Csaba (9 éves, Kecskemét-Méntelek)



Csabi futballistának készül, kapus a kecskeméti KTE gyermek csapatában. Így azután érthető, mindene a foci. Önkéntesünknek elmondta, élete álma teljesülne, ha találkozhatna a magyar válogatottal. A szervezésben Rudolf Péter védnökünk segített, így nem sokkal később az MLSZ-ben elkezdődött a szervezés.

Mivel a fiúk az Észtország elleni meccsre készültek, így Telkiben, a modern, igen impozáns edzőközpontban beszéltük meg a találkozót. Csabi kapusfelszerelésében érkezett a szüleivel, s vele együtt mi felnőttek is izgatottak voltunk, hiszen nem mindennapi esemény, amikor akár 24 híres focista egyszerre van jelen.

A házigazdák nagyon kedvesen fogadtak, Tömő Attila menedzser körbevezetett bennünket az épületben, megnézhettük, hogyan élnek itt a nagy meccsek előtt a csapat tagjai. S elérkezett a várva várt pillanat, a délutáni edzés előtt sikerült a futballistákkal találkozni, s mi éltünk a kedves felajánlással: kézfogással, ismerkedéssel, közös fotózással, póló- és foci-dedikálással telt el az idő. Találkozhattunk Egervári Sándor szövetségi kapitánnyal és Gera Zoltán csapatkapitánnyal is, aki néhány évvel ezelőtt tejesítette már egy csodalámpás gyermek kívánságát.

Élmény élményt követett, amikor is nem kis meglepetésünkre Dzsudzsák Balázs a közös fotózás után egy kis időre elment, majd visszajött, és nem is akármivel, egy gyönyörű, sárga stoplis cipővel, melyet Csabinak ajándékozott. A cipőbe egy pár év múlva belenő, de azt súgta nekünk, addig is kiteszi otthon a polcára. Rém büszkén szorongatta a cipőt, majd elindultunk a fiúkkal együtt a pályára, hiszen lassan elkezdődött az edzés. Majd itt egy újabb meglepetés várt ránk, a fiúk egyesével rúgtak kapura a kis sztárunknak, hát persze, hogy Csabinak. A legendás, ötszörös válogatott védő Andrusch József a csapat kapusedzője pedig ellátta néhány jó tanáccsal, s megmutatott neki pár mesterfogást.

Természetesen a fiatal kapus nagyon ügyesen védett, így nála labda nem került a hálóba. De a meglepetések még mindig nem értek véget, a válogatott aláírásával és „Csabi 10”-es felirattal egy mezt is kapott a kecskeméti futballista. Majd elkezdődött az edzés, melyet Csabi szüleivel közösen érdeklődve nézett végig.




Köszönjük Rudolf Péter közreműködését, az MLSZ képviselőinek és a csapat tagjainak pedig,

hogy ilyen kedvesen fogadták Csabit, és segítettek közösen valóra váltani az álmát.



Hajrá Csabi!



/ 5




Felkai Márta
Telki, 2012. október 9.

Archívum


Belépés