Lélek - Hang - Játék

2024. június elején indítottuk el "Lélek - Hang - Játék" programunkat, mely három fő elemből áll.

Lélek

  • A nagybeteg gyerekek álmainak valóra váltása mellett, a betegség miatt drámaian megváltozott élethelyzetben a szülőknek, gondviselőknek is igyekszünk térítésmentesen lelki segítséget adni Számíthatsz ránk pszichológiai tanácsadó programunkkal és közreműködö pszichológusokkal. Ez egy telefonon elindított problémafelvetéssel indul, szakemberektől kaphat a problémához illeszkedő választ a gondviselő vagy a "csodalámpás" gyermek.
    A pszichológiai segítségnyújtás kiegészülhet szintén ingyenes pénzügyi, vagy akár jogi tanácsadással is.
    A pszichológiai tanácsadásban a beteg gyermek egészséges testvérei is részesülhetnek, hiszen ők gyakran úgy érzik, testvérük betegsége miatt a háttérbe szorulnak...


Hang

  • Segíteni szeretnénk abban is, hogy a súlyos és általában hosszú betegség után az iskolába visszatérő gyereket minél könnyebben fogadja vissza a közösség.
    Előfordul, hogy társai nem tudják, hogyan segítsék őt, mihez kezdjenek a betegség látható következményeivel, vagy éppen az ebéd előtt szükségszerűen beadandó inzulin injekcióval. Rosszabb esetben akár csúfolhatják is a visszatérő osztálytársat, hiszen valószínűleg lemaradt társaihoz képest a tanulásban a sok kórházban töltött idő alatt. Ezt megelőzendő az ÚjPedagógia segítségével az érdeklődő középiskoláknak, elsősorban az osztályfőnököknek és a diákoknak is képzéseket tartunk, hogy meghallják, megtanulják azt, hogyan tudják az ilyen nem mindennapi eseteket jól kezelni, hozzájárulva ezzel a gyógyult vagy gyógyulófélben lévő gyerek lelki gyógyuláshoz is.


Játék
  • Segíteni szeretnénk továbbá a gyermekklinikáknak, hogy a kis betegek még jobb körülmények között nyerjék vissza egészségüket: ú.n. szenzoros szobát, játszószobát, kisebb játszóteret alakítunk ki, ahol a fejlesztő gyógytornászok a betegségtől, kezelésektől eltompult érzékszerveket tudják "felébreszteni", különböző tanfolyamokat tartunk, közös játékkal tesszük kellemesebbé a kórházi tartózkodást, mindezt önkénteseink segítségével.

A programot 2024-ben már 3 gyermekklinikán indítottuk el, és több évre tervezzük, amennyiben forrásaink ezt lehetővé teszik.

Megvalósult programjaink

Június 24-én adtuk át az első szenzoros szobát, a Számíthatsz ránk program call centere már hívható, és az első két érzékenytő tanfolyamot is sikeresen megtartottuk.Bízunk benne, hogy az elkövetkező években jónéhány szülő, gyermekklinika, és középiskola élvezheti a Lélek-Hang-Játék "csodalámpás" projekt előnyeit és Önök is támogatásukra méltónak találják a kezdeményezésünket.

Belépés