2010-07

Mónika ( 12 éves, Felsőörs )

Mónika Laptopot kért a Csodalámpa Alapítványtól, aminek átadására az őt kezelő 1-es számú Gyermekklinikán került sor, amikor vizsgálatra érkezett ide.
Édesanyjával persze előzőleg telefonon egyeztettem ezt az időpontot és sikerült meglepetést szerezni Mónikának az ajándéka átadásával, hisz ő csak az orvosa felkereséséről tudott. Meglepetten de bátran válaszolt a kérdéseimre. Örömmel vette át a Laptopot, ami segítség lesz számára a jövőben a tanulásban is, mint megtudtam, hiszen mostanában sokat hiányzott az iskolából és gondjaik voltak, hogyan kapják meg a leckét, mesélte az anyukája. Szerintem jó helyre került ez az ajándék, mert Mónika örült a meglepetésnek de édesanyja meg is hatódott, hogy teljesült lánya kívánsága.


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Mónika nevében is köszönjük!





Halmos Judit
Kívánságkoordinátor
Budapest 2010.07.19.

Marcell (4 éves, Hajdúszoboszló)

Marcell kerti játszóteret kért a Dzsinntől csúszdával, hintával. Fontos volt, hogy legalább két hinta legyen, hogy ikertestvére is tudjon vele együtt hintázni.
Várta Marcell a játékot és reménykedett, hogy még ezen a nyáron meg fog érkezni. Nem is sejtette, hogy én közben folyamatos telefonkapcsolatban vagyok édesanyjával és a játékot készítő bácsival. Addig szervezkedtünk, egyeztettünk, míg végre eljött a nagy nap. Marcellt és testvéreit átküldték a szülei játszani az unokatestvéréhez és csak annyit mondtak neki, hogy meglepetés készül.
Mire hazajöttek már ott várta őket az udvaron a csodaszép kerti játék. Boldogan vették birtokba testvéreivel és kis unokatestvérükkel. Igazi játszótéri hangulat volt a kertben!


Kívánunk Neked Marcell jó egészséget és sok vidám játékkal eltöltött órát!




A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Marcell nevében is köszönjük!





Palásti Ildikó
kívánságkoordinátor
Hajdúszoboszló,2010.07.20.

Nikolett Ágnes ( 10 éves, Érd )

Niki bár még csak 10 éves, de igazi hölgy. Így mi is lett volna fontosabb a számára, mint a szobáját újjá varázsolni?
A rokonoktól örökölt sötét berendezés helyett gyönyörű, hófehér bútorról álmodott, egy hatalmas , kényelmes ágyról, polcról.
Az IKEA áruházban gyorsan megtaláltuk ezeket a tárgyakat. Niki jókedvűen „röpködött” egyik helyről a másikra, reméljük, jókedve örökké megmarad.
Ezek után már csak praktikus dolgok következtek: pakolás, szállítás, szerelés, és végül összeállt a”CSODA”


Kívánjuk, sok boldog perced legyen ebben az új szobában , és azon kívül is.




A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Nikolett nevében is köszönjük!






Bakonyi Joli
Kívánság-koordinátor
Érd,2010. 06.30.

Antónia ( 8 éves, Tát )

Antónia kedves, mosolygós kislány, aki egy Esztergomhoz közeli településen él családjával ,és aki két testvérére is gondolt, amikor kívánt a Csodalámpa Dzsinnjétől. Kívánsága egy fából készült kerti babaház volt csúszdával, ahol mindannyian együtt játszhatnak majd…


Telt- múlt az idő, s az álomból valóság lett. A kislány boldogan, nagy várakozással fogadta az ajándékot, és amint összeszerelték, máris birtokba vette azt.


Köszönjük az International Women's Club Foundation of Budapest nagylelkű támogatását!






Panyik Henriette
Kívánság-koordinátor
Tát,2010.06.24.

Krisztofer ( 10 éves, Muhi )

Krisztoferrel a megismerkedésünkkor még nem nagyon tudtunk beszélgetni!
Azt megtudtuk beszélni, hogy mostanában nem fognak tudni strandra járni, de nagyon szeretnek, és van 2 lánytestvére, ezért szeretne kérni egy családi medencét, hogy otthonra tudjanak varázsolni egy kisebb strandot!
Amikor eljött a nap és családja körében átadtuk a kért ajándékát, nagyon - nagyon örült !
Hát még én amikor szaladt elénk, és oda bújt, megölelt bennünket. nem csak minket önkénteseket, hanem a Földgázszállító Zrt. munkatársát is Király Istvánt. Így köszönve meg, hogy teljesítettük a kívánságát! Számomra nincsenek erre szavak, amilyen boldogságot láttunk a kisfiú arcán!
Elmondta a család, hogy gyógytornász is jár hozzájuk, így legalább a vizi tornákat is meg tudják otthon tartani, nem kell a kórházba beutazni.
Reméljük felüdülést, sok boldog órát fog együtt a család eltölteni az „otthoni strandon”!
Köszönjük a családias fogadtatást és a finom süteményt!


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Cintia nevében is köszönjük!






Kónyáné Tímea, Törökné Zita
kívánságkoordinátorok
Muhi, 2010. július 6.

Krisztina (4 éves, Nyíregyháza)

A mindig mosolygós, cserfes Krisztike csak egy vérképkontrollra érkezett a szakrendelésre. Nagyon meglepődött, amikor azt kérték tőle, hogy jöjjön át az osztályra. Így kicsit megszeppenve érkeztek meg. Amikor előkerült a gyönyörű LEGO Álomház újra a régi volt, és boldogan mutatta meg mindenkinek a csodálatos ajándékot.


Használd egészséggel pici lány!

Köszönjük, hogy egy újabb gyermek álma válhatott valóra.




A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Krisztina nevében is köszönjük!






Szilágyi Krisztina
Kívánságkoordinátor
Debrecen, 2010. július 22.

Gréta ( 12 éves, Nyíregyháza-Sóstófürdő )

Gréta már nem is hitte el, hogy megkaphatja a laptopot, amit nagyon - nagyon szeretett volna!
Mivel nem Miskolcon laknak, csak akkor jönnek a kórházba, ha kontrol vizsgálaton kell megjelenniük. Így az átadást is úgy szerveztük meg, hogy egy ilyen napon adhassuk át az ajándékot!
Köszönet illeti az anyukát, mivel tényleg titokban tudta hetekig tartani, és teljesen meglepődött Gréta, amikor végeztek a gondozással és még mindig nem indultak haza, hanem felkerestek bennünket, önkénteseket.
A meglepetés és az öröm látszott Gréta arcán majd elmondta, hogy „nem is hiszi el, csípjük meg, hogy felébredje!”. Ezen szavak után már, nem is adta ki a kezéből többet a várva várt ajándékot! Mosolygott, mosolygott, mosolygott…
Reméljük továbbra is ilyen vidám maradsz, és sok hasznos dologra tudod majd a gépet használni!
Köszönet a Földgázszállító Zrt. támogatását, és a kis ajándékcsomagot, amit a cég képviselője Gémes Péter átadott Grétának!


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Gréta nevében is köszönjük!






Kónyáné Tímea és Törökné Zita
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2010. május 26.

Cintia ( 16 éves, Miskolc Lyukóvölgy )

Cintia 16 éves csendes, mosolygós nagylány.
Beszélegtéseink alatt kiderült, hogy nagyon szeretne egy LCD tévét a szobájába, hogy a nyáron kezdődő foci VB-t tudja nézni!
Amikor felhívtam telefonon, hogy érdeklődjek, hogyléte felől, és kérjem az anyukáját a telefonhoz, nem lehetett előle eltitkolni, hogy nemsokára övé a várva várt LCD televízió!
Zsíros Istvánnal – aki a támogatót képviselte – együtt adtuk át Cintiának a készüléket.
Reméljük, sok izgalmas percet tudsz majd a TV előtt eltölteni, amíg a VB-t nézed!
Köszönjük a Földgázszállító Zrt. támogatását, hogy ismét egy boldog nagylány arcát láthattuk!


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Cintia nevében is köszönjük!






Kónyáné Tímea, Törökné Zita
kívánságkoordinátorok
Miskolc, 2010. május 19.

Bettina (16 éves, Tiszavasvári)

Bettina, a 16 éves nagylány, kezelésre érkezett az osztályra. Szerencsére jól veszi az akadályokat, így elég kevés időt kell bent töltenie a klinikán. Most is, mint mindig jókedvűen, mosolygósan érkezett meg, és az első kérdése az volt, hogy kölcsön tudom-e adni a benti laptopot. Sajnos a bentit nem tudtam, mert az már foglalt volt, de helyette sokkal nagyobb meglepetésben volt része, mert átadtam neki az ajándékát, egy saját laptopot.


Használd egészséggel Bettina!

Köszönjük, hogy egy újabb gyermek álma válhatott valóra.




A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Bettina nevében is köszönjük!





Szilágyi Krisztina
Kívánságkoordinátor
Debrecen, 2010. július 21.

Regina ( 7 éves, Lakitelek )


Különleges meglepetésekkel, Riczu Regina kívánsága teljesült 2010. július 14-én. Regina – természetesen orvosi engedéllyel - trambulint kért a Csodalámpától, amelyet elszállítottunk Lakitelekre. Ott találkoztunk Szűr Antallal, aki a támogató cégtől érkezett.

Amíg a férfiak szerelték a trambulint, mi, lányok, lerajzoltuk a rajzfilmből ismert Gyémántkastélyt, a főszereplőket: Lianát, Alexát, illetve Reginát és mellé Regina egy barátját, Csongort (a rajz minden szereplője trambulinon ugrál).

És még hátra volt egy meglepetés…
A háttérben a Gong Rádió szólt, délután 6 órakor Gémes Ildikó mondott híreket, majd egyszer csak elkezdődött a kívánságműsor Riczu Regina kedvenc dalával!

„Remélem nagyon-nagyon, hogy Regina figyel ránk, ezt a kívánságot nem másnak köszönheti, mint a Csodalámpa Alapítványnak. Kedves emberek, én meg is néztem ezt a webcímet, hogy ők mivel foglalkoznak. Hát, egy nagyon kedves alapítvány” – mondta a műsorvezető.

Már jó ideje szólt a United száma, amikor a meghatottságon felülkerekedve végre valaki meg tudott szólalni, hogy épp kész a trambulin és a kedvenc dalra ugrálva ki is lehet próbálni!

Hajnalban még a Nap is más – ezt énekelte a United együttes, és Regina önfeledt ugrálását látva mi is újjászülettünk.


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Regina nevében is köszönjük!






Kapás Csilla, Kapás Ferenc
kívánság-koordinátorok
2010.07.15. Lakitelek

Laura ( 3 éves, Pellérd )

Laura kívánsága egy kerti hinta, csúszda és mászóka volt. Testvérével először nem értették, kik ezek a bácsik, akik fából valamit építenek. Nagy figyelemmel nézték és amint felkerült a hinta, már mosolyogtak is. Mindent egyszerre akartak kipróbálni. Apának kellett a hintát lökni és a csúszdára feltenni. Nagy volt az öröm, mert most az udvarban van a játszótér, és nem kell szabad hintára várni, így egyszerre tudnak a testvérével hintázni.


A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Laura nevében is köszönjük!






Bezdánné Végh Tünde és Szabó László
kívánság-koordinátorok
Pellérd, 2010.07.14.

Tisztelt Csodalámpa Alapítvány! Kedves Jótevőink!

Kislányom Laura a mai napon kapta meg az önök ajándékát, a játszóteret. Nagyon szépen köszönjük a segítségüket, a kedvességüket, hogy kislányomnak (és persze kisfiamnak is) ilyen örömet okoztak. Délután már egy nagyot hintázott és csúszdázott imádja a játszóteret. Biztos vagyok benne, hogy hosszú - hosszú ideig favorit játék lesz az Önök ajándéka.

Különösen köszönöm Bezdánné Végh Tünde munkatársuknak a segítségét és személyes kedvességét, amelyet kisgyermekünk felé tanúsít.

Kislányom műtétre vár, mely feltehetően a jövő héten lesz, azt követően bízunk benne, hogy a centrális kanül eltávolításával megnyílik a lehetőségek tárháza és az önfeledt játék, a kedves gyermekkacaj veszi át ismét az uralmat a házunkban, a kertünkben és a kerti játékokon.

A magam és gyermekeim nevében nagyon szépen köszönöm az Önök értékes segítségét! Jó egészséget kívánok Önöknek!

Üdvözlettel:
×××××××× László


Katrin Rebeka ( 6 éves, Salgótarján )

Katrin egy aranyos, édes kislány, akivel anyukája, amikor megérkeztünk a Bókay utcai Gyermekklinikára, nagy csatát vívott, hogy megigya a nem túl étvágygerjesztő gyógyszerét. Amikor azonban meglátott minket, azonnal tudta, hogy az ajándékát hozzuk, és jobb, ha szót fogad, mert még a végén a Csodalámpa dzsinnje elszáll. Miután elfogyasztotta napi gyógyszeradagját bevonultunk kis szobájába, és megtörtént az ajándék átadása.

Katrin megkapta a hordozható DVD-jét, amelyet azért kért, mert vesetranszplantációja miatt sajnos nagyon sok időt kell kórházban töltenie, és így meséket nézve a hosszú napok csak röpke pillanatoknak tűnnek.

Kicsit elbeszélgettünk vele, megmutattuk hogyan és miként kell működtetni a gépet, és mikor kellőképpen elmerült Süsü, a sárkány világában, szép csöndben elmentünk.




A kívánságot az támogatásával




teljesítettük. Katrin Rebeka nevében is köszönjük!





Lángh Zsófia,Barabás Réka
Kívánság-koordinátorok
Budapest 2010.07.07.

Boglárka ( 5 éves, Beloiannisz )

Bogi 5 éves kislány, aki nagyon szeret a kertjükben játszani, egy igazi csúszdára vágyott.

A Csodalámpa dzsinnje, és az FGSZ munkatársainak segítségével megszülethetett az álom. A héten, míg Bogikát a klinikán kezelték, kiszállították a faanyagot, és az FGSZ kápolnásnyéki kollégái vállalták a játék összeszerelését. Sietve dolgoztak, mert tudták, igazi meglepetésnek kell elkészülnie péntekre, mikor a kislány hazatér.
A kooperálás jól sikerült, Bogi szája tátva maradt, ahogy kiszállt az autóból…
Sok jó ember összefogásával hihetetlenül nagy örömet sikerült ismét szereznünk.


Köszönjük, a FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását, munkatársainak fizikai munkáját, valamint Fett Gábornak és Nagy Ildikónak a személyes jelenlétet az átadásnál.


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Kinga Alexandra nevében is köszönjük!






Bakonyi Joli
Kívánság-koordinátor
Beloiannisz 2010. 07.09.

Kinga Alexandra ( 7 éves, Miskolc )


Kingával és szüleivel a reptéren találkoztam.
Kinga nagyon izgatottan várta már az utazást, szülei is izgultak, mert ilyen hosszú útra eddig még nem mertek elindulni. A repülőutat Kinga nagyon élvezte, és a Londonba való érkezés után és egy percet se szeretett volna elvesztegetni, lehetőség szerint mindent látni akart még aznap...

A másnapi rövid séta után 10 órakor a British Tours szervezésében egy 3 órás városnézés következett, ahol megláthattuk a város azon pontjait, amelyek a Harry Potter film jeleneteiben fontos szerepet játszottak. Pl. amikor Harry Potter rosszul mondta ki az uticél nevét, és Hagrid mentette ki a szűk utcából, vagy a falszakasz a vasútállomáson, ahol a 9 ¾ -ik vágányra lehetett bejutni; az épület, ahol Ron és Harry az átjáró lezáródása után a repülő autóba ülve körberepülik azt; a piac, ahol a Harry Potter is bevásárolt az iskolára készülve! Persze ezeken felül is rengeteg mindent láttunk, reggelig sorolhatnánk...
A szervezett városnézés délután ½ 3 körül ért véget, ekkorra Kinga és mi is nagyon megéheztünk, és a Hide Parkban piknikeztünk egyet. Majd a Buckingham palota felé vettük utunkat. A palota elötti téren kicsit elidőztünk majd mentünk tovább a Green Parkon keresztül a Big Ben irányába, végül vízre szálltunk és meg se álltunk a Tower Bridge-ig.
Harmadnap reggeli után rögtön az Oxford Street–et céloztuk meg, ahol is egy hétemeletes játékboltba is ellátogattunk, ahol természetesen Kinga is talált neki tetsző játékot. A Piccadilly Circus hatalmas kivetítőit is megcsodáltuk, és a tér sarkán található "Hiszed vagy sem" kiállítást is végigbarangoltunk, ahol nem utolsó sorban a tükörlabirintusban sikeresen el is tévedtünk. Kisebb levezető séta után a híres London Eye-ra is felültünk, és gyönyörködhettünk a szemünk elé terülő város látványában.

Negyedik nap Kinga kérésére a Természettudományi Múzeum bejárása következett, és végül a British Múzeum múmiáit is felkerestük.


Felejthetetlen négy napot töltöttünk itt. Kinga felkészültsége, tájékozottsága engem is ámulatba ejtett, ő volt a mi kis idegenvezetőnk!!!


A kívánságot a a a és a támogatásával



teljesítettük. Kinga Alexandra nevében is köszönjük!





/ 10




Kiss Viktor
Kívánság-koordinátor
London, 2010.07.05.

Adrienn ( 14 éves, Monor )

Sajnos Adrienn kishúgához hasonlóan krónikus betegségben szenved amelyet nála decemberben diagnosztizáltak. Súlyos betegsége miatt tél óta még az iskolai tanórákon sem tudott részt venni, ezért Alapítványunktól egy laptopot kért amellyel betegsége ellenére tudja tartani a kapcsolatot osztálytársaival és e mellett tanulni és leckét írni is tud rajta.
Meglepődötten és nagy örömmel vette át a gépet, kinyitotta megcsodálta és őszinte mosollyal köszönte meg a hozott ajándékot!


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Adrienn nevében is köszönjük!






Halmos Jutka és Barabás Réka
Kívánság-koordinátorok
Budapest 2010. 07. 09.

Vivien (16 éves, Dalmand-Szekszárd)


Szombat délelőtt a megbeszélt időben érkeztünk Szekszárdra. Vivien nagyon mosolygott, amikor beléptünk a szobájába, mert már várta az érkezésünket. A kért laptopot mindjárt bekapcsolta és mutatta húgának és barátnőjének. A mai programját felborítottuk, mert már csak a számítógépről fog szólni az egész nap. Készült előre, mert az internet megosztás már megvolt, csak a kábelt kellett a gépre csatlakoztatni. Mindjárt felkereste kedvenc oldalait. Megvolt Vivien nagy öröme és ezt fokoztuk még a Csodalámpás pólóval, amit nagy örömmel fogadott.
Vivien köszöni a támogatónak, a Provident Zrt-nek, hogy kívánságát teljesítették.




A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Vivien nevében is köszönjük!






Bezdánné Végh Tünde és Szabó László
kívánság-koordinátorok
Szekszárd, 2010. 07. 03.

Martin ( 14 éves, Zalaegerszeg )

2005. telén hallottam először a televízióban a Csodalámpa Alapítványról. A műsor láttán a könnyeim kijöttek, hogy a mai "csak kapok" világban létezik egy alapítvány, aki adni akar, ráadásul beteg gyermekek javára. Magam is 3 gyermekes anyuka lévén át tudtam érezni a szülők bánatát, küzdelmét és a gyerekek kívánságának teljesülése felett érzett örömét. Azonnal kapcsolatba léptem Évával és lelkes csapatával, hogy szeretnék önkéntesként velük tartani. Levélben és telefonon is részletes tájékoztatást kaptam az alapítványról és lelkesítést a leendő munkámhoz.
Sajnos az első segítségnyújtás sokat váratott magára. Zala megyében most kezdünk "felnőni" a feladathoz, hogy a beteg kisgyerekeket összehozzuk a kívánságteljesítőkkel. Több évig "szunnyadtam" a feladatom felett. Az első kívánságteljesítésem közvetve történt, egy kamasz fiút segítettem hozzá, hogy Görbicz Anitával találkozzon, de személyesen a találkozón nem vettem részt. Kolléganőim elmondása alapján tudom, hogy nagyon jól sikerült a találkozás.


2010. tavaszán budapesti kolléganőim - Márti és Joli - látogatást tettek kórházunk Gyerekosztályán és ott bemutatták az alapítvány tevékenységét. Ezután már felgyorsult a kívánságteljesítési folyamat. Sikerült nekem is abban az örömben részesülnöm, hogy egy tolószékhez kötött életvidám, okos kisfiúnak a kért laptopot átadjam. Az adományozó úrral­ Farkas Lászlóval- közösen adtuk át az ajándékot. A kisfiú izgatottan várta érkezésünket szüleivel együtt. Az átadás nagyon jól sikerült - hála Martinnak, aki hatalmas ismeretanyaggal rendelkezik a számítástechnikáról, Farkas Lászlóval azonnal belemerültek a számítógépezés rejtelmeibe. Laci nagyon kedvesen, közvetlenül, egyenlő partnerként beszélgetett a kisfiúval, ami elősegítette, hogy az átadás egy bensőséges ünneppé váljon. A szülők velünk együtt meghatódva örültek Martin örömének. Az alkalomról Farkas László jóvoltából nagyon szép képek készültek. Az idő hamar elszállt, elbúcsúztunk a családtól, gondolván, hogy Martin alig várja, hogy birtokba vehesse új kincsét. Jó egészséget kívántunk neki az ajándék használatához és megígértük, hogy ezen keresztül tartjuk a kapcsolatot továbbra is.


Így sikerült az első személyes csodalámpás kívánságteljesítésem. Nagyon találó a Csodalámpa név, hisz igazán úgy éreztük magunkat egy pillanatra, mint a mesebeli Dzsinn, aki gazdája kívánságát teljesíti.


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Martin nevében is köszönjük!





Varga Andrea
Kívánság-koordinátor
Zalaegerszeg, 2010.05.20.

Laura (3 éves, Nyíregyháza)

Gyönyörű kislány, szép barna szemekkel!
Szerető szülők, akik képesek arra, hogy Laurának megteremtsék mindazt, ami ahhoz kell, hogy majdan csak egy rossz álom legyen ez az időszak! A Nyíregyházán élő Lauráért sokan összefogtak! Volt koncert, melynek bevétele hozzásegítette a szülőket ahhoz, hogy őssejt beültetést is igénybe vehessenek. A Csodalámpától az Édesanya fejlesztő udvari játékot kért. Ezt a speciális "fészket" egy ügyes mesterember segítségével állították fel az udvaron. Laura még csak szülői segítséggel tudott ringatózni benne, de ez az a játék, ami nagyon jó segítség lehet a koordinált mozgás fejlesztésében!


A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Laura nevében is köszönjük!






Nagy Olga
Kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2010.06.08.

Gergő ( 8 éves, Törtel )


Mikor először találkoztam Gergővel a Tűzoltó utcai II. sz. Klinikán, kicsit bágyadt volt a kezeléstől. Kezdtem neki mesélni a csodalámpáról,a dzsinnről, de valahogy láttam a láztól csillogó szemében, hogy ő már régen megálmodta, mit is kérne a dzsinntől és csak arra vár, hogy ezt megsúghassa nekem: PSP-t szeretne, és miután rajong az autóversenyzésért, szeretne egy olyan játékot hozzá, amiben őrülten száguldoznak a szuper versenyautók.


Közeledett Gergő születésnapja, amit szerencsére az ünnepelt otthon tölthetett a családi fészek melegében, de az ünneplés után néhány nappal ismét kezelésre kellett jönnie a kórházba. Addigra a dzsinn előkészítette a meglepetést Gergő számára, akit a visszaérkezés első napján látogattam meg, de nem találtam a kórteremben. Kis társai elirányítottak a Játszóházba és mikor beléptem, egy vidáman nevetgélő férfitársaság közepébe csöppentem. Boldogan láttam, hogy Gergő már sokkal jobban érzi magát, együtt játszik és kuncog a többi kis huncutkával. Nagy lett az izgalom, mert a gyerekek sejtették, hogy valaki álma hamarosan valóra válik, de talán Gergő gondolta legkevésbé, hogy a csodalámpa dzsinnje az ő kívánságát teljesíti. Őszintén meglepődött, mikor a kezemben lévő csomagot átadtam neki. Megkezdődött az izgatott kicsomagolás, a PSP már előre fel lett töltve, így Gergőnek nem maradt más feladata, mint betenni az ajándékba kapott autós játékot és máris kezdődhetett a száguldás. A boldog kisfiú büszkén mutatta megvalósult álmát kis betegtársának Alexnek, és a két jóbarát körül lassan megszűnt a külvilág, önfeledten adták át magukat a játék örömének.


Kicsi Gergő, kívánunk neked boldog szülinapot, mielőbbi teljes gyógyulást, és kívánjuk , hogy teljen sok-sok örömöd a kapott ajándékban.


Köszönjük az International Women's Club Foundation of Budapest nagylelkű támogatását!






Sipos Zsuzsanna,Barabás Réka
kívánság-koordinátorok
2010.julius 05.

Ede ( 3 éves, Jánoshalma )


Edének már csecsemő korában kiderült betegsége, amin csak a csontvelő transzplantáció segített. Az erőtől duzzadó mosolygós fiúcska érkezésünkkor elég nyűgös volt, mivel ebben az időben aludni szokott, de a kedvünkért a szülei nem fektették le egy ki délutáni szunyókálásra. Apuka tudta a módját, hogyan lehet a kisfiát felvidítani és hamarosan mosolygós arccal jött ki közénk először a nappaliba, majd ki az udvarra, ahol boldogan vette birtokba a csúszdát.
Úgy gondolom boldogságát a képek is visszaadják!


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Ede nevében is köszönjük!






Lengyel Andrea ,Mészáros Zoltán és Börcsök Abigél
Kívánság-koordinátorok
Jánoshalma, 2010.július 1.

Ákos ( 13 éves, Hódmezővásárhely )


Ákos izomsorvadásos betegségben szenvedő gyermek, kinek kívánsága egy laptop volt, amit bárhová könnyen magával tud vinni.A halk szavú nagyfiú, nagyon örült érkezésünknek,és annak hogy kívánsága ilyen gyorsan teljesült a Provident jóvoltából.
A laptop mellé még ajándék könyveket is kapott, hogy a sok játék és netezés mellett ne feledkezzen meg az olvasásról sem.


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Ákos nevében is köszönjük!






Lengyel Andrea ,Mészáros Zoltán és Börcsök Abigél
Kívánság-koordinátorok
Hódmezővásárhely, 2010. június 30.

Roland ( 13 éves, Budakeszi )

Roland 13 éves. Egy laptopot kért az Alapítványtól. Az iskolai évzáróünnepség után hazaérkezve várta az új laptopját. Mikor megérkeztünk láttam a szemében az izgatottságot, bár felénk nehezen mutatta ki érzéseit. Később anyukája mesélte, hogy Roland azt mondta „a torkomnál dobog a szívem”. Amióta hazaért a suliból, azóta figyelte az autónkat, úgy várta, hogy mikor érkezünk már. Egyszer csak látott egy fekete autót, ami egyszer felfelé megy az utcában, aztán lefelé, majd megint vissza. Ezek voltunk mi. Bementünk a házba, ahol két szép kutya köszöntött minket, és átadtuk Rolandnak a laptopot, amire annyira vágyott. Szép nyarat kívánunk Rolandnak!
Örülünk, hogy a nyáron barátaival már így tudja tartani a kapcsolatot.


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Péter nevében is köszönjük!






Márk Judit, Tunyogi Orsolya
kívánság-koordinátorok
Budakeszi, 2010.06.22.

Réka ( 4 éves, Békéscsaba )

Rékáékhoz egy esős szombati napon kopogtattunk be a hatalmas doboz ajándékkal, mely Réka kívánságát, egy műanyag kerti házikót rejtett.
A nagy kék szemek boldogan nevettek ránk, amikor elkezdődött a házikó összeállítása, amiben az egész család és a segítők is részt vettek. Az eleinte szégyenlős kislányból az idő múlásával az a csacsogó kis óvodás lett, akit a klinikán is már megismertünk.
A kész házat testvérével együtt vették birtokba, amit az eső miatt a szobában kényszerültünk felállítani. A gyerekeket, ez cseppet sem zavarta és a délutáni uzsonnájukat már a kisház asztalánál fogyasztották el.


Köszönjük az International Women's Club Foundation of Budapest nagylelkű támogatását!!






LengyelAndrea ,TúriEdit,LengyelGábor
Kívánságkoordinátorok
Békéscsaba,2010.június.26.

Péter (12 éves, Baksa)

Péter egy számítógépet kért a Csodalámpától. Van ugyan egy öreg asztali gépük, amit a húgával közösen használtak, de nehezen tudták megbeszélni ki mikor használja. Beszélgetésünk során kiderült, leginkább egy hordozható gépnek örülne. Péter betegsége miatt tolószékkel tud csak közlekedni, így praktikusabb egy hordozható gép, mert a laptopot akár az ágyában is tudja használni .
Péter megígérte húgának, hogy kétgépes játékot is fognak játszani, és majd kipróbálhatja az ő gépét is. Péter köszöni a támogatónak ezt a szép ajándékot.


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Péter nevében is köszönjük!





Bezdánné Végh Tünde és Szabó László
kívánság-koordinátorok
Baksa, 2010. 06. 26.

Klaudia (17 éves, Piskó)

Klaudia a kórházban sokat ült a játszó szobában a számítógép előtt. Nem is csodálkoztunk, hogy egy laptop lett a kívánsága. Az egyik mesesarok délutánon beszélgettem vele, és mondta, a laptop mellé szeretne egy olyan Csodalámpás pólót, amilyent én viseltem. Nem tudott az érkezésünkről, de amint meglátott minket nagyon megörült. Átadtuk a laptopot és a megbeszélt méretű Csodalámpás pólót, ami már majdnem jobban érdekelte, mint a gép. Kis idő múlva bekapcsolta a számítógépet és már talált is rajta egy játékot. Nagy boldogan belemerült a játékba. Édesanyja ígérte az internet is be lesz kötve, és akkor teljes lesz a boldogság.


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Klaudia nevében is köszönjük!






Bezdánné Végh Tünde és Szabó László
kívánság-koordinátorok
Piskó, 2010. 06. 28.

Gergely ( 16 éves, Budapest )

Gergely 16 éves , egy asztali számítógépet kért az Alapítványtól, amit saját igényei szerint állított össze a nagyobb testvérei, és édesapja segítségével. Az évzáró napján érkeztünk a meleg hangulatú családi házba, ahol Gergely a tornácon várta érkezésünket, kíváncsi mosoly kíséretében kukucskált a bejárati ajtó felé, nézte a nagy dobozt, melynek kinyitása rá várt....
Szépen előbukkantak az alkatrészek a dobozból, és amíg a számítógép összeállt, Gergely egyik tanítója, szülei, testvére és mi lányok, megvitattuk az iskolai évet, a nyári programot, és nagyon kellemesen telt az idő addig is, amíg egyszer csak be lehetett kapcsolni a gépet, és Gergely boldogan nézegette, hogy a nyári szünidőben már a saját gépéről fogja tartani a kapcsolatot a diáktársakkal.
Felejthetetlen élményt szerzett nekünk Gergely szép, tiszta mosolya és boldogsága, hogy végre neki is saját gépe van.
Köszönjük a meleg, családias délutánt...


Köszönjük a nagylelkű támogatását!






Márk Judit és Tunyogi Orsolya
Kívánság-koordinátorok
Budapest, 2010. 06.22.

Erik (11 éves, Törökszentmiklós-Surjány)

Erik sokáig gondolkozott, hogy mit is kívánjon a Csodalámpától. Végül úgy döntött, hogy egy Playstation 2-t kér. Nagy meglepetés volt a számára, amikor egy meleg pénteki napon átadtam neki a várva várt ajándékot. A csomag tartalmazott egy Karaoke játékot is. Szerencsére Erik haza mehetett a hétvégére. Hétfőn pedig boldogan újságolta az Édesanyjával, hogy milyen jót énekeltek a hétvégén. További jó éneklést kívánok!


Köszönjük, hogy egy újabb gyermek álma válhatott valóra!




Köszönjük az International Women's Club Foundation of Budapest nagylelkű támogatását!






Szilágyi Krisztina
Kívánság-koordinátor
Törökszentmiklós-Surjány,2010. június 25.

Archívum

Archívum


Belépés