2011-09

Beszámolók/2011-09-30 Tibor


Tibi kívánsága egy NOKIA C700-as fekete telefon volt. Egy esős napon érkezett hozzá Tóth István úr, aki elhozta Tibinek ezt az érintőképernyős T-mobil kártyával működő telefont.

Nagyon nagy volt az öröm, bár a széles mosolyt és a beszélgetést akadályozta, hogy a kezelés mellékhatásaként Tibi szája nagyon sebes volt. Egyébként nagyon szeret kommunikálni is irtó vicces a srác.

Tóth úr pár kezelési tanácsot és útmutatót adott ehhez a szuper telefonhoz, hogy Tibi minél hamarabb használatba tudja venni. A vendégek távozása után bármikor bepillantottam Tibi szobájába, mindig kezében a telefonnal láttam.




Köszönjük a Nokia Siemens Networks Kft. ajándékát!!









Lengyel Andrea, Túri Edit
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2011. szeptember 20.

Petronella (5 éves, Nyugotszenterzsébet)





Petra hosszú vívódás után döntötte el, hogy mit szeretne kérni a Csodalámpától.

Ő már az aktív kezelések végeztével ritkábban jár Pécsre, így egy ellenőrző vizsgálathoz kötöttük az ajándék átadását. Amikor megérkezett nem is sejtette, hogy milyen meglepetésben lesz része.

A Csodalámpa Alapítványtól egy hordozható DVD lejátszót kért „Kisvakondos” DVD-kkel.


Az ajándék átadáskor a doboz és a DVD-k láttán a kis cserfes lány meg sem tudott szólalni, csak amikor bontogatta a dobozt, akkor látszott rajta, hogy mennyire örül.. Rögtön ki is próbáltuk a Kisvakond álmodik c. mesével, és Petra már megint olyan volt, mint régen.

Elmélyülten nézte a rajzfilmet, így nem zavartam tovább és eljöttem. Örülök, hogy megint részese lehettem egy gyermek örömteli pillanatának.




Köszönjük T. Attila támogatását!







Russayné Szabolcsik Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2011.09.08.

Beszámolók/2011-09-30 Oliver




Olivér nagyon szereti az autókat, így kívánsága is ehhez kapcsolódott. Egy kamion formájú ágyat szeretett volna.

Nagy volt az öröm, mikor a támogató segítségével összeszerelték az ágyat, amit Olivér azonnal birtokba vett és azóta is alig hiszi, hogy neki ilyen csodaszép ágya van.


Kívánságát egy szombathelyi család teljesítette. Segítségüket Olivér nevében is köszönjük!





/ 5






Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Nagykanizsa, 2011. szeptember 01.

Mihály (3 éves, Nyírbogdány )


Misike 3 éves kisfiú lévén a legjobban egy saját kerti játszótérre vágyott, ahová bármikor kimehet, és felülhet a hintára, lecsúszhat a magasból.

A játék kiszállítására, telepítésére akkor került sor, amikor a kisfiú kontrollon volt, így délután arra a „csodára” érkezett haza, hogy a kertjükbe valaki odavarázsolt egy játszóteret.

Reméljük, hogy az életben minden álmod így fog valóra válni!!




Köszönjük a Sláger Angyal Alapítvány támogatását!






Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2011.08.16.

Ágoston (9 éves, Zalaegerszeg)

Ágoston egy netbook-ot kért a Csodalámpától.
Azt azonban aligha gondolta, hogy számítógépét egy golfpályán, golfozók, és csodalámpás gyerekek tapsa közepette veheti át.

Az átadásra ugyanis a zsirai Sonnengolf Club által rendezett II. Csodalámpa Jótékonysági Golfnap eredményhirdetése előtt került sor.

A vadonatúj netbook az Abakusz Számítástechnika ajándéka, melyet a cég vezetője, Virágné Mozsolits Klára adott át Ágostonnak.

/ 5



A meglepetés pillanatai után újabb játék következett a pályán, miközben Ágoston meglepő manővereket hajtott végre kerekesszékével.

Szívből kívánjuk, hogy Ágoston sok-sok örömöt találjon a netbook segítségével az Internet világában.

Köszönjük a Abakusz Számítástechnika és a Sonnengolf Club vezetőinek, munkatársainak és a verseny résztvevőinek, hogy ilyen örömet okozhattunk Ágostonnak.

Patzauer Éva és Gőgös Zsuzsa
kívánság-koordinátorok
Zsira, 2011.09.24.
'

István János (10 éves, Ricse)




István, a tíz éves kisfiú családjával Ricsén él. Találkozásunkkor egy vidám és mosolygó kisfiút ismerhettünk meg benne. Betegsége állandó odafigyelést igényel, de ennek ellenére teljes életet él. Testvérével nagyon jól kijönnek és tapasztalhattuk egymás iránti jószívűségüket is.

István nagyon szereti az informatikát, és mint elárulta, ő is megtalálható a Facebookon. Így nem csoda hát, hogy kívánsága egy asztali számítógép volt, amellyel sokat tanulhat, valamint az addig unalmas órákat hasznos időtöltéssel cserélheti fel.

A Csodalámpa teljesítette is feladatát, nagy örömet szerezve ezzel ennek a mosolygós, kedves kisfiúnak.

István tartózkodása, ajándékát meglátva megenyhült, és nagy igyekezettel látott neki a számítógép összeszerelésének, amelyben persze mi is segítettünk neki. Boldogan vette birtokba az ajándékot, de figyelmességére jellemzően a testvérének átengedte a számítógép kipróbálásának a lehetőségét.

Kívánjuk, hogy István egészségi állapota minél tovább stabil maradjon, és hogy, jó hasznát vegye a „Csodalámpa” ajándékának!




Köszönjük a Sláger Angyal Alapítvány támogatását!







Dr. Magyar Judit és Dr. Lordovics László
kívánság-koordinátorok
Nyíregyháza, 2011. szeptember 25. napján

Fanni (10 éves, Nyíregyháza)

Fanni egy tízéves nyíregyházi kislány. Betegsége és a folyamatos orvosi kezelések miatt csak keveset lehet barátai körében. Ugyanakkor nagyon szereti az informatikát. Nem csoda hát, hogy kívánsága egy asztali számítógép volt. Betegsége miatt sajnos gyakran kell több napos kórházi kezelésen részt vennie, és ezzel az eszközzel sokat tanulhat, valamint az addig unalmas órákat hasznos időtöltéssel cserélheti fel.

A Csodalámpa teljesítette is feladatát, nagy örömet okozva ezzel ennek a mosolygós, kedves kislánynak.

Fanni tartózkodása, ajándékát meglátva egy kicsit enyhült, és nagy igyekezettel látott neki a számítógép összeszerelésének, amelyben persze szülei is segítettek neki.

Rövid ott tartózkodásunk alatt Fanniban egy nagyon udvarias és figyelmes kislányt ismerhettünk meg.

Kívánjuk, hogy Fanni minél előbb gyógyuljon meg! Reméljük, jó hasznát veszi majd a „Csodalámpa” ajándékának!



Dr. Magyar Judit és Dr. Lordovics László
kívánság-koordinátorok
Nyíregyháza, 2011. szeptember 13. napján





Köszönjük a Sláger Angyal Alapítvány támogatását!







Nóra (13 éves, Kiskunfélegyháza)


Nóra régen vágyott egy elektromos biciklire, mivel ez jelentősen megkönnyíti az életét.

Egy meleg pénteki napon a nagylány legnagyobb meglepetésére szülei elvitték egy kerékpárboltba, csak ott derült ki, hogy maga választhatja ki a Csodalámpa Alapítvány által ajándékozott kerékpár színét, sőt személyesen ki is próbálhatta a masinát.

Nóra öröme határtalan volt, a családjától halljuk, hogy azóta is rendszeresen teker, természetesen betartva az orvosi utasításokat.

Kívánjuk, sok örömöd legyen még ebben a járgányban!!



Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2011.09.26.

Léna (5 éves, Fertőszéplak)


Életem első kívánságátadása! Csodálatos volt!

A Csodalámpa alapítvánnyal immáron már második éve szervezzük a Csodalámpa Jótékonysági Golfversenyünket a zsirai Sonnengolf Clubban, melynek kapcsán idén egy kislány álma teljesülhetett. Az 5 éves Léna egy kerti játszóteret szeretett volna mászókával, csúszdával, hintával.

Engem ért az a megtiszteltető feladat, hogy a helyszínen az átadásnál ott lehettem. A nagy izgatottságomon a család vendégszeretete, Léna mosolygós kis arca könnyített, és lelkesen vártuk a játszótér érkezését.

Huszti György úr, Az iváni Németh Lambéria Gyártás és Faipari Munkák, valamint a Gallfood és Táp Kft. jóvoltából Léna álma valóra vált.

A játszótér felállítását Léna a távolból figyelte, majd a felállítást követően le sem lehetett venni a csúszdáról. A fotózáson mosolyogva pózolt nekünk, hol a csúszdáról, hol a hintáról, hól egyedül, hol a papával.

Ez egy csodálatos nap volt, és csak annyit mondhatok: adni jó!











Gőgös Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
2011.09.21.

Lili Zsuzsanna (4 éves, Zalaegerszeg 4. p.)


A Csodalámpa ismét beragyogta egy család életét!

Rózsaszínű ruhácskába öltöztetett kislányok, rózsaszínű babaház, babakocsi, hajcsatok, nyakláncok, jókedv, ezer kérdés, nevetés, tánc… Ennek a rózsaszínű álomnak vetett egy időre véget a 4 éves Lili életében a kegyetlen betegség.

A vírusfertőzés gyanújától a pontos diagnózis felállításáig több hónap telt el. Amikor kiderült, hogy mi a baj, az édesanya Lilivel Zalaegerszegről a pécsi klinikára költözött. Nagyon lelkiismeretes, becsületes, szakmailag felkészült orvos-nővér csapat segítette gyógyulásukat. Míg az édesanya Liliért aggódott, és segítette éjjel-nappal, addig az édesapa otthon rendezte az egyéves Panna és a tízéves Bence életét. Az édesanya Pécsett hallott a Csodalámpa Kívánságteljesítő Alapítványról, amely beteg gyermekek kívánságát teljesíti, ezzel is segítve a gyógyulásukat.

Lili kérése egy játszótér volt. Én, aki láttam őt, ezen nem csodálkozom, hisz az együtt töltött délelőtt alatt Lili egy pillanatra sem állt meg. Egy örökmozgó igazi kis pillangó. Imádja a csúszdát és a hintát, és ez most mind az Övé lett a Csodalámpa segítségével. A kívánság bejelentése után a Csodalámpa csapata megszervezte, hogy a kívánság valóra is váljon.

Ebben nagyszerű segítőre talált, a Sopron Bankra, mivel ők szponzorálták a játszóteret. Képviselőik, Szabó Ilona, Kovács Gabriella, Marton Zsuzsanna jelen voltak az ajándék felállításánál és átadásánál. A játszótérnek a kertbe juttatása is igazi csapatmunka volt. Minden résztvevő emelte, fogta, húzta az építményt, míg sikerült átemelni a kerítésen. De mint mi már tudjuk, az összefogás csodákra képes!

Lili azon nyomban, ahogy a játszótér földet ért, birtokba vette, még az összeszerelés idejére is csak nagy nehezen tudtuk lecsalogatni Őt és testvérét a játékokról. De azon a délelőttön mindenki játszott, őszintén, tiszta szívvel. Mi is kaptunk a gyerekektől örömet, hitet, reményt. Az ilyen csodálatos délelőttökért, ez ilyen csodálatos emberekért érdemes újra és újra átlépni az élet megpróbáltatásain, s hinni, hogy a szeretet, az összefogás mindenek felett!




Köszönjük a Sopron Banknak, hogy a „ Becsületkassza” néven indított kampányuk

eredményeként Lili álma ilyen gyorsan valóra válhatott!










Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Zalaegerszeg, 2011. szeptember 19.

Beszámolók/2011-09-20 Eva


T. Attila barátommal szeptember 14-én felkerekedtünk, hogy a 8 éves Éva kívánságát teljesítsük. Hajdúhadház felé vettük az irányt, és a helyi kerékpár üzletben átvettük a félretetetett piros kerékpárt. Itt találkoztunk az édesapával, aki segített nekünk abban, hogy eljussunk az otthonukig.

Amint megérkeztünk, a kis Éva csendesen és visszahúzódva fogadta az érkezésünket. Bár a szülőktől megtudta, hogy a mai napon teljesül a kívánsága, de ettől függetlenül, kíváncsian várta érkezésünket.

Az első meglepetések után örömmel szállt fel a kerékpárjára, és tett vele egy kis barátkozó kört. A szülőkkel való beszélgetés után gyógyulást kívántunk neki, és hagytuk, hogy tovább ismerkedhessen a kerékpárjával és elköszöntünk tőlük.




Köszönjük magántámogatónk, T. Attila adományát!







Bodacz Zsolt és T.Attila
kívánság- koordinátorok
Hajdúhadház, 2011.09.14.

Beszámolók/2011-09-14 Martin




Martin komoly fiatalemberként komoly ajándékra vágyott: egy laptopra. Hiszen ezt a masinát tanulásra, játékra, internetezésre is lehet használni.

Kívánságát a szintén Hatvanban lakó Róbert és Norbert meglátta a Csodalámpa honlapján, azonnal megrendelték a gépet, és ők személyesen, - támogatóként és önkéntesünkként - maguk vitték el az ajándékot a fiúnak.

Reméljük, hogy az életben minden álmod ilyen gyorsan válik majd valóra!!




Köszönjük a RO-NO Kft ismételt támogatását!!






Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2011.08.16.

Beszámolók/2011-09-14 Dzsenifer


A 9 éves Dzsenifer, akit évek óta a GYEK-ben kezelnek nagyon szeretett volna otthon, az udvarukra egy csúszdát.

Hallottak a Csodalámpáról, hogy teljesít egy kívánságot, de nem igen akarták elhinni, hogy lehetséges az, - ahogyan a kislány mondta- hogy ilyen nagy kívánság telesüljön.

De a Csodalámpa ismét csodát tett, s teljesítette Dzsenifer álmát, mert egyszer csak megjelent egy autó a házuk előtt és az udvarukra megérkezett egy csodaszép csúszda, hinta és libikóka, aminek persze nemcsak Dzseni, hanem a testvérei és a szülei is nagyon örültek

Kedves Dzsenifer, kívánjuk, hogy örömmel használd a játékokat!



/ 4






Tatárné Csonka Zsuzsanna és Bodnárné Katika
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2011. szeptember 2.

Simon (9 éves, Budapest)

Mint valószínűleg minden gyermek, így Simon is nagyon készült születésnapjára.
Álmában sem gondolta volna, hogy családján, barátain kívül a Csodalámpa dzsinje is aznapra időzíti csodatevését. Álma egy igazi, fiús telefonkészülék volt, nem is akármilyen, olyan, amin sok-sok mindent lehet játszani, ezzel is megkönnyítve a még néhány hónapig tartó bezártság elviselését. Ez természetesen nem panasz, hiszen anya és apa igencsak igyekeznek feldobni a hétköznapokat is, sok-sok játékkonzol áll sorban, hogy a nap folyamán szórakoztassák őt.

Ahogy a fényképeken is látszik, Simonnak egy pillanatig sem okozott nehézséget a telefon üzembe helyezése, igazi szakértő módjára csomagolta ki és helyezte üzembe. Hogy még szebb legyen az ünnep, barátja Roland, szórakoztatta bűvészmutatványokkal, sőt kedvenc édessége, a citromos mignon is került szülinapi torta gyanánt.

Még egyszer Boldog Szülinapot kívánunk.

Sok szeretettel,
a Csodalámpások
Budapest, 2011.09.12.


Beszámolók/2011-09-13 David


Dávid mire is vágyhatott volna jobban, mint kerti játékokra?!

Kérését májusban továbbítottuk a dzsinnek, a sok vágyakozásnak meg is lett az eredménye: egy szép nyári napon a kisfiú legnagyobb meglepetésére kertjükben felállítottunk egy játszóteret.

Dávid öröme határtalan volt, azóta is, ha állapota engedi, sok időt tölt kedvenc játékai között.


Szülei a napokban írták:

„Dávidnak ó most volt kb. 3 hét szünet a terápiában, így rengeteg játszottak vele. Sőt kerti sütögetés során már nem is tudjuk őket az asztalhoz csalni, mert ők a lakomát a "várban" fogyasztják el.”




Köszönjük a DDB Reklámügynökség Kft. ismételt felajánlását,

aminek segítségével újabb gyermek arcára varázsolhattunk mosolyt!!




Jahoda László
kívánság-koordinátor
Budapest, 2011. 08.16.

Benjamin (10 éves, Heves)



Benjamin a Tűzoltó utcai Klinikán várakozás közben sokszor játszott az aulában felállított csocsóasztalon, így ilyen játékot kért a Csodalámpa Alapítványtól is. A szülőkkel kooperálva sikerült nagy meglepetést szerezni neki.

Mikor megérkeztem hozzájuk, a szülők nagyon kedvesen fogadtak, de Benyus kicsit félénk volt, nem értette, mit keres ez az ismeretlen bácsi náluk.

Miután felfedtem a nagy titkot, hogy általam teljesült a kívánsága, fülig ért a szája és nagyon örült. Azonnal össze szerette volna szerelni, mivel imád bütykölni.

Reméljük, még sok örömöd lesz ebben a játékban!!




Köszönjük T. Attila támogatását!







T.Attila
adományozó és kívánság-koordinátor
Heves, 2011.09.08.

Beszámolók/2011-09-12 Daniel


Hosszú várakozás után ismét eljött egy ajándékozás ideje.

Ez alkalommal is a „törzstámogatónknak” számító testvérpár teljesítette egy beteg kisgyermek álmát. A szomorkás, fülledt nyári napon kis csapatunk várakozással telve indult el az úticélja felé. A ház előtt megállva vidáman focizó gyerekeket találtunk, akik jöttünkre abbahagyták a játékot, és sietve jöttek fogadásunkra a kapuba. A kis Dani szelíd izgalommal várta, mikor pillanthatja meg az ajándékát.

Amíg az elektromos kisautó darabjaiból lassan összeállt, addig Dani megszámolva annak kerekeit, és megkérdezve minden alkatrész és gomb funkcióját, zsongta körbe csapatunk tagjait. Láthatóan alig bírta kivárni az időt, amikor végre kipróbálhatja. Amire sajnos holnapig várnia kell, hiszen feltöltést igényel. De még így is hatalmas örömről, és jószívűségről tett bizonyosságot ez az apró fiúcska.

Köszönetét nem szavakban, hanem tettekben fejezte ki. Érdeklődése közben időről időre hozzánk jött, az ölünkbe kuporodott, vagy megfogta a kezünket, mintha már régóta ismerne minket. Jó érzés volt látni, ahogy örömét kistestvérével megosztotta, megmutatta neki, mi hogyan működik rajta és az önzőség jelét sem mutatta. Így bebizonyította, hogy kicsiny termetében hatalmas szív lakozik.

Kívánjuk, hogy lelki ereje tartson ki az elkövetkezendő kezelésekre is, és mielőbbi jobbulást kívánunk neki!




Köszönjük Baán Miklósnak és Tibornak az ismételt segítséget és a felajánlást!




/ 5






A Csodalámpa győri csapata
Dad, 2011. augusztus 8.

Nóra (10 éves, Balatonkenese)


Forró nyári délutánon osztozhattunk Nórika örömében, teljesült kívánsága a Csodalámpa segítségével, kerti hintaállványt kapott.

Nagy öröm és meglepetés volt a birtokbavétel, mivel a kislány a hinta kiszállításakor nem volt otthon, így később szembesülhetett egy álom valóra válásával! Hazaérkezésükkor már a korábban felállított hinták csalogatták kipróbálásra a két kislányt.

Nem számított a forróság, a két tesó boldogan libbent ide-oda a hintájukban, Nórika otthoni gyógyterápiája ezzel az ajándékkal is bővült! Használjátok egészséggel!

Köszönjük, hogy ismét részt vehettünk egy kisgyermek örömében!




Hálásak vagyunk a Sláger Angyal Alapítvány támogatásáért!









Ligetváriné Márti
kívánság-koordinátor
Balatonkenese, 2011.08.26.

Beszámolók/2011-09-07 Rita

Rita régi álmát sikerült a napokban valóra váltania a Csodalámpa Alapítványnak. A miskolci Gyermekkórházban adtuk át neki a kért laptopot!

A kislány már régóta szeretett volna egy hordozható számítógépet, mivel hónapok óta a kórházban kell lennie és még nagyon sok időt fog bent tölteni. Nem is gondolta, hogy ilyen hamar teljesíti az Alapítvány a kérését.

Csillogó szemekkel nézte végig, amíg odaadtuk neki az ajándékot rejtő táskát, óvatosan kezdte el kibontani, majd amikor kivette a nagyot sóhajtott és így szólt – SIKERÜLT!!!! NEM IS GONDOLTAM!

Reméljük, hogy a laptop örömteli perceket nyújt Ritának és jó egészséget kívánunk!


Kónyáné Tímea és Törökné Zita
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2011-07-15





Beszámolók/2011-09-07 Gergo


Gergő a meleg nyár után Sopronból újra visszakerült a Kardiológiai Intézetbe kezelésekre, itt találkoztam először vele és a nagymamájával, aki éppen a soros felnőtt segítő. Nagyon kedvesen, kis izgalommal fogadtak a megbeszélt időpontban, mivel tudták jövetelem célját.

A nagyfiú reméli, így könnyebben telnek a napok a kezelések során, és kapcsolatot is tud tartani a számára oly fontos családdal és a barátokkal.

Gergő kérdésemre elmondta azt is, hogy nagyon nagy segítség lesz neki ez a computer a tanulásban, hiszen sok hiányzást kell neki bepótolni. Így is szerintem óriási teljesítmény, hogy egész nyáron tanult és sikeresen levizsgázott 12 tantárgyból, hogy a saját osztályában, a barátaival folytathassa a tanulmányait.

Nagyon szépen köszönte a Csodalámpának, hogy teljesülhetett a kérése, többször kifejezte, mennyire boldog.

Gergő, kívánunk neked mindannyian mielőbbi gyógyulást, ezzel a csodás hozzáállásoddal egy nagyszerű, hosszú életet!




Köszönjük a KPMG Tanácsadó Kft segítségét!






Benkóczy Márta és Veres Erzsébet
kívánság-koordinátorok
2011. 09.01.

Martin (8 éves, Somlóvásárhely)

Martin egy kedves, nyolcéves kisfiú, akinek régi vágya volt egy PSP, amivel a kezelések alatti idejét eltölthette volna.

Augusztus 22.-én a kívánsága teljesült, nagy izgalommal várta, hogy édesanyja vajon ki elé is siet le a vendégház liftjéhez, és mikor meglátta a Csodalámpa feliratú ajándékzacskót széles mosollyal fogadta, hogy teljesült a kívánsága.

Bár akkor még nem tudta, hogy mi van a zacskóban, de sejtette, hogy a kért meglepetés ajándék.

Önkéntesünk közölte, hogy ezt egy szintén beteg kislány ajánlotta fel Szombathelyről, Rejtő Stefánia. Martin megígérte, hogy neki is meg fogja köszönni az ajándékot.




Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
2011. 08.22. Budapest





Archívum

Archívum


Belépés