Bence (11 éves, Budapest)

Idézet Bence édesapja naplójából:
2004 december 10.

Megérkezett a levél Debrecenből. Azt tartalmazza, amiről már telefonon beszámoltak. Nem fontos a sok latin kifejezés, a lényeg a végén tömören megfogalmazott vélemény: komplett remisszió valószínű.

Bence mindig is nagy focirajongó volt (kedvence David Beckham), és még a hosszú és fáradságos kezelések alatt is a délutánjait rendszeresen édesapjával a lakásukhoz közeli focipályán töltötte. Bencének a nagy álma az volt, hogy legyen egy igazi Real Madrid meze (persze Beckham 23-asát választottuk). Az igazi meglepetés azonban csak az átadáskor következett.

Bence nagy Újpest rajongó. Amikor 2005. január 12-én bekopogtunk, Bence édesanyjával együtt nyitott ajtót és nem hitt a szemének, amikor nagy kedvence, az Újpest focistája Simek Péter (Gyorsvonat) állt az ajtóban. 2 órán keresztül beszélgettünk, Péter mindenféle jótanácsokkal látta el Bencét, beszélgettek fociról, a gyógyulásáról, kutyákról és sok minden másról.

Nagyon gyorsan elrepült az együtt töltött 2 óra. Távozáskor Simek Péter megígérte Bencének, hogy elküldi neki a saját Újpest mezét is!

Márkus Mónika, Dudás Péter

Archívum


Belépés