A Csodalámpa hírei

Teltház és tapsvihar - III. Csodalámpa Jótékony Est

Mintegy 300 vendéggel közösen 2019. november 23-án tartottuk a III. jótékony célú vacsora- és táncestünket. A tavalyi rendezvényen láttuk, hogy támogatóink a kívánságteljesítés mellett táncolni is nagyon szeretnek, ezért igyekeztünk most is a kedvükbe járni.

Miután mindenki elfoglalta a helyét, erős kezdéssel indultunk: Kelle Botond bűvésszel együtt elővarázsoltuk Geszti Pétert, aki pillanatok alatt "elringatta" a közönséget humorával és velük énekelve a "Ringasd el magad" Rapülők féle feldolgozását.

A megjelenteket Jonathan Pace úr, a Corinthia Hotel Budapest vezérigazgatója üdvözölte, majd Patzauer Éva, alapítványunk ügyvezetője tartott rövid prezentációt, melynek keretében elmondta, hogy a Csodalámpa a tavalyi rendezvény óta 268 gyermekálmot váltott valóra. A legizgalmasabbakat felidézve azt is bemutatta, hogy egy-egy jellemző kívánságfajta teljesítése - még egy tárgyi ajándék is! – hány napban mérhető munkaráfordítást jelent az alapítvány csekély számú dolgozóinak és az önkénteseinek.

Az estre meghívtunk három egykori "csodalámpás" gyereket, Tinát aki egy nyerget kért, Miklóst, aki Rómába jutott el és Fannit. Geszti Péter kérdéseire sok humorral, de mégis meghatóan mesélték el, mennyire sokat jelentett nekik, hogy "legsötétebb óráikba" csempészett fényt, reményt kívánságuk teljesítésével a Csodalámpa. Talán Fanni kívánságát volt a legnehezebb teljesíteni; ő kedvenc zenészével, Carlos Santana-val találkozhatott, akitől egy neki dedikált PRS gitárt kapott ajándékba!

Közben Fanni megtanult gitározni és a vendégeink örömére előadta Santana Flor de Luna című számát, Patzauer Gábor alapító kíséretében. Gondolhatják, mekkora sikert aratott az előadás…

/ 16

Ezután Felkai Márta kommunikációs vezető beszámolt a tavalyi rendezvény tombolanyerteseinek ajándékáról, ők hárman ugyanis tavasszal részt vehettek egy-egy kívánságteljesítésen. De hogy a vendégeink se maradjanak ki az ajándékozás öröméből, ezért a színpadon Márta és Péter két álmot váltott valóra: a 6 éves Áron egy kék, kitámasztós, csengős kerékpárt vihetett haza, míg a 8 éves Rajmund egy tabletet kapott, amin a kedvenc meséit is megnézheti.

A megható pillanatok után ismét Kelle Botond bűvészé lett a színpad, fantasztikus bűvész show-t tartott nekünk, kártyaszámoktól illuzionista számokig sok csodát láttunk. Pedig ez csak a bemelegítés volt ahhoz, hogy bemutassuk új projektünket, a Gyógyító bűvészetet.

A Gyógyító bűvészet David Copperfield Project Magic programjának adaptációja, melyet októbertől a szerző engedélyével vezethetünk be Magyarországon. A program keretében egyszerű bűvésztrükkök tanításával segítjük az orvosi rehabilitációt bizonyos betegségtípusok esetében. A pilot projektben résztvevő szakemberek dr. Ablonczy László gyermekkardiológus, a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézet főorvosa és a Bethesda kórház képviseletében Sorompó Anett és Korzenszky Klára rehabilitációs szakemberek mondták el vendégeinknek, mit jelent ez a gyakorlatban: a gyerekek elfeledkeznek a fájdalomról, feloldódnak, mozgásuk, koncentrálóképességük javul, önbizalmuk nő, hiszen olyan dolgot tudnak, amit más, egészséges emberek sem...

Ezután embert próbáló feladatok következtek, vendégeinknek is meg kellett (volna…) tanulni pár perc alatt kettőt a rehabiltáló trükkökből... Volt, akinek sikerült, volt, akinek nem.

A rendezvény alatt folyamatosan gyűltek a licitek a "csendes aukción", támogatóinknak köszönhetően huszonhat tételre lehetett licitálni, és szinte mindegyik gazdára is talált.

A sűrű program után jött a vidámság: a Garami Funky Staff zenéjére hamarosan megtelt a táncparkett. Nemsokára Veres Mónika Nika, majd Tóth Vera énekelt a vendégeknek, akik alig akarták abbahagyni a táncolást...

Felejthetetlen este volt, a vendégeknek, közreműködőknek, szervezőknek egyaránt.

Köszönjük szépen az est támogatóinak, különösen Geszti Péternek, a Corinthia Hotel Budapest és a Special Effects vezetőinek és munkatársaiknak, hogy vendégeink ilyen pompásan érezhették magukat.

Köszönjük Garami Gábornak és zenekarának a fantasztikus zenét, Nikának és Tóth Verának, hogy olyan vendég is táncra perdült, aki partnere szerint évtizede nem táncolt... és természetesen Kelle Botond úrnak a fergeteges trükköket, a csodalámpás meggyógyult és gyógyulófélben lévő gyerekeknek a segítséget.

Önöknek köszönhetően még több gyermek álmát tudjuk a jövőben is megvalósítani.

Végezetül szeretnénk úgy zárni a beszámolónkat, mint tavaly: Jövőre, Veletek, Ugyanitt!

<attribute aktualis=100>


III. CSODALÁMPA JÓTÉKONY EST - 2019.11.23. - ÖNT IS VÁRJUK!

A súlyosan beteg gyermekek kívánságát 16 éve teljesítő Csodalámpa Alapítvány 2019. november 23-án 17.30 órai kezdettel a Corinthia Hotel Budapest Valletta I. termében (1073 Bp. Erzsébet krt. 43-49.) vacsorával egybekötött táncos jótékonysági estet szervez a segítői, barátai közreműködésével.

Az est házigazdája ismét Geszti Péter lesz, talpalávalót a Garami Funky Staff együttes játszik, Tóth Vera és Veres Mónika Nika énekel.
A kitűnő vacsora és networking lehetőség mellett "csodalámpás" meglepetésekről is gondoskodunk...

A rendezvény bevétele az alapítvány misszióját szolgálja: lelki, pszichológiai támogatást nyújtunk a súlyos beteg gyerekeknek, örömet és erőt adunk a sokszor elérhetetlennek hitt kívánságok teljesítésével.
Mindezt évente legalább 250 alkalommal, immár 16 éve.
A több mint 3700 eddigi kívánság-beszámolót a honlapunkon olvashatja el.

A jótékonysági estre és vacsorára a támogatói belépőjegyek ára: 29.000 Ft/fő (10-12 fős asztalok)
Kiemelt helyek: 49.000 Ft/fő (10-12 fős asztalok)
Dress code: business formal

Összesen 300 személy jelentkezését tudjuk elfogadni, így kérjük, mielőbb regisztráljon erre a linkre kattintva!

A hivatalos meghívót ide kattintva letöltheti.

Szeretettel várjuk Önt, családját, barátait, üzlettársait egy újabb felejthetetlen "Csodalámpás" estre!

a Csodalámpások


AISB Walk-the-Wish, 2019.10.04.

A Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola immár 12. alkalommal rendezte meg a Csodalámpa javára adománygyűjtő sétáját.

Az iskola tanulói, tanárai és szüleik segítségével már száznál több csodalámpás gyerek kívánságát teljesítették, kiskutyától számítógépeken és jogosítványokon át lourdes-i zarándoklatig.

A Nagykovácsi melletti erdőben az 5 km-es sétán idén is több százan vettek részt, kicsik és nagyok, szülők és tanárok, és persze barátságos kutyák is.


/ 10
A "megfáradt vándorokat" a Parent Association látta vendégül az iskola menzáján egy finom vacsorára, a Csodalámpa finom csokitortával köszönte meg a résztvevők segítségét.

Köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola vezetőinek, diákjainak, szüleiknek és tanáraiknak a sok éves támogatást!


<attribute aktualis=100>

9. "Séta a beteg gyerekekért" - jó buli volt

Ezúttal 9. alkalommal került sor a Csodalámpa kezdeményezésére a sétára a budapesti Eötvös József Gimnázium szervezésében.

A margitszigeti sétával a résztvevő diákok megmutatják, hogy együttérzéssel gondolnak "csodalámpás" betegségű kortársaikra és lehetőségeikhez mérten segítenek is nekik.

A gyülekezés szokás szerint vendéglátónknál a Bringóvárnál volt; több hullámban érkeztek a diákok és tanáraik a négy résztvevő középiskolából: a szervező Eötvösből, a sashegyi Arany János Gimnáziumból, a BME Gimnáziumból és az Európa 2000-ből.

Az eseményt Patzauer Éva, a Csodalámpa ügyvezetője nyitotta meg, majd Szabó László, a Bringóhintó Kkt. tulajdonosa üdvözölte a megjelenteket. A séta jelentőségéről az egyik Eötvös diák mondta el gondolatait.

/ 11
Ezután lufierdő és a diákság tapsa közepette teljesült Sára kívánsága. Felkai Márta, az alapítvány kommunikációs vezetője mini-interjút készített Sárával, aki elmondta, hogy tanulmányaihoz és a barátaival való kapcsolattartáshoz kérte a számítógépet, de azért a SIMS-szel is szeret játszani, addig sem gondol a kezelésekre.

Az útvonalat biztosító diákok eddigre már elfoglalták a helyüket és indult Margitsziget körül a séta. Egy darabig Sára is velük tartott a pompás őszi napsütésben.

A sétától elfáradt diákságot szponzorainknak hála csodálatosan finom almák, szalámis szendvicsek, és ásványvíz várta.

Köszönjük a séta hagyományos támogatóinak, a Bringóhintó Kft-nek, a Ludwig és Mentesi Kft-nek, a Pick Szeged Zrt-nek, a Firstmed-FMC Kft-nek, a Siófoki Gyümölcstermesztési Zrt-nek, akik gondoskodtak a finom uzsonnáról, valamint a Happy Balloons Kft-nek a vidám lufi-figurákért. És külön köszönet jár a finom szalámis szendvicseket elkészítő Eötvös diákoknak is!

<attribute aktualis=100>


Magyarul olvasott Keats-verset Őexc. Iain Lindsay brit nagykövet a Csodalámpa Alapítvány teltházas rendezvényén

Kattintson ide az esten készült képek megtekintéséhez.

Igazi kulturális csemegének lehetettek részesei mindazok, akik elfogadták május 14-én estére, a brit nagyköveti rezidenciájára, a Csodalámpa Alapítvány rendhagyó irodalmi estre szóló meghívását. Bár kint borongós, esős, és kissé hűvös volt, s amint ilyenkor szokás, a közlekedés is szinte megállt Budapesten, a mi vendégeink pontosan érkeztek a rezidenciára. A kezdésig üdvözlő italok és sütemény mellett a beszélgettek, ismerkedtek és bejárták a gyönyörű termeket. Hamarosan megteltek a nappaliban a széksorok: Őexc. Iain Lindsay Nagy-Britannia nagykövete és Patzauer Éva az alapítvány ügyvezetője köszöntötte a vendégeket, a vendéglátót és a támogatókat, akik közös segítségével valósulhatott meg ez a sikeres program.

A rendezvényeik résztvevői megszokhatták már, hogy mindig meglepjük a vendégeinket, így megkértük az est egyik támogatója képviseletében Bodó Teodórát, a Provident Pénzügyi Zrt. kommunikációs igazgatóját, hogy adja át a Pásztóról ideérkező 12 éves Viktória ajándékát. A családjával érkező kislány egy laptopot kért a Csodalámpától, hogy a hosszú lábadozás alatt se maradjon le a tanulásról, és a kedvenc könyvének filmváltozatát is megnézhesse a készüléken.

A megható pillanatok után, bár igen nehéz volt megszólalni, a program folytatódott.

A brit-magyar irodalom mellett szó volt a kalandozásokról, a két kultúra kapcsolatáról, a kölcsönös megismerésről, és ezekben az irodalmi művek szerepéről. Az izgalmas témáról Juhász Anna irodalmár, Al Ghaoui Hesna televíziós újságíró, szerzővel, Hámori Gabriella színművésszel és Kanyó Dávid fuvolaművésszel beszélgetett, miközben a vendégek egy zenés körutazás részesei lehettek.

A nem mindennapi esten a verseket, köztük R. Burns, W. Blake, G.Byron, J. Keats, P.B. Shelley, E. Spenser egy-egy művét Hámori Gabriella és a vendéglátó Őexc. Iain Lindsay adták elő, sokak meglepetésére magyarul. A Nagykövet úr és felesége, Bridget asszony a záró S. Heaney-verset együtt, angolul olvasták fel.

/ 5A vendégek örömére a program végére megérkezett a 7 éves Máté is, aki az egész napos kezelést valószínűleg azért viselte el türelmesen, mert tudta, este találkozhat a Nagykövet úrral és természetesen megkapja a várva várt tehervonat LEGO-játékot. Alig bírta el a nagy csomagot, de illedelmesen megköszönte mindenkinek, aki körülvette őt, zokszó nélkül állt a kamerák elé, majd egy kis idő elteltével édesapjával együtt elköszöntek, hogy Máté hazatérve végre összeszerelhesse a játékot.

Vendégeink kellemes italok és falatok mellett beszélgettek még egy darabig, de sajnos be kellett fejeznünk a programot, hiszen már este 10 fele járt az idő. Útravalóként megígértük, hogy folytatjuk, hiszen Nagykövet úr szeretettel várja a Csodalámpát jövőre is!

Hálásan köszönjük a Csodalámpa irodalmi est minden résztvevőjének, Juhász Anna irodalmárnak, Al Ghaoui Hesna televíziós újságíró, szerzőnek, Hámori Gabriella színművésznek, Kanyó Dávid fuvolaművésznek és a rendezvény támogatóinak, a Nagy-Britannia nagykövetségének, a Budapest Airportnak, a Danubius Hotelsnek, a Pepper House-nak, a Provident Pénzügyi Zrt-nek., valamint természetesen a vendéglátóknak, Őexc. Iain Lindsay nagykövet úrnak és feleségének Bridget asszonynak, hogy jótékony felajánlásukkal egy igazán sikeres rendezvény részesei lehettünk és közösen megvalósíthattuk Viki és Máté álmát.<attribute aktualis=100>Belépés