Kívánságok

Fontos információk

Amennyiben beteg gyermeket szeretne bejelenteni, kérjük olvassa el figyelmesen a Kívánság bejelentő lap megjelenése előtt előtűnő részletesebb tudnivalókat.
Ugyanitt találhat információt a kívánságteljesítés lehetséges státuszairól is.

Hogyan értesülünk a kívánságokról?

A CSODALÁMPA Alapítvány nem "étlapot" kínál a beteg gyereknek, hanem a gyermek orvosain, szülein, barátain keresztül és ökénteseink közreműködésével értesül a gyermek saját - neki örömet adó - kívánságáról. A kívánságteljesítés előkészítése, megszervezése csak a kívánság megismerése után kezdődhet.

A Csodalámpa a nagybeteg gyermek saját kívánságát kívánja teljesíteni, hogy az ő benne születő öröm erőt adjon a kezelések elviseléséhez, és hozzásegítse a gyógyuláshoz.

A kívánság bejelentése és a szervezés során kapott információkat szigorúan bizalmasan kezeljük. A kívánság teljesítéséhez szorosan nem kapcsolódó információkat kizárólag akkor hozzuk nyilvánosságra, ha a gyermek szülei ebbe beleegyeztek.

Ki kívánhat?

  • 3 és 18 év közötti gyermek, aki saját maga képes a kívánságát megfogalmazni és azt az alapítvány munkatársa/önkéntese tudomására hozni
  • orvosilag igazoltan életét fenyegető betegségben szenved,
  • a gyermek törvényes képviselője és kezelőorvosa hozzájárulnak a kívánság teljesítéséhez,
  • családja körülményei vagy a kívánság jellege (pl. hazai vagy külföldi személyiségekkel való találkozás) nem teszik lehetővé a család számára a kérés teljesítését

A gyermek egészségügyi alkalmasságát (a betegség jellegét és súlyosságát és a kívánság jellegétől függően pl. egy utazáson való részvételre való képességét is) a kezelőorvosa igazolja és ezt adott esetben orvos segítőink ellenőrzik.

A család körülményeit - pl. hogy valóban nem áll módjukban a kívánság teljesítése, ill. találkozásoknál a gyermek kommunikációs készsége - önkéntes segítőink esetenként helyszíni látogatás során ellenőrizhetik. Csak utazással teljesíthető kívánságoknál ez a kívánság befogadásának előfeltétele'.

Kívánságfajták

Mit lehet kívánni? Egyet, bármit:

  • Találkozni valakivel, akivel nagyon szeretne (sportolóval, bohóccal, színésszel, zenésszel ...)
  • Csinálni valamit, amit nagyon szeretne (kamiont vezetni, léghajón utazni, tűzoltókkal gyakorlatozni, állatot simogatni ...)
  • Elmenni valahová, ahová nagyon szeretne (utazni, állatkertbe, sétahajózni, koncertre ...)
  • Kapni valamit, amit nagyon szeretne (rollert, mackót, lemezt, könyvet ...)

Bizonyos kívánságfajtákat részben vagy egészben támogatói felajánlásokból tudunk teljesíteni. Más szóval - minden igyekezetünk ellenére - esetleg igen sok idő fog eltelni a kívánság teljesítéséig!

Laptop-ot, notebook-ot, vagy PC-t kérő kívánságokat betöltött 8 év felett fogadunk el.

Az alapítvány az "elmenni valahová" jellegű kérések közül a Magyarország területére szóló kívánságokat előnyben részesíti.
A külföldi utazással járó kívánságoknál a minimum korhatár a betöltött 10 év, illetve csak a kívánságtevő gyermek, egy szülő és a Csodalámpa Alapítvány önkéntes kísérőjének költségeit vállalja az alapítvány. Az Alapítvány külföldi utazással járó kívánságot korlátozottan, anyagi lehetőségeinek függvényében fogad csak be.

Kívánság-bejelentő lap
Adományozzon egyszerűen


Belépés