2013-02

Szabolcs (17 éves, Kiskunhalas)




A Kiskunhalason élő 17 éves Tóth Szabolcs érdeklődése széleskörű, de legjobban a matematika és az informatika áll közel hozzá. Így természetes volt, hogy laptopot kért.

Az átadáskor jelen voltak az ajándékozó cég képviselői is, akik közgazdászok, s akikkel Szabolcs könnyen megtalálta a közös beszélgetési témát, hiszen ő közgazdasági szakközépiskolába jár.

Nagyon örült a régóta vágyott laptopnak, melyet otthon és az iskolában is tud használni, s mely megkönnyíti a tanulását. A szívbetegsége miatt sokszor kellett és kell kórházban lennie, és a laptopon keresztül könnyebben tudja a kapcsolatot tartani osztálytársaival, és a laptopon keresztül a világ is kiszélesedik előtte.




Köszönjük a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. támogatását!









Dóczi Tamásné
kívánság-koordinátor
Szeged, 2013. február 06.

Petra (15 éves, Martfű)



A 15éves Petra, mint korosztályának minden tagja szeret telefonálni! Ezért a Csodalámpától egy mobilt szeretett volna, de nem is akármilyent, hanem SAMSUNG Galaxy Minit, lányos, fehér színben.

Támogatónk jóvoltából teljesülhetett a vágya, február 5-én otthonában kapta meg az ajándékot.

A doboz kibontása után, nagy örömmel vette a kezébe a gyönyörű, új készüléket, aminek a beüzemelése sem okozott gondot a nagylánynak.




Köszönjük Szabó Ferenc támogatását!




Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Martfű, 2013. 02.05.

Norbert (4 éves, Sajókaza)



Norbika nagyon régen lakója a kórháznak, s szobájából is csak néhány napja jöhetett ki. De a Csodalámpa Dzsinnje megtudta Norbika kívánságát, s ahogyan megszűnt a kisfiú szigorú steril körülmények között való elkülönítése, azonnal elvitte a nagyon várt játékot.

Huncut mosollyal az arcán fogadta a pici fiú az ajándékot, el sem hitte, hogy az az övé, és nem kell visszaadnia. Azonnal elkezdett vele ismerkedni, játszani, zenélni.

Kis barátom!
Mindnyájunk nevében kívánom, hogy minél hamarabb, gyógyultan engedjenek haza a kórházból, hogy otthon megmutathasd a barátaidnak, milyen jó játékot kaptál a Csodalámpától.




Köszönjük a Myra-csoport támogatását!



Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2013. február 11.

László (12 éves, Tokaj)



A 12 éves Laci súlyos műtéteken esett át, mivel sokat van kórházban, illetve elszigetelten a barátaitól, a Csodalámpa Alapítványtól egy kisméretű laptopot kért.

Kívánságát meghallva a Fundamenta kollektívája akcióba lépett, elhatározták, még az ünnep előtt teljesítik a kisfiú vágyát.

Jótékonysági sütést szerveztek, és a mézeskalácsokból összegyűlt a szükséges összeg, gyorsan teljesülhetett a kívánság!!

A találkozásra a budapesti Transzplantációs Klinikán került sor, a kisfiú izgatottan bontogatta ajándékát. A laptop mellé természetesen mézesek is kerültek a csomagba.

Lacika öröméről a fotók mindent elárulnak.




Köszönjük a Fundamenta munkatársainak az adományt!!







/ 2






Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012. 12.18.

Kevin (6 éves, Erk)





A hatéves Kevin minden vágya egy Samsung tablet volt. Sok időt tölt a kórházban, és ez a klassz játék segíteni fog neki elviselhetőbbé tenni ezeket az időszakokat.

Egy borús téli délelőttön látogattam meg Kevint a Tűzoltó utcai kórházban, ahol éppen kezelésen volt.

Mikor meglátott a kórházi szobája ajtajában, ugyan nem számított rám, mégis rögtön tudta, hogy miért jöttem. Egyből fülig szaladt a szája, és alig bírta kivárni, amíg kicsomagolom a tabletet. Azonnal birtokba vette, és néhány perc múlva lelkesen mutogatta a kedvenc játékait.

Ezúton szeretnénk külön köszönetet mondani a Budapesti Angol Iskola diákjainak és tanárjainak, akik nagylelkű adományukkal lehetővé tették Kevin kívánságának megvalósulását.




Köszönjük a British International School támogatását!




Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.02.13.

József (12 éves, Tiszaeszlár-Basahalom p.)





József 12 éves nagyfiú, akinek régi nagy álma volt, hogy saját laptopja legyen.

Az álom valóra váltásához az IT Service Hungary nyújtott segítséget. Józsi kontrollvizsgálatra érkezett a Gyermekklinikára Debrecenbe és nem is sejtette, hogy lázas szervezőmunkát követően, kívánsága ezen a napon fog teljesülni.

Kívánjuk, hogy sok önfeledt percet szerezzen a nagyfiúnak az új csodamasina!




Köszönjük az IT Service Hungary támogatását!




Gudorné Németh Gabriella
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2013.02.04.

Cintia (17 éves, Somlójenő)



Cintia régi álma volt, hogy gyakori és hosszas kórházi kezelései alatt egy kisméretű, „nőies” tablettel tölthesse el az időt.

Mivel magántanuló, a szerkezet a tanulásban, a kapcsolattartásban is nagy segítségére lesz. Egy pénteki napon támogatónk ugyanolyan izgalommal készült a találkozóra, mint a nagylány.

Az ajándékozásra a Bókay utcai Klinika folyosóján került sor, a dobozból pillanatok alatt előkerült a gyönyörű, hófehér tablet. Cintia arca, mosolya mindent elárult!!

Támogatóinknak és édesanyjának sikerült igazán nagy örömet szerezni, jó volt, hogy személyesen láthatták a kamaszlány boldogságát.




Köszönjük az Adamovszky család támogatását!!









Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.02.08.

Tamás (13 éves, Gyál)



Adni jó!



„Egyszer Dr.Szabó Éva tartott egy blokkot, melyben a Csodalámpáról volt szó! Kívánságokról és azok teljesítéséről egy kisfilmet játszott le. Ekkor arra gondoltam, hogy adni jó, és ezt az érzést szeretném én is megtapasztalni a csapatommal. A szakmai nap végén elmondtam a munkatársaimnak, hogy mit szólnának hozzá, ha együtt kívánságot teljesítenénk.

Hamarosan megtudtuk, egy nagyfiú laptop- kívánságát teljesíthetjük! Az alapítvány leszervezte a találkozót és egy szombat reggelen három munkatársammal ellátogattunk Tamáshoz, hogy a kívánsága valóra váljon. Rendkívüli várakozás és izgatottság volt bennünk, és zsebkendővel is készültünk a találkozóra!

Mikor megérkeztünk, nagyon kedves szülőkkel találkoztunk. Majd bementünk a házba, ahol Tamás annak ellenére, hogy „titokban volt tartva” az érkezésünk, már sejtette, hogy valami jó dolog fog vele történni. Rövid bemutatkozás után átadtuk a laptopot, amit Tamás azonnal birtokba is vett! Vittünk még pár apróságot, köztük egy OM magazint, rókát, két db könyvet és 1 karton Kaqun vizet.

Majd kiderült, hogy Tomi már kigyógyulóban van a betegségből, terápiára már nem kell járnia. Így a zsepiket megspóroltuk, és jó hangulatú kis beszélgetés kerekedett a találkozón!!”



Lipkovich István beszámolója nyomán
Gyál, 2013.02.02.






Köszönjük a Fundamenta SZEB munkatársainak ismételt támogatását!!





Szabolcs (6 éves Csorna)



Szabolcsot édesanyja segítségével sikerült meglepni a kórházban kezelése alatt. A kisfiú kedvenc rajzfilmje a Kisvakond sorozat, így adva volt a kívánság részéről hogy kisvakondos rajzfilmeket szeretne nézni, ha lehet egy plüss Kisvakond társaságában.

A kívánsága teljesítésére hamar sor kerülhetett, mert egy kedves fiatal pár meglátta kérését a honlapon és már jött is tőlük a levél, hogy ők szeretnének Szabolcsnak örömet szerezni. Sajnos a személyes találkozásra nem kerülhetett sor, viszont én szívesen vállaltam, hogy képviselem őket, és átadom a fiatalembernek a hordozható DVD lejátszót – és természetesen- néhány kisvakondos filmet (na meg egy aranyos Kisvakond plüss bábot, hogy soha nem legyen egyedül filmnézés közben).

Gyorsan össze is szereltük közösen a szerkezetet és már indulhatott is a kedvenc, a Kisvakond nadrágja, és Szabolcs egy pár órára elfelejthette a kellemetlen kezeléseket.

Kívánjuk Szabolcs, hogy gyorsan gyógyulj meg és nagyon sok boldog órát tölts Kisvakonddal együtt!




Köszönjük Szabó Lászlónak és feleségének, hogy segítettek megvalósítani Szabolcs álmát!




Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.01.29

Sándor (15 éves, Pitvaros)



Sanyi kívánsága egy laptop volt. Sokan vannak testvérek és szerény körülmények között élnek heten egy kis településen. A klinikán mozgása korlátozva van, mivel komoly kezelése után átesett még egy operáción is. Most újra visszakerült a gyerekklinikára és újból sok időt az ágyban kell töltenie.

Érkezésünkkor is éppen feküdt, és enyhe rosszulléttel küzdött, de fokozatosan egyre jobb és jobb lett a kedve, miután a laptopot üzembe helyezték a PwC-től lelátogató munkatársak. Segítségükkel Sanyi hamarosan hallgathatta rajta a kedvenc együttesének zenéjét. A nagyfiú nagyon boldog volt, és azt mondta, hogy érezte, hogy ez lesz az a nap, amikor teljesül az ő kívánsága!




Ezúton is köszönjük a PwC-nek a kívánság teljesítéséhez felajánlott laptopot és

Mészáros Balázsnak, valamint Merkel Gábornak azt, hogy az ajándékozáskor személyesen is jelen voltak.








Lengyel Andrea és Dénes Zsuzsa
kívánság-koordinátor
Szeged, 2013. január 31.

Renáta (4 éves, Verseg)



“Ahol nagy a szeretet, ott mindig történnek csodák.” (Willa Cather)

Irodavezetői csapatunk úgy döntött, a Csodalámpa Alapítvány segítségével napsugarat varázsol egy kisgyermek mindennapjaiba. A szervezésben, koordinálásban Fábiánné Halmi Ildikó szolnoki irodavezető volt segítségünkre.
Mi kis csodánk a négyéves Renike, akit a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán látogattunk meg januárban, és adtuk át neki a régóta áhított DVD lejátszót.

Pici lány hatalmas mosollyal az arcocskáján fedezte fel a játékot, a kedvenc Micimackó figurákat, a könyvekben a tündéreket, és természetesen a lejátszót is az egyik nagy kedvenccel, a Verdák-kal, amit azon nyomban kis is próbáltunk.
Sajnos arra nem volt lehetőségünk, hogy mind a 15-en meglátogassuk Renikét, ezért egy vidám kis tablón mutattuk be a „néniket, akik nagy szeretettel küldték neki az ajándékokat”.

Mialatt a kórház felé tartottunk mind hármunkon érezni lehetett a feszültséget, talán ugyanaz a gondolat munkált bennünk. Nem tudtuk mi az, amivel szembesülni fogunk, és nem sejtettük, miként fogjuk viselni a kórház hangulatát és a kis betegek látványát. A kórházba belépve egy pillanat alatt az összes kétely szertefoszlott, hiszen nem betegséggel és szomorúsággal találtuk szemben magunkat, hanem színes falakkal, mosolygós ápolókkal és apró reménytől csillogó szemekkel.

Renit megpillantva pedig véglegesen meggyőződtünk róla, hogy ezek a gyerekek a betegséget nem tragédiaként élik meg, hanem csak egy múló állapotnak tekintik és tudják, ha türelemmel viselik a megpróbáltatást, akkor hamarosan újra önfeledten szaladgálhatnak és játszhatnak.

Amikor kiléptünk az utcára a szürkeség és a borongós idő ellenére mosolyogtunk, hiszen csodát láttunk, a kitartás és az élni akarás csodáját.

A kislánnyal és édesanyjával töltött időt látva, hogy milyen örömet okoztunk látogatásunkkal, megerősítette azt az elhatározásunkat, hogy hagyományként szeretnénk folytatni a Csodalámpás kívánságok teljesítését.




Köszönjük a Fundamenta Irodavezetők segítségét mellyel hozzájárultak Reni boldogságához!





Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013/1/29

Sándor (8 éves, Atkár)



Sanyika egy nagyon csendes, zárkózott kisfiú, de mikor először találkoztunk és meghallotta, hogy a Csodalámpától jöttem, azonnal felcsillant a szeme.

Kicsit szégyenlős fiúcska lévén elég nehezen indult a beszélgetésünk, de láttam a szemén, hogy bizony már van valami titkos kívánsága, amit szeretne megosztani velem, hogy aztán mielőbb továbbíthassam a dzsinnek a kívánságot. Éppen rászánta volna magát, hogy megsúgja a titkot, mikor megcsörrent a telefonom. Rövid idő után befejeztem a beszélgetést és letettem az asztalra a telefonomat, Sanyika nagy kerek szemekkel nézte a mobilomat, pillanatokig meg sem szólalt, majd csillogó szemekkel rám nézett és egészen halkan azt mondta: minden vágyam, hogy nekem is legyen egy fekete színű érintőképernyős telefonom.
Megbeszéltük, hogy továbbítom a kérését , de türelmesnek kell lennie, mert egy ilyen igazán "férfias" kérés teljesítése bizony nagy körültekintést igényel, hiszen sok-sok féle telefonból kell a dzsinnek pont azt az egyet kiválasztania, amivel Sanyikának remélhetőleg a legnagyobb örömet szerezheti.

Végül a számtalan, okosabbnál-okosabb és szebbnél-szebb készülék közül sikerült kiválasztani egy elegáns fekete mobilt, ami annyira érintőképernyős, hogy szinte hozzá sem kell érni, máris lehet vele cseverészni - no meg azért játszani és egy icipicit internetezni is.

A kisfiúnak nem is kellett sokat várnia mire elérkezett a nap, mikor a HVG-ORAC Lap-és Könyvkiadó Kft. két kedves munkatársa, Kiss Andrea és Gábor Zsolt a Csodalámpa dzsinnje kíséretében átadhatták Sanyikának a megálmodott mobilt a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán, ahol a kisfiú éppen kezelésen tartózkodott. Sanyika nagyon meg volt illetődve, meghatódottságában és örömében csak szorongatta a dobozt és nem merte kinyitni.

Segítettünk neki a dobozból elővarázsolni a gyönyörű készüléket, bekapcsoltuk és máris lehetett "szörfözni" a különböző programok között. Mikor megkérdeztük, kit hívna fel első körben telefonon, természetesen apát és anyát említette, no de kiderült, hogy van egy kis titkos barátnő is, akinek a nevét ugyan nekünk elárulta, na de a szigorú titoktartás természetesen kötelez bennünket! Huncut szemecskéjén láttuk, hogy nagyon örül, de alig várja, hogy egyedül maradhasson, és igazán azt csinálhasson a "megvalósult álommal", amit ő - és csakis ő szeretne. Lassan elbúcsúztunk, és hagytuk, hogy a nagy élmény kiteljesedhessen.

Kívánjuk Neked kicsi fiú, hogy boldogan és önfeledted csevegjél kis barátaiddal, sok-sok örömöd legyen az ajándékban.




Szeretnénk köszönetet mondani a HVG-ORAC Lap-és könyvkiadó Kft-nek,

hisz segítségük nélkül Sanyika álma talán még sokáig nem válhatott volna valóra.




Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.január 31.

Petra (8 éves, Budapest)





Sokszor előfordul, hogy a dzsinn nehéz helyzetbe kerül, hiszen a gyermekek álmainak semmi nem szab határt. A dzsinn viszont tudja, hogy ezeknek az álmoknak a beteljesülése milyen sokat jelent a kis betegeknek, ezért a végsőkig küzd a "végeredményért" - azért a pillanatért, mikor az álom megvalósulásakor részese lehet egy boldog mosolynak.

Ez történt a bájos, mindig mosolygó kis Petra esetében is. A kis tini lány egy aláírt posztert kért Pink-től. Aki véletlen nem tudná: Alecia Beth Moore, művésznevén Pink egy híres, háromszoros Grammy díjas, nagyon "dögös" énekesnő, a fiatalok bálványa. Hát csoda ezek után, hogy Petra is rajong érte?
Először könnyűnek tűnt a feladat a dzsinn számára, hisz az ilyen híres énekeseknek hatalmas média hátterük van, mi sem egyszerűbb, mint megkeresni az "illetékeseket" és szépen megkérni őket, hogy küldjenek egy aláírt posztert Petra részére. Ezt is tettük, aztán telt-múlt az idő és nem történt semmi érdemleges. A Csodalámpa sok-sok dzsinnje mind azon törte a fejét, hogy is lehetne felgyorsítani a poszter megszerzéséhez vezető "rögös" utat, mígnem egy szép napon a messzi távolból mégis felcsillant a remény. Bizony-bizony a Csodalámpának az egész világon szorgoskodnak a dzsinnjei és az egyik aktív segítőnk egyenesen Amerikából jelentkezett, hogy megtalálta a "kiskaput" és... máris úton volt hozzánk az ajándék.

Mi, " hazai " dzsinnek is nagyon izgatottak voltunk, vártuk a hatalmas posztert, hogy mielőbb eljuttathassuk a kislánynak. Végre megérkezett a boríték, ami egy kicsit gyanúsnak tűnt egy poszter méretéhez képest. Izgatottan bontottuk ki és egy dedikált, igencsak csábos fénykép került elő Pink-ről egy elegáns, eredeti aláírást hitelesítő okmánnyal együtt. Igyekeztünk, hogy a kis rajongó mielőbb megkaphassa az ajándékot. Reménykedtünk abban, hogy a várva-várt hatalmas méretű poszter helyett megszerzett kisebb méretű dedikált fényképnek is örülni fog. Az örömöt azzal kívántuk fokozni, hogy még Pink CD is került a csomagba a közben bekeretezett fénykép és az eredeti aláírást tanúsító okmány mellé.




Petra semmit nem sejtett, mikor izgatottan megérkeztem a Tűzoltó utcai klinikára, ahol a kislány egynapos kezelésen tartózkodott édesanyjával. Elkezdtünk beszélgetni és nagyon "gonosz" módon megkérdeztem tőle, mit szólna, ha a dzsinn mégsem tudná teljesíteni a kívánságát, hisz már oly régen várjuk a kért hatalmas posztert és még mindig nem tudta a dzsinn megszerezni - talán a túl nagy méretű posztert a "súlya" miatt nem bírja el? A kis tündérke kicsit szomorú lemondással a szemében, de mosolyogva, nagyon szerényen azt mondta: nem baj, akkor kérhetek valami mást helyette?
Na, ez a szívbemarkoló válasz már nekem is sok volt és megkérdeztem tőle, hogy minek örülne jobban: egy hatalmas, bárki számára elérhető "sablon" poszternek, vagy egy igazi, szexis Pink képnek, amit az énekesnő eredetiben dedikált? Azonnal kiderült, hogy az igazi érték a fénykép és az aláírás, ezért gyorsan" elővarázsoltam" a csomagból a nagy "Ő"-t, Pink elegáns ezüst színű tollal dedikált fényképét, az igazoló okmányt és a 2 CD-, hisz úgy gondoltuk a képhez megfelelő zenei aláfestés is kell, hogy teljes legyen az öröm.

A kicsi lány olyan meglepett és boldog volt, mosolya és csillogó szemei olyan mélységes hálát és örömöt fejeztek ki, hogy az szavakkal szinte leírhatatlan. Boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek a csodás, felejthetetlen pillanatnak és arra gondoltam, bárcsak a Csodalámpa valamennyi dzsinnje nevében magamhoz ölelhetném ezt a törékeny kis tündért... de hát ez sajnos elővigyázatossági szempontokból, influenza járvány idején lehetetlen.

Drága kicsi Petra, a Csodalámpa teljes csapata, valamennyi dzsinnje kíván Neked mielőbbi teljes gyógyulást, kívánjuk, hogy minden álmod váljon valóra úgy, ahogy ez a kívánságod is teljesülhetett.




Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.február 01.

Gábor (8 éves, Budapest)



Gábort egy halkszavú, kicsit nehezen oldódó fiúcskának ismertem meg, mikor beszélgettünk. Az azonban hamar kiderült, hogy rajong az internetes játékokért, különösen azokat a játékokat kedveli, amelyekben versenyautók száguldoznak "ezerrel". Zavartan, szemlesütve árulta el a dzsinnek, hogy nagyon szeretne egy igazi PSP játékgépet, mert a sok szuri és kórházi kezelés alatt egy ilyen játékgép biztosan feledtetni tudná vele a sokszor bizony nagyon nehéz órákat, napokat.

Természetesen a dzsinn egy ilyen kérésnek nem tudott ellenállni és legalább olyan sebességgel kezdett száguldozni a kívánság mielőbbi teljesítése érdekében, mint amilyen sebességgel száguld Gábor egy-egy autós játék alkalmával.

Hamarosan elérkezett a nap, mikor a Budapesti Értéktőzsde Zrt. képviseletében Hegyi Szilvia és a Csodalámpa dzsinnje megálltak Gábor előtt a kórházi társalgóban, kezükben a meglepetéssel.

A kisfiú gyönyörű barna szemei azonnal felcsillantak, és kétség sem fért hozzá, sejti, hogy a napi kellemetlen kezelés jutalmaként valami jó dolog vár rá. Amikor a dobozból előkerült az igazán "áramvonalas", elegáns PSP, Gábor boldog örömmel, de óvatosan fogta kezébe a megvalósult álmot. A PSP beüzemelése Gábornak nem tartott tovább 2 másodpercnél - így van ez, ha egy igazi profi kezébe kerül a gép! A játékgép mellé a dzsinn még egy GTA játékot is ajándékozott. Ja, hogy mi az a GTA játék? Hát természetesen egy vérbeli száguldós, versenyautós játék. A boldogságtól mosolygó kisfiú egy igazi "bújós" puszival köszönte meg az ajándékot.

A huncutul mosolygó szempár elárulta, már alig várja, hogy elkezdhesse a játékot, de hát ugye az nagyfokú koncentrálást, a külvilág teljes kizárását igényli. Így aztán elbúcsúztunk, és hagytuk, hogy Gábort elvarázsolja a játék öröme.

Kívánunk mielőbbi teljes gyógyulást és sok-sok örömöt a játékban.




Külön szeretnénk megköszönni a Budapesti Értéktőzsde Zrt. támogatását, hiszen segítségükkel

egy újabb gyermek arcára tudtunk mosolyt varázsolni.



Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.január 28.

Archívum

Archívum


Belépés