2019-02

Zsolt (10 éves, Szeged)



Azonnal tudtuk, hogy a mosoly, amit Zsoltitól kaptunk a távirányítós LEGO vonattal a kezünkben, azt soha nem fogjuk elfelejteni.

Akkora ez a legós doboz, hogy sok idő mire körbenézzük és mindent megtudunk az összeszerelésről, peronról, szereplőkről, illetve a vonat meséjéről. Ha levesszük a sárga tetőt, odabent hot-dogot lehet venni, kávét lehet inni és a néni alszik egyet... Zsolti ezeket az online videóban már mind látta. Tudta, hogy akit én kalauznak néztem, ő a mozdonyvezető…
Zsoltiról „sütött”, hogy őszintén, tiszta szívből vágyott erre az ajándékra!

Hopsz, elemek nincsenek a dobozban, egyikünk gyorsan elszalad megvenni, addig gondosan ki lehetett pakolni a kórházi ágyra a vonat részeit. Találgatjuk, hány száz darabos, aztán abban maradunk, hogy rengeteg. Forgatja, azt mondja, ez újfajta távirányító, amiből nekem úgy tűnik, igazán menő dolgot hoztunk.

Ezer köszönet a kedves fogadtatásért, Zsolti! Reméljük, még sok-sok boldog órát töltesz új ajándékoddal!!




Ezúton is szeretnénk megköszönni a Corinthia Hotel Budapest és nagylelkű vendégeinek önzetlen támogatását, mely lehetővé tette e kívánság teljesítését!


Dr. Kapás Ferenc és Kapás Csilla
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2019.01.31.


Máté (15 éves, Nagykőrös)


A nagykőröcsi Máté a Szegedi Klinikán volt vizsgálaton, és bár nagyon rosszul érezte magát, mégis sikerült mosolyt csalni az arcára a Csodalámpa Alapítvány meglepetésével.

Nem is sejtette, hogy a napi megpróbáltatások után a dzsinn igazi csodaként érkezik a kormány- és pedálszettel. Azért is örült neki nagyon, mert másnap – előre nem látható ideig - be kellett feküdnie a klinikára és ott majd dolgozhat a konzol összeszerelésén és kipróbálásán.

Szeretettel kívántam neki, hogy nagyon-nagyon sokáig használja az ajándékát.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Kecskemét, 2019.01.17.

Evelin (16 éves, Csempeszkopács)



Evelinnel többször beszélgettünk, végül kicsit szégyenlősen, szemét lesütve végre elárulta, hogy nagyon régóta vágyik egy saját laptopra.

A mindig kedvesen mosolygós kamaszlánynak bizony sok időt kell kórházban töltenie, ezért a Csodalámpa dzsinnje igyekezett Evelin kérést mielőbb teljesíteni. Tudjuk, hogy a kórházban nagyon lassan múlik az idő, a kezeléseket talán könnyebb elviselni, ha közben meg lehet nézni egy-egy filmet, a laptop segítségével fel lehet keresni olyan izgalmas és érdekes internetes portálokat, amelyek segítségével kitárul a világ a gyerekek előtt.

Evelint akkor leptük meg egy gyönyörű, ezüst színű laptoppal, amikor több napos kezelésre érkezett a kórházba. Nagy volt a boldogság, amikor a dobozból előkerült a megvalósult álom. Azonnal elkezdtük a laptop feltöltését, majd mielőtt Evelin óvatosan megkezdte a beüzemelést, boldogságtól csillogó szemekkel rám nézett és azt mondta: nagyon boldog vagyok, mindenkinek nagyon szépen köszönöm az ajándékot.

Nagyon szívesen, kedves Evelin! Örömmel varázsoltunk mosolyt az arcodra és valamennyien azt kívánjuk, mielőbb gyógyulj meg és legyen nagyon sok örömöd a kapott ajándékban.


Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.02.19.

Balázs (4 éves, Kecskemét)


A 4 éves, tündéri Balázs nemrég költözött be családjával az új otthonukba, ahol nagy lelkesedéssel vette birtokba a Csodalámpa Alapítvány ajándékát, a gyönyörű szobabútort.

Balázs csodálatos, okos kisgyerek, azonnal telepakolta az autóival, legóival az új szekrényeket.

Azt kívántam neki, hogy a gyönyörű mosolya és kedvessége mindig megmaradjon, és sokáig használhassa a szép bútorát.




Támogatónknak, a Kühne+Nagel Kft.-nek a család és az alapítvány nevében ezúton is köszönjük az adományt!


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Kecskemét, 2019.02.02.

Petra (15 éves, Tiszakécske)


Petrának mostanában sok időt kell kórházban töltenie, ezért nagyon vágyott egy saját laptopra, hiszen ez nagyon megkönnyíti a közvetlen kapcsolattartást családjával, barátaival. Mikor megtudta, hogy régi vágya teljesülhet a Csodalámpa segítségével, hát bizony hitte is-meg nem is, hogy ilyen csodák még megtörténhetnek.

A mosolygós kamaszlánynak nem sokáig kellett várnia, hogy az álma valóra váljon. Az elegáns, ezüstszínű laptoppal a kórházban leptük meg Petrát, amikor éppen egy hosszabb kezelési időszakra érkezett édesanyjával.

Sajnos éppen egy kellemetlen és kicsit fájdalmasra sikerült lumbálás utáni időpontban érkeztem a kórterembe. Petrának még nem igazán mozoghatott, de mikor meglátta, hogy egy csomag van a kezemben, gyönyörű szemeivel rám nézett és sejtelmesen elmosolyodott... már tudta, hogy a lumbálás miatti kényszerpihenő után sok dolga lesz - be kell üzemelnie élete első laptopját! Addig is töltőre állítottuk a megálmodott csodát, hogy majd mielőbb feltárulhasson Petra előtt az internet megannyi érdekes oldala, amelyek egy kamaszlány figyelmét elterelik a kezelések sokszor bizony nehéz időszakai alatt, izgalmas filmekkel is lehet múlatni az egyébként sokszor ólomlábakon járó időt, és jókat lehet "titokban" levelezni nagyon fontos dolgokról a barátokkal is!

Kedves Petra, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt a laptop használatában.


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.02.11.

Máté (15 éves, Orosháza)


Az 16 éves Máté súlyos betegsége miatt hosszabb ideje fekszik a klinikán, szerettük volna kizökkenteni a nehéz mindennapjaiból.

Nem kellett sokat gondolkodnia azon, hogy mit kívánjon a Csodalámpától, mivel egy régi és összetört előlapú telefonja volt, ezért egy új Samsung mobiltelefont kért. Épp azt tervezgette, hogy a kívánt telefonhoz meg fogja rendelni a fóliát és a hátlapot, amikor beállítottunk hozzá, kezünkben a mobillal.

Nagyon boldog volt a kívánságának ilyen gyors teljesítése miatt, azonnal átállította angol nyelvre, mivel folyékonyan beszél angolul. Elmondta, hogy kedvenc hobbija a fényképezés és ezzel a prémium készülékkel remek képeket lehet majd készíteni.

Világosan látszott, hogy a telefonnal való ismerkedés az elkövetkező napjait be fogja tölteni, felvidítva a következő időszakot.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde ismételt támogatását!


Dóczi Tamásné
kívánság-koordinátor
Szeged, 2019.01.23.

Máté Zsolt (6 éves, Budapest)


A 6 éves Máté és testvére, Ede szüleikkel Budapesten laknak egy szép családi házban. Mátét több éve ismerem, mert gyakori vendége mozgás Rehabilitációs Osztályunknak.

Máté idén 1. osztályos és nagyon szeret online játékokat játszani. Ehhez szeretett volna egy nagy képernyős televíziót kapni. Ez az álma 2018. december 15-én teljesülhetett, mert a Csodalámpa dzsinnje meglátogatta, és egy óriási Smart TV-vel ajándékozta meg a kisfiút.

Szerencsére kis segítséggel fel is tudtuk állítani a képernyőt, így Máté óriási örömére még a délelőtt folyamán ki is tudta próbálni játékait.

Máté, kívánok neked izgalmas órákat és jó egészséget!




A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni, valamint kollégájuknak, Hőbe Tímeának, hogy személyesen részt vett a kívánságteljesítésen!


Viz Krisztina
Budapest, 2018.12.15.

Ede Zoltán (9 éves, Budapest)


Ede és testvére, Máté szüleikkel Budapesten laknak egy szép családi házban. Már évek óta ismerem a két fiút, akik évről évre pár hetet töltenek kórházi osztályunkon.

Ede második osztályos, vidám, mosolygós fiú. Nagyon szeretett volna egy saját laptopot. Ez a kívánsága 2018. december 15-én teljesülhetett, amikor előkarácsonyi ajándékként átnyújthattunk neki a vadonatúj, szép piros laptopját. Öröme óriási volt. Azonnal birtokba is vette, a kanapéra kucorodott, és elkezdte felfedezni ajándékát.

Ede, kívánom, hogy sok örömödet leld az új számítógépedben!




A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni, valamint kollégájuknak, Hőbe Tímeának, hogy személyesen részt vett a kívánságteljesítésen!


Viz Krisztina
Budapest, 2018.12.15.

János (12, Gyöngyös)


A találkozásra a BlackRock irodájában került sor. Janó nagyon-nagyon örült az ajándéknak, nem számított rá, így teljes meglepetésként érte, hogy ezen a napon, itt és most teljesül a kívánsága! Kérdeztem, mire fogja használni a gyönyörű, új laptopját…

A 12 éves fiatalember elmesélte, hogy elsősorban video szerkesztésre (saját Youtube csatornája is van!), játékra, de persze a tanulásban is hasznára lesz. Megmutattam, hogy hol dolgozom, a kijelző az asztalomon különösen tetszett neki!

Mindkettőnk számára különleges volt ez a nap, nem tudom, melyikünknek adott nagyobb élményt!


Köszönjük a BlackRock ismételt támogatását!


Pálfi Helga
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.01.17.

Dóra (17, Budapest)


Dóra egy laptopot kért, amin akár rövidebb filmeket is lehetne vágni az iskolai beadandóihoz.

Különösen szép volt egy ilyen kérést karácsony előtt pár nappal teljesíteni. Az ajándék a BlackRock karácsonyfája alatt várta Dórát, aki nagyon meg volt hatva! Rögtön be is kapcsoltuk a gépet, és miközben az elindult, Dóra mesélni kezdett.

Mesélt arról, hogy mire fogja használni a gépet. Mesélt az iskolájáról és a jövőbeli terveiről. Mesélt családról, barátokról, osztálytársakról... És ahogy hallgattam az ő korántsem hétköznapi történetét, egyre jobban rádöbbentem, hogy Dóra az egyik legerősebb ember, akivel valaha volt szerencsém találkozni. Aki sok felnőttet meghazudtoló bátorsággal néz szembe a betegségével; akinek éleslátása párját ritkítja, és hatalmas tervei vannak.

Kedves Dóra! Kívánom Neked, hogy mielőbb épülj fel, és hogy az ajándék minél több örömed forrása legyen!


Köszönjük a BlackRock ismételt támogatását!


Siska Ádám
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.12.18.

Alexander Márton (10 éves, Vasszécseny)


A mi kis hősünk Alexander Márton!

Súlyos betegséggel küzd kicsi kora óta. Sokszor volt nehéz helyzetben, de ennek ellenére mindig vidám és pozitív gondolkodása volt és van.. ami nekünk sok erőt ad. Sokan példát vehetnek róla. Büszkék vagyunk nagyon rá! Kapott egy nagy lehetőséget a Csodalámpa Alapítványtól, egy X-boxra vágyott, amit ma megkapott!

Dr. Benyó Gábor közreműködésével, László Rita, dr. Haragovics Helga és Fekete Mónika jelenlétében teljesült az álma, amit kívánt.

A támogatók nagyon boldog pillanatokat szereztek neki, amiért nagyon hálásak vagyunk! Köszönjük ezt a nagy lehetőséget!


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Fekete Mónika és László Rita
kívánság-koordinátorok
Szombathely, 2019.01.23.

Archívum

Archívum


Belépés