2008-08

Lizbet Gyöngyi (8 éves, Aparhant)

Lizbet meglepetten jött elő a szobájából amikor beköszöntünk. Kíváncsian nézett, hogy vajon mit keresünk náluk. Aztán előkerült az ajándék amit vittünk neki.

Boldogan szemlélte új laptopját, amint azt kicsomagoltuk. Lizi szinte szóhoz sem jutott örömében. Azonnal ki is próbálta.

Nővére segített neki az üzembe helyezésben és elmondta, hogy délután még jön hozzájuk valaki aki segít neki a laptop rejtelmein kiigazodni



Reméljük sok örömöd lesz benne és talán a tanulásnál is segítség lesz, hiszen még jó ideig magántanuló leszel.


Bezdánné Végh Tünde
kívánság-koordinátor
2008.08.30.





A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Lizbet nevében is köszönjük!

/ 6




Bence (11 éves, Ózd)

Kedves Csodalámpa!

Nagyon szépen köszönöm amit értem tettek, egy életre szóló élmény volt ez a három nap amit az Aquarius szállodában, a Tropicariuman, a Fővárosi Állatkertben és a Vidámparkban tölthettem el!

Amikor megérkeztünk a szállodába, nagyon kedves volt mindenki velünk és mikor fölvittek a szobánkba még meglepetés is várt rám, hisz az asztal tele volt gyümölcsökkel és péksüteménnyel.
Ott volt lehetőségünk úszni és a jakuzzit használni és szinte percenként kérdezték hogy nincs-e valamire szükségünk amikor lementünk a hallba.

Első nap a megérkezés után a Tropicarium következett, felejthetetlen élmény volt soha nem láttam még ilyen közelről ilyen állatokat, annyira jól éreztük magunkat hogy észre sem vettük, mennyire elszaladt az idő.

Visszamentünk a szállodába és gyorsan birtokba vettük a jakuzzit, ami nagyon jó volt!

A második nap tele volt meglepetésekkel, azt tudtam, hogy megyünk az Állatkertbe, de ami ott történt, azt alig hittem el!
Amellett hogy gyönyörű volt minden állat, a leopárdoknál odajött egy bácsi és közölte velem, hogy én lettem a két nagycica nevelőszülője! Nagyon-nagy meglepetés volt, mivel a cicaféléket szeretem a legjobban! Kaptam egy oklevelet és mindkét leopárdról a leírást, hogy mikor születtek, és honnan jöttek és mi a nevük, majd megyek szülőértekezletre is!
Miután megnéztünk minden állatot, azt hittem megyünk vissza a szállodába, de Sanyi bácsi (Csodalámpa) közölte hogy még nincs vége a meglepiknek, és mit szólnék hozzá, ha átmennénk a Vidámparkba! Mondanom sem kell majd kiugrottam a bőrömből!
Amit koromnál fogva lehetett, mindent kipróbáltunk de legjobban a Hullámvasút tetszett.

Este visszamentünk a szállodába és mentünk vacsorázni, amit alig bírtunk elfogyasztani, hiszen egy háromfogásos menüt rakott elénk a pincér, ami szintén a szálloda ajándéka volt nekünk a reggelivel együtt.

Harmadik nap reggel szomorúan búcsúztunk a szálloda igazgató nénijétől és Krisztina nénitől, mert 11-kor el kellett hagyni a szobánkat.

Elindultunk hazafelé, de volt még egy meglepetés, amiről nem tudtam. A Campona előtti McDonald's-nél megálltunk, hogy együnk és akkor jött a meglepi, bemehettem a konyhába és elkészíthettem két sajtos hamburgert! Megebédeltünk és elindultunk haza.

Még egyszer nagyon-nagyon köszönöm a Csodalámpa alapítványnak, hogy teljesítették a kívánságom és még annál is többet. Az biztos, hogy amíg élek nem fogom elfelejteni!

Köszönettel:

K***** Bence

/ 9




Bence kívánságának teljesítéséhez nyújtott segítségükért szeretnénk köszönetet mondani az Aquarius Hotelnek a szállásért és a félpanziós ellátásért, a Budapest Taxinak a szállításért, a Fővárosi Állat- és Növénykertnek és a Tropicariumnak a belépőkért, a Fővárosi Állatkert Alapítványának az örökbefogadásért és a Campona melletti McDonald's-nek az ebédért és a meglepetésekért.

Tihanyi Sándor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2008.08.25.




Zsolt (13 éves, Városlőd)


Zsolt 12 éves kisfiú, akivel először a Bókay utcai klinikán találkoztunk, éppen érett a cseresznye és Zsolti a váróterem asztalánál nagy tányér cseresznyét majszolt.
Bemutatkozás után elmeséltem, hogy miben tudna segíteni a Csodalámpa: boldogan felcsillant a szeme és kérdezte, hogy akármit kívánhat?
A következő találkozásnál határozottan megfogalmazta, hogy ő hőlégballonon szeretne repülni.

Ekkor beindult a gépezet. Nagy szerencsénkre megkeresett minket egy fiatalember és cége és saját nevében felajánlotta segítségét a kívánság megszervezéséhez és megvalósításához.

Tekintettel arra, hogy a hőlégballon felszállása nagymértékben időjárás-függő, azaz csak tökéletes időjárási és szél viszonyok mellett lehetséges, a felszállási engedélyt a Ferihegyi repülőtér irányítási központja adja, így megjelöltünk több időpontot a repülésre.

Az első alkalommal az idő megfelelő lett volna, azonban Zsolti váratlanul kórházba került.
A második időpontnál Zsolti ugyan még a kórházban feküdt, de éppen aznap nem volt semmi dolga” így
augusztus 7-én orvosi kísérettel elindulhattunk a Velencei tó irányába.

Meglepetésként a hőlégballonozás előtt megmártózhatott a tó vizében, ugrálhatott a strandon, volt fagyizás, chips és szendvicsek, majd utána a közeli lovardában lovagolhatott egy kisebb lovon. Borzasztóan tetszett Neki az egész, csak kutyák ne lettek volna a közelben...

Lovaglás után a benzinkútnál találkoztunk a hőlégballonos utazást kivitelező céggel és együtt indultunk a repülés helyszínére. Ott felszerelték, felfújták az óriási ballont, majd beszállás és indulás következett. Az utazáson Zsoltin kívül részt vett az anyuka és a biztonság kedvéért Sallay doktor is. Zsolti nem félt egy cseppet sem, a végére picit elfáradt.

Hazafelé az autóban sokszor meghallgathattuk, hogy Zsoltinak ez volt élete legszebb kirándulása és nehezen tudta felsorolni, hogy mi minden tetszett neki a legjobban az összes program közül.

Így vidáman és bátran nézett a másnapi operáció elé. Akkor még sem ő, sem mi nem tudtuk, hogy szerencsére Zsolti a rákövetkező héten vese transzplantáción esett keresztül, a műtét jól sikerült és a kis beteg jól van.


Kívánunk neked gyors gyógyulást!



Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor

/ 3




Klaudia Anna (14 éves, Veresegyház)



A kívánság így szólt: "egy csajos" laptop.

Mivel "csajosat" még a Csodalámpa dzsinnje sem talált, gondban voltunk, de szerencsére a megoldás ennek ellenére megszületett. Egy fél tucat csillogó glitteres csillámfestéket kapott Klaudia a laptop mellé, rajzolhat vele bármit a laptopra - ami egyébként gyönyörű, ezüstszínű gép volt...

Klaudia olyan boldog volt az ajándék átadásakor, hogy állandóan anyukája nyakába ugrott örömében.

Másnap találkoztunk vele. Csillogó szemmel újságolta, hogy a laptop működik, és szuper. Megígérte, hogy amikor a dekoráció elkészül, lefényképezik, és a képeket elküldik nekünk..


Flandera Tünde és Titkos Rita
kívánság-koordinátorok

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Klaudia nevében is köszönjük!

Béla (10 éves, Balatonföldvár)


Indy szuper ostorának zenekíséretében léptünk be a klinika kórtermébe - elég nagy feltűnést keltve.

Béci meglepve nézett ránk, amikor az ostort "előzetesként" átadtuk neki... az Indiana Jones lego olyan hatalmas dobozban volt, hogy megfogni is alig bírta, amikor végül azt is odatettük az ágyára.

Unszolásunkra nekiállt kinyitni a dobozt, mert először a képek komoly tanulmányozásába kezdett, és, mi tagadás, mi már nagyon kíváncsiak voltunk, mi is van a doboz belsejében. A kincsek sorban kerültek elő, a film (Kristálykoponyák királysága) díszleteit lehetett elővarázsolni a darabokból - nagyon izgalmas feladat!

Egy könyv és egy játékkártya bővítette a palettát, Béci szakértő szemmel lapozta a könyvet, és nyitotta ki a kártyacsomagot. Mamája elmondta, hogy a lego a kedvence, gyűjti őket, és ez még hiányzott a készletből.

Az elkövetkező néhány nap kezelései így már sokkal elviselhetőbbek lesznek...



Flandera Tünde és Titkos Rita
kívánság-koordinátorok

A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Béla nevében is köszönjük!


Virág (14 éves, Hódmezővásárhely)


Virágot betegsége mozgásában korlátozza, és még hátra van a nagy műtétje, ami után a rehabilitáció is elég sokáig tart majd. Kívánsága egy szép piros elektromos kerékpár, amely ezekben az időkben nagy segítségére lesz, de később sem pihen sokat a garázsban.

Ahogy meglátott minket, azonnal sejtette, hogy Szegedről Hódmezővásárhelyre milyen okból megyünk át. Az utat végig mosolyogta az izgalmában, alig várta, hogy végre odaérjünk. Az átadásra elkísérték a szülei és nagypapája is.



Ezúton is köszönjük a T. Auto- Motor Kereskedésnek, hogy a kívánság teljesítésében segítséget nyújtott.



Lengyel Andrea és Dr.Kapás Ferenc
kívánság-koordinátorok
Hódmezővásárhely, 2008.08.14.

Szebasztián (5 éves, Jánoshalma)

Klinikai napjait szülei nélkül töltötte az 5 éves Szebasztián. A kezelések közepétől kezdett igazán feloldódni és beszélgetni velünk.

Sok-sok kívánság elhangzása után úgy döntött, hogy egy lábpedálos gokartot szeretne, amit egy hétfői napon meglepetésére meg is kapott. Meghatottan foglalta el a vezetőülést, és megfogadta, hogy otthon azért a tesói is beleülhetnek majd.


Köszönjük Safranek Andreának és családjának az önzetlen felajánlást.




Lengyel Andrea és Túri Edit
kívánság-koordinátor
Szeged, 2008.08.18.

Máté (11 éves, Hajdúnánás)

Máté kívánsága egy PSP volt, amellyel egy szép, napsütéses délután sikerült Őt meglepnünk.

Nagyon örült Máté, hogy megkapta a várva várt ajándékot. Felnőtteket megszégyenítő ügyességgel pillanatok alatt beindította a játékot és már izgatottan játszott is vele.

Kívánunk Neked Máté jó egészséget és sok örömöt az új játékhoz.


Beregi Georgina, Kiss Ferencné és Kiss Tímea
kívánság-koordinátorok
Debrecen, 2008. augusztus 14.

A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Máté nevében is köszönjük!

/ 4




Péter (19 éves, Szeged)

Kedves Csodalámpa!

Szeretném megköszönni az ajándékot! Amint megkaptam a videókártyát, saját kezűleg beszereltem a számítógépembe, és kipróbáltam! Nagyon remekül működik, és ennek nagyon örülök!!!

Dialízis mellett a számítógép az, amivel igazán el tudom tölteni az időmet, főleg játékokkal foglalkozom, ezért volt szükség a videokártyára.

Ez a videokártya olyan jó minőségű, hogy minden játék, amit szeretek, kiválóan fut rajta. Az, aki nem mélyült el a videójátékok birodalmában, talán meg sem érti milyen örömet okozhat egy ilyen profi szerkezet!

Még egyszer nagyon köszönöm!

Péter


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Péter nevében is köszönjük!


Szabolcs, 13 éves (Gyöngyös)



Nagy igyekezetben voltam a II-es számú Gyerekklinikára, hogy még benn találjam Szabit, hisz csak egy reggeli kezelésre mentek be. Szabi az anyukájával, és a többi gyermekkel kinn ült a váróban és beszélgettek.

Szabolcsnak a nagy csomag láttán felcsillant a szeme, elállt a szava, hasonlóképp a körülötte ülő szülőknek és gyerekeknek. Megilletődöttségében el sem akarta tőlem venni a laptopot. Anyukája ugyanolyan izgatott volt mint kisfia, és alig várták már a haza utat, hogy az új gépet ki lehessen próbálni. Persze azért Szabi nem hagyta ki, hogy gyorsan be ne kapcsolja a gépet.

Reméljük sok örömöd leled benne!

Szatmáry Eszter
koordinátor


Hálásan köszönjük az Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola diákjainak, szüleiknek és tanárainak, hogy segítettek nekünk egy újabb "csoda" megvalósításában.


László (5 éves, Nyíregyháza)

Az 5 éves Lacika álma végre teljesülhetett az idei Forma1 Magyar Nagydíjon, hiszen már tavaly szeretett volna kijutni a nemzetközi versenyre, de akkor állapota miatt el kellett halasztani a kilátogatást.

De eljött 2008. augusztus 3-a és a nyíregyházi kisfiú testvérével és édesapjával együtt nagy izgalommal indulhatott a Pest környéki Mogyoródra, hogy közvetlen közelről, élőben is láthassa végre a száguldó cirkuszt.

Mivel Laci Alonso-drukker, ezért a szünetben elmentünk megnézni a Renault kiállított autóját. Fülig érő szájjal mesélt édesapjának a sok kiállított autócsodáról, de persze leginkább a Renault tetszett neki.


Külön köszönet az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sport Szakállamtitkárságának a kitűnő helyre szóló jegyekért,amelyeket immár második éve ajánlanak fel az alapítványnak.





Németh Viktória
kívánság-koordinátor
Mogyoród, 2008. 08. 03.






/ 3




Róbert (14 éves, Dunaújváros)


Robi kérésének teljesítése komoly kutatómunkát igényelt, az általa kért modellre csak nehezen bukkantunk rá - főként, hogy lehetőleg extra kívánságát is teljesíthessük: a telefon kártyafüggetlen legyen.

Persze, ennek ellenére sikerült megvásárolni a készüléket, és igyekeztünk is vele a kórházba, ahol Robi immár második hónapja volt bent, kezeléseken...

Az a nap egy nagyon jó napnak ígérkezet: estére a doktornő elengedte egy focimeccsre - végre ennyi idő után kijuthatott a kórházból, mi pedig vittük be este az áhított készüléket!

Szakértő kézzel mutogatta a telefon különböző tartozékait, és már kapcsolta is be, azonnal megfejtve a menüsort... szóval a telefon meglelte új gazdáját!



Flandera Tünde
kívánság-koordinátor




Köszönjük a King Sturge Budapest Kft-nek és partnereiknek, hogy Róbert kívánsága is teljesült.


Máté (16 éves, Budapest)

Máté kívánságát, a Sony Ericson W890I telefont a Tűzoltó utcai klinikán adtuk át, kora reggel.

Meglepetést okozni ugyan ezúttal nem tudtunk, mert Máté már tudta, hogy a Csodalámpa dzsinnje ismét munkába lendült...
Ennek ellenére nagyon örült, örömmel nézegette a valóban gyönyörű készüléket - kívánságára barna színben - és láthatóan nagyon elégedett volt.

A csodamasina menüjét nézegetve elismerően hümmögött.

Végre megvan az új, korszerű, szupertelefon, amire már régóta vágyott!


Jó egészséget kívánunk, Máté!


Flandera Tünde
kívánság-koordinátor
Budapest

Martina (8 éves, Kőszeg)

Martina a kórházi kezelések alatt a TV-ben mindig a természetfilmeket kereste, különösen a tenger élővilágáról szóló történetek érdekelték.

Így jutott eszébe, hogy ő is szeretne egy ilyen meseszép tengerparton kagylókat szedni.
A Csodalámpa Alapítványnak köszönhetően Martina kívánsága teljesült, és családjával eljuthatott Korfu szigetére.

A gyönyörű Jón tengerből gyűjthetett kagylókat és különleges köveket.

Egészségi állapota már azt is megengedte, hogy nagyokat lubickolhasson a vízben. Élményekben gazdagon, napbarnított bőrrel, fülig érő mosollyal repült haza a tengeri világból.


Köszönjük a Csodalámpa Alapítványnak ezt a rendkívüli hetet.




Martina és anyukája
2008.07.25.

A kívánságot az International Women's Club támogatásával teljesítettük,
a Personal Tours segítségével szerveztük. Martina nevében is köszönjük!


Zsolt (16 éves, Nógrádmarcal)

Ma végre megtörtént a nagy átadás, bár az utolsó percben egy világháborús bomba mindent felborítani látszott. A Mamával és a támogatókkal mindent leegyeztettünk délre, amikor kiderült, hogy nem engednek minket a kórházhoz, mert a bomba miatt lezárták a környéket és megkezdték a házak kiürítését.

Szerencsére a Zsoltit szállító mentő rugalmas volt és így nagy hirtelen a Tűzoltó utca - Ferenc körút sarkára sikerült áthelyezni a találkozót...


Zsolti megilletődve vette át a KingSturge cég ajándékát, akik bérbe adott ingatlanaikban kihelyezett "perselyekkel", a forgalomból márciussal kivont 1 és 2 forintos érmék gyűjtéséből vették meg az áhított számítógépet.



Titkos Rita
kívánság-koordinátor
Budapest, 2008.07.29.





Köszönjük a King Sturge Budapest Kft-nek és partnereiknek, hogy Zsolt kívánsága teljesült.




From: Zsolt ***** mailto : *****.zsolt95@gmail.com
Sent: Tuesday, July 29, 2008 4:45 PM
To: titkos.rita@*****.hu
Subject: Köszönet

Tisztelt Titkos Rita!

Szeretném megköszöni életem legszebb ajándékát, amit önöktől kaptam: egy szuper számítógépet.

Köszönöm szépen!

Zsolt


Ádám (5 éves, Budapest)

Ádám édesapjával egyeztettem, milyen autót szeretne is a kisfia, így a kért szempontoknak megfelelő szép kék, terepen is jól közlekedő autóval érkeztem meg a családhoz.

Az egész család - lánytestvére és szülei - együtt örült Ádámmal, aki izgatottan bontotta kiés helyezte működésbe az új játékát.
Megtudtam, hogy Ádám nagyon érdeklődik és szívesen ismerkedik a technikai játékokkal, szereli is azokat, ezért nagyon neki való kívánsága teljesült.

/ 3



Ádám megajándékozott egy saját készítésű rajzával, amit köszönök szépen és a lánytestvére is olyan kedves volt, hogy egy saját fűzésű gyöngysort adott nekem. Mindketten fantasztikusan ügyes és kedves gyerekek!

Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Budapest 2008.07.18

Archívum

Archívum


Belépés