatársa, Óbert Ágnes személyesen adta át Dininek, akinek így egyenesen az ölében landolt a Star Wars történet legújabb űrhajója, egyelőre csak "darabokban"!

A fiúcska csillogó szemekkel nézte a hatalmas dobozt és meglepetésében csak annyit tudott mondani: „Hűha”! Hamar oldódott a kisfiú zavara, és miután jó szorosan magához ölelte az óriási dobozt, komoly magyarázatba kezdett, hogy ez a szuper űrhajó mit is fog tudni, ha összerakta már az apró darabokat... addig azonban a hajótest, a pilótakabin, a forgatható lézerágyú torony, a radar tányér, a titkos rekeszek, kábelek és még sok-sok darab összerakása... mind mind Dinire vár! Már csak türelem ( és talán egy pici szülői segítség is?!) kell hozzá, hiszen a dobozban több mint 1300 darab várja, hogy Dinivel indulhasson a nagy kaland!

Jó szórakozást, kalandra fel kicsi Dini!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.05.20.

Csaba (5 éves, Hódmezővásárhely)


Csabika régi vágya volt, hogy saját udvarukban legyen egy medence, ahol nyáron, jó idő esetén kellemesen eltöltheti a napokat, mivel betegsége miatt közösségi fürdőbe nem szívesen viszik a szülei.

Az ajándékot egyelőre dobozban tudtuk csak átadni, a kertet rendezi még apukája, amint az időjárás is engedi, felállítják a kerti medencét, és akkor lesz Csabika öröme teljes.




Köszönjük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Szeged, 2019.05.10.

Albert (17 éves, Sándorfalva)



Albert nagyon szereti az autókat, így mikor megtudta, hogy kívánhat valamit a Csodalámpától, nem is gondolkodott túl sokat.

A műszaki dolgok nagyon érdeklik, épp ezért tanul gépipari szakközépiskolában. Otthon van a családnak autója, és a nagyfiú régi vágya, a jogosítvány megszerzése elérhető közelségbe került.

Egy szegedi autósiskolába beiratkozva nagyon gyorsan és ügyesen teljesítette a KRESZ-tanfolyam elvárásait és eredményes vizsgát tett.

Kezdődik a gyakorlati oktatás, ahhoz is hasonló sikereket kívánunk.


Köszönjük magántámogatóink, köztük az American International School of Budapest diákjainak támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.05.14.

VIKTÓRIA (12, PÁSZTÓ)

A csodalámpás gyerekeknek nagyon sok akadályt kell leküzdeniük a gyógyulásuk felé vezető úton…Így van ez Vikivel is, akinek egy hirtelen jött szívműtét megváltoztatta az életét.

Korábban is sokat olvasott, kedvenc könyve a Vámpírnaplók, de szeret rajzolni és festeni, amióta megkapta az új szívét, elhatározta, hogy még gitározni is megtanul, ha teljesen felépül. A barátai, osztálytársai segítették őt akkor is, amikor nem tudott iskolába menni, s már alig várták, hogy újra találkozhassanak vele. Még egy darabig nem járhat iskolába, ezért is kért a Csodalámpától egy laptopot, ami segíti őt a felzárkózásban, persze csetelhet is az ismerőseivel, de még a kedvenc filmjeit is megnézheti rajta.


Igazi kulturális csemegének ígérkező irodalmi rendezvényre hívtuk Vikit a családjával a budapesti brit nagykövetség rezidenciájára, ahol találkozott Őexc. Iain Lindsay nagykövet úrral, Juhász Anna irodalmárral, Al Ghaoui Hesna televíziós újságíró, szerzővel, Hámori Gabriella színművésszel, Kanyó Dávid fuvolaművésszel, és még sok-sok céges és magán Csodalámpa-támogatóval. Kicsit meglepődött, amikor a Nagykövet úr nagyon barátságosan és persze magyarul üdvözölte.

/ 5




Viki számára az igazi meglepetés azért mégis csak az volt, amikor Bodó Teodórától, a Provident Pénzügyi Zrt. kommunikációs igazgatójától átvehette a várva várt laptopot, hozzá a kedvenc könyvének filmestett változatával, a Vámpírnaplók első 2 évadával. Egy kicsit mindenki meghatódott abban a néhány percben….Viki pedig biztos, hogy legszívesebben hazarohant volna megnézni a filmet, de mivel nagyon szereti az irodalmat, érdeklődéssel figyelte az utazásokról, a brit és a magyar kultúra kapcsolatáról, a kölcsönös megismerésről, és ezekben a versek szerepéről szóló zenés beszélgetést. A műsor végén közös fotók készültek a közreműködőkkel, a Nagykövet úrral, sokan körbevették, kérdezték, mielőbbi teljes gyógyulást kívántak neki.

Reméljük, hogy ez a nem mindennapi kívánságteljesítés örök élményként segíti Vikit abban, hogy mielőbb visszatérhessen a korábbi jól megszokott hétköznapokhoz. Kitartást és sok-sok erőt kívánunk neki mindannyian!

Köszönjük a Csodalámpa irodalmi est minden résztvevőjének, Juhász Anna irodalmárnak, Al Ghaoui Hesna televíziós újságíró, szerzőnek, Hámori Gabriella színművésznek, Kanyó Dávid fuvolaművésznek és a rendezvény támogatóinak, a Brit Nagykövetségnek, a Budapest Airportnak, a Danubius Hotelsnek, a Pepper House-nak, a Provident Pénzügyi Zrt-nek., valamint természetesen a vendéglátóknak, Őexc. Iain Lindsay nagykövet úrnak és feleségének Bridget asszonynak, hogy jótékony felajánlásukkal egy igazán sikeres rendezvény részesei lehettünk és közösen megvalósíthattuk Viki álmát.




Felkai Márta és Patzauer Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019. május 14.

MÁTÉ ATTILA (8, BUDAPEST)

„Máté azóta is lebeg!” – mondta az édesapja a telefonban… és Máté egy igazi hős. Reggel egy sok órás vizsgálatra és kezelésre kellett befeküdnie a gyermekklinikára. Édesapja szerint az estébe nyúló infúziót csak azért tudta elviselni, mert izgult, vajon megvárják-e őt a felnőttek, vajon találkozhat-e Nagy-Britannia magyarországi nagykövetével, vajon sokan lesznek ott és tényleg megkapja az ajándékát, a hatalmas tehervonatot váltókkal, vasúttal, mindezt LEGO-ból?

A kezelés időpontja még bizonytalan volt, amikor Mátét és édesapját meghívtuk a brit nagykövetség rezidenciájára. Sejthetik, nem csak az épületről volt szó, hanem Máté kívánságának teljesítését meglepetésnek szántuk az aznap esti, igazi kulturális csemegének ígérkező zenés irodalmi rendezvény közönségének is és támogatóinak is.

Már azt hittük nem érnek oda a rendezvényre, amikor hívott minket Máté édesapja, hogy bár már fél 8 van, de Máté nagyon szeretné, ha megvárnák őt a Nagykövet úrék. Amikor a rendezvény vége felé odaértek, többek szemébe könny szökött, hallva Máté történetét. Mindenki nagy örömmel fogadta őket, s pillanatok alatt körbe fogták a hős kisfiút a műsor közreműködői, valamennyien gyakorló szülők: Juhász Anna, Al Ghaoui Hesna, Hámori Gabriella, Kanyó Dávid és még nagyon sokan a vendégek közül. Őexc. Iain Lindsay nagykövet úr magyarul és nagyon barátságosan köszöntötte a srácot. Ő és a rendezvény fellépői adták át a hatalmas LEGO tehervonatot. Máté mosolyogva tűrte a fényképezést, de nem kellett sokat biztatni, hogy bontsa már fel a szép csomagolást… Még pár fotó, majd illedelmesen elköszönt mindenkitől, hiszen nagyon nehéz nap volt mögötte.

/ 4




Másnap az édesapja elmesélte, a hazaérkezésük után Máté még órákon keresztül szerelte össze a játékot, majd a következő nap a hazatérő 3 fiútestvérével közösen egy hatalmasat játszottak. Bár nem tartozik szorosan a történethez, de ha Máté „kinövi” ezt a vonatot, van egy babakorú fiútestvére is, biztosan ő is jót fog majd vonattal játszani.


Köszönjük magántámogatóinknak, a Csodalámpa irodalmi est minden résztvevőjének, Juhász Anna irodalmárnak, Al Ghaoui Hesna televíziós újságíró, szerzőnek, Hámori Gabriella színművésznek, Kanyó Dávid fuvolaművésznek és a rendezvény támogatóinak, a Brit Nagykövetségnek, a Budapest Airportnak, a Danubius Hotelsnek, a Pepper House-nak, a Provident Pénzügyi Zrt-nek., valamint természetesen a vendéglátóknak, Őexc. Iain Lindsay nagykövet úrnak és feleségének Bridget asszonynak, hogy jótékony felajánlásukkal egy igazán sikeres rendezvény részesei lehettünk és közösen megvalósíthattuk Máté álmát.




Felkai Márta és Patzauer Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019. május 14.

Virág (17 éves, Pilisszentiván)



Virág még nem tudja pontosan, milyen egyetemi szakra jelentkezik a gimnázium után, de az biztos, hogy az állatok életével, s a megmentésével szeretne foglalkozni. Bár a tanulmányait egy éven át magántanulóként kellett folytatnia, ma már újra iskolába jár, és ha teheti, színházba is elmegy, mert az olvasás mellett a színdarabokat is kedveli.

Éppen ezért úgy gondoltuk, meglepjük, és a Centrál Színházban Rudolf Péterrel közösen teljesítjük a kívánságát. Virág a Csodalámpától egy laptopot kért, hogy a segítségével könnyebben elkészíthesse az iskolai prezentációkat és az előadásokat, de a jövőben azokon a napokon is könnyebben tudja majd bepótolni a házi feladatot, amikor vissza kell menni vizsgálatokra a kórházba.

A Centrál Színház előtt találkoztunk, majd az oldalbejárón át érkeztünk meg az öltözőkhöz, ahol már Rudolf Péter várt minket. Virág szinte egy pillanat alatt megtalálta a közös hangot a vendéglátójával, a nagylány a terveiről beszélt, a színész pedig néhány szakmai trükkről mesélt neki. Persze a fő szerepet ebben a darabban a laptop kapta, aminek Virág láthatóan nagyon-nagyon örült.

Átérve a színház büféjébe még beszélgettünk egy kicsit, s amíg elpakoltuk az ajándékot, egymás után érkeztek oda a színészek, az alapítványunkat is támogató Nagy-Kálózy Eszter és Puskás Tamás igazgató úr, akik mindannyian köszöntötték Virágot, emlékül pedig egy-egy közös fotót is készítettünk.






Köszönjük védnökünk, Rudolf Péter segítségét, hogy közösen adhattuk át Virág ajándékát! Köszönjük magántámogatóink segítségét.


Felkai Márta
Budapest, 2019. március 27.

Tamás (13 éves, Telekgerendás)



Tamásnak ellenőrzésre kellett bejönni a Szegedi Gyermekklinikára, amikor megtörtént az okostelefon átadása. Nagyon boldog volt, örömmel bontotta ki a csomagot.

Elmondása szerint a legjobbkor kapta meg az ajándékot, mert a tavaszi szünetben jól ki tudja használni fényképezésre és filmnézésre.

Mivel sajnos sokat hiányzik az iskolából, ezen a komoly okostelefonon kapja meg a lefényképezett, füzetbe írt anyagot, a leendő házi feladatot az osztálytársaitól.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Hungarian Steampunk Community közösségének összefogását és a 2018-as karácsonyi vásárán résztvevők támogatását!


Dóczi Tamásné és Nagy Andrea
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2019. április 17.

Szófia (4 éves, Kálmánháza)


Szófia egy elbűvölő kislány, akinek minden vágya volt egy ugrálóvár, ha meggyógyul, tudjon a kertben játszani, sőt, jó időben még vízi csúszdaként is működik.

Egy szép napon a várva várt ajándék megérkezett. Szófi izgatottan várta, hogy jó idő legyen, és fel tudják állítani a kertben a játékot, természetesen még víz nélkül…

Meg is történt! Szeme sugárzott, nagyon boldog volt.




Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Kálmánháza, 2019.04.16.

Richard (4 éves, Zalagyömörő)



Egy napsütötte délutánon újabb örömszerzésnek lehettünk részesei kedves támogatónkkal együtt! Ricsike egy mosolygós közvetlen kisfiú, találkozásunkkor egyből beszélgetett velünk, játszótere építése közben megmutatta a kedvenc játékait.

Nagyon izgatott volt, és anyukájával együtt mentünk is a ház mögött lévő saját kis birodalmába, ahol a készítő éppen szorgosan szerelte össze a fa játszóteret hintával, csúszdával.

A komoly szerkezet végre elkészült! Ricsike azonnal birtokba is vette, egyből kipróbálta a csúszdát, hintát.

Nagy volt a boldogság! Köszönjük mindannyian ezt a fantasztikus élményt!
Köszönjük a támogatót képviselő Fölföldi Katalinnak, hogy együtt örült velünk!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását!


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Zalagyömörő, 2019. 04.18.

Marcell (5 éves, Miskolc)


Marcika egy nagyon élénk, aranyos, mindig mozgó kisfiú. Nagyon szeret játszótérre járni, de most egy jó ideig még nem használhat közös játszóteret más gyerekekkel, ezért kért egy saját csúszdát, mászófalat és hintákat a Csodalámpától.

Marci a kapuban izgatottan várta, hogy mikor érkezik már a nagy platós teherautó, amin az ő saját játékai vannak. Nagy volt ám a boldogság, mikor végre begördült a nagy autó Marciék udvarára.

A kisfiú ügyes volt, ő maga is segédkezett a játékok összeszerelésében. S amikor minden készen lett, nagy boldogan vette birtokába a kerti játszóteret!




Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek a támogatását!



Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Harsány, 2019. április 5.

László (18 éves, Miskolc)


Laci ismét hosszú időt fog kórházban tölteni. Hobbija és majdani munkája is az elektronikus zeneszerzés. Otthonában komoly stúdiója van, de az otthoni számítógépet nem hozhatja be a kórházba. Márpedig Laci a kórházban is "dolgozni" akar. Ezért a kívánsága egy laptop volt, amivel kórházi körülmények között is hódolhat szenvedélyének.

És eljött a várva vár nap, amikor megérkezett a nagy fekete doboz a Laci által áhított laptoppal! A fiatalember szemében könnycseppek csillogtak, amikor bontogatta a csomagot. Ahogy elmondta, nem hitte volna, hogy az álma valóra válhat!

De megtörtént! Egy újabb csoda, a Csodalámpa valóra váltotta Laci álmát!

Kedves Laci!
Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban, és gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019. április 23.

Jázmin Regina (9 éves, Nagykanizsa)


Jázmin betegsége miatt sok időt tölt kórházban és egy ideig nem mehet közösségbe. Nagyon vágyott egy notebook-ra amin a kórházban és otthon töltött ideje alatt filmeket nézhet, játszhat, olvashat.

Nagyon boldog volt, amikor teljesült a kívánsága. Egy ideig csak nézegette a gyönyörű hófehér laptopot, de azután gyorsan összebarátkozott vele. Megkönnyítette számára a kórházban töltött időt és hasznos lesz számára az otthoni tanulásban.

A kívánságteljesítő dzsinn még meglepte kedvenc énekese rajongói pólójával is, aminek nagyon örült.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását!


Maléth Anikó
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.04.07.

Hanna Zsófia (10 éves, Budaörs)



A 10 éves Hanna nagyon szeret legózni, kedvence a LEGO Elves - A sárkány menedékhely.

Mivel ez egy kifutott széria, a beszerzése komoly feladatot jelentett az alapítvány számára. Szerencsére az erőfeszítéseink sikerre vezettek, végül megvásárolhattuk a kislány által annyira szeretett ajándékot.

A különleges LEGO készlettel otthonában leptük meg, nagy volt az öröm, amikor meglátta a Sárkány dobozát.

Sok boldogságot kívántunk a használatához!


Köszönjük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest támogatását!


Dressel Erika
kívánság-koordinátor
Budaörs, 2019.04.09.

Alexa (3 éves, Szendrő)


A szendrői Alexa egy szeretni való, mosolygós kicsi lány, aki hosszú időt töltött kórházban, távol a családjától. Egyik kis betegtársa, Milánka egy akkumulátoros kisautót kapott a Csodalámpától, amely a kórházban lett átadva a kisfiúnak. Attól fogva Alexa vágya egy olyan kisautó lett, csak rózsaszínben.

A kislányt végre hazaengedték a kórházból, és otthon nemcsak a testvérei várták, hanem a csodaszép rózsaszín kisautó is! Hatalmas volt az öröm, amikor a kicsi lány megpillantotta az autót! Mi pedig örültünk Alexa örömének.

Az autócsodát azonnal ki is próbálta a gazdája, kinyitotta az autó ajtaját, olyan természetes mozdulattal, minta mindig ilyen autóba utazott volna. Beült a volán mögé, bekapcsolta a zenét, a világítást, és a slusszkulccsal beindította a motort, és már indult is, úgy, mint aki meg sem akar állni egészen a világ végéig!

Drága kis Alexa!
Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban, és gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház ismételt támogatását!



Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Szendrő, 2019. április 12.

Ádám (11 éves, Sárisáp)


Ádám mit sem sejtve érkezett a Csodalámpa irodájába, anyukája azt mondta, a kívánságának teljesítéséhez még egyeztetésre van szükség…

A meglepetés nagyon jól sikerült, amikor a támogató képviseletében megérkezett Málnási Kinga, a kisfiú nem sejtette, hogy ma megkapja az ajándékát, az áhított laptopot.

Hihetetlenül meglepődött, nagyon-nagyon örült!! A laptop beüzemelése közben még egy –két könnycsepp is előkerült.

Nem tudni, hogy Ádám, vagy a jelenlévő felnőttek meghatottsága volt a nagyobb. Szép perceket éltünk át mindannyian, csodás volt látni a kisfiú őszinte, tiszta örömét.


Köszönjük a Firstmed-FMC Kft. támogatását, Málnási Kingának a személyes jelenlétet!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.04.15.

Tamás (14 éves, Szada)


Amikor Tamással beszélgettünk, egy komoly fiatalembert ismerhettünk meg, aki műszaki érdeklődésű és szeret szerelni, hobbija a hangtechnika. Elmondása szerint a youtube-ról nézi a filmeket, ezekből merít ötleteket.

A Csodalámpa Alapítványtól egy komoly hangfalat kért.

Igyekeztünk a kívánságteljesítéssel, mivel tudtuk, komoly beavatkozás előtt áll, és szerettük volna, ha előtte maga szerelheti össze otthon, sőt még élvezhesse is zenehallgatásnál a hangfal előnyeit.

Az ajándékozásra az alapítvány irodájában került sor, nagyon nagy volt az öröm, a képek is ezt bizonyítják!!!




Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.04.03.

Bálint (4 éves, Apátistvánfalva)


Bálint az idei húsvétra egy különleges ajándékot kapott, kívánságára megszerveztük, hogy családjával megnézhesse a hatalmas showműsornak ígérkező „Séta a dinoszauruszokkal” című előadást. Kellemes tavaszi délután találkoztam az 5 éves Bálinttal és családjával a Papp László Budapest Sportaréna előtt. Bálint szereti és ismeri a dinoszauruszokat, ezért választotta kívánságául ezt az élményt.

Már hetekkel előtte izgatottan várta a programot, így a találkozásunk után nem sokkal el is foglaltuk a helyünket, ahonnan remekül lehetett jól látni a színpadon zajló eseményeket. Az előadáson előbb kisebb, majd egyre nagyobb dínók jelentek meg, látványosan és élethűen mozgó nagy állatokat láttunk.

Bálint végig nagy odafigyeléssel nézte a színpadi eseményeket. A fantasztikus előadás után a helyi shopban a csodalámpa ajándékaként választott magának egy Tirannosaurus Rexet, amit nagy örömmel vitt haza.

A kezdetben kicsit visszahúzódott kisfiú az előadás végére teljesen feloldódott, s csak mosolygott és mosolygott. A szülei és lánytestvére is nagyon boldogan köszönték meg ezt az élményt.




Köszönjük a Live Nation Magyarország és a BudapestAréna munkatársainak a kiváló helyekre szóló jegyeket!




Czirinkó Judit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019. április 20.

Anita (11 éves, Budapest)



Anita eddig sok betegségen esett át, és rengeteg időt tölt a kórházban. Kívánsága egy szép fehér laptop volt, amit nagy szeretettel adtunk át neki egyik kórházi kezelése alkalmával.

Anita elég szégyenlős, de az arcát elöntő őszinte mosoly mégis elárulta a boldogságot, amelyet ez a gyönyörű ajándék varázsolt az életébe. Megtudtuk, hogy jól bánik a színes ceruzáva, ecsettel-festékkel, így ígéretet tett, hogy hamarosan kapunk is egy rajzot tőle.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek a támogatását, amely segített Anita kérésének gyorsan teljesítésében. Valamit köszönjük Nádas Gábor igazgató úrnak a kedves részvételét az ajándék átadásakor.


Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.04.15.

Károly (17 éves, Szentes)


Karcsi kicsit szorongva jött a Szegedi Gyermek Klinikára, mert úgy tudta, hogy vizsgálatra kell bejönnie iskola után, és itt találkozik édesapjával.

Hatalmas volt az öröme, amikor meglátta a piros táskán a Csodalámpa feliratot. Az ajándék dobozát boldogan bontotta ki, és nézte meg a csodálatos új laptopját.

A kívánságteljesítésen ott volt dr. Katona Márta professzor asszony, Karcsi kezelőorvosa, aki meghatódva nézte a beteg fiú örömteli reakcióját.

Mindannyian nagyon boldogok voltunk, ajándékozók és a megajándékozott gyermek is!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Dóczi Tamásné és Nagy Andrea
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2019.04.16.

Gréta Ivett (17 éves, Bélapátfalva)

Gréta egy komoly SMART TV-re vágyott, mivel a tévézés mostanában eltereli a figyelmét a betegsége nehéz perceiben. A kívánsága gimnazista fiatalok példaértékű összefogásával teljesült!!

A budapesti Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola 9. c osztálya az iskolában megrendezett alapítványi esten önköltségi befektetéssel narancslekvárt árusított, melyet maguk készítettek egyedi recept alapján. A kívánság teljesüléséhez hozzájárult a DSR Liberty Kft, Spáh Dávid és Spáh Fanni. Köszönet a szakgimnázium tanári csapatának is, akik a lekvár megvásárlásával segítették ezt a szép kezdeményezést.

Az osztály képviseletében Haragos Edina és Baricz Kevin a kórházban meglátogatta Grétát és átadták számára az ajándékot. Gréta nagyon boldog volt. Kellemesen elbeszélgettek, mivel hasonló korúak, telefonszámot és elérhetőséget cseréltek.

Mindannyian örömöt éreztek, nem tudni, ki nagyobbat, a megajándékozott vagy az ajándékozó diákok.
Szép délután volt!


Köszönjük a budapesti Gundel Károly Vendéglátóipari és és Idegenforgalmi Szakképző Iskola 9. c. osztályának és magántámogatóinknak a segítséget!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.03.25.

András Zoltán (14 éves, Budapest)


András komoly nagyfiú, sokat gondolkozott arról, mi legyen a kívánsága…

Végül a LEGO Star Wars Halálcsillag szettje mellett döntött. Kicsi kora óta nagyon szeret építeni. Különösen a LEGO-t kedveli, korábban rengeteg ilyen játékot gyűjtött, de az utolsó költözésük során az összes LEGO elveszett,és nagyon hiányzott neki . A súlyos műtéte utáni időszakban bizony jól jött volna figyelemelterelésnek egy-egy ilyen szett.

Egy budapesti cukrászdában leptük meg őt, Lukéj Gabriellával együtt vittük a hatalmas dobozban a HALÁLCSILLAGOT.

Mindannyiunk számára kellemes percek következtek, Andris nagyon örült az ajándékának, kellemes beszélgetés alakult ki.
Megtudtuk tőle, szerencsére már tud iskolába járni, szeret nyelveket tanulni és tolmács szeretne lenni.


Támogatónk, Lukéj Gabriella, a Csodalámpa Alapítvány adománygyűjtő rendezvényén vett részt 2018. november 17-én a Hilton Budapest Hotelben, s a tombolasorsolás egyik nyerteseként lehetőséget kapott, hogy eljöjjön velünk egy kívánságteljesítésre.

Külön köszönjük neki azt a kedvességet, amivel az együtt töltött időt András számára feledhetetlenné tette!!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.04.23.

Archívum

Archívum


Belépés