2014-08

Eszter Rebeka (8 éves, Szigetszentmiklós)

Úgy érezzük, Eszter sorai és rajza mindent elmondanak:


Minden résztvevőnek, gyermeknek és felnőttnek is hasonlóan nagy élmény volt ennek a kérésnek a teljesítése, amit mi a földről követtünk nyomon, majd az esztergomi bázisra érve láthattuk Eszter örömét.

Tiszteletbeli hőlégballonossá vált, részt vett egy avatási szertartáson, a nagy nap emlékére oklevelet kapott, és egy videofelvétellel is megajándékozták őt.



Köszönjük a MagNet Bank támogatását és Nagy Lufi Hőlégballonos Sportegyesületnek ennek a napnak a profi lebonyolítását!!



Sulija Anikó és Piacsek István
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2014. 08.09.


Vivien (3 éves, Nyíregyháza)

Hatalmas öröm volt Vivien családjában, amikor megjelentünk Pető Zsolt úrral, a Földgázszállító Zrt. üzemvezetőjével, és átadtuk a várva várt rózsaszín kisbiciklit a "stílszerűen" rózsaszín pólóban lévő Viviennek.

Természetesen csak a kislánynak volt ez meglepetés, hisz az anyukával szövetkezve készítettük elő a kívánság-teljesítést.

Vivienk ragyogott az örömtől, amint birtokba vette új tulajdonát.

Vivien nevében is köszönjük a Földgázszállító Zrt. ismételt támogatását, kollégájuknak külön is a személyes közreműködést!


Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2014.08.17.


Barbara (15 éves, Fülöpháza)

Barbara kívánsága egy olyan okostelefon volt, mellyel kapcsolatot lehet teremteni a barátaival, ismerőseivel.

A Csodalámpa dzsinnje a nagylány segítségére sietett, és a Magyar Nemzeti Bank jóvoltából egy Samsung Galaxy S3 okostelefont kapott Vankó Győző úrtól, a bank képviselőjétől.

Barbara egy vizsgálat után, amikor kezébe vette a hőn áhított telefont, széles mosollyal köszönte meg az ajándékot.

Jó egészséget és mielőbbi gyógyulást kívánunk Barbinak!

Barbi nevében is köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


dr.Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest,2014.augusztus 8.


Alex (14 éves, Karcag)

Alex 14 éves fiatalember, nem is lehetett más kívánsága, mint egy szuper, modern laptop, ami sok mindent tud.

Nem kellett sokat várnia, a “dzsinn” hamar betoppant a hőn áhított laptoppal. Alex ,amikor augusztus 12-én meglátott a Tűzoltó utcai Klinikán a nagy dobozzal, örömében felkiáltott:

"Nem hiszem el, hogy már is teljesül a kívánságom, ez hogy lehet?"
Így, feleltem neki, és átadtam a meglepett fiúnak a Csodalámpa ajándékát. Szobatársai és azok szülei vele együtt örültek, nagymamájának is könnyeket csalt a szemébe unokája öröme.

Mielőbbi gyógyulást kívántam és hagytam Alexet, hogy a kezelésekhez gyűjtse az erőt új "barátjával".

Kívánjuk, hogy minél hamarabb gyógyulj meg Alex!

Alex nevében is köszönjük az E.ON támogatását!


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.augusztus 12.


Leonard Gergő (8 éves, Tarpa)

A nyolcéves Leonard szép szobát szeretett volna, ahol kényelmesen töltheti az idejét.

Megtudtuk, hogy a szekrényen, asztalon és ágyon kívül egy fotelnek is örülne...

A kívánság teljesítésére támogatónk jóvoltából hamarosan sor is kerülhetett, és Leonard örömmel vette birtokba új szobáját.


Köszönjük az E.ON Zrt. ismételt támogatását, amivel Leonardnak nagy örömet szereztek!



Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2014.07.21.


Hanna (3 éves, Hidas)

Hanna betegsége miatt nem mehet közösségi játszótérre, ezért egy kerti játszóteret kért a Csodalámpától.

Kis faházat, mászókát és csúszdát majdnem teljesen készen hozták udvarukba. A készítők 10 perc alatt összeállították az új "várat" és Hanna máris birtokba vehette a játékot. Nagy öröm volt, mikor szülei segítségével lesiklott. Bátyja után mászva ő is kipróbálta a mászó falat és a házikót is.

/ 4




Az ajándékozó, az FGSZ Földgázszállító Zrt. képviselőjének jelenlétében adtuk át játszóteret.

A Csodalámpának és segítőinknek újból sikerült nagy örömet és mosolyt varázsolni egy gyermek arcára.


Hanna nevében is köszönjük a FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását.


Szabó László
kívánság-koordinátor
Hidas, 2014. 08. 08.


Dominik (3 éves, Győr)


A hároméves Dominik kívánságait számtalan jó szándékú, segítőkész ember lesi és próbálja teljesíteni az elmúlt hetekben.

A Csodalámpa is beállt a sorba, és egy új televíziókészülékkel lepte meg a csöpp kisfiút. Dominik ugyanis imádja a meséket, egyik kedvence Sam, a tűzoltó.

Egy segíteni vágyó győri tűzoltó támogatónk társaságában ebéd után, a délutáni alvás előtt kerestük meg otthonában a beteg kisfiút.

Dominik először némi távolságtartással, édesanyja ölébe kuporodva szemlélte az ajándékot rejtő dobozt, de hamarosan felülkerekedett benne a kíváncsiság, és teljes erejével segített csomagolni, zacskót tépni.
A dobozból hamarosan előkerült a meglepetés, de kiderült, itt bizony további szerelésre is szükség lesz. Jól jött hát a két nagy és két apró férfi kéz a háznál, hisz csavarozni kellett, elemeket helyre rakni, kábelkígyókkal megbirkózni. Némi közös szerelés után már csak a programozás volt hátra, és Dominik már szörfölgetett is a mesecsatornák között.
Hogy még inkább beleélhesse magát Sam kalandjaiba, egy igazi tűzoltóautós pólóval is megleptük a pici fiút.

A kisfiú az ágyába befészkelődve, kezében a távirányítót szorongatva, egyre laposabbakat pislogva lépett be az álmok mesés birodalmába...

Sok mesés kalandot kívánunk!


Domi nevében is köszönjük az E.ON Zrt. támogatását!


Erdős Réka és Süle Tamás
kívánság-kordinátorok
Győr, 2014. 06.18.


Jenő (17 éves, Boba)



2014 augusztus 15-én 9 óra 50 perckor eljött a várva várt pillanat: a Zürich fele induló repülőgép a magasba emelkedett a Liszt Ferenc repülőtéren.
Ez még önmagában nem egyedülálló esemény, de ha figyelembe vesszük, hogy én is a fedélzeten voltam, már egész másként fest a dolog.

Elindultam tehát-nem túlzás-állig felfegyverkezve, hogy a világtörténelemben eddig példa nélküli tettet hajtsak végre, nevezetesen meghódítsam Svájcot.
Nos nem meglepő módon a hódítás nem sikerült, azonban bátran állíthatom, hogy életre szóló élményben volt részem. Egykori atléta és hatalmas sportrajongó lévén a zürichi Letziggrund stadionban rendezett EB jelentette természetesen a legnagyobb élményt számomra.

Fontos megjegyezni, hogy a színvonalas, jól szervezett és jó hangulatú versenyen aláírásvadászként sem vallottam szégyent, hiszen szert tettem két EB-győztes kézjegyére is.
Ezen kívül két magyar éremnek-egy aranynak Pars Krisztián és egy bronznak Márton Anita jóvoltából- is tapsolhattam, ami külön öröm volt számomra. Honfitársaim sikere hatalmas büszkeséggel töltötte el a szívemet.

A felejthetetlen sportélményeken kívül a négynapos kirándulás bővelkedett kulináris élvezetekben is: alapos minőségellenőrzést végeztem a svájci csokik körében, amelyek íze semmi kívánnivalót nem hagyott maga után, illetve volt szerencsém megkóstolni egy tradicionális svájci ételt, a fondue-t is.

Határtalan jókedvemet még a reptér fele vonatozva begyűjtött bírság sem tudta lelohasztani.
A kirándulás végén szuvenírekkel megrakodva és számtalan élménnyel gazdagodva ölelhettem át ismét a szeretteimet.

Viszlát Zürich!
Nagyon köszönöm a vendéglátásod, de valamit meg kell értened: mindenhol jó, de legjobb otthon!

Jenő


/ 5




Jenő nevében is köszönjük az FGSZ Zrt-nek, az OGRE-PRO kft-nek,a támogatást, mely lehetővé tette a kívánság teljesítését.
A sporteseményre a bejutást Gyulai Mártonnak, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkárának és Ambrus Gábornak, a Sportszerkesztőség vezetőjének köszönhetjük.



Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.08.15.


Olivér (3 éves, Szombathely)

Szombat reggel indultunk Szombathelyre, hogy meglepjük a kis Olivért.

Olivér már 4 éves, betegsége 9 hónapos korában kezdődött. V******kkal kezelték, de mára már hála Istennek jól van.

Az ő kívánsága egy kis játszótér volt, amit a házuk kertjében állítottunk fel számára.
Ő mit sem sejtve addig a nagyszülőknél volt.

A boldogság, amit a kis arca tükrözött bearanyozta a mi hétvégénket is. Lelkesen vette testvérével birtokába a kis játszóteret.

Remélem a jövőben még sok lehetőségünk lesz sok hasonló kisgyermeknek örömet szerezni.

Sadie

Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2014.08.09.






Olivér nevében is köszönjük ifjú támogatónk, Sadie segítségét, aki így meséli el, miért lett támogatónk:

Néhány évvel ezelőtt egy nem mindennapi lehetőségnek köszönhetően 500 000 forintot kaptam a munkámért.
Nemrégiben úgy döntöttem, hogy a pénz nagy részével szeretnék azokon a gyerekeken és tinédzsereken segíteni, akik a nagyon súlyos betegségük miatt nem élhetnek normális gyerekkorukat. Szeretném egy kívánságukat teljesíteni és ezzel őket boldoggá tenni. A Csodalámpa Alapítvány segítségével két gyerek kívánságát már sikerült valóra váltanom.

Őket Daninak illetve Olivérnek hívják.

Dani a Forma 1 re szeretett volna eljutni és ott találkozni egy versenyzővel. Ő 17 éves és súlyos ******gyengeségben szenved ( M*** g***) 13 éves kora óta. Nagyon kedves fiúról van szó, aki még akkor is másokon, hajléktalanokon segített, amikor ő maga náluk rosszabb állapotban volt.
Szerencsére már jobban van és a rengeteg gyógyszer, orvosi kezelés segítségével remélhetőleg hosszú és boldog életet élhet.

Olivér 4 éves és v*******a van. 1 évesen csontvelő átültetésen esett át. Ő is jobban van, de 2 hónaponként kontrollra jár vissza. A családjával nemrég új házba költöztek. Csongor ide a kertjükbe szeretne egy saját játszóteret. Az ő kívánsága jövő héten teljesül, amikor a családommal ellátogatunk Szombathelyre és segítünk összeállítani.

Remélem sikerült őket boldoggá tennem és egészséges, hosszú életük lesz.


Katalin Orsolya (13 éves, Budapest)






A 14 éves budapesti Kata, betegsége miatt már pici kora óta úszik, kitartása, mérhetetlen akarata eredményeként sorra nyeri a versenyeket. Példaképe Hosszú Katinka, ezért azt kérte a Csodalámpa Alapítványtól: szeretne a világbajnok úszónővel megismerkedni és vele együtt úszni. A találkozóra a Komjádi uszodában került sor.

Mivel Hosszú Katinka szinte folyamatosan és a világ különböző pontján versenyez, nem volt könnyű megtalálni azt az alkalmas időt, amikor Budapesten elérhető. De sikerült, és kérésünkre azonnal igent mondott. Katával és mamájával izgatottan vártuk a hétfő reggelt, amikor a Komjádi uszodában végre találkozhattunk a bajnoknővel. Kati egy saját készítésű rajzzal lepte meg a berlini Európa-bajnokságra éppen akkor felkészülő úszónőt, aki nagyon kedvesen fogadott minket, és egyből a vízbe invitálta Katát. A két hölgy több hosszt is leúszott, közben minden fordulónál megálltak egy kicsit csevegni… hogy miről, az maradjon a „két Katalin” titka.

A közös vízi képek után a szárazföldön Hosszú Katinka ellátta jó néhány úszótanáccsal Katát, majd az ő táskájából is előkerült egy ajándékcsomag a kis vendége számára. Aláírásokat gyűjtöttünk, közös fotókat készítettünk, majd elbúcsúztunk, hiszen a Vasas úszónőjére még nagyon sok verseny vár ebben az évben.

Bár Kata látszólag nagyon elfáradt, édesanyja odasúgta, nagyon boldog most az én lányom…


Kata nevében is nagyon köszönjük Hosszú Katinkának és a Magyar Úszó Szövetség munkatársainak,

köztük Halász Saroltának a segítséget, hogy egy újabb csodalámpás gyermek álma valóra válhatott.

/ 3




Felkai Márta
Budapest, 2014. augusztus 4.

Dániel (17 éves, Budapest)

Dani számára pénteken jött el a várva várt nap: a helyszínen követhette végig a Forma-1 Magyar Nagydíj eseményeit.
A jegy fedett helyre szólt, így nem okozott problémát a meleg, napsütéses idő a hétvége további részében sem.

Dani a tribünről érdeklődve figyelte a boxban zajló munkát, és az első szabadedzést a célegyenesben tekintettük meg.

Ezután jött Dani számára egy nagy meglepetés: a Williams Martini Racing vendégeiként a csapat, illetve a Martini képviseletében végigsétáltunk a Paddockon és egy hideg italra is vendégül láttak bennünket.
A GP2 szabadedzését itt néztük végig, majd megnéztük a csapat munkáját a boxban.

Ezután jött Dani számára egy újabb meglepetés: Felipe Massával, a csapat versenyzőjével személyesen találkozhatott a motorhome-ban, ahol aláírta a csapatsapkát, illetve közös képet is készítettünk.

/ 4



Szombaton, illetve vasárnap is nagy izgalommal nézte végig a Forma-1 mellett a betétfutamokat is.
Szombaton láthattuk ahogy Damon Hill, illetve Johnny Herbert - immáron a SkySports kommentátoraiként - készítik a műsort. Johnny Herberttől sikerült autogramot is szerezni.

Hihetetlen élményként élte meg ezt a három napot Dani (főleg a Paddock látogatást!), melyet ezúton is köszön mindenkinek, aki lehetővé tette ezt számára.


Lampért Dénes
kívánság-koordinátor
Budapest 2014.07.26.

Dani nevében is köszönjük ifjú támogatónk, Sadie segítségét, aki így meséli el, miért lett támogatónk:


Néhány évvel ezelőtt egy nem mindennapi lehetőségnek köszönhetően 500 000 forintot kaptam a munkámért.
Nemrégiben úgy döntöttem, hogy a pénz nagy részével szeretnék azokon a gyerekeken és tinédzsereken segíteni, akik a nagyon súlyos betegségük miatt nem élhetnek normális gyerekkorukat. Szeretném egy kívánságukat teljesíteni és ezzel őket boldoggá tenni. A Csodalámpa Alapítvány segítségével két gyerek kívánságát már sikerült valóra váltanom.

Őket Daninak illetve Olivérnek hívják.

Dani a Forma 1 re szeretett volna eljutni és ott találkozni egy versenyzővel. Ő 17 éves és súlyos ******gyengeségben szenved ( M*** g***) 13 éves kora óta. Nagyon kedves fiúról van szó, aki még akkor is másokon, hajléktalanokon segített, amikor ő maga náluk rosszabb állapotban volt.
Szerencsére már jobban van és a rengeteg gyógyszer, orvosi kezelés segítségével remélhetőleg hosszú és boldog életet élhet.

Olivér 4 éves és v*******a van. 1 évesen csontvelő átültetésen esett át. Ő is jobban van, de 2 hónaponként kontrollra jár vissza. A családjával nemrég új házba költöztek. Csongor ide a kertjükbe szeretne egy saját játszóteret. Az ő kívánsága jövő héten teljesül, amikor a családommal ellátogatunk Szombathelyre és segítünk összeállítani.

Remélem sikerült őket boldoggá tennem és egészséges, hosszú életük lesz.


Ádám (15 éves, Gyál)



From: Anikó Sch.... mailto : aniko.sch.... @ gmail.com

Sent: Friday, August 01, 2014 2:22 PM

To: csodalampa@t-online.hu

Subject: Sch... Ádám-Lamborghini gyár

Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Minden vágyam az volt, hogy eljuthassak a Lamborghini autógyárba, Olaszországba.

Köszönöm, hogy a kívánságom ilyen hamar teljesülhetett. Bár az út hosszú volt, megérte, így láthattam az Alpok szikláit, alagútjait.

Nagyon jól éreztem magam, hihetetlen volt ezeket az autócsodákat élőben és nem fényképeken látni. Valentina a gyár dolgozója mindent megtett, hogy jól érezzük magunkat. Már nagyon vártak minket, mindenki kedves és segítőkész volt. Még ajándékot is kaptam. Megnéztük a múzeumot is, ahol az eddig gyártott modellek voltak kiállítva.

Még egy meglepetés várt. Megnézhettem a Ducati motorgyárat és múzeumot is.

Felejthetetlen élmény volt.

Köszönettel

... Ádám

/ 8



Ádám nevében is köszönjük a támogatást a Magyar Nemzeti Bank és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. vezetésének, nélkülük e rendkívüli utazás nem jöhetett volna létre.



Archívum

Archívum


Belépés