3. Séta a beteg gyermekek álmaiért - lufierdő és mosolyok

A budapesti Eötvös József Gimnázium tanárai és diákjai harmadik ízben szervezték meg a különleges sétát.

Szokás szerint más középiskolákat is meghívtak, és így az Európa 2000 középiskola, a Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola, a BME Két Tanítási Nyelvű Gimnázium sok tanulója mellett más középiskolákból is jöttek diákok a sétára.

Ezúttal az időjárás is kedvünkben járt, kellemes melegben nyitotta meg néhány szóval a rendezvényt Moss László úr, az Eötvös Gimnázium igazgatója. Utána a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanára, Pintér Adrienn köszöntötte a „lufi rengetegbe bújt” diákokat és szeretettel meghívta őket az AISB egy héttel később megtartott Walk-the- Wish sétájára is, melynek célja az együttérzés kifejezése mellett a diákok által kiválasztott „csodalámpás” kívánságok teljesítése is.

Patzauer Éva, a Csodalámpa ügyvezetője megható köszönőlevelekből idézett, mély benyomást téve a jelen lévőkre. Végül Szabó László úr, a Bringóhintó KKt. vezetője, vendéglátónk is köszöntötte a társaságot.

Ezután a 10.-es Juhász Zsófi az Eötvös diákok nevében meghatóan beszélt céljaikról, érzéseikről és köszöntötte Olivért, akinek kívánságát itt, a szigeti fák árnyai alatt a diákok teljesítették. Olivérnek nem lehetett könnyű kiállni a több száz fős „tömeg” elé, de mosolyogva vette át ajándékát, egy vadonatúj laptopot a diákok képviselője, Márton Anna kezéből.
Szabó László úr ráadásként egy ajándék bringózással kedveskedett a nagyfiúnak, aki édesapjával természetesen a Csodalámpa nevű bringón kerekezett el.

/ 11



Az ajándék átadását követően a diákok, tanáraik és csodalámpás önkénteseink vidáman indultak el a sétán. A sziget sétányai piroslottak a rengeteg csodalámpás lufitól… Alig 1 óra múlva, amikor visszatértek, sor került az immár hagyománnyá váló lufi-eresztésre, mely a szeretetet, összetartozást és odafigyelést is szimbolizálja.

Végül a Ludwig és Mentesi, a Pick, a Sió cég és a FirsMed cégek támogatásának hála finom uzsonnát kaptak a részvevők.

Köszönjük az Eötvös József Gimnázium tanárainak és diákjainak a séta megszervezésében való közreműködést, az Európa 2000 középiskola, a Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola, a BME Két Tanítási Nyelvű Gimnázium gimnáziumok tanárainak és diákjainak, hogy eljöttek és kifejezték együttérzésüket a beteg gyerekekkel.

Ezúton is köszönjük a „Séta a beteg gyermekekért” rendezvény támogatását Bringóhintó Kkt-nek., a FirstMed-FMC Kft-nek, a Happy Balloons Kft-nek, a Ludwig és Mentessy Kft-nek, a Pick Szeged Zrt-nek, a Siófoki Gyümölcstermesztési Zrt-nek, továbbá a MICRO-TOP Kft-nek - ök mindannyian nagyban hozzájárultak támogatásukkal a vidám hangulathoz.


Budapest 2015.09.18.

Belépés