2020-08

Róbert (10 éves, Gyomaendrőd)


A rock zene szeretetét Robi édesapjától örökölte és így vált a család kedvenc együttesévé a Hooligans.

Évente több koncertjükre is elmennek, de személyesen még nem találkozott a zenészekkel, ezért azt kérte a Csodalámpától, szeretne velük megismerkedni. Azt mesélte nekünk, minden koncerten próbálta elkapni a nézők közé repülő dobütőket, de soha nem sikerült. Mivel az együttes korábban már segítette a munkánkat, ezért a fiúk most is nagy izgalommal vártak bennünket.

Egyik koncertjük előtt történt a találkozó, ahol Robinak a zenekar összes tagja aláírta a hőn áhított ütőket, sőt még egy pólót is kapott ajándékba. Ezután még boldogabban hallgatta végig a családjával a klassz dalokat.




Hálásan köszönjük Maszler Lászlónak és a zenekar összes tagjának, hogy Robi álmát valóra váltották.

Köszönjük továbbá a Gyöngyös Mézes Manufaktúra támogatását!


Beregi Georgina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. augusztus 16.

Bernát (4 éves, Herceghalom)



A kisfiú mostanában sajnos sok időt tölt kórházban, ahol a kezelések között szívesen játszik tableten különféle kaland és logikai játékokat. Kívánsága egy Nintendo játékgép volt, mellyel új játékokat játszhat, mely új elfoglaltságot jelent számára a kórházban töltött hosszú hetek alatt.

Berci boldogan nézegette ajándékát. Nem is akartam sokáig maradni, mivel láttam rajta, most már minden vágya, hogy mielőbb játszhasson új játékával.


Köszönjük a Slendy jótékony felhívás Csodabogarak tortaaukció szervezőjének, Ojtó Szabolcsnak és a rendezvény kapcsán az adományozó cégeknek, hogy összefogásukkal teljesülhetett Bernát álma.

Az adományozó cégek névsora megtekinthető az alábbi linken:

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/195


Solti Ferencné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.08.13.

Benő (6 éves, Délegyháza)


Benőt a SOTE II. számú Gyermekklinikáján kezelik, itt látogatta meg őt nemrég a Csodalámpa Alapítvány egyik önkéntese. Beszélgetésük során hamar kiderült, hogy a kisfiú kedvenc játéka a LEGO. Van is többféle készlete, de sínek és vonatok nincsenek, pedig erre nagyon vágyik.

Benőnek nem kellett sokat várnia, vágya hamarosan teljesült.

Arcocskája ragyogott az örömtől, amikor átnyújtottam neki a hatalmas dobozt. Meglepetten nézte, mennyi sín és vonat látható a képen, és ezeket ő mind megépítheti, a pályaudvaron az ő irányításával jöhetnek-mehetnek a vonatok. Azonnal neki is látott a munkának: kibontotta a kis zacskókat, és gyakorlottan, ügyesen rakta össze egymás után az épületeket és járműveket.

Felemelő érzés volt látni, milyen boldogságot szereztünk ajándékunkkal!


Nagyon köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. ismételt támogatását, mellyel egy újabb beteg kisgyerek vágya válhatott valóra!


Solti Ferencné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.08.13.

Anna (15 éves, Halásztelek)



A 15 éves nagylányt a Csodalámpa Alapítvány irodájába hívtuk meg, hogy átadhassuk neki az áhított fülhallgatót.

Anna boldogan csomagolta ki ajándékát, és alig várta, hogy összeköthesse telefonjával és kipróbálhassa, mennyivel jobban szól rajta a zene, és milyen kényelmes, élvezetes a használata.


Köszönjük Csatári Máriának, hogy a versenyei kapcsán már 5 alkalommal futott Csodabogárként a csodalámpás gyerekekért, így az elmúlt évek alatt barátaival és magántámogatóinkkal együtt összegyűjtött adományból teljesülhetett Anna álma.


https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Versenyzok/157

Solti Ferencné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.08.12.

LEVENTE (7, BUDAPEST)

Levente álma, hogy egyszer legyen egy farmja és gazdálkodó lehessen.

Édesanyja, Andrea elmondása szerint egészen kicsi kora óta nagyrészt a mezőgazdasági gépek kötik le a figyelmét, szimulációs játéka is van, arat és vet, mindent tud a növénytermesztésről.

Ezért sem lepett meg minket kérése, nevezetesen, hogy egy napot egy farmon tölthessen, ahol „élőben” láthatja a mezőgazdasági munkát és talán még ki is próbálhatja a gépeket.

Ezt a kívánságot nagyon gyorsan meg tudtuk szervezni, kedves támogatóink felajánlották, hogy Kapolyon mindent megmutatnak a kisfiúnak. Igaz, hogy ők elsősorban állattenyésztéssel foglalkoznak, de azért akadt ott érdekes munkagép is.

Andreával "összeesküdtünk" , így Levente a megérkezésükig nem is sejtette, hogy hova és főleg miért autóznak ekkorát édesanyjával.

Vendéglátóink reggelivel várták a családot. Ezután meglátogattuk az épp befejezés alatt álló, de még épülő sertéstelepet, ahol nyomban beszállhatott egy JCB kotró-rakodó gép vezetőfülkéjébe. A gép árkot ásott, áttelepült, majd és a gödör másik oldaláról folytatta az ásást – kétlem, hogy sok olyan hétéves srác van, aki szó szerint karnyújtásnyiról nézhette a gépkezelő munkáját.

Ami ezután következett az nekünk is meglepetés volt: Levente átült egy másik hasonló gép vezetőfülkéjébe, és Ő KORMÁNYOZTA – hibátlanul!!! - jókora gépet a teli rakodókanállal… Elsőre nem is hittünk a szemünknek, kész szerencse, hogy lefényképeztük.

/ 6




Házigazdánk fogathajtó versenyző is, tehát Levente örömére fogathajtás következett, ahol időnként ő foghatta a gyeplőt. Jó nagy kört írtunk le a környéken, látta az erdőt és mezőt, András bácsitól meghallgatta, mit mikor aratnak, sőt struccokat és szarvast is láttunk. Természetesen ez a program is tetszett neki, nem is beszélve a fogathajtó akadálypályáról.

Pihenésképpen finom ebédet kaptunk, majd a Csodalámpa meglepetése következett: desszertként a Gabi által alkotott tiramisu és a Jó Kenyér pékség tulajdonosának, Ludwig Klárának ajándéka, az „ország tortája” mellett – fantasztikusan élethű játék munkagépeket kapott magántámogatóinktól ajándékba. Ennek is nagy sikere volt, persze azonnal „beüzemeltük” valamennyit, a kombájntól a talajforgatóig… (a legtöbb fejtörést a traktor és a vetőgép összekapcsolása okozta).

/ 5





Levi mindegyiknek tudta a funkcióját és pihenésképpen hosszan eljátszott velük. De a napnak még közel sem volt vége: Andrással ismét a telepre mentek, ahol összehasonlíthatta a játék és az igazi John Deere traktort, majd záró attrakcióként következett a trágyapakolás!

A nap végére igen csak elfáradt a kis barátunk, de a vendéglátóink kérdésére, hogy pár év múlva „szakmai gyakorlatra” visszatérne-e, egyértelmű igen volt a válasza.

Nagyon nagy örömet szerezhettünk a kisfiúnak, amiért hálás köszönet illeti Moldován András urat és kedves feleségét, Lukéj Gabit. Hisszük, hogy segítségükkel életre szóló élménnyel gazdagodott Levente, ami nagyban hozzájárul gyógyulásához.


Patzauer Éva és Gábor
kívánság-koordinátorok
Kapoly, 2020.08.21.

Zsófia (11 éves, Székesfehérvár)



Zsófi nagyon alacsony súllyal született, egy igazi küzdő. Külön kis világa van, amibe nehezen fér bele a zaj, a tömeg, a távolság, a várakozás és az idegenek.

Otthon szeret lenni. Ahogy Ő mondja, „anya-apa-Zsófi.” Két éve, hogy saját szobája lett, amit azért nem szeret, mert nincs benne TV. Anyukája írta meg nekünk, hogy Zsófi kérése, vágya, hogy legyen neki a szobájában saját tévéje. Talán ez segítene neki abban, hogy jól érezze magát a saját szobájában, hiszen egyedüli szórakozása a tévénézés. Ismeri az itthoni Panasonic távirányítót, ez nagy örömet okoz neki, hogy tudja kezelni.

Így nem is volt kérdéses, hogy Zsófit milyen típusú okos TV-vel lepjük meg.


Köszönjük magántámogatónknak, hogy Zsófia kívánsága is teljesülhetett!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Székesfehérvár, 2020. augusztus 13.

VIKTÓRIA (3, BOGÁCS)

Vikiékhez megérkezve még várt ránk a csodaautó összeszerelése.

A kislány alig várta hogy, birtokba vehesse a saját tűzpiros Mercedes autóját. Mikor végre az utolsó beállítása is megtörtént az autó napfénytől csillogva várta kisgazdáját hogy beüljön a kormány mögé.

Viki megsimogatta, körbejárta, megcsodálta majd beült és elindította az autót. Úgy tűnt, mint aki sosem száll ki onnan.

Viki anyukája nagyon szépen köszöni ezt gyönyörű ajándékot a Csodalámpától. Ez az autó sok örömet és boldog percet okoz még a kislánynak.

Viki nevében is hálásan köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház támogatását, az ő segítségükkel válhatott valóra egy kislány kívánsága!




Benedekné Ferencsik Éva
kívánság-koordinátor
Bogács, 2020. augusztus 15.

Krisztián (13 éves, Zalakomár)



Krisztián nagyon kitartó fiatalember, aki megrögzött Essemm vagyis Boros Tamás rajongó.

Mindent szeret, ami a rapperrel kapcsolatos. Kedveli a zenéjét, és a hip-hop életstílusát. Így nem volt meglepő, Krisztián kívánsága, amivel megkereste az Alapítványt. „ Szeretnék pár cuccot a Garage márkából.”

Mi pedig igyekeztünk Krisztiánnak örömet szerezni a kollekció darabjaival, aki annyit mondott mikor megkapta a csomagot „kiugrik a szívem, olyan boldog vagyok, köszönöm szépen.”


Köszönjük a támogatást a LeasePlan Hungária Zrt. munkatársaiknak, a GARAGE PRODUCTIONS-nak, Kőmíves Szabolcsnak és magántámogatóinknak, hogy segítségükkel teljesülhetett egy lelkes raprajongó vágya.


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Zalakomár, 2020. augusztus 14.

Eszter (17 éves, Gyulafirátót)



Egy csütörtöki délelőttöt beszéltünk meg Eszterrel, hogy egy aláírás miatt találkozunk mindenképpen.

Laptopot szeretett volna már nagyon régóta, hogy segítségére legyen a nyelvtanulásban. Azzal az ürüggyel, hogy alá kell írnia egy hivatalos dokumentumot - sikerült remekül álcázni kívánságának teljesítését. Mikor a polcról előkerült a laptopja, majdnem kiugrott a bőréből, annyira örült. Nagyon jó volt az időzítés, hiszen most lesz Eszter szülinapja. Isten éltessen, használd örömmel, jó egészséggel az ajándékodat!

Hála és köszönet hogy újra részesei lehettünk e vidám, örömteli pillanatnak, és reméljük emlékezetessé tudtuk tenni Eszter számára a 18. születésnapját!


Köszönjük a Firstmed-FMC Kft.-nek, hogy Eszter kívánsága is teljesülhetett!


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Gyulafirátót, 2020. augusztus 13.

Anna (17 éves, Kazincbarcika)



Anna a kórházi kezelések alatt csak feküdhetett, fel sem állhatott. Az egésznapos fekvés igencsak nehézzé tették a mindennapokat.

Egy laptop sokat segíthet a kórházban töltött napokat elviselni, lehet tanulni, játszani, olvasni és filmet nézni a segítségével. Nagy volt az öröm, mikor a kívánság teljesült. A nehéz napok most már könnyebben elviselhetők lesznek és a kórházban töltött idő, így már gyorsabban telik majd.

Anna örömtől ragyogó arca, mindent elárul. Hálásan köszöni a Csodalámpának ezt a szép ajándékot.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek nagylelkű támogatását, melynek köszönhetően Anna álma is teljesülhetett!


Benedekné Ferencsik Éva
kívánság-koordinátor
Kazincbarcika, 2020. augusztus 3.

MÁTÉ IMRE (11, NYÍREGYHÁZA)

Máté nagyot álmodott, amikor azt kérte, hogy szeretne találkozni kedvenc televíziós sorozatának szereplőjével, Gáspárfalvi Dorkával, és megnézni egy jelenet forgatását, betekinteni a kulisszatitkokba, hiszen ő magát is nagyon érdekli a filmrendezés.

A Mintaapák stábtagjai szívesen vállalták, hogy teljesítik a kérést, hiszen tudják, ez a különleges találkozó egy életre szóló élményt nyújt.

Körbejártuk a megépített díszleteket, láttuk, hogy hogyan történik egy-egy jelenet előkészítése és mennyi időt vesz igénybe a beállás.

/ 5




Mindezt megkoronázta, mikor Dorka és a sorozatbéli apukája Mészáros Béla megérkezett. Máté izgalmas kérdésekkel készült melyre a színészek szívesen válaszoltak és kulisszatitkokat meséltek.

Máté egy neki dedikált Szuperhős-könyvvel és egyéb ajándékokkal térhetett haza erről az eseménydús napról.

Köszönjük szépen Kalamár Fruzsina Line Producer Asszisztensnek, az IKO Műsorgyártó Magyarország Kft. stábjának, és a a színészeknek, hogy segítségükkel Máténak egy fantasztikus élményben lehetett része!
Köszönjük továbbá magántámogatóink és a Gyöngyös Mézes Manufaktúra támogatását!

A TV2 riportját ide kattintva nézhetik meg.


Beregi Georgina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.08.01.

Lizetta (11 éves, Balatonboglár)



A mosolygós kislányt a SOTE II. számú Gyermekklinikáján kezelik, ott látogattuk meg, hogy átadhassuk neki a várva-várt fényképezőgépet.

Lizetta a barátnőjénél látta ezt a trendi kis masinát, ami nagyon megtetszett neki és azóta vágyott rá. Kívánsága most valóra vált, mely láthatóan örömmel és boldogsággal töltötte el. Izgatottan kezdte tanulmányozni, mi mindent tud az új fényképezőgép, majd azt mondta nekünk, első fotóját a kutyájáról fogja készíteni.


Nagyon köszönjük a LeasePlan Hungária Zrt. vezetőinek és munkatársainak támogatását. Segítségükkel egy újabb beteg gyermek kívánsága válhatott valóra!


Beregi Györgyi és Molnár Andrea
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020.07.29.

Jared Nolen (5 éves, Budapest)


Jared egy vagány kisfiú, aki mi mást is kívánhatott volna a Csodalámpa Alapítványtól, mint egy beülős elektromos kisautót, amellyel kedvére száguldozhat.

A kisfiú örömében majd kiugrott a bőréből, amikor meglátta a nagy csomagot, mely az ajándékát rejtette. Izgatottan kezdte kicsomagolni, és természetesen az összeszerelésben is segített, hogy minél előbb kipróbálhassa szuper járművét.

Nagyfiúsan, határozottan ült bele, pár percig ismerkedett a „műszerekkel” majd útnak indult. Hamarosan utasa is lett, hiszen Jared kérése az volt, olyan autója legyen, mellyel kishúgát is furikázhatja. És azóta is boldogan száguldoznak…


Köszönjük a Nu Skin Eastern Europe Kft. ismételt támogatását, mely lehetővé tette, hogy Jared álma megvalósuljon.


Beregi Györgyi és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020.07.29.

Dániel János (15 éves, Budapest)



Dani egy komoly nagyfiú, aki odavan a számítógépekért, de nem csak a játékok érdeklik, hanem különféle szerkesztő programokat is használ, melyek közül sok már nem futott a régi gépén. Vágya egy új videokártya volt, mely lehetővé teszi komolyabb játékok és programok használatát.

Nagyon örült az ajándéknak, és annak, hogy pár nap múlva hazamehet a kórházból, és végre kipróbálhatja új videokártyáját.


Köszönjük a KPMG Tanácsadó Kft. támogatását,segítségükkel sikerült örömet szereznünk Daninak! !


Beregi Györgyi és Molnár Andrea
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020.07.29.

Adél (3 éves, Győr)



A barátságos pici lány több hete fekszik a SOTE II. sz. Gyermekklinikáján és bizony ott sokszor lassan telik az idő. Adél ilyenkor előszeretettel néz mesét, egy régóta használt tableten. Kívánsága egy új, és nagyobb méretű tablet volt, mellyel élvezetes a mesenézés és melyen jókat lehet játszani.

A kislány szereti a vidám színeket, ezek jókedvre derítik. Alapítványunktól is „szivárvány színű” tabletet kért , így külön örült a tarka-barka, sokszínű toknak, melyet a tablethez kapott.


Nagyon köszönjük a Baán Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Bt támogatását!


Beregi Györgyi és Molnár Andrea
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020.07.29.

Máté (10 éves, Kisbér)


Máté 10 éves nagyfiú, aki Kisbéren lakik szüleivel és aranyos kishúgával.

Kívánsága egy laptop volt, amit jól tud használni a tanuláshoz, és játszhat online játékokat barátaival együtt is.

Édesanyján keresztül üzente Máté, hogy "sikeresen telepítették a laptopot, elsőként kedvencét a Minecraft és egy autós játékot, a többi még folyamatban."

Minden jót kívánunk Máté, neked és kedves családodnak is!




Köszönjük a Hesse Trade Kft. támogatását!


Márkus Mónika és Veres Erzsébet
kívánság-koordinátorok
Kisbér, 2020. július 20.

Máté (12 éves, Kaposvár)


Máté betegsége nemrég derült ki, sajnos hosszabb időt kell majd a kórházban töltenie. Az örökmozgó fiúnak nem könnyű lekötnie a figyelmét, nehezen telik az idő a kórteremben. Amikor megtudta, hogy ő is kívánhat valamit a Csodalámpa dzsinnjétől, rögtön tudta, hogy egy laptopot szeretne, amin tud a kedvenc játékaival akár online játszani, vagy filmet nézni.


Máté izgatottan várta, vajon mikor fog teljesülni a kívánsága, sokszor gondolt arra, milyen jó lesz játszani az új laptopon. Szerencsére nem kellett sokat várnia, hamarosan kezébe vehette a gépet.


Máté nevében is köszönjük magántámogatóink segítségét!

Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Pécs, 2020. július 5.

Janka (11 éves, Győr)


Janka vágya egy olyan élmény volt, mellyel kikapcsolódhat, feltöltődhet, és amely számára egyben egy új, kreatív hobbi kezdetét is jelenti.

A győri Élményműhely és Művészeti Stúdió szeretettel fogadta kis tanítványát, és Janka lelkesen vetette bele magát a festészet rejtelmeibe. Egy angyalkás kép megfestése mellett döntött. Odafigyelve, komolyan, precízen készítette el alkotását, majd a kész művet megcsodálva kijelentette, hogy élete első „igazi” festményét annak a kórházi osztálynak ajándékozza, ahol őt kezelik. Ez meghatóan szép gondolat egy 11 éves gyerektől!

Janka persze még sok szép képet készíthet, hiszen az élményfestés lehetősége mellett az ajándék része volt egy komoly festőfelszerelés állvánnyal, vásznakkal, többféle ecsettel, festékekkel.

Janka, jó egészséget, és élvezetes festegetést kívánunk!


Hálásan köszönjük a támogatást a LeasePlan Hungária Zrt. vezetőinek és munkatársainak, valamint az Élményműhely és Művészeti Stúdió-nak. Segítségükkel nagy örömet okozhattunk egy kedves kislánynak!


Beregi Györgyi és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Győr, 2020.08.03.

Gergő (5 éves, Somlóvásárhely)



Gergő csecsemő korától elkezdett betegeskedni, sajnos sokszor kellett kórházban tartózkodnia.

A problémája miatt mozgásában korlátozott, emiatt egy olyan meglepetéssel készültünk, ami biztos, hogy örömforrás számára. Ahogy birtokba vette ezt a szuper fejlesztőhintát mosolygott és láttuk, rajta hogy jól érzi magát, hogy örömet okoz neki!

Köszönjük a segítséget Gergő szuper ajándékához.


Köszönjük a tematikus városi sétákat szervező Imagine Budapest Csodabogár felajánlását,

hiszen összefogásukkal tehettünk Gergő kedvére.

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/187


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Somlóvásárhely, 2020.07.10.

Dávid Róbert (12 éves, Mád)


Dávid Róbert, nagyon szereti az állatokat, betegsége súlyosbodása előtt lovagolni járt. Szívesen játszik a szabadban kutyájával, Fortunával. Szeret olvasni, legózni, számítógépen játszani.

Nagyon szorgalmasan tanul, kedvenc tantárgya a környezetismeret. Van egy játék a számítógépen, amit nagyon kedvel. A Planet Zoo, de sajnos az otthoni gépe nem indítja el. Ezért Dávid komoly kéréssel fordult alapítványhoz. Nagyon szeretne egy olyan laptopot kapni, amin ez a játék működik.

Szívesen teljesítettük ezt a kívánságot, Dávid pedig nagy örömmel és lelkesen vetette bele magát az új gép beüzemelésébe. Így lett Dávid egy komoly laptop tulajdonosa, amin játszani és tanulni is lehet egyaránt.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek nagylelkű támogatását, melynek köszönhetően Dávid álma is teljesülhetett!


Veres Erzsébet és Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Mád, 2020. június 3.

Archívum

Archívum


Belépés