2016-09

4. séta a beteg gyerekek álmaiért - középiskolások a beteg gyerekekért

A Csodalámpa Alapítvány tevékenységét támogatva a budapesti Eötvös József Gimnázium immár negyedik alkalommal hívta közös sétára a fővárosi középiskolásokat szeptember 23-án a Margitszigetre, hogy együtt fejezhessék ki szolidaritásukat és odafigyelésüket a társaikért.

A hét középiskolából érkező több száz diák a Margitszigeten, a Halastó melletti Bringóvárnál - régi támogatónknál - gyülekezett. Ha valaki legyőzte sok útfelújítást, a helyszínt már nem téveszthette el, olyan mennyiségű piros csodalámpás lufi dekorálta a a Bringóvárat a szorgalmas Eötvös diákoknak hála.

A sétát Moss László úr, az Eötvös József Gimnázium igazgatója nyitotta meg, majd a Csodalámpa és a a Bringóhintó Kkt. képviselői is üdvözölték a diákokat és tanáraikat.

A következő programpont egy 12 éves súlyos betegséggel küzdő fiú, Norbi kívánságának teljesítése volt: az ő álmát a diákok segítségével közösen váltottuk valóra. Egy laptopot kért az alapítványtól, hogy a kórházban töltött idő alatt se maradjon le a tanulásban és a barátaival is tudjon levelezni.

/ 9Moss igazgató úr és édesanyja segítségével Norbi izgatottan bontotta ki a jókora csomagot:
- "Pont ilyenre gondoltam, szuper, köszönöm! "

A kívánságteljesítést követően 7 középiskola közel 300 vidám diákja lufit ragadott és körbe sétált a Margitszigeten.

Ezalatt Norbi, a kezelések okozta fáradtságot feledve kipróbálta milyen is bringózni a kisebbik, "Csodalámpi" nevű hintón, és ez kis mozgás annyira jól esett, hogy még a szájmaszkot is levette közben...

A séta végén támogatóinknak hála finom szendvicsek, mosolygó almák és innivaló várta a "megfáradt" diákságot és aki akart, saját trikót festhetett.

Ezúton is köszönjük az Eötvös József Gimnázium tanárainak és diákjainak, mint fő szervezőknek, továbbá a többi résztvevő diáknak és tanáraiknak, valamint az eseményt támogató cégeknek a sok segítséget és nevükben is gyógyulást kívánunk Norbinak.

Ez a vídám rendezvény nem jöhetett volna létre az ő támogatásuk nélkül,

és különösen nem az ő részvételük nélkül:

A Wizzair-en is ott voltunk


Gratulálunk minden Csodabogár futónak, aki a hőség ellenére teljesítette a vállalt távot szeptember 11-én a 31. Wizz Air Budapest Félmaraton versenyen.
A fantasztikus hangulatban zajló rendezvényen céges- és magánfutó Csodabogarak közül többen is ellátogattak a Csodalámpa sátorba egy kis pihenőre.
Köszönjük, hogy az alapítványunk pólójában futva népszerűsítették a tevékenységünket és adományt gyűjtöttek a beteg gyermekek álmának megvalósításához.


Találkozzunk a következő futórendezvényen, melyről a http://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Versenyek oldalon találhatóak részletes információk.


Ildikó nemcsak önkéntesként, hanem "csodabogárként" is segíti misziónkat

IRONMAN 70.3 - nagy siker volt!


Csoportkép a rajtnál

Nagyon büszkék vagyunk a mintegy 150 Csodabogár sportolóra, köztük jó néhány gyermekre, valamint baráti, munkatársi csapatra, akik vállalták, hogy elindulnak az IRONMAN 70.3 Budapest nemzetközi versenyen és jótékony nagykövetként adományt gyűjtve teljesítik a csodalámpás gyerekek kívánságait. Külön köszönjük a szervezőknek, hogy a rendezvényük kedvezményezettjeként népszerűsítették a Csodalámpát és a verseny végére összegyűlt adományokból több beteg gyermek álma válhat valóra.
A sportolók nagylelkűségének köszönhetően teljesült már [Beszámolók/2016-08-22_Ambrus Ambrus] álma, aki a családjával lakóautós nyaralásra ment, [Beszámolók/2016-09-08_Csaba Csabinak] pedig kerti játszóház épült. [Beszámolók/2016-09-07_Fruzsina Fruzsina] egy íróasztallal egybeépített ágyat kért, [Beszámolók/2016-08-19_Patrik_Deren Patrik] pedig olyan laptopot kapott, melyen filmeket nézhet a hosszú kezelések idején a kórházban. Szervezzük Kristóf kívánságát is, aki kedvencei játékát, az FC Barcelona mérkőzését szeretné látni a csapat otthonában, valamint Martin kérése is megvalósulhat és élőben megnézheti példaképe, Rafael Nadal teniszjátékát egy nemzetközi versenyen.


...a célban


Belépés