A Csodalámpa hírei

AISB Walk-the-Wish, 2019.10.04.

A Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola immár 12. alkalommal rendezte meg a Csodalámpa javára adománygyűjtő sétáját.

Az iskola tanulói, tanárai és szüleik segítségével már száznál több csodalámpás gyerek kívánságát teljesítették, kiskutyától számítógépeken és jogosítványokon át lourdes-i zarándoklatig.

A Nagykovácsi melletti erdőben az 5 km-es sétán idén is több százan vettek részt, kicsik és nagyok, szülők és tanárok, és persze barátságos kutyák is.


/ 10
A "megfáradt vándorokat" a Parent Association látta vendégül az iskola menzáján egy finom vacsorára, a Csodalámpa finom csokitortával köszönte meg a résztvevők segítségét.

Köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola vezetőinek, diákjainak, szüleiknek és tanáraiknak a sok éves támogatást!


<attribute aktualis=100>

9. "Séta a beteg gyerekekért" - jó buli volt

Ezúttal 9. alkalommal került sor a Csodalámpa kezdeményezésére a sétára a budapesti Eötvös József Gimnázium szervezésében.

A margitszigeti sétával a résztvevő diákok megmutatják, hogy együttérzéssel gondolnak "csodalámpás" betegségű kortársaikra és lehetőségeikhez mérten segítenek is nekik.

A gyülekezés szokás szerint vendéglátónknál a Bringóvárnál volt; több hullámban érkeztek a diákok és tanáraik a négy résztvevő középiskolából: a szervező Eötvösből, a sashegyi Arany János Gimnáziumból, a BME Gimnáziumból és az Európa 2000-ből.

Az eseményt Patzauer Éva, a Csodalámpa ügyvezetője nyitotta meg, majd Szabó László, a Bringóhintó Kkt. tulajdonosa üdvözölte a megjelenteket. A séta jelentőségéről az egyik Eötvös diák mondta el gondolatait.

/ 11
Ezután lufierdő és a diákság tapsa közepette teljesült Sára kívánsága. Felkai Márta, az alapítvány kommunikációs vezetője mini-interjút készített Sárával, aki elmondta, hogy tanulmányaihoz és a barátaival való kapcsolattartáshoz kérte a számítógépet, de azért a SIMS-szel is szeret játszani, addig sem gondol a kezelésekre.

Az útvonalat biztosító diákok eddigre már elfoglalták a helyüket és indult Margitsziget körül a séta. Egy darabig Sára is velük tartott a pompás őszi napsütésben.

A sétától elfáradt diákságot szponzorainknak hála csodálatosan finom almák, szalámis szendvicsek, és ásványvíz várta.

Köszönjük a séta hagyományos támogatóinak, a Bringóhintó Kft-nek, a Ludwig és Mentesi Kft-nek, a Pick Szeged Zrt-nek, a Firstmed-FMC Kft-nek, a Siófoki Gyümölcstermesztési Zrt-nek, akik gondoskodtak a finom uzsonnáról, valamint a Happy Balloons Kft-nek a vidám lufi-figurákért. És külön köszönet jár a finom szalámis szendvicseket elkészítő Eötvös diákoknak is!

<attribute aktualis=100>


Magyarul olvasott Keats-verset Őexc. Iain Lindsay brit nagykövet a Csodalámpa Alapítvány teltházas rendezvényén

Kattintson ide az esten készült képek megtekintéséhez.

Igazi kulturális csemegének lehetettek részesei mindazok, akik elfogadták május 14-én estére, a brit nagyköveti rezidenciájára, a Csodalámpa Alapítvány rendhagyó irodalmi estre szóló meghívását. Bár kint borongós, esős, és kissé hűvös volt, s amint ilyenkor szokás, a közlekedés is szinte megállt Budapesten, a mi vendégeink pontosan érkeztek a rezidenciára. A kezdésig üdvözlő italok és sütemény mellett a beszélgettek, ismerkedtek és bejárták a gyönyörű termeket. Hamarosan megteltek a nappaliban a széksorok: Őexc. Iain Lindsay Nagy-Britannia nagykövete és Patzauer Éva az alapítvány ügyvezetője köszöntötte a vendégeket, a vendéglátót és a támogatókat, akik közös segítségével valósulhatott meg ez a sikeres program.

A rendezvényeik résztvevői megszokhatták már, hogy mindig meglepjük a vendégeinket, így megkértük az est egyik támogatója képviseletében Bodó Teodórát, a Provident Pénzügyi Zrt. kommunikációs igazgatóját, hogy adja át a Pásztóról ideérkező 12 éves Viktória ajándékát. A családjával érkező kislány egy laptopot kért a Csodalámpától, hogy a hosszú lábadozás alatt se maradjon le a tanulásról, és a kedvenc könyvének filmváltozatát is megnézhesse a készüléken.

A megható pillanatok után, bár igen nehéz volt megszólalni, a program folytatódott.

A brit-magyar irodalom mellett szó volt a kalandozásokról, a két kultúra kapcsolatáról, a kölcsönös megismerésről, és ezekben az irodalmi művek szerepéről. Az izgalmas témáról Juhász Anna irodalmár, Al Ghaoui Hesna televíziós újságíró, szerzővel, Hámori Gabriella színművésszel és Kanyó Dávid fuvolaművésszel beszélgetett, miközben a vendégek egy zenés körutazás részesei lehettek.

A nem mindennapi esten a verseket, köztük R. Burns, W. Blake, G.Byron, J. Keats, P.B. Shelley, E. Spenser egy-egy művét Hámori Gabriella és a vendéglátó Őexc. Iain Lindsay adták elő, sokak meglepetésére magyarul. A Nagykövet úr és felesége, Bridget asszony a záró S. Heaney-verset együtt, angolul olvasták fel.

/ 5A vendégek örömére a program végére megérkezett a 7 éves Máté is, aki az egész napos kezelést valószínűleg azért viselte el türelmesen, mert tudta, este találkozhat a Nagykövet úrral és természetesen megkapja a várva várt tehervonat LEGO-játékot. Alig bírta el a nagy csomagot, de illedelmesen megköszönte mindenkinek, aki körülvette őt, zokszó nélkül állt a kamerák elé, majd egy kis idő elteltével édesapjával együtt elköszöntek, hogy Máté hazatérve végre összeszerelhesse a játékot.

Vendégeink kellemes italok és falatok mellett beszélgettek még egy darabig, de sajnos be kellett fejeznünk a programot, hiszen már este 10 fele járt az idő. Útravalóként megígértük, hogy folytatjuk, hiszen Nagykövet úr szeretettel várja a Csodalámpát jövőre is!

Hálásan köszönjük a Csodalámpa irodalmi est minden résztvevőjének, Juhász Anna irodalmárnak, Al Ghaoui Hesna televíziós újságíró, szerzőnek, Hámori Gabriella színművésznek, Kanyó Dávid fuvolaművésznek és a rendezvény támogatóinak, a Nagy-Britannia nagykövetségének, a Budapest Airportnak, a Danubius Hotelsnek, a Pepper House-nak, a Provident Pénzügyi Zrt-nek., valamint természetesen a vendéglátóknak, Őexc. Iain Lindsay nagykövet úrnak és feleségének Bridget asszonynak, hogy jótékony felajánlásukkal egy igazán sikeres rendezvény részesei lehettünk és közösen megvalósíthattuk Viki és Máté álmát.<attribute aktualis=100>


1% - izgalmas kutatási eredmények

Köszönjük mindenkinek, aki segítette a munkánkat és kitöltötte az 1%-os rendelkezési szokásokról készült kérdőívet, melyet a Kantar Millward Brown Hungary készített a Csodalámpa számára.

A kérdőívet kitöltők fele nagyon jól ismeri az alapítvány mindennapi tevékenységét, s ami igazán pozitív, hogy a Csodalámpába vetett bizalom kimagasló, tízből kilencen teljes mértékben ajánlják is az ismerőseiknek.

A kutatásról készült teljes sajtóanyagot ide kattintva olvashatják el.


<attribute aktualis=100>


Csodalámpa Londonban is!

A londoni csodalámpások, kedves önkénteseink mini önkéntestalálkozót tartottak a közelmúltban.

Eddig szinte minden évben akadt egy-két különleges kívánság, amit csak Nagy-Britanniában lehetett teljesíteni.
Városnézéstől meccsnézésig, Johnny Depp-pel vagy Bear Grylls-szel való találkozásig sok beteg gyereknek sikerült örömet szerezni.

Angliában sok magyar dolgozik, köztük korábbi önkénteseink is, akik változatlanul szeretnének segíteni a nagybeteg gyerekeknek, mint pl. Laura, Brigi, Salome, Gina és Péter.Ezúton is hálásan köszönjük nekik és társaiknak hogy angliai "előretolt helyőrségként" segítik munkánkat!

<attribute aktualis=100>Belépés