A Csodalámpa hírei

Tudja már, miben adja át a karácsonyi ajándékát?

Tudja már, miben adja át a karácsonyi ajándékát?
Scroll down for English

A Csodalámpa webshopjában fantasztikus, Merő Péter által nekünk tervezett vászon és pamut táskákat talál, amelyek önmagukban is praktikus ajándékok és célszerű használati tárgyak is egyben.
Okozzon örömet szeretteinek és támogassa vásárlásával a Csodalámpát, hogy együtt adjunk örömet nagybeteg gyerekeknek.

Have you ever heard of reusable Christmas wrapping?

In the Csodalampa’s webshop you can buy fantastic canvas and cotton bags designed for us by Mr. Péter Merő, which are both practical gifts and useful carry-all in themselves.
Bring joy (and your presents in on of our special bags) to your loved ones and support the Magic Lamp with your purchase so that together we can bring joy to life threatheningly ill children.


AISB "Walk the Wishˇ - a tizenhetedik séta

A Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola (AISB) bő másfél évtizede alapítványi partnert keresett az ún. „service learning” tantárgyához. Ennek keretében a tanulókat megismertetik a jótékonyság, az elesettek, rászorulók segítésének jelentőségével, azzal az erkölcsi kötelezettséggel, hogy akinek van, az segítsen azoknak, akiknek nincs.

Nem volt egyszerű kitalálni a módszert, hogyan lehet ezt megmutatni a gyerekeknek, az általános és középiskolásoknak. A megoldás az angolszász országokban ismert ú.n „sponsored walk” lett. Ennek lényege, hogy a jelentkezők egy néhány kilométeres sétát tesznek, és ehhez szponzorokat keresnek, pl. kilométerenként 200 Ft-ot kérnek, és az összegyűlt összeget a csodalámpás gyerekek kívánságainak teljesítésére adományozzák.
Több hetes iskolai kampány keretében ismertettük meg a tanulókkal, hogy mit csinál a Csodalámpa, orvos segítőink elmagyarázták nekik, milyen betegségcsoportokkal foglalkozunk, és miért fontos a beteg gyerekeknek, hogy egészséges társaik támogatják őket a bajban.

Ezután lehetővé tettük a gyerekeknek, hogy kiválasszanak kívánságokat, melyeket a ’séta’ adományaiból teljesítünk. A 17 év során volt olyan, hogy az iskola színháztermében adunk át egy kiskutyát vagy jogosítványt, de e támogatásból teljesítettünk pl. Lourdes-i zarándoklatot is sok más mellett.

Az idén összegyűlő adomány összegétől függően 7-9 kívánságot tervezünk teljesíteni, és ahol a kezelőorvosok megengedik, az iskola diákjainak képviselői és tanárai is jelen lehetnek, illetve majd beszámolnak évfolyamtársaiknak a megajándékozott gyerekek öröméről.

Ezúton is hálásan köszönjük az AISB vezetésének, tanárainak, egykori és jelenlegi diákjainak és szüleiknek a bő másfél évtizedes támogatást.

<attribute aktualis=100>


1464 adózónak hálásan köszönjük!

A NAV napokban értesített bennünket, hogy a 2022-es adóév után hamarosan 15 336 661 Ft SzJA 1%-os támogatást utal át a Csodalámpa számlájára.

A 2022-ben teljesített 309 "csodalámpás" kívánságból 125-öt teljesítettünk részben vagy egészben a korábbi években kapott 1%-okból.

Hogy még mi minden történt 2022-ben, mire használtuk az adományokat és az 1%-ot, megtudhatja
Átláthatóság oldalunkon található auditált éves jelentésünkből.

Köszönjük mind az 1464 egy százalékos támogatónknak, hogy mellettünk állnak és segítik missziónkat.

Hálásak vagyunk, hogy Önöknek köszönhetően újabb és újabb nagybeteg gyerekeknek tudunk örömet szerezni, maradandó élményt adni.
Reméljük, 2023-ban is megtisztelnek bennünket bizalmukkal, és elmesélik bizonytalankodó ismerőseiknek, hogy jó helyre kerül, ha a Csodalámpának is adják az 1%-ukat.

<attribute=aktualis 100>


Napsütés és résztvevő csúcs a Margitszigeten!

A Csodalámpa és a budapesti Eötvös József Gimnázium 2010 óta, a COVID-ot leszámítva minden évben megrendezte a "Séta a beteg gyerekekért" programot.
Az évek során több más budapesti középiskola csatlakozott a Sétához; ezúttal is nagy létszámmal képviseltette magát az Európa 2000 Gimnázium és a BME Két Tanítási Nyelvű Gimnázium diáksága.

A közös Séta célja a beteg gyerekek iránti szolidaritás, együttérzés kifejezése, és annak bizonyítása, hogy összefogással, a diákok közreműködésével, kis adományaival mekkora örömet tudunk adni EGYÜTT egy-egy nagybeteg gyermeknek.
Nos, ez eddig már 50-nél több esetben sikerült!


A programot csodás kora őszi időben, Moss László úr, az Eötvös József Gimnázium igazgatója nyitotta meg, majd Patzauer Éva, a Csodalámpa ügyvezetője üdvözölte a 300-nál több résztvevőt és köszönte meg a támogatásukat.

Ezután került sor Palkó kívánságának teljesítésére. A fiú egy laptopot kért a Csodalámpától. Kétséges volt az utolsó pillanatig, hogy a kezelésektől el tud-e jönni a Sétára hogy személyesen vegye át az ajándékot.
Szerencsénk volt, velünk volt és reméljük, hogy a diákok tapsa még szebbé tette Palkó örömét és hozzájárul a mielőbbi gyógyulásához.

/ 11A Bringóhintó Kft. a kezdetektől támogatja a Sétát, ezúttal is ők voltak a vendéglátóink a Margitszigeten. A "sétától megfáradt" diákság jólétéről a FirstMed FMC és a Ludwig és Mentessy Kft. gondoskodott adományával.

Palkó nevében is hálásan köszönjük a középiskolák tanárainak és vezetésének, a diákoknak és Séta támogatóinak, hogy segítik a Csodalámpa misszióját és újabb nagybeteg gyermeknek sikerült együtt örömet adni.

<attribute aktualis=100>


2003-2023 - már eltelt 20 év?!

20 éve, 2003. novemberében teljesítettük az első kívánságot.
Azóta nagyon sok minden történt, küzdöttünk a startup-ok problémáival, önkénteshálózatot építettünk, a COVID sem bírt legyőzni bennünket és immár a GyógyBűvészet programunkkal is segítjük a nagybeteg gyerekek rehabilitációját.

Úgy gondoltuk, hogy illő lenne sikereinkről beszámolnunk hűséges régi és új támogatóinknak, így ezt tettük V. jótékonysági gálánk fő témájává.

Indításként, a Corinthia Budapest szállodában 150-nél több támogatónk tapsolta meg az Attraction Junior számunkra "csodalámpásított" előadását, Garami Gábor műsorvezető köszöntötte a vendégeket, majd ügyvezetőnk képes beszámolóját hallhatták-láthatták a legérdekesebb kívánságokról, csodalámpás kívánságokat teljesített külföldi és hazai hírességekről.

/ 10
Mátyás és Miskó személyesen mesélte el a vendégeinknek, mit jelentett számukra különleges kívánságuk teljesítése.
Az esten beszámolójuk után három kívánságot is teljesítettünk és természetesen megmutattuk azt is, melyik kilenc kívánság valósult meg a 2022-es gála adományaiból.
A születésnapi torta előtt Litkai Gergely műsora aratott nagy sikert, majd Prof. Dr. Kovács Gábor, a "másik oldal", az orvosok nevében köszöntötte a Csodalámpásokat - és nem utolsó sorban ő volt 2003-ban az első "kívánságunk", a ma már huszonéves Csaba kezelőorvosa.

Végezetül a Midlife Crisis zenekar játszott és ha nem is rögtön, de megtelt a táncparkett is.

Ide kattintva rövid video-n idézheti fel az est történéseit.

Hálásan köszönjük az est vendégeinek és a Csodalámpa minden támogatójának, önkénteseinknek, a missziónkat támogató orvosoknak, nővéreknek hogy ennyit jót tehettünk a nagybeteg gyerekek öröméért, és köszönjük mindazoknak, akik még legalább 20, hasonlóan sikeres évet kívántak a Csodalámpának.

Támogatóink, akik nélkül ez az est nem jöhetett volna létre:
<attribute aktualis=100>Belépés