2022-11

Noel (3 éves, Szápár)


Noel kívánsága egy saját játszótér volt. Betegségéből adódóan nehéz vele a közlekedés és körülményes a játékok használata is a köztereken. De így, hogy sajátja van, nem kell alkalmazkodnia senkihez. Ez óriási segítség neki is és anyukájának is. Ráadás jó hír, hogy az állapota folyamatosan javul. Biztosra veszem, hogy amikor az időjárás lehetővé teszi, egyetlen nap sem telik el hinta és csúszda nélkül. Nagyon jó helyre került ez a fantasztikus ajándék…


Köszönjük a támogatást a Pepper House Kft.-nek, segítségükkel valóra válthattuk Noel kívánságát!


Tar Zoltán
kívánság koordinátor
Szápár, 2022.11.27.

Benjamin (17 éves, Dömsöd)

Beni egy nagyon súlyos balesetet élt túl, már egy ideje az intenzív osztályon kezelik.
Nagyon szereti a gépeket, szeret szerelni, autószerelőnek tanul.
Régi vágya volt egy távirányítású terepjáró.
Amíg arra várakozott, hogy a Csodalámpa elhozza neki a kórházba a kívánságát, addig áttanulmányozta a játék mechanizmusát és le is rajzolta a kívánságát.
Beni mosolya elárulja, hogy mekkora örömöt szereztünk neki ezen a délutánon.



A támogatást köszönjük a Pepper House Kft.-nek, segítségükkel válthattuk valóra Beni kívánságát!


Ivády Éva
kívánság koordinátor
Budapest, 2022.11.29.

Andor (8 éves, Veresegyház)

Andor legújabb hobbija a horgászat. A kórházi kezelések miatt mostanában nem volt rá módja, hogy valamelyik vízpart mellett várja a kapást.
A Csodalámpa Alapítványtól az volt a kívánsága, hogy a családjával együtt horgászhasson a Balatonon. Még a nagy hidegek beállta előtt sikerült teljesíteni Andor kívánságát, a három nap alatt feltöltődött energiával és élményekkel az egész család.
A horgászáson kívül ellátogattak a Szigligeti várba és a Tapolcai tavasbarlangba is.




Köszönjük a Cosmo Consult Kft. támogatását, mellyel valóra válthattuk Andor álmát.


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Tapolca 2022.11.15.

Alexandra (17 éves, Vasad)


Szandra egy tanyán él családjával. Kívánsága egy laptop volt, amin kedvére nézegetheti kedvenc műsorait, a természetfilmeket és meséket.


Köszönjük a Lenovo Technology B.V. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Alexandra kívánságát!




Márkus Mónika
kívánság-koordinátor
Vasad, 2022.11.17.

MIHÁLY (6 éves, CSÖKMŐ)



Misike kívánsága egy tablet volt, melyen meséket nézhet és játszhat a kórházban töltött idők alatt is.

Kedves Misi! Használd örömmel az új táblagépedet!


Köszönjük magántámogatóinknak, közöttük az XpatLoop, a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek, hogy örömet szerezhettünk a kisfiúnak.


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2022.11.22.

LEVENTE (15 éves, SZOB)



A 15 éves Levente 2022. májusában szenvedett súlyos sérülést egy kirándulás során. Egy hónapig a Győrben ápolták, most már az egyik budapesti gyermekkórházba jár kezelésekre.

Az orvosok és ápolók lelkiismeretes munkájának, szülei odaadó támogatásának és persze saját akaraterejének köszönhetően Levente állapota folyamatosan javul. Sokat beszél, folytatja iskolai tanulmányait és próbál egyre többet önállóan mozogni.

Levente szerette volna felkeresni a győri kórházban azokat az orvosokat, ápolókat, akik átsegítették a baleset utáni első hetek nehézségein, hogy köszönetet mondjon nekik.

A Danubius Hotel szállodalánc felajánlásával tölthetett Levente szüleivel és testvérével három éjszakát a győri Rába Hotelben. Így tudta felkeresni a kórházat és kisebb sétákat tenni a városban, ahova szeretnének majd még visszatérni.


Köszönjük a Danubius Hotels Group támogatását, mellyel valóra válthattuk Levente álmát.


Radics Zoltán
kívánság-koordinátor
Győr, 2022.11.21.

BIANKA (8 éves, NYÉKLÁDHÁZA)


Bianka egy tündéri kicsi lány! Még tavaly megbeszéltük, hogy ha doktor nénije engedi, szeretne a szeretteivel eltölteni egy hosszú hétvégét egy csodás hotelben, ahol van minden szép és jó! Wellness, és játszó lehetőség, és különlegesen finom ételek. Találtunk egy igazán alkalmas hotelt. Ez a csodás Bambara Hotel Felsőtárkányban, ami Bius minden igényét ki fogja tudni elégíteni.

És eljött a várva várt nap, amikor is Bianka kívánsága teljesülhetett. Bianka és kis családja egy pénteki napon megérkezett a Bambara Hotelbe, ahol már várta őket a Wellness és minden finomság. Délután elfoglalták a gyönyörű szobájukat, és elindultak felfedezni a Hotel rejtett kincseit. A különlegesen finom vacsora végén megérkezett a kis torta is, aminek mindnyájan nagyon örültek!

Ezek után egészen vasárnap estig élvezhette a kis család - Biankával az élén, mert igazán megérdemelte - a Bambara Hotel vendégszeretetét.


/ 4





Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. és a Hotel Bambara támogatását, segítségükkel nagy örömet szerezhettünk a kislánynak.


Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Felsőtárkány, 2022. november 18-20

Bianka édesanyjától aranyos üzenetet kaptunk, ide kattintva elolvashatja.


Alfréd (11 éves, Jánkmajtis)


Alfréd az ukrán-román határ közelében él családjával, és a jánkmajtisi általános iskola 5. osztályos magántanulója.Betegsége miatt sajnos nem járhat be az iskolába, sokat van otthon. Kedvenc időtöltése az internetes játékok és a tévénézés.
A Csodalámpa Alapítványtól egy okosTV-t kért, melyet boldogságtól sugárzó arccal vett át.



Kedves Alfréd, sok örömet és jó szórakozást kívánunk a szép új tévédhez!



Köszönjük a CIB Bank Zrt. támogatását, segtségükkel varázsolhattunk mosolyt a kisfiú arcára!


Nagy Róbert Imre
kívánság-koordinátor
Jánkmajtis, 2022.11.25.

BENDEGÚZ (12, BUDAPEST)

Nos, igen, Bendegúz már 12 éves.

Visegrádon, a Thermal Hotelben ünnepelte 12. születésnapját.
A szálloda halljában találkoztunk és beszélgettünk, ahol Nagy-Bándli Zsófia tolmácsolta a hotel vezetésének jókívánságait.
Bendegúz elmondta, hogy a wellness medencéit élvezi leginkább, de emellett szüleivel sokat kirándulnak a környéken.
A Csodalámpa egy csokitortával járult hozzá a szülinapos öröméhez - persze jó előre megkérdeztük Bendegúz édesanyját, hogy mi a fiú kedvence.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Thermal Hotel Visegrád vezetőségének és nagylelkű vendégeinek, hogy egy újabb nagybeteg gyermek öröméhez járultak hozzá.


/ 2





Patzauer Gábor
kívánság-koordinátor
Visegrád, 2022. 11.14.

NOÉMI (11 éves, KAZINCBARCIKA)



Noémit nagyon régóta ismerem. Találkozásainkkor mindig jókat játszottunk, kreatívkodtunk, és sokat nevettünk. Amikor kiderült, hogy Noémi is kívánhat valamit a Csodalámpától, akkor a kicsi lánynak sok minden megfordult a fejében. Hosszú idő telt el, amíg végre elmondta, mit is szeretne.

Újabb találkozásunk alkalmával ismét szeretettel üdvözöltük egymást, kölcsönösen beszámoltunk róla, hogy mi történt velünk azóta, amióta nem találkoztunk. Noémi elmondta, hogy nagyon jól érzi magát, és a doktor nénije is megdicsérte, hogy milyen jól néz ki. Ezért aztán Noémi nagyon boldog volt, s közölte, hogy igen jó napja van.

Ekkor elővettem a szatyrom mélyén lapuló dobozkát, amiben a Noémi laptopja volt. Elmondtam, neki, hogy meghozta a Dzsinn a Csodalámpa ajándékát, amit ezen az igazán jó napon szeretnék most átadni neki, hogy ettől még szebb legyen a napja!

Noémi szeme tágra nyílt, arca kipirosodott, szája szinte a füléig ért örömében. Azonnal ki is bontotta a csomagot, hogy láthassa milyen laptopot kapott. Örömében megölelt, úgy köszönte meg az ajándékot! Jó volt látni, mennyire boldog!

Kedves Noémi! Szívből kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban!


Köszönjük a Lenovo Technology B.V. ismételt támogatását, segítségükkel egy újabb beteg gyermek kívánságát teljesíthettük!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság koordinátor
Miskolc, 2022. november 10.

MÁRTON ANDRÁS (11, HARKA)


Nem is tudjuk, ki volt izgatottabb, Málna, a 8 hetes törpe tacskó, vagy Marci, a leendő gazdi, mikor megérkeztünk a kiskutyával. A család már az utcán várt minket, hogy mielőbb megpillanthassák élőben is a kutyust.

Miután bementünk a lakásba, Málna rögtön körbe szaglászta az új családját, kipróbálta fekhelyét, majd a nagyfiú ölébe fészkelte magát, és többször is puszit adott az arcára. Marciék ámulva nézték, amikor Málna bemutatta, hogy tudja, mire való a kutyapelus. Gyorsan meg is jutalmazták őt ezért finom falatokkal.

Biztosak vagyunk benne, hogy Marci jó gazdája lesz Málnának, és sok kalandot fognak együtt átélni.





Marci nevében is köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását, valamint Hanzi Attila tenyésztőnek az ismételt segítségét!


Ratimorszky Bea és Bakonyi Tamás
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2022. november 4.

MÁRIA (14 éves, KISKUNFÉLEGYHÁZA)



Mária nagyon szorgalmas, kedves kislány, aki mindig pozitív és mosolygós. Betegsége miatt nem járhat iskolába, magántanuló, de nagyon szeret tanulni.

A Csodalámpától egy Samsung mobiltelefon volt a kívánsága, melyen tarthatja a kapcsolatot a barátaival és volt osztálytársaival.

Nagy volt az öröm, amikor kibonthatta a csomagolásból a saját telefonját.


Köszönjük magánadományozóinknak, köztük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak a támogatást, segítségükkel teljesíthettük Mária kívánságát!


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Kiskunfélegyháza, 2022.11.05.

Bálint (15 éves, Szombathely)


Bálint nagy barátja a természetnek, sokszor túrázik vagy biciklizik az erdőben, szereti megfigyelni az állatokat élőhelyükön.
Erdészeti iskolába jár, ezt a hivatást szeretné választani a jövőben.
Bálint súlyos balesetet szenvedett, amely során a természetjáró felszerelésének nyoma veszett.
A Csodalámpa Alapítványtól éppen ezért olyan felszerelést kért, ami pótolja az elveszett darabokat.
Nagy izgalommal várta, hogy átvehesse a hálózsákját, a szuper iránytűjét, a profi távcsövét, az összecsukható ásóját és a nélkülözhetetlen elsősegély csomagot.
Kívánjuk Bálint, hogy minél hamarabb visszatérhess a természetjáráshoz!


Köszönjük magántámogatóink, köztük Inna és Csaba segítségét, mellyel valóra válthattuk Bálint kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.11.08.

Kamilla (13 éves, Hajdúhadház)

Kamillának még soha nem volt mobilja, így határtalan boldogsággal vette át a Csodalámpa Alapítvány ajándékát, mely mi más is lehetett volna, mint egy okostelefon.
Kamilla, használd egészséggel és örömmel a készüléket!


Köszönjük magánadományozóinknak, köztük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak a támogatást, segítségükkel nagy örömet szerezhettünk egy kedves kislánynak!


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Hajdúhadház, 2022.11.01.

Benedek (7 éves, Győr)


Benedek türelmetlenül számolta, hány napot kell még aludnia november 4-ig. Sejtette, hogy ezen a napon teljesül a kívánsága, melyet szülei segítségével juttatott el a Csodalámpa Alapítványhoz.
Benedek hősiesen, zokszó nélkül viseli a betegsége miatt előírt kezeléseket és azokat a korlátozásokat, amelyeket gyógyulása érdekében előírtak neki. Hogy gyorsabban teljen az idő otthon, szeretett volna megépíteni egy komolyabb Lego autót, ezért esett a választása a Bugatti Chiron sportkocsira.
A kívánság teljesítését a Groupama Biztosító támogatta, így került sor a Lego átadására a várva várt napon. A játékot - a láthatóan izgatott Benedeknek - a Groupama két munkatársa adta át, akik még a biztosító külön ajándékcsomagjával is meglepték a kisfiút.
Miközben a szülők és vendégeik beszélgettek, Benedek már fel is bontotta a hatalmas dobozt és elkezdte összerakni az autót. Megbizonyosodhattunk arról, hogy a játék jó kezekbe került, Benedek pedig szüleitől, testvérétől minden támogatást megkap azért, hogy meggyógyulhasson.



Köszönjük a Groupama Biztosító ZRt. ismételt támogatását, segítségükkel teljesíthettük Benedek kívánságát!


Radics Zoltán
kívánság-koordinátor
Győr, 2022.11.04.

Archívum

Archívum


Belépés