A Csodalámpa hírei

2003-2023 - már eltelt 20 év?!

20 éve, 2003. novemberében teljesítettük az első kívánságot.
Azóta nagyon sok minden történt, küzdöttünk a startup-ok problémáival, önkénteshálózatot építettünk, a COVID sem bírt legyőzni bennünket és immár a GyógyBűvészet programunkkal is segítjük a nagybeteg gyerekek rehabilitációját.

Úgy gondoltuk, hogy illő lenne sikereinkről beszámolnunk hűséges régi és új támogatóinknak, így ezt tettük V. jótékonysági gálánk fő témájává.

Indításként, a Corinthia Budapest szállodában 150-nél több támogatónk tapsolta meg az Attraction Junior számunkra "csodalámpásított" előadását, Garami Gábor műsorvezető köszöntötte a vendégeket, majd ügyvezetőnk képes beszámolóját hallhatták-láthatták a legérdekesebb kívánságokról, csodalámpás kívánságokat teljesített külföldi és hazai hírességekről.

/ 10
Mátyás és Miskó személyesen mesélte el a vendégeinknek, mit jelentett számukra különleges kívánságuk teljesítése.
Az esten beszámolójuk után három kívánságot is teljesítettünk és természetesen megmutattuk azt is, melyik kilenc kívánság valósult meg a 2022-es gála adományaiból.
A születésnapi torta előtt Litkai Gergely műsora aratott nagy sikert, majd Prof. Dr. Kovács Gábor, a "másik oldal", az orvosok nevében köszöntötte a Csodalámpásokat - és nem utolsó sorban ő volt 2003-ban az első "kívánságunk", a ma már huszonéves Csaba kezelőorvosa.

Végezetül a Midlife Crisis zenekar játszott és ha nem is rögtön, de megtelt a táncparkett is.

Ide kattintva rövid video-n idézheti fel az est történéseit.

Hálásan köszönjük az est vendégeinek és a Csodalámpa minden támogatójának, önkénteseinknek, a missziónkat támogató orvosoknak, nővéreknek hogy ennyit jót tehettünk a nagybeteg gyerekek öröméért, és köszönjük mindazoknak, akik még legalább 20, hasonlóan sikeres évet kívántak a Csodalámpának.

Támogatóink, akik nélkül ez az est nem jöhetett volna létre:
<attribute aktualis=100>


20 évesek lettünk! velünk ünnepel június 3-án?

2023.06.03-án 18:30-kor kezdődő a Corinthia Budapest szállóban rendezett jótékony, műsoros gála vacsorával ünnepeljük, hogy a Csodalámpa már 20. éve váltja valóra nagybeteg gyerekek álmait.

A gála fellépői az Attraction Látványszínház (a Britain's Got Talents gyóztese), Litkai Gergely, a zenét a Midlife Crisis szolgáltatja, és sok meglepetés is lesz, akár csak akorábbi alkalmakkor.

Még van néhány 55.000 Ft-os hely, ünnepelje Ön is velünk, hogy az Ön segítségével hamarosan elmondhatjuk, már 5000. esetben varázsoltunk mosolyt beteg gyerekek arcára.

Kérjük, kattintson ide a regisztrációhoz, jegyvásárláshoz.


Ismét megálltunk egy percre!

Második alkalommal rendeztük meg támogatóink, képzőművészek és cégek segítségével az Állj meg egy percre kiállítást.
A művészek választása nyomán az idei tárlat alcíme: A Szeretet Erejével

Vendéglátónk ezúttal is a Fashion Street Gallery volt, a Deák Palota aulájában mutattuk be a műveket, melyek természetesen megvásárolhatóak.

Balogh Ádám, Koczor Attila és Lukéj Gabi fantasztikus festményekkel, Tóth Kristóf különleges szobrokkal, míg Nagy Noémi Jóvoltából a Prieston Fleur ékszerkollekcióval igyekszik segíteni a Csodalámpa misszióját.

A gyönyörű online katalógushoz kattintson ide!


A kiállítást Csipak Péter úr, a Fashion Street tulajdonosa és Patzauer Éva ügyvezetőnk nyitották meg és üdvözölték a vendégeket, majd Antalffy Péter történész mutatta be érdekfeszítő előadásában a kiállító művészeket.

/ 8Támogatóinknak köszönhetően a műtárgyak tanulmányozásában megfáradt vendégeink frissítőkkel és szendvicsekkel gyűjthettek új erőt a beszélgetéshez és műelemzésekhez.

A kiállítást 2022.11.27-ig lehet megtekinteni, illetve a műveket megvásárolni a Fashion Street Gallery-ben (Bp. V. Deák Ferenc utca 15.)

<attribute aktualis=100>


WtW 16. - Az amerikai iskolások tovább segítik a Csodalámpa misszióját

Idén 16. ízben rendezte meg a Nagykovácsiban található American International School of Budapest a Csodalámpa támogatására évente megszervezett adománygyűjtő sétáját, a Walk-the-Wish-t.

Az iskolások ezúttal is 9 nagybeteg csodalámpás gyermek kívánságát szeretnék teljesíteni a séta bevételéből.

A gyülekező a nagy tornateremben volt, ahol Brett Penny úr, a 12 osztályos iskola igazgatója mondott rövid köszöntőt, majd az elemi, felsős és gimnazista diákok képviselői ismertették a többiekkel a kiválasztott kívánságokat, végül Patzauer Éva ügyvezetőnk köszönte meg a másfél évtizedes támogatást és kívánt jó sétát a résztvevő több száz diáknak és tanáraiknak.

/ 4

Ezután következett a start: a környékbeli, a fantasztikus őszi színekben pompázó erdőben tettek meg 5 kilométert a diákok, tanárok és persze sok szülő is csatlakozott hozzájuk.

Ezúton is köszönjük, immár az AISB diákok sokadik generációjának, szüleiknek és tanáraiknak, hogy örömet, élményeket és ezzel erőt adnak a nagybeteg gyerekeknek.

<attribute aktualis=100>


Eötvös Walk-the-Wish a Margitszigeten - 12-edszer

Idén tizenkettedszer rendezte meg a Csodalámpa és az Eötvös József Gimnázium a "Séta a beteg gyerekekért" programot. A séta révén a résztvevő diákok segítségével beteg gyerekek kívánságait teljesítjük és a Csodalámpa visszajelzése alapján így közvetlen élményt szerezhetnek arról, hogy mekkora örömöt adhatnak egy kis jótékonysággal mások életébe. És nem mellékesen tapasztalják azt is, hogy a szolidaritás, az összefogás révén az egyénenkénti lehetőségeknél sokkal nagyobb segítséget tudnak nyújtani annak, aki erre rászorul.

Ezúttal is több budapesti középiskola csatlakozott a kezdeményezéshez, így az Eötvös diákjain kívül az Európa 2000, a BME Gimnázium tanulói is részt vettek a sétán.

Ezúttal a 4 éves Natália különleges kívánságát teljesítették a diákok, betegsége miatt önállóan nem tud járni, azonban nagyon szeretne édesanyjával lépést tartani...De erről beszéljenek a képek.

/ 8
A hangulat, mint mindig, kiváló volt, amit köszönünk a séta támogatóinak: diákoknak, a középiskolák vezetőinek és tanárainak, hiszen nélkülük sem a séta, sem a jótékonyság nem valósulhatott volna meg, a margitszigeti Bringóhintó Kft. és munkatársainak, akik valamennyi eddigi alkalommal helyet és sok más segítséget adtak a séta megrendezéséhez, a Ludwig és Mentesi Kft. vezetésének, akik finom JóKenyér péksüteményekkel és a FirstMed FMC-nek, akik ásványvízzel gondoskodtak a diákság "testi jólétéről"Köszönjük a résztvevőknek és támogatóinknak ezt a pompás délutánt!

<attribute aktualis=100>Belépés