2018-11

Zsombor (3 éves, Veresegyház)


A kicsi Zsombor beülős autóra vágyott, hosszas kórházi tartózkodása után leptük meg ezzel az ajándékkal.

A kisfiú nagyon örült az új játékának, szülei elmondása szerint, amikor csak az időjárás engedte, autózott az udvarukon, mint egy igazi nagyfiú: gázt adott, fékezett, kanyarodott, jó sofőrként figyelmesen vezetett.

Sok kellemes percet és órát kívánunk önfeledt játékkal!!


Köszönjük az XpatLoop magántámogatóinknak, köztük a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek, hogy a Xpat Charity Party, 'Fireworks Night' rendezvényen gyűjtött adományok révén teljesülhetett Zsombor kívánsága.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018. 11.08.

Zétény (11 éves, Miskolc)


Zétény súlyos beteg, kontroll vizsgálatra érkezett a kórházba édesanyjával. Egyikőjüknek sem szóltam arról, hogy az ajándéka megérkezett. Úgy gondoltam, így nagyobb lesz a meglepetés.

Hamar letudtuk a vérvételt, a testsúlymérést, a vérnyomásmérést. Ezek közben sem szóltam el magam. Majd a kötelező rossz után elővettem a „csodajárgányt” amit Zétény kért, egy elektromos rollert.

A nagyfiú nagyon meglepődött, hogy ilyen gyorsan teljesült a kívánsága, azonnal kibontotta a csomagot. Hamar összeraktuk az elektromos rollert, megengedtem neki, hogy ki is próbáljon. Fülig érő szájjal "száguldozott" a kórház folyosóján. Majd a kezembe adta a rollert, hasonlóképpen, mint Zétény, én is nagyon élveztem a helyzetet.

A család nagyon hálás, és nagyon szépen köszöni mindenkinek, aki segített.


Köszönjük az XpatLoop magántámogatóinknak, köztük a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek, hogy a Xpat Charity Party, 'Fireworks Night' rendezvényen gyűjtött adományok révén teljesülhetett Zétény kívánsága.


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018.11.07.

Máté (15 éves, Zalaegerszeg)


Máté, mind korosztályából oly sokan, szeret a szobájában tartózkodni, az íróasztalánál üldögélni, a számítógépén játszani, kapcsolatot tartani a barátokkal…

A nagyfiú úgy gondolta, egy kényelmes GAMER székben még jobban telhetne az idő, álmát igyekeztünk minél előbb valóra váltani.

Igazi meglepetésként érkezett az ajándék, Máté örömmel szerelte össze a forgószéket, azóta is sokat használja kedvenc időtöltéseihez.




Köszönjük az XpatLoop magántámogatóinknak, köztük a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek, hogy a Xpat Charity Party 'Fireworks Night' rendezvényen gyűjtött adományok révén teljesülhetett Máté kívánsága.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2018.11.13.

Márk (16 éves, Esztergom)



Márk egy nagyon kedves mosolygós kamaszfiú, akinek sajnos még elég sok időt kell majd kórházban töltenie... és bizony a hosszú kezelések alatt és között nagyon nehezen múlik az idő.

Márk egy igazi harcos, még a legnehezebb kezeléseket is szó nélkül tűri, hiszen tudja, hogy minden kezelés egy újabb lépés a teljes gyógyuláshoz.

Többször beszélgettünk arról, vajon minek is örülne a legjobban, ha a Csodalámpa teljesítené egy kívánságát. Végül gyönyörű szemeit, mosolygós tekintetét felém fordítva őszintén elmondta, hogy bizony nagyon jó lenne, ha a szurikról, kezelésekről, infúziós állványról időnként meg tudna feledkezni... ezért egy Xbox One játékgépet szeretne kérni, izgalmas játékkal.

Xbox One? Izgalmas játék? Hát ennél izgalmasabb feladatot nem is adhatott volna Márk a dzsinnek... és az izgalmas feladatokat valahogy mindig gyorsan meg tudja oldani a "nagy varázsló"!

Így történt ez Márk esetében is, akit a kórházban leptünk meg az ajándékkal.

A kamasz fiú a kórházi ágyban boldogan fogta magához a hatalmas dobozt, örömtől csillogó szemei pedig azt sugallták, már nagyon várja, hogy a játékban pont olyan igazi harcosként győzhesse le a gonosz ellenséget, mint amilyen igazi harcosként fogja legyőzni a csúnya betegséget!

Drága Márk, a Csodalámpa teljes csapata kíván Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt a kapott ajándékban.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.11.23.

Zsuzsanna Zoé (16 éves, Debrecen)


Zoé 16 éves nagylány, aki 11 éve kezdett lovagolni az utcájuk szomszédságában fekvő lovas udvarban. Amikor megtudta, hogy a Csodalámpa Alapítvány teljesíti egy kívánságát, egyértelmű volt számára, hogy a lovaglással kapcsolatban fog kérni.

Szeretne megtanulni western lovagolni, ezért egy western nyerget kért. A lovaglás számára kikapcsolódást jelent, szabadságot és együttműködést egy olyan állattal, aki nem beszéli a nyelvünket, de sok munkával meg lehet tanulni megérteni őket.

Zoé imádja a sebességet, nagyon szeret terepen vágtázni, illetve „szabad-idomítani”. Mindene a lovaglás. Amikor kórházban kell feküdnie, akkor is azt tartja benne a lelket, hogyha kijut, mehet lovagolni.

Zoé lovát Csinosnak hívják, aki két éve van nála. Együtt fogják kezdeni a western lovaglást, amihez jó tanulást és sok sikert kívánunk!


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!



Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen,2018.10.05.

Sándor (4 éves, Kerecsend)


Sanyika egy csacsogó, örökmozgó kisfiú. Legjobban az autók érdeklik. Nagyon sok autója van otthon, s mikor kezelésre jön a kórházba akkor is behozza játszani kedvenc autóit. Egyik alkalommal, amikor kezelésen volt, az Aladdin és a csodalámpa című mesét olvastam neki, míg édesanyja a doktor nénikkel beszélgetett.

A kisfiú nagy érdeklődéssel hallgatta a mesét, s nézegette a képeket a meséskönyvből. A mese végén megkérdeztem, hogy ha lenne egy kívánsága, ő mit kérne a Dzsinntől. És a válasz szinte azonnal megszületett:

"Egy autót szeretnék kérni, amibe a kistestvéremmel együtt ülhetek bele, és világít, zenél, és fekete színű"- mondta határozottan Sanyika

És a Dzsinn, mint már olyan sokszor, most is meghallotta ezt a kívánságot is, s el is vitte Sanyika kerecsendi otthonába az akkumulátoros autót. Nagy volt az öröm, amikor a hatalmas dobozból előkerült szép, fekete kétüléses, világítós, zenélős autó. A család apraja-nagyja együtt örült Sanyikával.

A kisfiú és testvére azonnal ki is próbálták a "csodaautót", ahogy Sanyika fogalmazott!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Sanyika kívánságát valóra válthattuk.


Tatárné Csonka Zsuzsanna
Adorján László
kívánság-koordinátorok
Kerecsend, 2018.11.10.

Roland (11 éves, Miskolc)


A 11-éves Roland egy Lenovo laptopot kért az alapítványtól. Roland sajnos sok időt tölt a kórházban, és a laptop segítségével így tudja tartani a kapcsolatot családjával, barátaival, és iskolatársaival. Így még az iskolai feladatokat is könnyebb lesz megcsinálni.

Rolandot a kórházban látogattuk meg Helgával, a támogató képviselőjével. Nagy volt az öröm és a meglepetés, mikor Helga átnyújtotta a laptopot rejtő dobozt a nagyfiúnak. Helga segített beüzemelni a gépet és természetesen egy vírusírtó is fel lett telepítve.

Közben Rolandtól azt is megtudtuk, természetesen játszani is szeretne a klassz új gépén!


Külön köszönetet szeretnénk mondani a BlackRock Budapestnek, és a cég képviseletében jelen levő Pálfi Helgának, hogy hozzájárultak Roland kívánságának teljesüléséhez.


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.10.17.

Nóra Eliza (9 éves, Herend)



Nóri számára ez a kedd is úgy kezdődött, mint azok a napok, mikor kontroll vizsgálatra kellett mennie. Ma a doktor nénije is nagy izgalommal várta ezt a délelőttöt, mert ő már tudta azt, hogy ma lesz a nagy nap, Nóri kívánságteljesítésének napja!!

Egy váratlan pillanatban megjelentünk a Csodalámpa piros táskájával a játszószobában, ahol a kislány és szülei várakoztak.

Nóri még mindig nem gondolta, hogy a kívánsága ma fog teljesülni. Nagy volt az öröme mikor meglátta az ajándékát! Odaült vele az asztalhoz, és már ismerkedett is laptopjával. Hálásak vagyunk ezért az újabb élményért!




Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Nóri kívánságát valóra válthattuk.


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2018.11.13.

Gergő (10 éves, Kemenessömjén)


A kis Gergő már régóta vágyott egy komoly, "nagyfiús" okostelefonra. Mikor meghallotta, hogy a Csodalámpa dzsinnje valóra tudja váltani álmát, hitte is meg nem is, hogy valóban léteznek még igazi csodák.

A fiúcska türelmesen várt és nagyon meglepődött, mikor meglátogattuk a kórházban. Amikor meghallotta a Csodalámpa nevét, felcsillant a szeme, rám mosolygott és megkérdezte: te tényleg elhoztad nekem az okostelefont, amit a dzsinntől kértem?

El bizony! Átadtam az álmot rejtő dobozkát, Gergő kivette az elegáns, "nagyképernyős" telefont és boldogan magához szorította. Miután a meglepetéstől magához tért, bekapcsolta a készüléket, beállította a magyar nyelvű menüt és profi módon máris nekilátott a beüzemeléshez. Közben pedig elmesélte, hogy amint vége a kezelésnek, apa elviszi őt igazi medvét simogatni és akkor már a saját telefonján fogja megörökíteni a hatalmas medvét.

Ügyes légy Gergő, mosolyogj szépen a medvére, akkor még talán integetni is fog neked és igazi sztárfotókat készíthetsz róla a profi telefonoddal.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Gergő kívánságát valóra válthattuk.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.november 12.

Enikő (8 éves, Veszprém)


Enikő súlyos betegségen van túl, már hosszú ideje éli régi, megszokott kis életét.

Megerősödött, így orvosai engedélyével egy udvari trambulint kért a Csodalámpától, amin egyedül és testvérével is vidáman tud ugrálni.

A kislány már alig várta, hogy az összeszereléssel elkészüljön az édesapja, az időjárás is kedvezett, így megkezdődhetett a gondtalan játék a saját kertjükben.


/ 2





Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Enikő kívánságát valóra válthattuk.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2018.11.11.

Bianka Mária (15 éves, Sarud)


Bianka az idén sokat volt kórházban, állapota súlyosbodott. Sokszor lesz még vendége a korházunknak ezért is kérte a hordozható számítógépet, mert tanulmányaihoz, kapcsolattartásra nagyon jó hasznát venné.

Édesanyjával titokban megbeszéltük, hogy úgy is be kell jönni, kontroll vizsgálatra, akkor majd átadjuk a nagylánynak a laptopot. Megkértem az anyukáját, hogy ne árulja el Biankának a meglepetést.

Hétfőn fel is jöttek hozzám az osztályra, Bianka szomorúan és éhesen jött, mert az hitte vérvétele lesz.

Nagy volt az öröme, amikor megpillantotta a kezemben a laptopot. Sosem láttam még ennyire boldognak, mind a hárman meghatódva nézték a csodamasinát, amíg tartott a beüzemelés.

A képek mindent elárulnak!!


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Nagy Edina és Kónya Tímea
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2018.09.25.

Ákos (15 éves, Százhalombatta)



Ákos egy nagyon kreatív kamasz fiú, ő elsősorban a LEGO játékokkal tud fantasztikus dolgokat alkotni. Mikor elkezdtünk beszélgetni, csillogó szemén azonnal láttam, hogy tudja, mi lenne az, ami a legnagyobb boldogságot jelentené számára. Elmondta, hogy egy komoly Star Wars játékról álmodik, egy igazi "harcos" játékról, amiben felveheti a versenyt a felülmúlhatatlannak látszó birodalmi fegyverrel. A feladat megvalósításához sok-sok termet, hangárt kell megépítenie, szuperlézert irányíthat, vezérlő teremből legyőzhet támadó csillagokat, számtalan élményben lehet része... ha egyszer sikerülne felépítenie a bizony több mint 4000 darabból összerakható Lego birodalmat.

A hatalmas dobozban megbúvó "birodalommal" akkor leptük meg Ákost, amikor az éppen aktuális kórházi kezelést befejezve hazafelé készülődött. Mikor meglátta az óriási dobozban rejlő "birodalmat" összecsapta a kezét és boldog mosollyal kísérte a mozdulatunkat, amint anyával együtt az ágyra helyeztük a súlyában sem kicsi dobozt. Ákos megsimogatta az ajándékot, majd boldogságtól ragyogó arccal a nyakamba borult és szinte azt sem tudta, hogy köszönje meg az ajándékot.

Most már csak sok türelemre, kitartásra van szükség ahhoz, hogy a birodalom felépüljön, de ez biztosan nem jelent problémát Ákos számára, mert a három hét kezelési szünet bőven elegendő lesz egy ilyen ügyes fiúnak, hogy megépítse álmai birodalmát.

Jó munkát és nagyon sok örömöt kívánunk a szórakozáshoz!


Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. támogatását, segítségükkel egy újabb nagyfiú álmát tudtuk megvalósítani!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.október 15.

Roland (16 éves, Enese)



2018. október 19-én reggel találkozott kis csapatunk a repülőtéren, a 16 éves Roland és a szintén 16 éves Fanni, hogy együtt megismerkedjünk Párizs nevezetességeivel és csodálatos műemlékeivel. Roland először utazott repülővel, így neki már ez is új élményt jelentett. A kellemes repülőút és a szállodában történő elhelyezkedés után elindultunk felfedezni a Montmarte szépségeit, megmásztuk a Sacré-Coeurhöz vezető lépcsőket és a dóm megtekintése után letekintettünk a város alattunk elterülő látványosságaira.

A szombat délelőttöt a Louvre gazdag gyűjteményének megismerése töltötte ki, az egyiptomi műkincsek, az ókori görög és római szobrok megtekintése után az itáliai reneszánsz festők műveit, köztük a Mona Lisát, csodáltuk meg. Az olasz mesterek: Leonardo, Raffaello, Botticelli, Michelangelo műveinek megtekintése után a későbbi korok néhány remekművét néztük meg. Ezután egy hatalmas sétát tettünk a Tuileries kertjén és a Concorde téren keresztül eljutva a Champs Élysées-re, ahol felszálltunk egy városnéző buszra, amivel kényelmesen és a kellemes napsütést élvezve ismerkedtünk a város szépséges látnivalóival. Esténként fáradtan, de az élményektől fellelkesülve tértünk haza a szállodánkba, hogy másnap reggel pihenten és vidáman folytassuk Párizs felfedezését.

A harmadik napot a Notre-Dame lenyűgöző szépségeivel kezdtük, ahol a vasárnapi mise ének- és orgonahangjai, az üvegablakokról áradó színes fények varázslatos hangulatot teremtettek. Ezután kis csapatunk a városnéző busszal indult tovább, hogy megismerje a város többi, méltán híres épületét és történelmét. És a legjobban várt nevezetesség megtekintése még csak ezután következett! Az Eiffel –torony nem csak méreteivel nyűgözte le Rolit, de a toronyból letekintve az egész várost megcsodálhatta, így régi vágya teljesült! Este a kivilágított Champs Élysées-én sétálva a Diadalívhez érkeztünk, ami Fanni álma volt.

Az utolsó nap programját közösen döntöttük el! A vincennes- i kastély felfedezését terveztük és jól döntöttünk, mert a középkori királyi vár termei, bástyái, a várbörtön, a várkápolna megtekintése méltó befejezése volt a négynapos párizsi kirándulásnak!


/ 2




Köszönjük a KPMG Tanácsadó Kft. és a Magyar Nemzeti Bank támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Ugrai Ivánné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018. október 24.

Fanni (16 éves, Győr)



2018. október 19-én reggel találkozott kis csapatunk a repülőtéren, a 16 éves Fanni és a 16 éves Roland, hogy együtt megismerkedjünk Párizs nevezetességeivel és csodálatos műemlékeivel. Roland először utazott repülővel, így neki már ez is új élményt jelentett. A kellemes repülőút és a szállodában történő elhelyezkedés után elindultunk felfedezni a Montmarte szépségeit, megmásztuk a Sacré-Coeurhöz vezető lépcsőket és a dóm megtekintése után letekintettünk a város alattunk elterülő látványosságaira.

A szombat délelőttöt a Louvre gazdag gyűjteményének megismerése töltötte ki, az egyiptomi műkincsek, az ókori görög és római szobrok megtekintése után az itáliai reneszánsz festők műveit, köztük a Mona Lisát, csodáltuk meg. Az olasz mesterek: Leonardo, Raffaello, Botticelli, Michelangelo műveinek megtekintése után a későbbi korok néhány remekművét néztük meg. Ezután egy hatalmas sétát tettünk a Tuileries kertjén és a Concorde téren keresztül eljutva a Champs Élysées-re, ahol felszálltunk egy városnéző buszra, amivel kényelmesen és a kellemes napsütést élvezve ismerkedtünk a város szépséges látnivalóival. Esténként fáradtan, de az élményektől fellelkesülve tértünk haza a szállodánkba, hogy másnap reggel pihenten és vidáman folytassuk Párizs felfedezését.

A harmadik napot a Notre-Dame lenyűgöző szépségeivel kezdtük, ahol a vasárnapi mise ének- és orgonahangjai, az üvegablakokról áradó színes fények varázslatos hangulatot teremtettek. Ezután kis csapatunk a városnéző busszal indult tovább, hogy megismerje a város többi, méltán híres épületét és történelmét. És a legjobban várt nevezetesség megtekintése még csak ezután következett! Az Eiffel –torony nem csak méreteivel nyűgözte le Rolit, de a toronyból letekintve az egész várost megcsodálhatta, így régi vágya teljesült! Este a kivilágított Champs Élysées-én sétálva a Diadalívhez érkeztünk, ami Fanni álma volt.

Az utolsó nap programját közösen döntöttük el! A vincennes- i kastély felfedezését terveztük és jól döntöttünk, mert a középkori királyi vár termei, bástyái, a várbörtön, a várkápolna megtekintése méltó befejezése volt a négynapos párizsi kirándulásnak!


/ 2




Köszönjük a Baán Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. és a Főtaxi támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Ugrai Ivánné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018. október 24.

Mátyás (3 éves, Veszprém)



Négy évesen meglepő, de Matyika állandóan a konyhában segít anyukájának.

Volt nagy öröm, mikor meglátta ajándékát, egy felszerelt játékkonyhát, amit szülei igazi meglepetésként, titokban szereltek össze a számára.

Magabiztosan odaállt a pulthoz, egyből elkezdett főzni, italt készíteni, amit aztán nekünk felnőtteknek meg is kellett kóstolnunk.

Jó volt újra részese lenni ennek a mosolyszerzésnek!




Köszönjük magántámogatóinknak, köztük elsősorban a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola diákjainak, szüleiknek és tanárainak, hogy Matyika kívánságát valóra válthattuk.


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2018.10.19.

Máté János (14 éves, Tiszaújváros)


Máté az idén sokat volt kórházban, állapota súlyosbodott, ezért kérdeztem meg tőle, hogy ha lehetne egy kívánsága, mi lenne az. Hosszasan beszélgettem vele a Csodalámpáról, végül a kívánsága egy okos TV lett.

Édesanyjával titokban megbeszéltük, hogyha úgy is be kell jönni kontroll vizsgálatra, akkor majd átadjuk Máténak a TV-t.

Megkértem az anyukáját, hogy ne árulja el Máténak a meglepetést.

Hétfőn fel is jöttek hozzám az osztályra, Máté szomorúan és éhesen jött, mert az hitte vérvétele lesz. Szóltam neki, hogy egy pillanatra kiszaladok, de várjon meg itt, végül betoltam azt a hatalmas csomagot.

Mikor meglátta, nagy volt az öröme. Sosem láttam még ennyire boldognak. Könnyeikkel küszködtek az édesanyjával együtt.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Máté kívánságát valóra válthattuk.


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018.10.08.

Archívum

Archívum


Belépés