A Csodalámpa hírei

Teljesült az ÖTEZREDIK kívánság!

Alig 7423 nap telt el az akkor 3 éves Csaba kívánságának teljesítése óta, és „máris” teljesíthettük az 5000. kívánságot.
De nézzük számokban, hogyan is telt az elmúlt 20 év…

A legtöbb beteg gyermek - több mint 2500-an - elektronikai eszközöket kértek, hiszen a hosszú kórházi tartózkodások során szükségük volt az eszközökre a tanuláshoz, kapcsolattartáshoz és a szórakozáshoz. 1000-nél több kisbetegünk kívánságát teljesítettük azzal, hogy kül- és beltéri játékokat, sporteszközöket, hangszereket vettünk nekik.

Majdnem 600 gyermek utazhatott vagy mehetett el olyan helyekre, ahová talán sosem jutottak volna el.
Sokan voltak azok a gyerekek is , akik példaképükkel, kedvenc zenészükkel, írójukkal - és még sorolhatnánk a sokfajta híres embert - találkozhattak. Bármit kérhettek volna, de ők erre vágytak és ezekkel a találkozásokkal egy életre szóló élményt kaptak.
Csak néhány közismert név közülük: David Copperfield, Halász Judit, Carlos Santana, Michelisz Norbert, Sir Gordon Ramsay...

És vannak csodalámpás gyerekek, akik tanulni szerettek volna. Fotózni, autót vezetni, főzni vagy zenét tanulni.

Így volt ezzel Zoé is, aki hegedülni szeretne megtanulni, ha már kiskutyát nem kaphatott a családi tanács döntése alapján.

Zoé az 5000. csodalámpás gyerek,
akinek megvalósíthattuk az álmát!
A 8 éves Zoé visszafogott, kedves kislány, aki nagyon izgatottan várja új hegedűjét és a zeneórákat. Hetente kétszer fog gyakorolni, hogy megtanulhasson játszani a hangszeren.

Köszönjük támogatónknak, a Palóznaki Jazzpikniknek és Kiss-Varga Roberta zeneművésznek, hogy támogatásukkal segítik Zoé tanulmányait és missziónkat!

<attribute aktualis=100>


A FUTÁS mely CSODÁKRA képes! – Fuss Fotózz Mosolyogj élményfutás

Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Fuss Fotózz Mosolyogj jótékonysági élményfutás, GYÓGYULÁS üzenettel.

Az idei F.F.M. élményfutás egy újabb fejezetet nyit a szeretet, az összetartozás és a csodák világában. A futás nem csupán egy sportesemény, hanem egy közösségi összefogás, amelyben az emberek egymás iránti szeretetükkel és támogatásukkal gyógyítják meg a lelküket és teremtenek csodákat.

A CSODA az idei esemény fő vezérfonala, amelyre mindannyiunknak szüksége van az életben. A csoda, ami lehetőséget ad a reményre, az újrakezdésre és az álmok megvalósítására. Az idei évben a nagybeteg gyermekek gyógyulására szeretnék felhívni a figyelmet, és ezért a Csodalámpa Alapítványt támogatják. Csodákra van szükségük, és mi mindannyian részesei lehetünk ennek a csodának.

Az eseménynek van virtuális futás lehetősége és lesznek helyszíni élményfutások (Budapest és Szarvas) is és idén, első alkalommal örökbefogadott kilométerekkel is segíthetik a rászoruló gyermekeket. Az örökbefogadás nem csupán egy szimbolikus cselekedet, hanem egy valódi ajándék, amely hosszú távú hatással lehet az érintettek életére.

A Hét nagykövet, akik Magyarország határvonalával megegyező kilométert futnak és kerékpároznak, képviselik azt az elszántságot és kitartást, amelyre mindannyiunknak szüksége van az élet minden területén. Céljuk, közösen 2.215 Km.
Nagykövetek között van Roxy, a menhelyről örökbefogadott kutyus, aki csapatával együtt hihetetlen távokat tesz meg azért, hogy segítsen másoknak. Szigligeti Ivett édesanya és influencer, aki felállva mindennapi rutinjából megmutatja, hogy az álmokért és a célokért megéri küzdeni, és körbe tekeri a Balatont. Ivett mellé a program szervezője Pálfalvi Petra is csatlakozik aki ezzel az erőpróbával szeretne saját magának is bizonyítani. Molnár Ábel hegymászó, aki minden nap új kihívásokkal néz szembe, és példát mutat nekünk arról, hogy soha ne adjuk fel, akármit is mondjanak az akadályok. Ábel életkor futásával, 25 napon keresztül mindennap fut, így összesen 325 km-t fog futni és a születése napján, grátisz plusz egy kilométert fog futni.
Herczeg-Kis Bálintnak az Exatlon nyerteseként a kitartás és küzdés nem okoz gondot, elképesztő teherbírását már több ízben próbára tette és most saját maga eredményét szeretné megdönteni, miszerint 24 óra alatt körbe kerékpározza a Balatont.
Lisznyai Rita pedig egy hétköznapi NŐ, aki az életét köszönheti a futásnak és mára a mindennapjai része lett a futás, úgy, hogy 75 Kg. súlyfelesleggel kezdett el futni és most 1.200 Km-t készül futni, amivel kimagasló céllal állt a misszió mellé!
Trokán Anna, színésznő, édesanya és terepfutó, akinek szenvedélye a futás de sok feladata mellet nagyon nagy logisztikát és akaratot igényel, hogy rendszeresen fusson. Éppen ezért neki, önmagának is egy motiváció, hogy 1.000 Km-t lefusson nagykövetként, ezzel is buzdítva önmagát és a környezetét a mozgásra, <b >Rokob József a Fuss Fotózz Mosolyogj élményfutás KITARTÁS nagykövete! Jelenleg is aktív triatlonosok között világelső! A világ legkitartóbb ultratriatlonosa! Teljesítette és megnyerte a harmincoros Ironman versenyt, ahol 30 napon át 30 ironmant teljesített. 167 ironman távolságot teljesített és jelenleg is aktív sportoló, édesapa, vállalkozó.

A nagykövetek folyamatosan beszámolnak hol tartanak és Önök a felajánlott kilométerekkel nem csak a Csodalámpa Alapítványt támogathatják, hanem a nagyköveteknek is erőt adnak az örökbefogadók, hiszen nekik is lehet nehéz napjuk és lehet ,hogy pont az ÖN egy kilométere ad neki erőt, hogy kimenjen futni, kerékpározni.

Az idei Fuss Fotózz Mosolyogj több mint egy élményfutás. Ez egy lehetőség arra, hogy részese legyünk valami nagyobb dolognak, mint önmagunk. Ez egy lehetőség arra, hogy együtt csodát teremtsünk, és segítsünk azoknak, akiknek erre a legnagyobb szükségük van.

A részletes információkért és a regisztrációért látogasson el a hivatalos weboldalra:
https://www.csakalapitvany.hu/fuss-fotozz-mosolyogj/

Kövess minket
https://www.facebook.com/fussfotozzmosolyogj

TikTok @charity_manager

Nagykövetek és km-eik

  • Molnár Ábel 326 km futás
  • Herczeg-Kis Bálint 206 Km kerékpározás
  • Lisznyai Rita 1200 km futás
  • Trokán Anna 1000 km futás
  • Roxy-kutyus és csapata 1014 km. Kerékpár és futás
  • Pálfalvi Petra 206 km kerékpár
  • Rokob József 600 km futás 1440 km kerékpár
  • Roxy csapat : Szórádi József, Marczali Zoltán, Mihályka Péter, Stipkovits Zoltán, Józsa Balázs, Takács Ákos és Takács Márton
  • Rokob József a Fuss Fotózz Mosolyogj élményfutás KITARTÁS nagykövete!

Tudja már, miben adja át a karácsonyi ajándékát?

Tudja már, miben adja át a karácsonyi ajándékát?
Scroll down for English

A Csodalámpa webshopjában fantasztikus, Merő Péter által nekünk tervezett vászon és pamut táskákat talál, amelyek önmagukban is praktikus ajándékok és célszerű használati tárgyak is egyben.
Okozzon örömet szeretteinek és támogassa vásárlásával a Csodalámpát, hogy együtt adjunk örömet nagybeteg gyerekeknek.

Have you ever heard of reusable Christmas wrapping?

In the Csodalampa’s webshop you can buy fantastic canvas and cotton bags designed for us by Mr. Péter Merő, which are both practical gifts and useful carry-all in themselves.
Bring joy (and your presents in on of our special bags) to your loved ones and support the Magic Lamp with your purchase so that together we can bring joy to life threatheningly ill children.


AISB "Walk the Wishˇ - a tizenhetedik séta

A Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola (AISB) bő másfél évtizede alapítványi partnert keresett az ún. „service learning” tantárgyához. Ennek keretében a tanulókat megismertetik a jótékonyság, az elesettek, rászorulók segítésének jelentőségével, azzal az erkölcsi kötelezettséggel, hogy akinek van, az segítsen azoknak, akiknek nincs.

Nem volt egyszerű kitalálni a módszert, hogyan lehet ezt megmutatni a gyerekeknek, az általános és középiskolásoknak. A megoldás az angolszász országokban ismert ú.n „sponsored walk” lett. Ennek lényege, hogy a jelentkezők egy néhány kilométeres sétát tesznek, és ehhez szponzorokat keresnek, pl. kilométerenként 200 Ft-ot kérnek, és az összegyűlt összeget a csodalámpás gyerekek kívánságainak teljesítésére adományozzák.
Több hetes iskolai kampány keretében ismertettük meg a tanulókkal, hogy mit csinál a Csodalámpa, orvos segítőink elmagyarázták nekik, milyen betegségcsoportokkal foglalkozunk, és miért fontos a beteg gyerekeknek, hogy egészséges társaik támogatják őket a bajban.

Ezután lehetővé tettük a gyerekeknek, hogy kiválasszanak kívánságokat, melyeket a ’séta’ adományaiból teljesítünk. A 17 év során volt olyan, hogy az iskola színháztermében adunk át egy kiskutyát vagy jogosítványt, de e támogatásból teljesítettünk pl. Lourdes-i zarándoklatot is sok más mellett.

Az idén összegyűlő adomány összegétől függően 7-9 kívánságot tervezünk teljesíteni, és ahol a kezelőorvosok megengedik, az iskola diákjainak képviselői és tanárai is jelen lehetnek, illetve majd beszámolnak évfolyamtársaiknak a megajándékozott gyerekek öröméről.

Ezúton is hálásan köszönjük az AISB vezetésének, tanárainak, egykori és jelenlegi diákjainak és szüleiknek a bő másfél évtizedes támogatást.


1464 adózónak hálásan köszönjük!

A NAV napokban értesített bennünket, hogy a 2022-es adóév után hamarosan 15 336 661 Ft SzJA 1%-os támogatást utal át a Csodalámpa számlájára.

A 2022-ben teljesített 309 "csodalámpás" kívánságból 125-öt teljesítettünk részben vagy egészben a korábbi években kapott 1%-okból.

Hogy még mi minden történt 2022-ben, mire használtuk az adományokat és az 1%-ot, megtudhatja
Átláthatóság oldalunkon található auditált éves jelentésünkből.

Köszönjük mind az 1464 egy százalékos támogatónknak, hogy mellettünk állnak és segítik missziónkat.

Hálásak vagyunk, hogy Önöknek köszönhetően újabb és újabb nagybeteg gyerekeknek tudunk örömet szerezni, maradandó élményt adni.
Reméljük, 2023-ban is megtisztelnek bennünket bizalmukkal, és elmesélik bizonytalankodó ismerőseiknek, hogy jó helyre kerül, ha a Csodalámpának is adják az 1%-ukat.

<attribute=aktualis 100>Belépés