2012-02

Patrik (14 éves, Miskolc)





Patrik Miskolcon egy rock-suliba jár, már évek óta nagyon komolyan foglalkozik a zenével, de arra nem volt lehetősége, hogy otthon is gyakorolhasson, így a Csodalámpától egy elektronikus dobfelszerelést kért. A beszerzés közben lehetőséget kaptunk Tókics Kornéltól, a Szigetszentmiklóson működő Expert Irodaház igazgatójától, hogy az általuk üzemeltetett stúdióban magas technikai színvonalon kipróbálhassa Patrik a dobot.

Amikor a családjával megérkeztek a helyszínre, nem sejtette, hogy az a dob, melyet itt a stúdióban élőben kipróbálhatott, azt utána haza is viheti, hiszen mától az övé. A kamaszokra nem jellemző, hogy amikor kapnak valamit, az ajándékozó nyakába borulnak, Patrikon mégis látszott, nagyon-nagyon örül a dobfelszerelésnek. Priskin Gábor hangmérnök segítségével azonnal fel is vettek egy rögtönzött dobszólót, és így elkészült az első demó cd-je is.

Már csak egy gyors szétszerelés, dobozolás következett és irány Miskolc, hogy otthon a lakásban – persze fülhallgatóval – végre a saját szobájában is gyakorolhasson Patrik, hiszen azt tervezi, zenekart alapít és meghódítja a világot.
Patrik, mielőbbi gyógyulást kívánunk neked, s kitartást, hogy a vágyad teljesülhessen. A dob szállítását és hozzá egy ajándék fülhallgatót Markó Ferenc, a bajai Hifi Klub üzletvezetője ajánlotta fel.




Szeretnénk köszönetet mondani az Erste Bank és a Budapest Marriott Hotel vezetőinek és munkatársaiknak, hiszen támogatásukkal tudtuk Patrik kívánságát finanszírozni.








/ 3






Felkai Márta
kívánságkoordinátor
Szigetszentmiklós, 2012. február 14.

Martin (13 éves, Kalocsa)


Azokban a napokban kellett éppen Martinnak a kórházban maradnia, amikor a kívánság- teljesítését szerveztük.

Így támogatónkkal együtt a gyermekklinikán kerestük meg őt. A vizsgálatok és azok eredményeire való várakozás közben találkoztunk Martinnal, de számára meglepetésként.

Martin nagy örömmel vette át ajándékát, és láthatóan hozzáértően kezdte kipróbálni a gépet. Laptopot kért, amivel kapcsolatot tud tartani a barátaival, és a leckét is el tudják majd neki küldeni.

A támogatóval, Schneider Zoltánnal a számítástechnika érdekességeiről is tudtak beszélgetni.

Úgy láttam, és remélem, hogy Martinnak a kórházban töltendő sok-sok időt kellemesebbé tudja majd tenni a Csodalámpa közreműködésével részére eljuttatott laptop.




Köszönjük a Kvint- R Kft. támogatását!









Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.02.16.

Anna (15 éves, Budapest)




Kedves Csodalámpa!


Február elején teljesült a kívánságom és már napok óta boldog tulajdonosa lehetek egy X-BOX KINECT-nek .

Végre újra érezhetem az izmaimat, mert azóta rengeteget mozgok és táncolok a játékokkal. Most ezúton szeretném megköszönni minden FŐTAXI-s kolléga segítségét, mert ők tették lehetővé, hogy a gyógyulásom napjai ezután színesebben és mozgásban gazdagabban telhessenek.

Mindenkinek millió puszi és köszönet!!!


Anna




A kívánság teljesítéshez nyújtott segítséget köszönjük a FŐTAXI vezetőségének és munkatársainak!!








Tihanyi Sándor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.02.10.

Zsuzsa (5 éves, Püspökladány)



Zsuzsi nagyon szereti a meséket. Arra vágyott, hogy legyen egy saját TV-je, hiszen így bármikor nézheti kedvenceit. Eddig egy apró kölcsönkészülék volt a szobájában, hogy amikor az időjárás vagy az állapota miatt nem mehetett ki játszani, akkor se unatkozzon.

Amikor megérkeztem hozzájuk, akkor is éppen mesét nézett, de kíváncsian szaladt ki a szobájából, hogy ki keresi Őt. Meglepődött a nagy doboz láttán, de máris kíváncsian bontogatni kezdte Édesapja segítségével. Milyen nagy! Milyen szép!- mondogatta boldogan.

Ezután még kicsit elbeszélgettünk kedvenc mesehőseiről, miközben Zsuzsi vidáman körbeugrándozta a nappalit. Anyukája megígérte neki, hogy máris beüzemeli a készüléket és kezdődhet a mesenézés!

Szép meséket és sok vidámságot kívánunk Neked, Zsuzsi!

Köszönjük az E.ON ZRt. támogatását!








Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Püspökladány, 2012. 02. 06.

Tímea (4 éves, Újszilvás)


Szikrázóan sütött a nap, amikor megérkeztem Újszilvásra a 4 éves Timihez, aki egy hordozható DVD-lejátszót kért a Csodalámpától.

Üzembe helyeztük a készüléket és rögtön ki is próbáltuk, a magyar népmesék sorozat egyik részével. No, onnan kezdve a kislány elbűvölve ült a lejátszó előtt, és fülig ért a szája.

Esküszöm, vetekedett mosolya a napsütéssel.

Jó egészséget és sok-sok szép meseélményt kíván a Csodalámpa!




Köszönjük a Videoton Dolgozókért Alapítványnak és a Videotonnak a támogatást!






Czakóné Bálint Judit
kívánság-koordinátor
Újszilvás, 2012.01.30.

Lili (17 éves, Budapest)





Lili egy gyönyörű kamaszlány, akinek minden vágya az volt, hogy kaphasson egy olyan ágyat, amiben egy komoly, kemény matrac biztosítja számára az egészséges pihenést.

Gerincproblémája miatt, a mielőbbi teljes gyógyulás érdekében nagyon fontos az egészséges fekvés, így aztán a dzsinn egy olyan ágyat "repített" Lili nagyon ízlésesen, igazi tini módra kialakított galériás kuckójába, amelyen ezentúl boldogan alhat, heverészhet egy-egy jó könyvet olvasva, vagy csak pihengethet majd lazán, nagyokat nyújtózkodva...., úgy igazi tini módra.

Kedves Lili, sok szép álmot, jó pihenést és mielőbbi teljes gyógyulást kíván Neked a Csodalámpa teljes csapata.




A kívánság az AXA csoport Magyarország Közhasznú Támogatási Programja keretéből teljesült.







/ 3




Sipos Zsuzsanna
kívánságkoordinátor
Budapest, 2012.február 09.

Dániel (10 éves, Budapest)


Dani net-bookra vágyott, és szinte számolta a napokat…

Február 2-án délelőtt kontrollvizsgálatra érkezett a klinikára, de itt nagy meglepetés érte, átadtam neki az ajándékát, amit az Angol Iskola diákjainak támogatásával sikerült megvásárolnunk.

Mivel az édesanyával szövetkeztünk, teljes titokban szerveztük meg kívánságának a teljesítését.

Daninak a csodálkozástól és az örömtől fülig ért a szája, a gyors ajándékbontást követően felszabadultan futkosott az asztal körül.

Mi felnőttek jó érzéssel figyeltük Őt.




Köszönjük a British International School támogatását!






Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012. 02.02.




Kedves Csodalámpa Alapítvány!



Szeretném köszönetemet kifejezni, amiért nagyon boldoggá tették kisfiamat. Amióta megkapta a netbook-ot azóta újra csillog a szeme.

Köszönöm Sipos Zsuzsanna és dr Jenei Tiborné (mi velük találkoztunk személyesen) és minden láthatatlan kívánságteljesítő munkáját.

Köszönjük a mesedélutánokat is!!!!!!!!!!!!!

Még egyszer KÖSZÖNJÜK!!!!


Üdvözlettel: Viktória és családja


Zsanett (13 éves, Nyíradony)





Zsanett nagyon örült a laptopnak, különösen akkor, amikor megtudta, hogy egy egyéves ingyen mobilinternet-használatot is ajándékozott az Ericsson cég a számára.

Nagyon nagy segítség ez neki a tanulásban, mivel egy ideig nem mehet közösségbe, és így a barátnőkkel is tarthatja a kapcsolatot.

Zsanettet a szakrendelésen értük utol, mikor meglátta a kezemben a nagy csomagot, akkor láttam rajta, hogy felcsillant a szeme. A nagy öröm persze akkor volt, mikor ki is bontotta az ajándékát, és az anyukája segítségével kipróbálta.




Köszönjük a laptopot, az Ericsson Magyarország Kft. támogatását,

mellyel még több gyermek álmát tudjuk valóra váltani!!






Gudorné Németh Gabriella
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2012.02.07

Alex (17 éves, Szabadbattyán)


Alex 16 éves, aki jelenleg a Szt. László Kórházban gyógyul, és e közben is szorgalmasan tanul. Azért kérte a laptopot, hogy segítségével a kórházi kezelések idején kapcsolatban maradhasson a barátokkal, rokonokkal.

Nem sejtette, hogy a mai napon teljesül a kívánsága, végre lesz egy saját laptopja.

Reggel fél 9-től izgatottan vártuk Katival és Évával, hogy tanítványunk végre felébredjen, és átadhassuk neki az ajándékot. Alex 9-kor, igaz kicsit még álmosan, de fogadóképes lett.

Csodálkozva nézte az ajtót, mikor egyszerre tódultunk be hozzá. Nagyon meglepődött, amikor átnyújtottuk neki a Csodalámpa ajándékát. Örömét bolondozással, viccelődéssel fejezte ki.

Jó volt látni a vidám kamaszt! Mielőbbi gyógyulást Alex!




A kívánságot a Magyar Olimpiai Bizottság finanszírozta,

melyhez a B55 Kortárs Galéria és a British Council a különleges összefogásban megszervezett,

nyolc londoni művész alkotásaiból álló kiállításával csatlakozott.



A kiállítás megnyitóján a MOB főtitkára még egy kis ajándékkal, a magyar olimpiai csapat

pólójával és melegítőjével kedveskedett Alexnek.



Köszönjük a támogatóknak!











/ 2






Pallag Erika
kívánságkoordinátor
2012. Budapest, február 9.

Ferenc (15 éves, Nyíregyháza)

Feri 15 éves fiú, aki jelenleg kezelés alatt áll a klinikán, nem sejtette, hogy a mai napon teljesül a kívánsága. Többször kérdezett már engem, hogy mikor érkezik meg a laptopja, mert már nagyon várja. Február 3-án, péntek délelőtt a szobájában feküdt, amikor megleptem. El sem akarta hinni, hogy a kívánsága teljesül.

„Ezt nem hiszem el. Megérkezett? Komolyan? Nem hiszem…” Miközben bontotta az ajándékát, épp édesanyja hívta telefonon, akinek nagy- nagy örömmel újságolta, hogy megkapta a laptopot, majd gyorsan le is tette a telefont, hogy minél hamarabb töltőre tehesse és beüzemelhesse az új masinát.

Majd amikor közöltem, hogy a laptopon kívül egy egyéves ingyen mobilinternet-használatot is ajándékozott az Ericsson cég a számára, Feri arca még jobban felragyogott.



Köszönjük a laptopot, az Ericsson Magyarország Kft. támogatását, mellyel még több gyermek álmát tudjuk valóra váltani!!







Miholetz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2012.02.03.

Cintia (17 éves, Budapest)


Cintia súlyos műtéten esett át, ezért igyekeztünk a hét vége előtt kicsit felvidítani.

A Tűzoltó utcai Klinikán kerestük meg őt, édesanyjával szövetkezve teljes meglepetésként léptünk be a kórterembe.

A nagylány nagyon nagy örömmel fogadta a laptopot, arca ragyogott. Természetesen azonnal hozzálátott a masina összeszereléséhez támogatónk, Jakab Roland úr segítségével. Majd amikor közöltük, hogy a laptopon kívül egy egyéves ingyen mobilinternet-használatot is ajándékozott az Ericsson cég a számára, Cintia még jobban megörült.

Számomra pillanatok alatt kiderült, hogy a laptop szakavatott kezekbe került, Cintia nagyon tájékozott, számítástechnikai ismereteit felhasználva érdeklődve kérdezett, „konzultált” támogatónkkal.

A Mamával mi csendesen háttérbe húzódtunk a két szakértő mellett.



Köszönjük a laptopot, az Ericsson Magyarország Kft. támogatását,

mellyel még több gyermek álmát tudjuk valóra váltani!!






/ 2




Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.02.03.

Zsófia (4 éves, Karcag)


A tavalyi év sikerein felbuzdulva, idén is a tettek mezejére léptünk.

Újabb beteg gyerekek kívánságai kerültek fel a Csodalámpa Alapítvány oldalára, így lehetőségünk nyílt arra, hogy ismét megvalósíthassunk egy álmot.

Zsófia egy nagy Barbie házat kért Barbie babával. A baráti társaságunk felajánlásának segítségével január 17-én az esti órákban megérkeztünk hozzájuk Gyula barátommal, és nagy meglepetést okoztunk neki.

Szinte el sem akarta hinni, hogy a kívánsága ilyen hamar teljesült, és birtokba veheti az ajándékot. Öröm volt látni a szemében a csillogást, mikor kibontotta a csomagot, és a kezébe vehette a házat. Eleinte egy kicsit meg volt szeppenve, hiszen nem tudott az érkezésünkről, de egyre jobban feloldódott. Az egész család együttes erőfeszítésével összeraktuk a házat, majd magára hagytuk, hogy elmerülhessen az ajándék megismerésében. Amíg mi a szülőkkel beszélgettünk, a testvére segítségével élvezte a játék adta örömöket.

Amikor eljött a búcsúzás ideje, nagy öleléssel és puszival köszönte meg nekünk, hogy teljesülhetett a kívánsága.

További gyógyulást kívántunk neki és megbeszéltük, hogy a továbbiakban is tartjuk vele a kapcsolatot.




Köszönjük Bodacz Zsolt baráti társaságának a támogatását!!






Bodacz Zsolt és Nagy Gyula
kívánság-koordinátor
Karcag, 2012.01.17.

Tibor (7 éves, Gyula)





Egy nappal karácsony előtt érkeztünk Tibiékhez, így a Csodalámpa Alapítvány ajándékát is a karácsonyfa alá rakhatta. Bár az utazás egy kissé nehézkesen ment, mert a gyulai utcák megnehezítették a dolgunkat, de végül biciklis felvezetéssel célba értünk.

Egy hatalmas doboz LEGO-val örvendeztettük meg Tibit, amit azon nyomban felbontott, és sorban pakolta ki a tartalmát.

Nem vártuk meg, amíg a rengeteg apró alkotórészből felépül egy igazi nyüzsgő kikötőnek a miniatűr másolata!

A lényeget, ami miatt mentünk, láttuk Tibi arcán.
Kívánjuk, hogy mindig maradjon meg annak a boldog fiúnak, amilyen játék közben volt.




Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. támogatását,

segítségükkel egy újabb álom válhatott valóra.




Tatár Ágnes és Zámbori Andrea
kívánság-koordinátor
Gyula, 2011.12.22.

Róbert (14 éves, Szolnok)


Robival a találkozót a Bethesda Kórházban sikerült megszerveznünk, éppen egy átkötözés előtt, ami az ő esetében egy altatással járó kezelési folyamat. Már nagyon várt bennünket. Korábban, amikor megtudta a hírt, hogy napokon belül teljesül a kívánsága, nagyon „feldobódott”, ezzel a tudattal szinte vidáman vonult át a kórházba a várható újabb műtétre.

Nagyon nagy örömmel vette át az áhított laptopot, alig várja, hogy túljusson a műtéten és használhassa kedvére. Mindent szeretne kipróbálni rajta, játék, film, zene és persze kommunikálni a többiekkel. Óriási segítség ez az ajándék ahhoz, hogy a hosszadalmas kezelések, a gyógyulás elviselhetőbb legyen.

Kívánunk neked Robi mindehhez sok erőt, kitartást! Gyógyulj meg mihamarabb!




Köszönjük a KPMG Hungária Kft. felajánlását!






Benkóczy Márta és Magai Margit
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2012. január 17.

Noémi (14 éves, Budapest)


Emlékezetes nap marad Noéminek jan. 25-e, a „pálfordulás” napja, amikor a Csodalámpa önkénteseként Lívia nénivel megjelentem a kórházi betegszobájában.

A kislány boldogan bontotta ki a csomagot, amiben a rég áhított fehér Sony XPERIA mini PRO telefon lapult. Noncsi öröme határtalan volt, erről a fotók is tanúskodnak!

A készüléket gyorsan beüzemeltük, az első telefonhívása a Csodalámpa irodájában szólalt meg, így köszönte meg Noémi az ajándékát.

Reméljük, hogy sikerül meggyógyulnod, és állapotodban fordulat következik be, ehhez szerettünk volna mi is hozzájárulni.




Köszönjük a British International School támogatását!


/ 2




László Márta
koordinátor
Budapest, 2012.01.25.

Judit (15 éves, Tiszaszentimre)

Judit egy 15 éves életvidám, mosolygós nagylány, akinek egy fehér színű telefon volt a kívánsága. A telefon kiválasztásában a segítségemet kérte, így esett a választás a Sony Ericsson Xperia X8 típusra.

A nagylány január 19-én délelőtt kezelésre érkezett a Klinikára, és bár sejtette, hogy valamit szervezkedünk, mégis kissé meglepődött, amikor átvette az ajándékát. Miközben bontogatta a csomagot, meglepődöttsége fokozatosan eltűnt, és arcán mosoly és öröm jelent meg.

Használd egészséggel Judit az új telefonod!




Köszönjük a Videoton Dolgozókért Alapítványnak és

a Videotonnak a támogatást!







Miholetz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2012.01.19.

István (7 éves, Dusnok)





Éles eszű fiú a Dusnoki Általános Iskola tanulója, István. Az iskolában kedvenc tantárgya, a matematika boldogítja, otthon pedig kishúga, aki ámulattal néz fel a bátyjára.

István net-bookot (icipici hordozható számítógépet) kért tőlünk, és mivel súlyos betegsége miatt írásból, rajzból, technikából felmentették a suliban, 2012. január 24-én teljesülhetett az óhaja.

Besötétedett, mire a Csodalámpa Alapítvány Kívánságszállító Brigádja megérkezett Dusnokra. István az anyukája, nagymamája, nagypapája és kistestvére társaságában vette át az ajándékot.

Azért lesz nagy kincs a családban a net-book, mert a grafikai program és a szövegszerkesztő segítségével ezután Isti tud majd leckét írni, jegyzetelni, rajzolni! Azonnal be is mutatta tudományát: az új masinán először hármas számot kerekített, majd virágot rajzolt nekünk.
Jó tanulást kívánunk, Isti!



Köszönjük a Fércművek támogatását!






/ 3






Kapás Csilla és Dr. Kapás Ferenc
kívánság-koordinátorok
Dusnok, 2012.01.24.

Péter Bálint (9 éves, Kisláng)

Péter sokáig gondolkodott mit is kérjen a dzsinntől. Többször beszélgettünk és bár Peti egy nagyon csendes, halkszavú kisfiú, kiderült, hogy fantasztikus kézügyessége van, szeretett nagypapájával állandóan faragnak, barkácsolnak és rajong az olyan játékokért, aminek összerakásához komoly logikai készségre és kézügyességre van szükség.

Egyik nap a játszóházban találtam és mikor beléptem, azonnal láttam rajta, hogy bizony komoly beszélgetésre készül velem: odavezetett a számítógéphez és együtt kerestük ki azt a LEGO játékot, amiről már régóta álmodott.

Én is csak ámultam-bámultam, micsoda komoly szerkezetet, egy igazi, "lábon járó" markológépet mutatott a kis huncut fiúcska - csodák csodájára azonnal megeredt a nyelve az egyébként zárkózott gyereknek. Komoly okítást kaptam a gép működéséről és mikor vége volt az előadásnak, Peti csak ennyit mondott: hát én erről a markolóról álmodom!




Mikor a dzsinn ezt meghallotta, felkiáltott: - Ez aztán a nekem való feladat!, és már rohant is, hogy Peti kívánsága mielőbb valóra válhasson.

Nekem csak annyi volt a feladatom, hogy boldogan átadjam a várva-várt ajándékot.
A kisfiú szerencsére már nagyrészt csak kontrollra jár vissza a Tűzoltó utcai kórházba, így az ambulancián találkoztam vele. Mire odaértem, már túl volt a szurin és minden vizsgálaton, anyával készülődtek hazafelé.

Csodálkozott, hogy találkozunk, mosolygós szemén láttam, hogy hirtelen megjelenésem gyanút ébreszt benne. Nem tudtam sokáig leplezni a titkot és mikor előkerült a hatalmas doboz, Peti olyan izgatott lett, hogy még a kis fülei is kipirultak. Csak annyit tudott mondani: köszönöm, pontosan erről álmodtam!

A Csodalámpa csapata pedig arról álmodott, drága kicsi Peti, hogy mielőbb láthassa kipirult arcodon a boldog mosolyt, mikor kezedbe fogod a megálmodott ajándékot.

Kívánjuk Neked, hogy nagyon sok örömöd teljen a a markológép összerakásában és mielőbb élvezhesd fáradtságos munkád jutalmaként a kész "művet".

Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest,2012.február 01.

A kívánságot a LEGO Manufacturing Kft. támogatásával teljesítettük. Peti nevében is hálásan köszönjük.


Archívum

Archívum


Belépés