2007-08

Réka (9 éves, Bácsalmás)

Réka kívánsága nem más volt, minthogy eljuthasson édesanyjával az Állatkertbe valamint a Vidámparkba.

Szerencsénkre az idő is nekünk kedvezett hisz az egész hetes esőzések után, péntekre, a kívánság teljesítés napjára, kisütött a nap is. Réka és anyukája számára korai volt a kelés, hogy időben Budapestre érjenek, és minél több időt tölthessen kedvenc játékai, és állatai közt.

A Budapest Taxi buggy-ja egy órára be is ért Rékával együtt az Állatkert elé, ahol a kislányt még egy nagy lufi is várta.
Az Állatkertben sok néznivaló akadt, ami Rékát nagyon lekötötte. Többek közt, az elefántokra, az oroszlánokra és a zsiráfokra volt nagyon kíváncsi.
Habár az időjárás nekünk kedvezett, de az állatok alvási szokásai a melegben nem igazán, így a legtöbb állatot a délutáni sziesztáján nézhettük csak meg.

Az Állatkertből délután négy órára át is értünk a Vidámparkba, ahol Réka felnőtteket megszégyenítő módon, mindenre fel mert ülni, és mindent ki is próbált.

Az estét a vacsora zárta, hazaúton betértünk a McDonald’s egyik éttermébe.

Réka élményekkel teli tért haza a kirándulásból, ahol még éjjel kettőig is az egész napos kalandról számolt be a család többi tagjának…

Köszönet a Fővárosi Állat- és Növénykertnek, a Budapesti Vidám Park Zrt-nek támogatásukért és a rendelkezésünkre bocsátott ingyenes belépőkért.

Szatmáry Eszter, Kovács Edina, Tihanyi Sándor
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2007.08.31

Bálint (10 éves, Abádszalók)

Egy kánikulai vasárnap délután értünk Abádszalókra Bálint új számítógépével. Már nagyon várt minket, az édesanyja még egy asztalt is elokészített, hogy rögtön össze is szerelhessünk mindent.

Ebben a melegben talán nem olyan nagy baj, hogy Bálint aznap már inkább csak a szobában akart maradni és szó sem lehetett semmiféle kinti játékról. Megérkezésünk után rögtön össze is állítottuk a számítógépet, amit a fiatalember szakértő módon rögtön kezelésbe is vett.

Dobó Gábor
koordinátor
2007.06.16.

A számítógép a adománya. Köszönjük!


Nikoletta (8 éves, Hódmezővásárhely)

Niki még soha nem nyaralt tóparton és az utolsó percig álomnak tűnt számára, hogy Hódmezővásárhelyről egyszer eljuthat a Balatonra. Igazán csak az tudja elképzelni ragyogó kis arcocskáját és boldogságtól csillogó szemét, aki látta őt kiszállni a Budapest Taxi által rendelkezésünkre bocsátott kocsiból a Balatonparton, Zamárdiban - ahol Niki egy hetet tölhetett családjával.

A ragyogó napsütéses időben egész nap a vízben lubickolt kishúgával, igy a "most már igazán kifelé a vízből" fellhangzó szigorú szülői parancs sokszor elhangzott mire a kis huncut vizitündérek maguk körül jó nagy hullámokat kavarva és arcukat iszappal bekenve - végre kijöttek a vízből.

A sok mozgástól a család jó étvággyal fogyasztotta minden nap a Food Express támogatásával kapott ebédet, és ezt a támogatást ezúton is szeretnénk megköszönni a Food Express-nek.

Hamar eltelt az egy hét és mikor újra megjelent a Budapest Taxi autója hogy hazaszállítsa a kis csapatot, bizony nehéz volt a búcsú a Balcsitól, de Niki mosolygó arcocskája elárulta, hogy bár a Balatontól el kellett búcsúznia, az emlékek még sokáig benne élnek majd.

Köszönjük a támogatását, mert nélkülük ez a hosszú és fáradtságos út nem valósulhatott volna meg.

Sipos Zsuzsanna és Tihanyi Sándor
kívánság-koordinátorok

/ 4




János (17 éves, Somogyszil)

János kívánsága az volt, hogy találkozhasson Bécsben azokkal az orvosokkal, akik őt megműtötték és kezelték. Családjával és velünk együtt nagyon izgatottan várta a találkozást.

Már kora hajnalban elindultunk a DaimlerChrysler Automotive Hungaria Kft. által rendelkezésünkre bocsátott Mercedes Viano típusú kisbusszal, hogy a professzor úrral előzetesen egyeztetett időpontban, pontosan érkezzünk a klinikára.

János kezünket szorosan fogva, régi ismerősként vezetett fel minket az osztályra és az orvosi szobába.
Röviden üdvözöltük egymást a professzor úrral és miután a doktor úrnak még dolga volt, később találkoztunk a kávézóban, ahova a professzor úr János osztályos orvosával együtt érkezett.

Nem tudjuk, a rövid személyes találkozás és beszélgetés alatt János, vagy az orvosok voltak-e jobban meghatva...
Mind János, mind az orvosok arcán őszinte örömöt, a viszontlátás őszinte örömét láttuk.

János boldogan mesélt az elmúlt egy évben vele történt élményekről, kezelőorvosai pedig szívből örültek és hálásak voltak, hogy újra láthatták az egy évvel ezelőtt bizony még csak lábadozó kis beteget, aki most már teli életkedvvel, vidáman búcsúzott a "doktorbácsiktól".

A találkozó után, az izgatottság "levezetéseként" nagyot barangoltunk Bécsben. A csodás látnivalók és egy kiadós ebéd után, sok élménnyel gazdagodva indultunk hazafelé.

Külön szeretnénk köszönetet mondani a DaimlerChrysler Automotive Hungaria Kft.-nek, akinek támogatásával ez a kívánság teljesülhetett.


Sipos Zsuzsanna és Tihanyi Sándor
kívánság-koordinátorok
Bécs, 2007. augusztus 22-24.

/ 5




Norbert (13 éves, Budapest)

From: *****.kriszti@gmail.com] Sent: Wednesday, August 22, 2007 9:57 AM To: info@csodalampa.hu Subject: ***** Norbert

Kedves Csodalápások!

Norbi helyett irok köszönőlevelet nektek. Nagyon nagy örömet szereztetek Norbinak a Playstationnal. Amikor kislányom meghallotta, hogy van egy ilyen " kivános" lehetőség a bátyja részére közölte, hogy ő is beteg lesz, de csak azért , hogy kivánhasson a csodalámpától. Szerencsére nem minden kivánság teljesül ilyen gyorsan. Ő makk egészséges.

Norbi nem sokat töprenget azon, hogy mit kivánjon, bár egy pillanatra eszébe jutott kedvenc focicsapata, a Barcelona, milyen jó lenne oda elutazni, de rájött, hogy amig beteg úgysem mehet, inkább olyan ajándékot kért amit most tud használni és nagyon régóta szeretne.

Hálatelt szivvel gondolunk rátok, és kérjük az Istent adjon elég erőt, kitartást és szponzort a munkátokhoz.

Sok sikert a további munkátokhoz: ****Kriszti és Norbert

Flandera Tünde
koordinátor

Mario (13 éves, Sopron)

Mario nagyon szeret számítógépen játszani, illetve a tanulásban is segítségére van. Abban kérte a segítségünket, hogy a számítógépét bővítsük, hiába két éves a gép a memóriája és a wincsesztere is kicsi, bizonyos programok nem indulnak el a gépen.

A soproni Fény-szoft informatikai cég sietett segítségünkre, hogy Mario számítógépe nagyobb teljesítményű legyen.

Köszönjük a tulajdonos - Fényes Tibor és Zsidó Attila - aki a beszerelést ingyen végezte - segítségét.

Huszár Béláné
Kívánság koordinátor
2007.08.17.


Laura (11 éves, Berhida)

Laura azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy szeretne részt venni testvéreivel, Ildikével és Klaudiával, valamint édesanyjával és két segítő rokonukkal, Máriával és Évával egy balatoni kiránduláson.

Július 24 -én reggel 9 órakor indultunk el a Várpalotai Városi Népjóléti Gondozási Központ kisbuszával. A segítőkkel együtt hét fős csapat útja először a balatonkenesei Marina Port mólójához vezetett, ahol luxusyachtok között kb. 200 métert mehettünk be a Balatonba, sajnos, csak száraz lábbal. :)

Ez után a 71 -es főúton, végig a part mentén indultunk tovább Balatonfüredre, majd Tótvázsonyba,
a Cseri Kastélyszállóhoz.

Itt gyönyörű környezetben igen ízletes ebédet fogyaszthattunk el. Ebéd után a lányok rajzoltak az emlékkönyvbe, majd a medencéhez mentünk, ahol Laura és segítői hűsítő fürdőt vehettek.

Délután fél négykor indultunk haza. Megérkezésünkkor a lányok boldogan meséltek élményeikről az eléjük sereglő gyerekeknek.

Vicai Zsolt
koordinátor






Bertalan (13 éves, Vértessomló)

Berci szüleivel és testvérével él Vértessomlón. A találkozónkra elkísérte őt az egész család. Berci tudta már előre, hogy jövünk a kórházba, ennek ellenére megilletődötten állt édesanyja mellett. Szerencsére testvére informatikusnak készül, úgyhogy segít majd az összeszerelésben és megismerkedni az új géppel. Bercin már a hazaút alatt bekapcsolta volna a számítógépet.

Reméljük nem kellett sokat várni, és délután már kedvére játszhatott az ajándékán az otthon már meglévő számítógépes játékokkal.

A számítógépet a rendezvényszervező iroda munkatársai ajánlották fel, amit Berci nevében is nagyon köszönünk.

Felkai Márta és Szatmáry Eszter
koordinátorok
2007.08.14.

Csaba (4 éves, Gyomaendrőd)

Csabi nyáron szüleivel és testvérével a Balatonnál nyaralt, ahol kipróbálhatott egy gokartot. Annyira tetszett neki ez a "jármű", hogy kérdés sem volt, mit kíván a "Csodalámpától".

Csabi vidám, mosolygós, örökmozgó kisfiú, aki érkezésünkkor ügyet sem vetett ránk. Az udvari játszadozás közben beszédbe elegyedtem vele, beszélgettünk a nyári élményekről és a gokartokról. Ezalatt valami "csoda" történt a kapuban: felbukkant egy gokart.

Csabinak elállt a lélegzete, felpattant addigi járgányáról és csendben ezt mondta:
- Én pont ilyet akartam!

Miután elmondtuk neki, hogy ez az övé, kaptam tőle egy nagy puszit és már fel is pattant rá. Hihetetlen érzés volt, mikor kétszer is megkérdezte, hogy ez már biztos az övé?, hogy nem viszi el senki?

Már kezdett esteledni és Csabi csak tekert és tekert... Mosollyal az arcán, integetve búcsúzott el tőlünk.

Kívánunk neki sok-sok boldog, szép napot és jó egészséget!

Örülünk, hogy megismerhettük őt és családját !

Albelné Benkő Beatrix és Albel Róbert
önkéntesek
2007.08.13.


Feladó: *******@fibermail.hu Címzett info@csodalampa.hu Tárgy: *** Csabika köszönete

Kedves Alapítvány!

Ezúton szeretnénk megköszönni, hogy a kisfiúknak, Csabikának a kívánságát teljesítették és ilyen hamar! !!!Nagyon nagy meglepetés volt számára és nagyon boldog volt, hogy kaphatott egy ilyen gokartot! Még később is azt kérdezte, hogy " Tényleg nálam maradhat" ! Iszonyatosan jó érzés ez, amit csak még egyszer nagyon köszönünk!

És ezuton szeretnénk a Notheisz Ballon Kft-nek is megköszönni, hogy elhozták nekünk a gokartot, még ilyen messzire is!!! (Sajnos nem tudjuk az elérhetőségüket)

Még egyszer köszönjük, jó egészséget és minden jót kívánunk Mindenkinek!!! Üdvözlettel:

      • Csabika és családja

József (15 éves, Derecske)

Jocóék bútorlapvásárlás címszóval ugrottak be Debrecenbe augusztus 18-án szombaton. Pont hétvégén, mikor annyi sok jó dolgot lehetne otthon is csinálni...

Jocó azonban hamarosan jobb kedvre derült, mikor az E-pet Állatkereskedésben egy vad kalóz ugrott eléje s odaadta neki amit kért a Csodalámpától...Vagy talán mégsem azt?!

A kalózunk egy igazi 6 cm magas, meglehetősen csendes plüss-papagájjal szolgált. Na jó! Ezt sokkal könnyebb ellátni, tisztán tartani, mint egy igazit, nem rikoltozik... de létezik, hogy valaki ezt kérte??!!

Hát persze, hogy nem!
Jocó apró kis viccünk áldozata lett. Varga Ottó úr, az E-pet egyik szakembere hamarosan elégördítette a kívánság igazi tárgyát: egy Nagy Sándor papagáj-fiókát.

Jocó szinte reszketett örömében. A két hónapos madár máris csodálatos színekben pompázik és nagyon kedves, kézhez nevelt. Ifjú gazdája nem is tartott tőle egy percig sem.

S hogy mi lett az új családtag neve? Csoda Pet-i. Kérdezi valaki, hogy miért?

Török Tímea kívánságkoordinátor és Csinády Rita régióvezető

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Köszönjük!

/ 4



Kedves alapítvány! Egy szombat délután vásárolni indultam szüleimmel Debrecenbe és nem is gondoltam hogy ezen a napon fog egy régi vágyam teljesűlni.A városban útba ejtettük az e-pet kisállatkereskedést ahol egy jó kis poén után szembe találtam magam hőn áhított papagájommal.Nagy meglepetés volt és nagyon nagy örömet okozott nekem hisz nem számoltam rá hogy ilyen öröm ér.Már nagyon jó barátok vagyunk sok időt töltünk együtt.Magvakat, gyümölcsöket szivesen veszi el a kezemből, nagyon szereti ha a közelében vagyok és egyre jobban tűri az érintésemet. Ezúton szeretném megköszönni az alapítványnak és minden segítőnek hogy teljesítették kívánságomat!

KÖSZÖNETTEL:.Csekő József,Derecske


Dominik (4 éves, Dombóvár)

Amikor megérkeztünk Dominikékhoz, anyja hívó szavára kíváncsian jött elénk. Mikor mondtam neki, hogy hoztunk valamit - megkérdezte, hogy mit?
Meglepetés!
Egyik lábáról a másikra állt és türelmetlenül várta, hogy végre mutassam már meg azt a meglepetést.

Elő is került egy zacskó, abból pedig egy doboz. Sietősen kezdte bontogatni anyukája segítségével. És akkor végre meglátta az ajándékát, nézegette, forgatta, kicsit engedte, hogy segítsünk. Türelmetlenül várta, hogy végre kipróbálhassa hordozható DVD lejátszóját.

Hozta a mese DVD-ket és amikor elindítottuk ámulattal nézte a képeket. Már nem nagyon foglalkozott azzal,hogy mi van körülötte. Ajándékát kapcsolgatta, nézegette és közölte, hogy senkinek nem adja oda, még a testvéreinek sem.

Borzasztó elégedettség és öröm volt az arcán.

Reméljük sok szép mesét fog rajta nézni és nem lesznek unalmasak a hosszú utazások, várakozások amikor - sajnos - a klinikára kell jönnie.

Bezdánné Végh Tünde
koordinátor
2007.07.28

Zoltán, 6 éves (Egyek)

"Válassz programot" - szólalt meg a "beszélni tudó" gyermek laptop, mellyel sikerült az éppen kórházban fekvő Zolikát meglepnünk.

Zolika boldogan bontotta ki a várt ajándékot és hatalmas örömmel töltötte el, hogy a kis számítógéppel nemcsak játszani és rajzolni lehet, hanem különböző logikai, matematikai és egyéb feladatokat megoldani. Ezután csak boldog mosolyt láttunk Zolika arcán, miközben igyekezett minden lehetséges programot kipróbálni a számítógépen.

Kívánjuk, hogy sok öröme legyen benne és mosolyogjon mindig ilyen szépen és vidáman!

Kiss Tímea és Palásti Ildikó
kívánságkoordinátorok
2007.08.08.


Brigitta, 15 éves (Felsőtold)

<div style="font-size='13px';"> Amint beértem az alapítványhoz, az a hír fogadott, hogy egy kívánságot azonnal teljesíteni tudunk.

Gyorsan felkaptam a laptopot és rohantam be Brigihez, hogy még benn találjam őt, hisz a mentő már várta, hogy hazavihesse a kislányt. Szerencsére még ott találtam ezt a bátor kislányt, aki elmesélte nekem, hogy 8 testvére van, így gyakran megesik, hogy szülei nélkül egyedül jár be a kórházba. Aznap is így történt mindez, de Brigit elkísérte húga is. Brigi reggel óta nagyon várt már minket, folyamatosan kérdezte a nővérkét, hogy vajon mikor jövünk, és milyen lesz az új laptopja. Persze lány létére ugyanaz érdekelte őt is, mint engem egy számítógépnél, milyen színű lesz és hogy vajon van e hozzá egér. Szerencsére sikerült eltalálni a hőn vágyott fekete színt is.

Brigi pirospozsgás arcát látva megérte a gyors igyekezet!

Szatmáry Eszter
koordinátor

Brigi nevében is köszönjük az Albacomp Zrt. támogatását!



Gabriella, 14 éves (Budapest)

Kedves csodalámpa alapítvány!

Nagyon megörültem mikor anyukám egy szerdai napon elmondta,hogy megvan a kvad és ,hogy csütörtökön lehet érte menni. Alig vártam már a napot hogy mehessünk érte. Aztán elindultunk a kvadért és igaz kicsit nehézkesen , de megérte a fáradságot mert nagyon megörültem és még ott helyben ki is próbáltam.

Nem gondoltam volna, hogy ez a kívánság is teljesíthető. Nagyon nagyon nagyon nagyon köszönöm szépen a csodalámpának és a felajánlónak.

köszönöm!!!!!!! GABCSY

Alapítványunk és Gabriella nevében is köszönet az Eleven Kft-nek a kedvezményes vásárlásért!


Botond, 14 éves (Budapest)

Kedves Csodalampa nagyon szépen köszönöm a laptop-ot. Nem is gondoltam, hogy ilyen hamar megkapom a hőn áhított laptop-ot. Nagyon nagy segítséget jelent nekem a barátaimmal való kapcsolattartásban, tanulásban és a kezelések elviselésében.

Sok sikert kívánok önöknek a további munkájukban. Nagy segítség ez a beteg gyerekeknek.

Üdvözlettel: Botond

<div style="font-size='13px';"> Botond 14 éves. Szüleivel a kezelések miatt Budapesten élnek már egy éve, így nagy segítséget jelent, hogy barátaival tudja tartani a kapcsolatot, akik odahaza várnak rá.

Amikor beértem a kórházba Botond anyukája már nagy izgalommal várt, hisz ő már tudta kisfia meglepetését. Amikor a nagy csomagot feltettem az ágyra Botond nem hitt a szemének szavakat sem talált. Kipakoltunk együtt a dobozból, persze férfiú lévén Botond rögtön belejött a dolgokba, és a számítógép azonnal bekapcsolásra is került. Irígylésre méltó kitartásával sokaknak példaképe lehetne ez a nagyfiú!

Botond, a továbbiakban is légy ilyen erős amilyennek láttalak és ahogy anyukád mesélte, reméljük sok örömöd leled a gépben!

Szatmáry Eszter
koordinátor

Botond nevében is köszönjük az Albacomp Zrt. támogatását!



Dávid, 14 éves (Kemecse)





Izgalmasan telt a két nap a Hungaroringen. Kellemes időben izzott a hangulat, dübörögtek a lóerők, szárnyaltak a fényes Forma 1-es autók. Dávidék nehezen tudtak közlekedni a dombos területen, de édesapja és húga áldozatosan segítettek, hogy a fiú kívánsága teljesülhessen. Történt már csoda, aminek szemtanúi lehettünk, került már ki gyermek a tolószékből, mert erőre kapott az élményektől. Kívánjuk neki, úgy, mint sokaknál, Dávidnál is, mielőbb láthassuk majd a kívánságteljesítés gyógyító erejét!

Budapest, 2007. augusztus 4-5.

Csinády Rita és Felkai Márta

kívánságkoordinátorok

A jegyeket ez úton is szeretnénk megköszönni az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sport Szakállamtitkárságának!




Roland, 12 éves (Gádoros)







A Nyugati téren gyülekező kis csapatnak már reggel sikerült megnézni egy versenyautót és hozzá plakátot is szerezni. Izgalmasan telt a nap a Hungaroringen. Kellemes időben izzott a hangulat, dübörögtek a lóerők, szárnyaltak a fényes Forma 1-es autók.
Ha valakinek, akkor Rolinak tényleg egész nap fülig ért a szája. Rengeteg emlékkel, élménnyel térhetett haza. S bár Michael Schumacher a Magyar Nagydíjra nem jött el, ez nem szegte Roli kedvét, hisz a Ferrari boxa éppen az ülőhelyünkkel szemben volt található, így mindig akadt valami izgalmas látnivaló.

Budapest, 2007. augusztus 4-5.

Csinády Rita és Felkai Márta

kívánságkoordinátorok

A jegyet ez úton is szeretnénk megköszönni az SAP munkatársainak!





Gabriella (17 éves, Békéscsaba)


Nagy várakozzásal tekintettünk a tengerparti nyaralás elé. A családdal szép hegyvidékes úton érkeztünk Medulinba.

A nyaralás alatt nagyon jó volt az idő,kellemes volt a tenger vize.

Sokat úszkáltunk. A szép, tiszta, átlátszó vízben láttunk halakat,rákokat,tengeri sünt és csillagot. Jól éreztük magunkat, szép élménnyel lettünk gazdagabbak!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítségét.

Tisztelettel:Gabi

Sajnos Gabiról egyelőre nem kaptunk fényképet, de úgy gondoljuk, a képek magukért beszélnek.

Köszönjük a Vista Utazási Irodák segítségét!


Jennifer (17 éves, Csobánka)

Szombat reggel korán érkeztem a kerékpárral Csobánkára, de Jenny és édesanyja már nagyon izgatottan vártak. A kislány alig tudta kivárni, hogy végre felülhessen az új bicajra...

Mindannyiunk nevében kívánom, hogy sok öröme legyen benne és remélem, óvatosan fog vele közlekedni.

Dobó Gábor
koordinátor

A kívánságot a támogatása révén teljesítettük. Jennifer nevében is köszönjük!


From: *******@freemail.hu Sent: Friday, August 03, 2007 1:35 PM To: info@csodalampa.hu Subject: köszönet

Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Kislányom, ***** Jennifer nevében is szeretném megköszönni az Alapítvány munkatársainak, valamint a Pesti Hitel Rt.-nek, hogy lehetővé tették Jennifer nagy álmának teljesülését, a BMX biciklit. Azóta szinte azzal alszik, le sem lehet róla szedni! Nagyon boldog!

Szép munkájukhoz kívánok nagyon sok erőt és kitartást!

Üdvözlettel:

******né


István (12 éves, Szeghalom)

István édesapja olyan sokat mesélt Pistinek Krakkóról és környékéről, hogy betegség ide vagy oda, Pisti saját szemével szerette volna látni ezt a szép lengyel várost.

A szervezés, elsősorban a hozzáértő, lengyelországi specialista partner megtalálása, bizony eltartott egy ideig...

Egy júliusi hétvégén azonban teljesült az álom: Pisti, édesanyja és testvére egy hosszú hétvégét tölthettek Krakkóban, a város és a környék nevezetességeivel ismerkedve. A rengeteg képből álljon itt néhány, ízelítőül.

/ 7



A kívánság a utazási iroda szívessége és támogatása, továbbá a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola diákjai, szülei és tanárai adománya révén valósulhatott meg.

"Jónapot Krakkó"
Lengyel Utazások Irodája Kft.
1067 Budapest, Szondi utca 24.
Tel.: +36-1-312-4763

Pisti nevében is hálásan köszönjük a "Jónapot Krakkó" iroda tulajdonosainak, munkatársainak fantasztikus támogatását.



Gergo (16 éves, Budapest)


/ 4




Köszönjük a Vista Utazási Irodák segítségét!

From: **** Andrea ******* @ bhc.hu Sent: Tuesday, July 31, 2007 12:57 PM To: bakonyijoli@csodalampa.hu Subject: Döme Gergő beszámoló

Kedves Csodalámpa Alapítvány!

          • Gergő anyukája vagyok, az Ő nevében írom a levelet.

Gergő kívánsága egy tengerparti nyaralás volt, mely az idén nyáron, júliusban meg is valósult. Horvátországban, Istrian, Medulin falucskában tölthettünk el egy hetet a nagymamával együtt.

Az ott eltöltött időt igyekeztünk a lehető legjobban kihasználni. Nagyon sokat fürödtünk a tengerben, labdáztunk, a Gergő nagyon sokat búvárkodott, és az egyik délelőttöt vizibiciklizéssel töltöttük. Gergő a vizibicikliről sokat ugrált és csúszdázott a tengerbe.

Az egyik nap hajókiránduláson is részt vettünk a szigetek körül és a tengerről megnéztük Prementura nevű városnál elterülő természetvédelmi területet is. A hajó üvegfenekű volt, így a víz alatti élővilágot és sziklákat is meg tudtuk nézni.

Este a strandról hazatérve vacsoráztunk és pihentünk egy kicsit, majd belevetettük magunkat az „éjszakai életbe”. Sokat sétáltunk, fagyiztunk, palacsintáztunk, meghallgattuk a koncerteket, meglátogattuk a vidám parkot.

Arra is szakítottunk időt, hogy Medulin nevezetességét, a kéttornyú templomot is megnézzük.

Köszönjük mindenkinek a lehetőséget és az életre szóló élményeket. Szabó-Jilek Zsoltnak és Ádámnak köszönet, hogy az utazásunkat ilyen kellemessé tették.

Üdvözlettel: ****** Gergő és családja


Beatrix (18 éves, Tápiószentmárton)

From: ****** Béláné ******** @ dunaweb.hu Sent: Thursday, August 02, 2007 12:42 PM To: info@csodalampa.hu Subject: KÖSZÖNET!!! Importance: High

Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Szeretnék őszinte köszönetet mondani önöknek a kívánságom gyors és nagyvonalú teljesítéséért. Az egész családom (szüleim, és öt testvérem) nevében kívánok önöknek jó egészséget, kitartást és olyan nagy örömet, amilyet én éreztem amikor megkaptam ezt a szuper videokamerát. További jó munkát kívánunk önöknek.

Köszönettel: **** BEATRIX és családja

<div style="font-size='13px';"> Bakó Beatrix vágya volt, hogy videóra vehesse mindazt, ami körülötte történik. Sikerült ezt a kívánságát teljesíteni. Beatrix meghatódottan vett át egy videokamerát, és szinte azonnal elkezdte tervezgetni, hogy mit és hogyan fog megörökíteni. Köszönetét fejezte ki az alapítványnak, hogy teljesülhetett kívánsága.

Tomaj Ildikó

A kívánságot Pukler Gábor úr segítsége révén teljesítettük, Beatrix nevében is köszönjük!


Annamária (14 éves, Gyöngyösfalu)

Annamari egy Szombathelyhez közeli faluban él szüleivel és testvérével. Betegsége váratlanul derült ki, és olyan betegség támadta meg szervezetét, amely inkább időseknél fordul elő…

Sokáig nem tudta eldönteni, hogy mit szeretne, milyen kívánság, az aminek örülne.

Egy alkalommal a kórházból hazafelé tartva beszélgettek, hogy milyen jó lenne egy napszemüveg. Annamari szemüveges, így csak diopriás napszemüveget tud hordani.

Több optikába is benéztek mire megtalálták azt a szemüveget amely tetszett Annamarinak és a lencsét a keretbe tudták foglalni.

Egy szombat reggeli napra beszéltük meg a találkozott az optikusnál, ahol megrendeltük az elegáns, divatos diopriás napszemüveget. Egy hét elteltével már át is vehette a szemüveget Annamari.

Köszönjük az Abért Optika tulajdonosainak (Szombathely, Thököly u.19.) támogatását, mellyel munkánkat segítették.

Huszár Béláné
Kívánság koordinátor
Szombathely, 2007.06.16.

Archívum

Archívum


Belépés