2014-10

Kézműves tanfolyam résztvevői teljesítették Dávid kívánságát

Friss beszámolónk a kívánság teljesítéséről és a kézműves workshopról itt olvasható:

Teljesült Dávid kívánsága

Köszönjük a workshop résztvevőinek és a MESKA munkatársainak segítségét.

[IMAGE:http://www.csodalampa.hu/Content/images/meska/meska_240_www.jpg]

Csodalámpások a Spar Marathonon is

2014. október 11 – nagy nap ez a mai, hiszen most először álltak rajthoz csodalámpás futó nagyköveteink.

A gondolat kedves önkéntesünk, Dr. Nagy-Baranyi Nóra fejében született meg, hozzá csatlakoztak többen a Morgan Stanley-től, az ENSZ-től, sőt, mint kiderült egyik kuratóriumi tagunk, Márkus Mónika és nagylánya, Anna is rajthoz állt.


Nóra és Mónika a rajt előtt

Nagyon büszkék vagyunk Rátok, hiszen a szórakozáson kívül igen szép eszmét követtek, futásotokkal több csodalámpás beteg gyermek álmát segítetek megvalósítani.

/ 2



A Morgan-Stanley futói Csodalámpás pólóban rajtoltak

Reméljük, hogy sok új futó csatlakozik Hozzátok, így is erőt adva a beteg gyerekeknek gyógyulásukhoz, hiszen mind tudni fogják, hogy fontosak nekünk, NEKTEK!

Tiszta szívből köszönöm a gyerekek, szüleik, orvosaik, önkénteseink és vezetőségünk nevében, hogy mellénk álltok.

Patzauer Éva,
a Csodalámpa Alapítvány vezetője

Országos önkéntestalálkozó és képzés - 2014

Nagyon eredményesek voltunk! Végre, több évi kihagyás után sikerült ugyanis egy közös képet is készítenünk önkénteseinkkel.

Persze 2014. október 4. nem csak erről szólt, hiszen közel 100 csodalámpa-önkéntes töltötte együtt ezt a napot.

A budapesti Gundel Károly Vendéglátóipari és és Idegenforgalmi Szakképző Iskola épületében megtartott programon a fővárosi önkénteseink mellett az ország különböző tájairól - Miskolcról, Szegedről, Kecskemétről, Siófokról, Győrből, Debrecenből, Tápiószentmártonból - érkezett csodalámpások egy igazán tartalmas napot tölthettek együtt: a reggeli közös kávézás, teázás közben ismerkedhettek az újonnan csatlakozókkal és beszélgethettek a régi ismerősökkel.

Patzauer Éva ügyvezető köszöntője után Felkai Márta és Patzauer Gábor egy-egy prezentáció keretében az alapítvány eredményeiről, tevékenységeiről, terveiről informálta a hallgatóságot.

A rövid tájékoztató után Gerván Róbert önkéntesünk - "civilben" a már több kívánságot teljesítő Fundamenta Akadémia felnőttképzési üzletágának vezetője - egy nagyon izgalmas, interaktív a csodalámpásokra szabott önismereti tréninget tartott. A képzés a résztvevők egyöntetű véleménye szerint sok segítséget nyújt majd az önkéntesek munkájához, így pl. a gyerekekkel és szüleikkel való kapcsolatteremtéshez is.

Ebéd után önkéntesünk, Dancs Gábor bemutatta a Csodalámpa facebook-os tevékenységét; tájékozódhattunk "tippekről és trükkökről", és arról, hogy mi és miért kerül ki az oldalra az alapítvány tevékenységéről. Világossá tette azt is, hogy miért és mennyire fontos a híreink megosztása ahhoz, hogy minél több ember értesüljön a Csodalámpa folyamatos tevékenységéről.

A nap "díszvendége" a Marosvásárhelyről érkezett, immár felnőtt egykori "csodalámpás" gyermek, Farczádi Ali volt, aki mint elmondta, szüleivel a már jó ideje működő, rákos gyerekeket támogató szervezetükön belül egy erdélyi "csodalámpa" létrehozásán fáradoznak, számítva a Csodalámpa Alapítvány tapasztalataira is.

/ 14



A nap további részében a fórum keretében az önkéntesek kérdéseket tettek fel a mindennapi munkájuk segítésével kapcsolatban, s a jóízű beszélgetéseket csupán az szakította félbe, hogy indultak a vonatok hazafelé...

Köszönjük minden önkéntesünknek, hogy oly sok óra és nap mellett ezt a szombatjukat is a Csodalámpának adták.
Köszönjük a a Gundel Károly Vendéglátóipari és és Idegenforgalmi Szakképző Iskola vezetőinek és munkatársainak, hogy helyet adtak találkozónak, és diákjaiknak, hogy segítettek a program szervezésében és lebonyolításában.


8th Walk-the-Wish - Walking in the sunshine

It has been the 8th time that teachers, parents and students of the American International School of Budapest took part in the annual Walk-the-Wish fundraising event on 25th September, 2014.

We were lucky with the weather, it was a nice, sunny day. Some students of all classes of the school welcomed the participants and they stressed why it was so important for them to walk for the sick children. They were followed by the welcome speech of the representative of Eötvös József Grammar School/ Eötvös József Gimnázium - they were with us as guests of honor -, then the teachers and Éva Patzauer from our Foundation were speaking.

While the younger children were walking on the athletics pitch, the older ones were walking five kilometers in the surrounding woods.

The Parent School Association was waiting for the walkers with tasty snacks, including many small animal figure mignons and the traditional big fancy cake.

/ 7



We are thankful for the support of the management of the AISB, the Parent School Association (PSA), the students, their parents and teachers, the representatives of the Eötvös József Gimnázium in Budapest, the Happy Balloons and the Szamos Marcipán company.

We sincerely hope that this year we can also make many sick children happy due to your support.



Belépés