A Csodalámpa hírei

Megint piros alapon!

Több évi kék tónus után Ismét piros alapon készítettük el friss bemutatkozó anyagunkat, melyet ide kattintva lapozhatnak át.

Az eredményeinket illusztráló sok-sok kép mellett bemutatjuk a tevékenységünket és nagyon vázlatosan ábrázoltuk azt is, hogy még egy "egyszerű" tárgyi kívánság teljesítése is hány lépésből áll.

Szót ejtünk a Csodalámpa GyógyBűvészet programról, amelyet az országban jó tucatnyi kórház orvosainak mutattunk be és vagy már bevezették, vagy amint lehet, bevezetik! A programban a bűvészkellékeket Csodalámpa ingyen biztosítja a gyerekeknek és a kórházi munkatársakat is kiképezzük "amatőr bűvésszé".
Örömmel fogadjuk támogatásukat a bűvészdobozok előállításához, hogy minél több kórházban tereljük el a gyerekek figyelmét a betegségről és segítsük a gyógyulásukat.

És nem utolsósorban, legalább arckép szinten megismerhetik önkénteseinket, az ő országos hálózatuk és áldozatos tevékenységük nélkül nem is lenne Csodalámpa...


Kripto adományozás? - Már nekünk is lehet!

Haladunk a korral!

Egy kedves támogatónk rábeszélésének engedve, könyvvizsgálónk jóváhagyásával és persze külön kockázatkerülő belső szabályozás alapján kripto pénztárcákat nyitottunk USDC-ben az Inlock.io támogatásával.

Mivel a kripto adományok alapértelmezetten anonimok, ezért sajnos nem tudunk támogatóinknak közvetlenül visszajelezni, mire használtuk fel támogatásukat, mégis bízunk benne, hogy a kripto adományozóink is elégedettek lesznek a Csodalámpa tevékenységével, eredményeivel.

A kripto tárcák kódjai ide kattintva érhetők el. A kódok természetesen elérhetők a hagyományos, bankkártyás vagy átutalásos adományozó oldalunkról is, ahol már rendszeres adományozásra is van mód.

Köszönjük "új típusú" adományozóinknak a bizalmat, ígérjük, hogy megszolgáljuk!
<attribute aktualis=100>


Csodalámpa Csemete Liget a Boldog Gyerekekért

Így neveztük el jelképesen azt a közösségi összefogással létrejött kis parkot, amelyhez a program támogatója, a Liferay Hungary és a szakmai tudást, a facsemeték ültetését koordináló Életfa Környezetvédő Szövetség, az Élet-Fa Ültetés program keretein belül 4000 db facsemetét ajánlott fel.

A parkban - Mátyásföld egyik környezetvédelmileg fontos területén - 4000 kis cserje került elültetésre, melyek jelképesen mindazokat a nagybeteg gyerekeket képviselik, akiknek az alapítvány a működése első 18 évében a kívánságát teljesíteni tudta, támogatóinak és önkénteseinek köszönhetően.

A park szimbolizálja a Csodalámpa Alapítvány „Add tovább, hogy van tovább!” jelmondatát is, azaz hogy az élet súlyos helyzeteiből van kiút, van jövő.
A kis cserjék ugyanúgy szép lombos fákká nőnek, ahogy az általuk segített gyerekek gyógyulnak.

/ 4A 4000 db fa elültetésével mindemellett segítettük az Élet-Fa Ültetés program misszióját, a klímaváltozás lassítását.

A park jelképes megnyitóján a Liferay Hungary csapata és „csodalámpás” gyógyult gyermekek együtt segítettek a facsemeték ültetésében.


Állj meg egy percre!

Különleges eseményre került sor 2021. november 24-én a Deák Palotában...

Corvinusos diákok azt kapták projektfeladatul, hogy szervezzenek egy jótékonysági rendezvényt - igen rövid határidővel.
Támogatandó szervezetként a Csodalámpát választották és eredetileg beteg gyerekek rajzait szándékoztak elárverezni. Sajnos ez ebben a formában nem volt járható út, viszont egy "csavarral" amatőr és profi festőművészeket kértek fel arra, hogy a gyerekrajzok által inspirált festményeket készítsenek és ajánljanak fel a kiállításra...

Ezután már "csak" katalógust kellett készíteni, kiállítóhelyet szerezni, közönséget toborozni...

Az "Állj meg egy percet" projekt fantasztikusan sikerült, elképesztően jó képek születtek napok alatt a művészek jóvoltából és nagy részük gazdára is talált már a megnyitón.

A kiállítás és vásár a Fashion Street jóvoltából a Deák Palotában nyílt meg, ide kattintva a Fashion Street fényképes beszámolójában olvashatnak a további részletekről.

Köszönjük a diákoknak a fantasztikus munkát, a művészeknek és a kiállítás támogatóinak a segítséget, a képek vásárlóinak pedig azt, hogy hozzájárultak újabb csodalámpás beteg gyerekek öröméhez.
15. AISB Walk-the-Wish

15 éve, hogy az American International School of Budapest megkereste a Csodalámpát, hogy partnert keresnek a tantervben szereplő "service learning" bevezetéséhez.

Nem kevés fejtörés után egy, az angolszász világban ismert jótékonysági akció, egy 5 km-es, ú.n. "sponsored walk" volt a nyertes konstrukció. Ennek lényege, hogy a jelentkező résztvevők vállalják, hogy a sétájukhoz támogatókat szereznek, pl. 100 m-enként 100 Ft-ot.
A Walk-the-Wish séták, mint idén is, az iskola körüli erdőben zajlanak és a "Parent Association" gondoskodik a megfáradt sétálók uzsonnájáról, a Csodalámpa általában egy hatalmas csokitortát hozott.

A séta megszervezése az AISB feladata, a Csodalámpa pedig információt ad a betegségekről, a tevékenységéről"felajánl" 3-9 csodalámpás kívánságot, amit a séta bevételéből teljesíthetnek az iskola tanulói, tanárai. Teljesíthetnek, lehetőség szerint az iskolában, vagy képviselőik által személyesen a "csodalámpás" betegségű gyermek lakóhelyén, esetleg a kórházban.


Uzsonnaosztás után indulás


Azóta 115 (!) nagybeteg gyereknek okoztak elmondhatatlan örömet a az AISB-s tanulók, szüleik és tanáraik!


A kívánságok között volt kiskutya, jogosítvány, lourdes-i zarándoklat, laptop, gitár... Valamennyiről magyar és angol nyelven is olvasható beszámoló a Kívánságok/Beszámolók menüpont, illetve Reports alatt.

A 2021. október 1-i séta gyűjtéséből újabb csodalámpás kívánságokat teljesítünk és természetesen ezekről is beszámolunk honlapunkon.

Hálásan köszönjük a csodalámpás gyerekek nevében is az American International School of Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy ennyi örömet okoztak a nagybeteg csodalámpás gyerekeknek!

Carry on Blazers! Carry on AISB!


Log in