2016-01

Zoltán (9 éves, Abony)

A kilenéves Zolika bár súlyos beteg, viszonylag ritkán kell jöjjön Budapestre kontrollra. Hogy a kedves kiskamasz minél hamarabb átvehesse az ajándékát, abonyi otthonában kerestük fel munkatársaimmal.

Nagyon nagy szeretettel vártak bennünket, még vendégül is láttak egy kis disznótorossal...

Zolika eleinte eléggé visszahúzódó volt, de azért az ajándék láttán egyre felszabadultabban örült, nem utolsó sorban a Fundamenta rókának is köszönhetően.

Kicsomagoltuk és együtt beüzemeltük a laptopot, onnét kezdve elmerült a gép tanulmányozásába.
Örülünk, hogy örömet okozhattunk Zolinak és mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Köszönöm kollégáimnak, a Fundamenta személyi bankárainak, hogy adományaikkal segítették Zolika álmának megvalósulását!


Dr. Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Abony, 2015. 11.22.

Szilvia (13 éves, Pilis)

Különös örömmel adtuk át Szilviának 2016.01.18-án a kért ajándékát!

Mivel a súlyos beteg nagylány és családja vidéken él, legközelebb csak január végén jönnek a budapesti kórházba, szerettük volna felgyorsítani az ajándékozást.
Így azután Szilvivel és édesanyjával a West-End-ben találkoztunk, hogy a kedves kiskamasz minél hamarabb átvehesse az ajándékot…

Szilvi a találkozás pillanatában kedvesen és szerényen mutatkozott be, majd a rövid beszélgetést követően átadtuk az ajándékot. Szilvi pedig a meglepetés múltával egyre felszabadultabban örült!!

Nagyon hálás volt ezért a laptopért, ahogyan az anyukája is, a kislánya öröméért...

Reméljük, sok érdekességet találsz ebben a csodaszép laptopban, jó időtöltést kívánunk Neked!

Köszönjük a támogatást Balogh Ottó úrnak, akinek szintén sokat jelent most Szilvia öröme!


Kiss Edit és Tóth Tamás
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2016.01.18.


Mária (7 éves, Kiskunfélegyháza)

Állítólag maga a csoda volt ez a nap a két Marcsinak, anyának és lányának.

A meglepetés története úgy kezdődött, hogy nem is olyan rég, pár hete Marcsi még anyát kérte, hogy vegyen neki érintőképernyős telefont. Anya azt mondta, ez biztosan nem történhet meg, ha lesz is pénz, az másra, a legszükségesebbekre kell majd. De hozzátette, Marcsi imái még segíthetnek. A hétéves kislány tehát nem adta fel...

Betegsége révén "útjába akadt" a Csodalámpa, kívánt tőlünk, és karácsonyra megérkeztünk hozzá a Bács-Kiskun megyei városba.

Nagy volt a meglepetés Kiskunfélegyházán!! Átadtuk az álomtelefont…

Ilyen gyorsan?! Milyen hihetetlen! Mindkét Marcsi mosolyog...

/ 3



Mondogatja is Anya egyszer, kétszer, háromszor, hogy Isten hozott bennünket, és kérdezi, kinek köszönhetné még?

Ezerszer köszöni mindazoknak, akik ezt lehetővé tették.

Sőt, mi önkéntesek is köszönjük a lehetőséget, hogy ekkora örömet okozhattunk…


Mária nevében is köszönjük a Lenovo Magyarország támogatását!



Kapás Csilla és Dr. Kapás Ferenc
kívánság-koordinátorok
Kiskunfélegyháza, 2015.12.22.


Dominik (4 éves, Dabas)

Dominik nagy izgalommal várta érkezésünket, és az ajándék az összeszerelés pillanatáig meglepetés maradt. Csodálkozó pillantások kísérték az ágy elkészülését és hatalmas öröm lett úrrá a szobában, amikor a meseszép ágy elkészült és a szoba új díszévé vált! Dominik testvére is elképesztő örömmel fogadta az új ágyat és közösen hempergőztek rajta és felváltva kapcsolgatták az ágy villogó fényeit is.

Kívánjuk, hogy csodaszép álmai legyenek Dominiknek az új ágyában!

Köszönjük magántámogatóink ismételt támogatását!


Mormer Csilla
kívánság-koordinátor
Dabas, 2016.01.24.

Bence (12 éves, Gyõr)

Bencét 12 évesen természetesen a legújabb technikai csodák érdeklik, nagyon tájékozott ezen a területen.

Így esett, hogy a Csodalámpától egy Apple iPad Air2 táblagépet kért...

A kisfiú betegsége miatt nagyon nehéz időszakon esett át, a legjobbkor érkeztünk a meglepetéssel.
Bence kíváncsian vette elő a csomagból a táblagép hófehér dobozát, érdeklődve bontotta ki az ajándékot, majd nyomban belemerült a gép tanulmányozásába.

Köszönjük Gábriel Péter úr ismételt támogatását, Bencének nagy boldogságot szerzett ezzel az ajándékkal.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016.01.20.

Zsanett (18 éves, Budapest)

Zsanett egy "csajos színű" Lenovo Yoga laptopot kért.

Iskolája maximálisan támogatja abban, hogy akár a - még folyamatban lévő - kezelések alatt vagy annak szüneteiben is lépést tarthasson osztálytársaival. Csak hát ehhez az otthoni desktop gépet nem lehet a kórházba költöztetni...

Régen vágyott már egy ilyen csodagépre, és arra gondolt, hogy a laptop segítségével könnyebben tud kapcsolatot tartani tanáraival, iskolatársaival és barátaival, arról nem is beszélve, hogy így egyszerűbb lesz a vizsgázás is...

Amikor péntek estefelé becsöngettünk Zsanetthez és családjához, nem sejtette, hogy szüleivel szövetkezve kik, és főleg miért érkeztek hozzá, ráadásul egy jókora nylonszatyorral...

Kicsit beszélgettünk Zsanettel és kedves szüleivel, majd elővettük - nem, még nem az ajándékot, hanem egy Lenovo hátizsákot.
Támogatónk ugyanis aranyosan "túlteljesítette" a kérést, mert a gépet egy Lenovo hátizsákba csomagolta és ha már, akkor egy Lenovo fejhallgatót és egy drótnélküli egeret is küldött Zsanettnek.
Persze az ajándék laptop is hamarosan előkerült, egy "csodalámpa-piros" Lenovo Yoga notebook.

/ 4



Zsanett csillogó szemmel és gyönyörű mosolyával mondott köszönetet támogatónknak.


Zsanett nevében is köszönjük a Lenovo Magyarország támogatását!


Patzauer Éva
kívánság kordinátor
Budapest, 2016.01.22.


Márton (17 éves, Szikszó)


A 18 éves Márton, akit Miskolcon a GYEK-ben gyógyítanak, szabad idejét legtöbbször laptopja előtt tölti, nagyon szeret különféle játékokkal játszani. Amikor arról beszélgettünk, hogy mit szeretne kérni a Csodalámpától, kevéske gondolkodás után, kicsit félénken, nem nagyon bízva abban, hogy kérése teljesülhet, elmondta, XBOX ONE-t szeretne, neki való játékkal, a GTA 5- tel.

És eljött a várva várt nap, amikor is Marcihoz elröpítették a Csodalámpa Dzsinnjei a már nagyon várt XBOX-ot. A nagyfiú igazán meglepődött, mikor beléptünk szobájának ajtaján, nem számított a látogatásunkra.

A meglepetéstől és örömtől először szóhoz sem jutott. Mindnyájan csak mosolyogni tudtunk, szemünk sarkában csillogó könnyekkel. Aztán a csöndet felváltotta a nagy-nagy szeretetteljes ölelés, s lassan szavakba is kifejeződött az öröm és meghatódottság.

Kedves Marci!
Legyen nagyon sok örömöd ajándékodban! De a legfontosabb, hogy gyógyulj meg!!!


Köszönjük a Siemens Zrt. támogatását!



Tatárné Csonka Zsuzsanna
Adorján László
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2016. január 14.

Gábor (5 éves, Vajdácska)




A csendes, szerény, 6 éves Gabikát Miskolcon a GYEK-ben gyógyítják. Van táblagépe, amin játszik, de szeretett volna valami "komolyabb" játékot. Látta a kórházban a nagyfiúktól, hogy milyen jókat játszanak az XBOX-on, s ezért az ő kívánsága is XBOX lett.

Gabika kívánságteljesítésének napja, - nem véletlenül - pont a 6. születésnapja lett. Ezért a Csodalámpa Dzsinnjei még egy szülinapi tortát is odavarázsoltak az XBOX mellé.

A kicsi fiú először meglepetten, és kicsit hitetlenkedve fogadta megjelenésünket és a sok ajándékot. Később, amikor már elhitte, hogy tényleg neki vittük a csomagokat, nagyon boldog volt…

Ezek után mi hamar eljöttünk, hagytuk, hogy tovább ünnepeljen együtt a család s örüljenek az új játékgépnek.


Köszönjük a Siemens Zrt. támogatását!



Tatárné Csonka Zsuzsanna
Adorján László
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2016. január 14.

Ádám (13 éves, Miskolc-Lyukó)




A 13 éves Ádámot Miskolcon a GYEK-ben kezelik. Szeret játszani a laptopján, de amilyen játékokkal manapság játszanak a srácok, azt már nem bírja el a régi laptopja. Meg aztán Ádámnak van még két fiútestvére is, akikkel együtt szeret számítógépes játékokkal játszani.

Ezért arra gondolt a kamaszfiú, hogy a Csodalámpától kérne egy új Playstation 4 játékkonzolt.

És egy szép havas téli napon Ádám kívánsága teljesült. Nagy volt az öröm, amikor megpillantotta a fehér dobozt, amiben a masina lapult.

Kedves Ádám!
Reméljük, hogy jókat szórakoztok majd testvéreiddel, amikor Playstationnel játszotok!


Köszönjük a Fércművek támogatását, és magántámogatóinknak a nyújtott segítséget!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2016. január 12.

Eduard Vardani (18 éves, )


Edu komoly fiatalember, sokat várt erre az utazásra, míg végül orvosai is jóváhagyták a kirándulást, ami számára különleges élményt jelentett.

A kívánság teljesítését a Getafe-ben focizó fiatal magyar focista, Megyeri Balázs és párja Nagy Szofi vállalták, nagy örömet szerezve ezzel Edunak, aki így emlékezett a Madridban töltött napokra:

"Nagyon jól éreztem magam az utazás alatt, izgalmas volt a repülés Madrid felé. Pénteken este megérkeztünk a hotelba, ahova Balázsék vittek el. Másnap bejártuk a várost, megnéztük a nevezetességeket, majd délután 3-kor már ott voltunk a Bernabeu Stadionnál. Nagyon izgatott voltam, majd egy kis várakozás után bementünk a létesítménybe.

Hihetetlen látvány volt az egész stadion belülről, a hangulat is csodás volt. Majd elkezdődött a meccs, el se hittem, hogy ott ülhetek és olyan embereket látok focizni, akiket eddig csak a TV-ben nézhettem, csodálatos érzés volt látni. Hihetetlenül gyorsabbnak tűnik az egész játék a lelátóról. A meccs vége 4-1 lett, nyert a Real Madrid a Getafe ellen.

Vasárnap pihentünk, majd hétfőn stadion túrán voltunk, ahol az egész stadionban körbe vezettek bennünket. Láttam mind a 10 Bajnokok Ligája serleget, amit a csapat nyert és még sok egyéb érdekes dolgot. Majd késő este Balázsék kivittek a reptérre és elköszöntünk.

Csodálatos volt ez az egész utazás, egy felejthetetlen élmény, jó érzés lesz a későbbiekben erre visszaemlékeznem. Nagyon köszönöm az egészet!"


Köszönjük Megyeri Balázsnak, Nagy Szofinak és családjaiknak hogy vendégül látták Eduékat, valóra váltották élete legnagyobb vágyát, eljuthatott egy Real-meccsre!!

/ 3




Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015. 12. 10.

Kata (10 éves, Budapest)


Kata sok műtéten van túl és bár voltak nagyon nehéz hetek, hónapok, most életvidám, derűs kislány, aki egy „okosórát” kért a Csodalámpától, hogy bármikor jelezzen neki, ha a család valamely tagja vagy a barátai keresik.

Az ajándékátadást a Budapest Marriott Hotel és a Jet Travel Utazási Iroda közös szombati jótékonysági főzőrendezvényére szerveztük. Kata szüleivel kicsit korábban érkezett, így együtt bejárták a gyönyörű szállodát. Ezután találkoztunk a támogatóinkkal, a Jet Travel csapatával. A határozott kislány nem lepődött meg, hogy mintegy 20, számára idegen hölgy és úr körülállja, majd átadja neki az ajándékot. De ekkor már nagyon izgatott volt, így nem maradt más hátra, kibontotta a csomagot, miközben mi lestük, mennyire tetszik neki.

Hihetetlen élmény volt látni a kislány örömét, volt közöttünk, aki el is sírta magát. A cég ügyvezetőitől, Toldi Gabriellától és Gál Pál Zoltántól egy plusz ajándékot is kapott, egy trendi színező-könyvet ceruzákkal. Egy kis idő maradt az óra kipróbálására, de következett a szálloda felajánlásában a közös főzés, ahova Kata és szülei is elkísérték a csapatot. Maráczi Imre, Tamás József séfek vezetésével és Kata segítségével a csapat elkészítette a finom menüt, mely közben különleges téli salátaötleteket, valamint a házi gesztenyés makarón elkészítésének fortélyait is megtanulhatták a résztvevők.


Köszönjük a Jet Travel Utazási Iroda és a Budapest Marriott Hotel támogatását, hiszen összefogásukkal sikerült Kata álmát valóra váltani.


/ 2




Felkai Márta
Budapest, 2015. december 12.

Csaba (15 éves, Hajdúsámson)

Csaba egy nagyfiú, aki szeretett volna egy szuper laptopot, amivel tanulni és játszani tud.

Kedves támogatónk fülébe jutott a kívánság, így karácsony közeledtével gyorsan megvette számára az ajándékot. Támogatónk kérte, hogy Csabi még karácsony előtt feltétlenül kapja meg a csomagot...

Ez így is történt, útra keltem, hogy meglepetést szerezzek.

Megérkeztem Hajdúsámsonra, megkerestem a házukat, és sikeres volt a szervezkedés a szülőkkel, a nagyfiú meglepődve fogadott.
Mikor átadtam neki a laptopot és a további apró meglepetés ajándékokat, amit a támogatónk küldött neki, Csabi nagyon nagyon boldog volt.

Nem győzte megköszönni ezt a szuper masinát és a sok ajándékot amit kapott még hozzá.

Remélem nagyon sok örömöd lesz benne!!!

Visszatérő magántámogatóink, akik ismét névtelenséget kértek, nagyon nagy örömet szereztek ennek a kamaszfiúnak, Csaba nevében is köszönjük.


Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Hajdúsámson, 2015.12.18.


Bertalan (3 éves, Tata)

A 3 éves Berti Tatán él, és imádja az autókat.

Eredetileg beülős rendőrautót kért, azonban némi gondolkodás után terepjáróra változott a kívánság.

Egy novemberi vasárnap délután leptük meg Bertit egy fekete, króm felnis Hummer-rel.
Hatalmas izgalommal és szakértelemmel bontotta ki az óriási kartondobozt, és bár még csak az első alkatrészek kerültek elő, ő már ki is találta, hogy autót rejt a csomagolás.

/ 4



Tevékenyen részt vett Édesapjával és bátyjával Barnabással az autó összeszerelésében, egy pillanatra sem állt meg. És bár az ülés még nem is volt rögzítve, természetesen már beleült, kipróbálta. És már kapcsolta is a világítást a kürtöt, és nem utolsó sorban igazi csajozós zenét állított be az útra.

Jó volt látni az izgalomtól kipirult arcú, csillogó szemű, kislegény boldog mosolyát.

Tata, 2015.11.15.

Jakabné Kovács Eszter
Irodai referens

és a Fundamenta SZEB Észak-dunántúli régiójának munkatársai



Gergő (8 éves, Nagykozár)


Gergő egy komoly Mountain bike kerékpárt kért a Csodalámpától, amit a DECATHLON sportáruház segítségével tudtuk teljesíteni. A kisfiú a lakóhelyéhez legközelebbi pécsi áruházban nézett körül, és hamarosan megtalálta álmai kerékpárját, ami magas termetének és távlati céljainak is megfelelt, hiszen terepen is szeretne majd biciklizni.

A támogatók komoly szervezőmunkába kezdtek, s úgy tűnt, csak 2016 januárjában lesz olyan típus az országban, amit a kisfiú szeretne!! De sem a szponzor, sem a dzsinn nem ismert lehetetlent…

A karácsony előtti napokban érkezett a hír, hogy még az ünnepek előtt teljesülhet a kívánság!! December 22-én Gergő Pécsre jött az édesapjával orvosi vizsgálatra, majd délután eljöttek a DECATHLON áruházba.

A kisfiú nem tudott róla, hogy az üzlet vezetőjével és munkatársával várjuk. Nagy volt a csodálkozás és az öröm, amikor megpillantotta a hőn áhított biciklit, és megértette, hogy ez most már az övé!! Az ülés magasságának beállítása után máris próbakörre ment. Először kicsit megilletődve, de később már nagy mosollyal tekerte a "csodakerékpárt".

Gergőnek és nekünk, akik láthattuk az örömét, az idén pár nappal előbb lett karácsony!!!


Köszönjük a DECATHLON sportáruház támogatását, a pécsi üzlet vezetőjének, Vida Csabának, hogy személyesen adta át Gergőnek az ajándékot.


Szabó László
kívánság-koordinátor
Pécs, 2015. 12. 22.

Erik (14 éves, Szeged 1.p.Kkörz.)



Erik súlyos beteg gyermek, akinek a kívánsága egy saját laptop volt... A meglepetés karácsonyi ajándék formájában hamarosan meg is érkezett hozzá az Invitel és a Csodalámpa Alapítvány ügyeletes angyalai által, a céget Szoboszlainé Buvár Krisztina képviselte.

December 23-án délelőtt érkeztünk meg Erikék otthonába, már az egész család izgatottan várt bennünket. A kisfiú nagyon szeret zenét hallgatni, főleg a mulatós zenék nagy rajongója. Gyakran táncra perdül, ha kedvenc zenéit hallja.

Most, hogy saját laptopja lett, bármikor hallgathatja kedvenc együtteseit. Kívánunk Neki sok boldog, táncos pillanatot!


Köszönjük az Invitel támogatását, kollégájuk személyes jelenlétét.


Tatár Ágnes
kívánság-koordinátor
Szeged, 2015. 12.23.

Regina (18 éves, Nyékládháza)

Reginát Miskolcon a GYEK-en gyógyítják.

Nap mint nap sokat beszélgetünk különféle dolgokról. Jó vele beszélgetni, okos, intelligens,fiatal lány. Minden érdekli, és mindenről van véleménye. És ami nagyon fontos: minden dologhoz pozitívan áll hozzá.

Arra a kérdésemre, hogy mit kérne a Csodalámpától, egy villanásnyi gondolkodás után határozottan kijelentette, hogy egy IPone 5 fehér okostelefont szeretne kérni, s kicsit elpirulva hozzátette, "ha lehet"...
Lehetett!

Stellával a debreceni csodalámpás önkéntessel együtt szájkendőt kötve igyekeztünk Regina szobája felé.
Hátunk mögött izgatottan kukucskáltak a nővérek és a főorvosnő is, mert ők is szerették volna látni Regina arcát, amikor megpillantja a "fehér csodát", ami egy kis dobozban lapult.

Nagy volt a meglepetés és az öröm, amikor bekopogtattunk Regina kórházi szobájának ajtaján. Regina édesanyja sírt az örömtől, Regina meg el sem hitte, hogy szinte karácsonyi ajándékként megkapta az IPhone-t

Elsőre csak annyit tudott mondani, hogy: "ASZTA!" - és az arca ragyogott, szeme csillogott a boldogságtól.

Kedves Regina!

Boldog Karácsonyt kívánunk Neked az összes "csodalámpás" társunk nevében!
Megkaptad az IPone okostelefont, mert megérdemled!!!!!!!!!!

Regina nevében is köszönjük az Xpatloop támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna és Bobkó Stella
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2015. december 18.

Krisztián (16 éves, Tapolca)

December 17-én újabb ajándékot adtunk át a Tűzoltó utcai klinikán.

Krisztián és édesanyja már a pályaudvarról érkeztek, hogy még épp karácsony előtt átvegyék Krisztián kívánságának tárgyát, egy fantasztikus HP laptop-ot.
A kórház előteréből kihallatszottak a karácsonyi dalok miközben Krisztán és édesanyja alig tértek magukhoz a meglepetéstől...

Krisztián nevében is köszönjük az Xpatloop támogatását!


Tóth Tamás
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015. december 17.

Archívum

Archívum


Belépés