A Csodalámpa hírei

15 éves a Csodalámpa - országos önkéntestalálkozó az Európa 2000-ben

2018.03.03-án tartottuk idei országos önkéntestalálkozónkat, ezúttal az Európa 2000 középiskola segítségével.
A Csodalámpa 15 éve teljesíti nagybeteg gyerekek kívánságait országos kívánságteljesítő hálózata segítségével. Évente szervezünk önkénteseink számára találkozót, elsősorban "best practice" csere és továbbképzési céllal és természetesen nem maradhat ki a programból a közösen elért eredmények és a jövőre vonatkozó elképzelések, feladatok ismertetése sem.

Természetesen esett szó az 1%-os kampányról is - a kívánságok teljesítéséhez szükséges éves finanszírozás 15-20%-át ebből fedezzük.


Az idén kicsit "lazábbra vettük a figurát" a már említett témákon túl üdvözöltük legrégebbi önkénteseinket, tortával ünnepeltük a 15 év sikereit és örömmel hallgattuk meg többük Csodalámpához fűződő megható élményeit.

/ 5
A hivatalos program után a bátrabbak tánctanulásba bonyolódtak, mások henna-festést kérhettek, megint mások a L'Oréal szakemberei segítségével sminkbemutatón vettek részt.

Ezúton is köszönjük a megjelent és a távollévő önkénteseinknek a sok és sokféle segítséget, a rengeteg, pénzben kifejezhetetlen munkát, amellyel nagybeteg gyerekek életébe örömet, boldogságot csempésznek, reményt és erőt adva a gyógyuláshoz.
Köszönjük továbbá az Európa 2000 középiskola vezetőségének és diákjainak, a Másolófutárnak és a L’Oréal Magyarország Kft. vezetésének, hogy hozzájárultak idei találkozónk sikeréhez.


Elkészült a 15. éves jubileumi bemutatkozó anyagunk!

Örömmel tájékoztatjuk támogatóinkat és önkénteseinket, hogy sok gondolkodás, kísérletezés, fényképválogatás és persze "építő viták" nyomán elkészült a nagyon szép, 15. éves jubileumi ismertető füzetünk.

Az online verziót IDE KATTINTVA lapozhatja át, és természetesen nyomtatott formában is rendelkezésre áll.

Köszönjük minden közreműködőnek, elsősorban a kezdetektől bennünket támogató Inspirit Reklámügynökségnek, hogy a jubileumhoz méltóan mutathatjuk be tevékenységünket partnereinknek és támogatóinknak.

Reméljük Önöknek is tetszik!

a csodalámpások

CSODALÁMPA EST: nagy siker volt!

Hálásan köszönjük 300 támogatónknak, hogy megtisztelték a november 27-i első, hagyományteremtő jótékonysági estünket a budavári Hiltonban.
A vendégek támogatásaiból, adományaikból vállalt missziónknak megfelelően jövőre újabb-és újabb csodalámpás, életveszélyesen beteg gyermeknek nyújtunk lelki támogatást, erőt, titkos vagy lehetetlennek vélt kívánságuk valóra váltásával.

Külön öröm volt a számunkra, hogy vendégeinkkel együtt teljesíthettük a 7 éves Bianka és a 17 éves Alexandra különleges kívánságát.

Ezúton is köszönjük az est további támogatóinak, a Hilton Budapest szálloda és a Danubius Hotels vezetőinek, valamint a fellépőknek Zoránnak, Csondor Katának és a Soul Family-nek a felejthetetlen estét.

Emlékeztetőül késztettünk egy rövid filmet az est történéseiről.

Szívből reméljük, hogy kellemes estét szereztünk mindenkinek, s mind többen eljönnek jövőre is velünk ünnepelni a Csodalámpa Alapítvány sikeres működésének 15. évfordulóját.


Csodalámpa Est: Zorán, Csondor Kata - Hilton Buda, 2017.11.27.

Tisztelt Támogatóink!

A súlyosan beteg gyermekek kívánságát 14 éve teljesítő Csodalámpa Alapítvány 2017. november 27-én 18.30 órai kezdettel a budavári Hilton szállodában (1014 Budapest, Hess András tér 3.) vacsorával egybekötött jótékonysági estet szervez a segítői, barátai közreműködésével.

A Danubius Hotels és nagyköveteink összefogásával szervezett rendezvényen a Csodalámpát támogató művészek lépnek fel, köztük elsőként Zorán, aki korábban már teljesítette egy nagybeteg gyermek álmát. Az ünnepi vacsora mellett a programban Csondor Kata és a Soul Family teremt vidám hangulatot, akár táncra hívva a vendégeket. A programot Herendi Gábor ceremóniamester vezényli.

A rendezvény bevétele az alapítvány misszióját szolgálja:
Lelki, pszichológiai támogatást nyújtunk súlyos beteg gyerekeknek, erőt adunk a sokszor lehetetlennek hitt kívánságok teljesítésével, az így okozott örömmel. Mindezt évente közel 300 alkalommal, immár 14 éve. A 3200 eddigi kívánság-beszámolót ITT olvashatja el.

Az estre a belépőjegy ára: 19.000 Ft/fő, illetve ezt meghaladó, kiegészítő adományával Ön még inkább hozzájárulhat sok-sok nagybeteg gyerekek öröméhez.
Lehet teljes – 10 fős – asztalhelyet is megvásárolni.

Maximum 300 személy jelentkezését tudjuk elfogadni, így kérjük, mielőbb regisztráljon erre a linkre kattintva!

Szertettel várjuk!

a Csodalámpások


AISB Walk-the-Wish 2017

2017. október 6-án került sor immár 10. alkalommal Nagykovácsiban a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola jótékonysági adománygyűjtő sétájára.


Szinte az egész iskola részt vett a jótékonysági sétán


Az AISB diáksága, szüleik és tanáraik a sétán összegyűlt adományokból csodalámpás gyerekek nemegyszer különleges kívánságait teljesítik - az évek során majdnem 100 (!) kívánságot teljesítettünk együtt.
Volt ezek között Lourdes-i zarándoklat, jogosítványok, számítógépek, kiskutya, bicikli... és az eredmény: sok-sok boldog mosoly.
Az "együtt" szó szerint értendő, hiszen a legtöbb AISB-s kívánság teljesítésén diákok képviselői vagy egy tanáruk részt vett, illetve több esetben az iskola színpadán került sor az ajándék átadására.

/ 6

Köszönjük, hogy a AISB vezetőségének, tanarainak, diákságának és a Parent Association-nak az évtizedes támogatást!
Log in