A Csodalámpa hírei

20 évesek lettünk! velünk ünnepel június 3-án?

2023.06.03-án 18:30-kor kezdődő a Corinthia Budapest szállóban rendezett jótékony, műsoros gála vacsorával ünnepeljük, hogy a Csodalámpa már 20. éve váltja valóra nagybeteg gyerekek álmait.

A gála fellépői az Attraction Látványszínház (a Britain's Got Talents gyóztese), Litkai Gergely, a zenét a Midlife Crisis szolgáltatja, és sok meglepetés is lesz, akár csak akorábbi alkalmakkor.

Még van néhány 55.000 Ft-os hely, ünnepelje Ön is velünk, hogy az Ön segítségével hamarosan elmondhatjuk, már 5000. esetben varázsoltunk mosolyt beteg gyerekek arcára.

Kérjük, kattintson ide a regisztrációhoz, jegyvásárláshoz.


Ismét megálltunk egy percre!

Második alkalommal rendeztük meg támogatóink, képzőművészek és cégek segítségével az Állj meg egy percre kiállítást.
A művészek választása nyomán az idei tárlat alcíme: A Szeretet Erejével

Vendéglátónk ezúttal is a Fashion Street Gallery volt, a Deák Palota aulájában mutattuk be a műveket, melyek természetesen megvásárolhatóak.

Balogh Ádám, Koczor Attila és Lukéj Gabi fantasztikus festményekkel, Tóth Kristóf különleges szobrokkal, míg Nagy Noémi Jóvoltából a Prieston Fleur ékszerkollekcióval igyekszik segíteni a Csodalámpa misszióját.

A gyönyörű online katalógushoz kattintson ide!


A kiállítást Csipak Péter úr, a Fashion Street tulajdonosa és Patzauer Éva ügyvezetőnk nyitották meg és üdvözölték a vendégeket, majd Antalffy Péter történész mutatta be érdekfeszítő előadásában a kiállító művészeket.

/ 8Támogatóinknak köszönhetően a műtárgyak tanulmányozásában megfáradt vendégeink frissítőkkel és szendvicsekkel gyűjthettek új erőt a beszélgetéshez és műelemzésekhez.

A kiállítást 2022.11.27-ig lehet megtekinteni, illetve a műveket megvásárolni a Fashion Street Gallery-ben (Bp. V. Deák Ferenc utca 15.)


WtW 16. - Az amerikai iskolások tovább segítik a Csodalámpa misszióját

Idén 16. ízben rendezte meg a Nagykovácsiban található American International School of Budapest a Csodalámpa támogatására évente megszervezett adománygyűjtő sétáját, a Walk-the-Wish-t.

Az iskolások ezúttal is 9 nagybeteg csodalámpás gyermek kívánságát szeretnék teljesíteni a séta bevételéből.

A gyülekező a nagy tornateremben volt, ahol Brett Penny úr, a 12 osztályos iskola igazgatója mondott rövid köszöntőt, majd az elemi, felsős és gimnazista diákok képviselői ismertették a többiekkel a kiválasztott kívánságokat, végül Patzauer Éva ügyvezetőnk köszönte meg a másfél évtizedes támogatást és kívánt jó sétát a résztvevő több száz diáknak és tanáraiknak.

/ 4

Ezután következett a start: a környékbeli, a fantasztikus őszi színekben pompázó erdőben tettek meg 5 kilométert a diákok, tanárok és persze sok szülő is csatlakozott hozzájuk.

Ezúton is köszönjük, immár az AISB diákok sokadik generációjának, szüleiknek és tanáraiknak, hogy örömet, élményeket és ezzel erőt adnak a nagybeteg gyerekeknek.


Eötvös Walk-the-Wish a Margitszigeten - 12-edszer

Idén tizenkettedszer rendezte meg a Csodalámpa és az Eötvös József Gimnázium a "Séta a beteg gyerekekért" programot. A séta révén a résztvevő diákok segítségével beteg gyerekek kívánságait teljesítjük és a Csodalámpa visszajelzése alapján így közvetlen élményt szerezhetnek arról, hogy mekkora örömöt adhatnak egy kis jótékonysággal mások életébe. És nem mellékesen tapasztalják azt is, hogy a szolidaritás, az összefogás révén az egyénenkénti lehetőségeknél sokkal nagyobb segítséget tudnak nyújtani annak, aki erre rászorul.

Ezúttal is több budapesti középiskola csatlakozott a kezdeményezéshez, így az Eötvös diákjain kívül az Európa 2000, a BME Gimnázium tanulói is részt vettek a sétán.

Ezúttal a 4 éves Natália különleges kívánságát teljesítették a diákok, betegsége miatt önállóan nem tud járni, azonban nagyon szeretne édesanyjával lépést tartani...De erről beszéljenek a képek.

/ 8
A hangulat, mint mindig, kiváló volt, amit köszönünk a séta támogatóinak: diákoknak, a középiskolák vezetőinek és tanárainak, hiszen nélkülük sem a séta, sem a jótékonyság nem valósulhatott volna meg, a margitszigeti Bringóhintó Kft. és munkatársainak, akik valamennyi eddigi alkalommal helyet és sok más segítséget adtak a séta megrendezéséhez, a Ludwig és Mentesi Kft. vezetésének, akik finom JóKenyér péksüteményekkel és a FirstMed FMC-nek, akik ásványvízzel gondoskodtak a diákság "testi jólétéről"Köszönjük a résztvevőknek és támogatóinknak ezt a pompás délutánt!

Nagykorúak lettünk!

2022. június 2-a fontos nap volt a Csodalámpa életében, támogatóinkkal együtt ünnepelhettük az alapítvány megalakulásának 18. évfordulóját.

Vagyis majdnem azt, illetve azt is. Valójában ugyanis 2021-ben voltunk 18 évesek, de abban az évben a COVID korlátozások és azzal kapcsolatos teljes bizonytalanság miatt nem vállalkoztunk egy nagyszabású jótékony célú rendezvény összehozására.

Sok-sok támogatónk segítségével a Corinthia Hotel Budapest fantasztikusan berendezett báltermében találkozhattunk vendégeinkkel.

A közel 200 vendéget Geszti Péter üdvözölte, mint ceremóniamester és műsorvezető, utána ügyvezetőnk, Éva beszélt a Csodalámpa első 18 évéről, a majd 4500 teljesített kívánságról, a GyógyBűvészet programunkról. A színpadon Péter beszélgetett élményeikről két "csodalámpás" gyerekkel: Laura Párizsban járt, Alexandra delfint simogatott néhány éve. Ezután Hajós András történetein derült jót a közönség.

/ 11
Mivel alapelvünk, hogy a támogatóknak megmutatjuk, mire használjuk fel a támogatásokat, akár csak a korábbi vacsoraesteken, meghívtunk csodalámpás gyerekeket, akiknek a bálterem színpadán teljesítettük a kívánságát.
Geszti Péter beszélgetett pár szót mindegyikükkel és Oscar, Lilla és Lili is felszabadultan válaszoltak a kérdésekre, nem zavarta őket sem a környezet, sem a sok vendég, akik bizony egy-egy aranyos válaszuk nyomán jókat nevettek.

A sok vendég, kedves támogatóink és a gyönyörű környezet tökéletes párosítás volt ahhoz, hogy méltón megünnepeljük születésnapunkat. De nem magunkat szerettük volna elsősorban ünnepelni, ezért hívtunk egy fiatal lányt, aki az alapítvánnyal egyidős.


Dalma kívánságát még tavaly teljesítettük: egyik pillanatról a másikra tolókocsiba kényszerült, de ennek ellenére nem adta fel kedvenc sportját, mozgássérültként is tovább kajakozik. Ehhez viszont egy speciális ún. para-kajakra volt szükség…
A Csodalámpa egyik legnehezebb kalandja volt ennek megszerzése, de annál nagyobb örömmel teljesítettük.
Dalma most már a párizsi paralimpiára készül. Reméljük, támogatóink tapsa is erőt ad a további edzésekhez.

Egy jó est, egy jó koncert nélkül nem is az igazi, így ha nem is a Beatles, de a TheBits játszott pompás válogatást a Beatles nagy slágereiből, majd levezetésképpen Garami Gábor DJ adta a jó kis slágereket.

Köszönjük az est valamennyi támogatójának, résztvevőjének és adományozóinknak a sikeres estét, a kapott adományokat, melyeket missziónk folytatására használunk fel.
Jövőre ismét találkozunk!


/ 3Add tovább, hogy van tovább!Log in