Tivadar (7 éves, Budapest)A 7 éves Tivadar egyéves családi állatkerti bérletet kért a Csodalámpától. Kívánsága május 5-kén teljesült, amikor találkoztunk az Állatkert főbejáratánál. Rögtön kiderült, hogy nem csak ő szereti nagyon az állatokat, hanem két bátyja is. Először az orángutánok játékos ugrálásában gyönyörködtünk, majd megnéztük édesanyja karjaiban Indigót, a négyhónapos gorilla bébit.

A zebracsikó és Arun, a kiselefánt megtekintése után indultunk a fóka- show-ra. Ekkor Leila, a fotós, is csatlakozott kis csapatunkhoz, aki remek képeket készített a látottakról. Tivadar kedvence a krokodil, ezért a vicces és látványos fóka-bemutató után elindultunk a krokodil-ház irányába. Útközben láttuk Szérijt és Bélijt,a jegesmedve testvérpárt és még sok érdekes és kedves állatot, amikre a fiúk kitörő örömmel reagáltak. Amikor megérkeztünk a krokodil-házhoz, Tivadar boldogsága határtalan volt.

A nagyszerű élmény után a Barlang Étteremben megebédeltünk és kifújtuk magunkat, hogy erőt merítsünk a további felfedezőúthoz. A kameruni kecskegidák nyugodtan tűrték a simogatást, a csíkos farkú makik boldogan ugráltak körülöttünk a faágakon. A délután végére mindenki elfáradt, de a kis Tivadar és fiútestvérei lelkesedése, kedvessége és öröme felejthetetlenné tette ezt a napfényes májusi szombatot.
Köszönjük magántámogatóink segítségét, ami lehetővé teszi, hogy Tivadar egy éven keresztül bármikor el tudjon menni kedvenc helyére, az Állatkertbe!


Ugrai Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.05.05.

Belépés