2018-05

Laura (9 éves, Lakitelek)Laura kicsi kora óta nagyon sok időt tölt kórházban, ahol általában unalmasan telik az idő…

Amikor megtudta, hogy lehet egy kérése a Csodalámpa dzsinnjéhez, nem is gondolkodott sokat, rávágta, hogy tabletet szeretne billentyűzettel. Amikor megkérdeztük, hogy miért a kis tabletre esett a választása, azt mondta, hogy könnyebb szállítani és az ágyban megtartani.

Meglepetésként április 5-én került sor a kívánságteljesítésre, így a „húsvéti nyuszi” még egy ajándékkal lepte meg Laurát.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását!


Lengyel Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2018. 04.05.

Gergely (8 éves, Nyírmihálydi)
Gergő, mint korosztályából oly sokan, laptopra vágyott.

Amikor megkérdeztük, miért éppen ezt szeretné, megtudtuk, sok minden érdekli, szeretne szörfölni a neten, és internetes játékokkal játszani.

Az ajándékozás nagy örömet jelentett számára, így mi is együtt örültünk vele.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását!


Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2018. 04.27.

Sándor (5 éves, Nyíradony)
Sanyika sajnos másodjára néz szembe a betegségével. Nagyon szereti a Verdák című mesét. Így nem volt kérdés számára, hogy valami verdásat szeretne.

Összedugtuk a fejünket, és végül megszületett a kívánság, egy Verdás ágy. Mára már meg is kapta az ágyat. Ami minden álmát felül múlja.


Hálásan köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. ismételt támogatását, hogy teljesítették Sanyika vágyát!


Szilágyi Krisztina
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2018. május 2.

Erik (14 éves, Nyírszőlős)
Erik 14 éves, súlyos betegsége miatt sok időt töltött a kórházban, így tabletre vágyott. A kívánságteljesítésre a nevelőszüleivel érkezett. Mivel a nagyfiút nem avatta be senki, így sikerült meglepetést szereznünk a számára.

Köszönjük Tóth Attila úrnak, az adományozó FGSZ Zrt. képviselőjének, hogy részt vett az átadáson.

Köszönjük Dr. Szabó Tamásnak, Erik kezelőorvosának, hogy segített egy beteg gyermek álmának megvalósulásában.


Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. folyamatos támogatását!


Szilágyi Krisztina
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2018. május 3.

Anna (8 éves, Balatonfűzfő)A kicsi Anna egy igazi művészlélek, nagyon szeret rajzolni és festeni. Amikor megtudta a pici lány, hogy a dzsinn teljesíti egy kívánságát, csillogó szemein azonnal látszott, hogy már tudja is, mit szeretne kapni a nagy varázslótól: nagyon sokféle színű festékkészletet és olyan sablonokat, amivel nagyon-nagyon szép képeket tud majd készíteni.

Annácska éppen túl volt egy kezelésen, anyukájával hazafelé készülődött, mikor megleptük az ajándékkal. A Csodalámpás táskából boldogan vette elő egymás után a kincseket, a komoly vízfesték készletet, az illatos és csillogó festékes tubusokat, mesefigurás, virágos és állatos sablonokat, és persze nem hiányozhatott a csinos kis festő köpeny sem.

A pici lányt teljesen elvarázsolta a sok ajándék, tapsolt örömében és a festő köpenyt igazi csajos mozdulattal azonnal maga elé próbálta, arcocskája teljesen kipirult az örömtől és miközben többször is megköszönte az ajándékot, gyönyörű  szemeivel már ismét a kincsek felé fordult....alig várta, hogy művészi hajlamait kibontakoztathassa.

Ilyenkor illik csendben elbúcsúzni és hagyni,hogy mielőbb megszülethessen az évszázad mesterműve - így is történt, búcsút intve a kislánynak most már csak várnunk kell, hogy a kis művésznőből igazi nagy művésznő legyen - szívből kívánunk neki nagyon sok boldog, önfeledt időtöltést a festészet világában!


Köszönjük a Cisco Magyarország ismételt támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.április 16.

Patrik (5 éves, Kótaj)Patrik egy nagyon aranyos kisfiú, akinek minden vágya egy Playstation volt. Gyakran mondogatta anyukájának, hogy milyen jó lenne egy ilyen masinával játszani. A kórházban gyorsan tudomásomra jutott a kívánsága, amit igyekeztünk is minél hamarabb teljesíteni.

Egy szép napon Patrik mit sem sejtve jött az esedékes kontroll vizsgálatra, meglepetésként átadtam neki a játékot. Amikor meglátta, nagyon boldog volt, a szeme csillogott.

Remélem sok örömöd lesz benne, jó szórakozást! Jó egészséget kívánok Neked!


Köszönjük a PannErgy Nyrt. ismételt támogatását!


Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2018.04.04.

Nina (7 éves, Budapest)A 7 éves Nina egy cicát kért a Csodalámpától. De nem ám akármilyen cicát. Nina pontosan tudta, hogy egy félhosszú szőrű, bundás cicára vágyik, amelyik bújós, és lehet dögönyözni és tulajdonképpen a csokoládéjegyű birman tetszik neki.

Így hát nekiálltunk birman cicát keresni, ami nem is olyan egyszerű feladat, mint hamarosan kiderült, mert meglehetősen ritka fajta. De a szerencse hamarosan ránk mosolygott Bartos Ildikó személyében, aki a Lyrene Birman tenyészet tulajdonosa. A kiscicákra általában hosszú hónapokat kell várni, de egy véletlen folytán nála volt egy elérhető.

Gyors egyeztetés után felkerekedtünk Ninával és anyukájával, hogy meglátogassuk Ildikót és természetesen a cicát. A bemutatkozás nagyon jól sikerül, Nina rögtön beleszeretett a fehér „ plüsscicába”. Ezután egy hosszú hónapot kellett várnia, hogy végre megkaphassa az áhított cicát.

Drága Nina, kívánjuk, hogy teljen nagyon sok örömed Rocky-ban!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását, munkatársuknak, Dömötör Anitának külön köszönjük, hogy személyesen is részt vett Nina kívánságteljesítésén!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
2018.04.28.

Mónika (14 éves, Makó)
Mónika hosszú, klinikán töltött napjai után érkezett a klinikára, mivel nem sejtette, hogy milyen meglepetésben lesz része.

A szegedi Csodabogarunk, támogatónk, Dr.Vizi-Simon Csilla várta Mónikát. Nagy volt a meghatódottság és az öröm a Huawei okostelefon ajándékozása után.

A nagylány remegő kezekkel bontotta ki a csomagolást és gyönyörködött új telefonjában. Ezen a napon a kívánságteljesítés minden résztvevője több lett valamivel, ki egy telefonnal ki egy jó érzéssel.

Különleges pillanatokat éltünk át!!


Köszönjük a „Csodabogár” Vizi-Molnár Csillának, hogy jótékony futóként megvalósította Mónika álmát!


Nagy Andrea és Tatár Ágnes
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2018. április 03.

Máté (14 éves, Nagycsécs)A 15 éves Máté egy csendes, intelligens kamasz fiú! Nagyon ragaszkodik testvéréhez, és nagyon hiányoznak egymásnak főleg akkor, amikor Máté hosszabb ideig kórházban gyógyul.

A két testvér nagyon szeret PlayStation-on játszani. Természetesen megvan a kedvenc játékuk is. Ezért amikor megkérdeztem, hogy mit szeretne kapni a Csodalámpa dzsinnjétől percnyi habozás után, kicsit szégyenlősen leírta a kedvenc játékainak nevét, és a PS pontos típusát, melyet nagyon szeretne, s édesanyja biztosan nem tudná nekik megvenni.

És a dzsinn, mint már sokszor, most is meghallotta a kérést, és kis idő elteltével már a Miskolci GYEK-ben volt a nagy doboz, amiben a PS 4 RPO és a játékok lapultak.

Máté édesanyjával kontrollvizsgálatra érkezett a gyermekosztályra, mit sem sejtve, hogy milyen öröm vár majd rá a vizsgálat után. Már épp kifelé akartak menni az ajtón, amikor megszólítottam őket, s arra kértem, várjanak egy kicsit, mert szeretnék adni valamit Máténak.

S a szekrényből előkerült egy nagy doboz, amiben Máté ajándéka volt. A fehér bőrű kamasz fiú arca egyre pirospozsgásabb lett az izgalomtól. Szeme csillogott az örömtől, miközben boldogan bontogatta a csomagot. S amikor meglátta a doboz tartalmát, odahajolt hozzám, és nagyon halkan a fülembe súgta, hogy „ Köszönöm!”.

Kedves Máté!
Kívánom, hogy nagyon sok örömötök legyen az ajándékodban, minél előbb gyógyulj meg!


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018. április 09.

Gyöngyi (14 éves, Abony)Gyöngyi nagyon szereti a zenét, így alapítványunktól egy balkezes, kezdő, klasszikus gitárt kért. A kívánságteljesítésre így emlékezik:

„Gyöngyi vagyok, egy csontvelővel transzplantált 14 és fél éves lány. Másfél hónapot töltöttem steril bokszban, most már otthonról járok hetente kétszer kontrollra. Óvodás korom óta tanulok zenélni. Először furulyáztam, majd klarinétoztam. Az Abonyi Kisfúvós Zenekar másodklarinétosa vagyok. Régi vágyam egy gitár, és hogy megtanuljak rajta játszani.

Egy kontrollos napomon a Démétér Házban egy hölgy látogató lepett meg. Nagyon megörültem, amikor kezében megpillantottam egy gitártokot. Azon töprengtem magamban, hogy vajon ez az én gitárom lesz? Miután megkaptam, izgatottan és óvatosan emeltem ki a tokjából a hangszert. Megcsodáltam elölről, hátulról.

Kitti kérésére lejátszottam az első akkordokat. Az ajándék átadása után hosszasan elbeszélgettünk a kórházban töltött időszakomról, terveimről. Kittivel gyorsan megtaláltuk a közös hangot, a vidám csevegésbe egy kórházi barátom édesanyja, a nagymamám és a tanáraim is bekapcsolódtak.”


Köszönjük a Schneider Electric támogatását és Kutasi Kittinek a személyes jelenlétet.


Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.04.10.

Gergő (4 éves, Budapest)Gergő a kórházban azonnal tudta, hogy csúszdás kerti játszóteret szeretne. A téli 3-4 hónap gyorsan eltelt, a kisfiú nagy izgalommal fogadta a hírt, hogy hamarosan szerelik a mászókás, hintás csúszdát.

A nagy napon, miután felszerelték és átadtuk a játszóteret, azonnal kipróbálta testvérével együtt a kettős hintát, és azt mondta, hogy nagyon-nagyon boldog!

Az egész család hálás az adományozónak, reméljük, hozzájárultunk a kisfiú mielőbbi felgyógyulásához.


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!


Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018. április 13.

Csaba Levente (3 éves, Bicske)A hároméves Csabesz egy igazán mozgékony kisfiú, aki a Csodalámpa Alapítványtól egy biciklit kért. A kitámasztó-kerékkel ellátott komoly bicikli alkalmas lesz arra, hogy a kisfiú jól megtanuljon kerékpározni, először kertjükben majd az utcán is biztonsággal használhatja.

A kívánságteljesítésre a Heim Pál Kórházban került sor, Csabi kezdeti zavara hamar elillant az ajándék kibontásakor. A bicikli átadása örömteli hangulatban zajlott, mely során a támogató képviselője, Krupa Zsófia,
az Új Európa Alapítvány kommunikációs munkatársa személyesen is megismerhette a család történetét. A képek önmagukért beszélnek.
Köszönjük az Új Európa Alapítvány MOL Gyermekgyógyító Programjának, hogy pályázati támogatásukkal egy újabb kisgyermek álmát váltották valóra!


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.04.18.


Belépés