2019-05

Magyarul olvasott Keats-verset Őexc. Iain Lindsay brit nagykövet a Csodalámpa Alapítvány teltházas rendezvényén

Kattintson ide az esten készült képek megtekintéséhez.

Igazi kulturális csemegének lehetettek részesei mindazok, akik elfogadták május 14-én estére, a brit nagyköveti rezidenciájára, a Csodalámpa Alapítvány rendhagyó irodalmi estre szóló meghívását. Bár kint borongós, esős, és kissé hűvös volt, s amint ilyenkor szokás, a közlekedés is szinte megállt Budapesten, a mi vendégeink pontosan érkeztek a rezidenciára. A kezdésig üdvözlő italok és sütemény mellett a beszélgettek, ismerkedtek és bejárták a gyönyörű termeket. Hamarosan megteltek a nappaliban a széksorok: Őexc. Iain Lindsay Nagy-Britannia nagykövete és Patzauer Éva az alapítvány ügyvezetője köszöntötte a vendégeket, a vendéglátót és a támogatókat, akik közös segítségével valósulhatott meg ez a sikeres program.

A rendezvényeik résztvevői megszokhatták már, hogy mindig meglepjük a vendégeinket, így megkértük az est egyik támogatója képviseletében Bodó Teodórát, a Provident Pénzügyi Zrt. kommunikációs igazgatóját, hogy adja át a Pásztóról ideérkező 12 éves Viktória ajándékát. A családjával érkező kislány egy laptopot kért a Csodalámpától, hogy a hosszú lábadozás alatt se maradjon le a tanulásról, és a kedvenc könyvének filmváltozatát is megnézhesse a készüléken.

A megható pillanatok után, bár igen nehéz volt megszólalni, a program folytatódott.

A brit-magyar irodalom mellett szó volt a kalandozásokról, a két kultúra kapcsolatáról, a kölcsönös megismerésről, és ezekben az irodalmi művek szerepéről. Az izgalmas témáról Juhász Anna irodalmár, Al Ghaoui Hesna televíziós újságíró, szerzővel, Hámori Gabriella színművésszel és Kanyó Dávid fuvolaművésszel beszélgetett, miközben a vendégek egy zenés körutazás részesei lehettek.

A nem mindennapi esten a verseket, köztük R. Burns, W. Blake, G.Byron, J. Keats, P.B. Shelley, E. Spenser egy-egy művét Hámori Gabriella és a vendéglátó Őexc. Iain Lindsay adták elő, sokak meglepetésére magyarul. A Nagykövet úr és felesége, Bridget asszony a záró S. Heaney-verset együtt, angolul olvasták fel.

/ 5



A vendégek örömére a program végére megérkezett a 7 éves Máté is, aki az egész napos kezelést valószínűleg azért viselte el türelmesen, mert tudta, este találkozhat a Nagykövet úrral és természetesen megkapja a várva várt tehervonat LEGO-játékot. Alig bírta el a nagy csomagot, de illedelmesen megköszönte mindenkinek, aki körülvette őt, zokszó nélkül állt a kamerák elé, majd egy kis idő elteltével édesapjával együtt elköszöntek, hogy Máté hazatérve végre összeszerelhesse a játékot.

Vendégeink kellemes italok és falatok mellett beszélgettek még egy darabig, de sajnos be kellett fejeznünk a programot, hiszen már este 10 fele járt az idő. Útravalóként megígértük, hogy folytatjuk, hiszen Nagykövet úr szeretettel várja a Csodalámpát jövőre is!

Hálásan köszönjük a Csodalámpa irodalmi est minden résztvevőjének, Juhász Anna irodalmárnak, Al Ghaoui Hesna televíziós újságíró, szerzőnek, Hámori Gabriella színművésznek, Kanyó Dávid fuvolaművésznek és a rendezvény támogatóinak, a Nagy-Britannia nagykövetségének, a Budapest Airportnak, a Danubius Hotelsnek, a Pepper House-nak, a Provident Pénzügyi Zrt-nek., valamint természetesen a vendéglátóknak, Őexc. Iain Lindsay nagykövet úrnak és feleségének Bridget asszonynak, hogy jótékony felajánlásukkal egy igazán sikeres rendezvény részesei lehettünk és közösen megvalósíthattuk Viki és Máté álmát.




1% - izgalmas kutatási eredmények

Köszönjük mindenkinek, aki segítette a munkánkat és kitöltötte az 1%-os rendelkezési szokásokról készült kérdőívet, melyet a Kantar Millward Brown Hungary készített a Csodalámpa számára.

A kérdőívet kitöltők fele nagyon jól ismeri az alapítvány mindennapi tevékenységét, s ami igazán pozitív, hogy a Csodalámpába vetett bizalom kimagasló, tízből kilencen teljes mértékben ajánlják is az ismerőseiknek.

A kutatásról készült teljes sajtóanyagot ide kattintva olvashatják el.



Belépés