A Csodalámpa hírei

Lélek-Hang-Játék!

Június elején indítottuk el új programunkat, mely három fő elemből áll.

A nagybeteg gyerekek álmainak valóra váltása mellett, a betegség miatt drámaian megváltoztt élethelyzetben a szülőknek, gondviselőknek is igyekszünk mentális segítséget adni Számíthatsz ránk pszichológiai tanácsadó programunkkal. Ez alapvetően egy telefonon elindított problémafelvetéssel indul, és szakemberektől kaphat a problémához illeszkedő választ a gondviselő vagy a "csodalámpás" gyermek, lelki, pénzügyi, vagy akár jogi tanácsokat is. A pszichológiai tanácsadásban a beteg gyermek egészséges testvérei is részesülhetnek, hiszen ők gyakran úgy érzik, testvérük betegsége miatt a háttérbe szorulnak...

Segíteni szeretnénk továbbá a gyermekklinikáknak, hogy a kis betegek minél jobb körülmények között nyerjék vissza egészségüket: ú.n. szenzoros szobát, játszószobát alakítunk ki, ahol a fejlesztő gyógytornászok a betegségtől, kezelésektől eltompult érzékszerveket tudják "felébreszteni", különböző tanfolyamokat tartunk, közös játékkal tesszük kellemesebbé a kórházi tartózkodást, mindezt önkénteseink segítségével.

A hamadik "láb" kiegészíti mindezt azzal, hogy a súlyos és általában hosszú betegség után az iskolába visszatérő gyereket minél könnyebben fogadja vissza a közösség.
Előfordul, hogy társai nem tudják, hogyan segítsék őt, mihez kezdjenek a betegség látható következményeivel, vagy éppen az ebéd előtt szükségszerűen beadandó inzulin injekcióval.
Rosszabb esetben akár csúfolhatják is a visszatérő osztálytársat, hiszen valószínűleg lemaradt társaihoz képest a tanulásban a sok kórházban töltött idő alatt. Ezt megelőzendő az érdeklődő középiskoláknak, elsősorban az osztályfőnököknek és a diákoknak is képzéseket tartunk, hogy tudják az ilyen nem mindennapi eseteket jól kezelni, hozzájárulva ezzel a gyógyult vagy gyógyulófélben lévő gyerek lelki gyógyuláshoz is.

A programot 3 gyermekklinikán indítottuk el, és több évre tervezzük, amennyiben forrásaink ezt lehetővé teszik.

Június 24-én adtuk át az első szenzoros szobát, a Számíthatsz ránk program call centere már hívható, és az első két érzékenytő tanfolyamot is sikeresen megtartottuk.

Bízunk benne, hogy az elkövetkező években jónéhány szülő, gyermekklinika, és középiskola találkozik a Lélek-Hang-Játék "csodalámpás" projekttel.

<attribute aktualis=100>


A Tudatos Nők Napja - ügyvezetőnk az egyik kitüntetett!

2024. május 16-án rendezték meg első ízben a Tudatos Nők Napját #WOMENPOWER alcímmel.

Az egész napos eseménysorozat célja a női edukáció, a nők tudatosságra ösztönzése és a szemléletváltozásának elősegítése és követendő példák felfedezése és bemutatása a naygközönségnek.
A szervezők szándéka abban is kifejeződőtt, hogy több kategóriában - egy illusztris személyekből álló zsűri döntése alapján - többeket díjaztak.

Az első ízben kiosztott "Az Év Tudatos Nője" díjat ügyvezetőnk, Patzauer Éva kapta a Csodalámpa keretében kifejtett karitatítv tevékenységéért.


Az ő élménybeszámolóját a LinkedIn Csodalámpa csatornáján olvashatják el, ide katttintva.

<attribute aktualis=100>


Budapesti Vonósok - Zugliget - Anyák Napja - Koncert?!?

Anyák Napján, 2024. május 5-én 19:30 órai kezdettel fantasztikus jótékonysági koncertet ad a Budapesti Vonósok a Zugligeti Szent Család Plébániatemplomban (1125. Bp. Szarvas Gábor út 52.) a Csodalámpa javára.

Kapcsolatunk a zenekarral a COVID zárlat kelős közepén kezdődött, amikor online hangversenyt tartottak a Csodalámpa javára YouTube csatornájukon. Köszönjük, hogy ismét ránk gondoltak!

A műsor:
Belépődíj nincs, a zenekar kéri a vendégeket, hogy 4 500 Ft (vagy több) adománnyal támogassák a Csodalámpa misszióját.

Hálásan köszönjük a Budapesti Vonósoknak a segítséget és reméljük, a közönség nagylelkű támogatsa révén újabb nagybeteg gyerekeknek tudunk örömet szerezni.

Szeretettel várunk minden Vivaldi és Händel rajongót!
<attribute aktualis=100>

Teljesült az ÖTEZREDIK kívánság!

Alig 7423 nap telt el az akkor 3 éves Csaba kívánságának teljesítése óta, és „máris” teljesíthettük az 5000. kívánságot.
De nézzük számokban, hogyan is telt az elmúlt 20 év…

A legtöbb beteg gyermek - több mint 2500-an - elektronikai eszközöket kértek, hiszen a hosszú kórházi tartózkodások során szükségük volt az eszközökre a tanuláshoz, kapcsolattartáshoz és a szórakozáshoz. 1000-nél több kisbetegünk kívánságát teljesítettük azzal, hogy kül- és beltéri játékokat, sporteszközöket, hangszereket vettünk nekik.

Majdnem 600 gyermek utazhatott vagy mehetett el olyan helyekre, ahová talán sosem jutottak volna el.
Sokan voltak azok a gyerekek is , akik példaképükkel, kedvenc zenészükkel, írójukkal - és még sorolhatnánk a sokfajta híres embert - találkozhattak. Bármit kérhettek volna, de ők erre vágytak és ezekkel a találkozásokkal egy életre szóló élményt kaptak.
Csak néhány közismert név közülük: David Copperfield, Halász Judit, Carlos Santana, Michelisz Norbert, Sir Gordon Ramsay...

És vannak csodalámpás gyerekek, akik tanulni szerettek volna. Fotózni, autót vezetni, főzni vagy zenét tanulni.

Így volt ezzel Zoé is, aki hegedülni szeretne megtanulni, ha már kiskutyát nem kaphatott a családi tanács döntése alapján.

Zoé az 5000. csodalámpás gyerek,
akinek megvalósíthattuk az álmát!
A 8 éves Zoé visszafogott, kedves kislány, aki nagyon izgatottan várja új hegedűjét és a zeneórákat. Hetente kétszer fog gyakorolni, hogy megtanulhasson játszani a hangszeren.

Köszönjük támogatónknak, a Palóznaki Jazzpikniknek és Kiss-Varga Roberta zeneművésznek, hogy támogatásukkal segítik Zoé tanulmányait és missziónkat!

<attribute aktualis=100>


A FUTÁS mely CSODÁKRA képes! – Fuss Fotózz Mosolyogj élményfutás

Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Fuss Fotózz Mosolyogj jótékonysági élményfutás, GYÓGYULÁS üzenettel.

Az idei F.F.M. élményfutás egy újabb fejezetet nyit a szeretet, az összetartozás és a csodák világában. A futás nem csupán egy sportesemény, hanem egy közösségi összefogás, amelyben az emberek egymás iránti szeretetükkel és támogatásukkal gyógyítják meg a lelküket és teremtenek csodákat.

A CSODA az idei esemény fő vezérfonala, amelyre mindannyiunknak szüksége van az életben. A csoda, ami lehetőséget ad a reményre, az újrakezdésre és az álmok megvalósítására. Az idei évben a nagybeteg gyermekek gyógyulására szeretnék felhívni a figyelmet, és ezért a Csodalámpa Alapítványt támogatják. Csodákra van szükségük, és mi mindannyian részesei lehetünk ennek a csodának.

Az eseménynek van virtuális futás lehetősége és lesznek helyszíni élményfutások (Budapest és Szarvas) is és idén, első alkalommal örökbefogadott kilométerekkel is segíthetik a rászoruló gyermekeket. Az örökbefogadás nem csupán egy szimbolikus cselekedet, hanem egy valódi ajándék, amely hosszú távú hatással lehet az érintettek életére.

A Hét nagykövet, akik Magyarország határvonalával megegyező kilométert futnak és kerékpároznak, képviselik azt az elszántságot és kitartást, amelyre mindannyiunknak szüksége van az élet minden területén. Céljuk, közösen 2.215 Km.
Nagykövetek között van Roxy, a menhelyről örökbefogadott kutyus, aki csapatával együtt hihetetlen távokat tesz meg azért, hogy segítsen másoknak. Szigligeti Ivett édesanya és influencer, aki felállva mindennapi rutinjából megmutatja, hogy az álmokért és a célokért megéri küzdeni, és körbe tekeri a Balatont. Ivett mellé a program szervezője Pálfalvi Petra is csatlakozik aki ezzel az erőpróbával szeretne saját magának is bizonyítani. Molnár Ábel hegymászó, aki minden nap új kihívásokkal néz szembe, és példát mutat nekünk arról, hogy soha ne adjuk fel, akármit is mondjanak az akadályok. Ábel életkor futásával, 25 napon keresztül mindennap fut, így összesen 325 km-t fog futni és a születése napján, grátisz plusz egy kilométert fog futni.
Herczeg-Kis Bálintnak az Exatlon nyerteseként a kitartás és küzdés nem okoz gondot, elképesztő teherbírását már több ízben próbára tette és most saját maga eredményét szeretné megdönteni, miszerint 24 óra alatt körbe kerékpározza a Balatont.
Lisznyai Rita pedig egy hétköznapi NŐ, aki az életét köszönheti a futásnak és mára a mindennapjai része lett a futás, úgy, hogy 75 Kg. súlyfelesleggel kezdett el futni és most 1.200 Km-t készül futni, amivel kimagasló céllal állt a misszió mellé!
Trokán Anna, színésznő, édesanya és terepfutó, akinek szenvedélye a futás de sok feladata mellet nagyon nagy logisztikát és akaratot igényel, hogy rendszeresen fusson. Éppen ezért neki, önmagának is egy motiváció, hogy 1.000 Km-t lefusson nagykövetként, ezzel is buzdítva önmagát és a környezetét a mozgásra, <b >Rokob József a Fuss Fotózz Mosolyogj élményfutás KITARTÁS nagykövete! Jelenleg is aktív triatlonosok között világelső! A világ legkitartóbb ultratriatlonosa! Teljesítette és megnyerte a harmincoros Ironman versenyt, ahol 30 napon át 30 ironmant teljesített. 167 ironman távolságot teljesített és jelenleg is aktív sportoló, édesapa, vállalkozó.

A nagykövetek folyamatosan beszámolnak hol tartanak és Önök a felajánlott kilométerekkel nem csak a Csodalámpa Alapítványt támogathatják, hanem a nagyköveteknek is erőt adnak az örökbefogadók, hiszen nekik is lehet nehéz napjuk és lehet ,hogy pont az ÖN egy kilométere ad neki erőt, hogy kimenjen futni, kerékpározni.

Az idei Fuss Fotózz Mosolyogj több mint egy élményfutás. Ez egy lehetőség arra, hogy részese legyünk valami nagyobb dolognak, mint önmagunk. Ez egy lehetőség arra, hogy együtt csodát teremtsünk, és segítsünk azoknak, akiknek erre a legnagyobb szükségük van.

A részletes információkért és a regisztrációért látogasson el a hivatalos weboldalra:
https://www.csakalapitvany.hu/fuss-fotozz-mosolyogj/

Kövess minket
https://www.facebook.com/fussfotozzmosolyogj

TikTok @charity_manager

Nagykövetek és km-eik

  • Molnár Ábel 326 km futás
  • Herczeg-Kis Bálint 206 Km kerékpározás
  • Lisznyai Rita 1200 km futás
  • Trokán Anna 1000 km futás
  • Roxy-kutyus és csapata 1014 km. Kerékpár és futás
  • Pálfalvi Petra 206 km kerékpár
  • Rokob József 600 km futás 1440 km kerékpár
  • Roxy csapat : Szórádi József, Marczali Zoltán, Mihályka Péter, Stipkovits Zoltán, Józsa Balázs, Takács Ákos és Takács Márton
  • Rokob József a Fuss Fotózz Mosolyogj élményfutás KITARTÁS nagykövete!


Belépés