A Csodalámpa hírei

Irodalom a Haris Park kertjében

Az egykori lőtér fantasztikusan felújított és átalakított épületei és kertje páratlan környezetet biztosítottak II. Csodalámpa irodalmi estünk számára. Páratlant azért is, mert író vendégünk, Kepes András gyerekkorában ezen a lőtéren lőtt célba (sőt alapítónk is, csak pár évvel később).

Persze ez csak egy mellékszál, a lényeg Juhász Anna és Kepes András beszélgetése volt, irodalomról és életről és sok másról, fantasztikus humorral. Ügyvezetőnk, Éva nyitotta meg az estet, majd a Haris Park igazgatója, Gergely mesélt pár mondatot a Park történetéről, Anna és András beszélgetése még a hűvössé vált estét is elfeledtette vendégeinkkel.

/ 6

A beszélgetések után Kelle Botond szórakoztatta támogatónkat, illetve a könnyű de igen finom vacsora alatt Botond és Pallaga József bűvész kollégája kis trükköket tanított a kalandvágyó közönségnek.

Külön öröm volt a számunkra, hogy az egészségügyi korlátozások miatt bár személyesen nem tudtak eljönni a gyerekek, de vendégeink támogatásából még a rendezvény előtt teljesítettük a 10 éves debreceni Lilla kérését, aki egy Xbox gépre vágyott, amivel a kórházban is játszhat, és az 5 éves Milán álmát is valóra váltottuk, ő egy beülős autót kért és kapott.

Hálásan köszönjük támogatóinknak, hogy eljöttek, Juhász Annának és Kepes Andrásnak a felejthetetlen élményt nyújtó beszélgetést és bűvész támogatóinknak a meglepetéseket, a Haris Parknak, hogy helyet adott a rendezvényünknek, Láng Barbarának és Láng Orsolyának a Göngyös Mézes Manufaktúra tulajdonosainak a csodálatos köszönőajándékokért, továbbá Pálvölgyi Zoltánnak úrnak a világítást, mert bizony a vacsorára már besötétedett.

Hiába no, jön az ősz...

<attribute aktualis=100>


Csodalámpa a Vödörvölgyben!

A Csodalámpa lesz az Első Vödörvölgyi Vásár kedvezményezettje!

2020. augusztus 22-én 14 órától kerül megrendezésre az Első Vödörvölgyi Vásár, Balatonalmádi egyik szép részén. A szervezők és a kereskedők a Csodalámpa Alapítványt támogatják, illetve a vásár látogatói is adományozhatnak a Csodalámpa javára.

A vásáron minden lesz, "mi szem-szájnak ingere" kézműves munkáktól, ruhákig, játékoktól régiségekig és éhen sem marad senki - jöjjön és nézze meg Ön is!

Szeretettel várják a szervezők, a Fényhozó Lámpás Műhely és a csodalámpások!


II. Csodalámpa irodalmi est - ezúttal a szabadban!

Szeretettel meghívjuk a festői hangulatú Haris Parkba 2020. szeptember 8-án kedden 18-tól 22 óráig egy izgalmas, irodalmi kalandozásokkal összekötött kerti partira.

Az esten Trokán Nóra mûvésznővel és Kepes András íróval szeretetről, gondoskodásról, mindennapi értékekről és a könyvek nyújtotta, felejthetetlen élményekről beszélget Juhász Anna irodalmár, a Csodalámpa Alapítvány nagykövete.

Legyen Ön is egyike annak a 100 vendégnek, aki az est részeseként e rendkívüli 70 „irodalmi percet” velünk tölti finom falatok és baráti beszélgetés közepette.

A helyszín: Haris Park, 1022 Budapest, Marczibányi tér 6-7. (Dress code: Business casual)

A részvétel díja: 20.000 forint/fő

Jelentkezni ide kattintva tud az irodalmi estre.
A helyszín foglalása miatt csak azok jelentkezését tudjuk elfogadni, akik 2020. augusztus 31-ig átutalják a részvételi díjat az alapítvány UniCredit Banknál vezetett számlájára: 10918001-00000015-99050010.
A 100 helyet a fizetés sorrendjében töltjük fel.

Szeretettel várjuk!Az esten fényképek és filmfelvétel is készül, melyeken Ön is szerepelhet. Jelentkezésével hozzájárul a felvételek nem profitszerző célú felhasználásához.

Csodalámpa a Juhász Anna Irodalmi Szalonban

Kedves támogatónk, Anna a műsorában látta vendégül a Csodalámpa képviselőit.
A különleges műsort felvételről ide kattintva nézhetitek meg.


Pro Voluntarius díjat kapott a Csodalámpa!16 éves tevékenységünk elismeréseként a Csodalámpa Alapítvány a Pro Voluntarius (Önkéntességért) díjat kapott.

Az Emberi erőforrások Minisztériuma által a Csodalámpának ítélt díjat a közjó ellátása érdekében végzett karitatív és közéleti kiemelkedő tevékenységért kaptuk.

A kitüntetést az EMMI államtitkárától, Novák Katalintól Patzauer Éva, ügyvezetőnk vette át a Csodalámpa Alapítvány egész közössége nevében.

Büszkék vagyunk a Csodalámpa országos kívánságteljesítő hálózatát alkotó önkénteseinkre, akikkel együtt kaptuk meg ezt az elismerést.

Köszönjük a támogatóinknak is, akik lehetővé teszik, hogy a 16 éve elkezdett karitatív tevékenységünket folytatva az elkövetkezendő években is teljesíteni tudjuk minél több nagybeteg gyermek álmát.

<attribute aktualis=100>Log in