2005-10

Viktória (6 éves, Ercsi)

Képriport

A kívánság utóélete #1
A kívánság utóélete #2

/ 12




Köszönjük a segítséget:
Elastic Kft-nek a dresszt és a ruhát, Sansa Kft-nek a balettcipőt és harisnyát, az Operaháznak és Kováts Tibornak a jegyeket az előadásra, ezen kívül a Táncművészeti Főiskolának, az Operaháznak és a YOMAN & YOMAN Produkciós Irodának a szervezést.

Sulija Anikó
koordinátor
2005-10-29


Levelet kaptunk Viktória szüleitől:


From: *** Attila [SMTP:attila@***.hu]

Sent: Tuesday, November 01, 2005 8:42 PM

To: Piacsek István

Subject: Köszönet

Kedves István!

Megnéztük a Csodalámpa honlapját és örömmel láttuk, hogy már fel is töltöttétek Viki Nagy Napjának történetét. Szeretnénk még egyszer megköszönni, hogy lehetővé tettétek számára, hogy egy régóta dédelgetett álma valóra váljon. Köszönjük Anikónak és Tibornak is, hogy annyit fáradoztak értünk, hiszen ez a nap nemcsak Vikinek, hanem az egész családunknak örök emlék marad.

A balett ruhák amellett, hogy csodaszépek, nagyon profik és főként strapabíróak, szombat óta ugyanis folyamatos igénybevételnek vannak kitéve, de még mindig egyben vannak, sőt a harisnyanadrágok sem szakadtak még el, pedig már minden felületen meg voltak járatva. Persze nemcsak a balett óra ragadta meg Viki fantáziáját, az előadás is annyira tetszett neki, hogy már utánajártunk mikor játsszák a Diótörőt és decemberben elmegyünk megnézzük azt is.

Az ígért rajzok készülőben vannak, még a héten tökéletesíti őket a „Művésznő”, utána küldjük. Ha bármiben a segítségetekre lehetünk, ezen a címen, és az ismert telefonszámokon elérhettek bennünket.

Sziasztok,
Zsuzsa és Attila

Aztán nem sokkal rá egy másikat:


From: *** Attila [SMTP:attila@***.hu]

Sent: Tuesday, November 08, 2005 4:54 PM

To: Piacsek István

Subject: RE:Köszönet

Kedves István!

Ahogy ígértem, elküldöm a lányok által készített rajzokat a balettelőadásról.

Üdvözlettel:

Attila


Viktória 1. rajza


Viktória 2. rajza


Viktória hugának, Pannának rajza


Bora (4 éves, Balassagyarmat)

Bora vágya egy igazi bicikli volt, amin megtanulhat kerékpározni. Hosszú kórházi kezeléseken voltak túl édesanyjával, és bizony nagyon jókor érkezett a sárga, vadonatúj bicikli. Látni kellett volna Bora arcát, amikor a napsütéses őszi napon, a László kórház kertjében meglátta biciklijét. Egyből felpattant rá, kipróbálta. Reméljük hamarosan kapunk képeket otthonról: Bora az új biciklin!

Dudás Péter és Márkus Mónika
koordinátorok
2005-10-17


Márta (9 éves, Miskolc)

Márti már nagyon régen vágyott egy beülős, elektromos autóra. Mivel már hosszú ideje beteg, több operáción van túl, kezdte nagyon uncsinak tartani az egész betegséget és a sok kórházi tartózkodást. Valószínűleg ez az oka annak, hogy az őt gyógyító orvosok és nővérek régóta nem láthatták a mosolyát, örömtől csillogó szemét. Amikor tőlünk, Csodalámpásoktól kívánt, sajnos éppen az intenzív osztályon volt, nem is igazán tudtuk, mennyi időt kell ott eltöltenie. Mi mindannyian csak abban bíztunk, hogy ha megüzenjük neki, hogy hamarosan teljesülhet álma, talán gyorsan kipattan az ágyból.

Márti gondolt egy nagyot, elhatározta, hogy a "csodát" csodával viszonozza és ripsz-ropsz kiszállt az ágyból, sőt az intenzív osztályt is maga mögött hagyta, mire leutaztunk hozzá, hogy átadjuk az autót.

A kívánságteljesítés hatásáról , hadd idézzük ide az őt kezelő orvosok és a nővérek nekünk szóló üzenetét:

"Régen hallottuk őt így szívből, igazán boldogan nevetni, és ez most megtörtént! Sokszor éltünk át már hasonló perceket, de ez más volt, mint a többi. Különben ő nagyon jól van, esténként rodeózik az autóval, és mosolyog és mosolyog, és nevet és eszik, és üvegfestékezik."

Miskolc, 2005-10-24
Újfalusi Ildikó
koordinátor

Köszönjük egyik magánszemély támogatónknak, hogy pénzadományával segített Márti álmát valóra váltani!

És köszönjük Neked Márti, hogy ilyen fantasztikus Micimacival díszithetjük szobánkat.


Feri (7 éves, Dorog)

Ferike kívánsága az volt, hogy repülőgépeket lásson. Már éppen kezdett szomorkodni, hiszen kisebb testvérei kívánságai már teljesültek, hogy talán őróla elfeledkezett a Csodalámpa?!? De persze szó sem volt erről, csak éppen egy Superman ruha (Bálint, 3 éves) megvarrása és egy udvari hinta (Bendegúz, 5 éves) felállítása kicsit kevesebb szervezést igényelt.

Végül a Malév Rt segítségével 2005. október 20-án Ferike kívánsága is teljesült.

Ferihegyen a kisfiút és édesanyját a MALÉV nevében Elek Eszter és Krebsz Adrienn fogadták. A jó másfél órás reptéri kirándulás során Ferike a javítóműhelytől a kifutópáyáig, felszállásra váró gépek hajtóművein túl egy Boeing utasterét is pilótafülkéjét is megnézhette, természetesen mindezt szakértő kalauzolás mellett. A legnagyobb sikert talán a felszálló gépek aratták Ferinél, de azért azt sem felejti el egyhamar, hogy megsimogathatott egy útra készülő gépmadarat...

Köszönjük a Malév Rt. munkatársainak, hogy immár másodszor teljesítettek egy "lehetetlen" kívánságot.

Benkő Vilmos
koordinátor
2005-10-20

/ 5




Árpád

Árpi betegségénél fogva nem igen mehet tömegbe, gyerekek közé. Ezért is szeretett volna régóta egy számítógépet, mellyel játszhatna, így is megtörve az otthoni unalmas órákat. Álma támogatóink jóvoltából igen hamar valóra válhatott.

Reméljük, hogy a kezdeti elfogódottságot otthon a felhőtlen öröm váltja majd fel, amint elkezd játszani a gépen!

Újfalusi Ildikó
2005-10-24


Norbert (9 éves, Dég)

Norbi nagyon szeretett volna egy hatalmas Lego készlettel - mondjuk a "Lovagi várral" - játszani, amit be lehet majd vinni a "boxba", a sterilizált szobába, ahol jó pár napot el kell majd töltenie a műtét után. Csodalámpásunknak sikerült kívánságát teljesíteni,s reméljük, azóta otthon testvéreivel ki is próbálták, miket lehet egy ekkora készletből építeni!

Jobbulást kívánunk Norbinak!!

2005-9-8

A kívánság teljesítésében segítségünkre volt az Inner Wheel Klub.


Martin (5 éves, Kiskunmajsa)

Martin 5 éves, csecsemőkori izomsorvadásban szenvedő kisfiú. Sikerült megoldani, hogy hosszas klinikai kezelés után otthonukban ápolhassák szülei. Sajnos Martin nem járhat óvodába, sok időt tölt otthon a szobájában, de nagyon értelmes kisfiú és semmiben sem szeretne lemaradni korosztályától.Olyan laptopot kért, ami kifejezetten gyerekek részére készített készségfejlesztő programokat, játékos formában nyelvi, matematikai feladatokat tartalmaz. Szülei és a laptop segítségével otthon tanulhat, gyakorolhat.Martinnak hosszú idő után 2005. október 3-án kellett visszamennie a klinikára ellenőrzésre, így ezen a napon átadhattuk az ajándékot is. A betegsége ellenére is szinte mindig mosolygós kisfiú eleinte nagyon megszeppent volt, nem tudta miért is gyűltünk köré annyian, de amint meglátta az ajándékot már múlt is a megilletődöttség. Bár kimondani nem tudta, de látszott az arcán a boldogság.

Nagy Bettina
koordinátor
2005-10-3


Dávid (14 éves, Béb)

Dávid számára ez már "majdnem" a második kívánságteljesítés volt rövid idő alatt, hiszen a nyár folyamán részt vett barátja, Szerecz Marci kívánságában is, amikor néhány felejthetetlen órát töltöttünk együtt a vidámparkban.

Dávid számára fontos, hogy a kezelései közben fizikailag is aktív maradjon. Ehhez jött segítségül a szobakerékpár, melyet akár tévénézés közben is tud használni, annyira zajtalanul működik.

2005-9-10

A kívánság teljesítésében segítségünkre volt az Inner Wheel Klub.


Anita (10 éves, Herceghalom)

Anita és szülei számára nagyon fontos volt, hogy több műtéten átesve, Anita fizikailag is felépüljön. Ehhez jött segítségül a szobakerékpár, melyet Anita akár mesenézés közben is tud használni, annyira zajtalanul működik. Fél óra alatt összeraktuk a kerékpárt, amely még a tekerő pulzusát is méri és megmutatja. Anita eleinte félve ült a biciklire, de miután egy kis lelket öntöttünk bele, már magabiztosabban tekerte a pedálokat.

Anita a végére annyira feloldódott, hogy még a teljesítésigazolást is aláírta.

2005-9-9

A kívánság teljesítésében segítségünkre volt az Inner Wheel Klub.


Vivien (12 éves, Székesfehérvár)

Vivien testvére, Ágota írt nekünk kérve, hogy segítsünk neki meglepni testvérét.

Mint ahogy a levélből megtudtuk, Vivien nagyon szeret számítógépen játszani, tanulni. Sajnos az ő gépe tönkrement, azóta bánatos. Mi sem volt természetesebb, mint "csodát tenni". Látni kellett volna Vivien szemét, amikor megkapta az új gépet. Reméljük, hogy ezzel a meglepetéssel mi is segíteni tudunk és így még hamarabb meggyógyulsz!

Benkő Vilmos koordinátor
2005-10-6

A kívánság teljesítéséhez a számítógépet biztosította a


Adrienn (17 éves, Tarnaméra)

Bár meglehetősen hosszú ideig tartott, amíg sikerült megszervezni, hogy Adrien és a kért számítógép egy időpontban azonos helyen tartózkodjanak, azért végül mégiscsak sikerült és így valóra válhatott Adrien vágya is. Reméljük, hogy a kezdeti elfogódottságot otthon a felhőtlen öröm váltotta fel, amikor Adrien végre elkezdhette használni a gépet!

Benkő Vilmos koordinátor
2005-10-6

A kívánság teljesítéséhez a számítógépet biztosította a


Áron (9 éves, Sáránd)

Ez a nap is úgy kezdődött Bogyor Áronka életében , mint a többi, felkelt, megmosakodott s elindult a szüleivel csirkét venni... Áron bevallottan csalódott volt, hisz eddig még soha nem kellett a szombat délelőtti mese helyett csirkét vásárolni menni az egész családdal. De valahogy a családi autó mégsem a Baromfi udvar előtt parkolt, hanem az Oláh Frigo Ttans kft. előtt. S egy gyermek álma valóra vált. Azon a napon, amely pontosan úgy kezdődött, mint a többi...s egy gyermek nevetve reszketve a meglepetéstől és az örömtől beülhetett egy kamionba, vezetthette - saját maga kormányozhatta és indexelhetett, s mindent megkérdezhetett Oláh Feri bácsitól, eközben felesége Vida Klára a szülőket látta pazar módon vendégül. Áront nem lehetett elrángatni a hatalmas kamion mellől, bár ajándékba még két másik modellt is kapott. Röviden ennyivel kommentálta szüleinek a dolgokat: "Hát jól átvágtatok! De jobb volt mint csirkét venni!"

Debrecen, 2005.október 8.
Csinády Rita koordinátor

Köszönjük az Oláh Frigo Trans 2002 Kft. ügyvezetőinek, hogy segítettek a kívánság teljesítésében.


Melitta

A nagyon sok szenvedésen átment Melitta a helyi közlekedésének megkönnyítésére egy olyan elektromos rollert kért, amelyen ülni is lehet. A már egy korábbi óhaj-sóhaj teljesítéséhez is önzetlen segítséget nyújtó Malibu Kft-hez fordultunk Melitta kérésével. A Malibu nagylelkű és gyors segítségének köszönhetően a mindig mosolygó és életvidám kislány rövid idő alatt - hogy még a rossz idő beállta előtt használhassa a mozgását megkönnyítő gépet - megkapta az annyira áhított elektromos rollert. Tudjuk, hogy ez a teljesült kívánság csak egy csöppnyi fájdalomdíj, de Melitta örömtől sugárzó arca azt mutatta, hogy most egy kicsit feledni tudott minden korábbi megpróbáltatást.

Joó Gabriella koordinátor
2005-10-18


Krisztián (12 éves, Nyíregyháza)

Krisztiánnak súlyos betegsége kapcsán sokáig diétáznia kellett. Már ha egyáltalán volt étvágya... Természetesen nagyon utálta az egészet, csak az tartotta benne a lelket, hogy nap, mint nap arról álmodozott, milyen ételeket tudna főzni, melyiket szereti és mit fog enni, ha már lehet. Bújta a szakácskönyveket, főzéssel foglalkozó újságokat, sokat nézett TV-t. Nem meglepő hát, hogy azt kívánta tőlünk, hadd találkozzon Kovács Lázárral, a Receptklub sztárjával. Beszélgetni szeretett volna  vele ésreménykedett, hogy talán még arra is lesz mód, hogy együtt egyenek valami finomat...

Jó volt nézni, ahogy Krisztián bekebelezte a finom ebédet, amit Lázár - saját éttermében  - csak neki főzött. Szülei mondták is, hogy régóta nem falatozott ilyen jót...

Ujfalusi Ildi koordinátor
2005-9-30


Lilla (7 éves, Szeged)

Lilla 7 éves szegedi kislány, eleinte nem is merte elmondani mire vágyik. Sokáig gondolkodott, mert nem tudta eldönteni mit is kívánjon. Nagyon szereti a meséket, az egyik kedvenc meséje Hófehérke és a hét törpe. Ezért végül egy Disney babaházat kért tőlünk, természetesen Hófehérke és a törpék házikóját. Amikor megkapta az ajándékot, már alig várta, hogy hazamenjenek a klinikáról, és végre otthon összerakhassa, és berendezhesse a sok kis apró tárggyal a házikó konyháját és szobáit.

Lilla nagyon boldog, amiért teljesítettük a kívánságát, és biztos vagyok benne, hogy sokáig örömét leli az ajándékban és kedvenc játékai közé fog tartozni ez a házikó.

Szeged, 2005. október 5.
Nagy Bettina kívánságkoordinátor


Barbara (7 éves, Kecskemét)

Meglehetősen hosszú ideig tartott, amíg sikerült megszervezni, hogy Barbara és a kért számítógép egy időpontban azonos helyen tartózkodjanak. Végül egy felülvizsgálat alkalmával adtuk át a PC-t Budapesten.

Barbara csillogó szemekkel sürgette, induljanak már haza, hogy összeszereljék a számítógépet. Már nagyon várta, hogy kívánsága teljesüljün és nekiülhessen a játékoknak. Barbara kezelései miatt rendszeresen járnak Budapestre; ezek után pedig még nagyobb öröm lesz hazaérkezni az otthonába.

Benkő Vilmos koordinátor
2005. október 9.

Köszönjük a Provident Financial Rt-nek a segítséget.


Lilla (4 éves, Budapest)

A 4 éves Lilla kívánsága október 9-én, vasárnap délután teljesült. Mintha érezte volna a kislány, hogy a délutáni alvás elhanyagolható, el sem aludt.

Érkezésünkre felült az ágyban, és nővérével kézenfogva lejött a kertbe, ahol várta már a kerékpár. Lillának 2 nagyobb testvére és egy ikerpárja van. Kerékpárral járnak oviba, de Lilláé elromlott. Így nagy volt az öröm, amikor felülhetett az új bringára.

Mind a négy gyereknek van már kétkerekűje, teljes a flotta, lehet nagy túrákat rendezni.

Sulija Anikó
2005-10-9


Dániel (14 éves, Kecskemét)

Egy rendhagyó beszámoló története


Kívánságtulajdonosunk, Dani, életében már sokszor járt nagy utazáson. Naponta újra és újra kedvenc helyére, Disneylandbe repült. Soha nem hitte, hogy ez az álom egyszer valóra válhat egészen addig, míg fel nem szállt a MALÉV párizsi járatára. A repülés izgalmas világa teljesen elvarázsolta, alig győzte kivárni, amíg leszállt a gép. A repülőtéren, túljutva az óriási forgatagon először a szállodába ment édesanyjával, ahol "méltó, királyi" fogadtatásban részesült. Átöltözött, szusszant egyet és máris sietett randevújára Kuká-val, Hófehérkével, Goofy-val és még sok mindenkivel. Járt kastélyban, Pán Péter libegőjén, édesanyjával látták a felvonulást, nem is lehet felsorolni, mennyi élményben volt részük.

És, hogy mitől rendhagyó a beszámoló? Attól, hogy Dani autista és nem tud beszélni. Viszont a szeme, arca mindent elárult nekünk, Csodalámpásoknak.

Párizs, 2005/10/9
Pusztai Lilla, kívánságkoordinátor


Archívum

Archívum


Belépés