2005-01

Zsuzsa (15 éves, Balatonalmádi)

Zsuzsanna (15 éves) Veszprém-megyében, Balatonalmádiban lakik testvérével és édesanyjával, nagyszüleinél. Szűkös anyagi körülmények között élnek, hiszen édesanyjuk egy keresetből tartja fenn a családot. Kis házukban nagy szeretetben élnek. Van egy számítógépük, melyet külső segítséggel kaphattak meg a gyermekek.

Zsuzsanna régi vágya volt, hogy fényképezhessen, illetve fényképeket szerkeszthessen. Ehhez kért alapítványunktól egy digitális fényképezőgépet.

A kívánság teljesítésére 2004. december 25-én került sor, így még az átadás a karácsonyi ünnep fényét emelhette. Zsuzsanna boldogan vette birtokba az ajándékot, mellyel reméljük rengeteg gyönyörű képet készíthet majd.

Talán még nekünk is küld néhányat...

Vicai Zsolt kívánságkoordinátor


Bence (11 éves, Budapest)

Idézet Bence édesapja naplójából:
2004 december 10.

Megérkezett a levél Debrecenből. Azt tartalmazza, amiről már telefonon beszámoltak. Nem fontos a sok latin kifejezés, a lényeg a végén tömören megfogalmazott vélemény: komplett remisszió valószínű.

Bence mindig is nagy focirajongó volt (kedvence David Beckham), és még a hosszú és fáradságos kezelések alatt is a délutánjait rendszeresen édesapjával a lakásukhoz közeli focipályán töltötte. Bencének a nagy álma az volt, hogy legyen egy igazi Real Madrid meze (persze Beckham 23-asát választottuk). Az igazi meglepetés azonban csak az átadáskor következett.

Bence nagy Újpest rajongó. Amikor 2005. január 12-én bekopogtunk, Bence édesanyjával együtt nyitott ajtót és nem hitt a szemének, amikor nagy kedvence, az Újpest focistája Simek Péter (Gyorsvonat) állt az ajtóban. 2 órán keresztül beszélgettünk, Péter mindenféle jótanácsokkal látta el Bencét, beszélgettek fociról, a gyógyulásáról, kutyákról és sok minden másról.

Nagyon gyorsan elrepült az együtt töltött 2 óra. Távozáskor Simek Péter megígérte Bencének, hogy elküldi neki a saját Újpest mezét is!

Márkus Mónika, Dudás Péter


Máté (9 éves, Kapuvár)

Máté Győr-Moson-Sopron megyében, Kapuváron lakik nagyszüleivel. A kórházban a vesekezelések alatt rendszeresen szokott számítógépezni. Családja anyagi helyzetük miatt nem tudott neki saját számítógépet vásárolni, ezért fordult alapítványunkhoz.

A PC-t 2005. január 16-án adtuk át részére otthonában. Máté nagyon várta az ajándékot, melyet odaérkezésünk után nyomban birtokba is vett. Ez úton is sok örömet kívánunk neki a számítógép használatához!

Karsai Szilvia segítő,
Vicai Zsolt kívánságkoordinátor

Réka (15 éves, Zalaegerszeg)

Réka (15 éves) Zalaegerszegen lakik családjával. Informatikus szeretne lenni, azonban betegsége miatt jelenleg nem járhat iskolába.

Tanulmányaihoz egy 1 évre szóló Internet előfizetést kért alapítványunktól. A legnagyobb helyi szolgáltató, a Zalaszám Informatika Rt. támogatásával válthattuk valóra Réka kívánságát, egy éven át ADSL technológiával szélessávon szörfözhet a neten. Reméljük, az Internet segíti őt a tanulásban és a kikapcsolódásban.

Vicai Zsolt koordinátor

A kívánság teljesítésében közreműködött:

Dominik (4 éves, Pétfürdő)

Dominik Veszprém megyében, Pétfürdőn lakik. Ideje nagy részét édesanyjával tölti, mert nehéz szociális körülményeik miatt édesapja otthonuktól távol vállalt munkát.

Házuktól nem messze forgalmas vasúti pályaudvar található, így gyakran találkozhat igazi vonatokkal, melyek iránt nagyon érdeklődik. Kívánsága egy villanyvasút készlet volt személy és teherszállító vagonokkal, valamint fákkal és sorompóval. 2004. december 24-én, közvetlenül szenteste előtt adtuk át részére a kért ajándékot, mely nem sokat időzhetett a fa alatt, ugyanis azonnal kibontásra és összeszerelésre került. Dominik és szülei nagyon megilletődtek, hogy ilyen szép ajándék is kerülhetett a fa alá. Az újdonsült vasúttulajdonos boldogan játszott a vonattal, melyről nem nagyon lehetett elterelni a figyelmét.

Vicai Zsolt koordinátor

Adrienn (9 éves, Kópháza)

Taschek Adrienn (9 éves) Kópházán lakik. Egy számítógépet szeretett volna kapni, amivel nemcsak játszani tud, hanem betegsége miatt bekövetkezett iskolai lemaradását is pótolhatja.

A gép átadására 2005. január 10-én került sor, amikor Adrienn és szülei Budapesten, a Transzplantációs Klinikára jöttek felülvizsgálatra. Adrienn és szülei izgatottan jöttek a Klinika portájára, majd a Kórház elé, ahol átadtuk a számítógépet.

Adrienn nagyon örült, a billentyűzetet nem is adta ki a kezéből, ő vitte egyik autóból a másikba, "Mennyi minden!" felkiáltással reagált a monitorra, billentyűzetre, egérre, de még a kábeleket is érdeklődéssel szemlélte.

Kiss Anita, Fodor Zsuzsa

Adrienn köszönő levele...


Lívia (6 éves, Nagykanizsa)

Lívia Zala megyében, Nagykanizsán lakik édesanyjával. Bátyja munkahelyén már viszonylag régóta játszhatott számítógépen. Kívánsága az volt, hogy karácsonyra szeretne egy saját PC-t kapni, sok-sok játékkal.

Kívánsága 2004. december 19-én teljesült, átadtuk számára a harminc-egynéhány játékkal felszerelt személyi számítógépet. Ismét beigazolódott a mondás, miszerint "nem lehet elég korán kezdeni", ugyanis a 6 éves kislány nagyon ügyesen kezelte a billentyűzetet, így SuperMario az ismert játékember pillanatok alatt több pályán is átszáguldhatott.

Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Vicai Zsolt koordinátor


József Krisztián (9 éves, Százhalombatta)

December 17-én este végre teljesült a 9 éves Fogas Józsi kívánsága: a Wigwam klubban fellépő Hooligans együttessel találkozhatott a koncert előtt az együttes öltözőjében. Józsit édesapja kisérte el Százhalombattáról, a kistestvérek (Józsinak 3 kisöccse van) ezúttal otthon maradtak.

Bejutni a klubba nem volt egyszerű, mert a bejáratot magas, nagyon izmos emberek állták el, de szerencsére az együttes dobosa segítségünkre sietett. Az öltözőben sok mindenről esett szó, és - a képek tanúsága szerint - a hangulat is jó volt. Beszélgettünk legjobban sikerült koncertekről, jövőbeli tervekről, gitározásról - Józsi is szokott otthon pengetni - s láthattunk egy több mint egymilliót érő fehér színű gitárt is.

A találkozás után Józsi a nála valamelyest idősebb rajongótársaival együtt hallgathatta meg kedvenc zenekarának koncertjét.

Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Márkus Mónika koordinátor


Archívum

Archívum


Belépés