2019-09

SÁRA KINGA (15, BUDAPEST)

Sára betegsége és az ismétlődő kezelések miatt magántanuló. Ahhoz hogy kapcsolatban maradjon barátaival és a tanulásban se maradjon le tőlük, nagyon jó lenne egy "komoly" laptop...

2019. szeptember 27-én a budapesti Eötvös József Gimnázium szervezésében került sor a 9. „Séta a beteg gyerekekért” rendezvényünkre, melynek keretében négy budapesti középiskola több száz diákja fejezte ki szolidaritását a beteg gyerekekkel.
Valamennyiük számára fontos volt, hogy a szavakon túl tettekkel, sétájukkal is megmutassák a világnak, hogy odafigyelnek a csodalámpás gyerekekre.

Sárát erre a néhány órára "kikértük" a kórházból... Alighanem nagyon meglepődött, amikor szüleivel megérkezett és meglátta a rengeteg, lufit lengető diákot.

Hamarosan egy kis ünnepség keretében vehette át - kicsit megilletődötten, de szemmel látható örömmel - a diákok ajándékát, a kért számítógépet.

Ezután indult a séta a margitszigeti Bringóvártól, melyhez Sára is csatlakozott.

/ 4



Reméljük, hogy diáksereg támogatása és a kívánság teljesülése hozzájárul Sára mielőbbi gyógyulásához is.

Köszönjük a Eötvös József Gimnázium diákjainak, szüleiknek és tanáraiknak, hogy közösen ismét sikerült egy álmot valóra váltanunk.



Felkai Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019. szeptember 27.

Lili Dorka (9 éves, Balassagyarmat)


Lili minden vágya az volt, hogy szobája kicsit megújuljon, kinézett a neten egy gyönyörű ágyat, hozzá illő komóddal. Anyukájával szövetkezve sikerült igazi meglepetést szereznünk a kislánynak, mivel titokban tartottuk a bútor kiszállítását.

Lili édesanyja így emlékezik:

„A tegnapi nap folyamán, amikor hazaértünk a kórházból Balassagyarmatra, Lili lányomnak hatalmas meglepetés volt, amikor a szobájában meglátta az ágyat és a komódot, mivel nem árultam el neki, hogy a kívánsága pontosan mikor fog teljesülni. Nagyon örült, boldog volt, nem jutott szóhoz, csak úgy csillogtak a szemei!

Még aznap este minden ruháját bepakolta a komódba és az új ágyában aludt.

Szeretnénk köszönetet mondani mind a ketten, hogy Lilinek a kívánsága teljesülhetett!!!

Köszönettel és tisztelettel:
……..Lili Dorka és …… Zsuzsanna, az édesanya”



Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019. szeptember 07.

Glória (8 éves, Városföld)


Glória kívánsága egy játszótér volt, mivel idejének nagy részét szép, növényekkel és fákkal teli kertjükben tölti.

Mostantól már a játszótér adta összes lehetőséget is kihasználhatja: hintázhat, mászhat, csúszdázhat kedvére.

Nagy örömet szereztünk ezzel az ajándékkal, a kislány a játék minden percét élvezte.




Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Zsombori Erzsébet és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátorok
Városföld, 2019.08.15.

Ábel (4 éves, Mándok)


Ábel már nagyfiú, kinőtte a „babaszobát”, a „bababútorokat” így kívánsága egy kényelmes új ágy és új szekrény lett.

A kérést nem sokkal a 4. születésnapja után sikerült is teljesítenünk, az öröm nagy volt, legalább akkora, mint a mosoly a kisfiú arcán.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank ismételt támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019. szeptember 9.

Máté (17 éves, Kenézlő)



Máté nagyon szeret filmeket nézni és interneten játszani, amit a legkényelmesebben egy laptop segítségével tud megoldani. Így a Csodalámpától laptopot kért.

Az ajándékozásra egy kontrollvizsgálat alkalmával került sor, amikor is a doktor úrral átadtuk neki az ajándékát.

Nagy örömet szereztünk a nagyfiúnak, ami a képen is jól látszik.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Dr. Szabó Tamás és Sütő Betty
kívánság-koordinátorok
Debrecen, 2019.08.28.

Erika Vivien (11 éves, Ikrény)


Erika életének nagyon nehéz szakaszában van, de ennek ellenére egy mosolygós és nagyon kedves kislány kopogtatott be az irodánk ajtaján. Kezelésről jöttek és a kívánságteljesítés után még egy másik kezelésre mentek…

Az ajándéka az asztalon várta őt, amit megilletődötten csomagolt ki. De amint kezébe vette a gyönyörű, ezüst színű, igazán egy ilyen kis „ hölgynek” való laptopot, felderült az arca. Sokat beszélgettünk, megtudtuk tőle, hogy nagyon szeret kirándulni, sportolni, rajzolni és az interneten egy-egy témát felkutatni.

Már a 4. osztályban is többször tartott prezentációkat a tanórákon olyan témákból, amiket maga dolgozott ki és állított össze. Nagyon szeret zenét hallgatni, kedvencei a mai fiatal magyar együttesek és énekesek, és nem utolsó sorban nagy rajongója a Bud Spencer és Terence Hill filmeknek.

Az ajándékozás után még a másik kórházba indultak, kitartást és jó utat kívántunk a kislánynak és az anyukának egyaránt! Számunkra is sokat jelentett ez a találkozás és beszélgetés!




Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását, nagy örömet szereztek Erikának!


Ratimorszky Bea és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019. szeptember 10.

Boglárka (9 éves, Vecsés)



Már az első beszélgetésünk alkalmával kiderült, hogy Boglárka túl van a"hajasbabák fésülgetése" korszakon. Elárulta, hogy nagyon szereti a lego játékokat és régi vágya teljesülne, ha a dzsinn egy "igazi" LEGO Kórházzal lepné meg.

A kérés talán nem volt véletlen, hiszen Boglárkának sajnos egyelőre hosszabb időt kell kórházban töltenie és bizonyára szeretne megépíteni egy olyan világot, amelyben a kis betegeket ugyan olyan gonddal kezelik, mint őt a Tűzoltó utcai Klinikán.

Egy ilyen szívhez szóló kívánságnak természetesen nem tud ellenállni a dzsinn.
Boglárkát a kórházban leptük meg az ajándékkal, a dzsinn szerepét ezúttal kedves támogatónk, az UBM cég képviseletében Varga Bernadett vállalta magára.

Nagy volt az öröm, amikor a hatalmas dobozból sorra előkerültek a csomagok. A kicsi lány boldogságtól csillogó szemekkel köszönte meg az ajándékot, majd azonnal tanulmányozni kezdte a LEGO füzetet és a fejében máris kavarogtak a gondolatok, hogyan is fog kinézni a kórház.

Izgatottan mesélte Bernadettnek, hogy pénteken már otthon lesz és akkor azonnal hozzá kezdhet a bizony nem könnyű feladatnak, hiszen sok-sok darabot kell össze illeszteni, mire az álomból valóság lesz és a kórház teljes pompájában fogadhatja a helikopterrel szállított kis betegeket!

Láttuk, hogy a kislány gondolatai már az "építkezésen" járnak, így lassan búcsút vettünk tőle abban a biztos tudatban, hogy Boglárka gondos kezelője lesz majd a felépült kórháznak.

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk Boglárkának és a LEGO Kórház valamennyi kis betegének.




Köszönjük az UBM cég támogatását és külön köszönjük Varga Bernadettnek, hogy személyesen részt vett a kívánság teljesítésénél.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.09.10.

Alex (4 éves, Vác)


A kicsi Alex egy tabletet kért a Csodalámpa Dzsinnjétől, mivel hogy ne unatkozzon a kórházban, sokszor meséket néz.

A meglepetés tablet a legjobbkor érkezett, ugyanis a kisfiú éppen egy kellemetlen beavatkozáson esett át, amit nagyon hősiesen viselt. Az öröme hamar „elmulasztotta” a fájdalmat.

Miután közösen kibontottuk az ajándékát, azonnal használatba vette a tabletet, és boldogan mesélte, hogy milyen mesét fog nézni rajta.

Édesapja elmondta, hogy a mesenézés mellett fejlesztő játékokkal fognak játszani, mivel Alex hosszú ideig kimaradt az óvodai közösségből.


Köszönjük a Schneider Electric támogatását!


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019. 08.05.

Levente (18 éves, Miskolc)



Levente szabadidejében sokat internetezik és számítógépezik. Nagyon szereti az autós játékokat, igazából mindene az „autósvilág”. Így, mint korosztályából oly sokan, jogosítványra vágyott!

Megkereste az Árvai Autósiskolát, ami iskolájához és lakóhelyéhez is viszonylag közel van, és elkezdte a tanfolyamot, ahol sikeres elméleti vizsgákat tett.

Kértük, feltétlenül tájékoztasson bennünket az eredményes gyakorlati vizsgáról, és a jogosítvány megszerzéséről.


Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását, amellyel hozzájárultak Levente álmának a megvalósulásához!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.08.07.

Júlia (17 éves, Balatonfőkajár)


Juli nagyon várta már a szeptembert, hiszen végre teljesülhetett az álma. Mi is volt ez az álom? A Balaton felett szeretett volna helikopterrel repülni. És miért éppen ezt kérte a Csodalámpától? Kislányként egyszer már helikopterezett, de akkor sajnos középen kellett ülnie, így szinte semmit sem látott a tájból. Akkor eldöntötte, hogy valamikor még fel fog szállni helikopterrel, de akkor már úgy, hogy mindent láthasson.

Drukkoltunk péntek reggel, hogy délutánra jó idő legyen és a szél is csendesedjen. Szerencsére az időjárás kedvezően alakult, így suli után a hajmáskéri repülőtér felé vették az irányt édesanyjával és barátjával. A helikopter felszállásra készen várta a nagylányt, így pár perc múlva már fentről nézhettük a Balatont és a környező településeket. Egészen Balatonfüredig elrepültünk a part mentén, majd egy éles kanyart vettünk és visszarepültünk Balatonalmádi felé.

Útközben pilótánk nem csak a tájat mutatta meg, hanem a repüléseivel kapcsolatos, érdekes történetekkel szórakoztatta Julit. Gyorsan „elrepült” az idő, így egyszer csak azt vettük észre, hogy már vissza is értünk.




Köszönjük Balogh Ákos úrnak és a Hidroplan-Nord Kft.-nek, hogy segítségükkel teljesülhetett Juli kívánsága!


Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátor
Hajmáskér, 2019. szeptember 6.

Donát (13 éves, Érd)


A 13 éves nagyfiú alapítványunktól azt a lehetőséget kérte, hogy megszerezhesse a kismotorra a jogosítványt. Otthona közelében, Érden megkezdte a tanfolyamot, és mint megtudtuk, az egyik leglelkesebb tanuló volt. Sikeres elméleti vizsgákon van túl, amint az időjárás és egészségi állapota engedi, valószínűleg csak tavasszal, tovább halad a jogosítvány felé.

Édesanyja így emlékezik:

„Hálás szívvel köszönjük a Csodalámpa Alapítvány támogatását, hogy Donát álma valóra válhat és megszerezheti a kismotoros jogosítványát és megfelelő védőfelszereléssel motorozhat. Nagyon sokat jelentett Donátnak a lábadozás ideje alatt és most is, hogy célja van, amit nagyon szeretne elérni és ebben Önök támogatást, segítséget nyújtottak.”


Donát levele:

„Nagyon szépen köszönöm támogatásukat! Kis korom óta nagyon érdekelnek a motorok, így nagypapám 13. szülinapomra meglepett egy SIMSON kismotorral. 1 éven keresztül csak bütyköltem, szerelgettem a motort és rengeteget gondoltam arra, hogy milyen jó lenne megszerezni a jogosítványt és végre motorozni.

Nem tudtam, erre mikor lesz lehetőségem, mert komoly műtét előtt álltam. Ez év tavaszán megműtöttek és sajnos komplikációk adódtak a műtét során. 49 napot töltöttem a kórházban és ez idő alatt kaptam a Csodalámpa Alapítvány önkéntesétől a felkérést, hogy írjak Önöknek levelet, mi lenne az, amit a legjobban szeretnék. Persze, hogy a motorozás jutott rögtön az eszembe! De azt is tudtam, hogy megfelelő védőfelszerelés nélkül ez számomra fokozottan veszélyes.

Az elméleti vizsgákat már sikerrel teljesítettem és nagyon igyekszem, hogy a gyakorlati vizsgám is sikerüljön, és végre felülhessek a motoromra. Nagyon szépen köszönöm még egyszer, hogy támogattak és segítettek!”




Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.07.31.


Benett Kevin (4 éves, Mezőfalva)


Benett kívánsága egy játszótér volt, mivel idejének nagy részét a kertben tölti.

Szeret ugrálni az ugrálóban, és mostantól már a játszótér adta összes lehetőséget is kihasználhatja: hintázhat, mászhat, csúszdázhat kedvére.

Nagy örömet szereztünk ezzel az ajándékkal!


Köszönjük magántámogatónk segítségét!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Mezőfalva, 2019.08.05.

Flórián (3 éves, Újbarok)


A kis Flórián kérése egy kerti játszótér volt, hogy nővérével együtt játszhassanak otthon a saját kertjükben.

Mindannyian, a kedves támogatónk, a játszótérkészítő és mi is Pestről indultunk, de ezen a napon a közlekedés szinte lehetetlen volt… De végül a dugó sem akadályozta meg, hogy a kisfiú álma valóra váljon.

Flórián szerszámaival a kezében várta a játszóteret, majd izgatottan segédkezett a mestereknek, hogy mielőbb birtokba vehesse ezt a csodát!

Az időzítés jó volt, nem véletlen, hogy épp a 3. születésnapján érkezett az ajándék.




Köszönjük magántámogatónknak, hogy mosolyt csalhattunk egy újabb gyermek arcára!


Piacsek István
kívánság-koordinátor
Újbarok, 2019. augusztus 5.

Níla (6 éves, Darány)


Nem is oly rég tudtam meg, hogy a Csodalámpa Dzsinnje a városomban, Tapolcán vált valóra egy kívánságot!

Níla nyolcéves, sok klassz dologgal el tudja foglalni magát, viszont már nagyon vágyott egy szuper nyaralásra szüleivel, mert még soha életében nem volt nyaralni.

A Hunguest Hotel Pelion szálloda kávézójában találkoztunk és egy süti mellett mesélt a már megélt csodálatos élményeiről.

A szállodai élet varázsa, a sok-sok gyönyörű virág, a kedves személyzet, a különböző programok gyerekeknek, kerékpározás, a finomabbnál finomabb ételek, no és a legfontosabb: a pancsolás, úszkálás a medencékben és a Malom-tó felfedezése. Ezekről a varázslatos napokról olyan nagy örömmel számolt be Níla, hogy csodás volt hallgatni.

Kívánjuk, hogy életed során még sok ilyen örömteli élményben legyen még részed, Níla!




Köszönjük a Hunguest Hotel Pelion támogatását, és azt a figyelmességet, amivel a családot fogadták!


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Tapolca, 2019.08.21.

András Máté (12 éves, Zalaegerszeg)


András kívánsága, hogy Lourdesba eljusson, több támogatónk összefogásával valósulhatott meg!
A nagyfiú így emlékezik erre az életre szóló élményre:

„Kedves Csodalámpa!

Ezúton szeretnék köszönetet mondani a csodálatos élményekért, amelyeket az önök segítsége nélkül soha nem élhettem volna át. Kérem, engedjék meg, hogy pár mondatban összefoglaljam élményeimet.

Augusztus 16-án hajnali fél 4-kor jött értünk a kisbusz a saját házunkhoz és lelki vezetőnkkel együtt utaztunk a zarándokbusz felszálló helyére Zalakomárba. Nekem már az éjszakai utazás is élményt jelentett. Az első napot végig utaztuk kisebb megállókkal és késő este értünk az olaszországi Genovába. Az utazás során közös beszélgetésben megismertük zarándok társainkat. Genovában egy kikötőre nézett a szállásunk ablaka. Előtte életemben nem láttam akkora emeletes hajókat és a napfelkeltét a tengeren.

Másnap korán reggel folytattuk utunkat Franciaországba, útközben felkerestük a „pápák városát”, Avignont. A történelmi központban tett sétánk során láttuk az egykori Pápai palotát, a román stílusú Notre-Dame des Doms katedrálist és a híres Pont d’Avignon hidat. Szentmise és rövid szabadprogram után tovább utaztunk a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba, ahol 3 éjszakát töltöttünk.

A 3. napon egész napos zarándokprogramon vettünk részt Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. Ahol Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal megjelent Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több mint hatezer csodás gyógyulás köthető.

Zarándoklatunk kezdetén szentmisén vettünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkerestük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytattuk, majd a betegek keresztútját járjuk végig. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után SzentBernadett életéhez kötődő további fontos helyeket kerestünk fel: a Boly malmot, a zárkát, végül pedig a plébániatemplomot.

A nap további részében szabadprogram során lehetőségünk volt merülni a forrásvízzel megtöltött medencékben is. Este a Rózsafüzér imádság után gyertyás körmeneten vettünk részt, melynek során ezer apró láng törte meg a sötétet.

A 4. napot szentmisével kezdtünk, majd keresztúti áhítatosságon vettünk részt. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedtünk.

Az 5. napon lelkileg feltöltődve Olaszország irányába indultunk. Útközben felkerestük Saint-Maximin-la-Sainte-Baume kisvárosát, ahol a Szent Mária Magdolna gótikus bazilikában őrzik Mária Magdolna földi maradványait. Szentmise, majd rövid szabadprogram után tovább utaztunk Genova környéki szálláshelyünkre, útközben pihenőt tartottunk a Monaco feletti panoráma parkolóban.

Ezen az estén lehetőségünk volt egy éjszakai fürdőzésre a Földközi-tengerben, a Genovai-öbölben, amely egy életre szóló élmény volt!

A 6. napon utaztunk vissza Olaszországon és Szlovénián keresztül és a késő esti órákban érkeztünk haza.

Ezt az élménysorozatot nem lehet leírni, ezt át kell élni!

Köszönettel: …… András Máté”





Köszönjük a Mellow Mood Hotels és az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Dr. Székely Gyöngyi
kívánság-koordinátor
2019.08.22.

Alexander (15 éves, Szombathely)



Alexander nyaralást kért a Csodalámpától, de kívánságteljesítése nagyon elhúzódott, mert állapota nem engedte az utazást. Végül nyár végén sor került a családi nyaralásra, a nagyfiúék Alsópáhokra utaztak a Kolping Hotelba…

Szíven ütött a dátum, amelyet Alexander kívánságkérő lapján megláttam: 4 nappal fiatalabb a fiú, mint az én legkisebb fiam. Láttam a diagnózisát, megdöbbentett, mert már sokszor találkoztam vele. Tudtam, hogy mekkora küzdelem van mögötte, a gyermek és a család küzdelme.

Egy nagyon kedves családdal találkoztam. Alex 15 éves, nagy, helyes, sportos fiú. Keveset beszél, de azt komolyan és megfontoltan tette. Minden mondata a helyén volt. Semmi kamaszos, dacos válasz (pedig sütött a nap, fürödni kellett volna, nem beszélgetnie). Beszédéből érződött határozottsága, elszántsága. Ezek a kifejezések jutnak eszembe róla. Betegsége előtt sportolt, a betegsége elleni küzdelmében, mint a sportban is, akaratereje segítette. Nem panaszkodott betegsége alatt sem, hanem tette, amit tennie kell. A családján már az első pillanatban látszott, hogy egy összetartó család. A betegség alatt kemény beosztás és rend szerint állt mellette. Minden erejükkel, hitükkel segítették. Aki egy ilyen küzdelmet végigcsinál, az tudja csak mit jelent ez.

Alex kisgyerekből (kamaszkort talán kihagyva) felnőtt lett. Ez a betegség felnőtté érlelte a gyereket. Nem tudom elképzelni ezt a csinos, helyes fiatalembert kamaszosan ajtót csapkodni, visszabeszélni, lustálkodni (mint ahogy én ezt otthon tapasztalom). Nem illene hozzá...
Életét most az új iskolakezdés izgalma jellemzi. Érzésem szerint amibe ő belekezd, azt végigcsinálja maximális tudással. Biztos vagyok benne, hogy jó eredménnyel végzi el az iskoláit, és az életben megállja a helyét. Példakép lehet a betegtársainak, a korabeli gyerekeknek és a testvéreinek is.

Sokáig nem akartam fenntartani őket, hiszen a nagy melegben a fürdés ad enyhülést, hadd tudják mielőbb élvezni a szálloda nyújtotta lehetőségeket.

Hazafelé az úton, mint az ott töltött idő alatt sokat jutott eszembe az én legkisebb fiam, aki lobbanékony, duzzog, ajtót csapkod, lustálkodik. Melyiküknek mit jelent az egészség?
A betegség, a küzdelem, a gyógyulás?
Mit is jelent élni...?




Köszönjük a Kolping Hotel Spa & Family Resort ismételt támogatását, mellyel nagy örömet szereztek Alexandernek!


Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Alsópáhok, 2019.09.02.

Ádám Miklós (7 éves, Zalaegerszeg)



Ádám kívánsága, hogy Lourdesba eljusson, több támogatónk összefogásával valósulhatott meg!

A nagyfiú így emlékezik erre az életre szóló élményre:

"Kedves Csodalámpa!

Szeretném megköszönni ezt a szép nyaralást. Nagy élmény volt a tengeri fürdőzés a Földközi-tengerben és megmártózni a Lourdes-i forrás vizében, aminek a hőmérséklete csak 8 fokos volt.

Óriási hajókat láttunk és nagyon jó szálláshelyeink voltak. Ettünk óriás fánkot és a szállodai koszt is finom volt, bár nekem nem nagyon volt étvágyam.

Különösen szép volt sötétben a fáklyás körmenet! Egész úton szép volt a táj. Soha nem fogom elfelejteni!

Köszönettel: Ádám Miklós"





Köszönjük a Mellow Mood Hotels és az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Dr. Székely Gyöngyi
kívánság-koordinátor
2019.08.22.

Nikolett (18 éves, Polgár)



Niki kívánsága egy elektromos bicikli lett, mivel betegsége miatt ez nagyon sokat segítené őt a mindennapi közlekedésben falun belül.

A nagylány így emlékezik:

„Nagyon örülök, hogy valóra váltották a kívánságomat! Nagyon tetszik az elektromos bicikli. Nagyon vigyázni fogok rá, és becsülni fogom. Szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen élményben volt részem.

Más gyereknek sajnos ez nem adatik meg. Örülök, hogy nekem megadatott.

Hálás köszönet:

……….. Nikolett ”



Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Miholecz Judit és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátorok
Polgár, 2019.08.28.

Hanna (5 éves, Gyula)


Hannát otthonában kerestük fel, ahol az udvaron már ott állt összeszerelve az a kerti játszótér, amit kért a Csodalámpától. Jobb helyre nem is kerülhetett volna az ajándék.

Hanna boldogan mutatta be a hintát, a csúszdát és a tornyot használat közben, sőt azt a különleges produkciót is megtekinthettük, ahogyan Hanna cicája ügyesen lecsúszik a csúszdán kis gazdája biztatására.

Öröm volt látni, hogy a jókedvű, cserfes kislány milyen boldogan játszik a saját kis játszóterén.




Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Gyula, 2019.08.15.

Tibor (11 éves, Nyíregyháza)



A kisfiú a debreceni kórházba jár kezelésre, ott hallott először a Csodalámpáról, arról, hogy kívánhat valamit az alapítványtól. Nem is gondolkodott sokáig, azt mondta, neki leginkább egy laptopra lesz szüksége…

Az ajándékozásra már otthonában került sor, nagy örömet szereztünk ezzel a meglepetéssel.

Tibi szeme sokat elárult abból az örömből, amit a laptop átvételekor érzett. Az egyszerű, tiszta környezetből csak az iskoláig és a kórházig jut.

Ezzel az ajándékkal most kitágul kicsit a világ.


Köszönjük magántámogatónknak, hogy Tibor kívánsága is teljesülhetett!


Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2019.08.02.

Sándor (6 éves, Nyíradony)



Sanyika betegsége kiújult, emiatt sokat tartózkodik a klinikán így esett a választása egy tabletre.

Nagyon jó ötlet volt, mivel így ha csak kicsit is, de eltereli a figyelmét a kezelés alatti időkben. Nagyon jó volt látni a boldogságot az arcán, és az ajándék igazán meglepetés volt neki és anyukájának is!

Kontroll vizsgálaton volt bent Sanyika, és én egyszer csak beléptem, mosolyogtam és odaadtam neki ezt a csodás tabletet, hogy lelkierőt adjak neki!

Nagy volt a boldogság, és azóta is nagyon hálás a gyermek. Innen is kívánok neked Sancikám minden jót!!


Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. ismételt támogatását!


Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.07.11.

Archívum

Archívum


Belépés