2015-09

Országos Önkéntes Találkozó 2015

Idén szeptember 26-án tartottuk meg a „csodafiúk és csodalányok”, azaz a Csodalámpa Alapítvány önkéntesei és irányítói szokásos éves országos találkozóját.

Alapítónk megnyitója után, melyben röviden beszámolt az elmúlt év eseményeiről, Dr Rényi Imre, a kuratórium elnökhelyettese beszélt a csodalámpás betegségekről, az orvosi szempontú befogadási kritériumok kisebb módosításáról.

Felkai Márta a támogatókkal való kommunikációról, Patzauer Éva az eredményekről és a kívánságokkal kapcsolatos érdekességekről tájékoztatta a önkénteseinket majd felkérte az „újakat”, hogy pár szóban mutatkozzanak be.

Tatár Zsuzsi is egy „érdekességet” mondott el egy miskolci szobabútoros kívánsággal kapcsolatban, melynek tanulsága részben az, hogy az önkéntesek számára nagyon nehéz helyzet, ha nekik kell a nyilvánvalóan szülői kívánságra nemet mondaniuk, de ilyen esetben nyugodtan forduljanak a budapestiekhez, illetve jó lenne a már létező befogadási irányelvet kiegészíteni a „pici gyerek – nagy értékű, valószínűtlen kívánság” esetére. (pl. összegben: egy gyerekszoba ár-nagyságrendje nem azonos egy kétszemélyes felnőtt lakószoba árával).

Lengyel Andrea vette át a szót: talán az egyik legkedvesebb eddigi kívánságunkról mesélt és mutatott filmet: Barbara különleges sárgadinnye magot kért tőlünk, hogy a családjával megtermelt dinnyák értékesítéséért kapott pénzből részben egy másik, őt támogató alapítványt támogasson, részben pedig egy csodalámpás kívánságot is teljesítsen.

Pár szóban Farczádi Ali, ma már felnőtt, egykori csodalámpás gyermekünk mesélt a Silver Box, erdélyi rokon-szervezetünk sikereiről (ezt ő és szülei működtetik) és arról, hogy a Roberto Carlos által neki dedikált mez azóta is szobája falát díszíti.

/ 9



Ezután fényképezés, majd Gerván Róbert kedves támogatónk újabb fantasztikus tréningjét kapták „ajándékba” a megjelentek

Végül a sok szellemi táplálék után vendéglátónk, a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola testi táplálékról is gondoskodott, a finom ételeket jóízű beszélgetés közben fogyasztották el önkénteseink.

Köszönjük önkéteseinknek, hogy a sok óra és nap mellett ezt a szombatjukat is a Csodalámpának adták.

Hálásan köszönjük a Gundel Károly Vendéglátóipari és és Idegenforgalmi Szakképző Iskola vezetőinek és munkatársainak, hogy helyet adtak találkozónak, és aranyos diákjaiknak, hogy segítettek a program szervezésében és zökkenőmentes lebonyolításában.


Walk the wish 2015 - Rains or shines, we go

This is the 9th time, that the American International School of Budapest organised its usual fundraising event, the Walk-the-Wish.
Elementary, middle and high school students chose 1-1 wish of three Magic lamp children, that they will fulfill from the Walk’s "income".

The weather this year has been rainy for days unfortunately. It would have been impossible to walk the 5 km in the neighborhood forest. So the organisers marked a new path inside the school’s perimeters, starting from the sports ground.

Nearly 600 students, teachers, parents and siblings took part in the walk. Luckily the rain stopped when the event started. Teachers and students of the Eötvös József High School has been taking part in these events for years with the AISB, and this year also Európa 2000 High School represented itself in the Walk.
Just a week ago both these schools took part in the [[[Híreink/2015-09-21|„3. Walk For The Sick Children’s Dreams”] on the Margit-Island, which was organised by the Eötvös High School and Magic Lamp Foundation.

/ 6



After the walk, the Parent School Association (PSA) invited the kids for some fine spaghetti, and the Csodalámpa team provided the „usual” delicious Szamos Cake.

See you soon at the wish grantings!

9. Walk-the-Wish - ha esik, ha fúj, megyünk!

9. alkalommal rendezte meg a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola szokásos éves adománygyűjtő sétáját. Az előkészítés során az alsós, felsős és középiskolás diákok kiválasztottak 1-1 csodalámpás kívánságot, melyet a séta "bevételéből" teljesítenek a diákok és tanáraik.

Az időjárás ezúttal nem járt a kedvünkben, az egész napos eső miatt képtelenség lett volna az iskola környéki erdőben kijelölt kb. 5 km-es útvonalat bejárni, így azután az iskola területén belül, részben a sportpályán jelöltek ki tartalék útvonalat.

Közel 600-an, diákok, tanárok szülők és testvérek vettek részt a sétán - szerencsére az eső is éppen elállt az indulásra. Köztük voltak az Eötvös József Gimnázium tanulói - ők évek óta állnak kapcsolatban az AISB-vel és az Európa 2000 középiskola is képviseltette magát a sétán. Ők egyébként alig egy hete budapesti középiskolák jótékony célú, az Eötvös gimisek által szervezett hasonló sétáján - "Séta a beteg gyerekek álmaiért" - vettek részt.

/ 6



A séta után az iskola szülői munkaközössége (Parent Association) finom spagettire, a Csodalámpa pedig a "szokásos" és nagyon finom Szamos tortára látta vendégül a diáksereget.

Találkozunk hamarosan a kiválasztott a kívánságok teljesítésekor!


3. Séta a beteg gyermekek álmaiért - lufierdő és mosolyok

A budapesti Eötvös József Gimnázium tanárai és diákjai harmadik ízben szervezték meg a különleges sétát.

Szokás szerint más középiskolákat is meghívtak, és így az Európa 2000 középiskola, a Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola, a BME Két Tanítási Nyelvű Gimnázium sok tanulója mellett más középiskolákból is jöttek diákok a sétára.

Ezúttal az időjárás is kedvünkben járt, kellemes melegben nyitotta meg néhány szóval a rendezvényt Moss László úr, az Eötvös Gimnázium igazgatója. Utána a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanára, Pintér Adrienn köszöntötte a „lufi rengetegbe bújt” diákokat és szeretettel meghívta őket az AISB egy héttel később megtartott Walk-the- Wish sétájára is, melynek célja az együttérzés kifejezése mellett a diákok által kiválasztott „csodalámpás” kívánságok teljesítése is.

Patzauer Éva, a Csodalámpa ügyvezetője megható köszönőlevelekből idézett, mély benyomást téve a jelen lévőkre. Végül Szabó László úr, a Bringóhintó KKt. vezetője, vendéglátónk is köszöntötte a társaságot.

Ezután a 10.-es Juhász Zsófi az Eötvös diákok nevében meghatóan beszélt céljaikról, érzéseikről és köszöntötte Olivért, akinek kívánságát itt, a szigeti fák árnyai alatt a diákok teljesítették. Olivérnek nem lehetett könnyű kiállni a több száz fős „tömeg” elé, de mosolyogva vette át ajándékát, egy vadonatúj laptopot a diákok képviselője, Márton Anna kezéből.
Szabó László úr ráadásként egy ajándék bringózással kedveskedett a nagyfiúnak, aki édesapjával természetesen a Csodalámpa nevű bringón kerekezett el.

/ 11



Az ajándék átadását követően a diákok, tanáraik és csodalámpás önkénteseink vidáman indultak el a sétán. A sziget sétányai piroslottak a rengeteg csodalámpás lufitól… Alig 1 óra múlva, amikor visszatértek, sor került az immár hagyománnyá váló lufi-eresztésre, mely a szeretetet, összetartozást és odafigyelést is szimbolizálja.

Végül a Ludwig és Mentesi, a Pick, a Sió cég és a FirsMed cégek támogatásának hála finom uzsonnát kaptak a részvevők.

Köszönjük az Eötvös József Gimnázium tanárainak és diákjainak a séta megszervezésében való közreműködést, az Európa 2000 középiskola, a Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola, a BME Két Tanítási Nyelvű Gimnázium gimnáziumok tanárainak és diákjainak, hogy eljöttek és kifejezték együttérzésüket a beteg gyerekekkel.

Ezúton is köszönjük a „Séta a beteg gyermekekért” rendezvény támogatását Bringóhintó Kkt-nek., a FirstMed-FMC Kft-nek, a Happy Balloons Kft-nek, a Ludwig és Mentessy Kft-nek, a Pick Szeged Zrt-nek, a Siófoki Gyümölcstermesztési Zrt-nek, továbbá a MICRO-TOP Kft-nek - ök mindannyian nagyban hozzájárultak támogatásukkal a vidám hangulathoz.


Budapest 2015.09.18.

Méltó helyre került a 2015-ös mozaik

A Szilágyi Erzsébet Gimnázium kapta a 2015-ös „A jövő arcai” arcképekből kirakott mozaikunkat.

A gimnázium tanárai és diákjai évek óta segítik alapítványunkat, a fotómozaik és emléklap adományozásával köszönetünket szerettük volna kifejezni a sokféle támogatásért.

A képet - melyen Dóri, a 2500. teljesített kívánság "tulajdonosa" hegedűjével látható - immár 3. alkalommal Dezső Tamás fotóművész készítette el a Csodalámpához támogatóink által beküldött sok-sok képből.
A korábbi mozaikok a díjazottak, a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola, illetve a budapesti Eötvös József Gimnázium falát díszítik.

Ezúton is köszönjük a szilágyisoknak és Dezső Tamás úrnak a támogatást!


3. Séta a beteg gyermekek álmaiért - 2015.09.18. - 16 óra

Az Eötvös József Gimnázium és a Csodalámpa idén is sétál a Margitszigeten a beteg gyerekek álmaiért.
Tavaly a diákok és tanárok Dániel álmát váltották valóra.

Beszámolónkat a 2014-es sétáról ITT olvashatják.

Az idei jótékony séta 2015.09. 18-án 16 órakor kezdődik a szokásos helyen, a Margitszigeten, a Bringóvárnál.
A séta céges támogatóinak hála lesz enni- és innivaló is.

Szeretettel várunk mindenkit az eseményre, aki egy kis csoda részese szeretne lenni...

A Csodalámpások



Belépés