2022-04

Gergő (7 éves, Kiszombor)

Gergő 7 éves és nagyon meglepett minket a kívánságával, hiszen ebben a korban inkább játékokat kérnek a gyerekek. Ezzel szemben neki komoly kérése volt: kedvenceivel, a Kowalsky meg a Vega együttes tagjaival szeretett volna egy személyes találkozót. Édesanyjától megtudtam, hogy nagyon nagy rajongója a zenekarnak, minden dalukat kívülről fújja, és 5 éves kisöccsével - és persze szüleikkel - együtt minden Kowalsky meg a Vega koncerten ott vannak. Az együttes zenéje nagyon megfogta Gergőt. és betegsége alatt rengeteg élményt és kikapcsolódást nyújtott neki a zenék hallgatása, a koncertre járás, így sokkal erősebb lelkivilággal tudta átvészelni a betegséggel tartó hónapokat.

Mi sem volt természetesebb mint, hogy nekiálltunk megszervezni a találkozót. Pécsen, a zenekar egyik koncertje előtt Gergő és testvére találkozhatott a bandával, akik nagyon meglepődtek. amikor meglátták a fiúkat, mert mint kiderült, ők már a színpadon is énekeltek velük 1-1 koncert alkalmából.
Gergő nagyon boldog volt, felejthetetlen élményt jelentett neki ez a találkozás. Személyre szóló ajándékot is készített minden egyes tagnak, akik nagyon meghatódtak ettől a kedvességtől.


Köszönjük a Kowalsky meg a Vega együttesnek, hogy valóra váltották Gergő álmát!.

Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Pécs, 2022.04.09.

Vivien (17 éves, SZEGED)

Amikor a nagylány értesült arró, hogy a Csodalámpa Alapítvány teljesíti egy kívánságát, úgy döntött, él a lehetőséggel, de nem saját magának kívánna, hanem a Tappancs Alapítvány kis állatkáinak szerezne örömet.
Vivien nagyon szereti az állatokat, neki is vagy egy kutyusa.
Azt kérte tőlünk, hogy kiskutyáknak, cicáknak való játékokat, felszereléseket vigyünk Szegedre.
Örömmel teljesítettük a szokványosnak nem mondható kívánságot.

Felemelő érzés volt látni Vivien boldogságát, amint átvette az ajándékokkal teli dobozt.
Meglepetésként, saját kutyusa számára külön ajándékokkal keveskedtünk.





Köszönjük a Groupama Biztosító támogatását, és hogy személyesen is jelen voltak a kívánság teljesítésénél.





Köszönet az Állati Finomságok Boltja-nak az árkedvezményért.


Tatár Ágnes
kívánság-koordinátor
Szeged, 2022.02.02.


Zsófia (5 éves, Budapest)


Zsófi nagyon szereti a cicákat és a kutyusokat. Sajnos egy ideje több időt kell kórházban töltenie.
A Csodalámpától egy olyan plüss kutyus volt a kívánsága, amit meg lehet vizsgálni és gyógyítani a játék orvosi eszközökkel. A lovak is nagy kedvencei Zsófinak. Büszkén mesélte, hogy ő bizony már lovagolt. Másik kívánsága egy interaktív póni volt, akit gondozni és ápolni kell. Még 3 társasjátékot is kapott, amikkel az ikertestvérével együtt játszhat otthon.
Nagyon vidám, bájos és csacsogós volt a kislány, amikor átvette a csodás játékokat, és már alig várta, hogy otthon kibonthassa a csomagokat.

Két nappal később Zsófi anyukájától az alábbi kedves levelet kaptuk:

"Kedves Éva!
Nagyon köszönjük a Csodalámpa Alapítványnak az ajándékokat!
Zsófi folyamatosan simogatja az interaktív lovacskáját és a síró kiskutyussal alszik azóta.
Az igaz vagy hamis játékkal is naponta többször játszunk és a Piszkos Kanapé és Pitypang és Lili is társasjáték is bekerült a kedvencek közé.
Igazán nagy örömöt okoztak neki. Talán még egyetlen egy alkalommal sem kapott ennyi mindent egyszerre. Különleges élmény ez neki.
Még egyszer nagyon köszönöm a lehetőséget!
Üdvözlettel:
Adrienn"


A támogatást köszönjük Végel Tamás úrnak, segítségével teljesíthettük Zsófi kívánságát.

Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.04.12.

CSENGE (3, ALSÓSZÖLNÖK)

Csenge nagy örömmel és izgalommal vette át játszóterét. A fotók és a kislány anyukájának kedves sorai magukért beszélnek:

Tisztelt Csodalámpa Alapítvány!

Hálás szívvel köszönjük szépen Csenge lányunk nevében is ezt a csodálatok játszóteret.

Annyira lázban volt Csenge, míg össze nem lett szerelve, hogy a déli alvást is kihagyta😊. Utána nem is lehetet elhozni a csúszdától, egyfolytában azt mondogatta: Nekem nagyon tetszik!

Nagyon szépen köszönjük az Alapítványnak!

Köszönjük magántámogatóinknak, hogy teljesíthettük a kislány kívánságát!

/ 3





Fekete Mónika és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Alsószölnök, 2022.03.30.

NORBERT (15 éves, Jánkmajtis)

Egy szép tavaszi napon a határhoz közeli településre terjedelmes csomagot szállított a futárcég. Norbert régóta áhított MB kerékpárja érkezett, de sajnos, a nagyfiú nem tudta átvenni ajándékát, mivel éppen a debreceni klinikán tartózkodott, kezelés céljából.
Hisszük, hogy kívánságának teljesítésével hozzájárulhattunk ahhoz, hogy Norbi pár nap múlva már hazatérhetett, és boldogan próbálta ki szuper bicaját.

Köszönjük a Colliers Magyarország Kft. támogatását, segítségükkel nagy örömet szerezhettünk Norbertnek!

Nagyné Szabó Éva és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Jánkmajtis, 2022.04.07.

LÁSZLÓ (9, FORRÁSKÚT)


Laci kontrollra érkezett klinikánk kardiológiai ambulanciájára. Kezelőorvosa hívott, hogy itt vannak és jöhet a kívánságteljesítés.

A kisfiú nagyon örült a laptopnak, bár nem volt beszédes kedvében, de a szeme csillogásából lehetett tudni, hogy boldog.

Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház ismételt támogatását!


Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2022.április 5.

PAMELA (4, KÖRÖSTARCSA)


Pami a betegsége miatt mostanában nem mehet közösségbe, így különös boldogság számára a saját játszótér, amely a kertükben várta őt, amikor hazatért a kórházból.
Hinta, csúszda, mászóka - mintha egy igazi játszótéren lenne. Hintából kettő is van, hogy testvérével együtt élvezhesse a játszótér nyújtotta örömöket.

Köszönjük a Colliers Magyarország Kft., Fa-Bi-Ke Kerti Játékok és Kiegészítők támogatását, segítségükkel egy újabb kislány vágyát teljesíthettük!

Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Köröstarcsa, 2022.02.22.

Adél (11, Veszprém)

Adél imádja a lovakat és rendszeresen jár lovagló edzésekre. Száron már tud lovagolni és most, hogy már túl van a kórházi kezelésen, egyre több időt szeretne a lovak között tölteni.

A Csodalámpától különböző lovagló felszereléseket kért az edzéseihez.

Nagy örömmel és lelkesedéssel választotta ki a ruházatát, a legeslegjobban a kobaknak örült Adél.

/ 3



Sok sikert kívánunk Adélnak a leendő sportteljesítményeihez.

A támogatást köszönjük a Thermal Hotel Visegrád nagylelkű vendégeinek, a hotel munkatársainak és magántámogatóinknak, mellyel teljesíthettük Adél kívánságát.




Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2022.03.22.

OLIVÉR MIHÁLY (15, TÖRÖKBÁLINT)


Olivért - mint a hasonló korú fiúkat - a technika, az informatika érdekli, ilyen irányú tanulmányokat folytat.
A Csodalámpától egy TV volt a kívánsága, melyet a saját szobájába kért, hogy a kuckójából tudja nézni kedvenc filmjeit. Olivér nagyon örült, amikor átvehette a kívánságát és amint hazaért, rögtön be is üzemelte a készüléket.

Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását, amellyel teljesíthettük Olivér kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.03.17.



KRISZTIÁN RICHÁRD (16, BUDAPEST)


Krisztián a jövőben fodrászként szeretne dolgozni. A foci mellett a másik nagy szenvedélye a zene. Szabadidejében szívesen zenél, otthon sokszor játszik akusztikus és elektromos gitárján.

Egy mobil telefont kért a Csodalámpától, mellyen bárhol tud zenét hallgatni.

Köszönjük magántámogatóinknak a segítséget, mellyel teljesíthettük Krisztián kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.03.17.

ANNA GYÖNGY (15, SZOLNOK)

15 éves vagy. Van egy álmod. Egy álom, mely meghatározó lesz egész életedre. Olyan élmény, amit soha senki nem vehet el tőled. Bepillantást nyersz a múltba, megéled a jelent és egy kicsit megismered azt a jövőt, amit néha elképzelni sem lehet.

Valahogyan így lehetnek a gondolatok Anna fejében, aki szülei sugallatára lehetőséget kapott, hogy egy nagyon különleges programon vehessen részt.
A Csodalámpa megkereste az Országos Széchényi Könyvtár Főigazgató helyettesét, aki végtelenül segítőkész volt és kedves kollégáival együtt egy fantasztikus napot szervezett meg a fiatal lánynak. Mindent láthatott, amit mások nem, a Budai Várban található hatalmas épületben. Kezében tartott XVI. századi könyveket, lapozott 28 kg súlyú hatalmas könyvet, belelátott a könyvtár hatalmas raktárába és az ott folyó munkába.

Belepillanthatott a papíröntés technikájába, majd egy kicsit kitanulta a könyvborító aranyozás mesterségét. Diavetítés, Joseph Haydn kézirata, kottája majd a digitalizáció különleges eszközei mind-mind elképesztő élményekkel gazdagította a - fiatal kora ellenére nagyon értékes - gondolatait.

Végül, de nem utolsó sorban egy fantasztikus interaktív kiállításon megtudta, hogy hol NEM szavalta el Petőfi Sándor a Magyar Nemzeti Dalt. Vajon sokan tudják ezt Annán kívül?

/ 4





Köszönjük Gerencsér Juditnak, hogy megszervezte ezt a csodálatos napot. Köszönjük a Főigazgató Úrnak, valamint a résztvevő kedves munkatársaknak, hogy ilyen hatalmas örömet és tudást adtak át Annának.


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022. 04.02.

ÁGNES MAGDOLNA (13, HAJDÚSZOBOSZLÓ)




Ági vágya egy trendi okosóra volt, amely különféle funkcióival segíti a sport, az egészséges, aktív élet kontrollálását. Nagy izgalommal vette át ajándékát, és öröme határtalan volt, amint megpillantotta, hogy a csomagban pont olyan ezüst színű Apple Watch Nike óra lapul, mint amit megálmodott.

Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház ismételt támogatását!

Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2022.04.02.



ÁBEL (11, TÁPLÁNSZENTKERESZT)


Ábel régóta szeretett volna egy elektromos rollert, amellyel lakhelye közelében közlekedhet. Külön kérése volt, hogy a roller hatótávolsága megfeleljen az otthon-iskola-otthon távolságnak. Kívánsága teljesült, a kisfiú öröme pedig határtalan.
Ábel, menő lesz ezzel suliba járni!

Köszönjük a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. és a Szerencsejáték Zrt. ismételt támogatását!



Fekete Mónika és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Táplánszentkereszt, 2022.03.24.

Archívum

Archívum


Belépés