A Csodalámpa hírei

Csodalámpa a Vödörvölgyben!

A Csodalámpa lesz az Első Vödörvölgyi Vásár kedvezményezettje!

2020. augusztus 22-én 14 órától kerül megrendezésre az Első Vödörvölgyi Vásár, Balatonalmádi egyik szép részén. A szervezők és a kereskedők a Csodalámpa Alapítványt támogatják, illetve a vásár látogatói is adományozhatnak a Csodalámpa javára.

A vásáron minden lesz, "mi szem-szájnak ingere" kézműves munkáktól, ruhákig, játékoktól régiségekig és éhen sem marad senki - jöjjön és nézze meg Ön is!

Szeretettel várják a szervezők, a Fényhozó Lámpás Műhely és a csodalámpások!


II. Csodalámpa irodalmi est - ezúttal a szabadban!

Szeretettel meghívjuk a festői hangulatú Haris Parkba 2020. szeptember 8-án kedden 18-tól 22 óráig egy izgalmas, irodalmi kalandozásokkal összekötött kerti partira.

Az esten Trokán Nóra mûvésznővel és Kepes András íróval szeretetről, gondoskodásról, mindennapi értékekről és a könyvek nyújtotta, felejthetetlen élményekről beszélget Juhász Anna irodalmár, a Csodalámpa Alapítvány nagykövete.

Legyen Ön is egyike annak a 100 vendégnek, aki az est részeseként e rendkívüli 70 „irodalmi percet” velünk tölti finom falatok és baráti beszélgetés közepette.

A helyszín: Haris Park, 1022 Budapest, Marczibányi tér 6-7. (Dress code: Business casual)

A részvétel díja: 20.000 forint/fő

Jelentkezni ide kattintva tud az irodalmi estre.
A helyszín foglalása miatt csak azok jelentkezését tudjuk elfogadni, akik 2020. augusztus 31-ig átutalják a részvételi díjat az alapítvány UniCredit Banknál vezetett számlájára: 10918001-00000015-99050010.
A 100 helyet a fizetés sorrendjében töltjük fel.

Szeretettel várjuk!Az esten fényképek és filmfelvétel is készül, melyeken Ön is szerepelhet. Jelentkezésével hozzájárul a felvételek nem profitszerző célú felhasználásához.

Csodalámpa a Juhász Anna Irodalmi Szalonban

Kedves támogatónk, Anna a műsorában látta vendégül a Csodalámpa képviselőit.
A különleges műsort felvételről ide kattintva nézhetitek meg.


Pro Voluntarius díjat kapott a Csodalámpa!16 éves tevékenységünk elismeréseként a Csodalámpa Alapítvány a Pro Voluntarius (Önkéntességért) díjat kapott.

Az Emberi erőforrások Minisztériuma által a Csodalámpának ítélt díjat a közjó ellátása érdekében végzett karitatív és közéleti kiemelkedő tevékenységért kaptuk.

A kitüntetést az EMMI államtitkárától, Novák Katalintól Patzauer Éva, ügyvezetőnk vette át a Csodalámpa Alapítvány egész közössége nevében.

Büszkék vagyunk a Csodalámpa országos kívánságteljesítő hálózatát alkotó önkénteseinkre, akikkel együtt kaptuk meg ezt az elismerést.

Köszönjük a támogatóinknak is, akik lehetővé teszik, hogy a 16 éve elkezdett karitatív tevékenységünket folytatva az elkövetkezendő években is teljesíteni tudjuk minél több nagybeteg gyermek álmát.

<attribute aktualis=100>


Teltház és tapsvihar - III. Csodalámpa Jótékony Est

Mintegy 300 vendéggel közösen 2019. november 23-án tartottuk a III. jótékony célú vacsora- és táncestünket. A tavalyi rendezvényen láttuk, hogy támogatóink a kívánságteljesítés mellett táncolni is nagyon szeretnek, ezért igyekeztünk most is a kedvükbe járni.

Miután mindenki elfoglalta a helyét, erős kezdéssel indultunk: Kelle Botond bűvésszel együtt elővarázsoltuk Geszti Pétert, aki pillanatok alatt "elringatta" a közönséget humorával és velük énekelve a "Ringasd el magad" Rapülők féle feldolgozását.

A megjelenteket Jonathan Pace úr, a Corinthia Hotel Budapest vezérigazgatója üdvözölte, majd Patzauer Éva, alapítványunk ügyvezetője tartott rövid prezentációt, melynek keretében elmondta, hogy a Csodalámpa a tavalyi rendezvény óta 268 gyermekálmot váltott valóra. A legizgalmasabbakat felidézve azt is bemutatta, hogy egy-egy jellemző kívánságfajta teljesítése - még egy tárgyi ajándék is! – hány napban mérhető munkaráfordítást jelent az alapítvány csekély számú dolgozóinak és az önkénteseinek.

Az estre meghívtunk három egykori "csodalámpás" gyereket, Tinát aki egy nyerget kért, Miklóst, aki Rómába jutott el és Fannit. Geszti Péter kérdéseire sok humorral, de mégis meghatóan mesélték el, mennyire sokat jelentett nekik, hogy "legsötétebb óráikba" csempészett fényt, reményt kívánságuk teljesítésével a Csodalámpa. Talán Fanni kívánságát volt a legnehezebb teljesíteni; ő kedvenc zenészével, Carlos Santana-val találkozhatott, akitől egy neki dedikált PRS gitárt kapott ajándékba!

Közben Fanni megtanult gitározni és a vendégeink örömére előadta Santana Flor de Luna című számát, Patzauer Gábor alapító kíséretében. Gondolhatják, mekkora sikert aratott az előadás…

/ 16
Ezután Felkai Márta kommunikációs vezető beszámolt a tavalyi rendezvény tombolanyerteseinek ajándékáról, ők hárman ugyanis tavasszal részt vehettek egy-egy kívánságteljesítésen. De hogy a vendégeink se maradjanak ki az ajándékozás öröméből, ezért a színpadon Márta és Péter két álmot váltott valóra: a 6 éves Áron egy kék, kitámasztós, csengős kerékpárt vihetett haza, míg a 8 éves Rajmund pedig egy tabletet kapott, amin a kedvenc meséit is megnézheti.

A megható pillanatok után ismét Kelle Botond bűvészé lett a színpad, fantasztikus bűvész show-t tartott nekünk, kártyaszámoktól illuzionista számokig sok csodát láttunk. Pedig ez csak a bemelegítés volt ahhoz, hogy bemutassuk új projektünket, a Gyógyító bűvészetet.

A Gyógyító bűvészet David Copperfield Project Magic programjának adaptációja, melyet októbertől a szerző engedélyével vezethetünk be Magyarországon. A program keretében egyszerű bűvésztrükkök tanításával segítjük az orvosi rehabilitációt bizonyos betegségtípusok esetében. A pilot projektben résztvevő szakemberek dr. Ablonczy László gyermekkardiológus, a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézet főorvosa és a Bethesda kórház képviseletében Sorompó Anett és Korzenszky Klára rehabilitációs szakemberek mondták el vendégeinknek, mit jelent ez a gyakorlatban: a gyerekek elfeledkeznek a fájdalomról, feloldódnak, mozgásuk, koncentrálóképességük javul, önbizalmuk nő, hiszen olyan dolgot tudnak, amit más, egészséges emberek sem...

Ezután embert próbáló feladatok következtek, vendégeinknek is meg kellett (volna…) tanulni pár perc alatt kettőt a rehabiltáló trükkökből... Volt, akinek sikerült, volt, akinek nem.

A rendezvény alatt folyamatosan gyűltek a licitek a "csendes aukción", támogatóinknak köszönhetően huszonhat tételre lehetett licitálni, és szinte mindegyik gazdára is talált.

A sűrű program után jött a vidámság: a Garami Funky Staff zenéjére hamarosan megtelt a táncparkett. Nemsokára Veres Mónika Nika, majd Tóth Vera énekelt a vendégeknek, akik alig akarták abbahagyni a táncolást...

Felejthetetlen este volt, a vendégeknek, közreműködőknek, szervezőknek egyaránt.

Köszönjük szépen az est támogatóinak, különösen Geszti Péternek, a Corinthia Hotel Budapest és a Special Effects vezetőinek és munkatársaiknak, hogy vendégeink ilyen pompásan érezhették magukat.

Köszönjük Garami Gábornak és zenekarának a fantasztikus zenét, Nikának és Tóth Verának, hogy olyan vendég is táncra perdült, aki partnere szerint évtizede nem táncolt... és természetesen Kelle Botond úrnak a fergeteges trükköket, a csodalámpás meggyógyult és gyógyulófélben lévő gyerekeknek a segítséget.

Önöknek köszönhetően még több gyermek álmát tudjuk a jövőben is megvalósítani.

Végezetül szeretnénk úgy zárni a beszámolónkat, mint tavaly: Jövőre, Veletek, Ugyanitt!Log in