A Csodalámpa hírei

Nagykorúak lettünk!

2022. június 2-a fontos nap volt a Csodalámpa életében, támogatóinkkal együtt ünnepelhettük az alapítvány megalakulásának 18. évfordulóját.

Vagyis majdnem azt, illetve azt is. Valójában ugyanis 2021-ben voltunk 18 évesek, de abban az évben a COVID korlátozások és azzal kapcsolatos teljes bizonytalanság miatt nem vállalkoztunk egy nagyszabású jótékony célú rendezvény összehozására.

Sok-sok támogatónk segítségével a Corinthia Hotel Budapest fantasztikusan berendezett báltermében találkozhattunk vendégeinkkel.

A közel 200 vendéget Geszti Péter üdvözölte, mint ceremóniamester és műsorvezető, utána ügyvezetőnk, Éva beszélt a Csodalámpa első 18 évéről, a majd 4500 teljesített kívánságról, a GyógyBűvészet programunkról. A színpadon Péter beszélgetett élményeikről két "csodalámpás" gyerekkel: Laura Párizsban járt, Alexandra delfint simogatott néhány éve. Ezután Hajós András történetein derült jót a közönség.

/ 11
Mivel alapelvünk, hogy a támogatóknak megmutatjuk, mire használjuk fel a támogatásokat, akár csak a korábbi vacsoraesteken, meghívtunk csodalámpás gyerekeket, akiknek a bálterem színpadán teljesítettük a kívánságát.
Geszti Péter beszélgetett pár szót mindegyikükkel és Oscar, Lilla és Lili is felszabadultan válaszoltak a kérdésekre, nem zavarta őket sem a környezet, sem a sok vendég, akik bizony egy-egy aranyos válaszuk nyomán jókat nevettek.

A sok vendég, kedves támogatóink és a gyönyörű környezet tökéletes párosítás volt ahhoz, hogy méltón megünnepeljük születésnapunkat. De nem magunkat szerettük volna elsősorban ünnepelni, ezért hívtunk egy fiatal lányt, aki az alapítvánnyal egyidős.


Dalma kívánságát még tavaly teljesítettük: egyik pillanatról a másikra tolókocsiba kényszerült, de ennek ellenére nem adta fel kedvenc sportját, mozgássérültként is tovább kajakozik. Ehhez viszont egy speciális ún. para-kajakra volt szükség…
A Csodalámpa egyik legnehezebb kalandja volt ennek megszerzése, de annál nagyobb örömmel teljesítettük.
Dalma most már a párizsi paralimpiára készül. Reméljük, támogatóink tapsa is erőt ad a további edzésekhez.

Egy jó est, egy jó koncert nélkül nem is az igazi, így ha nem is a Beatles, de a TheBits játszott pompás válogatást a Beatles nagy slágereiből, majd levezetésképpen Garami Gábor DJ adta a jó kis slágereket.

Köszönjük az est valamennyi támogatójának, résztvevőjének és adományozóinknak a sikeres estét, a kapott adományokat, melyeket missziónk folytatására használunk fel.
Jövőre ismét találkozunk!


/ 3Add tovább, hogy van tovább!


<attribute aktualis=100>


Megint piros alapon!

Több évi kék tónus után Ismét piros alapon készítettük el friss bemutatkozó anyagunkat, melyet ide kattintva lapozhatnak át.

Az eredményeinket illusztráló sok-sok kép mellett bemutatjuk a tevékenységünket és nagyon vázlatosan ábrázoltuk azt is, hogy még egy "egyszerű" tárgyi kívánság teljesítése is hány lépésből áll.

Szót ejtünk a Csodalámpa GyógyBűvészet programról, amelyet az országban jó tucatnyi kórház orvosainak mutattunk be és vagy már bevezették, vagy amint lehet, bevezetik! A programban a bűvészkellékeket Csodalámpa ingyen biztosítja a gyerekeknek és a kórházi munkatársakat is kiképezzük "amatőr bűvésszé".
Örömmel fogadjuk támogatásukat a bűvészdobozok előállításához, hogy minél több kórházban tereljük el a gyerekek figyelmét a betegségről és segítsük a gyógyulásukat.

És nem utolsósorban, legalább arckép szinten megismerhetik önkénteseinket, az ő országos hálózatuk és áldozatos tevékenységük nélkül nem is lenne Csodalámpa...

<attribute aktualis=100>


Kripto adományozás? - Már nekünk is lehet!

Haladunk a korral!

Egy kedves támogatónk rábeszélésének engedve, könyvvizsgálónk jóváhagyásával és persze külön kockázatkerülő belső szabályozás alapján kripto pénztárcákat nyitottunk USDC-ben az Inlock.io támogatásával.

Mivel a kripto adományok alapértelmezetten anonimok, ezért sajnos nem tudunk támogatóinknak közvetlenül visszajelezni, mire használtuk fel támogatásukat, mégis bízunk benne, hogy a kripto adományozóink is elégedettek lesznek a Csodalámpa tevékenységével, eredményeivel.

A kripto tárcák kódjai ide kattintva érhetők el. A kódok természetesen elérhetők a hagyományos, bankkártyás vagy átutalásos adományozó oldalunkról is, ahol már rendszeres adományozásra is van mód.

Köszönjük "új típusú" adományozóinknak a bizalmat, ígérjük, hogy megszolgáljuk!
<attribute aktualis=100>


Csodalámpa Csemete Liget a Boldog Gyerekekért

Így neveztük el jelképesen azt a közösségi összefogással létrejött kis parkot, amelyhez a program támogatója, a Liferay Hungary és a szakmai tudást, a facsemeték ültetését koordináló Életfa Környezetvédő Szövetség, az Élet-Fa Ültetés program keretein belül 4000 db facsemetét ajánlott fel.

A parkban - Mátyásföld egyik környezetvédelmileg fontos területén - 4000 kis cserje került elültetésre, melyek jelképesen mindazokat a nagybeteg gyerekeket képviselik, akiknek az alapítvány a működése első 18 évében a kívánságát teljesíteni tudta, támogatóinak és önkénteseinek köszönhetően.

A park szimbolizálja a Csodalámpa Alapítvány „Add tovább, hogy van tovább!” jelmondatát is, azaz hogy az élet súlyos helyzeteiből van kiút, van jövő.
A kis cserjék ugyanúgy szép lombos fákká nőnek, ahogy az általuk segített gyerekek gyógyulnak.

/ 4A 4000 db fa elültetésével mindemellett segítettük az Élet-Fa Ültetés program misszióját, a klímaváltozás lassítását.

A park jelképes megnyitóján a Liferay Hungary csapata és „csodalámpás” gyógyult gyermekek együtt segítettek a facsemeték ültetésében.<attribute aktualis=100>


Állj meg egy percre!

Különleges eseményre került sor 2021. november 24-én a Deák Palotában...

Corvinusos diákok azt kapták projektfeladatul, hogy szervezzenek egy jótékonysági rendezvényt - igen rövid határidővel.
Támogatandó szervezetként a Csodalámpát választották és eredetileg beteg gyerekek rajzait szándékoztak elárverezni. Sajnos ez ebben a formában nem volt járható út, viszont egy "csavarral" amatőr és profi festőművészeket kértek fel arra, hogy a gyerekrajzok által inspirált festményeket készítsenek és ajánljanak fel a kiállításra...

Ezután már "csak" katalógust kellett készíteni, kiállítóhelyet szerezni, közönséget toborozni...

Az "Állj meg egy percet" projekt fantasztikusan sikerült, elképesztően jó képek születtek napok alatt a művészek jóvoltából és nagy részük gazdára is talált már a megnyitón.

A kiállítás és vásár a Fashion Street jóvoltából a Deák Palotában nyílt meg, ide kattintva a Fashion Street fényképes beszámolójában olvashatnak a további részletekről.

Köszönjük a diákoknak a fantasztikus munkát, a művészeknek és a kiállítás támogatóinak a segítséget, a képek vásárlóinak pedig azt, hogy hozzájárultak újabb csodalámpás beteg gyerekek öröméhez.
<attribute aktualis=100>


Belépés