2020-06

DÁVID RÓBERT (12 ÉVES, MÁD)

Dávid Róbert, nagyon szereti az állatokat, betegsége súlyosbodása előtt lovagolni járt. Szívesen játszik a szabadban kutyájával, Fortunával. Szeret olvasni, legózni, számítógépen játszani.

Nagyon szorgalmasan tanul, kedvenc tantárgya a környezetismeret. Van egy játék a számítógépen, amit nagyon kedvel. A Planet Zoo, de sajnos az otthoni gépe nem indítja el. Ezért Dávid komoly kéréssel fordult az Alapítványhoz. Nagyon szeretne egy olyan laptopot kapni, amin ez a játék elindul

Az Alapítvány szívesen teljesítette ezt a kívánságot, Dávid pedig nagy örömmel és lelkesen vetette bele magát az új gép beüzemelésébe. Így lett Dávid egy komoly laptop tulajdonosa, amin játszani és tanulni is lehet.

Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád támogatását, melynek segítségével Dávid kívánsága is teljesülhetett!



Veres Erzsébet és Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Mád, 2020. június 3.


Boglárka (13 éves, Lenti)



Gyermek, felnőtt kedve jó, édes élet Haribo!

S ez pontosan így igaz, hiszen nem mindennapi álmot váltottunk valóra, amikor a Haribo Hungária Kft. vezetői vendégül láttak minket a nemesvámosi gyárban, hogy egy Lentiben élő kislánynak igazi boldogságot szerezzünk.

(Boglárka a ZMGYVK és TEGYESZ IV.sz Lakásotthon Hálózat Lenti lakásotthonában él a testvérével Benedekkel.)

Boglárka imádja a gumicukorkát és kíváncsi volt arra, hogyan is készül az ő kedvence. Ezért a Haribo gyárat szerette volna meglátogatni a testvérével, Benedekkel, aki mostanában nagyon sok időt tölt vele a kórházban.

Amikor a gyerekekkel megérkeztünk a nemesvámosi gyár parkolójába, nem kis meglepetésünkre a Haribo sárga mackója és a vezetőség tagjai együtt fogadtak minket. A testvérpár először kicsit megilletődve, bátortalan mosollyal figyelt. Aztán kis idő múlva Boglárka és Benedek már önfeledten nevetgéltek a macival, s a vidám kis csapat elindult a hatalmas Haribo gyárépület felé.

A recepcióhoz érve mindenki szeretettel üdvözölt bennünket. Megkaptuk a látogatói névtábláinkat és ismertették velünk a számunkra szervezett programot. Az irodában felvettük a védőöltözetet, miközben szabadon kóstolgathattuk a számtalan gumicukorkát.
Az üzem nagyon érdekes volt, és sok titokra is fény derült a gyárlátogatás során, amiről persze nem beszélhetünk. A titkokat, amiket ránk bíztak, megőrizzük. Bogi és Benedek nagyon sokat kérdeztek, érdeklődve figyeltek. Alapos, mindenre kiterjedő tájékoztatást kaptunk a séta során a termelési igazgatótól, aki anyanyelvén, német nyelven tartott számunka idegenvezetést, melyet mi magyarra tolmácsolva élvezhettünk.

Az üzemlátogatásról visszatérve az irodában finom uzsonnával vártak bennünket és természetesen kedvünkre nassolhattuk tovább a Haribo gumicukorkákat. A maci végig nagyon jó hangulatot teremtett és oldotta a gyerekek feszültségét, így vidám beszélgetéssel zárult a látogatásunk.

A vendéglátóink különféle ajándékokkal is készültek, s a gyerekek mosolya csak úgy ragyogott, amikor megkapták a személyre szabott meglepetéseiket. Bennünket kísérőket sem engedtek el Haribo gumicukorka nélkül. Sőt! A Haribo Hungária Kft. jó néhány csomagot küldött a Thábita Gyerekhospice Ház lakóinak és a Pécsi Onkológiai Gyermekosztály bentfekvő kis betegeinek is, nagy-nagy örömöt okozva ezzel mindenkinek.

Bogi és Beni soha nem felejti el ezt a különleges napot és plüss macijuk mindig eszükbe juttatja a nagy, sárga Haribo macit és az ő szeretetteljes ölelését, minden feszültséget feloldó humorát. Újból sikerült nagy mosolyt varázsolnunk a beteg gyerekek arcára!


/ 5




"Add tovább, hogy van tovább!" www.csodalampa.hu

Végh Tünde és Szabó László
Kívánságkoordinátorok
Nemesvámos, 2020. 06. 17.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük Csík Klára támogatónknak a segítséget, Axel Pietruschinskinek (termelési és műszaki ügyvezető igazgató) a gyár bemutatását, Perjés Ákosnak (kereskedelmi és marketing ügyvezető igazgató) a lehetőséget a látogatásra és a vendéglátást, Hamerli Klaudiának (ügyvezető igazgatói asszisztens) a teljes program megszervezését, a nagy, sárga Haribo macinak, hogy a látogatás alatt végig gondoskodott a kis csapat jó hangulatáról, valamint dr. Benyó Gábornak, a Tábitha Gyermekhospice Ház orvosigazgatójának, hogy csodalámpásként elkísérte Boglárkáékat.


A Csodalámpa vezetősége nevében hálásan köszönjük a Haribo Hungária Kft. teljes vezetésének és munkatársainak a fantasztikus, szeretetteljes fogadtatást és a körültekintő szervezést. Köszönjük továbbá magántámogatóinknak, hogy hozzájárultak Boglárka öröméhez.

Tisztelettel:

Patzauer Éva és Felkai Márta

Tibor (15 éves, Tiszalúc)



Tibor komoly fiatalember, szereti az idegen nyelveket, jelenleg angolt tanul. Szabadidejében szívesen motorozik.

Saját bevallása szerint rajong a mobiltelefonokért, és folyamatosan nyomon követi az új telefonok megjelenését, specifikációit, az új fejlesztéseket. Kívánságát így fogalmazta meg, „nagy vágyam egy kozmosz szürke Samsung mobiltelefon, mert mindig szerettem volna egy csúcskategóriás készüléket a kedvenc telefon márkámból”

Ha a csúcskategóriásat nem is tudta a Csodalámpa teljesíteni, de egy éjfekete Samsung Galaxy S9 készülékkel meglepte Tibort, aki kedves soraival tudatta velünk mennyire örül az ajándéknak.

Tibor az alábbi levéllel köszönte meg ajándékát:

Kedves Csodalámpa!

Ezúton szeretném megköszönni az Önöktől kapott Samsung Galaxy S9 mobiltelefont, tetszik, és nagyon örülök neki! Sok sikert kívánok a továbbiakban a munkájukhoz, hogy hozzám hasonlóan nagyon sok gyereknek tudjanak örömet szerezni!

Üdvözlettel: *****i Tibor


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a American International School of Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Tibor kívánságát valóra válthattuk.


Veres Erzsébet és Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020. június 05.


Nóra (11 éves, Kompolt)



Nóri 11 éves, nagyon eleven, belevaló és mosolygós kislány. A Csodalámpa Dzsinnjétől teleszkópos mountain bike kerékpárt kért.

Mikor megérkeztünk az ajándékkal, nagyon nagy volt az öröm – régóta vágyott egy olyan biciklire, ami alkalmas lehet akrobatikus elemek tanulására és gyakorlására. Anyukája elmondta, hogy Nóri, amikor felnő, majd profi parkour-os szeretne lenni. Nos, nincs afelől kétségünk, hogy ez így is lesz! Mázli, hogy az bringa mellé még egy sisak is dukált.

Gyors gyógyulást és sok-sok (balesetmentes) nyeregben töltött, élményekkel teli percet kívánunk!


Köszönjük a Slendy jótékony felhívás Csodabogarak tortaaukció szervezőjének, Ojtó Szabolcsnak és a rendezvény kapcsán az adományozó cégeknek, hogy összefogásukkal teljesülhetett Nóri álma.

Az adományozó cégek névsora megtekinthető az alábbi linken:

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/195


Katona Csenge – Havasi Máté
kívánság-koordinátorok
Kompolt, 2020. május 22.

Milán Marcell (6 éves, Sándorfalva)



Milán tavaly nyáron sokat lubickolt a kertjükben lévő felfújható medencében, mindaddig, amíg az nyár végén tönkre nem ment. A kisfiú szomorú is volt, hogy az idén nem lesz medencéje.

Amikor tavasszal megtudta, hogy kívánhat a Csodalámpától, egyértelmű volt, hogy mit szeretne kérni. Nagy volt az öröm, amikor megérkezett az áhított medence, mely nem csak új, de nagyobb is, mint a régi volt.

Milán csak azt sajnálja, hogy az időjárás még nem teszi lehetővé, hogy kipróbálja, de egy-kettőre itt a nyár, és hamarosan csobbanhat új medencéjében.


Köszönjük a S&T Consulting Hungary Kft. ismételt támogatását, melynek segítségével egy újabb beteg kisgyermek álma válhatott valóra!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.05.22.

Milán (5 éves, Tiszafüred)


Az 5 éves Milán a legkisebb gyerek a családban. Testvéreivel szívesen játszik együtt.

Milán igazi mai kis srác, érdeklődését a szórakoztató elektronika köti le. Nagyon szeret TV-t nézni és imádja a kütyüket. Érdekli a telefon és a rajta lévő játékok. A számítógépek és a konzolok világa egyaránt jó kis időtöltést jelentenek számára. Így nem is kérdés, miért kért a Csodalámpától egy Xbox-ot.

Szerencsére most nem kellett hosszú időt töltenie a kórházban, ezért az ajándék bontására az otthonában került sor. Az igazi örömöt Milán számára az Xbox konzol mellett a kedvenc játéka, jelentette. A Minecraft, ahol kiélheti építési vágyát, ebben a végtelen kreatív világban, ahol a veszélyes mobok legyőzhetők, erőt adva Milánnak a gyógyuláshoz.



Köszönet Kiss Márk stylistnak, aki saját tervezésű maszkot adományozott az egészségügyben dolgozó orvosoknak, nővéreknek, illetve további elkészült 100 darab maszk eladásából az alapítványunkat támogatta, valamint a védőeszközöket megvásárló barátainak és Fekecs Katának (aki a maszkokat gyártotta), hiszen az ő összefogásukkal teljesülhetett Milán kívánsága.


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Tiszafüred, 2020. június 02.

Miklós Valentin (18 éves, Pápasalamon)



Miklós 18 éves, komoly fiatalember. Négy testvére van. Jelenleg felszolgálóként dolgozik, és szeretne tovább tanulni.

Szívesen tölti idejét filmnézéssel, egyik nagy kedvence a Transformers. Így nem meglepő, hogy a kívánsága a Csodalámpától egy olyan laptop, amin játszani is lehet és a tanulásban is nagy segítségére lenne. Miklós régi vágya már egy ilyen eszköz. A vírusos időszak nehézségei miatt kicsit távolinak tűnt számára, hogy valóra válhat a kívánsága.

De sikerült a meglepetés és az öröm se maradt el, amikor kiderült, hogy még sem olyan távoli és elérhetetlen ez az álom. Egyik napon megérkezett a csomag, férfias szűkszavúsággal és titkolt boldogsággal, csak ennyit mondott „köszönöm szépen a laptopot”. Biztosra vesszük, hogy azóta Miklós már egy zöld táskát is kapott hozzá, hiszen ez a kedvenc színe.


Köszönjük a Slendy jótékony felhívás Csodabogarak tortaaukció szervezőjének, Ojtó Szabolcsnak és a rendezvény kapcsán az adományozó cégeknek, hogy összefogásukkal teljesülhetett Miklós álma.

Az adományozó cégek névsora megtekinthető az alábbi linken:

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/195


Veres Erzsébet és Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Pápasalamon, 2020. július 02.

Levente (15 éves, Eger)



Levente 15 éves, kedves és mosolygós fiú. Az alapítványtól egy pingpongasztalt kért, amit a család gyönyörű, Bükk-béli, hétvégi házában adtunk át.

Hiszen tavasztól őszig rengeteg időt töltenek ott, így ott van lehetőség igazán kihasználni a régóta vágyott sporteszközt. Levi elmondta, az utóbbi időszakban sokat tanult online, és jó egy kicsit kiszakadni a mindennapok bezártságából és virtualitásából. A pingpongasztal erre nagyon jó lehetőséget nyújt neki, meg is mutatta nekünk, milyen ügyesen tud adogatni.

Reméljük Levi, hogy sok örömöd leled majd az asztalban és mielőbbi felépülést kívánunk Neked!


Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását, mellyel ismét csodát tettek!


Katona Csenge – Havasi Máté
kívánság-koordinátorok
Kompolt, 2020. május 22.


Hajnalka (4 éves, Tószeg)


A 4 éves kislány kedvence a Jégvarázs mese. Gyakran beöltözik Elzának, és énekel, táncol, ahogy azt a filmben látta. Álma egy Jégvarázs mintás gyerek franciaágy volt, melyet egy szép napon szobájába varázsolt a Csodalámpa dzsinnje. Hajnalka kimondhatatlanul boldog, és igyekszik minél több időt tölteni új ágya közelében: éjszaka kényelmes ágyként, napközben színpadként használja.

A kislány anyukája ezt mesélte nekünk:

„Hajnus nagyon szereti a csajos dolgokat, igazi kislány. Amikor először hallotta a Legyen hó című dalt, kijelentette, hogy ő szeretne köpenyt, kesztyűt, koronát, és úgy énekelni, ahogy a mesében.

Azóta csak arról beszélt, hogy milyen jó lenne egy új ágy, ami Jégvarázsos, mert a régit már kinőtte. Megkérdeztem, mit szólna, ha a Csodalámpától kérnénk egy ilyen ágyat. Természetesen igen volt a válasz.

Megmutattam neki a gyerekeket, akik már kaptak valamit, és azt kérdezte, hogy ők is sokat voltak kórházban, azért kaptak ajándékot? Hálásak vagyunk, hogy mosolyog a sok rossz után. Köszönjük szépen, hogy valóra váltották kislányunk álmát.”



A Csodalámpa Alapítvány nevében hálás köszönetünket fejezzük ki Sáhó Dánielnek nagylelkű támogatásáért, hiszen így közösen nagy örömet szerezhettünk Hajnalkának!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Tószeg, 2020.05.27.

Ervin (3 éves, Eger)


Ervin már kinőtte futóbiciklijét, és különben is olyan „nagyfiús” bicajt szeretett volna, amilyen a bátyjának van.

A mosolygós, vidám kisfiú a Kardiológiai Intézetbe jött kontrollra, és nem is sejtette, hogy Budapestről egy csodaszép, új biciklivel tér majd haza. Alig bírta kivárni, hogy az ajándékot megmutassa testvérének, és együtt biciklizhessenek.


Köszönjük a Koliken Kft. támogatását, mellyel közösen nagy örömet szerezhettünk Ervinnek!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.05.14.

Enola (16 éves, Szentendre)



A 16 éves nagylány kívánsága egy trendi vezeték nélküli fülhallgató volt, mellyel élvezet a zenehallgatás, és melyet sétálás közben is kényelmesen használhat.

Már régóta vágyott rá, így sikerült különösen nagy örömet szereznünk neki ajándékunkkal.


Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház támogatását, melynek segítségével valóra válhatott Enola kívánsága!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Szentendre, 2020.05.29.

Dániel László (16 éves, Fábiánháza)



Dániel jelenleg szakközépiskola gépészeti szakán tanul. Szeret időzni és játszani az online térben. Ahogy ő fogalmaz: „sajnos csak telefonon tudok játszani”.

Dani kívánsága a Csodalámpától egy Xbox konzol, az elmaradhatatlan FIFA 2020 játékkal. Valóban ezek a játékok sokkal élvezetesebb időtöltést biztosítanak a konzolokon, mint a telefonon. Érthető tehát a nagy vágyakozás. Az öröm is, amit okozott a csomag megérkezése. Dani régi vágya vált valóra. Így már egész kis szórakoztató központban érezheti magát, az izgalmas játék hevében. Mivel Dani azt is elárulta, hogy nagyon szereti a gazdálkodós játékot, ezért megleptük egy saját farmmal.

Dani éljen az egészséges vidéki élet, ahol szíved szerint gazdálkodhatsz és kedvedre építheted a saját farmodat, élvezheted egy kis falucska hangulatát.


Köszönjük a PannErgy Nyrt. segítségét, hogy támogatták Dani álmát!


Veres Erzsébet és Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Fábiánháza, 2020. június 03.

Brendon (7 éves, Felsőzsolca)



Brendon nagyon szeretni való örökmozgó kisfiú, aki nagyon szeretett volna egy XBOX focis és legós játékot. A kórházban nem telt el nap, hogy a találkozásaink alkalmaival ne kérdezte volna meg, hogy mikor fog jönni a Csodalámpa Dzsinnje, aki elhozza neki az ajándékot.

A válaszom mindig az volt, hogy azt sajnos nem tudom. Eljött a várva várt nap, és egyszer csak megérkezett a Csodalámpa ajándéka. A kis örökmozgó nagyon meglepődött, amikor bevittem szobájába a nagy csomagot. Benne az XBOX konzollal. Beni nem mert a csomaghoz nyúlni akkor sem, amikor mondtam, hogy ez az ő ajándéka. Kértem, hogy segítsen kibontani a nagy dobozt, hogy megnézzük, mi van benne. Szemmel láthatólag nem hitte el, hogy valóban megérkezett, amire olyan nagyon vágyott.

Nézett rám, kicsit sírósan kicsit mosolyogva, de már fülig érő a szájjal a boldogságtól. Természetesen azonnal be kellett üzemelni a játékokat, hogy Brendon és kis betegtársai játszhassanak vele.


Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház támogatását, melynek segítségével valóra válhatott egy örökmozgó kisfiú kívánsága!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. május 29.

Áron (16 éves, Debrecen)



Áron mindene a foci. Azt kérte a Csodalámpától, hogy elmehessen az UEFA- Bajnokok Ligája egyik mérkőzésére. Sajnos a korona vírus ebben az évben átírta a külföldre utazás lehetőségét.

Így Áron egy okostelefonra változtatta a kívánságát. A soron következő kontrollvizsgálat alkalma igazán jó lehetőségnek bizonyult a teljesítésére. A kamasz fiú nagyon meglepődött, amikor megkapta az ajándékot, amit a Csodalámpa küldött számára.

Az, hogy erre pont Gyermeknap idején került sor, az már csak hab volt a tortán. Váratlan örömet okozott és mosolyt varázsolt a régen várt telefon. Csak idő kérdése volt, hogy Áron arcán látható meglepődöttséget a boldogság öröme és izgalma vegye át.


Köszönjük Martin Péter úr támogatását, segítségével valóra válhatott Áron kívánsága!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. május 29.

TIBOR (15, TISZALÚC)


Tibor komoly fiatalember, szereti az idegen nyelveket, jelenleg angolt tanul. Szabadidejében szívesen motorozik.

Saját bevallása szerint rajong a mobiltelefonokért, és folyamatosan nyomon követi az új telefonok megjelenését, specifikációit, az új fejlesztéseket. Kívánságát így fogalmazta meg, „nagy vágyam egy kozmosz szürke Samsung mobiltelefon, mert mindig szerettem volna egy csúcskategóriás készüléket a kedvenc telefon márkámból”

Ha a csúcskategóriásat nem is tudta a Csodalámpa teljesíteni, de egy éjfekete Samsung Galaxy S9 készülékkel meglepte Tibort, aki kedves soraival tudatta velünk mennyire örül az ajándéknak:


“Kedves Csodalámpa!

Ezúton szeretném megköszönni az Önöktől kapott Samsung Galaxy S9 mobiltelefont, tetszik, és nagyon örülök neki! Sok sikert kívánok a továbbiakban a munkájukhoz, hogy hozzám hasonlóan nagyon sok gyereknek tudjanak örömet szerezni!

Üdvözlettel:

Tibor

Köszönjük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak a támogatást, segítségükkel tudtuk meglepni Tibort!


Veres Erzsébet és Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. június 05.

ROLAND ZOLTÁN (18, MISKOLC)

Vajon kell-e jobb beszámoló, mint Roland kedves sorai?

"Tisztelt Csodalámpa Alapítvány!

Ma nagyon szuper napom van!

Reggel még izgultam, mert altatás előtt álltam. Szerencsére a beavatkozások rendben mentek, és jól ébredtem.

Ez már magában is nagy öröm, de rögtön ezután megjelent Zsuzsa néni a Csodalámpa Alapítványtól, akinek mindig nagyon örülök. Aztán megtörtént a csoda, elővette a hőn áhított iphone-t, amit nagyon szerettem volna megkapni.

Leírhatatlanul boldog vagyok és nagyon köszönöm a Csodalámpának, hogy hozzájárult, hogy ez a napom a lehető legszuperebb legyen.

További munkájukhoz minden jót kívánok!
Üdvözlettel: *****i Roland

Kedves Roland, mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk neked!

Roland nevében is köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház támogatását



Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság koordinátor
Miskolc, 2020.05.27.

Archívum

Archívum


Belépés