Alexander (15 éves, Szombathely)



Alexander nyaralást kért a Csodalámpától, de kívánságteljesítése nagyon elhúzódott, mert állapota nem engedte az utazást. Végül nyár végén sor került a családi nyaralásra, a nagyfiúék Alsópáhokra utaztak a Kolping Hotelba…

Szíven ütött a dátum, amelyet Alexander kívánságkérő lapján megláttam: 4 nappal fiatalabb a fiú, mint az én legkisebb fiam. Láttam a diagnózisát, megdöbbentett, mert már sokszor találkoztam vele. Tudtam, hogy mekkora küzdelem van mögötte, a gyermek és a család küzdelme.

Egy nagyon kedves családdal találkoztam. Alex 15 éves, nagy, helyes, sportos fiú. Keveset beszél, de azt komolyan és megfontoltan tette. Minden mondata a helyén volt. Semmi kamaszos, dacos válasz (pedig sütött a nap, fürödni kellett volna, nem beszélgetnie). Beszédéből érződött határozottsága, elszántsága. Ezek a kifejezések jutnak eszembe róla. Betegsége előtt sportolt, a betegsége elleni küzdelmében, mint a sportban is, akaratereje segítette. Nem panaszkodott betegsége alatt sem, hanem tette, amit tennie kell. A családján már az első pillanatban látszott, hogy egy összetartó család. A betegség alatt kemény beosztás és rend szerint állt mellette. Minden erejükkel, hitükkel segítették. Aki egy ilyen küzdelmet végigcsinál, az tudja csak mit jelent ez.

Alex kisgyerekből (kamaszkort talán kihagyva) felnőtt lett. Ez a betegség felnőtté érlelte a gyereket. Nem tudom elképzelni ezt a csinos, helyes fiatalembert kamaszosan ajtót csapkodni, visszabeszélni, lustálkodni (mint ahogy én ezt otthon tapasztalom). Nem illene hozzá...
Életét most az új iskolakezdés izgalma jellemzi. Érzésem szerint amibe ő belekezd, azt végigcsinálja maximális tudással. Biztos vagyok benne, hogy jó eredménnyel végzi el az iskoláit, és az életben megállja a helyét. Példakép lehet a betegtársainak, a korabeli gyerekeknek és a testvéreinek is.

Sokáig nem akartam fenntartani őket, hiszen a nagy melegben a fürdés ad enyhülést, hadd tudják mielőbb élvezni a szálloda nyújtotta lehetőségeket.

Hazafelé az úton, mint az ott töltött idő alatt sokat jutott eszembe az én legkisebb fiam, aki lobbanékony, duzzog, ajtót csapkod, lustálkodik. Melyiküknek mit jelent az egészség?
A betegség, a küzdelem, a gyógyulás?
Mit is jelent élni...?




Köszönjük a Kolping Hotel Spa & Family Resort ismételt támogatását, mellyel nagy örömet szereztek Alexandernek!


Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Alsópáhok, 2019.09.02.

Archívum


Belépés