2013-03

Márk (13 éves, Devecser)



Ragyogó tavaszi napsütéses délutánon érkeztünk Devecserbe, Márk kedves, szerény otthonába. A13 éves fiúcska láthatóan meghatódott érkezésünk láttán.

Terjedelmes kis csomagunkat látva nem akart hinni a szemének, hogy kívánsága teljesülhetett a Csodalámpa Alapítvány segítségével! Ezen a napon egy asztali számítógép és tartozékai boldog tulajdonosává lett. A PC által szélesebbre nyílik számára a világ, és a tanulásban is segítségére lesz Márknak az ajándék.

Örömödben osztozva, használd egészséggel!




A Budapest Week Publishing Valentin napi Gálájának tombola-bevételével támogatta a Csodalámpa Alapítványt.




Márk nevében is köszönjük a Gála vendégeinek és régi támogatónk, a Budapest Week Publishing segítségét.







Ligetváriné Márti és Ligetvári György
kívánság-koordinátorok
Devecser, 2013. március 19.

Fanni (16 éves, Gyöngyös)



A 16 éves Fanni minden vágya egy lányos színű tablet volt. Kívánsága különösen gyorsan teljesült kedves támogatóink segítségével.

Az ajándékozásra február 8-án, pénteken a Tűzoltó utcai Klinikán került sor.
A nagylány boldogsága határtalan volt, azonnal kibontotta az ajándékát. Reméljük, a csodálatos szerkezet még nagyon sok kellemes percet szerez még Fanninak!!




Köszönjük a Fundamenta Áprili- struktúrájának támogatását,

kollégájuknak, Nagygyörgy Erikának a személyes megjelenést!!







Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.02.08.

Réka (11 éves, Encs)


A 2000-ik álom a Csodalámpától

Ha közvetlenül az oroszlán barlangjába nem is, de a kiselefánt – Asha – és mamája szülőszobának nevezett lakóhelyét közelről is láthatta Réka, akinek 2000-ikként teljesítettük a kívánságát. Bejuthattunk a zsiráfok közvetlen közelébe, ahol Réka a tenyeréből etette őket, utána egy jól megtermett víziló nyakát simogathatta, de még Emesét, a róka-manguszta lányt is az ölébe vehette. Mindezt Hanga Zoltán a budapesti állatkert szóvivője társaságában tehettük meg, méghozzá Réka 12. születésnapján.

Az encsi nagylány imádja az állatokat, valamikor maga is szóvivő lenne, ezért azt kérte tőlünk, szeretne Hanga Zoltánnal az állatkertben sétálni és néhány érdekes, a nagyközönség elől elzárt helyre bejutni.

Azt terveztük, hogy egy gyönyörű március végi szombaton teljesítjük ezt a nem mindennapi kérést. A március vége és szombat el is jött, de az időjárás nem volt hozzánk kegyes, mivel a hőmérő alig mutatott 0 foknál többet, a nap nem sütött, de mi mégis izgatottan vártuk Rékát és családját, hiszen tudtuk, egy felejthetetlen program elé nézünk.

A bejáratnál már várt bennünket Hanga Zoltán szóvivő, aki egy érdekes sétára hívott bennünket, ahova elkísért az atv híradó stábja is. Megnézhettük a csíkos malackákat, a majomcsaládot, ahol a papa a fejére húzta a ládát, a kölyökmajom pedig rosszcsontként ugrált le, s föl a ketrec játszótérként kialakított részén. Az érdekesnél érdekesebb kis- és nagyobb állatok megtekintése után nagy meglepetésünkre az egyik gondozó pórázon kihozta Emesét, a róka-manguszta lányt, aki kezdetben csak szagolgatta Rékát, majd egyre jobban érdekelte a nagylány táskája, ruhája, majd az ölébe is ült. Ezután bemehettünk a zsiráfok közvetlen közelébe, ahol Réka kezéből ettek a hosszúnyakú, s igen érdeklődő állatokat.

Már majdnem minden érdekes állatot láttunk, amikor Réka azt kérte, hadd nézze meg a nemrégiben született kiselefántot. Hanga Zoltán úr bevezetett bennünket a közönség elől elzárt, úgynevezett szülőszobába, ahol Asha a kiselefánt a mamájával él. A kis jövevény különösen érdeklődött és méricskélt bennünket, mire a mamája jókora mennyiségű vizet szívott fel az ormányába és mind felénk lövellte. Még szerencse, hogy egy üveg választott el bennünket. A mellettük lévő szobában pedig megnézhettük, hogy fürdetik meg slaggal Asha papáját, aki a gondozók vezényszavára külön-külön minden testrészét odanyújtotta a mosdatásra. Mellettük egy kis medencében fürdött, majd érdeklődve felénk rohant egy hatalmas víziló, akit Hanga úr segítségével Réka is itt megsimogathatott. A séta végén belefutottunk egy igazi delfin-show-ba, a medencében 2 fóka mutatta be tudását, labdáztak, vicces mozdulatokkal szórakoztatták a közönséget.

Az élménnyel teli nap még nem ért véget, a kis társaságot Kovács Pál a budavári Hilton szálló PR igazgatója és munkatársai egy kellemes ebéddel, s egy tűzijátékos csoki tortával várta. Miközben elfogyasztottuk a nagyon egészséges és finom ételeket, az ablakból a Parlamentre néző gyönyörű panorámát csodálhattuk meg.




Köszönjük Hanga Zoltán szóvivőnek a segítséget, hogy vele együtt, közösen teljesíthettük a
2000-ik csodalámpás kívánságot, valamint a Hilton szállodának a nagyon finom szülinapi ebédet.







/ 5






Felkai Márta
Budapest, 2013. március 23.

Orsolya (8 éves, Egyházasharaszti)



Gyönyörű, feldíszített rózsaszín dobozba rejtve érkezett meg a Szent László Kórházba az a szintén rózsaszínű laptop, ami Orsi kívánsága volt a Csodalámpa Alapítványtól.

Orsika nagy örömmel vette használatba a rengeteg jó kis programmal felszerelt gépet, emellett nagyon örült a csillogó kövecsekkel díszített egérnek és a sok kedves apróságnak is, amik ugyancsak a dobozban lapultak.

A kedves felajánló nagyon bízik abban, hogy addig is, amíg Orsika kórházi kezelésre szorul, a laptop segít majd az otthoniakkal való kapcsolattartásban és a tartalmas időtöltésben is.




Köszönjük a BAU-STAR 98 Kft. támogatását, és azt különösen,

hogy személyesen adták át az ajándékot!






Kecskeméti Éva
pszichológus
Budapest, 2013. márc. 24.

Márk (17 éves, Nagymányok)



Márk 17 éves fiú, aki betegsége miatt arra kényszerült, hogy magántanulóvá váljon. A laptopot azért választotta, mert amellett, hogy a tanulásban segítségére van, barátaival és osztálytársaival is tudja ezen keresztül tartani a kapcsolatot. Továbbá a játékok és egyéb szórakoztató programok jó lehetőséget adnak számára a vidám időtöltésre, és a betegségéről is elterelik a figyelmét.

Amikor megérkeztünk a családhoz, Márk az édesanyjával már nagyon várt minket. Az ajándékot nagy érdeklődéssel bontotta ki, és rólunk szinte megfeledkezve már birtokba is vette új szerzeményét.

Jó tanulást, szórakozást és mielőbbi gyógyulást kívánunk!




Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását!




Varga Ákos és Franciskovics Eszter
kívánság-koordinátor
Nagymányok, 2013.02.25.

Emese (9 éves, Bonyhád)



Emese ritka gyermek, mert nagyon szeret iskolába járni! Sajnos betegsége miatt sokat van otthon vagy kórházban, távol iskolatársaitól.

Sokat gondolkodott, mit is kérjen, végül a laptop mellett döntött, mert így könnyebben tud tanulni és a barátaival kapcsolatban maradni!

Óvatosan nyitotta ki a táskát, nehogy baja essen a kincsnek! Arcán mindvégig széles mosoly volt! Alaposan megnézte, majd bekapcsolta és nagy szemekkel nézett ránk!

Köszönjük mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy Emese kívánsága teljesülhetett!




Köszönjük a KPMG Hungary támogatását!



Magasi Viktória
kívánság-koordinátor
Pécs, 2013.03.19.

Dzsenifer (8 éves, Dombóvár)



A márciusi télies idő dacára sikerült örömet szerezni Dzseninek, aki a Csodalámpa Alapítványtól egy X-BOXKinect játékot szeretett volna.

Előző nap a játékgép egy csomagban megérkezett a pécsi Gyermekklinikára. Nagy örömmel indultunk az ajándék átadására, ami sajnos Dzseni altatásos vizsgálata miatt nem sikerült. Kicsit elszomorodtunk, hiszen annyira vártuk a pillanatot, amikor a kórterembe beköltözik a vidámság, de most még várnunk kellett. Sebaj, majd délután…

Ismét mentünk nagy dobozokkal, és most szerencsénk volt: Dzseni már ébren, jó kedvvel ült az ágyában. Amikor mondtam, hogy meglepetéssel érkeztünk, azt sem tudta, mi fog történni, de amikor meglátta a csomagot elmosolyodott, és a többit már nehéz szavakkal leírni.

„Ez pont olyan, mint amilyent kértem! Pont ezt a játékot szerettem volna! Köszönöm, köszönöm!!!”

Amikor mosolyogva, teljesen kipakolt a csomagból, mindent alaposan megnézett, csendben kijöttem a szobából. Megint sikerült egy beteg gyermeknek ebben a nehéz időszakban örömet szerezni!




Köszönjük T. Attila magántámogatónk ismételt segítségét!!






Russayné Szabolcsik Ildikó
koordinátor
Pécs, 2013.03.13.

Dóra (10 éves, Solymár)



Dóri a heti szokásos kontrollvizsgálatra jött az ambulanciára. Mivel Dóri még nem járhat iskolába, a vizsgálatok után itt a kórházban tanulunk a kislánnyal.

Ez a nap azonban sokkal különlegesebb volt a többinél, mivel a tankönyvek helyett a Csodalámpa dzsinnjének ajándékát tartottam a kezemben, egy gyönyörű szép rózsaszín fényképezőgépet.

Dóri szóhoz sem jutott a meglepetéstől. Bátortalanul vette kézbe a gépet, megcsodálta a külsejét, majd gyorsan, minél előbb ki akarta próbálni.

Ígéretéhez híven, már másnap elküldte első fotóinak egyikét, melyet az udvarukon készített.

Dóri, kívánom, hogy az osztálykiránduláson is minél előbb fotózhass!




Köszönjük a Dun&Bradstreet Hungária Kft. támogatását!!










Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. márc. 06.

Dániel (13 éves, Csorvás)



Meghökkentő történetekkel szórakoztatott bennünket Dani, aki családjával sok időt tölt a Csorvás környéki vízpartokon, ők igazi szenvedélyes sporthorgászok. Ismerik a halfogási módszereket, a csalifajtákat, így érthető, hogy Dani horgászfelszerelést kért a Csodalámpa Alapítványtól.

A szegedi Gyermekklinikától a Kossuth Lajos sugárúti szaküzletig tartó út kellemesen telt. Dani és édesanyja elmesélték, hogyan fognak halakat, és hogyan pecáztak véletlenül kagylót, rákot, illetve egy hatalmas gyanútlan madarat, aki elfogyasztotta a vízbe dobott kishal-csalijukat. Először a kapásjelző ugrálását vették észre, érezték, milyen óriási a súly, aztán meglátták a szegény "repülő halat". Amikor sikerült a nagy barna csőrök közül kiakasztaniuk a horgot, gyorsan szabadon engedték a fogást.

Mi elmeséltük, hogyan fogtunk horgászbottal halat, máskor pedig cipőt… (A képen látható 40-es méretű kávébarna lábbeli nem az ázott bakancs, hanem Dani vadonatúj sporthorgászbakancsa.)

Kikísértük vendégeinket a vasútállomásra, ott átadtuk a felszerelést: a horgászbotot, az orsót, egy pár vízálló cipőt és az aranyszínű tároló dobozt.

Ahogy a horgászok mondják: görbüljön a bot! Használd egészséggel a felszerelést, Dani!




Köszönjük Rádi Csaba támogatását!!






Kapás Csilla és Dr. Kapás Ferenc
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2013. március 12.

Zsombor (3 éves, Pátka)


A márciusi tél kis híján meghiúsította a megbeszélt találkozót, ám végül szerencsésen eljutottam a havazásban és hófúvásban Zsomborhoz és a családjához. A kisfiú édesanyjával és nagymamájával játszott otthon délelőtt, amikor megérkeztem, s percek alatt megbarátkoztunk. Megtudtam, hogy nagyon szereti a különböző járműveket, míg beszélgettünk, ismerkedtünk, meg is mutatott belőlük párat: helikoptert, vitorlázórepülőt, katonai dzsipet, és persze a kismotort, amivel ügyesen gurult körbe a szobában.

Zsombor egyik kedvenc meséje a Verdák, pólójáról és papucsáról is a kis piros sportautó mosolygott rám. S bár ekkor ő még nem is sejtette, hogy az egyik szobában ott lapul az ő leendő verdája is, azt tudta, hogy valami meglepetés készülődik, ami összefügg a látogatásommal. Elmeséltem hát neki, hogy híre ment, milyen bátran viselte a betegségét, és megjutalmazzuk őt egy elektromos kisautóval.

Ahogy előkerült a csodaszép piros sportautó, Zsombor már bele is pattant, és egy vérbeli sofőrhöz méltón tesztelni kezdte a járművet. Pillanatok alatt megtanult manőverezni, s bár a parkettán kicsit csúsztak a kerekek, könnyedén autókázott fel s alá a nappaliban. Később arról is megbizonyosodhattam, hogy Zsombi gondos gazdája lesz az autójának. „Defektes lett a kerék.” - mondta, s már hozta is le az emeletről a szerszámokat, hogy megszerelje, majd folytatta a gyakorlást. Azt is megbeszéltük, hogy a lépcső alatt lesz majd a garázs, ott parkol az autó esténként. „Ha legközelebb jössz, majd elővesszük.” – mondta búcsúzóul újdonsült kis barátom.

Kedves Zsombor, örülök, hogy megismerhettelek téged és a családodat, és köszönöm a kedves vendéglátást. Kívánom, hogy lelj nagyon sok örömet a kisautódban, használd sokáig boldogan, egészséggel.




Köszönjük a Földgázszállító Zrt. Támogatását!








Lakatos Edina
kívánság-koordinátor
Pátka, 2013. 03.14.

Veronika (11 éves, Harsány)


Verát Miskolcon, a GYEK-ben gyógyítják. A többi kis beteg társaitól látta, hogy milyen jó dolog a laptop, mert segítségével tudnak az otthon maradt barátaikkal beszélgetni, filmeket nézni, zenét hallgatni. Ezért úgy gondolta Vera, hogy neki is jó lenne egy laptop. Ha megkapná, akkor nem maradna magára a hosszú kórházi kezelés ideje alatt.

Vágya hamarosan teljesült is, mert a Csodalámpa Dzsinnje elhozta Verának a nagyon várt laptopot.

Kedves Vera!
Reméljük, hogy ezentúl már nem érzed magad egyedül! Keresd a barátaidat a neten, s gyorsan gyógyulj meg!!!




Köszönjük az Ernst and Young Tanácsadó Kft. ismételt támogatását.









Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2013. 02.19.

Napsugár (5 éves, Szikszó)


Napsugár 5 éves kicsi lány, akit Miskolcon, a GYEK-ben kezelnek. Csendes, szólni is alig-alig akar, nehezen barátkozó, félénk kislány. Sokáig gondolkodott, de végül is az apukájának súgta meg, mit szeretne kérni a Csodalámpától.

Kívánsága egy kis "lapos" TV volt, ami csak az övé, hogy kórházi ágyából, s ha majd hazakerülnek, otthon is sok szép mesét nézhessen. Hamarosan teljesült Napocska kívánsága. Megkapta a kis LCD TV-t.

Kedves Napsugár!
Kívánjuk, hogy minél hamarabb gyógyulj meg, és otthon is sok szép mesét nézz majd a tévéden.




Köszönjük a Földgázszállító Zrt. Támogatását!



Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2013. március 07.

István (10 éves, Székesfehérvár)





Istvánka nagyon szeretett volna egy laptopot, hiszen a hosszú kórházi kezelések alatt csak így tudja tartani a kapcsolatot iskolás pajtásaival, és számára az is nagy öröm, hogy a számítógépes játékok képesek elvonni a figyelmét a kezelések okozta sokszor nehezen elviselhető órákról. Így aztán szinte természetes volt, hogy a kis kamasz fiú laptopot kért a Csodalámpától.

A dzsinn igyekezett mielőbb teljesíteni a kérést, de a közben felbukkant influenzajárvány miatt sajnos várni kellett a meglepetéssel. Mára azonban végre sikerült "átugrani" valamennyi akadályt, és Istvánka végre megkaphatta a nagy álmot, egy ezüst színű, komoly, "felnőttes" laptopot.

A kisfiú nagy boldogsággal fogta kézbe az ajándékát, de a beüzemelést sajnos későbbre kellett halasztania, mert máris hívták szurira.

Kívánjuk Neked Istvánka, hogy sok örömteli órát jelentsen számodra a laptop használata.




Köszönjük a KPMG Hungary ismételt támogatását!






Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.03.18.

Fanni (7 éves, Újfehértó)


Péntek délután hívtam fel az apukát, hogy szombat délelőtt mennék Fannikának átadni a számítógépet, a jó hírnek nagyon örült, mert aznap van a kislány névnapja.

Fanni semmit sem sejtett, amikor meglátott, csak mosolygott, mivel ismertük egymást abból az időből, amikor benn feküdt a kórházban.

Átadtam neki a masinát, apukájával ki is bontották, nagyon örült neki, szóhoz sem jutott! Remélem, nagyon sok örömöd lesz benne!




Köszönjük Vass Viktória és Piacsek István felajánlását,

az ő játékaikkal még izgalmasabb percek várnak Fannira.




Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
2013. 03.09.

Emília (8 éves, Vácduka)



Emília izgatottan várta a napot, amikor megérkezik áhított ajándéka, a laptop. Neki ez roppant hasznos, mert iskolába nem járhat, és sok időt kell kórházban töltenie, így jól lefoglalja magát.

Igyekeztem nagy titokban szervezkedni, de mégis gyanús lett neki, hogy összegyűltek az osztály nővérei, a főorvos asszony és az édesanyja, meg a nagynéni is bejött vidékről.

Nagy volt a boldogsága, amikor átadtam a masinát!!
A kórházunk egyik dolgozója mese-és játék programokat telepített a gépre, tőlünk és a nővérkéktől pedig DVD-ket kapott. Emília szinte repdesett örömében és mindenkinek elújságolta, hogy mit kapott a Csodalámpától.




Köszönjük a KPMG Hungary ismételt támogatását!






László Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.02.27.

Balázs (17 éves, Székesfehérvár)


Balázs igazi számítógép-rajongó, papája szavaival élve: „kocka”.

A nagyfiú informatikából fog érettségizni, és ebben is segíteni fogja ez a csodamasina. Tudtuk, hogy Balázsnak a kezelések miatt komoly nehézségei vannak, szerettük volna felvidítani, lelkileg kicsit megerősíteni.

Mivel az influenza miatt a Tűzoltó utcai Klinikán zárlat volt, minden szervezőkészségemre szükség volt ahhoz, hogy a nagyfiú kezébe kapja laptopját.

Édesapja közvetítésével végül sikerült az ajándékozás!!




Köszönjük a Havervagy! közösségi portál ismételt támogatását!!




Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. 02.22.

Róbert (14 éves, Ercsi )

A 14 éves Robi, mint korosztályának minden tagja szereti a számítógépet, az internetezést! Alapítványunktól laptopot kért, amit a KPMG támogatásával hamarosan sikerült is teljesítenünk.

Mivel az influenza miatt a Tűzoltó utcai Klinikán zárlat volt, minden szervezőkészségemre szükség volt ahhoz, hogy a nagyfiú kezébe kapja laptopját. Végül megoldottuk az ajándékozást!

Képünk is mutatja: sikerült ismét örömet szereznünk.


Köszönjük a KPMG ismételt támogatását!







Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2013.02.22.




Nikoletta Loretta (4 éves, Somogysárd)


Niki négyéves kicsi lányként mivel is foglalkozna legszívesebben, mint a babákkal.

Elképzelt egy babaházat, amit a kertjükben fognak felállítani, és ott fog játszani kedvenc babáival.

Kívánjuk, hogy terveid teljesüljenek.


Köszönjük, hogy a Fundamenta Személyi Bankár / Angyal struktúra / kollektívájának segítségével ismét megvalósulhatott egy gyermek álma!








Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2012. 02.21.



Mária (15 éves, Sárospatak)



Marikát Budapesten és Miskolcon is kezelik, illetve minkét helyre visszajár kontroll és egyéb vizsgálatokra.

Tanulmányaihoz,- mivel informatika szakos tanuló egy gimnáziumban- nagyon jó volna egy laptop. Ilyen meggondolásból kért egyet a Csodalámpától.

Marika lakóhelyére vittük el kívánságának tárgyát. Édesanyjával telefonon beszéltük meg, hogy hétvégén elvinnénk a nagylánynak a laptopot. Kértük, ne mondja el lányának látogatásunkat, legyen igazi öröm és meglepetés számára. És tényleg nagy volt az öröm és meglepetés, amikor Csodalámpás trikóban becsöngettünk a kis kertes ház kapuján.

Marika el sem akarta hinni, hogy kívánságát tényleg teljesíti a Csodalámpa.

Reméljük, hogy a laptop használata megkönnyíti majd számodra informatikai tanulmányaidat.




Köszönjük az Ernst and Young Tanácsadó Kft. támogatását.



Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2013.február 24.

Tamara (9 éves, Zalacséb)



Ismét vidám esemény színhelyévé vált a Szent László Kórház területén lévő Demeter-ház. Tamara a Csodalámpa Dzsinnjétől egy igazi nőcis, rózsaszín Nikon fényképezőgépet kért.

A kislány öröme határtalan volt, mikor feleszmélt, hogy teljesült régi vágya. Rögtön beüzemeltük a gépet, kipróbáltuk az összes lehetőséget. A prospektus tanulmányozása közben jöttünk rá, hogy ezzel a csodagéppel, még víz alatt is lehet fotózni!

Tami féltve húzta magához ajándékát:

- Na, azt azért nem – mondta.


Remélem, mire a kislány fürödhet a tengerben, addigra megbarátkozik a víz alatti fotózás gondolatával is.




Köszönjük Pédl Mária magántámogatónk segítségét!!





Pallag Erika
kívánság koordinátor
Budapest, 2013. március 03.

Krisztián (8 éves, Lippó)



Krisztián 8 éves kisfiú. Az első osztályt épp elkezdte, mikor kiderült, hogy beteg! Hosszú heteken, hónapokon keresztül hősiesen tűrte a gyógyítás minden fázisát, s mindemellett szorgalmasan tanulmányozta a számok és betűk halmazát. Mikor decemberben hazamehetett, a már tanult betűkből alkotott szavakat, mondatokat, folyékonyan olvasta.

Mivel Krisztián még sokáig nem találkozhat osztálytársaival, barátaival, családtagjaival, ezért jó ötletnek tartottuk, hogy a Csodalámpa dzsinnjétől egy laptopot kért, mely segítségével skype-olhat a rég nem látott ismerősökkel, s a tanuláshoz is segítségére lehet a masina.

Egy „ambulanciás napon” randevúztam támogatóinkkal: Kéri Csabával és Hildával, akik a Havervagy! baráti társaság képviseletében adták át az ajándékot.

Krisztián nagyon zavarban volt, mikor Csaba elmondta, kik ők, és miért jöttek. Megilletődve vette át a laptopot. Hilda rögtön odaült a kisfiú mellé, és együtt üzemelték be a gépet. Krisztián gyorsan oldódott, örömmel vette birtokba az ajándékot. Támogatóink ellátták őt praktikus tanáccsal, ötlettel.
A vidám kis délelőttünknek hamar vége szakadt, mert Krisztiánékat várta a mentő, hogy hazaszállítsa őket Lippóra.

Reméljük, Krisztián, hogy kicsit feledtetjük veled a mindennapi nehézségeket, s nagyon sok kellemes és hasznos órát töltesz majd a laptoppal!




Köszönjük a Havervagy! közösségi portál támogatását!!








Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.02.07.

Gábor (15 éves, Szeged)



Gábor kérése egy Sony mobiltelefon volt.

Nagy meglepetés volt számára, mikor kiderült, hogy anyukájával együtt az Árkád cukrászdájába várom Őket. Számára ismeretlen csinos hölgyek is körülvették, de hamarosan kiderült, miért is.

Elérkezett a nap, mikor teljesült a vizsgálgatta az új készüléket, aminek nagyon örült, és végig mosolygott a "bajsza" alatt.




Köszönjük a Havervagy! közösségi portál támogatását!!








Lengyel Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2013. február 08.

Benedek (14 éves, Szeged)

A transzplantációs klinikán beszéltünk meg találkozást Benedekkel és édesapjával. Orvosaihoz utazott fel Budapestre Benedek, ezt az alkalmat használtuk fel a fiú kívánságának teljesítésére.

Laptopot kért Benedek, aminek nagyon örült, és elmondta az iskolai éves munkájának elkészítéséhez nagy segítséget fog jelenteni ez a saját számítógép.

Rövid ideig beszélgettem Benedekkel és édesapjával, mert megtudtam, sok elintézni valójuk van aznap délelőttre, több helyre is kell menniük, orvosokkal beszélniük, így elköszöntem, sok sikert és jó egészséget kívánva.




Köszönjük az Ernst and Young Tanácsadó Kft. ismételt támogatását.








Halmos Judit
kívánság-koordinátor
2013.02.12.

Rebeka (16 éves, Mosonmagyaróvár)

Rebeka, mint annyi tizenéves manapság, mit is kívánhatott volna, mint a jelenleg “menő”csodakütyüt, a tabletet, mely sok mindenre alkalmas.

Rebeka éppen Budapesten tartózkodott édesanyjával, és így az influenzajárvány miatti zárlat ellenére is sikerült a vendégházban átadni az ajándékát. Az ajándékot a támogató képviseletében Trencséni Piroska szponzorációs menedzser adta át Rebekának.

Boldog mosoly volt a jutalmunk, Rebeka kérdésünkre elmondta,hogy természetesen ért a tablet használatához.

A Budapest Week Publishing Valentin napi Gálájának tombola-bevételével támogatja a Csodalámpa Alapítványt. Rebeka kérésétis e támogatás révén teljesítettük.

Gyógyulást és még sok örömet kívánunk a jövőbeni terveidhez!



Rebeka nevében is köszönjük a Gála vendégeinek és régi támogatónk, a Budapest Week Publishing segítségét.

Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest,2012.03.05.



Vilmos (16 éves, Budapest)



Amikor először találkoztam Vilmossal a Tűzoltó u-i Klinikán, elmesélte, hogy a nála lévő laptopot kölcsönkapta, így nagyon szeretne egy olyan gépet, ami csak az övé.

Megkérdezte, hogy a Csodalámpa tudná-e teljesíteni ezt a kívánságát. Megörült a válaszomra, hogy igen, de elmondtam neki, hogy egy kicsit várnia kell, míg jelentkezik egy adományozó.

Az ajándékozásra Vilmos otthonában került sor, a fényképek elárulják a nagyfiú boldogságát!



Köszönjük a Horváth & Partners DLA Piper, továbbá a Hilton Budapest Hotel vezetőinek és munkatársaiknak, hogy támogatásukkal teljesíthettük Vilmos álmát.








Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
2013. március 04.


Diana (12 éves, Sajószentpéter)



Diát Miskolcon kezelik. Egy terápiára járnak minden nap. Ott értem utol a családot, és kértem, jöjjenek be hozzám, csodalámpás dolgokról szeretnék beszélgetni velük.

Csodálkozva léptek be a szobába, s nagyon nagy volt az öröm, amikor elmondtam, hogy nálam van az a laptop, amire Dia annyira vágyott, és szinte minden nap kérdezősködött.

Kedves Dia! Örömödben mi is osztozunk.




Köszönjük az Ernst and Young Tanácsadó Kft. támogatását.






Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2013. február 15.

Zoltán (15 éves, Jákfa)

Zoltán nagy focirajongó, szeretett volna egy X-BOX-ot FIFA 2013-as játékkal. Kívánságát rövid időn belül tudtuk teljesíteni. Nagyon örült mikor átadtuk a játékot, egyrészt mert a kívánsága teljesült másrészt a kórházban kezelésen volt. Ilyenkor nagyon lassan halad az idő…

Zoli összeállította az X-BOX-ot és elkezdett játszani a FIFA 2013-as játékkal. A kórházi normál képernyős tv-én is nagyszerű, szinte élethű kép volt. Csapatot, játékost…. lehet választani, a variációk pedig kimeríthetetlenek.

Zoli nagyon örült a játéknak kérte tolmácsoljam, hogy nagyon-nagyon köszöni, hogy kívánságát teljesítettük.



Köszönjük a Fércművek támogatását!






Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2013. február 07.

Csilla (14 éves, Nagydobos)



Csilla 14 éves nagylány, kezelés alatt áll és a kezelése még hónapokig eltart. A Csodalámpa Alapítványtól egy lap topot kért, mert ezen idő alatt így tudná tartani a kapcsolatot a testvéreivel, barátaival. De szeretne filmet nézni és zenét hallgatni.

Amikor Csillához bementem a kórterembe, és bejelentettem, hogy megérkezett a Csodalámpa ajándéka, a szeme elkerekedett a meglepetéstől, és örömében azt sem tudta, mit csináljon. Az édesanyja segített neki kicsomagolni a masinát, és azonnal is nekiláttak beüzemelni.




Köszönjük az Ernst and Young Tanácsadó Kft. támogatását.






Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2013.02.21.

Richard (15 éves, Debrecen)



Ricsi 15 éves nagyfiú, sokat van kórházban, kontrollokra is kell járnia, ezért a barátokkal, osztálytársakkal való kapcsolattartás céljából laptopot kért a Csodalámpa Alapítványtól. Az ajándék átadására a DEOEC Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiáján került sor.

Ricsi már akkor örült és mosolygott, amikor belépett az ajtón és meglátott a támogató cég képviselőivel, Juhász Kristóffal és Steierlein Alexával.

Nagyon örült, hogy végre teljesül a kívánsága.




Köszönjük a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. támogatását!







Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2013.02.21.

Levente (11 éves, Ibrány)



A 12 éves Levente súlyos betegségben szenved. Nehezen tud mozogni, járni, testszerte fájdalmai vannak. Az írás is nehezen megy neki, ezért a Csodalámpa Alapítványtól egy lap- topot kért, ami a tanulásban nagy segítséget jelent majd számára.

A találkozásra és az ajándék átadására a DEOEC Gyermekgyógyászati Intézet várójában került sor. Sikerült meglepetést szereznünk a támogató cég képviselőivel, Steierlein Alexával és Juhász Kristóffal.

Levente izgatott volt a kívánságteljesítéskor, és alig várta, hogy otthon beüzemelhesse laptopját.




Köszönjük a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. támogatását!







Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2013.02.21.

Gábor (5 éves, Hajdúböszörmény)



Az 5 éves hajdúböszörményi kisfiú éppen pihent, amikor megérkeztünk a kórházi szobájához, hogy teljesítsük a kívánságát. Meglepetés volt számára a nagy esemény, így amikor felébredt, minden porcikájával kifejezte az örömét, a kíváncsiságát.

Nagyon boldogan bontottuk együtt a nagy dobozt, amiben régi vágya, egy igazi távirányítós SIKU kamion volt. Korához képest meglepő tájékozottsággal vizsgálta az alkatrészeket, hiszen apró kamionja, traktorjai eddig is voltak, na de ez a nagy, és távirányítós!!! Anyukája szerint a „trüktor” Gáborka első szavai között szerepelt. Közben a kedves ápoló hölgy tette a dolgát a kis beteg körül, de itt most csak a kamion volt a fontos. Rögtön kitalált néhány dolgot, mi mindent fog szállítani rajta, rengeteg ötlete volt az összeszereléssel kapcsolatban.

Öröm volt látni az izgatottságát és az önfeledt játékosságát.

Segítsen át téged kicsi fiú ez a kamion a műtéten, és utána a felépülésben!




Mielőbbi gyógyulást kívánunk, sok-sok köszönettel az adományozó T. Attila felé!






Benkóczy Márta és Szverle Viktória
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. február 19.

Attila (17 éves, Görgeteg)



Attila egynapos kezelésen volt bent a klinikán, mikor át tudtuk adni neki a videokamerát, ami a kívánsága volt. Csendesen és szerényen fogadta az ajándékot, de tudtuk, hogy ez volt minden vágya!

A nagyfiú eddig minden évben részt vett egy a tűzoltóversenyen, amit idén csak nézőként láthat, de eltervezte, a kamerájával majd felveszi a többiek küzdelmét.



Köszönjük a támogatónknak, a GE Healthcare-nek az értékes ajándékot!









Lengyel Dóra és Russay Ildikó
kívánság-koordinátorok
Pécs, 2013.02.11.

Archívum

Archívum


Belépés