2012-10

Tamás (4 éves, Paks)





Tamáska négyéves kisfiúként rajong az autókért, így a Csodalámpa dzsinnjétől is versenyautós ágyat kért, de nem akármilyet, „LÁMPÁSAT”. Hozzáláttunk, kedves támogatónk is elkezdte keresni a megfelelő bútort, de tudtuk, lámpának lennie kell.

Szerencsére a képen látható csodaautót gyorsan megtaláltuk, de kicsit várni kellett, hogy Tamáska is örülhessen, mivel ő elég sok időt tölt kórházban, a pécsi klinikán.

Egyik hazatérése után, számára igazi meglepetésként, megpillanthatta az apukája által titokban összeszerelt ágyat!!

A kisfiú arca, örömteli mosolya mindent elárul!!




Köszönjük támogatónk, az N and G Service Kft. segítségét!!




Köszönjük az Anix Bt Gyermekáruháznak, hogy rendszeresen árengedményekkel segítik a vásárlásainkat!





Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2012.10.08.

Sándor (15 éves, Tiszalök-Kisfástanya p.)



Sanyinak régi vágya volt, hogy legyen egy laptopja, hogy a kórházi kezelések alatt tudja tartani a kapcsolatot barátaival, testvéreivel, és játszani tudjon, valamint filmet nézni.

Sanyi egy délelőtt érkezett kezelésre a klinikára, amikor a támogatót képviselő hölggyel, Mazan-Kovács Mónikával megleptük. A nagyfiú bár nagyon várta már az ajándékát, amikor meglátott bennünket, kissé mégis meglepődött!

Zavartsága hamar oldódott, beszélgettünk, majd szakértően beüzemelte a saját laptopját.

Sanyi, kívánjuk, hogy sok kellemes, vidám órát tölts a laptopoddal!




Köszönjük a PricewaterhouseCoopers Kft. támogatását!!









Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2012.10.16.

Patrik (3 éves, Sárvár)



Patrik egy mosolygós, vidám kisfiú, aki szereti az állatokat, az otthonukhoz közeli tónál kacsákat szokott etetni, az erdőben a magaslesről figyeli az őzeket, rókákat, szarvasokat és otthon van egy nyuszija is, akit Pelyhesnek hív.

A kórházi kezelések alatt hallott a Csodalámpáról és úgy döntött, hogy ő kerti játszóteret szeretne.

Többszöri egyeztetés után egy kicsit borongós, október eleji napon érkeztünk meg hozzájuk, hogy végre teljesítsük a kívánságát. A kisfiú mit sem sejtve nézte kedvenc mesefilmjeit a nappaliban, így kint az udvaron Szabolcs és János zavartalanul összeszerelhette az általuk legyártott játszóteret. Amikor megérkezett a támogató cég képviselője, Tihor Tamás úr is, kicsalogattuk a kisfiút az udvarra.

Patrik először nagyon megilletődve nézegette a játszóteret, bátyja kezét szorongatta, de aztán amikor felfedezte a csúszdát, onnantól kezdve nem volt megállás. Újra és újra felkapaszkodott a mászófalon és a létrán, hogy lecsúszhasson.

Közben apukája is hazaért a munkából, vidáman integetett és kiabált neki a magasból. A játék közben az is kiderült, hogy ami igazából nagyon jó ebben a játszótérben, hogy Patrik fentről, a várból a szomszéd kiscicát is meglesheti, hogy éppen merre egerészik.

A közelgő szülinapjára pedig meghívja kis barátnőjét, Bíborkát - akivel a kórházban ismerkedtek meg -, hogy együtt hintázzanak és csúszdázzanak.

Isten éltessen sokáig, kicsi Patrik! Legyen boldog és kalandos életed!




Patrik kívánságát az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatásával sikerült teljesíteni.

Köszönjük Tihor Tamás úrnak, a cég képviselőjének, hogy jelen volt az átadáson!






Külön köszönet Vas Szabolcsnak és Albertus Jánosnak, akik legyártották és összeszerelték a játszóteret!



/ 2




Veress Ágota
kívánság-koordinátor
Sárvár, 2012.10.13.

Edina (10 éves, Kecskemét 10. p.)



Nagyszerű érzés számomra, hogy az Áprili Ferenc-struktúra munkatársa lehetek, és még nagyobb megtiszteltetés, hogy folyamatosan kívánságokat teljesíthetünk a munkatársaimmal, Áprili Zsuzsannával és Vad Tiborral .

A Csodalámpa lehetőséget biztosít számunkra, hogy egy beteg gyermek mosolyát a szívünkbe zárjuk, egy csillogó szempár tekintetét magunkkal vigyük.

Irigylésre méltó Edinának a kitartása, pozitív gondolkodása bár az élete nem könnyű.

Edina 10 éves kecskeméti kislány, a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelik, kívánsága egy kék vagy lila Nikon Coolpix S2600 fényképezőgép volt, mert mindig az volt a kis fejében, hogy mit fog fotózni.

Van egy álma, ha nagy lesz, majd természetfotós lesz, és a természet adja vissza életerejét.

Terve, hogy a gépet mindenhova magával viszi majd, amikor átadtuk, akkor is látszott a szemében az igazi boldogság, csillogás.




Köszönöm Áprili Zsuzsinak és Vad Tibornak, hogy a segítettek Edina álmát valóra váltani.



Köszönjük a Fundamenta-SZEB, azon belül az Áprili-stuktúra támogatását!!










Nagy-György Erika
Budapest, 2012.09.05.

Barbara (13 éves, Nádudvar)



Barbi 14 éves nagylány, aki a Csodalámpától egy laptopot kért. A kezelések miatt sokat van kórházban, és sokat utazik, ezért a laptop segítségével tudja tartani a kapcsolatot barátaival, osztálytársaival, családjával.

A támogatót képviselő hölggyel, Mazan-Kovács Mónikával, egy délelőtti napon adtuk át Barbinak a várva várt ajándékot. Barbi aznap délelőtt kontrollra érkezett a klinikára egy betegtársával együtt, akinek szintén aznap teljesítettük a kívánságát.

Így miután megkapták az ajándékot, együtt kapcsolhatták be és ismerkedtek az új készülékükkel.

Barbi, kívánjuk, hogy sok kellemes órát tölts a laptopoddal!




Köszönjük a PricewaterhouseCoopers Kft. támogatását!!









Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2012.10.16.

Kitti (4 éves, Szolnok)



Egy négy éves igazi hölgy mit is kívánhatna mást, mint valami „hercegnőset”. Kitti egy fiatal hölgy határozottságával válaszolt arra a kérdésre, hogy mit is szeretne kérni a Csodalámpától: „Egy hercegnős bútort!”

És lássatok csodát, hamarosan már jelentkezett is a támogató hölgy, aki örömmel teljesítette a kislány vágyát. Egy kicsit azért várni kellett rá, hiszen ilyen különleges bútor nem terem minden bokorban, de augusztus végén megjött a hír, hogy hamarosan megérkezik.

A kislány éppen egy kórházi kezelés után érkezett haza, amikor az új bútort édesapa már szerelte is össze, és hamarosan már csak pakolni kellett bele.

Nagy volt az öröm, és ahogy a képek is mutatják még a csomagoló doboz is felhasználásra került.

Kitti, kívánjuk, hogy sokáig vedd hasznát az új bútornak!




Köszönjük Bali Edina Zsanna támogatónknak,

hogy segített Kitti álmának megvalósításában!



/ 4




Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Szolnok, 2012.08.23.

Csaba (9 éves, Kecskemét-Méntelek)



Csabi futballistának készül, kapus a kecskeméti KTE gyermek csapatában. Így azután érthető, mindene a foci. Önkéntesünknek elmondta, élete álma teljesülne, ha találkozhatna a magyar válogatottal. A szervezésben Rudolf Péter védnökünk segített, így nem sokkal később az MLSZ-ben elkezdődött a szervezés.

Mivel a fiúk az Észtország elleni meccsre készültek, így Telkiben, a modern, igen impozáns edzőközpontban beszéltük meg a találkozót. Csabi kapusfelszerelésében érkezett a szüleivel, s vele együtt mi felnőttek is izgatottak voltunk, hiszen nem mindennapi esemény, amikor akár 24 híres focista egyszerre van jelen.

A házigazdák nagyon kedvesen fogadtak, Tömő Attila menedzser körbevezetett bennünket az épületben, megnézhettük, hogyan élnek itt a nagy meccsek előtt a csapat tagjai. S elérkezett a várva várt pillanat, a délutáni edzés előtt sikerült a futballistákkal találkozni, s mi éltünk a kedves felajánlással: kézfogással, ismerkedéssel, közös fotózással, póló- és foci-dedikálással telt el az idő. Találkozhattunk Egervári Sándor szövetségi kapitánnyal és Gera Zoltán csapatkapitánnyal is, aki néhány évvel ezelőtt tejesítette már egy csodalámpás gyermek kívánságát.

Élmény élményt követett, amikor is nem kis meglepetésünkre Dzsudzsák Balázs a közös fotózás után egy kis időre elment, majd visszajött, és nem is akármivel, egy gyönyörű, sárga stoplis cipővel, melyet Csabinak ajándékozott. A cipőbe egy pár év múlva belenő, de azt súgta nekünk, addig is kiteszi otthon a polcára. Rém büszkén szorongatta a cipőt, majd elindultunk a fiúkkal együtt a pályára, hiszen lassan elkezdődött az edzés. Majd itt egy újabb meglepetés várt ránk, a fiúk egyesével rúgtak kapura a kis sztárunknak, hát persze, hogy Csabinak. A legendás, ötszörös válogatott védő Andrusch József a csapat kapusedzője pedig ellátta néhány jó tanáccsal, s megmutatott neki pár mesterfogást.

Természetesen a fiatal kapus nagyon ügyesen védett, így nála labda nem került a hálóba. De a meglepetések még mindig nem értek véget, a válogatott aláírásával és „Csabi 10”-es felirattal egy mezt is kapott a kecskeméti futballista. Majd elkezdődött az edzés, melyet Csabi szüleivel közösen érdeklődve nézett végig.




Köszönjük Rudolf Péter közreműködését, az MLSZ képviselőinek és a csapat tagjainak pedig,

hogy ilyen kedvesen fogadták Csabit, és segítettek közösen valóra váltani az álmát.



Hajrá Csabi!



/ 5




Felkai Márta
Telki, 2012. október 9.

Alex (3 éves, Komló)





Amikor megérkeztünk, a kisfiú még nem volt otthon. Kicsit később jött meg az anyukájával és a testvérével. Csodálkozva nézett, hogy mit keres ez a sok ember náluk.

Alex kicsit visszahúzódó idegenek társaságában, és nehéz szóra bírni. Amikor elmondtuk, hogy a Csodalámpától jöttünk, és a kívánságát szeretnénk teljesíteni, már mosolygott, és azt is elmondta, hogy ő egy „Verdás-ágyat” szeretne. Mondtuk, hogy akkor menjen a szobájába és nézze meg, hogy mit hoztunk.

A rendkívüli boldogság, ami az arcáról sugárzott, elárult mindent. Testvérével alaposan megnézték és ki is próbálták az ajándékot. A kisfiúnak rettenetesen tetszettek az autóágy lámpái, amit nagy élvezettel kapcsolgatott. Aztán közölte, hogy ő mostantól egyedül fog aludni ebben az ágyban.

Reméljük, csodálatos álmai lesznek és elfeledtetik a kezelések nehézségeit.




Köszönjük, hogy ismét valóra vált egy gyermek álma Nyírő Zoltán támogatónk segítségével!




/ 4






Végh Tünde, Szabó László és Julian S. Montoni
kívánság-koordinátorok
Komló, 20112.09.29.

Mátyás (16 éves, Alsószentmárton)



Ismét teljesült egy kívánság, most Mátyás álma vált valóra! Kérése egy laptop volt, amit bárhova magával vihet!

Sok segítő, jó szándékú ember kezdett szorgoskodni, hogy mihamarabb teljesülhessen a nagyfiú kívánsága! Az ajándékozásra a kórházban került sor, ahová Matyi kontrollra érkezett.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Hatta Anitának és Czanek Andreának, hogy személyesen váltották valóra egyik gyermekünk álmát!




Köszönjük a PricewaterhouseCoopers Kft. ismételt támogatását!!








Magasi Viktória
kívánság-koordinátor
Pécs, 2012.09.25.

Karolina (11 éves, Kengyel)



Igazán kellemes, verőfényes napon látogattuk meg Kengyelben Karolinát a Tchibo munkatársával, Szatmári Erikával.

Linának egy laptop volt a kívánsága. Mivel kerekesszékbe kényszerítette betegsége, úgy gondolta, hasznos lesz számára ez az eszköz. Ez így is lett, mert amíg náluk vendégeskedtünk, olyan profizmussal helyezte üzembe a készüléket, hogy csak néztünk. Ezután pedig remekül eljátszott a gépen található játékokkal. Közben persze elbeszélgetett velünk is. Olyan jól éreztük magunkat, hogy alig akartunk eljönni, végül mégis el kellett indulnunk hazafelé.

Olyan optimizmus és derű áradt az egész családból, amely biztossá tette számunkra, Karolina és szerettei a betegség okozta akadállyal is megküzdenek, és legyőzik azt.

Erőt, kitartást, és mielőbbi gyógyulást kívánunk!




Köszönjük a Tchibo Budapest Ipari és Kereskedelmi Kft. támogatását!!








/ 2




Czakóné Bálint Judit
kívánság-koordinátor
Kengyel, 2012.10.05.

István (13 éves, Bogyiszló)



Az adományozókkal együtt érkeztünk Bogyiszlóra Istvánékhoz. A család már várt bennünket, de István nem tudott az érkezésünkről. Meglepődött az idegenek láttán.

Elmondtuk. hogy a Csodalámpától jöttünk és a kívánságát teljesítjük most. Elmosolyodott és felcsillant a szeme, ahogy Hatta Anita és Czanek Andrea támogatónk képviseletében átadta a nagyon várt laptopot.

István köszönte az ajándékot, és már be is kapcsolta a gépet.

Reméljük, a laptop használatával közelebb kerül a nagyvilághoz a saját bezárt világából.




Köszönjük a PricewaterhouseCoopers Kft. támogatását!!








/ 2



Szabó László
kívánság-koordinátor
Bogyiszló, 2012. 09. 25.

Lilla (6 éves, Budapest)



Lilla kívánsága az volt, hogy eltölthessen egy hosszú hétvégét szüleivel és nővérével, Timivel Alsópáhokon, Bobóországban.

Kívánsága szeptember utolsó napjaiban teljesült. Gyönyörű, napsütötte idő volt, így Lilláék az ottlétük minden percét a legteljesebb mértékben ki tudták használni.

Még felsorolni is nehéz, hogy mennyi kalandban volt részük. A mini farmon birkákat és kecskéket etettek, pedálos gokarttal versenyeztek, a kalandjátszótéren felmásztak a kalóztoronyba, átkeltek a függőhídon, hintáztak a fészek-hintában, a beltéri játszóházban magasról lecsúsztak a labdafürdőbe, kipróbálták a rengeteg játékot, az úszómedencében is sokat mókáztak és örömmel újságolhatom, hogy Lilla megtanulta a mellúszást is ezalatt a pár nap alatt.

De azért a legjobban az erdei kalandpark kötélpályája és annak is az utolsó állomása tetszett Lillának, a nagy csúszás egyik fától a másikig, ami annyira izgalmas volt, hogy „még egyszer!” és „ még egyszer!” is meg kellett ismételni.

Lillának és családjának jó egészséget és sok hasonlóan vidám hétvégéket kívánunk!




Köszönjük az alsópáhoki Kolping Hotelnek, hogy Lilla kívánságát teljesítette!










Veress Ágota
kívánság-koordinátor
Alsópáhok, 2012.09.30.

Dzsenifer Ágota (6 éves, Érd)



Dzsenifer, a törékeny 6 éves kislány súlyos betegség, műtétek után került kapcsolatba a Csodalámpával. A lehetőség, hogy kívánhat valamit, meglepő volt a kicsi számára, aztán egyszer csak megszületett az ötlet: Barbie szobabútor. És attól kezdve nagyon várta.

Eljött végre a nagy nap, amikor hazaengedték Dzsenit a kórházból. Nagyon szép volt a frissen festett szoba a gyönyörű, új, rózsaszín bútorral. Meglepődött, ujjongott és boldog volt a kislány ettől a fogadtatástól.

A különösen kényelmes matracot a KIKA árengedményével vásároltuk. Azóta is nagyon szereti, örvend, hogy megadatott neki ez a lehetőség és biztosan segíteni fogja őt a mielőbbi gyógyulásban.

Kívánunk ehhez sok erőt a testvéreknek, szülőknek és főleg a bátor kis Dzsenifernek!




Köszönet a támogatóknak, a Magnet Banknak, hogy valóra váltotta ezt az álmot!









Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Érd, 2012. szeptember 30.

Dominik (12 éves, Makó)





Ha jól számolom, ez az 1860. alkalom, amikor kívánságot teljesít a Csodalámpa!

Most nem csak egy család, hanem a Star Wars világába is belecsöppentünk Makón, ahol a 12 éves Dominik várta az R2-D2 hangú Xbox Kinect készüléket. Ahhoz, hogy az Erőt használni tudja, a szőnyegre telepedtünk, és átrágtuk magunkat a használati utasításon.

Közben meghallgattuk a 12 éves fiú kedvenc epizódjának, a Csillagok Háborúja harmadik részének legizgalmasabb jeleneteit. Dominik egyszer, kétszer, sokszor elmondta, hogy ő a világon a legboldogabb ember, szóval telitalálat a Tchibo jóvoltából megvásárolt ajándék.

Egyébként Fodor Ági, a támogató cég munkatársa a szállításban, a szervezésben, az átadásban, az összeszerelésben is segített a Csodalámpának.

Dominik, az Erő legyen veled!




Köszönjük a Tchibo Budapest Ipari és Kereskedelmi Kft.ismételt támogatását!!








/ 3




Kapás Csilla
kívánság-koordinátor
Makó, 2012. 10. 02.

Barbara (17 éves, Miskolc)



Barbara 17 éves nagylány, Miskolcon a GYEK-ben gyógyítják.

Iskolai tanulmányaihoz, és ismerőseivel való kapcsolattartáshoz szeretett volna kapni egy laptopot.

Édesapjával érkezett a találkozóra, mit sem sejtve, mi fog történni Vele. A mosoly az arcán igazi örömről tanúskodott.

Sok boldogságot kívánunk a laptopod használatához!




Köszönjük a PricewaterhouseCoopers Kft. támogatását, munkatársaiknak,

Mazán-Kovács Mónikának és Suta Györgynek a személyes ajándékozást!!







Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2012. október 02.

Alexandra (17 éves, Méra)



A 17 éves Alexandrának, aki a GYEK.-be jár kezelésekre igazi meglepetés volt a mai nap délutánja! Nem is sejtette, miért kell bejönnie a kórházba. Édesapja azt mondta neki, valami tesztet kell majd kitöltenie.

A nagylány annyira meglepődött, amikor a Budapestről megérkező támogatóinktól megkapta a régen várt laptopot, hogy hirtelen szóhoz sem tudott jutni. Még a lélegzete is elállt!! Aztán elsírta magát, s nem hitte el, hogy mi is történt valójában.

Fantasztikus élményben volt részünk mindannyiunknak, akik ott voltunk. Szavakkal le sem tudom írni!!!

Kedves Alexandra!
Kívánjuk Neked, hogy a tanulásban nyújtson sok segítséget a laptop, s a mai nap örömét őrizd még sokáig, ahogy mi is, akik Veled voltunk, még nagyon sokáig fogunk visszaemlékezni a Veled töltött boldog percekre.




Köszönjük a PricewaterhouseCoopers Kft. támogatását, munkatársaiknak,

Mazán-Kovács Mónikának és Suta Györgynek a személyes ajándékozást!!







Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2012 október 2

Levente (8 éves, Kecskemét)



Nagy örömünkre a kecskeméti csapat támogatásával adhattuk át Leventének a Csodalámpa Alapítványtól kért háromkerekű triciklit!

Az ajándékozásra az irodánkban kerülhetett sor. Addig is, amíg szerveztük az átadást, az a gondolat erősödött bennünk, hogy: „Adni jó!”Adni kell!” Adni öröm!”

Megérkezésük után a kisfiú a testvérével együtt felszabadultan, boldogan térképezte fel az irodát. A csigalépcső, ami az oktatóterembe vezet, titkos "járatként" tűnt fel. Kézen fogva indultunk lefelé a lépcsőn. Az oktatóterembe érve már a képzelt iskolateremben voltunk, nyílt órán, ahol a szülők is részt vettek. A gyerekek rögtön rajzolni kezdtek a táblára. Mindent le akartak rajzolni. Az ajándékozás okozta örömöt, az ajándékot, az érzéseiket, a hálát, mindent. Hirtelen vita is támadt, mert a testvéreknek nem volt elég "nagy " a tábla.

Látva a Levente örömét, ahogy észrevette a régen áhított biciklit, megfogalmazódott bennünk az érzés: hogy minden olyan cselekedet, amely megérinti a szívünket, végigkísér életünk folyamán. Egy másik támogató cégnek köszönhetően testvére Balázs is átvehette irodánkban az általa kért másik biciklit, így a testvérek együtt kerekezhetnek a jövőben Kecskemét utcáin.

Kívánjuk Leventének, hogy nagyon sok boldog órát töltsön az új kerékpárjával!




Köszönjük a kecskeméti Fundamenta – SZEB csapatának, hogy támogatásukkal hozzájárultak

Levente kívánságának teljesítéséhez, és az átadások megszervezéséhez.







Rádiné Tóth Rita
a Fundamenta-SZEB nevében
Kecskemét, 2012.09.20.

Balázs (6 éves, Kecskemét)



Balázs már nagyon régóta szeretett volna egy olyan biciklit, amivel bátran kerekezhetne az utcában, ráadásul nem egyedül, hanem a bátyjával együtt. A Csodalámpa dzsinnje éppen kapóra jött neki, mert amikor megkérdezte, hogy mit szeretne kérni, egy percig sem habozott ezt illetően.

És lássanak csodát (azt ugyan nem mondanám, hogy egy szempillantás alatt), szeptember közepén egy szép őszi napon ott állt a bicikli, és várta, hogy új kisgazdája végre kipróbálja.

Nagy volt a kisfiú öröme, mert a dzsinn ráadásul (egy másik dzsinn segítségével) a bátyját is meglepte egy új biciklivel.




Köszönjük a Fundamenta kecskeméti irodájának hogy segítségünkre voltak a kívánság átadásának leszervezésében.




A kívánság az AXA csoport Magyarország Közhasznú Támogatási Programja keretéből teljesült.








Mocsonoky Andrea
kívánság koordinátor
2012.09.20.

Richárd Bence (3 éves, Budapest)

Ricsi, aranyos kisfiú és gyógyító kutyusokkal szeretett volna találkozni.
Kérdésünkre, milyen kutyussal, azt mondta, hogy kettővel, egy naggyal, akihez bújhat és egy kisebbel, akivel játszhat.

Gyors szervezésbe kezdtünk, Ricsi kezelőorvosa, Garami dr. segítségével pillanatok alatt eljutottunk Mazsola és Sam gazdáihoz.
Györgyi és Szilvi a Terápiás Állatok Alapítványmunkatársai, nagy örömmel ajánlották fel segítségüket. Mazsola gyönyörű golden retriever, Sam shelti.

Már megérkezésünk pillanatában mindketten tudták dolgukat, kedvesen közelítettek Ricsihez, játszottak vele, különböző érdekesebbnél érdekesebb feladatokat oldottak meg vele: kendőket kellett levenni és feltenni Sam hátára, Mazsi hasa alatt kellett átbújni, színes karikákba falatkákat tenni, ahonnan ezeket csak gazdáik engedélyével vehették ki a kutyusok.

A kezdeti megilletődöttséget Ricsi hamar elfelejtette, vidáman kúszott-mászott Sam és Mazsi között.
Persze egy idő után mindenki elfáradt, így, amikor Mazsi lefeküdt, Ricsi örömmel bújt hozzá és pihent rajta. Öröm volt látni Ricsi és a kutyusok örömét, fáradhatatlanságukat, ahogy újabb és újabb feladatokat oldanak meg együtt. Ricsi egy idő után magától értetődően puszit is kapott hol egyik, hol másik kutyától. Mamája, Orsi és mi felnőttek meghatottan mosolyogtunk látva, érezve mindazt a szeretetet, amit egymásnak nyújtottak. Meg is beszéltük, hogy a „kezelések” folytatódnak. Richi Mazsolát választotta, vele szeretne mielőbb és hosszan találkozni. Bízunk abban, hogy a találkozókat hamarosan meg tudjuk ismételni.

/ 3



A nagy játék után fantasztikusan finom tízórait kaptunk az Art’Otel Budapest kedves munkatársától, Manuelától, sőt Ricsi egy igazi kutyusos tortát is.
Óriási mosollyal fogadta az ajándékot, ami Mazsolához hasonlított. Nagyon örült, hogy hazaviheti.
Hamar véget ért ez a délelőtt, Ricsi félálomban mosolyogva várta, hogy mielőbb hazamehessen, de persze a szemét mindvégig Mazsolán és Samen tartotta. Világos a történtekből, hogy Mazsola és Sam nagyban hozzájárultak és hozzájárulnak Ricsi mielőbbi gyógyulásához.

A kívánságteljesítéshez nyújtott segítséget köszönjük az Art’Otel Budapest vezetőségének és kollegáiknak, a Terápiás Állatok Alapítvány vezetőinek és természetesen Mazsinak és Samnek.

Patzauer Éva Felkai Márta
kívánságkoordinátorok
Budapest, 2012. október 4.


Tifani (14 éves, Maglód)





Először is nagyon köszönöm a lehetőséget hogy ilyen csodás 4 napban lehetett részem. Nagyon jól éreztem magam a szállodában, az étkezés remek volt, az ott dolgozók is kedvesek voltak, a wellness rész pedig valami csodálatos, csak azt hiányoltam, hogy picit lehetett volna alacsonyabb a vízszint az én 160 centimhez, de ez még így is elképesztően jó volt!

Első nap érkezünkkor megismertem egy nagyon aranyos hölgyet is Kovács Edinát. Körbevezetett minket az egész szállodában, mindent megmutatott. Aznap délután elmentünk sétálni a közelbe, utána már csak a szállodában maradtunk.

Második nap kipróbáltuk a wellnesst is. Utána elmentünk Balatonboglárra a Gömbkilátóhoz, gyönyörű panorámában volt részünk, különösen, hogy épp naplemente volt.

Harmadik nap elmentünk hajókázni. Balatonfüredre mentünk, ahol pont a kikötőnél várt minket a Lili-put kisvonat. A városnézés is remek volt. Miután visszaértünk a vonattal még egy kicsit időztünk a Tagore sétánynál, etettük a kacsákat, hattyúkat, és még a verebek is odajöttek. Lassacskán megérkezett a hajónk is, ami visszavitt Siófokra. Visszamentünk a szállásunkra és még volt egy kis időnk a wellnessezéshez is.

Negyedik nap pedig reggeli után elhagytuk a szállodát. Elmentünk Szántódra, ahonnan a komp elvitt minket Tihanyba. Megnéztük az apátságot is. Tihany után elmentünk Örvényesre megnézni a vízimalmot. Megérte! Nagyon aranyos volt a molnár, aki körbeevezett minket a malomban és elmagyarázott mindent, még a malomkereket is bekapcsolta.

Még egyszer nagyon köszönöm a lehetőséget hogy eljuthattam ide! Köszönöm mindenkinek, aki segítségemre volt abban, hogy életem első családi nyaralása létre jöhetett. Nagyon jó időnk volt mind a négy napon. Gyorsan eltelt sajnos, de azt mondják, hogy „ha jól érezzük magunkat, akkor csak úgy repül az idő”!



Köszönettel: Tifani




Köszönjük a siófoki Hotel Azúr támogatását!




/ 7



Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
2012.09.15.

Dániel (3 éves, Zalaszántó)



Danika egy örökmozgó kisfiú, aki lehet, hogy focista lesz, de mivel nagyon szeret hintázni és csúszdázni is, ezért a kívánsága egy kerti játszótér volt.

A családdal és a vállalkozóval történt többszöri telefonos egyeztetés után szeptember közepén végre elérkezett a nagy nap, amikor is ellátogattunk hozzájuk. Édesanyja és nagyszülei izgatottan vártak minket.

A kisfiú éppen oviban volt, így volt idő a játszótér összeszerelésére, igaz, az nem is tartott olyan sokáig a két mesterembernek.

Danika ebéd után, mit sem sejtve érkezett haza az oviból. Először meg sem mert szólalni, úgy meglepődött, de aztán annál nagyobb örömmel vette birtokban a játszóteret. Újra és újra lecsúszott a magasból, aztán gyorsan visszamászott, utána a hintába ült bele és vidáman kiabálta, hogy " magasabbra, még magasabbra! ".

Talán csak akkor lett nagyobb az öröme, amikor délután hazaérkezett az iskolából nővére, Tamara, hogy aztán együtt játsszanak és mókázzanak tovább.

Sok vidámságot és jó egészséget kívánunk nekik!




Danika kívánságát a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. támogatásával sikerült teljesíteni.




Külön köszönet Vass Szabolcsnak és Albertus Jánosnak, akik

legyártották és összeszerelték a játszóteret.




/ 4



Veress Ágota
kívánság-koordinátor
Zalaszántó, 2012.09.17.

Dániel (5 éves, Győr)



Dani egy életvidám, eleven, imádnivaló kisfiú, akinek a jelenlegi állapota, már sokkal jobb, mint az elmúlt időben volt. Nyoma sincs a kívánságnak alapot adó állapotnak. Igazi kisfiú, aki az ajándék érkezésekor, mit sem sejtve mutatta egyik kedvenc játékát. Kedve nagyon is jó volt, ekkor mondta meg, hogy épp tegnap volt a születésnapja…

Barátságát úgy nyilvánította ki, hogy nemes egyszerűséggel helyet foglalt az ölemben, és úgy beszélgettünk, és együtt találgattuk a doboz rejtett tartalmát. A jövetelem célját persze nem nagyon lehetett titkolni, hiszen egy számára hatalmas doboz foglalt helyet a szobájában. Egészen addig tartott ez, amíg ki nem derült, hogy a „látogatóba érkezett” doboz rejt valami új, érdekes dolgot.

A hőn áhított, s várva várt LCD TV-t!

Az ajándék felismerése nagy örömöt okozott, így a további események aktív résztvevője lett Dani. Együtt csomagoltuk ki, hogy mihamarabb meg tudja nézni, kedvenc meséjét. Az üzembe helyezés után, türelmét alig leplezve, várta, hogy lássa, milyen is az új lakótársa, akivel ezentúl megosztja birodalmát. Elérkezett a pillanat, amikor már „életre kelt” az új társ, és amint a csatornákat váltogattuk, máris sorolta, hogy a pillanatnyilag látott adás, éppen hányas csatorna. Nem okozott gondot felismerni a számokat, 1, 2, 3… egészen 38-ig. Ott meglett a keresett rajzfilm csatorna, ahol „ott ragadtunk”.

Illetve csak ő, mert amint idáig értünk, lassan búcsúzkodtunk, hogy kiélvezhesse a saját tulajdonát. Búcsúképp, egy férfias kézfogás, egy alig hallható, ám annál meghatottabb köszönöm kíséretében ajándékot kaptam. Egy gyönyörű piros lufit, ami a szobát díszítő társaitól, hozzám került.

Ez a köszönöm, és a lufi Danitól, nem csak nekem, hanem mindenkinek szól, aki segített egy kisfiú álmát, kívánságát megvalósítani.

Danika: Köszönöm.

Nem csak a lufit, hanem azt a nagyon jó érzést, hogy ismét egy sikeres kívánságteljesítésben volt részem, és kívánom, leld örömödet ajándékodban…




Köszönjük a Baán Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. ismételt támogatását!





Nyilas József
kívánság-koordinátor
Győr, 2012.09.19.

Archívum

Archívum


Belépés