2016-05

Bence (12 éves, Jászszentandrás)




A 12 éves Bence egy olyan Samsung okos telefont kért a „Csodalámpától”, amivel kapcsolatot tud tartani barátaival a hosszú kórházi tartózkodás alatt.

Gábriel Péter úr jóvoltából május 18-án tudtuk teljesíteni ezt a kívánságot. Bence széles, boldog mosolya minden köszönetnél többet ért, persze a köszönő szavak sem maradtak el.

Kívánjuk, hogy minél hamarabb gyógyulj meg, Bence!


Köszönjük Gábriel Péter úr támogatását!


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016. május 18.

Csenge Orsolya (3 éves, Szerencs)

Csenge egy cserfes, izgő-mozgó 3 éves kicsi lány, a GYEK-ben gyógyítják.
Imád a szabadban játszani fiú ikertestvérével. Otthonukban nagy kert van, ahol pont elfér egy mászóka, hinta és csúszda. Csenge ezeket kérte a Csodalámpától.
Amikor Csenge hazatért a kórházból a Csodalámpa Dzsinnje a kislány családjának szép nagy kertjébe varázsolta a kerti fa játszóteret hintával, csúszdával, mászófallal.
Amíg Csenge aludt, addig épült fel a nagy építmény. Persze a fiú ikertestvér végig-asszisztálta az építkezést, mondván, hogy a fiúknak segíteniük kell az ilyen nagy munkában.

A kislány szeme is, szája is mosolygott a boldogságtól, amikor meglátta az ajándékot.
Csenge és testvére azonnal birtokba vették a csúszdát és a hintát. A két kisgyerek önfeledten játszott és nevetgélt.

Kedves Csenge!
Kívánjuk, hogy gyógyulj meg minél hamarabb, s tölts sok időt a testvéreddel ezen a szép játszótéren.

/ 2




Köszönjük a „Havervagy” Baráti Körnek a támogatást, és magántámogatóinknak a nyújtott segítséget!


Tatárné Csonka Zsuzsanna, Adorján László
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2016 . május 15

Boglárka (10 éves, Szeged)

Bogi kedves mosolygós kislány, egy fantasztikus LEGO-t kért, amit egyenesen a gyárból hoztak el számára. Éreztük, hogy a LEGO mellé még valami kis meglepetés hiányzik. Természetesen a bohócdoktorokra gondoltunk, akik nem késlekedtek segítségünkre sietni. Az így kiegészült kis csapatunkkal látogattunk el Bogihoz. Nem győzte kapkodni a fejét a sok tréfa és hókusz- pókusz láttán. A széles mosoly egy pillanatra sem olvadt le az arcáról, de a miénkről sem. Persze jó ismerősei voltak a doktorok , hiszen a klinikán is meglátogatták már, és ajándékokkal halmozták el. A bohócdoktorok Bogi anyukáját sem hagyták ki a mókából, fogadott bohócdoktorrá avatták, és bőven osztottak neki feladatot. Bogi ölében csak gyűlt a sok ajándék, lego, tavaszi virágcsokor, kedves lufi figurák, még a kedvenc békája is lufi burkot kapott. Sőt a testvérének is készítettek lufi sárkányt. Igazán jó hangulatban telt el a látogatás, nemcsak Bogiék örültek, hanem a mi szívünk is megtelt vidámsággal és szeretettel.
Kívánunk Boginak sok erőt a gyógyuláshoz, és boldog vidám gyermekéveket.

/ 3



Köszönjük a LEGO Manufacturing támogatását!



Tatár Ágnes és Nagy Andrea
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2016. május 12.

Zsüliett (9 éves, Szeged)

Zsülietthez látogattunk egy szeles napon a Provident munkatársaival, hogy a vesebeteg kislány kívánságát teljesítsük. Speciális , piros színű laptopot szeretett volna, természetesen ezt is figyelembe vettük…

A szülőkkel egyeztetett, tervezett meglepetés váratlanul érte a kislányt, meglepődött az idegenek érkezésekor, egy ideig csendes és szótlan maradt. Ennek hátterében az volt, hogy betegen, lázasan fogadott minket az otthonában. De ennek ellenére, amikor a dobozból kibontottuk a csodaszép piros laptopját, nagyon örült…

Eddig egy elég régi kicsi tabletje volt, amin tudott netezni, de a szép új géppel minden könnyebben megy.

Jó egészséget és mielőbbi gyógyulást kívánva jöttünk el a nagyszemű, mosolygós Zsüliettől.


Köszönjük a Provident Pénzügyi Zrt. támogatását, munkatársainak, Madarász Noéminek és Bakos Gábornak a személyes ajándékozást!!




Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2016. 04.20.


Péter (7 éves, Nyírbogát)

Nyírbogátra indultunk a 7 éves Péterhez, aki édesanyja elmondása szerint már nagyon várt minket, de főleg az ajándékot, amit a Csodalámpa dzsinnjétől kért.

A szobájában adtuk át a várva várt laptopot, hisz ez volt a kívánsága. A doboz kibontásában ő is lelkesen segédkezett. A laptopra azért van szüksége, hogy az iskolai tanulmányaiban segítségére legyen, mivel magántanulóként folytatja tanulmányait. Péter nagyon szeret tanulni.

Búcsúzáskor édesanyja kísért ki minket, mert Péter a testvére segítségével barátkozott a számítógéppel. Kívánunk neki kitartást a tanuláshoz és azt, hogy a laptop kellőképpen kiszélesítse számára a világot.


Köszönjük a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. támogatását!








Alagi Enikő és Alagi János
kívánság-koordinátorok
Nyírbogát, 2016. május 6.


Eszter Kitti (11 éves, Szinpetri)

Eszter egy nagyon határozott 12 éves kislány, akinek kívánsága egy színes laptop volt.

El is jött az idő, amikor a12. születésnapján kolléganőimmel elvihettük lakásukba a várva várt gépet.
A szülei próbálták titokban tartani érkezésünket. Amikor megérkeztünk, először Judit lépett be a lakásba Eszter kedvenc csoki tortájával. Eszter hirtelen nem is gondolta, hogy a Csodalámpa Alapítvány teljesíti a kérését.
Amikor meglátott bennünket, felkiáltott : lila laptop!

Aztán nagyon ügyesen el is kezdte a gép beüzemelését. Közben elmesélte, hogy tanulni, játszani fog a géppel a kórházban is, ahol az elmúlt időben nagyon sok időt töltött, és így a későbbiekben könnyen fogja tudni tartani a kapcsolatot a családdal és a barátaival.



/ 4




Köszönjük a Morgan Stanley Foundation támogatását!




Steerné Ambrus Judit, Benedekné Ferencsik Éva, Kónyáné Tímea
kívánság-koordinátorok
Színpetri, 2016. május 11.


Márk (14 éves, Rudolftelep)


Nehéz röviden összefoglalni a hétvégét, annyi minden történt velünk! Márk Rudolftelepről Madridig utazott, nem kevés élménnyel gazdagodva.

A kezdeti megilletődöttséget hamarosan az izgalom váltotta fel, már a repülőút és a szálloda is sok újdonságot adott Márknak és az Édesanyjának. Mindketten először repültek, először jártak külföldön.

A madridi városnézés, a stadionlátogatás és persze maga a Real Madrid - Valencia mérkőzés csak fokozta a hangulatot. A vasárnapi meccsre vártunk igazán, élveztük, ahogy fokozatosan megtelt a csodálatos Bernabeu Stadion és elkezdődött a rangadó. Izgalmas pillanatokat éltünk át, végül a mi csapatunk, a Real 3:2 –re nyert!

A hűvös, esős idő sem tudta elvenni jókedvűnket és bár fáradtan érkeztünk vissza Budapestre, azt gondolom mindannyiunk számára felejthetetlen napokat éltünk át.

Köszönjük a Hilton Budapest City munkatársainak a közreműködését, hogy a Hilton Madrid Airport vendégül látta Márkékat, ezzel is segítve kívánságának teljesítését!

Márk nevében is köszönjük a a Magyar Nemzeti Bank , továbbá a Maximize Budapest támogatását!


Köszönjük Teschler Mónikának, Madridban élő önkéntesünknek a különleges városnéző túrát!

Köszönjük magántámogatóink segítségét is!

Tóth Tamás
kívánság-koordinátor
Madrid, 2016.05.08.


Tisztelt Alapítvány!

Ezúton is szeretném megköszönni, hogy a fiamnak segítették az álmát megvalósítani és elérni.
Életünk felejthetetlen élménye volt, maguk nélkül nem tudtuk volna megvalósítani.

Köszönettel: ..... Márk és családja.


Nikolett (15 éves, Erdősmecske)


Nikolett kezelése már befejeződött, így vele csak a kontroll vizsgálatokon találkozom. Szerencsére egészséges, így éli a kamaszok hétköznapjait. Sokat gondolkozott, mi legyen a kívánsága…


A tanulást illetve a kamaszkori kapcsolattartást is segíti egy jó laptop. Niki kívánsága is ez lett. Egy kontroll vizsgálat napján érte a meglepetés, amikor átadtam neki az ajándékát, a várva várt laptopot.


Köszönjük támogatónknak , a Inspire Rendezvényügynökség Kft-nek , hogy boldogabbá tették egy kamaszlány hétköznapjait!!



Russay Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2016.04.21.

Dóra (16 éves, Mesztenyő)


Dóri már régóta a PTE KK Gyermekklinika kezelése alatt áll. Amikor meséltem neki a Csodalámpa Alapítványról, látszott, hogy nem mer rögtön kérni. Aztán, amikor látta, hogy körülötte teljesülnek a kívánságok, Ő is jelezte, hogy egy fehér laptopot szeretne. Türelmesen várt.


A kívánság teljesítése a legjobb időben történt. Egy kicsit szótlanabb, szomorúbb időszakát élte a kezelések alatt, ezt az időszakot sikerült vidámabbá tenni.
Amikor meglátta a kezembe a dobozt, még akkor sem gondolta elsőre, hogy ez az ő ajándéka. Aztán tudatosult benne…

Nagyon jó érzés volt, hogy részese lehettem Dóri őszinte örömének.



Köszönjük a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft.támogatását!


Russay Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2016.05.11.

Kseniia (2 éves, Debrecen)



Ksenia Ukrajnában él édesanyjával, édesapjával és 9 éves nővérével. Ksenia súlyos beteg és Debrecenbe jár kezelésre. A Csodalámpától egy házikót kért, amiben tud játszani a testvérével.

Szerda kora délután érkezett meg az ajándéka a kórházi osztályra, aminek Ksenia és édesanyja is nagyon örültek. Mindenki csodájára járt Ksenia ajándékának, hogy milyen szuper házikója van, gyerekek, nővérek és orvosok egyaránt.

Ksenia és családja nagyon hálásak a Csodalámpának és a Támogatónak, hogy teljesítették a kívánságot, és nagyon szépen köszönik!

Használjátok egészséggel a házikót Ksenia , és legyen benne sok örömöd, játszatok nagyon jókat a testvéreddel!



Köszönjük a budapesti Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule diákjainak a segítségét!





Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2016. 05. 11.


Gábor (4 éves, Veszprém)


Nem mindennapi álmát mesélte el az alig 5 éves Gabó a csodalámpás önkénteseknek, amikor arról beszélt, szeretne egyszer a példaképeinek tekintett tűzoltó bácsikkal együtt egy balesetben beszorult autót kimenteni. Megkeresésünkre a Fővárosi Katasztrófavédelemi Igazgatóságon és a IX. kerületi tűzoltó-parancsnokságon mindenki készségesen vett részt Gabó tűzoltós napjának előkészületeiben.


Délelőtt érkeztünk Gabóval és családjával a IX. kerületi laktanyába, ahol már nagyon sokan várták a nap hősét. Géczi Béla ezredes és Karas János alezredes, valamint az éppen szolgálatban lévő tűzoltók vették körül a kisfiút és megmutatták neki az irányítótermet, ahova a riasztások beérkeznek. Amíg a monitorokat néztük, egyszer csak megérkezett a hívás, egy autóba rekedt utast ki kell menteni a baleset helyszínén. A tűzoltók egymás után csúsztak le a filmekből is jól ismert csövön, és felvették a ruhájukat, és persze Gabó is kapott egy éppen ráillőt a Csodalámpától.


Mindenki beszállt az autóba, mely szirénázva ért ki a bemutatóhelyére. Ott Gabó a tűzoltókkal együtt élesben mindent kipróbálhatott, kibiztosíthatta a sérült autót, vághatta a karosszériát, s végül még az ormányost, a locsolót is kipróbálhatta. Gabó minden műveletben segített a bácsiknak, és persze az autóban rekedt nénit sikerült is kimenteni. Az a fránya sisak ugyan néha arrébb mozdult, de Gabónak ez sem szegte a kedvét, a gyakorlat végére annyira beleélte magát a tűzoltói szerepbe, hogy alig akart elbúcsúzni. Sőt az eredményes munka után még a szereplést is vállalta, és nyilatkozott a helyszínre érkező tévéstáboknak is.


A felnőttek nevében is írhatjuk, valamennyien nagyon jól éreztük magunkat, Gabónak azt kívánjuk, ez a szuper nap örök élményként maradjon meg az emlékezetében.


/ 3




Köszönjük a Fővárosi Katasztrófavédelemi Igazgatóság engedélyét és segítségét Varga Ferenc dandártábornoknak és Kisdi Máté szóvivőnek, Balogh Eszter kolléganőjének, Géczi Béla tűzoltó ezredesnek, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjének, Karas János tűzoltó alezredesnek, a IX. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának és a szolgálatot teljesítő tűzoltóknak, hogy közösen egy életre szóló élményt szereztek Gabónak.


Külön köszönjük Csepregi Csilla magántámogatónknak, aki a Pompi, a tűzoltó manó című hasznos, gyerekeknek szóló tűzvédelmi könyvvel, Pompi plüssfigurával, valamint egy igazi poroltóval lepte meg Gábort és Vay Gergelynek, aki a Szomjoltóság webáruház tulajdonosaként egy tűzoltós pólót ajánlott fel a kisfiúnak.


Köszönjük magántámogatóinknak a nyújtott segítséget!

Felkai Márta és Sipos Zsuzsanna
Budapest, 2016. május 2.

Dániel (14 éves, Mosonmagyaróvár)

Ha tavasz van, ráadásul péntek délután és ehhez még a nap is hétágra süt, nos azt hiszem az ember lánya talán nem is kívánhatna többet. Ilyen elégedett boldogságban böngészem Mosonmagyaróvár utcatábláit, a soron következő kívánságom teljesítéséhez. Titkos szövetségesem, Dani apukája kiváló leírásának köszönhetően hamarosan rátalálok a nagyszülői házra, ahol a 14 éves Dani mit sem sejtve várakozik. Érkezésemkor udvariasan köszön, és mit sem sejtve ( hisz a kórházban nem velem találkozott) helyet foglal a nappaliban. Mikor kiderül mi járatban is vagyok náluk, azt sem tudja, sírjon-e vagy nevessen örömében.

Izgatott bontogatással kerül elő a barna kartonból a laptop, ami mint ráadásként kiderül, fehér is, pont mint ahogy azt a legényke megálmodta. A nagymamától azt is megtudom, hogy a számítógép ugyancsak találó ajándék: tegnap érkezett az értesítés, hogy törhetetlen szorgalmának és kitartó tanulásának köszönhetően Danit felvették Mosonmagyaróvár egyik kiváló középiskolájába, informatika szakra.



A csupa mosolygós szemű nagyfiú a gépet simogatva hálálkodik mindenkinek, aki az ajándékozásban részt vett. A számítógépről csillogó szemeit le nem véve köszöni a Csodalámpának, a Lenovonak, a támogatónak.

És üzeni minden gyereknek, hogy kitartás, a gyógyulás eljön, hisz csodák márpedig vannak.

Daninak jó egészséget, a számítógéphez sok örömöt, jó és eredményes tanulást kívánunk!


Köszönjük a Lenovo Technology B.V. támogatását!



Erdős Réka
kívánság-koordinátor
2016.04.29.


Balázs (11 éves, Újszilvás)



Sok önzetlen és segítőkész diák összefogásának és munkájának köszönhetően teljesülhetett a 11 éves Balázs kívánsága! A kerekesszékbe kényszerült Balázs azért szeretett volna notebookot, hogy ezen keresztül folyamatos kapcsolatban lehessen a barátaival, osztálytársaival és a külvilággal.
Betegsége miatt Balázsnak nincs igazán lehetősége sok helyre eljutni, de a számítógép segítségével virtuális túrát tehet akár Magyarországon, akár a világ távoli részeiben.

Két nappal az ajándék átadása előtt volt Balázs születésnapja, így részünkről sem maradhatott el egy finom torta, melyet újszilvási önkéntesünk készíttetett az ünnepeltnek. Mivel Balázs semmit sem tudott érkezésünkről, így a kiskamaszok zavartságával fogadott bennünket, és az ajándék átadásakor nem is igen tudott meglepetésében szóhoz jutni, de édesanyja és lánytestvérei tolmácsolták Balázs kimondatlan szavait és boldogságát!

Sok örömet kívánunk a számítógéphez és reméljük, hogy hamarosan kézhez kapjuk azt az e-mailt, melyet az új gépéről ír Balázs a Csodalámpa Alapítványnak …



Nagyon köszönjük a The British International School diákjainak támogatását, és magántámogatóinknak a nyújtott segítséget akik nélkül ez a kívánság nem teljesülhetett volna!








Mormer Csilla és Fehér Erika
kívánság-koordinátorok
Újszilvás, 2016. május 06.


Edit (17 éves, Érsekhalma)

A CSODALÁMPA Alapítvány egy újabb gyermek kívánságát teljesítette sikeresen.

Edit egy helikopteres repülést kért a Csodalámpa Alapítványtól. Ismeretségem révén én szerveztem meg a repülést. A Fly-Coop Professzionális Légiszolgáltatás Kft. cégvezetőjével, Jakab Ernő úrral beszéltem a kívánságról. Mikor megtudta, hogy egy többszörösen nagyon beteg lány kívánsága, azonnal önzetlenül térítésmentesen felajánlotta a repülést.

Május 8-án vasárnap 14:35 órakor szálltunk fel a Budaörsi reptérről. Berepültünk Budapest fölé, a Duna vonala fölött 400-450 méter magasan. Csodálatos látvány fogadott bennünket, madártávlatból gyönyörű a fővárosunk. Elrepültünk a Citadella fölött, majd a Halászbástya, a Vár és a Parlament is impozáns látványt nyújtott a magasból. A Margitsziget Északi végéig repültünk és ott fordultunk vissza. Pilótánk, Nagy László "vaj simán" repült végig az útvonalon. Fél óra repülés után érkeztünk vissza Budaörsre. Úgy láttam, Edit mindvégig teljes boldogságban úszott...

Sikerült tehát Edit arcára mosoly varázsolnunk, nagyon tetszett és egy örök élményt nyújtott számára ez a repülés. Húga is velünk repült, aki rengeteg képet készített, így később majd a képek nézegetése közben újból átélhetik ezt a nem mindennapi repülős élményt.


/ 10






Edit nevében is köszönjük a Fly-Coop Professzionális Légiszolgáltatás Kft támogatását, továbbá a Thomas Mann Gimnázium-Deutsche Schule Budapest tanulóinak, hogy sütivásáraik bevételével járultak hozzá a teljesítés járulékos költségeihez.




Szabó László
Kívánság-koordinátor
Budaörs, 2016. 05. 08.


Balázs (8 éves, Érd)


fotó: Kaszás Attila

Amikor Balázs elmondta, hogy egy okos-órát szeretne kérni a Csodalámpától, még nem tudtuk, hogy ezt mintegy százan fogjuk közösen teljesíteni, méghozzá a PWA női konferencia szervezőivel és résztvevővel együtt.


Az érdi kisfiúval a Corinthia Hotel Budapestben, a konferencia helyszínén találkoztunk. Akkor még nagyon izgult, és csak sejtette, hogy sok ember előtt kapja meg az ajándékát. Egy igazi izgő-mozgó kisfiú ismertünk meg, akiről néhány mondat után kiderült, hogy nagyon is otthon van a számítástechnika világában, valójában ezzel szeretne majd foglalkozni. Amikor a rendezvény résztvevői elé kiszólítottuk és átadtuk az ajándékot, izgatottan bontotta a csomagot, majd fülig érő szájjal megmutatta mindenkinek a csodakütyüt, ami segít neki akkor is kitölteni az időt, amikor például nem tornázhat együtt a többiekkel, nem rohangálhat az iskolaudvaron.


Balázs azt kívánjuk neked mindannyian, hogy ez az ajándék segítsen majd a tanulásban, a jövőbeli terveid megvalósításában.


/ 3





Köszönjük a PWA- Sikeres Nők Egyesülete és az Investors in People Hungary által szervezett konferencia és a gálaest résztvevőinek támogatását, melyből Balázs álma az alapítványunkat támogató Corinthia Hotel Budapest-ben teljesülhetett.


Felkai Márta és Patzauer Éva
Budapest, 2016. május 5.

Rómeó (5 éves, Ózd)




A 6 éves Rómeót Miskolcon a GYEK - ben gyógyítják.
Nagyon szereti nézni a TV- ben, ahogy az autók, motorok száguldanak.
Látta, hogy két kis szobatársa a Csodalámpától quadot kapott, ezért az ő nagy álma is egy quad volt.

Eljött a várva várt nap, amikor Rómeó kívánsága teljesült. Épp bent volt egy vizsgálaton a kórházban, amikor megérkezett a sárga-fekete quad, amire a kisfiú már régóta várt. A kisautót a kórház udvarán szereltük össze, majd Rómeót becsukott szemmel, kézen fogva vezettem az udvar ajtajáig. Csak az ajtóban volt szabad kinyitnia a szemét!

Pár pillanatig meg sem tudott szólalni, de aztán, mint aki mindig quadon ült, felpattant rá, s meg sem állt az udvar végéig ! Nagyon élvezte a „száguldást „ !



Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását!



Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság - koordinátor
Miskolc, 2016. május 5.


Lien (5 éves, Szolnok)

Az ötéves Lient Budapesten kezelik. Egy játékra alkalmas tabletet kért a Csodalámpától.

Budapesten, a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán került sor a kis Lien kívánságának teljesítésére, egy Samsung tabletnek az átadására. Amint átvette Lien a tabletet, rögtön megmutatta az édesanyjának és boldogan vette birtokba az ajándékot .


Köszönjük Balogh Ottó úrnak, hogy teljesülhetett a kislány álma.


Kiss Edit
kívánság- koordinátor
Budapest, 2016.05.06.


Lajos (18 éves, Nyírtass)

Nyírtassra indultunk egy péntek délután, hogy örömet szerezzünk egy igazán különleges ajándékkal. Érkezésünket izgatottan várta a 17 éves Lajos, akinek kívánsága egy néptáncruha volt.

A doboz kibontásában egy kis segítséget nyújtottunk, mert Lajos szavaival élve: "bombabiztosan volt becsomagolva".
Miután megcsodáltuk a ruhát és a kalapot, örömmel fel is próbálta, majd kérésünkre nagy türelemmel pózolt a fényképezőgép előtt. Mint később kiderült, azért vágyott erre a ruhára, mert tiszteletbeli tagja annak a néptánc együttesnek, amelyben édesapja táncol. Megtudtuk, hogy szinte minden próbán és fellépésen ott van, és ha szükséges, kritikával is illeti a táncosokat. Nagyon jó volt látni, hogy mekkora boldogságot szereztünk ennek a nagyon jó humorú, vidám fiatalembernek.


Kívánjuk neki, hogy minél többször tudja viselni a néptáncos ruhát, és a lehető legtöbb fellépésre kísérhesse el az együttest, biztató szavaival buzdítva őket!

Ide kattintva elolvashatja Lajos kedves köszönőlevelét


Köszönjük a KPMG Hungária Kft. támogatását, a süteményvásár szervezőinek, résztvevőinek és az adakozó vásárlóknak a segítséget!


Alagi Enikő és Alagi János
kívánság-koordinátorok
Nyírtass, 2016. 04.15.


Gábor (10 éves, Dencsháza)

Gábort régóta ismerem. Nagyon okos , érdeklődő kisfiú. Nagy kedvence a Star Wars sorozat és minden, ami ezzel kapcsolatos. Egy séta során látott egy laptopot, ami igazán egyedi volt és természetesen kedvenc sorozatához köthető. Gábor a Csodalámpától kért egy ilyen különleges laptopot .

Az ajándék átadására egy szép tavaszi napon került sor a PTE KK Gyermekklinikáján. Amikor Gábor megkapta az ajándékát, kicsit megilletődött. Nem csak ő, hanem a szülei és mi mindannyian nagyon izgatottan vártuk a csomag kibontását. Amikor sorra kerültek elő a dobozból a Star Wars-os laptop kellékei, Gábor már felszabadultan örült az ajándékának.


Köszönjük a Corinthia Hotel Budapest az XpatLoop Bonfire Night Party for Charity szervezőinek és vendégeinek támogatását, melynek révén teljesülhetett Bence kívánsága.




Russayné Szabolcsik Ildikó
kívánság- koordinátor
Pécs, 2016.04.14.


Adrián (14 éves, Budapest)





Adrián betegsége miatt otthon leginkább tévézéssel, internetezéssel tölti az idejét, így nagy vágya volt egy olyan televízió, amin a filmnézés mellett játszani, netezni is tud, akár kényelmesen, az ágyából is.

Egyik csütörtök reggel otthonában leptük meg a mit sem sejtő nagyfiút az ajándékkal. Először csak félszeg mosollyal nézte a készüléket rejtő hatalmas dobozt, de pár perc múlva már vidáman mutatta meg, hova fog a TV kerülni.

Adrián, kívánjuk, hogy sok érdekes filmet nézzél az új TV- n !



Köszönjük a Prime Rate Kft. támogatását !







Ratimorszky Beáta
kívánság- koordinátor
Budapest, 2016. május 5.


Tünde (13 éves, Hajdúböszörmény)




Tündike 14 éves, s már nagyon régóta küzd a betegségével. Sok-sok hónapja kezelik Miskolcon a GYEK - ben. Amikor arról beszélgettünk, hogy mit szeretne kérni a Csodalámpától, kicsit elgondolkodott, majd egy LCD TV- t választott.

Épp egy újabb kezelés megkezdése előtt nyitottam be Tündike kórházi szobájába, magammal cipelve az óriási dobozt, amiben ott lapult a hatalmas LG LCD TV. A hátam mögött kukucskáló nővérek is szerették volna látni Tündike örömét!


Kedves Tündike! A Csodalámpa egész csapata azt kívánja, hogy sok örömöd legyen az ajándékban, és gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük a Morgan Stanley Foundation támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2016. április 28.

Márton (6 éves, Gyõr)


A kis Marci egy örökmozgó, nagyon eleven kisfiú, rajong az internetes játékokért, szinte virtuóz módon kezeli a billentyűket. Kiderült, hogy a tablet, amin folyamatosan játszik, sajnos nem az övé, hanem az unokatesó adta kölcsön. Így aztán nem kellett sokat kérdezősködnie a dzsinnek, vajon mivel is lephetné meg a kisfiút. Marci régi álma volt egy saját tablet, amivel "éjjel-nappal" játszani lehet - árulta el a kis huncutka a dzsinnek.


Nem kellett sokat várnia a hamarosan szülinapját ünneplő fiúcskának. A szorgalmas dzsinn hamar kiválasztotta szuper tabletet és máris siettünk a Tűzoltó utcai Klinikára, ahol a kis Marci éppen egy hosszabb kezelési időszakot töltött. Amint beléptünk a kórterembe, azonnal gyanakodni kezdett, hogy valami különös dolog fog történni, hisz ezúttal nem egyedül érkeztem… és azt is azonnal észrevette, hogy a mellettem álló bájos, fiatal hölgy valamit rejteget a háta mögött. Huncut szemei mosolyogtak és amint előkerült az elegáns doboz, a kisfiú felkiáltott: hurrá! Aztán Marci pillanatok alatt elővarázsolta a dobozból a tabletet, óvatosan a kezébe vette, szeretettel megsimogatta és csak ennyit tudott mondani a meghatottságtól: nagyon klassz!


Majd mikor az első izgalom picit alább hagyott, megköszönte az ajándékot, majd szinte varázsütésre megszűnt körülötte a világ, máris hozzá fogott a megvalósult álom beüzemeléséhez.

Kedves Marci, boldog szülinapot és mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk Neked, legyen sok-sok örömöd az izgalmas játékokban.


Köszönjük az RSM Hungary Zrt. munkatársainak, hogy a karácsonyi sütivásár és a tombola segítségével megvalósították Marci álmát, és Petrán Edit személyes részvételét az ajándék átadásánál.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016.május 3.

Kevin (10 éves, Bag)


Kevin negyedik osztályos és egy Budapesthez közeli kis faluban él. Sokat gondolkodott, mit is kérjen a Csodalámpától, ami igazán hasznos lehet a számára. Végül azért döntött a laptop mellett, mert ezt a szülei nem tudták volna megvenni neki, viszont nagyon hasznos lesz, segít majd a tanulmányaiban, és a betegség miatti lemaradások pótlásában.


Amint a fotókon is látható, nagyon boldog volt, hogy teljesült a vágya. Ígéretet tett, hogy többet fogja tanulásra használni, mint játékra.


Köszönjük a Morgan Stanley Foundation támogatását!


László Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016.05.04.

Dániel (9 éves, Vámospércs)


A 10 éves Danit Miskolcon a GYEK - ben kezelik. Szinte minden idejét a laptopja előtt tölti, mert imádja az internetes játékokat. Amikor megkérdeztem tőle, hogy mit kíván a Csodalámpa dzsinnjétől, gondolkodás nélkül vágta rá, hogy egy laptopot a legújabb játékokkal. Egy gamer laptop a szíve vágya!


Dani és édesanyja nagyon meglepődtek, amikor egy dobozzal a kezemben beléptem kórterem ajtaján. Amikor kiderült, mi van a dobozban, Dani azt is elfelejtette, hogy milyen rosszul is volt az előző percekben. Boldogan bontogatta ki a csomagot, amiben ott lapult az áhított laptop.


Azonnal be is üzemeltük, s Dani már hívta is az otthoniakat, hogy melyik játékot tegyék fel a gépre. Jó volt látni, mennyire boldog!


Köszönjük a Morgan Stanley Foundation támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2016. április 22.

Eszter (12 éves, Budapest)


Esztert a betegsége már régóta többnyire az otthonához köti. Nappal sokat van egyedül, hiszen négy testvére iskolába jár, ilyenkor szeret rajzolni, olvasni. Magántanulóként ritkán jár iskolába, így nagyon örül, ha az osztálytársai, barátaival meglátogatják. Eszter már régóta vágyott Eszter egy Xbox-ra különböző játékokkal, két darab joystickkel, hogy testvéreivel és barátaival közösen játszhasson izgalmas játékokat.
Nagyon boldog volt, mikor a csomag kibontása után meglátta, hogy mi van a dobozban. Izgatottan kezdett neki a szerelésnek testvérével, hogy minél előbb együtt kipróbálhassák a játékokat.

Biztos vagyok benne, hogy délután, ha már mindenki otthon lesz, nagy családi csata veszi majd kezdetét.

Eszternek gyógyulást és sok örömet kívánunk a közös játékhoz!

Eszter nevében is köszönjük a magántámogatóinknak, a Deutsche Wirtschaftsclub Ungarn tagjainak és Dr. Arne Gobert úrnak a támogatást!

Újfalusi Ildikó
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016. május 5.

Archívum

Archívum


Belépés