2016-08

Márton Gergő (17 éves, Oroszlány)

Marci 18 éves fiatalember, mit is kívánhatott mást, mint korosztálya közül a legtöbben, egy Samsung Galaxy S 5 okostelefont.

Gábriel Péter úr, az alapítványunk egyik régi támogatója jelezte, hogy teljesíti Marci kívánságát, így augusztus 24-én felkerestük a nagyfiút a Tűzoltó utcai Klinikán egy kis dobozzal, mely a kért telefont rejtette. Marci épp egy kellemetlen vizsgálaton volt túl, így feküdnie kellett, nem mozdulhatott.
Mikor meglátta, hogy hozzá jöttünk , felderült az arca és mosolyogva vette át az ajándékát.

Nem zavartuk sokáig a fiatalembert, mielőbbi gyógyulást kívántunk és sok örömet az “új társához”.

Köszönjük Gábriel Péter úr ismételt segítségét!!


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016.augusztus 24.


Krisztofer (4 éves, Abda)


Napfényes augusztusi vasárnap délelőtt látogattuk meg a 4 éves Krisztofert az otthonában. Nem telt el sok idő azóta, mikor megsúgta a Csodalámpa dzsinnjének a kívánságát, s most a Fundamenta jóvoltából már a kezében is tarthatta az ajándékát.

Annak ellenére, hogy nemrég a kicsi fiú műtéten esett át - s eltolódott az ajándékozás időpontja- minket vidáman fogadott. Kezdetben még szégyenlősen bújt anyukájához, de hamar megbarátkozott velünk és nagy izgalommal bontotta ki ajándékát. Utána megmutatta a szobáját, ahol aztán beüzemelésre került a Play Stationje. Miközben vártuk, hogy betöltődjön a játék, megtudtuk, hogy Krisztofer nem járhat óvodába/közösségbe, s nagy melegben sem tartózkodhat kint. Ez okból nagyon nagy segítség neki a PS, hogy bent a lakásban is lekösse magát ez az életvidám, mozgékony fiúcska. Továbbá naponta többször is szüksége van beavatkozásra az egészségügyi állapotának fenntartásához, s ekkor is fontos hogy ne mozgolódjon sokat. Eddigi élete során több műtéten esett át, de mindig bátran, felnőtteket meghazudtoló erővel viselte a fájdalmas beavatkozásokat.

Ezúton is kívánunk neki mielőbbi gyógyulást, s hogy addig is ugyanilyen bátor és erős fiú tudjon maradni!

Továbbá köszönjük a Fundamenta SZEB képviseletében jelen lévő Pálvölgyiné Kreisz Juditnak, Imre Viktóriának és Bederna Kornélnak, hogy teljesítették a kis Krisztofer álmát!


Takács Anikó
kívánság-koordinátor
Abda, 2016.08.14


Ambrus (15 éves, Pécs)

A CSODALÁMPA Alapítvány egy újabb gyermek kívánságát teljesítette.

Ambrus egy lakóutós nyaralást kért a Csodalámpa Alapítványtól.

Ez már egy tavalyi kérés volt, de nyári főszezonban nem volt szabad lakóautó és így az idei évre maradt. Idén februárban elkezdtem keresni, telefonálgatni a kölcsönzőket keresve. Hosszas keresés és egyeztetés után sikerült találni egy lakóautó kölcsönzött aki még egy plusz ingyen nappal megtoldotta a nyaralást.

Ambrus ezt írta a nyaralásról.


"Óriási lakóautóval nyaralni! Mindig van hol aludni, és hosszú utat lehet bejárni. Fürödni a nyílt tengerben és úszni a nagy hullámzásban felejthetetlen élmény. Olyan nevezetességeket nézhettem meg, amelyekről eddig csak hallottam. Együtt volt az egész család és ez különösen széppé tette ezeket a napokat.

Köszönöm a Csodalámpa Alapítványnak és minden támogatójának!

Bayer Ambrus, Pécs "


Köszönjük az IRONMAN 70.3 Budapest szervezőinek és a versenyeken részt vett jótékony sportoló Csodabogaraknak, hogy a segítségükkel összegyűjtött adományokból teljesülhetett Ambrus álma.

"Add tovább, hogy van tovább!" www.csodalampa.hu


Szabó László
Kívánság-koordinátor
Pécs, 2016. 08. 14.


Mária (4 éves, Fácánkert)




A CSODALÁMPA Alapítvány egy újabb gyermek kívánságát teljesítette.

Mária egy gyermek kerékpárt kért a Csodalámpa Alapítványtól.

A magasságához való kerékpárt kerestünk, de azért olyat, amit jó pár évig tud használni és nem növi ki. Piros kosaras volt a kérés.

Mivel még nem tud kerékpározni támasztó kerekek és tolórúd is kellet a kerékpárhoz. Kis utánajárással ez is meglett. Az átadás viszont mindig csúszott, mert visszakerült a kórházba kezelésre. Megtudtuk, hogy hétvégére haza engedik, ekkor gyorsan lebeszéltük és elvittük hozzájuk. Nagy volt a meglepetés, igazi örömmel nézte a biciklijét. Felszereltük a támasztó kerekeket és azonnal ki is próbálta anyai segítséggel. A második körre már kihozta a babáját, a mackót és őket is vitte egy körre.

"Add tovább, hogy van tovább!"


Végh Tünde, Szabó László
kívánság-koordinátor
Fácánkert, 2016. 08. 12.


Patrik Deren (9 éves, Etes)



Egy rendkívül borús és esős napon került sor a 9 éves Patrik kívánságának teljesítésére, amely a Telenor Csodabogarai által összegyűjtött adományokból valósult meg.

A Tűzoltó utcai klinikára érkezésünkkor az édesanya elmondta, hogy Patrik napok óta nincs túl jó hangulatban, nehéz a kedvében járni, emiatt is nagyon örül az érkezésünknek, amiről előzetesen nem szólt Patriknak, hogy minél nagyobb legyen a meglepetés.

A kórterembe belépve Patrik fürkésző tekintetén kívül, még 6 másik gyermek figyelme is ránk szegeződött, így a csodaszép laptop átadását nagy érdeklődés kísérte.

A Telenor Csodabogarainak képviselői elmesélték Patriknak, hogy azért futottak az IRONMAN versenyen és gyűjtöttek adományokat, hogy ez a kívánság megvalósuljon. A cég dolgozói apró meglepetésekkel is készültek, amelyek szintén nagy sikert arattak: Pókemberes képregények, édes finomságok, gyümölcsök, lufik.....

Ottlétünk alatt az édesanya is nagyon boldog volt, nemcsak az ajándék miatt, ami segítségére lesz Patriknak, hogy a kórházból is tudja tartani a kapcsolatot a barátaival, hanem azért, mert mosolyt csaltunk a fia arcára és újra látta benne az életkedvet!!! Ez a közvetlen szülői visszacsatolás nagyon meghatotta a kis csapatot, mert ezért érdemes végezni a munkánkat és rendületlenül dolgozni a kívánságok megvalósulásáért!


Köszönjük az IRONMAN 70.3 Budapest szervezőinek és a Telenor Magyarország Zrt. jótékony Csodabogár futóinak az adománygyűjtést, hiszen közös összefogásukkal teljesülhetett Patrik álma.




Mormer Csilla
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016. 08. 17.


Zsombor Alajos (12 éves, Barcs)

Csoda-e, ha két tinédzser ugyanazt kívánja?
És hogy az „ugyanaz” annyi, hogy a Párizs közelében lévő Disneylandbe szeretnének elmenni? Ugye, nem!
Így történt, hogy a reggel 6:30-kor induló párizsi gépen találták magukat…

Lilit és Zsombit is anyukájuk kísérte az útra. Liliék Kecskemétről jöttek hajnalban a reptérre. Zsombi és édesanyja az indulás előtti éjszakát az Airport Hotel Budapest támogatásának köszönhetően a pompás szállodában tölthették, hiszen Barcs messzebb van.

A két órás repülés és némi buszozás után megérkeztünk az álomszép szállodába, de a délutánt már a várva várt Disneyland Parkban töltöttük.

Az első benyomás? Ragyogó meseváros, ahol jön szembe Hófehérke… azután a Jégvarázs hercegnője… persze mindez kicsiben, és jellemzően a szüleik kezét fogva.

A Csodalámpás gyerekeket rögtön magával ragadta a Park varázsa, szinte eldönteni se bírták, melyik játék felé vegyük az irányt. A klasszikus Disney meséket – pl. Pinokkió, Hófehérke - bemutató „szelídebb” szellemvasutaktól a sötétségben lezuhanó, meteorok kerülgetése közben a tengelye körül 360 fokos fordulatot tevő hullámvasútig szinte mindent kipróbáltak a rendelkezésünkre álló majd 3 nap alatt. Persze azért közben más élmény is akadt, körbevonatoztuk Disneylandet igazi gőzmozdony vontatta klasszikus, vadnyugati stílusú vonaton, megnéztük Csipkerózsika palotáját, repültünk Aladdin varázsszőnyegén, találkoztunk, fényképezkedtünk „élő” rajzfilmfigurákkal, lövöldöztünk Buzz Lightyear helyett a gonoszokra lézerpisztollyal…

A második estére terveztük, hogy mint afféle csúcspont, megnézzük a Disneyland Park este 11-kor kezdődő záróműsorát. Fantasztikus fény- és tűzijáték: Csipkerózsika kastélya és közvetlen környezete csodás vetítővászonná változott, ahol a rajzfilmhősök mutatták be a jó és rossz örök küzdelmét…

Az utolsó napot a szomszédos Walt Disney Studios parkban töltöttük. Az 1. Stúdióból kilépve Walt Disney szobra fogadott minket. Itt is akadt bőven kipróbálható csoda, pl. ejtőernyőztünk a Toy Story kommandósaival, vagy menekültünk a „L’ecsó” főszereplőjével a gonosz főszakács elől, 3D-ben és patkány méretben… És itt láthattunk egy nem mindennapi kaszkadőr show-t is, ami nemcsak a rendkívüli mutatványokért volt különlegesség (autós, motoros üldözések, égő ember…),hanem mert néhány trükköt is elárultak.. de ezeket megtartjuk magunknak.

És hogy a gyerekek hogyan érezték magukat? A fényképek mindennél többet mondanak…

/ 7




Köszönjük Dennis Diokno úr és az Euro Disney Associes S.C.A. szíves támogatását! Továbbá köszönjük az Airport Hotel Budapest felajánlását, hogy a két vidékről érkező gyermek és szüleik egy éjszakát a szállodában tölthettek, megkönnyítve ezzel a budapesti korai indulásukat.

Köszönjük magántámogatóink segítségét is!




Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Párizs, 2016. 08.15.

Zsombor kedves köszönőlevelét ide kattintva olvashatják el.


Angelina Lili (15 éves, Kecskemét)

Csoda-e, ha két tinédzser ugyanazt kívánja?
És hogy az „ugyanaz” annyi, hogy a Párizs közelében lévő Disneylandbe szeretnének elmenni? Ugye, nem!
Így történt, hogy a reggel 6:30-kor induló párizsi gépen találták magukat…

Lilit és Zsombit is anyukájuk kísérte az útra. Liliék Kecskemétről jöttek hajnalban a reptérre. Zsombi és édesanyja az indulás előtti éjszakát az Airport Hotel Budapest támogatásának köszönhetően a pompás szállodában tölthették, hiszen Barcs messzebb van.

A két órás repülés és némi buszozás után megérkeztünk az álomszép szállodába, de a délutánt már a várva várt Disneyland Parkban töltöttük.

Az első benyomás? Ragyogó meseváros, ahol jön szembe Hófehérke… azután a Jégvarázs hercegnője… persze mindez kicsiben, és jellemzően a szüleik kezét fogva.

A Csodalámpás gyerekeket rögtön magával ragadta a Park varázsa, szinte eldönteni se bírták, melyik játék felé vegyük az irányt. A klasszikus Disney meséket – pl. Pinokkió, Hófehérke - bemutató „szelídebb” szellemvasutaktól a sötétségben lezuhanó, meteorok kerülgetése közben a tengelye körül 360 fokos fordulatot tevő hullámvasútig szinte mindent kipróbáltak a rendelkezésünkre álló majd 3 nap alatt. Persze azért közben más élmény is akadt, körbevonatoztuk Disneylandet igazi gőzmozdony vontatta klasszikus, vadnyugati stílusú vonaton, megnéztük Csipkerózsika palotáját, repültünk Aladdin varázsszőnyegén, találkoztunk, fényképezkedtünk „élő” rajzfilmfigurákkal, lövöldöztünk Buzz Lightyear helyett a gonoszokra lézerpisztollyal…

A második estére terveztük, hogy mint afféle csúcspont, megnézzük a Disneyland Park este 11-kor kezdődő záróműsorát. Fantasztikus fény- és tűzijáték: Csipkerózsika kastélya és közvetlen környezete csodás vetítővászonná változott, ahol a rajzfilmhősök mutatták be a jó és rossz örök küzdelmét…

Az utolsó napot a szomszédos Walt Disney Studios parkban töltöttük. Az 1. Stúdióból kilépve Walt Disney szobra fogadott minket. Itt is akadt bőven kipróbálható csoda, pl. ejtőernyőztünk a Toy Story kommandósaival, vagy menekültünk a „L’ecsó” főszereplőjével a gonosz főszakács elől, 3D-ben és patkány méretben… És itt láthattunk egy nem mindennapi kaszkadőr show-t is, ami nemcsak a rendkívüli mutatványokért volt különlegesség (autós, motoros üldözések, égő ember…),hanem mert néhány trükköt is elárultak.. de ezeket megtartjuk magunknak.

És hogy a gyerekek hogyan érezték magukat? A fényképek mindennél többet mondanak…

/ 9




Köszönjük Dennis Diokno úr és az Euro Disney Associes S.C.A. szíves támogatását, és magántámogatóink segítségét!


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Párizs, 2016. 08.15.


András (9 éves, Albertirsa)

Csoda-e, ha két 10 éves srác ugyanazt kívánja?
És hogy az „ugyanaz” annyi, hogy a Párizs közelében lévő Disneyland-be szeretnének elmenni? Ugye, hogy nem!
Így történt, hogy a fiúk a reggel 6:30-kor induló párizsi gépen találták magukat...

Andrist Tamás bátyja kísérte az útra, ők Albertirsáról jöttek hajnalban a reptérre, míg a Debrecenből érkező Ákos és édesanyja az indulás előtti éjszakát az Airport Hotel Budapest támogatásának köszönhetően a pompás szállodában tölthették.

A két órás repülés és némi autózás után a szálloda buszával már robogtunk is Disneyland felé…

Az első benyomás?
Ragyogó meseváros, ahol jön szembe Hófehérke… azután a Jégvarázs hercegnője… persze mindez kicsiben, és jellemzően a szüleik kezét fogva.

A Csodalámpás gyerekeket azonban alapvetően a „mi mindenre lehet itt felülni” kérdés foglalkoztatta, így azután a klasszikus Disney meséket – pl. Pinokkió, Hófehérke - bemutató „szelídebb” szellemvasutaktól a sötétségben lezuhanó, meteorok kerülgetése közben a tengelye körül 360 fokos fordulatot tevő hullámvasútig szinte mindent kipróbáltak a rendelkezésünkre álló közel 3 nap alatt.
Persze azért közben más élmény is akadt, körbevonatoztuk Disneyland-et, igazi gőzmozdony vontatta klasszikus, vadnyugati stílusú vonaton, és megnéztük Csipkerózsika palotáját, repültünk Aladdin varázsszőnyegén, találkoztunk és fényképezkedtünk „élő” rajzfilmfigurákkal, lövöldöztünk Buzz Lightyear helyett a gonoszokra lézerpisztollyal…

A második estére terveztük, hogy mint afféle csúcspont, megnézzük a Disneyland Park este 11-kor kezdődő záróműsorát.
Fantasztikus fény- és tűzijáték: Csipkerózsika kastélya és közvetlen környezete csodás vetítővászonná változott, ahol a rajzfilmhősök mutatták be a jó és rossz örök küzdelmét…

Az utolsó napot a szomszédos Walt Disney Studios parkban töltöttük, ahol az 1. Stúdióból kilépve Walt Disney szobra fogadott minket.

Itt is akadt bőven kipróbálható csoda, pl. ejtőernyőztünk a Toy Story kommandósaival, vagy menekültünk a „L’ecsó” főszereplőjével a gonosz főszakács elől, 3D-ben és patkány méretben… És itt láthattunk egy nem mindennapi kaszkadőr show-t is, ami nemcsak a rendkívüli mutatványokért volt különlegesség (autós, motoros üldözések, égő ember…), hanem mert néhány trükköt is elárultak.. de ezeket megtartjuk magunknak.

És hogy a gyerekek hogyan érezték magukat? A fényképek mindennél többet mondanak…

/ 13




Andris nevében is köszönjük a a Walt Disney Magyarország Kft. munkatársainak a felajánlott belépőket, továbbá a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Értéktőzsde szíves támogatását, amivel hozzájárultak Andris öröméhez!


Budapest, 2016.08.16.

Andris és szüleinek kedves levelét ide kattintva olvashatják.


Ákos (10 éves, Debrecen)

Csoda-e, ha két 10 éves srác ugyanazt kívánja?
És hogy az „ugyanaz” annyi, hogy a Párizs közelében lévő Disneyland-be szeretnének elmenni? Ugye, hogy nem...
Így történt, hogy a fiúk a reggel 6:30-kor induló párizsi gépen találták magukat…

Andrist Tamás bátyja kísérte az útra, ők Albertirsáról jöttek hajnalban a reptérre; a Debrecenből érkező Ákos és édesanyja szerencsére az indulás előtti éjszakát az Airport Hotel Budapest támogatásának köszönhetően ebben a pompás szállodában tölthették.

A két órás repülés és némi autózás után a szálloda buszával már robogtunk is Disneyland felé…

Az első benyomás?
Ragyogó meseváros, ahol jön szembe Hófehérke… azután a Jégvarázs hercegnője… persze mindez kicsiben, és jellemzően a szüleik kezét fogva.

A Csodalámpás gyerekeket azonban alapvetően a „mi mindenre lehet itt felülni” kérdés foglalkoztatta, így azután a klasszikus Disney meséket – pl. Pinokkió, Hófehérke - bemutató „szelídebb” szellemvasutaktól a sötétségben lezuhanó, meteorok kerülgetése közben a tengelye körül 360 fokos fordulatot tevő hullámvasútig szinte mindent kipróbáltak a rendelkezésünkre álló közel 3 nap alatt.
Persze azért közben más élmény is akadt, körbevonatoztuk Disneyland-et, igazi gőzmozdony vontatta klasszikus, vadnyugati stílusú vonaton, és megnéztük Csipkerózsika palotáját, repültünk Aladdin varázsszőnyegén, találkoztunk és fényképezkedtünk „élő” rajzfilmfigurákkal, lövöldöztünk Buzz Lightyear helyett a gonoszokra lézerpisztollyal…

A második estére terveztük, hogy mint afféle csúcspont, megnézzük a Disneyland Park este 11-kor kezdődő záróműsorát.
Fantasztikus fény- és tűzijáték: Csipkerózsika kastélya és közvetlen környezete csodás vetítővászonná változott, ahol a rajzfilmhősök mutatták be a jó és rossz örök küzdelmét…

Az utolsó napot a szomszédos Walt Disney Studios parkban töltöttük, ahol az 1. Stúdióból kilépve Walt Disney szobra fogadott minket.

Itt is akadt bőven kipróbálható csoda, pl. ejtőernyőztünk a Toy Story kommandósaival, vagy menekültünk a „L’ecsó” főszereplőjével a gonosz főszakács elől, 3D-ben és patkány méretben… És itt láthattunk egy nem mindennapi kaszkadőr show-t is, ami nemcsak a rendkívüli mutatványokért volt különlegesség (autós, motoros üldözések, égő ember), hanem mert néhány trükköt is elárultak... de ezeket megtartjuk magunknak.

És hogy a gyerekek hogyan érezték magukat? A fényképek mindennél többet mondanak…

/ 14



Ákos nevében is köszönjük a Walt Disney Magyarország Kft. munkatársainak a felajánlott belépőket továbbá az Airport Hotel Budapest és a MagNet Magyar Közösségi Bank szíves támogatását, mellyel hozzájárultak Ákos öröméhez.



Budapest, 2016.08.15.

László (16 éves, Megyaszó)


A 16 éves Lászlót Miskolcon a GYEK-ben kezelik. Jó vele beszélgetni, mert határozott elképzelései vannak a jövőt illetően, és pozitív gondolkodása van. Focista akar lenni, s ezért eddig is és a jövőben is mindent meg fog tenni!

Sokat gondolkodott, hogy mit is kérjen a Csodalámpától. Választása egy XBOX ONE-ra esett, természetesen FIFA 16 játékkal. Laci a testvérére is gondolt ezzel a kívánsággal, mert ha megkapná az XBOX-ot azzal a tesónak is örömet szerezne és ketten tudnának játszani.

Laci épp egy vizsgálatra jött, amikor átadtam neki a játékgépet. Annyira meglepődött, hogy először szóhoz sem tudott jutni a meglepetéstől. De nagyon boldog volt, a fényképen is látszik, hiszen fülig ér a szája örömében.

Kedves Laci!
Kívánjuk, hogy legyen sok örömöd ajándékodban, s minél hamarabb gyógyulj meg, és valósítsd meg álmodat, hogy a válogatottban futballozz!


Köszönjük a Corinthia Hotel Budapest támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2016. augusztus 8.

Csaba (15 éves, Sárospatak)


Csaba egy kedves, végtelenül csendes sárospataki középiskolás fiú, aki angol tagozatos gimnáziumba jár.

Csodálkozott azon, hogy lehet egy kívánsága, hiszen már négy éve jár a kórházunkba és ilyen még nem történt vele. Kérése egy Lenovo laptop lett, amit tanulásra és szórakozásra is egyaránt tud használni. A családnak van ugyan asztali számítógépe, de azt közösen használják...

Ma kezelésre érkezett hozzánk, és óriási volt a meglepés, még mosolyt is sikerült az arcára csalni! Szívből kívánom, hogy legyen benne nagy örömöd!




Köszönjük a Lenovo Technology B.V. támogatását!

Pintérné Anna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2016. 08.11.

Réka (11 éves, Mosonmagyaróvár)

Réka kinőtte a gitárját!
... ami nem csoda, hiszen már 5 éve tanul szorgalmasan és hát az eltelt évek alatt nem csak a gitártudása, hanem ő maga is megnőtt.

Ennek tudatában nem csodálkoztunk, hogy Réka egy "felnőtt" Yamaha CG102 akusztikus gitárt kért a Csodalámpától.
A Mezzoforte Hangszeráruház segítségével néhány nap alatt megérkezett a hangszer Magyarországra, ezután már csak a megfelelő alkalomra vártunk...

A Transzplantációs Klinikán találkoztunk; a portások és a többi beteg igen csak nézett, mikor bementem egy jókora dobozzal és egy gitártokkal a klinikára. Hamarosan Réka is előkerült - egy kis pajtásának "segített" a vérvételnél.

A doboz formája persze nyomban elárult, így nem húztam az időt, nekiláttunk Réka kedves mamája segítségével a kicsomagolásnak. Kibukkant a fej, azután a nyak, azután végre a test is...

Felhangoljam? Kipróbálod? - kérdeztem Rékát.

Ezután Réka adott egy mini-koncertet, meglepve és mosolyra késztetve a laboreredményekre váró többi beteget is...

/ 4



Kedves Réka, mielőbbi gyógyulást kívánok Neked valamennyi "csodalámpás" nevében!

Réka nevében is köszönjük a Budapesti Értéktőzsde és a Mezzoforte Hangszeráruház támogatását!



Patzauer Gábor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016.08.10.

Viktória (15 éves, Debrecen)



Vikinek már nagyon nehezen működött a telefonja, pedig telefonon tarja a kapcsolatot a szeretteivel, mivel rengeteg időt tölt kórházban. Régóta dédelgetett álma volt egy Samsung Galaxy S6 - os okostelefon. De álmaiban sem gondolta volna, hogy valaha meg is kapja, s hogy ilyen hamar, azt meg tényleg nem hitte volna.

A Csodalámpa Dzsinnje igazi csodát tett, ahogy Viki édesanyja könnyektől csillogó szemekkel mondta. Viki nem is sejtette, hogy a mai látogatásom alkalmával az a kis fehér doboz lapul a zsebemben, amiben ott van az általa rég áhított telefon. Amikor átadtam a dobozkát Viki szemei tágra nyíltak, arca kipirult, s az örömtől fülig ért a szája. Nagyon-nagyon boldog volt!

Kedves Viki!
Örültünk, hogy boldognak láttunk! Kívánjuk, hogy legyen sok örömöd ajándékodban!




Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2016. augusztus 4.

Viki édesanyja kedves levelet írt nekünk, ide kattintva elolvashatja.

Krisztián (9 éves, Törökbálint)


Krisztián nagyon szeret játszani, amikor először találkoztam vele, éppen komoly sakkpartiban igyekezte legyőzni apukáját. Miután a parti véget ért, beszélgetni kezdtünk és hamar kiderült, hogy nagyon szeret játszani, bármilyen társasjáték szóba jöhet nála bármikor, de az internet világában is hamar el tud veszni, ha valami izgalmas játékra bukkan. Egészen lázba jött és sorolta egymás után, hogy milyen játékokat töltene fel, ha neki lenne egy saját laptopja - majd huncutul mosolyogva rám nézett és csöndesen azt mondta: én egy "igazi" laptopot szeretnék kérni a dzsinntől. Azért lassan az is kiderült, ha lenne laptopja, akkor szívesen "csevegne" írásban és skype-on kis barátaival is, hisz sokszor nagyon hosszú az az idő, amit a kórházban tölt, és bizony hiányoznak az otthoni pletykák - mert ugye a fiúk is szoktak egymás között pletykálni?

Krisztián türelmesen várt és számolta a napokat, vajon mikor jelenik meg a kórházi ágya előtt a varázsló. Édesanyjával titokban egyeztettünk a "nagy napról" és mikor a fiúcska kezelésre érkezett a kórházba, a Provident Pénzügyi Zrt. munkatársával, Oltai Melindával megleptük és átadtuk neki a titkot rejtő nagy dobozt. A kis huncut, amint meglátott minket, már sejtette, hogy a napi szuri jutalmaként valami nagy dolog fog vele történni. Arra azonban ő sem gondolt, hogy a dzsinn, aki az ajándékot a kezében tartotta, valójában egy bájos fiatal hölgy lesz.

Mikor a kis kamasz fiúcska meglátta a dobozba zárt csodát, gyönyörű szemeivel felváltva nézett ránk és a csomagra, és bár fiús zavarát leplezni próbálta - hát ez nem igazán sikerült! Nagy izgalommal bontogatta a csomagot és mikor kezébe vette az igazán férfiasan komoly laptopot, boldogságtól csillogó szemekkel, mosolyogva köszönte meg az ajándékot. Hamar előkerültek a laptop "mellékszereplői" is - az akkumulátor és társai, majd megkezdődhetett a valóra vált álom beüzemelése. Igaz, hogy a kulcsszó életre keltésénél némi akadály merült fel, de hát a kis betegtársak mindig és azonnal segítségre sietnek - így történt ez alkalommal is.

Sajnos a "világháló" megjelenését már nem tudtuk megvárni, mert Krisztiánt vizsgálatra hívták, el kellett köszönnünk tőle, de biztos vagyok benne, hogy mikor a doktor néni a szívecskéjét meghallgatta, az az átélt izgalomtól egy kicsit erősebben dobogott a szokásosnál.

Drága kicsi Krisztián, kívánunk neked mielőbbi teljes gyógyulást és kívánjuk, hogy sok-sok varázslatos élményben legyen részed az ajándékba kapott laptop segítségével.


Köszönjük a Provident Pénzügyi Zrt. támogatását és külön köszönjük Oltai Melindának, hogy személyesen részt vett a kívánság teljesítésénél.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016.augusztus 1.

Kristóf (15 éves, Maglód)




Kristóf egy pingpong asztalra vágyott, méghozzá olyanra, amin a szabadban tud játszani. A Decathlon jóvoltából álma valóra is vált, és támogatónk képviselőjével, Polgári Edittel átadtuk Kristófnak a kért sporteszközt egy szép, esőmentes napon.

Már nagyon várta, hogy játszhasson, így azonnal előkerültek a pingpong ütők, labdák és testvérével ütögetni kezdtek. Kristóf ettől kezdve már legfőképpen a labdára és a játékra koncentrált. Nekünk apukája mesélt arról, hogy a nagyfiú egészsége javul és remek tanulmányi eredményei vannak.
Azt pedig magunk is láttuk, hogy Kristóf szeret sportolni, mozogni.

Egy ideig figyeltük önfeledt játékát, majd további szép nyarat kívánva elköszöntünk, hogy folytassák zavartalanul a pingpongozást.


Köszönjük a Decathlon támogatását!



Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Maglód, 2016. 07.27.


Erik (15 éves, Bőcs)

Erik egy nagyon csendes, szerény kamasz fiú.
Arra a kérdésemre, hogy mit szeretne kérni a Csodalámpától több hét elteltével, sok-sok beszélgetés után sem adott választ. Később kiderült, hogy nem igazán hitt abban, hogy az ő kívánságát teljesíteni tudja a Csodalámpa Dzsinnje. Pedig nem is volt valami nagy, teljesíthetetlen álma Eriknek, egy laptopot szeretett volna.

Erik szülei, már tudtak róla , hogy hamarosan megérkezik a laptop, de titokban tartották. Ezért nagy volt a meglepetés és az öröm, amikor bevittem a csomagot Erik kórházi szobájába.
Csak akkor hitte el igazán, hogy valóban az ő ajándéka, amikor a fénykép készült róla a laptoppal.
Arca és szeme is mosolygott az addig kedvetlen kamaszfiúnak.

Kedves Erik!
Kívánjuk, hogy minél hamarabb gyógyulj meg, és sok örömöd legyen ajándékodban!


Köszönjük a Lenovo Technology B.V. ismételt támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2016. augusztus 3.


Dorina (3 éves, Hédervár)


A hároméves, Héderváron élő Dorina súlyos betegséggel küzd, nem mehet közösségbe, pedig nagyon vágyik egy jó kis "játszóterezésre", így alapítványunktól a saját kertjükben felépíthető játszóteret kért.


Kedves támogatóink így emlékeznek az ajándékozás napjára:
"A kislány kicsit meg volt szeppenve, de a végére már kezdett feloldódni.
Délután már játszott az ajándékkal, de amikor ott voltunk, nem szállt ki anyukája kezéből..."
Baán Miklós és Baán Tibor
Hédervár, 2016.08.01.



Köszönjük a Baán Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor


Csenge (3 éves, Hajdúhadház)



Csenge 3 éves kislány, aki a Csodalámpától egy ágyikót kért. Együtt néztük meg az interneten a gyerekágyakat, és a bárányos lovacskás matrac megtetszett neki, így ezt választotta. Csenge kezelés alatt áll, így amikor meg- érkezett az ajándéka, nem volt jelen, csak később láthatta, amikor haza mehetett. Így igazi meglepetésben volt része.

Aznap este már az ágyában is aludt. Az ágy mellé kapott egy komódot, fiókos szekrényt is. A praktikus bútorokban szereti pakolászni a ruháit, és ki-behúzogatja a fiókokat.

Aludj kényelmesen és álmodj szépeket az ágyikódban Csenge!




Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
2016. július 02.


Balázs Edgár (16 éves, Budapest)

Balázs vágya az volt, hogy testvérével és barátaival néhány gondtalan napot eltölthessen a Balatonon, …szülői felügyelet nélkül.

A kirándulás csodásan sikerült, a fiatalok így emlékeznek:


„Július 5-én érkeztünk Csopakra, a Csodalámpa Alapítvány által szervezett nyaralásra.
Első utunk az apartmanhoz vezetett, amit a Csopaki Üdülőfalu és Kemping biztosított számunkra. Miután berendezkedtünk és megkaptuk a belépéshez szükséges karszalagokat, lementünk a partra, ahol ezek után időnk nagy részét töltöttük.
Az üdülőfaluban sokat tudtunk pihenni, mivel nagyon csendes volt. Ha mozogni támadt kedvünk, arra is volt lehetőségünk, mivel volt röplabda- és kosárlabda- pálya. Az utóbbit többször használtuk is.
A nyaralás alatt a szelesebb időkben a húgom megtanított minket Cant Cupe-zni, ami mint kiderült, egy nagyon jó kártyajáték.
Amikor jó idő volt, kimentünk kajakozni, vízi biciklizni, biciklizni és kétszer még moziban is voltunk.
Nagyon élveztük a nyaralást, és jó hogy egy kicsit önállósodni is tudtunk.

Eszter, Zoli, Nóri, Balázs”

/ 3



Balázs kívánsága komoly összefogással valósulhatott meg:

Köszönjük Jásdi István úrnak és Csopak község Önkormányzatának, hogy szállást biztosítottak az üdülőfaluban.

Köszönjük Lovas Barbarának és Szerencsés Tamásnak , hogy igazi Csodabogarakként, jótékonysági futásukkal hozzájárultak a kívánság megvalósításához.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Csopak, 2016. 07. 10.

Archívum

Archívum


Belépés