Gergő ( 8 éves, Törtel )


Mikor először találkoztam Gergővel a Tűzoltó utcai II. sz. Klinikán, kicsit bágyadt volt a kezeléstől. Kezdtem neki mesélni a csodalámpáról,a dzsinnről, de valahogy láttam a láztól csillogó szemében, hogy ő már régen megálmodta, mit is kérne a dzsinntől és csak arra vár, hogy ezt megsúghassa nekem: PSP-t szeretne, és miután rajong az autóversenyzésért, szeretne egy olyan játékot hozzá, amiben őrülten száguldoznak a szuper versenyautók.


Közeledett Gergő születésnapja, amit szerencsére az ünnepelt otthon tölthetett a családi fészek melegében, de az ünneplés után néhány nappal ismét kezelésre kellett jönnie a kórházba. Addigra a dzsinn előkészítette a meglepetést Gergő számára, akit a visszaérkezés első napján látogattam meg, de nem találtam a kórteremben. Kis társai elirányítottak a Játszóházba és mikor beléptem, egy vidáman nevetgélő férfitársaság közepébe csöppentem. Boldogan láttam, hogy Gergő már sokkal jobban érzi magát, együtt játszik és kuncog a többi kis huncutkával. Nagy lett az izgalom, mert a gyerekek sejtették, hogy valaki álma hamarosan valóra válik, de talán Gergő gondolta legkevésbé, hogy a csodalámpa dzsinnje az ő kívánságát teljesíti. Őszintén meglepődött, mikor a kezemben lévő csomagot átadtam neki. Megkezdődött az izgatott kicsomagolás, a PSP már előre fel lett töltve, így Gergőnek nem maradt más feladata, mint betenni az ajándékba kapott autós játékot és máris kezdődhetett a száguldás. A boldog kisfiú büszkén mutatta megvalósult álmát kis betegtársának Alexnek, és a két jóbarát körül lassan megszűnt a külvilág, önfeledten adták át magukat a játék örömének.


Kicsi Gergő, kívánunk neked boldog szülinapot, mielőbbi teljes gyógyulást, és kívánjuk , hogy teljen sok-sok örömöd a kapott ajándékban.


Köszönjük az International Women's Club Foundation of Budapest nagylelkű támogatását!






Sipos Zsuzsanna,Barabás Réka
kívánság-koordinátorok
2010.julius 05.

Archívum


Belépés