2006-04

István Dávid (11 éves, Hajdúsámson)





Akcióban a dzsinn!
Debrecenben ismét lecsapott a Csodalámpa dzsinnje és egy Csoda- Limuzinnal megkocsikáztatta Pistike 11 éves hajdúsámsoni lakost, akinek ezennel vágya, álma, óhaja teljesült. Az egész országban csak két ilyen Lincoln Limuzin található (természetesen a másik a fővárosban lakik...), melyek amúgy valódi amerikai importok. A nyolc méter 67 centiméteres - 4600 köbcentis motorral ellátott 3025 kilogrammos benzines csodagép nem kis feltűnést keltett a Cívis város életében.

Köszönjük a Fire Bird Rt.-nek, hogy ilyen csodálatos "órákat" okozott a mi kis Kívánságtulajdonosunknak!

http://www.firebird.hu

Csinády Rita Veronika
Hajdú-Bihari régióvezető
Debrecen
2006.04.26.




Ronaldo (6 éves, Kaposvár)

Amikor Ronaldonak meséltem a csodalámpáról és megkérdeztem, mit szeretne, azonnal közölte
- biciklit! - arca pedig csakúgy ragyogott. Következő kérdése az volt - és mikor lesz? - Azt mondtam
várnunk kell és majd meglátjuk.
Pár héttel később rövid kezelésre érkezett, félt, szorongott. Mikor sejtelmesen mondtam, hogy talán ma lesz valami csoda, felcsillant a szeme és kicsit megfeledkezett félelméről. A vérvételt és a kezelést kivételesen sírás nélkül tűrte, aztán várt, de nem kérdezett csak mosolygott. Éppen ebédelt mikor megérkezett a kis kerékpár. Betoltuk az ebédlőbe ahol Róni és még néhány gyerek bámult a csillogó csodára, aztán rám nézett, leugrott a székéről, rápattant a kerékpárra és vidáman kacagva mondta, - AZ ENYÉM!!!! - Leszállt, simogatta, tologatta, fel-fel kacagva mondogatta, - AZ ÉN BICIKLIM!!! - Boldogsága átragadt környezetére és bizony könnyet csalt öröme szemünkbe, örömkönnyeket. A mentőbe hazafelé vele utazott új kerékpárja és szűnni nemakaró boldogsága.
Nagyon köszönjük csodalámpa!
Roninak, pedig kívánunk még sok örömöt, balesetmentes közlekedést az új biciklivel és gyógyulást a súlyos betegségéből!

B.Végh Tünde
kívánságkoordinátor
2006.03.08.


István (10 éves, Budapest)


István elárulta, amikor kérdeztük tőle, hogy neki az autók a kedvencei, sok autója van, de van egy nagy-nagy álma: távirányítós terepjáró, fekete vagy zöld. Kiderítettük, mikor jön fel István kontrollra a Tűzoltó utcai kórházba, és ott elé tettük a becsomagolt dobozt. Elkerekedett a szeme örömében, amikor meglátta, mi rejtőzik benne. Össze is rakta gyorsan a távirányítót és kipróbálta, amikor az autó elindult ennyit mondott: "Ez sokkal jobb, mint amit az apu vett, mert ez működik is!".

Istvánnak most is, a kezelések alatt is, ott van a kórházi ágyán a távirányítós, szuper, katonai terepjáró - az álma!

Flandera Tünde és Titkos Rita
kívánságkoordinátorok
2006.03.10.



Dóri (10 éves, Adony)

Dóri nagyon szereti az állatokat, kutyája és macskája van, de kedvencei a lovak. A Csodalámpától azt kívánta, hogy repítse el őt a cirkuszba a papájával együtt - mert bár sokat hallott róla, még sosem járt ott.

A Fővárosi Nagycirkusz (http://www.maciva.hu) igazgatója, Kristóf István, egy szombat délutáni előadásra invitálta meg a családot. Dóri bepillanthatott a kulisszák mögé: megnézhette, hogyan élnek az állatok a cirkusz területén, hogyan készülnek a művészek a fellépésre várva, az olasz vendégcirkusz legszebb lovát megsimogatta, répával etette a zsiráfot és találkozott a magányos orrszarvúval. Kristóf úr megajándékozta Dórit a cirkusz pólójával és sapkájával és már kezdődött is az előadás.

A színes műsorban szerepeltek lovak, tevék, tigrisek és zsiráfok, felléptek akrobaták és erőemberek, voltak zsonglőrök, tornászok és ugrócsoport, vidám perceket szereztek a bohócok. És mily meglepő, egyszercsak megjelent a csodalámpa a porondon s előbújt belőle a dzsinn...

Köszönet Nagy Ágnesnek a program szervezésében nyújtott segítségéért, és a Fővárosi Nagycirkusznak a támogatásért, személy szerint Kristóf Istvánnak és Varjasi Lászlónak.

Balázs László, Flandera Tünde és Titkos Rita
kívánságkoordinátorok
2006.04.22.


 

Dorina (5 éves, Decs)

Dorina kezelésre érkezett az osztályunkra, de a vérképe még nem volt elég jó ahhoz, hogy megkapja, így még aznap hazamehetett.
Ennek is nagyon örült, hiszen az elmúlt hónapokban erre nagyon ritkán és rövid időre volt lehetősége.
Amíg a mentőre vártak együtt játszott, beszélgetett kis barátaival. Hívtam, hogy jöjjön velem az udvarra, mert valamit érdekeset szeretnék neki mutatni. A többiek is velünk tartottak.
A kis csapat kivonult az udvarra, Dorinával az élen, aki a kezemet fogta és vigyorgott. Azt gondolta, ez megint valami vicc lesz (mert így ismer engem).
Amint kiléptünk az ajtón, két kezét a szája elé tette, szinte elállt a lélegzete, szemei hatalmasra kerekedtek és nézte az előtte álló kerékpárt. Aztán huncutul, mosolyogva, örömtől ragyogó szemeivel még mindig mozdulatlanul állt.
Mondtuk: a Tiéd. Erre megindult felé, nevetett, alaposan megnézte és elégedetten felült rá. Le-föl száguldozott vele az udvaron, anyukájával a nyomában. Később a bringa babatartó ülésébe két kis plüss állatka is került, biztonsági övvel gondosan bekötve és együtt kerekeztek tovább. Amikor a mentő megérkezett, előbb a bringa került be Dorina gondos figyelme mellett. Azután anyukáját meg sem várva, ő is gyorsan betelepedett az ajándéka mellé.


  Köszönjük a Fit-Boys kerékpár szaküzlet ügyvezetőjének, Hírt Istvánnak önzetlen felajánlását.

B. Végh Tünde
koordinátor
2006.04.03.


Réka (7 éves, Szentlőrinc)

Egy napsütéses, de még eléggé hűvös márciusi nap reggelén, Réka nagy meglepetéssel látta, hogy udvarukon ismeretlen emberek sürögnek, forognak, kopácsolnak, festenek, fúrnak, faragnak.
Kívánságára készült a saját játszótér a kert végében. Édesanyja nem is tudta a szobában tartani. Boldog örömmel kísérte figyelemmel közvetlen közelről, a fából készült csúzda, mászóka és hinta felállítását, amit lehetett ki is próbált. Édesanyja mesélte, hogy azóta már a barátait is meghívta kipróbálni a játékokat.
Kívánunk Rékának sok-sok örömet a saját játszótéren, reméljük az ott eltöltött vidám órák is hozzájárulnak mielőbbi gyógyulásához.

A kívánság teljesítésében a Szigetvári Takarékszövetkezet pécsi központja volt a Csodalámpa segítségére. Köszönjük.

Kőszegi Judit

2006.03.23.



Brigitta (11 éves, Vésztő)

Brigittát Szegeden kezelik veseproblémákkal már egy ideje.
Kívánsága egy támasztókerekes bicikli volt.
2006 március 20-án a nagy összeesküvés - Csodalámpások, szülők, kórháziak - célt ért. Brigittát a dialízis várószobájába sikerült meglepnünk a kedvére való bicajjal.

Brigi nagyon örült, pár kis oda-visszát ment a szobában, nagyon tetszett neki, és még a bicikli méretét is sikerült jól eltalálni.

Varga Ákos
koordinátor
2006.03.20.


Annamária (16 éves, Kaposvár)

Annamáriát nagy meglepetés várta, amikor legutóbbi kezeléséről hazaérkezett. A Csodalámpa teljesítette kívánságát, szobájában már ott állt a saját számítógép. Nagy örömmel azonnal birtokba is vette, ismerkedett a programjaival.

Koller Viktor

2006.04.04.


Laci (18 éves)

A családdal egyeztetve sikerült úgy szervezni, hogy Laci mit sem tudott arról, hogy amikor kontrollra visszajön a Tűzoltó utcai kórházba, a szokásos rutin vizsgálatokon kívül meglepetés is várja majd..
Egy kis kavarodás, és várakozás után (nem tudtuk, Laci épp hol tartózkodik a kórházban, amikor odaértünk), szerencsére rátaláltunk a kórházi osztályán, épp kezelést kapott. Amikor elmondtuk, hogy a Csodalámpához írt egy levelet a kívánságáról, és most íme, itt van, amit annyira szeretett volna, láthatóan meg sem tudott szólalni az örömtől, annyira meglepődött. Kibontottuk együtt a játékot, és Laci csak ült, és mosolygott, és annyit mondogatott egyfolytában: köszönöm szépen...!

Flandera Tünde és Titkos Rita
kívánságkoordinátorok
2006.03.09.

Kiegészítés:

Egy magántámogatónk révén sikerült a Playstation géphez játékokat is átadnunk Lacinak, néhány héttel azután, hogy az alapgépet megkapta. Laci nagyon boldog volt, hogy immár ténylegesen is gyakorolhat a gépen a haverokkal. Ezúton is köszönjük támogatónk segítségét.

Flandera Tünde és Titkos Rita
kívánságkoordinátorok
2006.04.11.


Hella (13 éves, Nagyiván)

Kis kátyús úton zötyögtünk Nagyiván felé, hogy teljesítsük Hella kívánságát. A picike ház elé - a kocsi láttán - kigyűltek a gyerekek, s érdeklődve kérdezgették, hogy valóban a Csodalámpától jöttünk. Nem hitték el, hogy egy alapítvány valóban lemegy piciny falujukba testvérük kívánságát valóra váltani. Azóta négy lány keni-feni magát a sminkkészletekkel.

Csinády Rita
kívánságkoordinátor
2006.04.14.



Dávid (12 éves, Budapest)


Dávid példaképe Talmácsi Gábor. Csoda, hogy a kívánsága az volt, hogy motorozhasson egyet Gáborral és Gábor tanítsa őt motort vezetni is. A motorozásra tanítás még egy kicsit odébb van, de az együttmotorozás viszont április 13-án megtörtént
- olyan sebességgel, hogy azt még lefényképezni sem tudtam... 190 km/h-hoz nem vagyok elég profi
fotós és a gépem sem volt profi.

A képek viszont bemuatják a hangulatot és az élményt - volt adrenalin bőven! Dávid édesapja másnap telefonon mondta, hogy egyébről sem beszél a Dávid... Ezt el is tudom hinni neki!

Kívánjuk, hogy az élmény nyújtotta lelki-érzelmi feltöltődés tovább segítse Dávidot a gyógyulás útján!

Boér Tamás
kívánságkoordinátor
2006.04.13.


Kálmán (11 éves, Jászapáti)


Kálmán gyakran látta a barátait Play Stationnel játszani, így amikor feltették neki a kérdést: mi a kívánságod? nem habozott, és egy ilyen játékcsodát kért. A Csodalámpa kezelés közben lepte meg őt az ajándékkal, amit csillogó szemmel fogadott. Most már indulhatnak a nagy csaták a barátokkal és a testvérekkel.

Pár héttel később ismét megleptük Kálmánt. Egy kedves magántámogatónk felajánlása révén egy Play Station 2 játékkal ajándékozta meg őt a Csodalámpa, mellyel gyakorolhatja a túszok kiszabadítását és a jó és rossz fiúk megkülönböztetését. Sok sikert hozzá!

Flandera Tünde és Titkos Rita
kívánságkoordinátorok
2006.március.14. és április 4.


Anna Bíborka (4 éves, Szeged)

Subject: Anna Bíborka és a komód
Date: Sun, 5 Mar 2006 10:09:24 +0100
From: Csaba <csabats@roszkenet.hu>
To: <info@csodalampa.hu>

Tisztelt Csodalámpa Alapítvány!

Hálás szívvel köszönjük a komódot, és a mint a képeken is látható, már használatba vettük.

Tisztelettel Anna Családja.


Archívum

Archívum


Belépés