A Csodalámpa hírei

Csodalámpa a Juhász Anna Irodalmi Szalonban

Kedves támogatónk, Anna a műsorában látta vendégül a Csodalámpa képviselőit.
A különleges műsort felvételről ide kattintva nézhetitek meg.


Pro Voluntarius díjat kapott a Csodalámpa!16 éves tevékenységünk elismeréseként a Csodalámpa Alapítvány a Pro Voluntarius (Önkéntességért) díjat kapott.

Az Emberi erőforrások Minisztériuma által a Csodalámpának ítélt díjat a közjó ellátása érdekében végzett karitatív és közéleti kiemelkedő tevékenységért kaptuk.

A kitüntetést az EMMI államtitkárától, Novák Katalintól Patzauer Éva, ügyvezetőnk vette át a Csodalámpa Alapítvány egész közössége nevében.

Büszkék vagyunk a Csodalámpa országos kívánságteljesítő hálózatát alkotó önkénteseinkre, akikkel együtt kaptuk meg ezt az elismerést.

Köszönjük a támogatóinknak is, akik lehetővé teszik, hogy a 16 éve elkezdett karitatív tevékenységünket folytatva az elkövetkezendő években is teljesíteni tudjuk minél több nagybeteg gyermek álmát.

<attribute aktualis=100>


Teltház és tapsvihar - III. Csodalámpa Jótékony Est

Mintegy 300 vendéggel közösen 2019. november 23-án tartottuk a III. jótékony célú vacsora- és táncestünket. A tavalyi rendezvényen láttuk, hogy támogatóink a kívánságteljesítés mellett táncolni is nagyon szeretnek, ezért igyekeztünk most is a kedvükbe járni.

Miután mindenki elfoglalta a helyét, erős kezdéssel indultunk: Kelle Botond bűvésszel együtt elővarázsoltuk Geszti Pétert, aki pillanatok alatt "elringatta" a közönséget humorával és velük énekelve a "Ringasd el magad" Rapülők féle feldolgozását.

A megjelenteket Jonathan Pace úr, a Corinthia Hotel Budapest vezérigazgatója üdvözölte, majd Patzauer Éva, alapítványunk ügyvezetője tartott rövid prezentációt, melynek keretében elmondta, hogy a Csodalámpa a tavalyi rendezvény óta 268 gyermekálmot váltott valóra. A legizgalmasabbakat felidézve azt is bemutatta, hogy egy-egy jellemző kívánságfajta teljesítése - még egy tárgyi ajándék is! – hány napban mérhető munkaráfordítást jelent az alapítvány csekély számú dolgozóinak és az önkénteseinek.

Az estre meghívtunk három egykori "csodalámpás" gyereket, Tinát aki egy nyerget kért, Miklóst, aki Rómába jutott el és Fannit. Geszti Péter kérdéseire sok humorral, de mégis meghatóan mesélték el, mennyire sokat jelentett nekik, hogy "legsötétebb óráikba" csempészett fényt, reményt kívánságuk teljesítésével a Csodalámpa. Talán Fanni kívánságát volt a legnehezebb teljesíteni; ő kedvenc zenészével, Carlos Santana-val találkozhatott, akitől egy neki dedikált PRS gitárt kapott ajándékba!

Közben Fanni megtanult gitározni és a vendégeink örömére előadta Santana Flor de Luna című számát, Patzauer Gábor alapító kíséretében. Gondolhatják, mekkora sikert aratott az előadás…

/ 16
Ezután Felkai Márta kommunikációs vezető beszámolt a tavalyi rendezvény tombolanyerteseinek ajándékáról, ők hárman ugyanis tavasszal részt vehettek egy-egy kívánságteljesítésen. De hogy a vendégeink se maradjanak ki az ajándékozás öröméből, ezért a színpadon Márta és Péter két álmot váltott valóra: a 6 éves Áron egy kék, kitámasztós, csengős kerékpárt vihetett haza, míg a 8 éves Rajmund pedig egy tabletet kapott, amin a kedvenc meséit is megnézheti.

A megható pillanatok után ismét Kelle Botond bűvészé lett a színpad, fantasztikus bűvész show-t tartott nekünk, kártyaszámoktól illuzionista számokig sok csodát láttunk. Pedig ez csak a bemelegítés volt ahhoz, hogy bemutassuk új projektünket, a Gyógyító bűvészetet.

A Gyógyító bűvészet David Copperfield Project Magic programjának adaptációja, melyet októbertől a szerző engedélyével vezethetünk be Magyarországon. A program keretében egyszerű bűvésztrükkök tanításával segítjük az orvosi rehabilitációt bizonyos betegségtípusok esetében. A pilot projektben résztvevő szakemberek dr. Ablonczy László gyermekkardiológus, a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézet főorvosa és a Bethesda kórház képviseletében Sorompó Anett és Korzenszky Klára rehabilitációs szakemberek mondták el vendégeinknek, mit jelent ez a gyakorlatban: a gyerekek elfeledkeznek a fájdalomról, feloldódnak, mozgásuk, koncentrálóképességük javul, önbizalmuk nő, hiszen olyan dolgot tudnak, amit más, egészséges emberek sem...

Ezután embert próbáló feladatok következtek, vendégeinknek is meg kellett (volna…) tanulni pár perc alatt kettőt a rehabiltáló trükkökből... Volt, akinek sikerült, volt, akinek nem.

A rendezvény alatt folyamatosan gyűltek a licitek a "csendes aukción", támogatóinknak köszönhetően huszonhat tételre lehetett licitálni, és szinte mindegyik gazdára is talált.

A sűrű program után jött a vidámság: a Garami Funky Staff zenéjére hamarosan megtelt a táncparkett. Nemsokára Veres Mónika Nika, majd Tóth Vera énekelt a vendégeknek, akik alig akarták abbahagyni a táncolást...

Felejthetetlen este volt, a vendégeknek, közreműködőknek, szervezőknek egyaránt.

Köszönjük szépen az est támogatóinak, különösen Geszti Péternek, a Corinthia Hotel Budapest és a Special Effects vezetőinek és munkatársaiknak, hogy vendégeink ilyen pompásan érezhették magukat.

Köszönjük Garami Gábornak és zenekarának a fantasztikus zenét, Nikának és Tóth Verának, hogy olyan vendég is táncra perdült, aki partnere szerint évtizede nem táncolt... és természetesen Kelle Botond úrnak a fergeteges trükköket, a csodalámpás meggyógyult és gyógyulófélben lévő gyerekeknek a segítséget.

Önöknek köszönhetően még több gyermek álmát tudjuk a jövőben is megvalósítani.

Végezetül szeretnénk úgy zárni a beszámolónkat, mint tavaly: Jövőre, Veletek, Ugyanitt!


III. CSODALÁMPA JÓTÉKONY EST - 2019.11.23. - ÖNT IS VÁRJUK!

A súlyosan beteg gyermekek kívánságát 16 éve teljesítő Csodalámpa Alapítvány 2019. november 23-án 17.30 órai kezdettel a Corinthia Hotel Budapest Valletta I. termében (1073 Bp. Erzsébet krt. 43-49.) vacsorával egybekötött táncos jótékonysági estet szervez a segítői, barátai közreműködésével.

Az est házigazdája ismét Geszti Péter lesz, talpalávalót a Garami Funky Staff együttes játszik, Tóth Vera és Veres Mónika Nika énekel.
A kitűnő vacsora és networking lehetőség mellett "csodalámpás" meglepetésekről is gondoskodunk...

A rendezvény bevétele az alapítvány misszióját szolgálja: lelki, pszichológiai támogatást nyújtunk a súlyos beteg gyerekeknek, örömet és erőt adunk a sokszor elérhetetlennek hitt kívánságok teljesítésével.
Mindezt évente legalább 250 alkalommal, immár 16 éve.
A több mint 3700 eddigi kívánság-beszámolót a honlapunkon olvashatja el.

A jótékonysági estre és vacsorára a támogatói belépőjegyek ára: 29.000 Ft/fő (10-12 fős asztalok)
Kiemelt helyek: 49.000 Ft/fő (10-12 fős asztalok)
Dress code: business formal

Összesen 300 személy jelentkezését tudjuk elfogadni, így kérjük, mielőbb regisztráljon erre a linkre kattintva!

A hivatalos meghívót ide kattintva letöltheti.

Szeretettel várjuk Önt, családját, barátait, üzlettársait egy újabb felejthetetlen "Csodalámpás" estre!

a Csodalámpások


AISB Walk-the-Wish, 2019.10.04.

A Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola immár 12. alkalommal rendezte meg a Csodalámpa javára adománygyűjtő sétáját.

Az iskola tanulói, tanárai és szüleik segítségével már száznál több csodalámpás gyerek kívánságát teljesítették, kiskutyától számítógépeken és jogosítványokon át lourdes-i zarándoklatig.

A Nagykovácsi melletti erdőben az 5 km-es sétán idén is több százan vettek részt, kicsik és nagyok, szülők és tanárok, és persze barátságos kutyák is.


/ 10
A "megfáradt vándorokat" a Parent Association látta vendégül az iskola menzáján egy finom vacsorára, a Csodalámpa finom csokitortával köszönte meg a résztvevők segítségét.

Köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola vezetőinek, diákjainak, szüleiknek és tanáraiknak a sok éves támogatást!Log in