Lélek-Hang-Játék!

Június elején indítottuk el új programunkat, mely három fő elemből áll.

A nagybeteg gyerekek álmainak valóra váltása mellett, a betegség miatt drámaian megváltoztt élethelyzetben a szülőknek, gondviselőknek is igyekszünk mentális segítséget adni Számíthatsz ránk pszichológiai tanácsadó programunkkal. Ez alapvetően egy telefonon elindított problémafelvetéssel indul, és szakemberektől kaphat a problémához illeszkedő választ a gondviselő vagy a "csodalámpás" gyermek, lelki, pénzügyi, vagy akár jogi tanácsokat is. A pszichológiai tanácsadásban a beteg gyermek egészséges testvérei is részesülhetnek, hiszen ők gyakran úgy érzik, testvérük betegsége miatt a háttérbe szorulnak...

Segíteni szeretnénk továbbá a gyermekklinikáknak, hogy a kis betegek minél jobb körülmények között nyerjék vissza egészségüket: ú.n. szenzoros szobát, játszószobát alakítunk ki, ahol a fejlesztő gyógytornászok a betegségtől, kezelésektől eltompult érzékszerveket tudják "felébreszteni", különböző tanfolyamokat tartunk, közös játékkal tesszük kellemesebbé a kórházi tartózkodást, mindezt önkénteseink segítségével.

A hamadik "láb" kiegészíti mindezt azzal, hogy a súlyos és általában hosszú betegség után az iskolába visszatérő gyereket minél könnyebben fogadja vissza a közösség.
Előfordul, hogy társai nem tudják, hogyan segítsék őt, mihez kezdjenek a betegség látható következményeivel, vagy éppen az ebéd előtt szükségszerűen beadandó inzulin injekcióval.
Rosszabb esetben akár csúfolhatják is a visszatérő osztálytársat, hiszen valószínűleg lemaradt társaihoz képest a tanulásban a sok kórházban töltött idő alatt. Ezt megelőzendő az érdeklődő középiskoláknak, elsősorban az osztályfőnököknek és a diákoknak is képzéseket tartunk, hogy tudják az ilyen nem mindennapi eseteket jól kezelni, hozzájárulva ezzel a gyógyult vagy gyógyulófélben lévő gyerek lelki gyógyuláshoz is.

A programot 3 gyermekklinikán indítottuk el, és több évre tervezzük, amennyiben forrásaink ezt lehetővé teszik.

Június 24-én adtuk át az első szenzoros szobát, a Számíthatsz ránk program call centere már hívható, és az első két érzékenytő tanfolyamot is sikeresen megtartottuk.

Bízunk benne, hogy az elkövetkező években jónéhány szülő, gyermekklinika, és középiskola találkozik a Lélek-Hang-Játék "csodalámpás" projekttel.

<attribute aktualis=100>


Belépés