A Csodalámpa hírei

Jótékonysági koncert javunkra a Német Egység Napján

Németország nagykövetsége és régi támogatónk, a Deutsche Wirtschaftsclub Ungarn közös szervezésében a Bundeswehr fúvószenekara jótékonysági koncertet adott a RAM Colosseumban október 2-án.
Az esemény a berlini fal leomlásának 28. évfordulójához kapcsolódott "28 év a Berlini Fallal és 28 év nélküle" mottóval - és Európa egységét volt hívatva demonstrálni.
A két részes, fantasztikus koncert kedvezményezettje a Csodalámpa volt.

/ 3A ritka koncertélményt és közönség adományait ügyvezetőnk, Patzauer Éva németül köszönte meg: a szervezők és a zenekar egy-egy alkalmi mézeskalácsot kapott tőlünk emlékül.


Elindult a Szállásvadász "csodalámpás" kampánya!

Legyen egy csodával több!

Mától kezdve 2018.11.18-ig, ha a szallasvadasz.hu-n foglalod le a szobádat, foglalásoddal a Csodalámpa Alapítvány munkáját támogatod, foglalásonként 333 Ft-tal.
A résztvevők között november 19-én értékes, a kampány támogatói által felajánlott nyereményeket sorsolnak ki.

A Szállásvadász évek óta folytat hasonló kampányokat a szervezők által kiválasztott alapítványok javára. Köszönjük, hogy ezúttal a Csodalámpát választották.

A fontos részletekért a "Legyen egy csodával több" kampány lapját ide kattintva éred el.

Utazol?
Kérünk, foglalj szobát a szallasvadasz.hu-n; ezzel hozzájárulsz újabb nagybeteg gyerekek öröméhez.


„Séta a beteg gyermekekért” - 2018

A budapesti Eötvös József Gimnázium tanárai és diákjai sok éve támogatják a Csodalámpa Alapítvány működését. Szeptember 14-én immár hatodik alkalommal hívta a Margitszigetre egy közös sétára a fővárosi középiskolásokat, hogy együtt fejezzék ki együttérzésüket a beteg gyerekekkel és szerezzenek örömet néhány csodalámpás gyermeknek.
A korábbi évekhez hasonlóan az Európa 2000 és a BME Két Tanítási Nyelvű Gimnázium is sok diákkal és tanárral képviseltette magát az eseményen, de a Madách Imre és Fazekas Mihály Gimnáziumok, a kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium diákjai is csatlakoztak az eseményhez.

A rendezvény kezdetén a diákok képviselői,majd Moss László úr, az Eötvös József Gimnázium igazgatója köszöntötték a vendégeket, ezt követően a vendéglátó Szabó László úr, a Bringóhintó kkt. tulajdonosa és a Csodalámpa részéről Patzauer Éva nyitották meg az idei "Eötvös- Walk-the-Wish"-t egy jókora lufi-erdő árnyékában.

/ 8

A séta után, hogy még jobb hangulatban teljen a rendezvény, hagyományainkhoz illően uzsonnára láttuk vendégül a részvevőket, ill. kedves önkéntesünk és támogatónk, Hajdamár Zoltán](boldoglufik.hu) lufi hajtogató művész kedveskedett a kért lufiszobrokkal a gyerekeknek.

Hálásan köszönjük a „Séta a beteg gyermekekért” - Walk-the-Wish rendezvény támogatását Bringóhintó Kkt-nek., a FirstMed-FMC Kft-nek, a Ludwig és Mentessy Kft-nek, a Magnetbank KAP programjának, a Pick Szeged Zrt-nek, a Siófoki Gyümölcstermesztési Zrt-nek - ők mindannyian nagyban hozzájárultak támogatásukkal a vidám hangulathoz.

Jövőre Veletek ugyanitt!

A FŐTAXI a csodalámpás gyerekekért

Az idei Taxis Családi Napon a főtaxisok a Csodalámpa javára adományt gyűjtöttek, melyet Sivó Annamária, a Főtaxi értékesítési vezetője adott át nekünk.

Hálásan köszönjük a Főtaxi munkatársainak, hogy több éve segítik a beteg gyerekek gyógyulását, így a mostani összefogásukkal ismét egy kisbeteg álma válhat valóra.

Budapest 2018.08.22.

Köszönjük, Kimle!

Köszönjük a Kimlei Sárkányok VSE vezetőinek, hogy immár 3. alkalommal a Csodalámpa volt az idei, nagy sikerű V. Greiner Szigetközi Sárkányhajó Sport és Gyermek Fesztivál kedvezményezettje.

A fesztivál - joggal - a környék nagy eseménye, rengeteg gyerekprogrammal, kitűnő rockzenekarokkal és nem utolsósorban rengeteg közeli és távoli sárkányhajó klub "vérre menő" versenyével.
A Csodalámpa 10 fős hajója a 200 m-es versenyben indult, illetve hát inkább csak részt vett a szervezők kedvessége folytán. Tekintve, hogy az indulók között világbajnok hajók is voltak, az esélytelenek nyugalmával javítottuk a futamokban a saját időnket és nagyon élveztük a társaságot, a napfényt, a vizet - mert az idő is csodás volt.

/ 9
Önkénteseink tombolát árultak, részben a sátrunknál, részben a különböző helyszíneken - ezúton is köszönjük a vásárlóknak és az ajándékok felajánlóinak, hogy támogatják a Csodalámpát - azoknak pedig, akik nem nyertek a 19 értékes díjból egyet sem, gondoljanak arra: Legközelebb biztosan szerencséjük lesz!

Külön köszönjük a Greiner Bio-One, a Baán Bt és Marcus Security tulajdonosainak a fesztivál kapcsán nyújtott támogatását, mellyel hozzájárultak a Csodalámpa missziójának sikeréhez.

Jakab Mihály úr, a Kimlei Sárkányok Vízisport Egyesület elnöke a díjkiosztó ünnepség lezárásaként egy 700 (!) szeletes fantasztikus torta "felett" megköszönte a fesztivál támogatóinak, szervezőinek és a versenyzőknek a részvételt és kijelentette: ez az ötödik volt, de lesz még huszadik is!

Ebben bízva sok sikert kívánunk a kimleieknek és egyébként minden sárkányhajósnak, aki indul az idei júliusi világbajnokságon Szegeden!Log in