2022-12

Zsombor (16 éves, Gyöngyös)


Zsombor gépészetet tanul, érdeklik a gépek, az autók.
Szeret sportolni is, a betegsége előtt rendszeresen úszott és focizott. A kosárlabda az egyik kedvenc sportja, bár ezt inkább csak nézni szokta.
Zsombornak különleges hobbija van, sportcipőket gyűjt. Főleg Nike és Adidas cipők vannak a gyűjteményében.
A Csodalámpához is egy különleges kéréssel fordult, egy nehezen beszerezhető Nike sportcipőt kért tőlünk.
Zsombor türelmesen várta az alkalmat, amikor végre kézbe vehette a kívánságát az egyik kórházi kontroll alkalmával.


Köszönjük magántámogatóinknak, hogy teljesíthettük Zsombor kívánságát!


Ivády Éva
kívánság koordinátor
Budapest, 2022.12.21.

ZSOLT (16 éves, BUDAPEST)


Zsolt mindene a sport, kórházba kerülése előtt az egyik egyesületben focizott. A jövőben edzőként szeretne dolgozni. A kórházban töltött hosszú hónapokat is hasznosan szeretné eltölteni, az angol nyelvvizsgájára szeretne felkészülni ez idő alatt.

A Csodalámpa Alapítványtól egy tablet volt a kívánsága, mellyen meghallgathatja az angol hanganyagot és teszteket is ki tud tölteni.

Reméljük, hogy a tablet igazán hasznos eszköz lesz Zsolt számára és sikeres vizsgát kívánunk neki!


Köszönjük a Cosmo Consult Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Zsolt kívánságát.


Áchim Boglárka és Ivády Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2022.12.19.

Noémi (17 éves, Nagykőrös)


Noémi betegsége miatt már egy jó ideje nem járhat iskolába.
A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága.
A szép, új Lenovo laptop nagy segítség lesz számára abban, hogy ne maradjon le a tanulmányaiban.
Persze a kedvenc filmjeit is megnézi majd ezen a gépen.


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Noémi kívánságát.


Zsombori Erzsébet
kívánság koordinátor
Nagykőrös, 2022.12.17.

LÍVIA (16, BUDAPEST)


Lívia kérése egy digitalizáló tábla volt. Lívia nagyon szeret animációt készíteni és rajzolni, mivel továbbtanulását ilyen irányban tervezi, ezért kérte ezt a szép ajándékot.

Az ajándék átadására december 6.-án került sor a Fashion Streeten, ahol nagy meglepetésére nem csak támogatónk, hanem maga a Mikulás is ott volt. Mindenki csillogó szemmel nézte az utca fantasztikus díszítését, a csodálatos karácsonyfát, hallgatta a koncertet.

Hálásan köszönjük a Fashion Street és üzemeltetője, az Immobilia Zrt. vezetésének és munkatársainak a támogatást, melynek köszönhetően ismét nagy örömet szerezhettünk újabb "csodalámpás" gyerekeknek.Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022. december 6.

LINETT (5 éves, PÜSPÖKLADÁNY)Linett egy cserfes kis „energiabomba”, akit szerencsére nem viseltek meg a kórházban töltött hónapok. Nagyon szereti a meséket, nemsokára iskolás lesz és ő is el tudja olvasni majd a Bogyó és Babócát. Rajzfilmeket is szívesen néz, a Mancs őrjárat az egyik kedvence.

A Csodalámpától különféle Mancs őrjáratos játék volt a kívánsága, melyet az egyik kórházi kontroll után adtuk át Linettnek. Hatalmas örömmel vette át a játszószőnyeget, a megfigyelő tornyot, a dominót és az autópályát.

Linett alig hitte el, hogy már most megkaphatja azokat a játékokat, amit már a Jézuskától is kért.


Köszönjük az Európa 2000 Gimnázium diákjainak, tanárainak és szülői munkaközösségének,
hogy segítségükkel egy újabb beteg gyermek kívánsága teljesülhetett!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.12.19.

LEVENTE (6 éves, NYÍREGYHÁZA)Levente azt mondta, ő egy Xbox-nak örülne legjobban, amin kedvenc játékaival játszhatna, így gyorsabban telne a gyógyulás időszaka.

Boldogságtól ragyogó arccal vette át ajándékát, és izgatottan várta, mikor kezdődhetnek végre a nagy játszmák. Mindannyian azt kívánjuk, hogy használd örömmel az új játékodat!


Köszönjük magántámogatóink, köztük a The British International School Budapest diákjainak támogatását!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2022. december 17.

KATALIN (14 éves, BUDAPEST)Katalin nagyon sokoldalú lány, aki kicsi kora óta rendszeresen mozog és sportol, legyen az fitnesz, RSG, balett, tenisz vagy evezés. A zene is nagyon közel áll hozzá, zenei általános iskolába jár.

Rendszeresen részt vesz különböző énekversenyeken itthon és külföldön egyaránt, akár kórusban, akár egyénileg. Többféle hangszeren is játszik, így hegedűn, furulyán, és most gitározni tanul.

A Csodalámpától egy VR szemüveg volt a kívánsága, mert az egyik külföldi énekverseny során kipróbálhatta és azóta szeretett volna egy ilyen játékot.


Köszönjük a Fornax Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Katalin kívánságát!


Áchim Boglárka és Ivády Éva
kívánság koordinátorok
Budapest, 2022.12.20.

JOHANNA (13 éves, TUZSÉR)A nagylány vágya egy iPhone volt, amit valóban sokrétűen használhat a kórházban töltött időszakok alatt ugyanúgy, mint otthon.

Johanna alig akarta elhinni, hogy kívánsága ilyen hamar teljesült, és immár egy csodaszép telefon boldog tulajdonosa lett.


Köszönjük a Budapest Marriott Hotel és dolgozóik segítségét!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2022. december 17.

HUNOR (11 éves, Pusztaföldvár)


Hunor szereti a focit, és szeret kerékpározni. Kívánsága ez utóbbi tevékenységéhez kapcsolódott. Olyan biciklit kért a Csodalámpa Alapítványtól, amivel biztonságosan bicajozhat.
Beszéltünk az anyukával, egyeztettünk a kisfiúval, így végül sikerült olyan kerékpárt beszereznünk, ami kényelmes Huninak, és ügyesen tudja hajtani.
Jó bicajozást kedves Hunor!

Köszönjük a Jet Travel utazási irodának, hogy segítségükkel ismét örömet szerezhettünk egy beteg gyermeknek!Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Pusztaföldvár, 2022.12.21.

GELLÉRT (8, MÁTYUS)

Gellért kérése egy Xbox volt. A kisfiúnak három testvére van, kérésekor rájuk is gondolt, alig várta, hogy velük együtt játszhasson ezen a szuper konzolon.

Az ajándék átadására december 6-án került sor a Fashion Streeten, ahol nagy meglepetésére nem csak támogatónk, hanem maga a Mikulás is ott volt. Mindenki csillogó szemmel nézte az utca fantasztikus díszítését, a csodálatos karácsonyfát, hallgatta a koncertet.

/ 4
Hálásan köszönjük a Fashion Street és üzemeltetője, az Immobilia Zrt. vezetésének és munkatársainak, valamint Rajnai Tamás úrnak, a Pappas Autó Magyarország Kft-nek a támogatást, melynek köszönhetően nagy örömet szerezhettünk Gellértnek.Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022. december 6.

Gellért szüleinek levelét ide kattintva olvashatja el.

Máté Bence (12 éves, Oroszlány)Máté életében minden a foci körül forog. 7 éves korától focizik az egyik egyesületben, középhátvéd. Betegsége miatt ki kellett hagynia néhány hónapnyi edzést, de nagyon reméli, hogy nemsokára visszatérhet a pályára.

A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, mivel a korábbi gépe elromlott. Persze a tanuláson kívül sokat játszik majd rajta, többek között a FIFA23 játékkal.


Köszönjük a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. támogatását,
mellyel teljesíthettük Máté kívánságát.


Ivády Éva
kívánság koordinátor
Budapest, 2022.12.08.

Keán (14 éves, Gyöngyöshalász)Keán 9 éves kora óta karatézik, a betegsége miatt kellett kihagynia az edzéseket. Kitűnő tanuló, kicsi kora óta tudatosan, nagyon-nagy elhivatottsággal és szorgalommal készül az egészségügyi pályára. A Csodalámpa Alapítványtól egy laptop volt a kívánsága, hogy a felvételire való felkészülésben és a továbbtanulásában hasznos segítsége legyen.

Keán meghatottan vette át a kívánt laptopot és alig várta, hogy otthon beüzemelhesse.


Köszönjük a segítséget magántámogatóinknak, mellyel teljesíthettük Keán kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.12.13.

Gréta (13 éves, Kiskunhalas)


Gréta nagyon szeret olvasni és rajzolni. Még nem döntötte el, hogy rajzművész vagy cukrász lesz.
Kívánsága a Csodalámpától egy wellness hétvége volt, ahol családjával pihenhet a kórházban töltött hónapok után.
Gréta választása a Thermal Hotel Visegrád szállodára esett, ahol elmondása szerint kitűnő volt a konyha, és a wellness részlegben is nagyon jól érezte magát, legjobban a szauna tetszett neki.
Persze volt más szórakozási lehetőség is, sokat csocsózott és kipróbálta a bobpályát is.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád vezetőségének és nagylelkű vendégeinek,
hogy ismét hozzájárultak egy beteg gyermek öröméhez.Szerencsés Tamás
kívánság-koordinátor
Visegrád, 2022. 12.10.

Edit (5 éves, Tiszacsege)Editke határtalanul boldog volt, amikor megpillantotta csajszis bicaját. Pont ilyet szeretett volna: rózsaszínűt, kis kosárral. Vidáman pattant fel új biciklijére, hogy nyomban kipróbálhassa. Reméljük, sok örömöt okoz majd az új bringád!


Köszönjük a MINI támogatását, segítségükkel egy újabb beteg gyermeknek szerezhettünk örömet.


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Tiszacsege, 2022. december 17.

Bella Flóra (15 éves, Kecskemét)


Bella nagyon sok minden iránt érdeklődik. Sokféle sportot űzött, mint a talajtorna, atlétika vagy a falmászás, de kézműveskedni is szeret. A jövőben gyerekekkel szeretne foglalkozni, gyermekgondozó szeretne lenni.

A Csodalámpától egy olyan wellness hétvége volt a kívánsága, ahol a családjával pihenhet, felfrissülhet a kórházban töltött hónapok után. A család egybehangzó véleménye szerint tökéletes három napot töltöttek el a Thermal Hotel Visegrád vendégeiként.

Mint a kamaszok többségét, Bellát sem lehetett rávenni a fotózkodásra, nem szerette volna, ha közeli fénykép készül róla.
Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád támogatását, mellyel valóra válthattuk Bella kívánságát.


Szerencsés Tamás
kívánság-koordinátor
Visegrád, 2022.11.18.

Attila (11 éves, Karcag)A kisfiú nagyon várt már minket, hiszen mi vittük el neki azt a szép tabletet, amelyre vágyott. Amelyen meséket nézhet majd és jókat játszhat. Sok boldogságot kívánunk a használatához!


Köszönjük magántámogatóink segítségét, általuk szerezhettünk örömöt Attilának.


Orosz Ilona és Borsi Péter
kívánság-koordinátorok
Karcag, 2022. december 17.

Ádám (17 éves, Szentlőrinc)


Ádám nagyot álmodott: Barcelonába szeretett volna eljutni, repülőre szállni, látni a tengert. Nagylelkű, kedves emberek közreműködésével az álom valóra vált, sőt, biztosan állíthatom, hogy az utazás a nagyfiú minden képzeletét felülmúlta.

A csodák sorozata a repülőtéren kezdődött, ahol külön jármű vitt bennünket a géphez, elsőként szállhattunk fel, és hatalmas élmény volt a Wizz Air személyzetének kedves üdvözlése és a VIP bánásmód. A felszállás öröme érezhető és látható volt, Ádám az ablakra tapadva ült szinte végig. Azt hiszem akkor hitte el, hogy tényleg elutazunk Barcelonába. Mivel este érkeztünk, landoláskor megcsodálhattuk a város gyönyörű fényeit. Utolsóként szálltunk ki a gépből, előtte még beszélgethettünk a pilótákkal, és Ádám kipróbálhatott pár dolgot a pilótafülkében, kérdezgetett a repülésről, és ez a különleges lehetőség igazán feldobta a fiút, aki a közös fotó előtt egy dedikált dobozos Wizz Air repülőmakettet is kapott, amely, mint kiderült, nagy vágya volt és erősen elgondolkozott, hogy vesz egyet a repülőn, de inkább tartalékolta pénzét a visszaútra, szóval jobban el sem sülhetett volna a meglepetés.

Szállásunk a város központjában lévő ibis Styles Barcelona Centro hotelben volt, ahol Ádám 3 napig úgy érezhette, ő a szálloda legfontosabb vendége, annyi figyelmet és törődést kapott, a kényelmes szobáról, és a választékos, finom reggeliről nem is beszélve. Másnap délelőtt elindultunk, hogy megnézzük a tengerpart közelében lévő Akváriumot, hiszen ez volt Ádám fő vágya, erre volt mindenképpen kíváncsi! Szép időnk volt, és a kikötőben csodás hajók horgonyoztak. Minden ideális volt, a látvány elkápráztatta a fiút.

Útközben derült ki, hogy Ádámunk bakancslistáján szerepel a churros megkóstolása is, olyan igazi spanyol módra. Az Akvárium tövében találtunk egy kellemes vendéglőt, itt várt rá a mennyei finomság, pont úgy, ahogy szerette volna. Ezután örömmel léptünk be az Akvárium világába, ahol tényleg az ígéretekkel, prospektusokkal vetekedve a valóság elvarázsolt minket. A nagy vízi bemutatóterem azt az érzést kelti, hogy az állatok és növények szépen és harmóniában élnek egymással. És itt egy újabb csoda történt: egyszer csak Ádám elunta a kerekesszékben való ülést, lábra állt és sétált elég sokat, küzdve az instabilitással, a fájdalmakkal és az izmok harcával, amely megváltozott mozgáskészségét igyekezett követni. Nagyon, de nagyon büszkék voltunk rá, és látszott a fiún az elégedettség. Érezte, kívánságának teljesülése új erőt ad számára. Ez bennünket, kísérőket (édesanyját és engem) is felvillanyozott. Kis időre mindannyian elfelejtettük a nehézségeket, „egyszerű” turisták voltunk egy másik országban, kíváncsi nézelődők.

Másnap a Sagrada Familia-hoz látogattunk el. Körbecsodáltuk a híres templomot, mindent megnéztünk körülötte, majd visszasétáltunk a szállodába, pihennie kellett a Nagyfiúnak. Délután egy csodálatosan szép, és különös hangulatú parkba vitt utunk, ahol olyan jól érezte magát Ádám, hogy nem is mentünk tovább eredeti úticélunk, az állatkert felé. A parkba belépve csodás táj tárult elénk, mesés szobrok és terek, kisebb tömeg, gyönyörű látványosságok. Szökőkutak, csónakázó tó, fűben heverő emberek, halk zene, megannyi örömöt hozó pillanatképpel. A terek egyre nőttek, az emberek egyre csak gyűltek, utcazenészek, biciklisek, gördeszkások, fiatalok és idősek. Úgy gondoltuk, valami különleges helyre érkeztünk, és vártuk, hogy kiderül hová is tartanak ezek az emberek, miért is vannak itt. Nem sokkal később kiderült számunkra, hogy egyszerűen csak azért vannak itt, mert itt szeretnek lenni, ez az egész hatalmas park erről szól, az ittlét öröméről. Sokat időztünk ezen a mesés kis szigeten, ahol Ádám igazán felszabadultnak érezte magát. Volt, amikor hatalmas szappanbuborékok "elkapásával" voltunk elfoglalva, hiszen mégis csak fontos dolog, hogy ne essenek a földre, ha már ilyen nagyra, focilabda méretűre növesztette őket készítőjük. Tudja meg mindenki, hogy kerekesszékkel is ugyanolyan könnyű elkapni őket, mint anélkül!

Utolsó nap csak sétálgattunk, pici ajándékokat vásároltunk, finomakat ettünk, és közben Ádám megtapasztalhatta az igazi katalán életérzést. Boldog volt, úgy érezte, övé a világ! Három csodálatos napot töltöttünk el Barcelonában. Ádám nem is nagyon akart hazajönni, olyan jól érezte magát az út során. Egy biztos: életre szóló élményben volt része!


/ 4

Köszönjük a Wizz Air Hungary Ltd-nek, az ibis Styles Budapest Airport és az ibis Styles Barcelona Centro szállodáknak, a Groupama Biztosító ZRt.-nek, valamint magántámogatóinknak, köztük Laczkó Gábornak és Letenovics Rolandnak és barátaiknak, hogy a nagyfiú álmát valóra válthattuk!


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Barcelona, 2022. november 18-21.

Gergő István (18 éves, Nagybajom)


Gergő egy igazi kamasz fiú, aki izgatottan várta, mikor érkezik meg ajándéka. Ez a pillanat is eljött, és Gergő boldogan vette át az áhított Bluetooth hangszórót.
Jó egészséget és jó szórakozást kívánunk!Köszönjük a Rossmann Magyarország Kft.-nek, hogy segítségükkel örömet szerezhettünk Gergőnek!
Russayné Szabolcsik Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2022.12.09

Botond (13 éves, Balatonszárszó)


Botond nagyon mozgékony fiú, mindene a sport.
5 éves kora óta focizik az egyik sportegyesültnél, középpályás a csapatban. Otthon, a kertjükben is van lehetősége a mozgásra. Sokszor ugrabugrált a régi trambulinján, egészen addig, amíg tönkre nem ment.
A Csodalámpától egy új trambulin volt a kívánsága.
Boti türelmesen várta, amíg a Dzsinn elhozta számára a kívánságát.
Amint az időjárás lehetővé teszi, rögtön ki szeretné próbálni az új trambulinját.


Köszönjük a Lollipop Manufactory Kft.-nek, valamint Bartex - Baráth József úrnak, hogy segítettek valóra váltani egy beteg gyermek álmát!


Ivády Éva
kívánság koordinátor
Budapest, 2022.12.13.

upload:Beszamolok/tlm_logo.png


Tibor (6 éves, Debrecen)Tibike szereti a szerepjátékokat. Anyukájától megtudtuk, leginkább a barkácsolás és a főzés érdekli őt, de mivel sokszor kell orvosi vizsgálatra, kezelésekre járnia, szívesen „gyógyítana” is.

Ennek megfelelően 3 nagy doboz ajándékkal érkeztem a kisfiú lakásához. A barkácskészlet, a babakonyha, és az orvosi kocsi mind-mind elkápráztatta Tibikét.

Örömteli játszadozást kívánunk!


Köszönjük az Európa 2000 Gimnázium diákjainak, tanárainak és szülői munkaközösségének,
hogy segítségükkel egy újabb beteg gyermek kívánsága teljesülhetett!


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2022.12.04.

Patrik (15 éves, Nagykanizsa)


A nagyfiú a mai kontrollra örömmel készült, ami nem meglepő, hiszen tudta, hogy kívánsága, a mobiltelefon már megérkezett hozzám. Megbeszéltük, hogy találkozunk a klinikán, ahonnan ezen a napon - a vizsgálatok végén - egy szép új telefonnal indulhat haza.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük az XpatLoop, a legnagyobb hazai xpat szervezet
tagjainak és vezetőinek, hogy teljesíthettük Patrik kívánságát!


Russayné Szabolcsik Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2022.12.01.

Nikoletta Gabriella (19 éves, Budakeszi)Nikoletta egy igen súlyos betegség miatt hónapokat töltött az intenzív osztályon. Amikor végre befejeződött a több hónapnyi kórházi kezelése, akkor a családja életét egy tragikus esemény árnyékolta be, mely során Nikoletta mobiltelefonja is tönkrement.

A Csodalámpa Alapítványtól egy új Samsung mobiltelefont kért, melyet a szponzorok kis csapata személyesen adhatott át Nikolettának.


Köszönjük a támogatást Hofstadter Adriennek, Havrán-Kara Nikolettnek, Molnárné Metzger Editnek, Molnár Edinának, Szarka Eszternek, Ujvári-Szalay Ildikónak, Baranyák Szilviának és Fekete-Szalay Ritának, mellyel teljesíthettük Nikoletta kívánságát.


Ivády Éva
kívánság koordinátor
Budapest, 2022.11.28.

Gábor Roland (6 éves, Érd)


Gábor nagyon szeret a szabadban bújócskázni-fogócskázni, biciklizni. Ha rossz az idő, akkor viszont előszeretettel játszik az autóival, az autóversenyes játékaival.

A legnagyobb kedvenc persze a legózás. Gábornak már komoly lego gyűjteménye van, minden témában. A Batman, Minecraft, Marvel, Spiderman és Star Wars legói mellé a Csodalámpától olyan szetteket kért, amelyek hiányoztak a készletéből.


Nagyon köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. ismételt támogatását,
mellyel teljesíthettük Gábor kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.11.28.

Bence (17 éves, Kisújszállás)


Bence 17 éves, zeneművészeti iskolába jár, kürtöl, de emellett szenvedélye a főzés. Van saját főző-közösségi oldala, ahol megosztja saját ételeit a követőivel. Fördös Zé a példaképe és kedvenc szakácsa, így nagyon szeretett volna találkozni vele és közösen alkotni valami finomságot.

Sikerült a találkozót összeszervezni, így elmehetett a Street Kitchen stúdiójába, ahol bepillantást nyerhetett kulisszatitkokba, megismerkedhetett a stábbal, a stúdióval, de ami a legfontosabb, hogy Fördös Zével főzhetett abban a konyhában, amit addig csak a TV-n és egyéb felületeken láthatott. A közösen elkészített ételt később együtt elfogyasztották, majd dedikált könyveket és Street Kitchen magazinokat is kapott útravalóul.

Nagyon kellemes és jó hangulatú volt a találkozás. Bence vélhetően boldogan és büszkén mesélte el élményét barátainak és családjának. Plusz lett egy új követője is instagram oldalán.


Nagyon szépen köszönjük Zének és asszisztensének, Zsófinak, hogy létrejöhetett
ez a találkozó és valóra váltották Bence álmát!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.11.22.

Bálint (3 éves, Apaj)


Bálint, a 3 éves kisfiú - elsősorban a nevelő pedagógusok javaslatára - több fejlesztő játékot kapott. Bálintka folyamatosan a Vese klinikán lakik. Amikor mentünk Őt meglátogatni és az ajándékokat átadni, éppen aludt.
Felébredése után boldogan vette birtokba az új tárgyakat, játékokat. Arcán nagy mosollyal bontogatta sorban a szép színes holmikat.
Reméljük, hogy Bálintka fejlődéséhez hozzájárultunk az új játékokkal!
Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük a kisfiú kívánságát.


Lángh Zsófia
kívánság koordinátor
Budapest, 2022.12.04.

Zoltán (14 éves, Öttevény)Zoli kívánsága egy laptop volt. Ő most hetedikes és kedvenc tárgya az iskolában az informatika. Így aztán nem csoda, ha nagy magabiztossággal vállalkozott az új laptop önálló telepítésére, amivel még édesanyját is meglepte.

A másik kedvence az iskolában a testnevelés, különösen a focit szereti. Ronaldo és a portugál válogatott áll legközelebb a szívéhez. Mivel a kórházban történt a számítógép átadása, már nagyon várta, hogy hazamenjenek és élete első saját laptopját elindíthassa és felfedezhesse.


Köszönjük a segítséget magántámogatóinknak, mellyel teljesíthettük Zoltán kívánságát.


Horvai András
kívánság koordinátor
Győr, 2022.12.07.

Zalán (12 éves, Bercel)


Zalán érdeklődése igazán sokoldalú. Régóta zongorázik, néhány hónapja pedig gitározni tanul. Három éve rendszeresen lovagol, a várostól távol, erdők és szántóföldek közelében laknak, így a lovaglás is elérhető sport számára.

Mint nagyon sok hasonló korú fiú, ő is érdeklődik a számítástechnika iránt, tervei szerint informatikus lesz. A Csodalámpától egy videokártya volt a kívánsága, mivel ő maga szeretné megépíteni a saját számítógépét.

Nagyon nagy volt Zalán öröme, mikor az egyik kórházi kontroll után átadtuk neki a kívánt számítógép alkatrészt.


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Zalán kívánságát.


Ivády Éva
kívánság koordinátor
Budapest, 2022.12.01.

Milán (10 éves, Cserkút)


Milán vizsgálatra érkezett, ekkor vette át nagy örömmel a Csodalámpa ajándékát. A kisfiú sokat gondolkozott, mit kérjen, végül úgy döntött, egy okostelefon lenne a legjobb választás, mivel az bárhol nála lehet, és a telefonáláson túl számtalan hasznos funkcióval rendelkezik: lehet rajta játszani, filmet nézni, internetezni, fotózni, és így tovább.


Köszönjük a Rossmann Magyarország Kft.-nek, hogy teljesíthettük Milán kívánságát!Russayné Szabolcsik Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2022.12.02

Katalin (16 éves, Mezőkövesd)Katalin egy nagyon csendes, kamaszlány. Az előtte álló hónapokban sok időt fog kórházban tölteni. A tanulást online szeretné megoldani, ezért minden vágya egy laptop volt.

Újabb találkozásunk alkalmával sikerült meglepni a Csodalámpa ajándékával. Csillogó szemekkel nézte a kezemben lévő kis fekete táskát, melyben a laptopja lapult. Amikor belekukucskált a táskába és megpillantotta a laptopot, csak annyit tudott kérdezni, hogy ez tényleg az övé-e? Mert igazából nem hitte volna, hogy meg is fogja kapni azt, amire annyira vágyott! Nagyon jó érzés volt látni, hogy Kati mosolyog, mert boldog!!

Kedves Kati! Kívánjuk, hogy legyen sok örömöd ajándékodban és gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük a DSV Hungária Szállítmányozási Kft segítségét,
támogatásukkal teljesülhetett Katalin kívánsága!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022. november. 28.

Gergő (8 éves, Csévharaszt)


Gergő nagycsaládban él, a kórházi kezelések után 6 testvére várja őt otthon. Sokat gondolkodott, hogy mit is kívánjon a Csodalámpától, végül egy Xboxra esett a választása és még 2 kontrollert is kért, hogy egyszerre több testvérével is tudjon játszani.
A kórházban tudtuk átadni Gergőnek a kívánságát, aki széles mosollyal várt minket.
Nagyon izgatott lett és alig várta, hogy hazamehessen és beüzemelhesse új játékát.


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Gergő kívánságát.


Ivády Éva
kívánság koordinátor
Budapest, 2022.11.24.

Dóra (17 éves, Budapest)Dóránál kb. egy éve diagnosztizáltak egy ritka genetikai betegséget, ami miatt sok időt kell otthon töltenie. Bár már elkezdhette újra az iskolát, de továbbra is sokat kell pihennie.

A Csodalámpa Alapítvány önkéntese megkereste őt, hogy megtudja mire vágyik, mit szeretne, melyre Dóra határozott válasza egy okos TV volt, hogy a sok pihenéssel töltött otthoni idejét szórakoztatóbbá tehesse, mivel a szobájában nem volt saját televíziója. Természetesen meg is kapta!

Mire hozzájuk érkeztem, már a TV-nek megvolt a helye a szobában és leendő gazdája izgatottan várta az átadást. Nagyon nagy örömmel bontotta ki a csomagolásból és egy barátja segítségével be is üzemelték.


Köszönjük a BNP Paribas Magyarországi Fióktelepe vezetésének és munkatársainak,
hogy segítségükkel Dóra kívánsága teljesülhetett!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság koordinátor
Budapest, 2022.12.01.

Bence (9 éves, Szerencs)


Bence egy érintőképernyős laptopot kért a Csodalámpától, mert ugyan már újra járhat iskolába, de még nehezen megy neki a ceruza fogása.
A legszebb beszámoló talán Bence anyukájának köszönő sorai…

Kedves Csodalámpa csapata!
A napokban már több alkalommal emlegette és hatalmas izgalommal várta Beni a laptopot és most óriási az öröme, már nézegeti, ismerkedik vele. Apa már le is töltötte Beni kedvenc játékát, azóta játszik rajta.
Hálásan köszönjük a meglepetés ajándékot és a segítségüket!
Bence számára nagyon hasznos lesz az eszköz a tanulás több területén és a szórakozásában is egyaránt. Tervezgeti melyik kedvenc meséit, filmjeit fogja megnézni rajta. Természetesen minél több izgalmas és kreatív játékot is szeretne kipróbálni a gépen.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Örömökben Gazdag Boldog Új Esztendőt kívánunk, hálás szívvel gondolunk Bence kívánságának szponzorára és a Csodalámpa Alapítvány minden kedves munkatársára!
Mária, Bence anyukája


Magántámogatóinknak köszönjük a segítséget, mellyel teljesíthettük Bence kívánságát.


Ivády Éva
kívánság koordinátor
Szerencs, 2022.12.08.

Archívum

Archívum


Belépés